2007. január 1. hétfő

jan. 1
23:36
Drága Olvasók, törhetetlen kitartású kommentezők, hangyaszorgalmú spamrobotok! (totalcar.hu)
Ahogy már óvatosan kiszivárogtattam néhányotoknak, a KK hamarosan el fog költözni. Jelenleg egy öreg és béna blogmotoron ül, ami sajnos nem tudja elég ügyesen kezelni a temérdek kommentet, és alkalmatlan arra, hogy a nagy közös totalcaros blogba, a Belsőségbe tartalmilag és technikailag bekapcsolódjék. Pedig ez a távlati cél. Konvergálunk egy szebb szinergia reményében, míg a webkettő el nem…

2007. január 11. csütörtök

jan. 11
16:13
Isten hozott (totalcar.hu)
És akkor az ember hazamegy, matat a kulccsal a zárban. Simán balra sose fordul el, előbb egy kicsit mindig jobbra kell tekerni, aztán laza csuklóból, folyamatos, töretlen mozdulattal fordítani vissza, mintha a gerincben kissé megakadt volna a kenyérvágó kés. És akkor kinyílik az ajtó. Odabenn aztán keresi a megszokott fotelt a milliószor bejárt útvonal közepén, a fridzsider és a számítógép közti…

2007. január 12. péntek

jan. 12
19:11
33 csodásan elköltött dollár (totalcar.hu)
Ki ne kívánna egy olcsó, de radikális erősödést hozó alkatrészt az autójába? A mágneses benzinmolekula-fésűk és a szívócsőbe kókányolt rotorok ideje lejárt, itt a minden ízében lenyűgöző Karton Kompresszor.A kompresszor nem okoz turbólyukat, nincs váratlan, balesetveszélyes teljesítményugrás. A Karton Kompresszor ráadásul könnyű, így nem árt a súlyelosztásnak. Nem kell az autó kenési rendszerébe…

2007. január 19. péntek

jan. 19
18:11
Levendulaszagú burnoutokat kívánok! (totalcar.hu)
A Gumiipar Leghibbantabb Termékfejlesztője megtisztelő címéért küzdő Kumho gumigyár új varázsfegyvert vetett be. Pár éve ők jöttek ki a kimondottan driftre fejlesztett színes füstöt okádó gumikkal, de a drift a tulok férfiak sportja. Márpedig a családi erszények sorhajóhadnagyai a nők. Ezért a kumhósok rettenetes brainstormingba kezdtek, hogy megfejtsék, milyen egyedülálló featúra késztet egy nőt…

2007. január 21. vasárnap

jan. 21
20:43
Hat csodálatos kerék (totalcar.hu)
A Tyrrell P34 azért kedves a szívünknek, mert minden idők legmókásabb külsejű F1-es autója. Ráadásul élő ember nem vette komolyan, hogy valaha normálisan működhet. Azért lett hat kereke, mert a két kicsi első keréknek: - kisebb a légellenállása, mert kisebb a homlokfelület - összességében mégis nagyobb felületen érintkezik az aszfalttal, tehát jobban tapad viszont: - irtó komplikált…

2007. február 9. péntek

febr. 9
21:18
Lenyűgöző lábmunka (totalcar.hu)
Ha meg kellene neveznem a három leggyakrabban hallott kérdést, amivel megtámadnak férfitársaságban, ezeket sorolnám fel: 1: Melyik a kedvenc autóm? 2: Milyen volt a Ferrarinak / M5-nek kenni? (A kenni szót ajánlom hosszan ízlelgetni) 3: Mi az a ballábfék és a gázfröccsös visszaváltás Az első két kérdésre triviális a válasz: 1: Nem tudom 2: Jó A harmadikra viszont kár szót vesztegetni: íme…

2007. február 10. szombat

febr. 10
18:31
Túlélni a hetvenes éveket + helyzetjelentés (totalcar.hu)
Először is (olvasói nyomásra) íme egy rövidke áttekintés a Karotta Krahácsok általános állapotáról. 1: A Corolla tökéletes. Mindene pompás, összeállt, kiforrt, amióta Indiánék felcicomázták, a maga szerencsétlen módján szép is. Egyetlen nyugtalanító tünet van: alighanem kilágyult néhány motortartó bak, és az egész motor megdőlt balra, amerre az óra nem megyen, ha a vezetőülésből nézzük. Ezért egy…

2007. február 14. szerda

febr. 14
3:32
Egy mondat a nördségről (totalcar.hu)
Hol nördség van, ott nördség van nemcsak a gép zúgó zajában,a tárt wikipédiában,a száz nyitott ablakban,villámgyors alt-tab-ban,ott nördség van a falban utazó LAN-ban,ahogy az egér füle kattan,ahogy az ikonod mappába vonszolod,dreggeled, droppolod, ahogy a laptopod dokkolod,hogy a füled az ipodod,a lábad a tripodod,bajtársad a kamerád,és hogy kattan-e rádegy másik nörd a wiwen,míg te emitten…

2007. március 28. szerda

márc. 28
14:42
Elképesztően olcsó az autó Magyarországon?! (Napi Online)

2007. április 4. szerda

ápr. 4
11:10
Zacskóból árulják a Toyotát (Napi Online)

2007. április 16. hétfő

ápr. 16
14:37
Emelkedik a benzin ára (origo.hu)
Bruttó 3 forinttal emeli a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol, a gázolaj ára nem változik - értesült a távirati iroda piaci forrásokból.
ápr. 16
15:18
Gyári raliautó a Porschétől (origo.hu)
A zuffenhauseni cég 26 darab, speciálisan felkészített Cayenne-t indít el az augusztusban rajtoló transzszibéria ralin. A verseny Moszkvában rajtol, és a mongóliai Ulan Batorban ér véget.

2007. április 17. kedd

ápr. 17
9:14
Korhatár nélkül - Toyota Corolla 1.4 D-4D Luna (origo.hu)
A tizedik generációs négyajtós Corolla viszi tovább a nevet, az aranyifjú, csapotthátú Auris pedig a fiatalos lendületet - ezt már kívülről fújja mindenki. Reméljük, azért a Corolla-értékesítők nem fognak személyit kérni, mint hajdanán a jegyszedő néni a moziban az Emmanuelle előtt.
ápr. 17
10:08
2010-re Amerikába érkezik a Swift (origo.hu)
A Suzuki Swift 2009-ben megjelenő, következő generációja egy évvel később már az USA-ban is elérhető lesz - jelentette az Automotive News. A terjeszkedés a jelenleg futó modell sikerének köszönhető.
ápr. 17
11:19
Tisztább Peugeot-ok jönnek (origo.hu)
A kémfotóinkon látható és hamarosan érkező 308-as után, Frederic Saint-Geours Peugeot-elnök szerint a francia cég a "sportosabb, könnyebb és zöldebb" autók fejlesztésébe kezd majd.
ápr. 17
12:19
Megvalósulhat az 1 litert fogyasztó VW (origo.hu)
Ferdinand Piëch, a Volkswagen felügyelőbizottságának elnöke a német Braunschweiger Zeitungnak adott interjújában ígéretet tett arra, hogy a gyártó néhány éven belül piacra dobja a hihetetlen alacsony, 1L/100km-es fogyasztású autót.
ápr. 17
16:42
GM: Már megvan, hol kezdik meg az új generációs kompakt autógyártást (ma.hu)
A General Motors döntött a következő generációs kompakt autó gyártási helyszíneiről - Belgiumban például nem készül Astra utód, a svédországi Trolhattan-ben igen.

2007. április 18. szerda

ápr. 18
10:25
Egyedi Maserati a Zagatotól (origo.hu)
Maserati GS Zagato néven külön megrendelésre készített egyedi sportkupét a tervezőstúdió egy olasz vállalkozónak. Az autóról közétetett hivatalos képek eddig csupán formás hátsóját fedték fel a luxuskupénak.
ápr. 18
10:32
Megjött a Seat csúcsragadozója! (origo.hu)
A Seat sosem a visszafogott reklámjairól volt híres, most az új Cupra érkezése azonban extra ihletet adott, így a motívumok között már előkerült a pokol és az ördög is. Az biztos, hogy ez nem a márka közlekedés-biztonsági kampányának a része.
ápr. 18
12:01
Chery tanulmány Sanghajban (origo.hu)
A Daewoo Matiz másolatáról elhíresült kínai autómárka, a Chery közétette az első képeket Shooting Sports nevű tanulmányáról, mely a sanghaji autószalonon mutatkozik be a héten.
ápr. 18
14:03
Elkészült a dízel Renault Megane RS (origo.hu)
A Renault elkészítette a legsportosabb Mégane dízel változatát, amit egy 175 lóerős, kétliteres dízelmotor mozgat, meglehetősen vehemensen.
ápr. 18
16:02
A pickup sikere körbeér a világon - most Ázsia jön! (4x4 online)
A hazai értékesítési adatok szerint az első negyedév nyertesei a terepjárók, ezen belül a pickupok eladásai nőttek leginkább.
ápr. 18
20:15
Részeg motoros, fatalista rendőrök (totalcar.hu)
Olvasónk levele, forwardolom szerkesztetlenül minden Belsőségen csámcsogónak, mert érdekes:Tisztelt Totalcar!Szeretném megosztani Önökkel a mai nap során átélt történetet.Gondolomszázával kapnak ilyen és ehez hasonlókat,mindenestre nekem nagyon megrázóvolt.Hazafelé tartottam a külső Váci úton,amikor is a McDonald's előtt piroslámpát kaptam.A mellettem lévő sávban egy motoros állt…

2007. április 19. csütörtök

ápr. 19
10:33
Csak a tulkok csinálnak üvegasztalt V8-ból (totalcar.hu)
A BMW M-10 mellett az F1 turbókorszakának másik nagy motorja ? a később mindent és mindenkit elsöprő Honda előtt ? a TAG Porsche volt. A csupa szénszál karosszériájú, karbon-kerámia fékekkel szerelt McLaren MP4/2 motorja volt, 1984 és 1986 között háromszor nyerték meg vele a bajnokságot, először Niki Lauda, utána kétszer Alain Prost. Néhány eladó alkatrész mellett most meg lehet venni egy konkrét…
ápr. 19
11:35
A bioüzemanyag miatt drágulhat a sör (origo.hu)
A németeknek hamarosan többet kell fizetniük kedvenc italukért, mert megduplázódott a sörgyártáshoz nélkülözhetetlen komló ára - ugyanis egyre több termelő tér át erről a növényről a bioüzemanyagok előállításához szükséges, államilag is támogatott és jövedelmezőbb kultúrákra.
ápr. 19
12:13
Érzékeny macsó - Renault Mégane GT 2.0 dCi teszt (origo.hu)
A vadított megjelenésű Renault Mégane GT szerencsére közel sem olyen kemény, mint azt megjelenése alapján várnánk, a lemezei alatt érzékeny lélek lapul. De a teszt apropóját nem is az új felszereltség, henem a friss fejlesztésztésű, kétliteres dízelmotor jelentette.
ápr. 19
12:32
Megduplázta negyedéves nyereségét a VW (origo.hu)
Megduplázta az első negyedévi adózott eredményét a Volkswagen AG, Európa legnagyobb járműgyártója, amelynek az eladásai is nőttek világszerte.
ápr. 19
12:41
Új kupasorozat indul Magyarországon (origo.hu)
A hazai gyorsasági autósport legizgalmasabb versenyeit minden évben a márkakupások vívják. Eddig a Renault Cliok voltak a legerősebbek, de most megváltozik a helyzet, hiszen idéntől megérkezik egy igazi csúcssorozat.
ápr. 19
14:12
Folytatódik a rézfaszú baglyok konspirációja (totalcar.hu)
Kösze olvasónk a hétvégén fotózott réz steampunk motor mellé előásott egy, a rézfaszú baglyokat bemutató zeneművet. A darab a Spatzen Jodler Sextett munkája, refrénje nagyjából így hangzik: Jön a rézfaszú bagoly / salalalalalala! Feltétlen meg kell mutatnom a nagyanyámnak. Tőle hallottam először a rézfaszú baglyokról. Addig is hallgassák meg, jódlizzanak környezetük boldogságára (MP3):
ápr. 19
15:58
Drámai képsorozat a kanizsai terep-rallye OB futamról (4x4 online)
Exkluzív fotók a március végén megtartott GYGV Kanizsa Kupa terep-rallye versenyről.
ápr. 19
16:30
Hasta La Vista tankolás! - Arnold hidrogén-hajtású H3 Hummert kapott a GM-től (4x4 online)
A kaliforniai kormányzó a hidrogén-hajtású Humveeval az új üzemanyagot, a folyékony hidrogént népszerűsíti.
ápr. 19
16:35
Minden Trabantok legrettenetesebbike (totalcar.hu)
Talán észrevették Csikós Zsolt hétvégi oldtimer-riportjában a Ferrari Daytona meg az Alfa Romeo 6C 2500 mellett a Trabant-evolúció korai darabjait: P70, az első Duroplast (azaz műanyag-) karosszériás keletnémet autó. Kéthengeres, de vízhűtéses motorjával a Trabant és a Wartburg közé illett volna. Jobbra egy 1966-os, korai 601-es Trabant. Az autó utódaira szörnyűséges, mutáns jövő várt. Íme:…
ápr. 19
17:02
Ötször több TT készült, mint tavaly ilyenkor (hvg.hu)
Ötször több Audi TT Coupé és Roadster készült az idei év első három hónapjában a győri Audi Hungaria Motor Kft.-nél, mint egy évvel korábban - tudatta közleményében a vállalat.
ápr. 19
17:05
Lezárták a Belgrád rakpart egy szakaszát (hvg.hu)
Lezárták a Belgrád rakpart Március 15. tér és Fővám tér közötti szakaszát csütörtökön délután, mert a tűzoltók egy épület tetejéről lógó bádoglemezt távolítanak el - közölte a rendőrség.
ápr. 19
17:14
Tömegbaleset bénította meg az M0-ást (hvg.hu)
Összesen hat jármű ütközése bénította meg az M0-ás körgyűrű déli szakaszát, a balesetben egy ember sérült meg - értesült a HavariaPress.
ápr. 19
19:24
Mercedes-Benz ML 320 CDI - a 15 milliós "hajó" (teszt) (4x4 online)
Az új ML jóval testesebb lett mint a korábbi M-osztály, ez meglátszik a belsején és a külsején is, meg persze a vezethetőségén is.
ápr. 19
19:25
Fennakadások lehetnek a gépjármű-vizsgáztatásban (hvg.hu)
Az Európai Autószervizek Magyarországi Egyesülete (EME) szerint május elseje után várhatóan a jelenleginél is nagyobb fennakadások várhatóak a gépjárművek műszaki vizsgáztatásában és forgalomba helyezésében. A hatóság saját értékelése szerint viszont felkészülten várja a gépjárműveket a műszaki vizsgára.
ápr. 19
21:03
Kétlóerős turmixgép (totalcar.hu)
Zsiga barátom TV Paprika-újságjában időnként letesztelünk valami érdekes konyhagépet. Legutóbb egy extrém sonkaszeletelővel daraboltunk, most meg valahogy a turmixgépre került a sor. Zsiga azt mondta, látta egyszer, hogy kapanyelet darálnak turmixgéppel, és hogy csináljunk egy indusztriális eperturmixot. A Hamilton Beach-nek van is magyar forgalmazója, és bár a kétlovasból épp nincs raktáron, az…

2007. április 20. péntek

ápr. 20
9:12
Tizenöt éves a Mazda Magyarországon (hvg.hu)
A Mazda Motor Hungary Kft. (MMH), a Mazda személy- és haszongépjárművek hivatalos magyarországi importőre ebben a hónapban ünnepli megalakulásának 15 éves évfordulóját.
ápr. 20
10:14
Ötször több Audi TT készült Győrben (origo.hu)
Ötször több Audi TT Coupé és Roadster készült az idei év első három hónapjában a győri Audi-gyárban, mint egy évvel korábban - derül ki a vállalat közleményéből.
ápr. 20
10:14
Elkészült az egymilliomodik Mini (hvg.hu)
Hat évvel a sorozatgyártás megkezdése után legördült az egymilliomodik Mini az oxfordi gyártósorról, amely újabb mérföldkő a márka történetében. Az Egyesült Királyságban a sorozatgyártás indulása óta idén márciusban adták el a legtöbbet, 7854-et.
ápr. 20
10:44
Ferrari a brit rendőrségnek (origo.hu)
A Ferrari 60. születésnapja alkalmából az olasz gyártó egy speciális rendőrautónak öltöztetett 612 Scagliettivel lepi meg a brit rendőrséget. Az autót a zsaruk kölcsönbe kapták, hogy azzal versenyezhessenek a Ferrari által szervezett világot átszelő váltóverseny angol szakaszán.
ápr. 20
11:08
Húszmilliós bírság megtévesztő Opel-reklámokért (hvg.hu)
Megtévesztő rádiós reklámok miatt húszmillió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Opel személyautók hazai forgalmazójára – értesült a HavariaPress.
ápr. 20
11:30
Ittas mentős okozott halálos balesetet (hvg.hu)
Egy mentőautó részeg sofőrje okozott balesetet Szlovákiában. A szerencsétlenségben egy nő meghalt. A besztercebányai rendőrség jelentése szerint hárman megsérültek.
ápr. 20
12:06
A jubileumi, 30. Dakar rajtol Lisszabonból 2008-ban (4x4 online)
A 2008-as Dakar január 5-én kezdődik és 20-án ér véget. Az autós, motoros és kamionos versenyzők átszelik Marokkót és Mauritániát, a szünnap január 13-án lesz Nouakchottban.
ápr. 20
12:38
Magyar autó a legnépszerűbb Németországban (hvg.hu)
Immár nyolcadik alkalommal hívta szavazni olvasóit több, mint 100 hetilap a „Mi autónk” választáson. Ezen a szavazáson 56 olyan típus vehetett részt, amelyet tavaly dobtak piacra. Több mint 100 ezer voks érkezett és az Audi TT nyerte a szavazást.
ápr. 20
13:04
Május első hétvégéjén elindul itthon a Leon Szuperkupa (hvg.hu)
Tizenhárom éve indult hódító útjára Magyarországon a gyorsasági autósportban az első márkakupa versenysorozat. A szervezők és a 15 felkészült pilóta reményei szerint mostantól ez a versenyzési forma még népszerűbb lehet a Seat 300 lóerős gyári építésű versenyautóival.
ápr. 20
13:21
Júniustól újra fizet az Il Ferro (origo.hu)
Az Il Ferro tulajdonosa bejelentette, hogy június 1-től újra elkezdődnek a szemlék a telephelyeken, nyolc munkanappal később pedig az átutalások is megérkeznek majd az ügyfelek számláira. A felfüggesztés alatt kieső három hónapot nem fizetik ki, csak a május után járó juttatást fogják folyósítani.
ápr. 20
13:36
Hír: Chevrolet Volt üzemanyagcellával (totalcar.hu)
A General Motors Sanghajban másodszor is bemutatta a Volt hibrid tanulmányt
ápr. 20
14:00
Nem zárják be a belga gyárat, de nem készül ott az új Astra (hvg.hu)
A General Motors Europe vezetői bejelentették, hogy négy helyszínen kívánják majd gyártani az Opel Astra következő generációját. Ezek: Bochum - Németország, Ellesmere Port - Egyesült Királyság, Trolhattan - Svédország és Gliwice - Lengyelország. Az új Astra 2010-ben érkezik.

Keresés