Belföldi hírek - Friss hírek

tegnap
20:57
Az OECD is értékeli a kormányzati képességekről szóló Jó állam jelentést (inforadio.hu)
A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) is értékeli a magyar kormány teljesítményről készült innovatív jellegű, Jó állam című jelentést - mondta hétfőn az MTI-nek Kis Norbert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) továbbképzési és nemzetközi rektorhelyettese Párizsban.
tegnap
20:57
Nyár végére pótolhatják a kieső Gripeneket (origo.hu)
Zárt ülésen adott tájékoztatást Hende Csaba honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség repülőinek a közelmúltban történt baleseteiről az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában hétfőn.
tegnap
20:45
Fesztivál, negyven felett (Metropol.hu)
Hazafelé menet úgy éreztem magam, mintha az agyam helyén egy krétaporos iskolai szivacs lenne, és belülről karistolná a homloklemezem.
tegnap
20:39
Víz nélkül maradtak tűzoltók a légiparadén (origo.hu)
Védőital nélkül maradt egy tűzoltó csapat a múlt heti Red Bull Air Race-en. A szervezők több millió forintot fizettek az esemény biztosításáért a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak.
tegnap
20:29
Piros figyelmeztetés a hőség miatt (Metropol.hu)
A mentőknek a szokásosnál húsz százalékkal több beteget kellett ellátniuk a hétvégén a nagy meleg miatt.
tegnap
20:27
Több mint három órán át kérdezték Hendét a Gripenek baleseteiről (Metropol.hu)
A kormánypárt szerint a három baleset között nincs összefüggés, az ellenzék úgy látja, hogy az esetek rendszerszintű problémára utalnak.
tegnap
20:26
Görög adósság – LMP: példamutató a görög kormány kezdeményezése (boon)
Budapest, 2015. július 6., hétfő (MTI) - Az LMP példamutatónak tartja, hogy a görög kormány kiélezett helyzetben nem fordult szembe saját választási programjával, hanem a nép véleményét kérdezte.
tegnap
20:24
ÁSZ: az Országgyűlés elismerte a szervezet korrupciós kockázatok feltérképezésére irányuló tevékenységét (boon)
Budapest, 2015. július 6., hétfő (MTI) - Az Országgyűlés elismerte és megerősítette az Állami Számvevőszék (ÁSZ) korrupciós kockázatok feltérképezésére irányuló, valamint az integritásalapú szervezeti kultúra elterjesztése érdekében végzett tevékenységét - közölte honlapján a számvevőszék, annak kapcsán, hogy a parlament elfogadta az ÁSZ 2014-es tevékenységéről szóló beszámolót.
tegnap
20:24
Hollande: nyitva az ajtó Athén előtt, de komoly javaslat kell (Népszava)
A francia államfő Merkel kancellárral egyeztetett a görög helyzetről.
tegnap
20:21
A görög kormány két napra meghosszabbítja a bankok zárva tartását (inforadio.hu)
A görög kormány úgy döntött, hogy két nappal meghosszabbítja a bankok zárva tartását - jelentette be Luka Kaceli, a görög bankszövetség elnöke hétfőn, miután a pénzügyminisztérium és a pénzintézetek képviselői megbeszélést tartottak.
tegnap
20:21
Hendét három órán át faggathatták a Gripen-balesetekről (hvg.hu)
Zárt ülésen adott tájékoztatást Hende Csaba honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség (MH) repülőinek a közelmúltban történt baleseteiről az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában hétfőn.
tegnap
20:06
Az OECD is értékeli a kormányzati képességekről szóló Jó állam jelentést (boon)
Párizs, 2015. július 6., hétfő (MTI) - A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) is értékeli a magyar kormány teljesítményről készült innovatív jellegű, Jó állam című jelentést - mondta hétfőn az MTI-nek Kis Norbert, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) továbbképzési és nemzetközi rektorhelyettese Párizsban.
tegnap
20:05
Szijjártó: kiváló a visegrádi együttműködés (inforadio.hu)
Kiváló a visegrádi országok együttműködése, ugyanakkor ilyen együttműködésben természetesen vannak olyan kérdések, amelyeket részleteiben másként látnak az országok - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a harmadik Antall József Nyári Egyetem megnyitóján, hétfőn Budapesten.
tegnap
20:03
FM: Magyarország akár bíróságon is megvédi az új földforgalmi törvényt (inforadio.hu)
Magyarország akár bíróságon is megvédi az új földforgalmi törvényt - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közigazgatási államtitkára hétfőn Budapesten egy szakmai tanácskozáson.
tegnap
20:03
Óvatosságra intették a taxisokat a migránsok miatt (hvg.hu)
Az Országos Taxis Szövetség elnöke óvatosságra intette a magyar taxisokat az úti okmány, illetve vízum nélküli migránsok külföldre szállítása ügyében.
tegnap
20:03
A meleg miatt a mentők több beteget láttak el (origo.hu)
A tartós hőség miatt hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat is kiadta a legmagasabb fokú - piros - figyelmeztetést az egész országra. A mentőknek a szokásosnál húsz százalékkal több beteget kellett ellátniuk a hétvégén a nagy meleg miatt.
tegnap
19:51
Újra teljes vonalán jár a 3-as metró (Metropol.hu)
Korábban a Népligetnél füstölt egy szerelvény, ezért a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok vitték az utasokat.
tegnap
19:51
„Megkönnyítik a fideszes oligarcháknak a közpénzek kitalicskázását” (168 óra)
Az LMP szerint az Információszabadságról szóló törvény módosítása indokolatlan mértékben korlátozza a közérdekű adatok nyilvánosságát és éppen ezért alaptörvény-ellenes.
tegnap
19:48
FM: Magyarország akár bíróságon is megvédi az új földforgalmi törvényt (boon)
Budapest, 2015. július 6., hétfő (MTI) - Magyarország akár bíróságon is megvédi az új földforgalmi törvényt - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közigazgatási államtitkára hétfőn Budapesten egy szakmai tanácskozáson.
tegnap
19:27
Tikkasztó hőség: durva munkanapjaik voltak a mentőknek (hvg.hu)
A mentők fokozott óvatosságra intenek, mivel a következő napok tartós kánikulája tovább növeli a szervezet terhelését. Pedig a mentők már eddig is 20 százalékkal több esetetet láttak el a hőség miatt, mint egyébként. Az ÁNTSZ szerint meghaladja az egészségügyi határértéket a levegő ózontartalma.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: