2010. január 26. kedd

jan. 26
1:15
Kerekasztal beszélgetés a Debreceni Egyetemről (haon)
Nézze meg az egyetem jövőjértől tartott kerekasztal beszélgetésen készült képeket, és hallgassa meg a teljes hanganyagot.
jan. 26
1:33
Leégett egy budapesti családi ház (boon)
Tűz ütött ki egy fővárosi családi házban hétfőn este. Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a tűzoltókat este nyolc óra előtt riasztották Csepelre, a Királyerdő utcába, ahol egy 70 négyzetméteres épület beépített tetőtere lángolt.
jan. 26
5:15
Fogadás: 70 milliót bukik a magyar műsorvezető? (ATV)
Hogy ez ne történjen meg, még négy kilót kell fogynia.
jan. 26
5:17
Bokrost támogatja az egyik leggazdagabb magyar (ATV)
Bojár Gábor, az ismert üzletember, a Graphisoft megalapítója a HVG.hu-n megjelent cikkében egyértelműen leteszi a garast Bokros Lajos mellett. Mint írja, szükség lenne rá, hogy az MDF bekerüljön a Parlamentbe, és ott Bokros programjának a „hangja” legalább ellenzékként jelen legyen.
jan. 26
5:24
Orbán Viktor megelőzte Sólyom Lászlót (168 Óra Online)
A Fidesz-elnök ismertségi indexe most két százalékponttal magasabb az államfőénél. Javult a megítélése a szocialista táboron belül Mesterházy Attila kormányfőjelöltnek, akit csak Bajnai Gordon miniszterelnök előz meg.
jan. 26
6:00
Tévedés, ha tiltják a közpénzfelhasználás kritikáját a képviselőknél (Népszava)
Zavarosnak tűnik a bíróságok ítélkezési gyakorlata a politikusok közötti sarkos véleménynyilvánítások esetében: egyszer helyt adnak a felperes keresetének, máskor viszont épp a szólásszabadságra hivatkozva elutasítják azt. Orbán Viktor 2006 őszén például azt mondta, hogy a rendőrség politikai utasításra hajtott végre brutális rendőri akciókat. Az ítélet akkor „megvédte” Orbánt. Most viszont nem…
jan. 26
6:02
Rogán-Steiner-Debreczeni küzdelem lesz áprilisban a főváros V. kerületében (Népszava)
Ismert politikusok csapnak össze néhány körzetben az egyéni mandátumért áprilisban. A főváros II. kerületében például a szocialisták ezúttal Donáth Lászlót indítják a fideszes Balsai Istvánnal szemben, a Jobbik színeiben pedig Balczó Zoltán európai parlamenti képviselő méreti meg magát. Az effajta pártharcokhoz már hozzászoktak a választók, ezúttal azonban még nehéz kiszámítani, vajon ki kinek a…
jan. 26
6:04
Nyugdíjvita: az MDF közös kampánystáb üzemeltetésével vádolja a Fideszt és az MSZP-t (Népszava)
Kiegyensúlyozott nyugdíjvitára szólít fel az MDF – az ellenzéki párt szerint ugyanis a Fidesz és az MSZP közös kampánystábot üzemeltet a választók megvezetése érdekében, és az MDF javaslata ellen. Ez a vád azért furcsa, mert a legnagyobb ellenzéki párt által korábban nyíltan felvállalt egyéni számlás rendszer bevezetését csak az MDF támogatta, vagyis gyakorlatilag a Fidesz mögé álltak. Eközben a…
jan. 26
6:06
Meggyes Tamás szerint jobb, ha az ellenzék hallgat a testületi ülésen (Népszava)
„Vita nélkül döntsük el az összes témát” – javasolta a legutóbbi testületi ülésen Esztergom fideszes polgármestere, mire a jobboldali többségű testület megszavazta az előterjesztést. Ez lényegében az ellenvélemények elhallgattatását jelenti. Meggyes Tamás szerint javaslata nemes célt szolgál: így az ülések nem válnak „az olcsó kampány martalékává”. Az ellenzéki oldal szerint viszont ez a…
jan. 26
6:18
Navracsics: Orbán Viktor dönt minden személyi kérdésben (Inforádió)
Kizárólag a Fidesz elnökének kompetenciája, hogy egy esetlegesen győztes választás után kiket jelöl majd kormányzati pozícióba, erről még a párton belül is csak pletykák vannak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt parlamenti frakciójának vezetője. Navracsics Tibor azt mondta, nincs alternatív kormányprogram, csak a készülő Kormányzás 2010.
jan. 26
6:18
Elképesztő! Álmozdonyvezető vezette a MÁV vonatait (168 Óra Online)
Álmozdonyvezetőt fogtak szombatra virradóra a MÁV belső ellenőrei. A Blikk információi szerint a férfi rendelkezett szépen vasalt mozdonyvezető egyenruhával és a hozzá tartozó táskával, valamint sapkával, csak éppen jogosítványa nem volt, de ennek ellenére több ízben utasokat szállított.
jan. 26
6:21
Izi a nap lánya (haon)
Izi már három éve dolgozik egy utazási irodában és a versenytánc a hobbija.
jan. 26
6:23
Hol van a reklám helye? (haon)
A hajdani betyárvilágot juttatja a vásárlók eszébe szombat délelőtt a nagy bevásárlóközpont. Történik ugyanis, hogy mire a bejáratot eléri a vevő, addig 5-8 méterenként megállítják ifjú útonállók, hogy szórólappal, röpcédulával hívják fel a figyelmét valami figyelemreméltóra. Réti János jegyzete.
jan. 26
6:25
A kályha melege (haon)
Mostanában elég sokat nosztalgiázok, elsősorban megboldogult gyerekkoromra tekintek vissza, melyben nagyon sok szép élményem (is) volt. Kenyeres Ilona jegyzete.
jan. 26
6:27
Lesújtó kép! Fillérekből tengődnek a családok (teol)
Meg lehet-e élni minimálbérből, vagy még annál is kevesebből? Akik ebben a cipőben járnak, nem kérdezgetnek. Próbálnak a víz felett maradni.
jan. 26
6:39
Ha ordít a farkas (szon)
Hétfő reggelre megdőlt az idei hidegrekord Székelyföldön... Ladányi Tóth Lajos jegyzete
jan. 26
6:39
Fogyatékos fiút keresnek Egerben (boon)
Rendőrök és polgárőrök keresnek egy eltűnt szellemi fogyatékos fiatal fiút Egerben.
jan. 26
6:41
Háromszor is megnézték: tényleg eltűnt-e - Népszabadság (boon)
Hét XIII. kerületi rendőr ellen indul fegyelmi eljárás amiatt, hogy a rendőrség csak több mint egynapos késéssel "észlelte" a maffia-bűncselekményekkel vádolt Magyar Róbert "eltűnését."
jan. 26
6:43
VEKE: A regisztrációs jegy utasellenes és pazarló (boon)
A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) álláspontja szerint a vasúton és a volánnál februártól bevezetendő regisztrációs jegy utasellenes, kártékony, teljesen haszontalan és pazarló intézkedés - derül ki az egyesület közleményéből.
jan. 26
6:45
Tragédia lett a sikersztoriból - Népszabadság (boon)
Január 18-án hajnalban meghalt a Kútvölgyi úti klinikán az a H1N1-fertőzött kismama, akit korábban hazaengedtek a kórházból.
jan. 26
6:57
Megtalálták az Egerben eltűnt fogyatékos fiút (boon)
Megtalálták azt a szellemi fogyatékos fiatal fiút, aki hétfőn délután tűnt el Egerben.
jan. 26
6:57
Bogi, kedd szépe (szon)
Bogi mentőtiszt hallgató, s tanulmányai után az egészségügyben szeretne elhelyezkedni.
jan. 26
7:03
Júliustól a nyugdíjasokat is büntethetik + videó (ATV)
Ingyenes regisztrációs jegyet kell váltaniuk február elsejétől azoknak, akik díjmentesen használják a MÁV és a Volán járatait. A szaktárca ezzel akarja felmérni a 6 év alattiak és a 65 év fölöttiek utazási szokásait.
jan. 26
7:12
Fegyelmi vizsgálat a rab szökése miatt - lapszemle (Inforádió)
Hét XIII. kerületi rendőr ellen indul fegyelmi eljárás amiatt, hogy a rendőrség csak több mint egynapos késéssel "észlelte" a maffia-bűncselekményekkel vádolt Magyar Róbert "eltűnését" - írja a Népszabadság.
jan. 26
7:15
2009 legmegrázóbb felvételei (haon)
Nézze meg 2009 legmegrázóbb felvételeit
jan. 26
7:21
„Buta, gyermeteg” Alázás, sértődés a TV2 forgatásán (ATV)
A műsorvezető nehezményezte, hogy nem humorral vágtak vissza neki.
jan. 26
7:23
5000 embert ölt meg: kivégezték Huszein unokatestvérét + videó (ATV)
Irakban kivégezték Vegyi Alit. Szaddám Huszein unokatestvérét tömeggyilkosságok miatt ítélték halálra, összesen négyszer.
jan. 26
7:30
VEKE: a regisztrációs jegy sok bosszúságot okoz és semmilyen hasznot nem hoz (ma.hu)
A közlekedési miniszter és kormánybiztosa a vasútvonalak bezárása és az eszement mértékű, kizárólag utasvesztést okozó 10-15 százalékos jegyáremelés után újabb ámokfutásba kezdett, mellyel az ingyen utazók felmérésének jogos célját is lejáratja - áll a VEKE közleményében.
jan. 26
7:30
"Az utolsó csepp a pohárban" - Miért távozik a politikus? (168 Óra Online)
Boross Péter kilép a Magyar Demokrata Fórumból - erősítette meg a volt miniszterelnök az MTI információját. A politikus érdemben nem kívánta kommentálni döntését. Mint mondta, aki valamennyire tájékozott az ő utóbbi időben tanúsított magatartásával kapcsolatban, az sejtheti, hogy most mi váltotta ki belőle, hogy a jövőben még passzív tag sem kíván lenni az MDF-ben. Tavaly júniusban megszakítottam…
jan. 26
7:32
Vissza 200 évvel a magyar pszichiátriai betegek ellátásában (ma.hu)
Európában, Magyarországon, Kiskunhalason 2010-ben a pszichiátriai betegek Bács-Kiskun Megyei Önkormányzata Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában életre kelt a legrosszabb álom: a betegeket megalázzák és kihasználják, az igazgató kivár, a nyilatkozó ügyésznek prekoncepciója van.
jan. 26
7:33
Németország éllovas lehet a megújuló energiák terén (fidesz)
Németország jelentős mértékben képes lehet túlteljesíteni az EU által a megújítható energiaforrások 2020-as részarányára kitűzött irányelveket - vélik a német szövetségi megújítható energia szervezet (Bundesverband Erneuerbare Energie, BEE) szakértői.
jan. 26
7:33
Dzsudzsák lesz a Fidesz arca - Napi Ász (boon)
Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott és a holland PSV Eindhoven focistáját kérte fel a Fidesz, hogy legyen az egyik kampányarcuk - tudta meg a lap.
jan. 26
7:33
Munka-adó - Alföld TV (haon)
Egyre több befektető érdeklődik Debrecen iránt. A beruházásokhoz jó helyszín az öt ipari park, amelyek már most a város termelésének 40 százalékát adják. A korábbi, lepusztult gyárterületek eltűnőfélben vannak.
jan. 26
7:35
Tiszta levegő - Alföld TV (haon)
Csaknem szmogriadót kellett elrendelni Debrecenben, vasárnap ugyanis a a szálló por koncentrációja átlépte a tájékoztatási határértéket. Ez azt jelenti, hogy 80 feletti mikrogramm/köbméter értékeket mértek, ami az egészségügyi határérték több mint másfélszerese.
jan. 26
7:37
Minden az utasokért! - Alföld TV (haon)
Komoly változást vár a Hajdú-Volán vezetősége a nemrég megalakult régiós konzorciumtól. Jelenleg a közös feladatokat tisztázzák, de azt remélik, a jövőben költséghatékonyabb lehet a cég és a fejlesztésekre is több forrás juthat.
jan. 26
7:39
A Kultúrák Házába költözik a gyűjtemény (teol)
Csomagolják a helytörténeti gyűjteményt. A tárlat a nemrég átadott Kultúrák Háza emeletére költözik.
jan. 26
7:39
"Önként dalolva" - Alföld TV (haon)
Az egész országban szeretné elterjeszteni az önkéntességet az Életfa Segítő Szolgálat Egyesület, amely most erre 25 millió forintot nyert. Az Életfa Önkéntes Centrum január 1. óta készíti elő a kistérségi központok leendő 10 önkéntes pontját.
jan. 26
7:39
„Pomáz várhatóan elsötétedik, mindenki vegyen zseblámpát!” (ATV)
Állítólag 150 millióval tartozik a város, de a szolgáltató szerint az önkormányzat nem akar fizetni.
jan. 26
7:41
Szemérmetlenül... - Alföld TV (haon)
Szexuálisan molesztálta nevelt fiát egy férfi Sámsonkertben. A fiú szerint nem ez volt az első alkalom. Az esetet az édesanya vette észre, ő adta fel a férfit. A 8 évvel ezelőtti esetet az Ítélőtábla tárgyalta.
jan. 26
7:43
Közveszélyben - Alföld TV (haon)
Rátámadt egy autós két közterület-felügyelőre Budapesten. Debrecenben is számtalanszor előfordul, hogy vitába szállnak a felügyelőkkel. Tettlegességre azonban nem tudnak példát mondani.
jan. 26
7:48
A Fidesz és az MSZP is védené a hungarikumokat (Inforádió)
Egyebek mellett az eredetvédett magyar termékek külföldi áruházakban való megjelenése érdekében sürget törvényi szabályozást több magyar vállalkozás. A Fidesz által felkarolt kezdeményezést az európai szocialisták és a magyar kormány is támogatja.
jan. 26
7:51
Franciaország nem küld több harcoló alakulatot Afganisztánba (fidesz)
Franciaország nem küld több harcoló alakulatot Afganisztánba, csak kiképzőket és civil szakembereket - közölte hétfőn a francia elnök.
jan. 26
7:51
Postaládánkból - Kapunyitás után vonal hosszabbítás kellene (haon)
Csak az a kérdés, hogy nem tervezi-e a DKV a troli vonalának meghosszabbítását a hármas számú kapuig.
jan. 26
7:53
Postaládánkból - DKV gondok (haon)
Ugyebár tavaly július 1-től a DKV vette át a helyi autóbusz közlekedés irányítását is. Nagyon szépek az új buszok, viszont lenne egy csomó probléma velük, amelyeket csak a rendszeres utasok vesznek észre.
jan. 26
7:55
Postaládánkból - Az újévi beszédről (haon)
,,Mindenki másként csinálja” mondja a régi sláger. Sólyom Lászlónak is így kellett volna kezdenie az újévi beszédét. Próbáltuk úgy értelmezni a beszéd tartalmát, hogy mindenkihez szólt az elnök úr, de sajnos úgy nem lehetett.
jan. 26
8:06
Több tízezer forintos büntetés jár annak, aki tiltott helyen lép a jégre (Inforádió)
Országszerte nagyon sokan korcsolyáznak a folyók és tavak befagyott vizén, holott sok helyen csak néhány nap múlva éri el a jég vastagsága a sportolásra alkalmas 12-16 centimétert - mondta az InfoRádiónak a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.
jan. 26
8:06
Gyógyultnak nyilvánították, majd elhunyt a H1N1-es kismama (ma.hu)
Meghalt az a kismama, akit H1N1-gyel kezeltek tavaly év végén a Kútvölgyi úti klinikán. Kisbabáját előzőleg császármetszéssel hozta világra, szilveszterre haza is mehetett, azonban pár nap múlva újra intenzívre került és meghalt.
jan. 26
8:06
Tragédia lett a sikersztoriból: elhunyt a H1N1-nel fertőzött kismama (HVG)
Elhunyt Budapesten a Kútvölgyi kórházban az a kismama, akit korábban H1N1 fertőzéssel kezeltek és december végén még az egészségügy sikertörténetének tekintettek, mint az első olyan kismamát, aki végül megúszta a H1N1 vírus okozta fertőzést - írta a Népszabadság.
jan. 26
8:06
A Fidesz-korszak előszele: Kósa Lajos freskón, lovon, huszárruhában (168 Óra Online)
Négycsillagos "huszárszállót" adtak át Debrecenben: a több mint egymilliárd forintos költséggel felépült Hotel Óbester a világ első, a huszárhagyományokat ápoló szállodája – mondta a megnyitón Boros József tulajdonos.
jan. 26
8:09
Megtalálták Pázmány Péter sírját (fidesz)
A 17. századi jezsuita hittudós, bíboros és esztergomi érsek sírját és földi maradványait a pozsonyi Szent Márton-dóm szentélye alatt fedezték fel.

Keresés