2017. július 28. péntek

júl. 28
0:09
Így várták a fiatalok a felsőoktatási ponthatárok kihirdetését – Fotók! (Lokál)
Szerda este véget értek a találgatások, hiszel nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat. Természetesen az előző évekhez hasonlóan Pont Ott Partit is rendeztek, amelyre a szakadó eső ellenére sokan elmentek. A Lokál a felvételizőkkel együtt élte át az öröm perceit.
júl. 28
0:13
Durva háború az MSZP-ben (Lokál)
Háborút robbantott ki Botka László az MSZP-ben azzal, hogy leárulózta Molnár Zsoltot, a párt elnökségi tagját, aki most keményen visszaszólt, pártállami időket idéző vádaskodásnak nevezve a a miniszterelnök-jelölt szavait.
júl. 28
0:15
Századvég: még a baloldaliak is lemondatnák Czeglédy Csabát (Hírstart)
A Századvég Alapítvány közvélemény-kutatása szerint a felnőtt magyar lakosság többsége értesült Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának ügyéről, és még a baloldali szavazók többsége is úgy gondolja, hogy a szocialista politikusnak le kellene mondania az MSZP-ben betöltött tisztségéről. A felmérés eredményét el az M1 aktuális csatornán ismertették
júl. 28
0:17
Soros pénzén utazgat a Simicska-féle Index (Lokál)
Felettébb érdekes beszélgetésre bukkant a Facebookon az Origo. A lap szerint Soros György alapítványától, az OSIFE-től kap pénzt a jobbikos Simicska Lajos újságja, az Index egyik riportere, hogy emberi történeteket szállítson a közel-keleti állapotokról.
júl. 28
0:21
Kinek a pénzén fesztiválozott a Momentum? (Lokál)
Nem árulja el a Momentum, mennyibe is került és miből finanszírozták azt a négynapos fesztivált, melyet az elmúlt héten Bodajkon rendeztek. A számítások szerint legalább milliós, de akár több tízmilliós veszteséggel is zárhatta a párt a bulit.
júl. 28
0:30
Kihívásokra fel! (Pályázatfigyelő)
Minden évben a Solve új kihívásokat jelent be, amire várják az innovatív megoldásokat.
júl. 28
0:34
Villogj azzal, hogy jófej vagy (Pályázatfigyelő)
A Tudatos Életreform Akadémia (TÉRA ALAPÍTVÁNY) 2017-ben 1 millió forint összdíjazású vLogger versenyt hirdet fiatal vloggereknek!
júl. 28
0:38
The potential of work-based learning in developing Upskilling Pathways for adults (Pályázatfigyelő)
Cedefop: új pályázati kiírás a munkaalapú tanulás témájában.
júl. 28
0:42
GEO pályázat (Pályázatfigyelő)
Válogasson fotói közül, vagy készítsen új képet TARTALMAS NYARALÁS témában.
júl. 28
0:46
Magyar kézműves remek (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja - a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, - minőségi kézműipari termékek bemutatása, - a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése/javítása, - a magyar kézműiparban a hagyományőrző vállalkozói kultúra elmélyítése, a kézműves szakma rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása, - népi kézműves…
júl. 28
0:50
Az Év Budafok-Tétényi Természetfotósa 2017 (Pályázatfigyelő)
Kiíró szeretné a XXII. kerület természeti szépségeinek bemutatását az itt élő, vagy a kerületünkért rajongó amatőr és profi fotósok segítségével. Ennek megvalósítása érdekében Kiíró a beérkezett pályaművekből több szinten zajló bíráló bizottsági válogatás és sorrendbe állítást követően kiállítást rendez és a három legjobb pályamunkát ünnepélyes keretek között díjazásban részesíti.
júl. 28
0:51
"Színvonaltalan" - Ausztria visszaszólt Szijjártónak (Hírstart)
Visszautasította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek az osztrák kancellárt bíráló kijelentéseit csütörtökön az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) parlamenti frakcióvezetője.
júl. 28
1:39
Döntőben a vízilabdázók (fotók) (Népszava)
A csapat 7-5-re nyert Görögország ellen. A döntőben a horvát válogatott lesz az ellenfél.
júl. 28
2:27
Elbúcsúzhatnak a megszokott cigarettától a dohányosok (Ripost)
Megjelentek a dohányboltokban az első egyendobozok. A legtöbb helyen még alig találni belőlük, van azonban bolt, ahol már egy hónapja kaptak az új dobozokból.
júl. 28
3:27
Szijjártó kőkeményen kiosztotta az osztrák kancellárt (Hírstart)
A külgazdasági és külügyminiszter szerint Európában azokat akarják büntetni, akik nem akarják az illegális bevándorlókat befogadni.
júl. 28
3:33
Egészen durva, ami hétvégén Budapesten lesz (Ripost)
Ki lehet tenni a "Megtelt!" táblát Budapestre: csúcsra jár a város a vizes világbajnokság záróhétvégéjén, ráadásul tízezrével érkeznek a szurkolók a Forma-1-es Magyar Nagydíjra.
júl. 28
4:27
Napi sudoku – könnyebb verzió (teol)
júl. 28
4:31
Napi sudoku – nehezebb verzió (teol)
júl. 28
4:51
Megdöbbentő, amit a börtönben tett a gödöllői Zsófit halálra gázoló férfi (Ripost)
Ma van egy éve, hogy a munkából hazatérő Zsófit saját kocsijával halálra zúzta Sz. Lajos...
júl. 28
5:09
Meghekkelt BKK: Válaszoltak az adatvédelmi hatóság megkeresésére (Hírstart)
A Budapesti Közlekedési Központ válaszolt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság megkeresésére az online jegyértékesítés ügyében - mondta el Péterfalvi Attila, a NAIG elnöke egy újságírói kérdésre válaszolva csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
júl. 28
5:15
Hazafias nevelés: Ettől tart a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (ATV)
A hazafias és honvédelmi nevelés is része lesz a tornaórák, írta a Magyar Nemzet a keddi Magyar Közlönyre hivatkozva. Azt, hogy ez mit is jelent pontosan még nem lehet tudni, december 31-ig kell megírni az erről szóló megvalósíthatósági tanulmányt. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint félő, hogy épp a kötelező lövészet bevezetésének te
júl. 28
5:15
Ennyit ér 33 kiló marihuána a NAV-nál (HVG)
A röszkei határnál buktattak le két férfit kábítószergyanús anyaggal.
júl. 28
5:21
Veszélyes alak ólálkodik Budapesten - felismeri? (Faktor)
A nyomozók az emberek segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.
júl. 28
5:21
Tarlósnak viselnie kell döntése következményeit (Sztárklikk)
Véleménye szerint nincs olyan indok, amely alapján elkerülhető a teljesítése, se forráshiány, se az érintettek száma.A főpolgármester által közölt statisztikai adatok megalapozatlanok, mert ha csak a fogyatékosságban érintett személyeket vesszük figyelembe, akkor minden tizedik utas érintett a WHO szerint.Szeretném Tarlós István figyelmét ismételte
júl. 28
5:30
Drónon érkezik az életet mentő defibrillátor (Népszava)
A repülő műszerek nagy segítséget adhatnak a mentőszolgálatoknak is.
júl. 28
5:32
Fényvédő molekulák virágos növényekben (Népszava)
A növényvédelemben is hasznosítani lehetne a felfedezést.
júl. 28
5:33
Igazgató pályázatok: Nem indokol a tárca, mert nem szokás (Hírstart)
Az RTL Híradó megkérdezte a köznevelési helyettes államtitkártól, hogy miért egy e-mailben, indoklás nélkül közlik az érintett pályázókkal, ha nem őket választották iskolaigazgatónak.
júl. 28
5:34
Okos szitakötők (Népszava)
Az állatok agya képes kiszámítani, merre mozog a prédául választott rovar.
júl. 28
5:36
Jön az intelligens bőröndcímke (Népszava)
Valószínűleg hamar a Hollandiába látogató turisták kedvence lesz a beszélő turistakalauz.
júl. 28
5:38
Állandósul a munkaerőhiány (Népszava)
Az emelkedés átmenetinek bizonyult.
júl. 28
5:40
Marad az üzemanyagár (Népszava)
Az eladott benzin háromnegyedét, a gázolaj kétharmadát márkás kutakhoz szállítják.
júl. 28
5:45
Eltűnt egy 750 ezer fontot (257 millió forint) érő Cartier... (Sztárklikk)
A múzeum szóvivője elmondta, szabályzatuk szerint egy tárgy eltűnése után öt évvel kell megállapítani véglegesen annak hiányát. A gyémántgyűrű eltűnését a múzeum idei éves költségvetésében tüntették fel.A lopott műkincsek megkeresésére szakosodott Art Recovery International alapítója, Chris Marinello szerint elképesztő, hogy egy ilyen drága műtárgy
júl. 28
5:51
Kihez köthető a háromszoros áron megvett mélygarázs? (Sztárklikk)
A józsefvárosi, Pollack Mihály téri mélygarázst egy luxemburgi tulajdonú magáncég többször annyiért adta tovább a magyar államnak, mint amennyiért maga hozzájutott - emlékeztet a lap a már decemberben megszerzett információjára.A luxemburgi hátterű Tállya Hotel Invest Kft. 1,2 milliárd forintért jutott hozzá a Nemzeti Múzeum mögötti mélygarázshoz,
júl. 28
5:57
Sokszorosára emelkedett a császármetszések aránya (Magyar Idők)
Egyre több császármetszést végeznek Magyarországon: már csaknem a szülések 40 százalékánál alkalmazzák ezt a módszert, míg mintegy fél évszázada mindössze az öt százalékában. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által adott helyzetértékelés alapján sok esetben indokolatlanok ezek a beavatkozások, a szülész-nőgyógyászok szerint azonban nincs olyan
júl. 28
6:03
Tüzes ló - Dumbós lángos (Népszava)
Adjon még egy lángost – furakodik elém a kopasz.
júl. 28
6:03
Külsős pártütőket ajánlgatnak Botkának (Magyar Idők)
Az MSZP elnökségében sokan pánikreakciónak, bűnbakkeresésnek tartják Botka László kollaboránsokat, árulókat emlegető nyilatkozatát, mivel az utóbbi hónapok közvélemény-kutatási adatai szerint a kormányfőjelölt, illetve a szocialista párt támogatottsága is esett – értesült lapunk.
júl. 28
6:03
Molnár: Kívülről érkezett érdekkör irányítja az MSZP-t (HírTV)
Molnár Zsolt szerint az MSZP-n belüli vádaskodás segítheti hozzá Orbán Viktort egy újabb kétharmadhoz.
júl. 28
6:09
Veszélyes a játszótér, pedig évekig küzdöttek érte (ATV)
Meglepő fotót közölt a Facebookon az ATV egyik nézője egy nagykanizsai játszótérre vezető útról, amelyet úgy építettek meg, hogy az egy kerítésnek vezet. Miután az útról így nem lehet bejutni, maradt egy másik megoldás egy járdát is építettek, ami egy rámpához hasonlóan juttatja fel az érdeklődőket a térre, ahol azután igénytelen környezetben akár
júl. 28
6:12
Szakmailag nem indokolható a császármetszések nagy része (Híradó)
Sokszorosára nőtt a császármetszések aránya.
júl. 28
6:15
Szombaton tartják az Anna-bált Balatonfüreden (teol)
A szombat esti esemény lesz a 192. Anna-bál, amelyet idén először utcabál előz majd meg, a díszvendég pedig Győr városa lesz.
júl. 28
6:15
Sajtóellenes kampányt vizionálnak (Magyar Idők)
Óriástüntetésre készül augusztus 20-án Juhász Péter, az Együtt elnöke és Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje tiltakozva azért, mert szerintük a kormányzat ősszel harcot indít az ellenzéki média ellen.
júl. 28
6:15
Tarlós és a fakocka esete (Sztárklikk)
Az M3-as metróvonalon közlekedő egyik felújított szerelvény ajtaja ismét meghibásodott, a BKV az eset után az érintett vonatot biztonsági átvizsgálásra a telephelyre szállította, ahol az orosz és magyar szakértők ellenőrizték a szerelvényt. A vizsgálatok kimutatták, hogy a vonat egyik ajtaja alá egy fakocka került, ennek következtében szorult meg a
júl. 28
6:21
Aggályos az európai uniós igazságszolgáltatás (Magyar Idők)
Szembemegy a szakértői véleményekkel az Európai Bíróság főtanácsnokának a Magyarország keresetét elutasító indítványa a Migrációkutató Intézet elemzése szerint. Azt állítják: ez a fajta informális befolyás számos kérdést felvet az uniós igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban.
júl. 28
6:21
Ezt látták az unokák a csúszdaparkban, amikor elhunyt a nagypapa (Ripost)
Szörnyű tragédia történt szerda délután a káposztásmegyeri Aquaworldben. Egy 74 éves férfi elhunyt a Kamikaze csúszdán. Már a medencébe is eszméletlenül érkezett. Az eset délután 2 óra környékén történt, úgy derült ki, hogy a fürdőzők síró gyerekhangokra lettek figyelmesek.
júl. 28
6:27
Sokszorosára emelkedett a császármetszések aránya (Hírstart)
Egyre több császármetszést végeznek Magyarországon: már csaknem a szülések 40 százalékánál alkalmazzák ezt a módszert, míg mintegy fél évszázada mindössze az öt százalékában. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által adott helyzetértékelés alapján sok esetben indokolatlanok ezek a beavatkozások, a szülész-nőgyógyászok szerint azonban nincs olyan
júl. 28
6:27
Világszinten is magas Magyarországon a császármetszés aránya (HVG)
A beavatkozást nem indokolja, hogy a nők idősebb korban vállalnak gyermeket.
júl. 28
6:27
Fesztiválozott és titkolózik a Momentum (Magyar Idők)
Egy rendezvényszervező szerint a Momentum Mozgalom múlt hét végén Bodajkon megrendezett párnapos fesztiválja legalább 35-40 millió forintba került, ám az összeg biztos, hogy nem jött be a jegyeladásokból, mivel összesen ezer belépőt értékesítettek – írta meg az Origó.
júl. 28
6:30
Éjszaka is strandolhatunk (Inforádió)
Filmvetítések, koncertek, tűzzsonglőrök, táncprogramok és szaunaszeánszok is várják a látogatókat az ország számos fürdőjében pénteken, a Strandok éjszakáján.
júl. 28
6:30
Strandidőt hoz a hétvége (Híradó)
Meleg, nyári idővel indul a hétvége.
júl. 28
6:30
Kovács Zoltán majdnem ugyanazt a diplomamunkát adta le két egyetemre, mert a CEU csak amerikai diplomát adott érte (24.hu)
Két félévben két doktorit írt történelemből. Hasonlítanak.

Keresés