Hírarchívum - Életmód

2017. július 28. péntek

júl. 28
0:12
Meg lehet jósolni, kiből válik függő? (Ezoterikus.hu)
Amy Winehouse alkohol- és drogproblémái zenéjében és a médiában is palástolatlanul megjelentek. Mennyit tudunk azonban valójában a függőségről? Mi okozza, és miért válnak egyesek függővé, mások pedig nem?
júl. 28
0:16
Mi a neved kezdőbetűje? Illik rád a leírás? (Ezoterikus.hu)
Keresztnevünk kezdőbetűje is érdekességekkel szolgál! Nemcsak teljes nevünk, hanem egy betű is már komoly jelentéssel bír! Mit rejt a te neved első betűje?
júl. 28
0:20
Gyermekek félelemei - (ab)normális? (Ezoterikus.hu)
A fóbiák a gyerekeknél általánosnak mondhatóak. A kutatások szerint a gyerekek 90%-a 2-14 éves kora között rendelkezik valamilyen speciális fóbiával.
júl. 28
0:24
Augusztus története és babonái (Ezoterikus.hu)
A régi római naptárban augusztus volt az év hatodik hónapja, melyet később Octavianus Augustus császár a tanács által a maga nevére neveztetett.
júl. 28
0:28
Számmisztikai kalendárium: augusztus (Ezoterikus.hu)
Numerológiai kalendáriumunk rámutat, mire alkalmasak július havának kellemes napjai. Keresd ki a dátumot, a hozzátartozó számot, s megtudod, miként leszel képes kihozni a legtöbbet a sors által felkínált lehet?ségekb?l!
júl. 28
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
júl. 28
1:27
A külsőfül-gyulladás tünetei és kezelése (WebBeteg)
A külsőfül-gyulladás orvosi értelemben egy nagy betegségcsoport, melybe a hallójárat és a fülkagyló számos specifikus és nem specifikus gyulladásos kórképe, rendszerbetegségeket kísérő gyulladásos állapota tartozik.
júl. 28
2:00
Napi horoszkóp - július 28 (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod?
júl. 28
2:57
Oxigénterápia otthon (WebBeteg)
Súlyosabb szív- vagy tüdőbetegségek, krónikus állapotok esetén is szükségessé válhat az oxigénterápia huzamosabb ideig, ami ma már akár a beteg otthonában is kivitelezhető.
júl. 28
3:27
A rossz alvás rossz jegyeket eredményez (Női NetCafe)
A főiskolai évek alatt a vizsgákra való készülés, valamint a gyakori társasági élet következtében a legtöbb diák nem mindig alszik eleget, egy nemrégiben végzett kutatást szerint azonban ennek hatása van a tanulók osztályzataira is.
júl. 28
3:54
Új igazgató az AIPM élén (HáziPatika.com)
Augusztus 1-től Dr. Holchacker Péter tölti be az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatói pozícióját, és látja el a hazai innovatív gyógyszeripari szereplőket tömörítő iparági érdekképviseleti szervezet operatív vezetői feladatait. ...
júl. 28
4:09
Nyári hajápolás (active beauty)
A nyári hónapokban más parfümöt használunk, egy-két árnyalattal sötétebb, ugyanakkor könnyebb alapozóra váltunk és krémekből is azokat részesítjük előnyben, amelyek ...
júl. 28
4:27
Veszélyes kimosni a mosogatószivacsot (HáziPatika.com)
Egy használt mosogatószivacs minden egyes köbcentijében 50 milliárd baktérium élhet. Kutatók most antibiotikum-rezisztens törzseket is találtak a szivacsokon, melyek mosásával éppen ezeknek a baktériumoknak kínálunk jobb elterjedési lehetőséget. ...
júl. 28
5:00
Terméketlenné válhatnak a férfiak (HáziPatika.com)
Feleannyi hímivarsejtjük van a nyugati országokban élő férfiaknak, mint 40 évvel ezelőtt, arról azonban egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a hatalmas visszaesést. ...
júl. 28
5:27
Ön felismerné a mellrákot? Tesztelje tudását! (WebBeteg)
Az emlődaganatok korai diagnózisa a gyógyulás szempontjából döntő jelentőséggel bír. Ahhoz, hogy hatékony legyen az önvizsgálat, fontos, hogy tudja, mi mindenre kell odafigyelnie. Tudástesztünkből többet is megtudhat!
júl. 28
5:33
A kiégés leggyakoribb jelei (HáziPatika.com)
Hosszú ideig tűnődve nézi a képernyőt, éjszaka pedig felébred, és a céges tennivalókon jár az agya? Ideje lehet másik munkahely után nézni. ...
júl. 28
5:35
Pénzt kapnak a háziorvosok (HáziPatika.com)
A korábbi 260 ezer forintról idén júniustól 390 ezer forintra emelkedett a háziorvosi rezsitámogatás összege. Szerdán megjelent az erről szóló rendelet a Magyar Közlönyben, így immár nincs akadálya a kifizetéseknek. ...
júl. 28
5:39
Közlekedési szempontból is veszélyes a szesszel kevert marihuána (Női NetCafe)
Azok a sofőrök, akik alkoholt és marihuánát is fogyasztanak vezetés előtt, ötször nagyobb eséllyel okoznak halálos autóbalesetet, mint a józan sofőrök.
júl. 28
6:06
A bőröregedés így lassítható (HáziPatika.com)
A bőröregedés egy természetes jelenség, amelyet bár megakadályozni nem lehet, a folyamat késleltetéséért azonban sokat tehetünk. E téren különösen fontos szerep jut a fényvédelemnek. ...
júl. 28
6:09
Dallas, Szomszédok, Magnum és a többiek – Kedvenc retró sorozataink (Ridikül)
A „sorozatláz” nem új keletű dolog. A folytatásos történetek majdnem azóta szegezik a képernyő elé a nézőket, amióta magát a televíziót feltalálták. Ma már szinte minden héten indítanak egy új sorozatot, de valljuk be, a régi nagy klasszikusokat bármikor szívesen újranéznénk.
júl. 28
6:11
Ismét a Ridikül adásában: Félig tele vagy félig üres? (Avagy fő az optimizmus!) (Ridikül)
„Fő az optimizmus!” – hallhatjuk sokszor sok helyen, kudarcok és balul elsült dolgok esetében is. Van, akibe az optimizmus szinte kódolva van, míg akad olyan is, aki inkább pesszimistán áll a világ dolgaihoz.
júl. 28
6:33
A szülőtől is függ, mennyire hisztis a gyerek (Női NetCafe)
Az, hogy a gyerek mennyit hisztizik és mennyit képes aludni, nagyban függ attól is, hogy maga a szülő mennyire érzi úgy, hogy sajt kezében van élete irányítása.
júl. 28
6:39
A 30 feletti sportolók betegsége (HáziPatika.com)
Piros, meleg bőr, lüktető fájdalom - leginkább intenzíven sportoló embereknél jelentkezhet a burzitisz. ...
júl. 28
6:57
Nem minden koraszülött teljesít rosszabbul az iskolában (Női NetCafe)
A Northwestern Egyetem Feinberg Orvosi Iskolájának kutatói dr. Craig Garfield vezetésével 1,3 millió csecsemőt kísértek figyelemmel, akik 1992 és 2002 között születtek Floridában. A szakemberek arra voltak kíváncsiak, kihat-e az esetleges koraszülés a gyerekek későbbi iskolai teljesítményére.
júl. 28
7:03
Hétvégén viking harcos, hétközben pörgős családanya a cukorbeteg Zsófi (NLCafé)
Gémes Zsófi már 15 éve vikinglázban ég, hétvégenként évszázadokat repül vissza az időben. Szintén megszállott társaival komoly történelmi csatákat vívnak, fellépésekre járnak, páncélba öltözve hagyományt őriznek. Amikor nem viking asszony, akkor pörgős 21. századi nő Zsófi: irodavezetőként dolgozik, otthon pedig lelkesen terelgeti örökbefogadott ki
júl. 28
7:03
Miért veszélyesek a „pszichosarlatánok”, és hogyan ismerhetjük fel őket? (Ridikül)
Motivátorok, coachok, pszichológusok, pszichiáterek – ők segítenek, ha elakadunk az életben, ha valamilyen lelki problémával, mentális zavarral küzdünk. Azonban fontos, hogy megfelelő szakembert találjunk, ugyanis egy „pszichosarlatán” több bajt okozhat, mint amennyi gyógyulást hoz.
júl. 28
7:12
Infiltrátum a tüdőben: mire utal? (HáziPatika.com)
Az úgynevezett infiltrátum gyakori megnevezés a mellkasröntgen-leleteken, a tüdő szövetállományának látható eltérése számos ok miatt kialakulhat. ...
júl. 28
7:21
Otthon edzenél? Ezeket a szabályokat mindenképpen tartsd be (Femcafe)
Sokan a figyelő szempárok vagy az időhiány miatt nem szívesen mennek edzőterembe, azonban otthon is hatékonyan lehet mozogni, sőt akár plusz kilóktól megszabadulni! Szakértőnk, Czanik Balázs elmondja, hogyan!
júl. 28
7:33
Tegyél sót a mosógépbe, elképesztő lesz a hatás! (Ripost)
Olcsó, hétköznapi alapanyag a konyhasó és hihetetlenül hasznos. Meglepő módon nemcsak a konyhában lehetsz hálás érte.
júl. 28
7:39
5 éves kislánya tanítja önelfogadásra az anyukát (NLCafé)
Megható, ahogy az 5 éves kislány biztatja anyukáját, hogy fogadja el magát.
júl. 28
7:45
Étrendi tanácsok epeműtét vagy epeköves roham után (WebBeteg)
Görcsösen fáj a jobb oldala a bordák alatt? A fájdalom a lapockába sugárzik? Hányingere, esetleg hasmenése van? Gondolt már, arra, hogy ez epekő is lehet?
júl. 28
7:57
Adj hálát a rossz memóriádért (Dívány)
Akinek rosszabb a munkamemóriája, tovább élvezheti a kedvenc dolgait - állítja egy új kutatás.
júl. 28
7:59
Te átfúratnád a kisbabád fülét? (Dívány)
Én biztos nem, de sokak szerint jobb ezen minél hamarabb túlesni. A videók alapján a babák szerint nem jó mulatság, a mamák viszont magabiztosak.
júl. 28
8:06
Maratoni strandolással lehet ma éjjel felkészülni a hőhullámra (HVG)
A Strandok éjszakáján részt vevő fürdők között lesznek olyanok is, amelyek éjfélig lesznek nyitva. Nemcsak Budapesten, vidéken is lesznek ilyen helyek.
júl. 28
8:09
Én ezt mind elkövettem ellened! (Ridikül)
Anya, hagyjál békén! Nem szeretlek! Menj innen! Ne szólj hozzám!
júl. 28
8:09
Olyan, mintha fodrász készítette volna: szuper konty minden alkalomra (Retikül)
Lesd el a videóról ennek az univerzális stílusú kontynak az elkészítését! Hosszú hajból sok mindent ki lehet hozni, persze a legtöbb frizura meglehetősen időigényes mulatság, különösen a sietős, reggeli készülődés közepette.
júl. 28
8:12
Pénteki HarmoNet horoszkóp 2017-07-28 (HarmoNet)
Ma nagy munkakedvvel, kötelességtudóan megyünk dolgozni, örülünk a feladatoknak. Szeretnénk, ha szükség lenne a munkánkra, hasznosnak akarjuk érezni magunkat. Ha így van, akkor elégedett napunk lesz. Gondoljuk végig, hogy emésztőrendszerünket mennyire tesszük ki terhelésnek. Ha emésztési problémákkal küszködünk, akkor célszerű táplálkozási szokásainkon változtatnunk. A sok ülő munka nem kedvez a…
júl. 28
8:14
Heti szexhoroszkóp 2017.július 28-tól augusztus 3-ig (HarmoNet)
Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
júl. 28
8:15
Nem duci vagy, hanem egy hercegnő! – levél a kislányomhoz (NLCafé)
„Lassan három hónapja már annak, hogy minden este sírsz, mert gonosz osztálytársaid és még gonoszabb tanáraid éreztetik veled: nem tartozol a nádszál királykisasszonyok közé.” – Egy édesanya sorait hoztuk el, aki tízéves kislányának ír.
júl. 28
8:15
Legálisan strandolhatsz ma éjszaka (Hírstart)
Újra itt a lehetőség az éjszakai fürdőzésre, 2017-ben is lesz Strandok Éjszakája. Egy sornyi programmal.
júl. 28
8:15
Ezzel a módszerrel hamarabb túljutsz a szakításon (Cosmopolitan)
Véget ért a nagy szerelem, te pedig szó szerint úgy érzed, hogy megszakad a szíved? Ez nem képzelgés, hanem tudományosan igazolt tény, ahogyan a következő technika is, ami által még gyorsabban túl tudod tenni magad a szakításon!
júl. 28
8:15
Imádnak bennünket a szúnyogok? Ezek lehetnek az okai! (Ridikül)
A nyár egyik kellemetlen velejárója a sok szúnyog, egyes területeken többen vannak, máshol kevesebben. A szúnyoggyérítés is nagyban hozzájárul, hogy megmeneküljünk a vérszívók támadásától. Vannak, akiket kifejezetten imádnak a szúnyogok, ami sokszor inkább érthetetlen, pedig van rá magyarázat.
júl. 28
8:18
Végképp eltiltanák a vesztegető nőgyógyászt (HáziPatika.com)
Elfogadhatatlan, hogy a betegeit tudatosan félretájékoztató, életmentő műtétekért is pénzt kérő veszprémi nőgyógyászt mindössze hat hónapra tiltják el a foglalkozásától - írja közleményében a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete. ...
júl. 28
8:33
A lélek védelme: ezért építünk önvédelmi falakat (NLCafé)
Önvédelmi falakat gyakran építünk magunknak elhatárolódás vagy félelem miatt, esetleg egyes emberek, élethelyzetek kizárása végett. Az építkezés közben azonban zajlik az élet. Telnek a napok, hetek, hónapok, évek, és a falak egyre csak épülnek. Te mennyire építetted ki a saját faladat?
júl. 28
8:39
Itt a military-diéta mintaétrendje: Hatékony és gyors fogyás! (Ripost)
Az optimálisan összeállított étrend segít abban, hogy megszabadulj a feleslegtől és gyorsan formába lendülj. 2 héten belül látható eredmény!
júl. 28
8:39
A bántalmazott nők körében gyakori a petefészek indokolatlan eltávolítása (Női NetCafe)
A fizikai, érzelmi és szexuális abúzus igen gyakran olyan hatással van a nőkre, hogy egyes nőgyógyászati tüneteik erőteljesebben jelennek meg, ezért aztán fölösleges műtétekre is sor kerülhet.
júl. 28
8:39
8+1 stílusos, apró tetoválás, amibe azonnal beleszeretsz (Femcafe)
Ezek még akkor is tetszeni fognak, ha nem vagy az a tetkós típus.
júl. 28
8:51
Leállt a koncert, mert a tömegben szexuálisan zaklattak egy rajongót (NLCafé)
Az énekes húsz éve koncertezik, de még soha nem ment le a színpadról egy dal közben.
júl. 28
8:51
10 szédületes fotó az utolsó előtti pillanatról (Femcafe)
Olykor a fotósok véletlenül lövik meg a legjobb képeiket, miközben a nagy pillanatra várnak. Aztán épp ebből lesz a nagy pillanat!
júl. 28
8:53
Sokszorosára nőtt a császármetszések aránya Magyarországon (NLCafé)
Egyre több császármetszést végeznek Magyarországon: a szülések közel 40 százalékánál alkalmazzák ezt a módszert, míg mintegy fél évszázada mindössze öt százalékában éltek vele. Fontos megjegyezni az is, hogy szakmailag csupán a szülések 15-25 százalékában lenne indokolt a műtéti beavatkozás.

Keresés