Belföldi hírek - Friss hírek

9:00 Orosz hackerek próbáltak bizalmas információkhoz jutni (atv)
Az orosz kormányhoz köthető számítógépes kalózok megpróbáltak információkat szerezni az Oroszország elleni szankciós politikával kapcsolatos tárgyalásokról, kihasználva a Microsoft vállalat Windows operációs rendszerének, illetve az Adobe Systems cég Flash multimédiafejlesztő-alkalmazásának eddig nem ismert biztonsági réseit - értesült a Bloomberg.
8:51 Futóverseny miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten (inforadio.hu)
Futóverseny miatt ma reggel 7 órától délután 5 óráig ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten.
8:51 Megkezdődik a nemzetközi börtönmissziós imahét (ma.hu)
Ma a fogvatartottak és a börtönmisszió vasárnapja van, ezen a napon az elítéltekért, a szabadultakért, családjukért, gyermekeikért, az áldozatokért és a börtönmisszióért imádkoznak.
8:48 Karcsúbb, de hatékonyabb lett a hivatal (teol)
Április 1-től változott a megyei kormányhivatal szervezeti felépítése, az addigi 15 szakigazgatási szervből és a törzshivatalból összesen 10 főosztály lett. Az átszervezés célja az ügyfélbarát közigazgatás, gyorsabb ügyintézés, költségtakarékos működés tovább fejlesztése. A kisebb településeken ügysegédek segítik a helyiek ügyintézését.
8:48 Japánok Mexikóban (Népszava)
Tudott dolog, hogy Japán régóta keveri a kártyát Mexikóban és hogy egy egész kis hadiflottát koncentrál a mexikói vizeken. A Nagy Háború kevésbé ismert epizódja
8:42 Lecsaptak a hét legtehetségtelenebb rablójára Bátonyterenyén (vs.hu)
A 30 éves férfi egy játék pisztollyal akart kirabolni két vendéget egy italboltban, de nem járt sikerrel.
8:42 Le Pen kontra Le Pen: egy családi leszámolás története (atv)
Fegyelmi eljárást kezdeményezett apja ellen Marine Le Pen, a francia szélsőjobboldali párt, a Front National (FN) vezetője azt követően, hogy apja két egymást követő interjúban vállalhatatlan kijelentéseket tett. Elemzők szerint most jött el az idő Marine Le Pen számára, hogy leszámoljon apja politikai örökségével, és végérvényesen megszabaduljon az FN tiszteletbeli elnökétől. A Hetek cikke.
8:39 Felvágottat rejtett a zsebébe (haon)
Debrecen - A debreceni rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki egy üzletből élelmiszert próbált eltulajdonítani.
8:35 Fizetés nélkül tankolt egy szlovák fiatal, a kútkezelőt is bántotta (hvg.hu)
Jogosítványa sem volt a húszéves pozsonyi férfinek, aki tavaly decemberben egy mosonmagyaróvári benzikúton ámokfutott. Nem sikerült elmenekülnie, a rendőrség most zárta le ellene a nyomozást.
8:33 5 és 20 milliárd forint közötti lehet a Kun-Mediátor által okozott kár (ma.hu)
A Kft. károsultjait képviselő ügyvéd szerint az összeg attól függ, hogy végül hányan tesznek feljelentést, hányan jelentenek be hitelezői igényt az illegális pénzügyi tevékenységet végző cég ellen.
8:33 Hűvös, de napos időnek örvendhetünk a hivatalos pihenőnapon (hvg.hu)
Az ország nagy részén többórás napsütésre számíthatunk vasárnap, de csak 12-15 fokig melegszik az idő. A Tiszántúlon eső is előfordulhat.
8:28 ENSZ-főtitkár: állítsák bíróság elé a dzsalálábádi merénylőket! (atv)
A leghatározottabban elítélte, és "barbár támadásnak" nevezte Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban szombaton elkövetett merényletet, amelyben - legfrissebb hírek szerint - legalább 35-en haltak meg.
8:26 Tucatnyi terroristával végeztek Egyiptomban (atv)
Súlyos merényletet hiúsítottak meg az egyiptomi Sínai-félsziget északi részén a fegyveres erők, s az akció közben tucatnyi terroristával végeztek szombaton - közölték belbiztonsági források a kínai hírügynökséggel.
8:24 Marad az eső és a szél, de melegebb lesz (vs.hu)
Vasárnap már több lesz a napsütés, de 11-15 foknál nem lesz melegebb.
8:24 Tüntetők és rendőrök csaptak össze Szöulban a hajókatasztrófa évfordulóján (atv)
Szöul központjában tüntetők és rendőrök csaptak össze szombat éjjel, a Szevol komphajó elsüllyedésének évfordulóján. A katasztrófában 304 ember, többségében kiránduló diák vesztette életét.
8:24 Városi járműcsalád fejlesztésébe kezdett az Evopro Kft. (boon)
Budapest, 2015. április 19., vasárnap (MTI) - Városi járműcsalád fejlesztésébe kezdett az Evopro Systems Enineering Kft., a beruházás az Európai Unió és a magyar állam csaknem 675 millió forintos támogatásával, 1,365 milliárd forintos összköltséggel valósul meg - közölte a cég az MTI-vel.
8:16 Üres kézzel menekültek (Police.hu)
A gyanúsítottakat megijesztette a kirakatüveg hangos csörömpölése.
8:15 Bezárják a múzeumot: több kiállítása lesz! (nyest.hu)
Átfogó rekonstrukció miatt 3 évre bezár a Közlekedési Múzeum – a felújítás alatt több helyszínen is láthat majd a közönség kiállításokat a gyűjteményből.
8:14 Kifigyelték (Police.hu)
Tolvajt fogtak Budapesten a szabadnapos esztergomi rendőrök.
8:12 Keressük a biciklitolvajt (Police.hu)
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: