2010. január 25. hétfő

jan. 25
1:48
Bokros: az MDF programja nem mindenkinek fog tetszeni (HVG)
Elkészült az MDF választási programjának vitaanyaga, amely egyebek mellett arra épül, hogy többen fizessenek egyedileg kevesebb adót, arányosabb, igazságosabb és szélesebb bázisú legyen a közteherviselés, valamint jóval nagyobb legyen a foglalkoztatás aránya - közölte Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.
jan. 25
2:06
Elhunyt Paizs József országgyűlési képviselő (HVG)
Váratlanul meghalt Paizs József MSZP-s országgyűlési képviselő, Szigetvár polgármestere vasárnap.
jan. 25
3:36
Hagyó hátrébb verekedte magát az MSZP fővárosi listáján (HVG)
Formálódik egy megállapodás, amely szerint Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettest a harmadik helyről a hatodik-hetedik pozícióba tolják vissza az MSZP fővárosi választási listáján - értesült a Népszabadság.
jan. 25
5:09
A nyugdíj a kampány főszereplője (Népszava)
Ma kezdődik a szocialisták nyugdíj-ügyben indított aláírásgyűjtése, de ezzel egyidőben a Fidesz is saját akciót indított. Az ügy érdekessége, hogy gyakorlatilag ugyanazt kérdezi a két párt, ám - a lapunk által megkérdezett szakértő szerint - teljesen mást kívánnak üzenni. A legnagyobb ellenzéki párt nyugdíj-ügyben az eddig jól bevált "harcmodort" alkalmazza: tagadják, hogy az általuk néhány napja…
jan. 25
5:18
Újabb borzalom! Otthagyta családját: feleségét és kislányát a magyar énekes! (ATV)
A valóságshow-lány tagadta, hogy ő lenne a zenész szeretője.
jan. 25
5:20
Időjárás: További kegyetlen mínuszok jönnek + videó (ATV)
Többen csúszkáltak a Budapest környéki bányatavakon, pedig életveszélyes.
jan. 25
5:27
Morvai: Az állam mindenkit bűnözőként kezel (168 Óra Online)
- Radikális változásra: az önrendelkezés visszaállítására, az állam szerepének átalakítására, a nemzeti egység megteremtésére és az emberi jogok érvényesítésére van szükség Magyarországon - jelentette ki Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője vasárnap Szegeden.
jan. 25
5:27
Nem indul eljárás Sólyom ellen (Népszava)
Elutasította a Központi Nyomozó Főügyészség a Sólyom László köztársasági elnököt hivatali visszaéléssel és bűnpártolással gyanúsító magánszemély feljelentését - erősítette meg lapunknak Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője. Megírtuk: S.I. magánszemély három bíró ellen szeretett volna eljárást indítani, arra hivatkozva, hogy a bírókat szerinte befolyásolták peres ügyének elbírálásakor. A bírák…
jan. 25
5:29
Ismét zűrzavaros MDF-ügyek (Népszava)
Informális megbeszélés volt a Somogyért Egyesület és az MDF között, valós tárgyalás azonban nem - mondta lapunknak Gyenesei István, a Somogyért Egyesület elnöke, független országgyűlési képviselő. Az ügy közvetlen előzménye, hogy az index.hu szombaton arról számolt be: megállapodott egymással a Somogyért Egyesület és az MDF. Egy jelöltet a fórum küldhet, "egy jelöltet az SZDSZ delegálhat, egy…
jan. 25
5:45
Ismét elnököt választanak a héten a Magyar Televíziónál - hatan indultak a posztért (Népszava)
Pénteken eldőlhet, lesz-a választásokig elnöke az MTV-nek. A mostani, hetedik nekifutásra hatan indultak a posztért, de valószínűleg a kuratóriumi elnökség szándéka ellenére, politikai nyomásra a civilekből álló nagykuratórium ismét megakadályozza a jelölést. Közben egyre mélyebb anyagi válságba kerül a köztévé, nemrég kiderült, több, mint 2 millió euróval tartozik az Európai Műsorszolgáltatók…
jan. 25
5:47
"Nem a pénzen fog múlni az LMP sikere" (Népszava)
Somogyi Zoltán után egy újabb, korábban elemzőként dolgozó szakember lépett be a hazai politikai életbe: Karácsony Gergely, a Medián kutatási igazgatója hivatalosan is a Lehet Más a Politika (LMP) kampányfőnöke lett a múlt héten. Mint lapunknak elmondja, pártja alternatívát kínál a vitáik ellenére szorosan egy tömbben álló parlamenti "elit", illetve a válságra csak rossz válaszokkal rendelkező…
jan. 25
6:21
Brutális bosszú: vasvillával gyilkolta le a szomszéd kutyáit (168 Óra Online)
Kegyetlen állatkínzás miatt tett feljelentést szomszédja ellen egy család a paksi rendőrségen - írja a teol.hu.
jan. 25
6:21
Kiállításmegnyitó Debrecenben (haon)
Várkonyi Károly grafikusművész emlékkiállítását Tamus István nyitotta meg vasárnap délután a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán.
jan. 25
6:36
Elhunyt Paizs József MSZP-s képviselő (Inforádió)
55 éves korában elhunyt Paizs József MSZP-s országgyűlési képviselő, Szigetvár polgármestere. A Távirati Iroda információi szerint a politikust otthonában érte a halál.
jan. 25
6:39
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Szigetvár polgármestere (Népszava)
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Paizs József MSZP-s országgyűlési képviselő, Szigetvár polgármestere vasárnap.
jan. 25
6:39
HAON hétfő - Kathi Béla lefogyasztja Tom Tailort (haon)
20 amatőr, megyei sportegyesületnek biztosítana ingyenes edzéseket Debrecen egyik kedvelt szabadidőközpontja.
jan. 25
6:39
Kamatdöntő ülést tart a Monetáris Tanács (boon)
Hétfőn tartja következő kamatdöntő ülését a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa (MT). A piaci elemzők többsége most is 0,25 százalékpontos mérséklést vár, amivel 6 százalékra süllyedne a jegybanki alapkamat.
jan. 25
6:39
Dóra, hétfő szépe (szon)
Holecskó Dóra több mint 14 éve táncol, amit olykor versenyeken is kamatoztat.
jan. 25
6:41
Ismét egy árulkodó ujjnyom - Magyar Nemzet (boon)
A romagyilkosság-sorozat egyik újabb gyanúsítottjáról derült ki, hogy a kezében tartotta a debreceni szórakozóhelyen lefoglalt fegyvereket, ugyanis megtalálták rajtuk a DNS-ét - írja a Magyar Nemzet.
jan. 25
6:43
Internetsztár a Viszkis - Blikk (boon)
A börtönben végezte el a kommunikáció szakot a Dunaújvárosi Főiskola levelező tagozatán Ambrus Attila, a Viszkis néven elhíresült bankrabló, aki 29 bankfiókból összesen 142 millió forintot rabolt, mielőtt elfogták és elítélték.
jan. 25
6:48
Csoda Haitin: 11 napig volt egy élelmiszerüzlet alatt + videó (ATV)
Újabb túlélőt találtak a romok alatt a földrengés sújtotta Haitin, néhány órával az után, hogy a kormány hivatalosan lezárta a mentési munkálatokat.
jan. 25
6:54
Siófok polgármestere a pénzügyminiszterhez fordul (Inforádió)
Tájékoztatást kér a pénzügyminisztertől és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a Balaton-parti állami üdülők eladásával összefüggésben Siófok fideszes polgármestere.
jan. 25
6:56
Az egész világon egyedülállóan magas a magyar benzinár - lapszemle (Inforádió)
Világviszonylatban magas a magyarországi benzinár. A régiós országok közül egyedül Szlovákiában fizetnek többet tankoláskor. A magyarországi benzinárak nemzetközi viszonylatban és a térségben is kifejezetten magasnak számítanak, ugyanakkor az uniós átlagot nem érik el.
jan. 25
6:57
Tanúkat hallgatnak ki a ferencvárosi ajánlószelvény-hamisítási ügyben (Népszava)
Még 300 embert ki kell hallgatnia tanúként a rendőrségnek a ferencvárosi ajánlószelvény-hamisítási ügyben, majd írásszakértőt rendelnek ki - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére.
jan. 25
6:57
Tudni nemet (is) mondani (haon)
Az alkoholista és a munkaalkoholista között abban biztosan nincs különbség, hogy mindketten szenvedélybetegek, csak míg erre az egyiknek a mája megy rá, addig a másiknak mondjuk szíve.
jan. 25
6:59
A hiteles autó csapdájában (haon)
Debrecen – Hajdú-Bihar megyében is több száz, vagy akár ezer család kénytelen szembenézni azzal a problémával, hogy se eladni, se kifizetni, se pedig újra cserélni nem tudja az elmúlt két-három évben nagyon kedvezőnek tűnő feltételekkel megvásárolt négykerekűjét.
jan. 25
7:15
Egy támadás margójára (szon)
A taxis társadalom életében sajnos csak idő kérdése, mikor következik be újabb tragédia, amikor soraikból valaki soha többé nem térhet haza. Miből gondolja bárki is, hogy a szigor és a büntetés csak a kevésbé kényes területeken hatásos? Nyéki Zsolt jegyzete
jan. 25
7:24
Norbi fizetett neki! Nem sikerült lefogynia a magyar celebnek! (ATV)
Norbi szerint a celebeknek nehéz fogyniuk. A fitneszguru fizetett minden kilóért.
jan. 25
7:30
Milliárdokat tapsolhatnak el a pártok kampányra (ma.hu)
Szakértők szerint piaci értéken a négy évvel ezelőtti választásokhoz hasonlóan az idén is tízmilliárdos nagyságrendet érhetnek el a pártok valós kampányköltései - írta a Napi Gazdaság.
jan. 25
7:42
A kéjipar visszavág! Újra üzemel az „iskolai bordély” (ATV)
Egy jogi kiskapu teszi lehetővé a „mini Amszterdam” működését.
jan. 25
7:48
Még nyomoz a rendőrség az automatizált telefonhívások ügyében (Inforádió)
Még nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a tavalyi európai parlamenti (EP) választás idején tapasztalt automatizált telefonhívások ügyében.
jan. 25
7:48
Még nyomoz a rendőrség az automatizált telefonhívások ügyében (ma.hu)
Még nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a tavalyi európai parlamenti (EP) választás idején tapasztalt automatizált telefonhívások ügyében.
jan. 25
7:50
Kóka tette divatossá az "udvari" tanácsadást (ma.hu)
Nemcsak a BKV-nál, de a Nemzeti Gazdasági és Fejlesztési Minisztériumnál is tömegével dolgoznak tanácsadók - írta a Magyar Nemzet.
jan. 25
7:51
Szonda Ipsos - Immáron Orbán a legmegosztóbb, ugyanakkor legnépszerűbb politikus (Népszava)
Orbán Viktor a leginkább megosztó politikus, mégis a Szonda Ipsos 2010 januári népszerűségi listájának első helyére került. Előkelő pozícióját a jelentős méretű Fidesz-tábor körében tapasztalható nagyfokú népszerűségének köszönheti - írta a Népszabadság.
jan. 25
7:51
-10 fokban kerékpárral a munkába (haon)
Hétfőn hajnalban munkatársunk kerékpárra pattant. Nézzék meg milyen -10 fokban kerekezni hóban, a jégen. Videó>>>
jan. 25
7:51
Ahol csak a hangulat parázslik (szon)
Nyíregyháza - Tüzetesen betartják az előírásokat a tűzesetek és büntetések elkerülése érdekében.
jan. 25
7:51
Világviszonylatban drága a benzinünk - Népszabadság (boon)
Egy német kimutatás szerint a magyar benzin a 15. legdrágább a vizsgált 105 ország üzemanyagárai közül. Ugyanakkor az uniós tagállamok többségében többe kerül a benzin mint nálunk, igaz, a gázolaj viszont valamivel olcsóbb - írja a Népszabadság.
jan. 25
7:53
Lakáspiac: vevőre várva - Világgazdaság (boon)
A tavalyinak csaknem a felére eshet 2010-ben az átadott lakások száma Magyarországon - írja a Világgazdaság.
jan. 25
7:55
Törvény van, nyomkövető nincs - Népszabadság (boon)
Hétfőn befejeződhet az ország legveszélyesebb bűnözőjének tartott Magyar Róbert szökésével kapcsolatos vizsgálat a rendőrségen - tudta meg a Népszabadság.
jan. 25
7:57
Milliókért őrzik Katona villáját - Blikk (boon)
Hónapok óta üres az országgyűlés elnökének budai villája, ugyanis Szili Katalin távozása után az új elnök, Katona Béla nem szeretne beköltözni - írja a Blikk.
jan. 25
8:06
Ipsos: Orbán Viktor és Sólyom László a legnépszerűbb politikusok (Inforádió)
Az Ipsos felmérése szerint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Sólyom Lászó államfő a legnépszerűbb politikus. A kutatóintézet tájékoztatása alapján a két politikus 45-45 vezeti a listát, őket követi Szili Katalin volt házelnök 36 és Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője 35 ponttal.
jan. 25
8:06
Orbán Viktornál nincs népszerűbb (HVG)
Orbán Viktor a leginkább megosztó politikus, mégis a Szonda Ipsos 2010 januári népszerűségi listájának első helyére került. Előkelő pozícióját a jelentős méretű Fidesz-tábor körében tapasztalható nagyfokú népszerűségének köszönheti - írta a Népszabadság.
jan. 25
8:09
Mínusz 10 fokban kerékpárral a munkába (haon)
Hétfőn hajnalban munkatársunk kerékpárra pattant. Nézzék meg milyen mínusz 10 fokban kerekezni hóban, a jégen. Videó>>>
jan. 25
8:24
Blikk: csődben a Vidám Park (HVG)
Félő, hogy tavasszal nem nyitja meg kapuit a Vidám Park, ősszel pedig csődbe is mehet az idén 60 éves intézmény - írta a Blikk.
jan. 25
8:27
Éjjeli traffival mérnek a debreceni és hajdú-bihari rendőrök (haon)
Az új mobil lézeres sebességmérő készülék automatikus, infra rendszerrel felszerelt, éjszakai üzemmódban is működik.
jan. 25
8:33
A Fidesz politikusa szerint távolodtunk az euró-zónától (teol)
Próbált lobbizni megyei ügyekért, de nem sok sikerrel. Dr. Braun Márton, Szekszárd és térsége egyéni országgyűlési képviselője a következő ciklusban szívesen foglalkozna hazai gazdaságpolitikával.
jan. 25
8:36
Tragikus hirtelenséggel elhunyt az MSZP-s országgyűlési képviselő (ATV)
Az 55 éves Paizs Józsefet este, otthonában érte a halál.
jan. 25
8:42
Szívhatja a fogát az ellenzék: Orbán népszerűsége továbbra is töretlen (ma.hu)
Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus, ezzel egy időben a legmegosztóbb is- áll a Szonda Ipsos 2010 januári népszerűségi felmérésében. Élre törését a Fidesz megerősödésével, valamint a jelenlegi kormány iránti bizalmatlansággal magyarázzák.
jan. 25
8:45
MDF a nyugdíjvitáról: Ingyencirkusz! (168 Óra Online)
A Magyar Demokrata Fórum versenypárti politikai erőként nem tudja üdvözölni a Fidesz és az MSZP egymással versenyző ingyencirkuszát, amit nyugdíj-ügyben bemutatnak - áll Dávid Ibolya pártelnök szombati közleményében.
jan. 25
8:45
Választás 2010 - Még nyomoz a rendőrség az automatizált telefonhívások ügyében (Népszava)
Még nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a tavalyi európai parlamenti (EP) választás idején tapasztalt automatizált telefonhívások ügyében.

Keresés