Belföldi hírek - Friss hírek

16:31 Kora bronzkori település maradványait tárták fel Budafokon (boon)
Budapest, 2015. július 31., péntek (MTI) - Kora bronzkori település maradványai kerültek napvilágra Budafokon a Budapest komplex integrált szennyvízelvezetése (BKISZ) elnevezésű projekt keretében zajló csatornaépítés során, a munkagödörben őskori kerámia- és állatcsontok töredékeire, illetve faszenes, égett földrétegre leltek, valamint egy leégett ház omladékának maradványait is feltárták .
16:29 DK: a Klik már a legalapvetőbb feladatát sem képes elvégezni (boon)
Budapest, 2015. július 31., péntek (MTI) - A Demokratikus Koalíció szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) már a legalapvetőbb feladatát sem képes elvégezni: nem tudja fenntartani az intézményeket annak ellenére, hogy több mint 500 milliárd forintot kap a költségvetésből - közölte az MTI-vel pénteken az ellenzéki párt oktatási szakpolitikusa, a Klik megszüntetését követelve.
16:27 Ördögkatlan – Több mint 400 program a baranyai fesztiválon (boon)
Pécs, 2015. július 31., péntek (MTI) - Több mint 400 programot kínál várhatóan 40-50 ezer látogatónak az Ördögkatlan Fesztivál, amelynek augusztus 4. és 8. között ad otthont a dél-baranyai Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya és Beremend.
16:27 Ilyen időjárásra számítsunk holnap (168 óra)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: sSzombat estig a Kárpát-medence fölé már szárazabb levegő áramlik, kisüt a nap, és melegszik a levegő is.
16:24 Rémhír, hogy hétfőtől rendvédelmis diákokkal építtetnék a határzárat (hvg.hu)
Egy Facebookon terjedő poszt szerint a közmunkások mellett rendvédelmis diákok is beszállnak hétfőtől határzárat építeni. Rákérdeztünk a BM-nél az igazságra.
16:17 Az amerikai külüggyel is egyeztették a Magyarországról írt könyvet (atv)
Hamarosan magyarul is olvasható lesznek a magyar politikai rendszerről súlyos állításokat megfogalmazó volt amerikai nagykövet emlékiratai.
16:15 Jelentést készített az áfacsalásokról az LMP (atv)
Az elmúlt évek áfacsalásairól tett közzé jelenést honlapján az LMP. A legfontosabbnak azt tartják: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azonnal állítsa vissza a kiemelt ügyek igazgatóságát.
16:15 Próbafülkébe vitték az élelmiszert Győrben (kisalfold.hu)
Mert ott táskájukba rejtették, és így akarták ellopni, kozmetikumokkal együtt.
16:13 Háromezer kárpátaljai gyerek nyaralhat idén a Balatonon (boon)
Budapest, 2015. július 31., péntek (MTI) - Háromezer kárpátaljai magyar gyerek táborozhat idén a Balatonon az Erzsébet-program pályázatának köszönhetően - közölte Wetzel Tamás nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár pénteken.
16:11 Kaspersky: háromszorosára nőtt az új mobil kártevők száma a második negyedévben (boon)
Budapest, 2015. július 31., péntek (MTI) - Miközben összességében közel ötödével csökkent a kibertámadások száma a második negyedévben, a mobil eszközöket célzó új rosszindulatú szoftverek száma a háromszorosára emelkedett - tájékoztatta pénteken a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat az MTI-t.
16:09 Dávid Ilona a MÁV Zrt. elnöke újabb három évre (boon)
Budapest, 2015. július 31., péntek (MTI) - Megerősítette tisztségében a szaktárca és újabb három évre szóló megbízást kapott Dávid Ilona a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. igazgatóságának élén - közölte a társaság kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.
16:06 Visszavette az államtól iskolái működtetését Esztergom (inforadio.hu)
Szeptember elsejétől négy évig az önkormányzat működteti a város közoktatási intézményeit, vállalva az átvétellel járó többletköltségeket - ismertette a polgármester a képviselő-testület csütörtöki, zárt ülésén született döntést.
16:06 MÁV: Visszafizetjük a bevándorlókra rávert pótdíjat (hvg.hu)
A Helsinki Bizottságnak küldött válaszlevelében a MÁV tagadta, hogy lezárták volna a migránsokat szállító vagonokat, azt azonban elismerték, hogy munkatársaik helytelenül jártak el, amikor felárat és pótdíjat fizettettek a bevándorlókkal.
16:05 Közlemény (Police.hu)
Személyi változás a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.
16:03 Terelés az M1-esen (Police.hu)
Hat jármű ütközött össze a Budapest felé vezető oldalon.
16:03 Újból lecsap az országra a kánikula (origo.hu)
Szombaton visszatér az igazi kánikula. Országszerte napos időre lehet számítani. Frissítő záporokra, zivatarokra nem kell számítani.
16:00 Roadshow-ra indulnak a vízi mentők, életmentést oktatnak (vs.hu)
Ezen a nyáron öten fulladtak a Balatonba, a vízi mentők szerint elkerülhető lett volna mindegyik tragédia.
15:47 A Tiszába fulladt egy férfi Csongrádnál (origo.hu)
Egy középkorú férfi fulladt a Tiszába Csongrádon, a Baross rakparton. Már majdnem átért a túlpartra, de végül elmerült.
15:45 Rendőrségi ügy lehet Toroczkai fegyvermutogatásából (origo.hu)
Közösségi elleni uszítás gyanúja miatt tett bejelentést egy állampolgár az ügyészséghez, amiért az illegális bevándorlók elleni fal építését régóta szorgalmazó, határmenti Ásotthalom polgármestere egy puskát reklámozott, mint a kerítés mentén alkalmazható "objektumvédelmi eszközt".
15:39 Terrorcselekmény Izraelben: palesztin családra gyújtották rá a házat (atv)
"Terrorcselekménynek" minősítette az izraeli védelmi miniszter pénteken azt a vélhetően zsidó szélsőségesek által okozott ciszjordániai lakástüzet, amelyben meghalt egy másfél éves palesztin gyerek.

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: