Gazdasági hírek - TOP 24 óra

tegnap
7:45
Viccnek hittük, de egyre komolyabb - Trump valóra válthatja őrült tervét (Portfolio)
Pár hónappal ezelőtt még nem sokan gondolták volna, most azonban már úgy fest, realitásként kell számolnunk azzal, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke "napelemes falat" húz fel országa mexikói határára. Az elnök egy iowai...
tegnap
7:57
Szijjártó figyelmeztette a külföldre utazó magyarokat (Portfolio)
A visegrádi országok együttműködése az unión belül a legszorosabb és leghatékonyabb, és mára világszerte branddé vált - nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának....
ma
3:09
1400 miskolci Takata-dolgozó sorsa kérdéses (Hírstart)
A légzsákokat gyártó cég Japánban és az Egyesült Államokban is csődvédelmet kérhet hétfőn.
tegnap
20:57
Csődbe megy a Takata, nem tudni, mi lesz a miskolci gyárral (444)
A magyar kormány húsz milliárddal támogatta az üzemet, ahol másfél ezren dolgoznak.
ma
3:03
Négy magyar győzelem született a római úszóversenyen (ProfitLine)
Négy számban is magyar győzelem született a hagyományos római nemzetközi úszóviadalon, a Sette Collin (Hét Domb) vasárnap.
tegnap
13:00
Újabb két banktól vehetünk örökre búcsút? (Napi)
Csőd közelébe került két olasz bank, miután gyakorlatilag fizetésképtelenné váltak.
tegnap
20:09
Ennyi lenne a tisztességes havi fizetésed... Kiszámolhatod! (ProfitLine)
Sokan panaszkodnak manapság (is), hogy a munkabérük egyáltalán nem tükrözi azt a tudást, szakértelmet amellyel rendelkeznek. Egyszerűen alul vagyunk fizetve a munkahelyünkön.
tegnap
8:30
Ölik egymást a vevők a piacon - mindenki mostanában akar családi házat venni? (Privátbankár)
Egyre népszerűbbé válik agglomerációban lakni, a Duna House felmérése szerint is. Az elmúlt három évben jócskán megugrott az agglomerációs családi házak ára négyzetméterenként is, ugyanakkor például a panellakások még mindig durvábban drágulnak. De kik keresik az agglomerációs házakat?
tegnap
10:24
Ez a nagy szerencséje Magyarországnak (Napi)
Juhász Árpád geológus szerint Magyarország a vízellátás szempontjából szerencsés helyzetben van. A szakértő ezt annak kapcsán mondta az M1 vasárnapi műsorában, hogy Olaszországban a tartós hőség egyre nagyobb gondot jelent, a vízhiány okozta szárazság már a termőterület kétharmadát sújtja.
ma
1:03
Emberre támadt egy medve Romániában (ProfitLine)
Ismét emberre támadt egy medve Romániában - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni Híradójában.
tegnap
15:12
Azt hiszi, megúszta? - További heves zivatarokra figyelmeztetnek (Népszava)
Néhol rövid idő alatt akár 60 milliméternél is több csapadék hullhat.
tegnap
16:39
Ne felejtsük el rendszeresen tisztítani a klímát (TőzsdeFórum)
A porszívó a klíma legjobb barátja.
tegnap
22:03
1,45 millió ember várakozik arra, hogy átkelhessen Európába (ProfitLine)
A Földközi-tenger észak-afrikai partvidékén 1,45 millió ember várakozik arra, hogy átkelhessen Európába - írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap biztonsági forrásokra hivatkozva.
tegnap
18:51
Brüsszel keblére ölelte Varsót (Hírstart)
Jelentős összeget szereztek a lengyelek fejlesztésekre az EU-tól az Európai Bizottság elnökéről, Jean-Claude Junckerről Juncker-tervnek nevezett beruházási hitelprogramból. Az új forrásra bazírozó projektek már idén elindulhatnak.
tegnap
17:00
10, 20, 30 – itt vannak a hatoslottó nyerőszámai (24.hu)
Telitalálat nem volt.
tegnap
17:45
Hazai nemesítésű az új szupermeggy (Hírstart)
Teljes C-vitamin bevitelünket kiválthatjuk egy nemrég bemutatott magyar meggyfajtával, a Pipacs 1-el. A Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Zrt. (MKSZN) által nemesített fajta igazi superfood: különösen magas antioxidáns- és melatonin tartalma mellett vitamin-összetételével is kiemelkedik. A 80-as években nemesített fajtát nemrégiben kezdték
tegnap
11:15
Új magyar csodameggy biztosíthatja a teljes C-vitamin bevitelünket (Hírstart)
Teljes C-vitamin bevitelünket kiválthatjuk egy nemrég bemutatott magyar meggyfajtával. A Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Zrt. által nemesített fajta beltartalmi értékei miatt igazi superfood.
tegnap
17:09
Évszázados váltást tervez Harry herceg (TőzsdeFórum)
Harry herceg szerint korszerűsíteni kell a monarchiát.
tegnap
11:39
Százezer évvel korábbi leletek átírhatják az emberiség történetét (VG)
A korábban véltnél jóval régebbre nyúlik vissza az emberiség kezdete: az eddig legrégebbinek hitt leleteknél 100 ezer évvel korábbiakra bukkant Marokkóban. Király Attila, magyar régész ásott együtt Afrikában azzal a kutatócsapattal, amely ezt a tudományos szenzációt publikálta.
tegnap
16:27
Ha Horvátországban nyaral, erről tudni akar (24.hu)
Az ENC-készülék minimalizálhatja a horvát autópálya-kapuknál a várakozási időt. Megnéztünk, bérelni, vagy vásárolni érdemesebb.
tegnap
12:03
Egyáltalán nem mindegy, mit iszol a nagy melegben (Pénzcentrum)
Közel 40 évvel ezelőtt mindössze 2 liter ásványvizet ittunk évente, 15 éve ez az érték már elérte az 50 litert, most pedig a fogyasztás az európai átlagnál is nagyobb, 126 liter egy évben. A felnőttek napi vízigénye 2,5-3...
tegnap
20:18
Versenyképtelen cégeket nevel a "magyar modell" (Napi)
Néhány nagy autóipari beruházás mellett Magyarországon gyakorlatilag csak állami - vagyis uniós - forrásból van beruházás, a magánszektor a saját pénzéből nem akar és nem mer beruházni, mert bizonytalan az intézményi környezet. Ez pedig a kormány sara - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Urbán László közgazdász.
tegnap
19:18
Észre sem vette, és már megint eladott önnek valamit a mesterséges intelligencia! (HVG)
A robotoknak jócskán van még mit tanulniuk az embertől, amiben egyelőre mi magunk segítünk nekik. Néhány pozitív és negatív példán bemutatjuk, hol tart pillanatnyilag a chatbotok kereskedelmi felhasználása.
tegnap
7:57
Viccnek hittük, de egyre komolyabb - Trump valóra válthatja őrült tervét (eBroker)
Pár hónappal ezelőtt még nem sokan gondolták volna, most azonban már úgy fest, realitásként kell számolnunk azzal, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke "napelemes falat" húz fel országa mexikói határára. Az elnök egy iowai kampányeseményen először beszélt a nyilvánosság előtt ezirányú terveiről, azzal érvelve, hogy ezáltal a fal saját maga termelheti meg az építkezés költségeit. A…
tegnap
21:18
Nagyváradi épület felújítására költ milliárdokat a kormány (HVG)
Kétmilliárdot ad a püspöki palota felújítására Nagyváradon.
tegnap
19:54
Ennyiért talál most családi házat Budapest határában (HVG)
Szentendrén 300 ezer forint felett, Erdőkertesen 200 ezer alatt van egy családi ház átlagos négyzetméterára. Az elmúlt két és fél évben jelentősen drágultak a Budapest környéki ingatlanok.
tegnap
23:09
Csődbe megy a Takata, nem tudni, mi lesz a miskolci gyárral (Hírstart)
A magyar kormány húsz milliárddal támogatta az üzemet, ahol másfél ezren dolgoznak.
tegnap
22:21
Négyemeletes lakóház tetőszerkezete ég Dunaújvárosban (Gazdasagportal)
Tűz ütött ki egy dunaújvárosi négylakásos társasházban vasárnap kora este, a tüzet feltehetőleg villámcsapás okozta – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Farkas-Bozsik Gábor elmondta: a tűz vasárnap este hat óra után keletkezett a dunaújvárosi Bocskai utca egyik négyemeletes társasházában, a tetőszerkezet két, a legfelső emeleten lévő lakás felett ég. A…
tegnap
12:39
Illegális bevándorlás – A német külügyminiszter szerint a menekültek számának mérséklésével kellene foglalkoznia az EU-nak (Gazdasagportal)
Az Európai Uniónak azzal kellene foglalkoznia, hogy miként lehetne csökkenteni a menekültek számát, nem pedig a menekültek elosztási kvótáin kellene vitatkoznia – jelentette ki Sigmar Gabriel német külügyminiszter szombaton Prágában sajtótájékoztatón. “Nem arról van szó, milyen kvótáink vannak és miről vitatkozunk, hanem arról, mit teszünk a következő évtizedekben, hogy jelentősen csökkentsük a…
tegnap
11:53
Padlógázzal a szakadékba, vagy vészfék a zuhanás előtt: mi lesz most a britekkel? (Portfolio)
Néhány hete még olyan egyértelműnek tűnt az Egyesült Királyság útja: Theresa May vezetésével kilépnek az EU közös piacából, felszabadítják magukat az Európai Unió fennhatósága alól, és lehetőségük lesz saját kereskedelmi megállapodásokat...
tegnap
11:09
Jó áron adnád el a lakásod? Ezeket a szavakat kerüld a hirdetésben (Portfolio)
Az eladók szinte mindig túloznak, ha a saját termékük sikeres eladásáról van szó. A zöldséges mézédes dinnyéje, a használt autó tulajdonosának megkímélt, garázsban tartott autója, vagy a lakást eladó jó állapotú, otthonos "ékszerdoboza"...
tegnap
10:33
Hőség tombol Olaszországban, felkészülhet Magyarország is (VG)
Harminckilenc fok volt a legmagasabb mért hőmérséklet Olaszországban szombaton, miközben a vízhiány okozta szárazság már az itáliai termőterület kétharmadát sújtja.
tegnap
18:42
Jót akar a gyerekének? Ne engedje a köztéri szökőkútban pancsolni (Napi)
Nagyon csúnya betegségeket lehet összeszedni a köztéri szökőkutaknál – mondta Rendek Mária gyermekorvos az mno.hu-nak.
tegnap
16:09
A roaming eltörlésének árnyoldala (TőzsdeFórum)
5 biztonsági jótanács a nyaralás idejére okoseszközeinkhez.
tegnap
14:42
Elzárták a gázcsapot - de nem az oroszok (Napi)
Lezárták az orosz gázt Lengyelországon keresztül Nyugat-Európába szállító tranzitvezetéket a lengyelek, mert a csőben rossz minőségű energiahordozó áramlott. Egyesek technikai problémát, mások Moszkva politikai figyelmeztetését látják az ügyben.
tegnap
9:39
A Balatonon nagy változások lesznek (Portfolio)
Csaknem 2 milliárd forintnyi hazai támogatással 38 Balaton-parti település 55 strandján, 344 beruházás, felújítás valósul meg az idén - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. Több helyen már elkészültek,...
