2013. január 1. kedd

jan. 1
0:36
Áder újévi köszöntőjében az egymásnak megadott tiszteletről beszélt (HVG)
Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpraállás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait. Az elnök jókívánságaival külön megszólított minden korosztályt. Idén első alkalommal a siket és nagyothalló nézők…
jan. 1
5:51
Megviselte a válás: vonattal utazott a milliárdos (ATV)
Földhöz vágta válópere a világ egyik leggazdagabb emberét, Silvio Berlusconit. Legalábbis ezt igyekszik mutatni a volt olasz miniszterelnök, mert az egyik kampánymegbeszélésére vonattal utazott Rómából Milánóba. Berlusconinak két okból is jól jön a „spórolás" – írja a Blikk.
jan. 1
6:03
Habkönnyű államfői beszéddel jött el az új esztendő (168 Óra Online)
Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpra állás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait. Az elnök jókívánságaival külön megszólított minden korosztályt. Idén első alkalommal a siket és nagyothalló…
jan. 1
6:27
Az LMP nélkül tárgyaltak az ellenzékiek (ATV)
A 4K! egyelőre kivár, és nem csatlakozik az ellenzéki egyeztetési folyamathoz, az LMP pedig csak azután dönt róla, hogy országos választmánya megvitatta a kérdést. A tárgyalások technikai előkészítését tegnap tartotta az MSZP, az Együtt 2014 Mozgalom és a Demokratikus Koalíció.
jan. 1
6:57
Újraolvastuk miniszterelnök úr leveleit (168 Óra Online)
Mindenekelőtt elnézését kell kérnem, amiért késve válaszolok idei leveleire, de szolgáljon mentségül, hogy rengeteg volt a teendő. Utólag már roppantul bánom nyári hanyagságomat, hiszen csak most látom, lustaságom okán mennyi vicces dologból maradtam ki. De aki rest, magára vessen. Méltatlan arra, hogy nemzetikonzultáljon, és ne számítson arra, hogy válaszai befolyásolhatják a nemzeti…
jan. 1
7:33
Áder: "Sohase adjuk föl álmainkat!" (Népszava)
Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpraállás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait. Az elnök jókívánságaival külön megszólított minden korosztályt.
jan. 1
8:06
Már elektronikus úton is kezdeményezhető az építésügyi eljárás (ma.hu)
Január 1-jétől az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat már elektronikus úton is kezdeményezhetik a polgárok, az új rendszer a tervek szerint kényelmesebb, gyorsabb lesz, mint a hagyományos, papír alapú ügyintézés.
jan. 1
8:09
Horthy, balta, ingyenkonyha - Orbán arcélei (Népszava)
Bárki bármit mond, Orbán Viktor nem részre hajló magyar múzsa - nem csak saját híveit, de kritikusait is menetrendszerűen homlokon csókolja. És a miniszterelnöki "cuppanósok" nyomán szárba szökken az internet közönségének művészete, a világhálót elárasztják az Orbán-mémek. Ezekből - a zömmel botrányokhoz kapcsolódó alkotásokból - szedtünk össze egy csokorra valót, a teljesség igénye nélkül. (A…
jan. 1
8:15
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
jan. 1
8:24
Áder: "Sohase adjuk föl álmainkat!" (ma.hu)
Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpraállás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait.
jan. 1
8:24
Áder: "Mindennél nagyobb erő lakozik az egymás iránt érzett szeretetben és jóakaratban" (Inforádió)
Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpra állás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait. Az elnök jókívánságaival külön megszólított minden korosztályt. Idén első alkalommal a siket és nagyothalló…
jan. 1
8:27
Létrejött az Országgyűlési Őrség (Népszava)
A parlament munkáját érintő több változás is hatályos az új év első napjától: létrejött az Országgyűlési Őrség, hivatalba lépett Mátrai Márta háznagy, Such György főigazgató, és szigorúbb fegyelmezési jogkört kap a plenáris ülést vezető elnök.
jan. 1
8:33
Bata Éva kapta idén a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt (ATV)
Bata Éva kapta idén a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt. Erről titkos szavazással döntöttek a Vígszínház művészei. A díjat minden évben az a színész kapja, aki az újonnan bemutatott darabokban a legemlékezetesebb alakítást nyújtja. Most 25. alakalommal szavazott a társulat. Az emlékgyűrűt, amelyre Ruttkai Éva aláírását gravírozták, a művésznő lánya, a díj alapítója Gábor Júlia, a tegnap esti előadás után…
jan. 1
8:42
Állami fenntartásba kerülnek a szociális és gyermekvédelmi intézmények (ma.hu)
Állami fenntartásba kerülnek az eddig a települési önkormányzatoknál működő gyermekvédelmi intézmények, valamint a fogyatékosokat, a pszichiátriai és a szenvedélybetegeket ellátó otthonok január 1-jétől.
jan. 1
8:45
Állami kézben a köznevelés (Népszava)
Állami fenntartásba kerültek január 1-jével az eddig önkormányzati köznevelési intézmények, amelyek ezzel beolvadtak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központba.
jan. 1
8:51
Időjárás: tavaszias idővel köszönt be az újév (teol)
Tavaszias idő várható a 2013-as esztendő első hetében - írja az időkép.hu szakportál.
jan. 1
9:00
Mától államiak a szociális és gyermekvédelmi intézmények (HVG)
Állami fenntartásba kerülnek az eddig a települési önkormányzatoknál működő gyermekvédelmi intézmények, valamint a fogyatékosokat, a pszichiátriai és a szenvedélybetegeket ellátó otthonok.
jan. 1
9:03
Idén hat napig tart majd a karácsony (168 Óra Online)
Idén valamennyi ünnepnap munkanapra esik majd, kezdve a keddi január 1-jétől és befejezve a csütörtöki december 26-tal.
jan. 1
9:18
A mai nappal államosítják az iskolákat (HVG)
Állami fenntartásba kerültek január 1-jével az eddig önkormányzati köznevelési intézmények, amelyek ezzel beolvadtak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központba.
jan. 1
9:18
Járásbíróságok jönnek létre és működésbe lép az e-bíróság (ma.hu)
A január 1-jétől életbe lépő új jogszabályok folytán számos változás lesz a bíróságokon: létrejönnek a járásbíróságok, az új közigazgatási és munkaügyi bíróságok, illetve működésbe lép az e-bíróság.
jan. 1
9:21
Átrendezték az igazságszolgáltatást (Népszava)
A január 1-jétől életbe lépő új jogszabályok folytán számos változás lesz a bíróságokon: létrejönnek a járásbíróságok, az új közigazgatási és munkaügyi bíróságok, illetve működésbe lép az e-bíróság.
jan. 1
9:36
Lakástűzben meghalt egy nő Mezőkeresztesen (HVG)
Leégett egy családi ház az új évre virradóan a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkeresztesen, a romok alatt egy idős nő holttestét találták meg.
jan. 1
9:45
Tekintetes képviselők és képviselőnők: soha nem látott felvételek (ATV)
Az ATV Híradó mindeddig soha nem látott felvételekből készített összeállítást az újév alkalmából. A főbb szerepekben Áder János, Budai Gyula, Gyurcsány Ferenc, Tarlós István, Havas Szófia és mások.
jan. 1
9:54
Helyben járás (HVG)
A mai naptól új közigazgatási szinttel gazdagodtunk, létrejöttek a járások. Mert ez a legfontosabb.
jan. 1
10:12
Lángoló autó, tető, kuka (HVG)
Országszerte okoztak tüzeket a pirotechnikai eszközök.
jan. 1
10:15
Égő házban lelte halálát Mezőkeresztesen (boon)
Mezőkeresztes - Szilveszter éjjelén leégett egy családi ház tetőszerkezete Mezőkeresztesen.
jan. 1
10:15
Klaudia, kedd szépe (szon)
Nyíregyháza - Klaudia nyíregyházi lány, aki a tanulás mellett vendéglátásban is dolgozik.
jan. 1
10:15
Alexandra, a nap szépe (haon)
Alexandra debreceni diáklány. Imád sportolni, különösen a téli sportokat kedveli.
jan. 1
10:17
Nagyüzemben mentették a részegeket Debrecenben (haon)
Debrecen - Petárda- és tűzijáték miatt történt balesethez nem riasztották a mentőket január elsejére virradóan, sem december 31-én napközben - tudtuk meg a mentőktől kedd reggel.
jan. 1
10:21
Leszámolnának az önkényuralmi rendszer emlékeivel (teol)
Mi lesz veled, Kun Béla utca? Többek között erre a kérdésre keresi a választ az a munkacsoport, amely nemrégiben alakult Dombóváron.
jan. 1
10:39
Áder: „Sohase adjuk föl álmainkat!” (ATV)
Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpraállás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait. Az elnök jókívánságaival külön megszólított minden korosztályt. Idén első alkalommal a süket és nagyothalló nézők…
jan. 1
10:51
Ideje a hálaadásnak, a bűnbánatnak (haon)
Debrecen - Kétféle feladat áll előttünk ilyenkor; rendet tenni a velünk történtek között és erősíteni magunkban a bizalmat, a bátorságot a jövőbeni események felé – hangsúlyozta az évvégi hálaadó szentmise alkalmából Bosák Nándor.
jan. 1
10:51
Áder: “Sohase adjuk föl álmainkat!” (boon)
Budapest, 2013. január 1., kedd (MTI) - Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpraállás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait. Az elnök jókívánságaival külön megszólított minden korosztályt. Idén első…
jan. 1
10:51
Tájékoztatás megyénk útjainak állapotáról kedden (szon)
Tájékoztatás a 2013. január 01-én 05:00 órakor a megyében az elmúlt 24 órában történt téli védekezésről, útállapotokról.
jan. 1
10:53
Nézze meg milyen ügyekkel foglalkoztak megyénk rendőrei az év utolsó napján (haon)
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2012. december 31-én is több esetben történt rendőri intézkedés.
jan. 1
10:53
Megalakultak a járási hivatalok (boon)
Budapest, 2013. január 1., kedd (MTI) - Harminc évvel a járási rendszer megszüntetése után január 1-jével - új szervezeti rendben és új célokkal - ismét létrejöttek a járási hivatalok.
jan. 1
10:53
Megalakultak a járási hivatalok (szon)
Budapest, 2013. január 1., kedd (MTI) - Harminc évvel a járási rendszer megszüntetése után január 1-jével - új szervezeti rendben és új célokkal - ismét létrejöttek a járási hivatalok.
jan. 1
10:55
Jogszabályváltozások – Új rendszerben működik a fogyatékos emberek foglalkoztatása (boon)
Budapest, 2013. január 1., kedd (MTI) - Új, egységes és egyszerűbb rendszerben működik január 1-jétől a fogyatékos és a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása.
jan. 1
10:57
MGYOSZ: a bértárgyalásokon jó kompromisszum született (boon)
Budapest, 2013. január 1., kedd (MTI) - A bértárgyalásokon jó kompromisszum született, mivel az első félévi 5,4 százalékos minimálbér-emelést a költségvetés magára vállalta a 11 kiemelt ágazatban, ahol éves szinten 2,7 százalékos emelést kell finanszírozniuk a munkaadóknak - jelentette ki az MTI-nek adott év végi interjúban Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ)…
jan. 1
10:57
Nőnek a leggazdagabbak adóterhei az Egyesült Államokban (ATV)
Az Egyesült Államok kikerülheti a költségvetési szakadékot, de a szavazást az utolsó pillanat utánra, keddre halasztották. A republikánusok és a demokraták egyezsége értelmében a gazdagok megadóztatávásal növelik a bevételeket.
jan. 1
11:06
Megalakultak a járási hivatalok (ma.hu)
Harminc évvel a járási rendszer megszüntetése után január 1-jével - új szervezeti rendben és új célokkal - ismét létrejöttek a járási hivatalok.
jan. 1
11:09
Jogszabályváltozások – Tíz százalékkal csökken a gáz, a villany és a távhő ára (boon)
Budapest, 2012. január 1., kedd (MTI) - Tíz százalékkal csökken a gáz, a villany és a távhő ára január 1-jétől a kormány döntése értelmében.
jan. 1
11:09
Megalakultak a járási hivatalok (haon)
Budapest, 2013. január 1., kedd (MTI) - Harminc évvel a járási rendszer megszüntetése után január 1-jével - új szervezeti rendben és új célokkal - ismét létrejöttek a járási hivatalok.
jan. 1
11:11
Jogszabályváltozások – Állami fenntartásba kerültek a köznevelési intézmények (boon)
Budapest, 2013. január 1., kedd (MTI) - Állami fenntartásba kerültek január 1-jével az eddig önkormányzati köznevelési intézmények, amelyek ezzel beolvadtak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központba.
jan. 1
11:13
Jogszabályváltozások – Járásbíróságok jönnek létre és működésbe lép az e-bíróság (boon)
Budapest, 2013. január 1., kedd (MTI) - A január 1-jétől életbe lépő új jogszabályok folytán számos változás lesz a bíróságokon: létrejönnek a járásbíróságok, az új közigazgatási és munkaügyi bíróságok, illetve működésbe lép az e-bíróság.
jan. 1
11:15
ÉVOSZ: konkrét intézkedések kellenek a lánctartozások felszámolásához (boon)
Budapest, 2013. január 1., vasárnap (MTI) - A kormány lánctartozások felszámolását célul kitűző határozatának nagy része a szakma javaslatait tartalmazza, de hiányoznak belőle a konkrétumok - mondta Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöke az MTI-nek adott interjúban.
jan. 1
11:17
Jogszabályváltozások – Állami fenntartásba kerülnek a szociális és gyermekvédelmi intézmények (boon)
Budapest, 2013. január 1., kedd (MTI) - Állami fenntartásba kerülnek az eddig a települési önkormányzatoknál működő gyermekvédelmi intézmények, valamint a fogyatékosokat, a pszichiátriai és a szenvedélybetegeket ellátó otthonok január 1-jétől.
jan. 1
11:19
Jogszabályváltozások – Már elektronikus úton is kezdeményezhető az építésügyi eljárás (boon)
Budapest, 2013. január 1., kedd (MTI) - Január 1-jétől az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat már elektronikus úton is kezdeményezhetik a polgárok, az új rendszer a tervek szerint kényelmesebb, gyorsabb lesz, mint a hagyományos, papír alapú ügyintézés.
jan. 1
11:21
Halálos autóbaleset Pápán (boon)
Pápa, 2013. január 1. (MTI) - A helyszínen meghalt az a férfi, aki autójával egy fának ütközött Pápán - közölte a mentőszolgálat megyei mentésvezetője kedden az MTI-vel.
jan. 1
11:23
OGY – Létrejött az Országgyűlési Őrség, szigorúbban fegyelmezhet a házelnök (boon)
Budapest, 2013. január 1., kedd (MTI) - A parlament munkáját érintő több változás is hatályos az új év első napjától: létrejött az Országgyűlési Őrség, hivatalba lépett Mátrai Márta háznagy, Such György főigazgató, és szigorúbb fegyelmezési jogkört kap a plenáris ülést vezető elnök.

Keresés