tegnap
8:03
Ennyire látogatott a VOLT fesztivál (ProfitLine)
A soproni VOLT Fesztivál látogatottsága, 2009-2016
tegnap
16:33
Nem továbbítják a lengyelek a rossz minőségű orosz gázt (Hírstart)
Nem zárják ki, hogy Oroszország politikai figyelmeztetést küldött a Gazpromtól függetlenedni akaró lengyeleknek.
tegnap
15:54
Nem továbbítják a lengyelek a rossz minőségű orosz gázt (24.hu)
Nem zárják ki, hogy Oroszország politikai figyelmeztetést küldött a Gazpromtól függetlenedni akaró lengyeleknek.
tegnap
14:57
Megújuló forrásból fedezi energiaszükségletét a Katica Tanya (Hírstart)
Totál zöldre váltott a saját napelemparkkal a somogyi vállalkozás, pedig már 9 éve rentábilisan működnek.
tegnap
16:18
Íme, a város, ahol megszüntetik az összes belvárosi parkolóhelyet! (Napi)
Egyre több nagyvárosban tervezik azt, hogy néhány éven belül teljesen kitiltják az autókat a belvárosból. A Portfolio bemutatta, hogyan szorítaná ki Helsinki és Oslo a személyautókat a belvárosból.
tegnap
15:00
Hány magyar dolgozik? Hamarosan minden kiderül (Privátbankár)
A jövő héten csaknem üres a makronaptár, munkaerőpiaci, ipari és külkereskedelmi statisztikai adatok jelennek meg.
tegnap
20:51
Újabb európai nagyvárosokból száműzik az autókat (Hírstart)
Egyre több nagyvárosban tervezik azt, hogy néhány éven belül teljesen kitiltják az autókat a belvárosból, Párizs, Athén vagy Mexikóváros 2025-től nem engedne be nem csak a dízelmotoros, de semmilyen más autót sem a belső kerületekbe...
tegnap
16:36
Ne tegye el túl messzire az esernyőt: heves zivatarok jönnek (VG)
Vasárnap délutántól további heves zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat, amely ismét több járásra adott ki első- és másodfokú riasztást a következő órákban várható heves zivatarok, illetve felhőszakadás veszélye miatt.
tegnap
9:39
A hőséghullám ellen védeni kell munkavállalókat (Hírstart)
A nemzetgazdasági tárca munkavédelmi főosztálya felhívja agráriumban is tevékenykedő munkáltatók figyelmét a hőséghullámok veszélyeire, valamint dolgozók érdekében a szükséges megelőző intézkedések megtételére.
tegnap
18:36
Jót akar a gyerekének? Ne engedje a köztéri szökőkútba pancsolni! (Napi)
Nagyon csúnya betegségeket lehet összeszedni a köztéri szökőkutaknál – mondta Rendek Mária gyermekorvos az mno.hu-nak.
tegnap
18:03
Nagy dobással kezdődik holnap a VOLT fesztivál (TőzsdeFórum)
Holnap indul a jubileumi rendezvény Sopronban.
tegnap
17:57
Évszázados váltást tervez Harry herceg (Hírstart)
Harry herceg szerint korszerűsíteni kell a monarchiát.
tegnap
9:12
Szijjártó: Brüsszel kipécézte magának a visegrádi országokat (Privátbankár)
A külgazdasági és külügyminiszter nagyon lelkesedik a visegrádi országok barátságáért.
tegnap
8:33
Boros Imre: 600 ezer forint körüli bruttó átlagbér közelítene az uniós átlaghoz (Gazdasagportal)
Boros Imre közgazdász szerint 550-600 ezer forint körüli bruttó bér közelítene az uniós átlaghoz, a felzárkózási folyamat elindult, de bőven van még teendő. Az első Orbán-kormány minisztere az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában elmondta, a rendszerváltás után az volt a cél, hogy 20 éven belül a bérek érjék el a nyugat-európai színvonalat, de az ...

Kereső

Keresés a weben, katalógusban, hírkereső, játékkereső: