Hírarchívum - Gazdaság

2017. február 25. szombat

febr. 25
0:36
Az amerikai kereskedelmi háború a legnagyobb világgazdasági kockázat (ProfitLine)
A globális intézményi befektetői közösség szerint az amerikai gazdaságpolitikai intézkedések okozta esetleges kereskedelmi háború vált mára a legnagyobb világgazdasági kockázattá.
febr. 25
0:40
Erősödött a forint (ProfitLine)
Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb devizákhoz képest péntek kora este a reggeli szintekhez képest.
febr. 25
1:09
Csökkent a Duna House profitja (ProfitLine)
A Duna House 141,7 millió forint adózott eredményt ért el 2016 utolsó negyedévében, ez 60 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest - közölte az ingatlanforgalmazó társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
febr. 25
2:15
Átadták az Év Szállodája 2016 címeket (ProfitLine)
Átadták az "Év Szállodája 2016" címeket pénteken Budapesten. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) által tavaly negyedszer kiírt pályázaton ötcsillagos kategóriában a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa győzött.
febr. 25
2:19
Az Opel átmenetileg kiszorulhat egyes piacokról (ProfitLine)
Az Opel autógyártó társaság eladásához kapcsolt feltételek miatt a francia PSA Peugeot Citroën csoporthoz kerülő vállalkozás átmenetileg kiszorulhat az észak-amerikai, az orosz és a kínai piacról - írta a Der Spiegel című német hírmagazin pénteken.
febr. 25
3:21
Jól teljesítettek tavaly a nyugdíjpénztárak (ProfitLine)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken publikált adatai szerint az önkéntes- és a magánnyugdíjpénztárak is jól teljesítettek 2016-ban, az előbbiek vagyona 8,7, az utóbbiaké 7,6 százalékkal nőtt, a tagok száma ugyanakkor tovább csökkent.
febr. 25
3:54
Románia is vizsgálja az élelmiszerek minőségét (ProfitLine)
Románia is vizsgálatot indított a nagy nemzetközi cégek által forgalmazott élelmiszerek minőségét illetően - jelentette be pénteken Petre Daea román mezőgazdasági miniszter.
febr. 25
4:06
Külföldi sajtó Magyarországról – Francia lap a Jobbikról, német az olimpiai pályázatról (Gazdasagportal)
A Le Monde című francia balliberális napilap a Jobbik arculatváltásával foglalkozott. A lap szerint Vona Gábor pártelnök a parlamenti irodájában úgy hat, mint egy centrista képviselő. A 39 éves, pszichológiai és történészi tanulmányokat folytatott pártvezető azt hangoztatja, célja, hogy származásától függetlenül mindenki jól érezze magát Magyarországon. A lap kiemelte, hogy a Jobbik hivatalosan…
febr. 25
4:27
Oscar-díj: Két ember van a világon, aki már tudja, hogy kik lesznek a díjazottak (ProfitLine)
A vasárnapi Oscar-díjátadó gála előtt mindössze két ember van a világon, aki már tudja, hogy kik lesznek a díjazottak, de semmi kincsért sem árulnák el.
febr. 25
4:45
FM: folyamatosan felértékelődik az állatorvosi tevékenység (ma.hu)
A XXI. században az állatorvosoknak nemcsak a gyógyításban és az egészségmegőrzésben, hanem az élő természeti környezet megőrzésében, az élelmiszer-biztonság megteremtésében is tevékeny részt kell vállalniuk.
febr. 25
5:33
Drágább lesz a gáz Horvátországban (ProfitLine)
Horvátországban április 1-jétől drágul a gáz, a kormány annak lehetőségét keresi, hogy a növekedés minél kisebb mértékű legyen - közölte az N1 horvát kereskedelmi csatorna pénteken.
febr. 25
6:03
Rövidebb pénteki munkanappal javítanának a japánok magánéletén (Adózóna)
Egyes japán vállalatoknál és kormányhivatalokban lerövidítették a pénteki munkaidőt, hogy javítsanak az alkalmazottak munkával és magánélettel töltött idejének egyensúlyán.
febr. 25
6:06
Közel 20 százalékkal csökkent az álláskeresők száma Zala megyében (ProfitLine)
Zala megyében 19 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma januárban a múlt év azonos időszakához képest - közölte a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya pénteken az MTI-vel.
febr. 25
6:42
Lázár: "keményen csökkenteni kell" az állami munkavállalói létszámot (mfor.hu)
Lázár János szerint a legnagyobb hazai munkaerő-tartalék az "államban van". A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről péntek este beszélt a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara által rendezett gazdasági fórumon Debrecenben.
febr. 25
7:03
Vége a hátfájásnak a jövő emberközpontú irodáiban (Portfolio.hu)
Egyre nagyobb teret kap az irodákban az otthonosság, ami ideális esetben nem csak az íróasztalokon elhelyezett családi fotókat jelenti, hanem az irodaterek multifunkcionális kialakításában is...
febr. 25
7:03
Alapvető szolgáltatást darál be a munkaerőhiány Észak-Pesten (Pénzcentrum)
Hetekig nem érkeztek meg a csomagok, számlák, levelek Káposztásmegyeren....
febr. 25
7:06
Felfüggesztett adószám? Ne essen kétségbe! (Adózóna)
Mit tehet az átalányadózó nyugdíjas egyéni vállalkozó, ha felfüggesztették az adószámát? Egy konkrét esetben a felfüggesztés – adófizetési kötelezettség elmulasztása miatt – 2016. 07. 15-én történt. A vállalkozó 2016. szeptember 30-áig folytatta a tevékenységét, nyugtát állított ki. Beadhatja-e a 2016. évi szja-bevallását mint átalányadózó – kiegészítő tevékenységű – egyéni vállalkozó, illetve az…
febr. 25
7:12
Növekedésre számít az agrárvállalatok nagy része (ProfitLine)
Növekedésre számít az agrárvállalatok többsége, beruházási szándékuk is erősebb, mint a nem mezőgazdasággal foglalkozó cégeké, de számítanak arra, hogy számos kihívással kell szembenézniük a következő években - derül ki a K&H agrárkutatásából.
febr. 25
7:15
Matolcsy Györgyöt évek óta üldözi a Nagy Támadás rémképe (hvg.hu)
A jegybankelnök a 2010 óta eltelt időszakot a Magyarország elleni támadás bűvöletében töltötte. Összeesküvés-elméletét a napokban élesztette fel, mi pedig összeszedtük, kiben látott ellenséget eddig.
febr. 25
7:21
Hét éve nem látott szinten a magyarok bedőlt hiteltartozásai (Portfolio.hu)
Utoljára 2010 elején volt a mostaninál is alacsonyabb a magyar lakosság 90 napon túl nem teljesítő bankhiteleinek összege. Arányuk, vagyis a lakossági NPL-ráta 13%-ra olvadt 2016 végére, ami ötéves...
febr. 25
7:45
Apasági szabadságot kapnak a cseh férfiak (ProfitLine)
Hétnapos apasági szabadságra lesznek jogosultak a jövőben a cseh férfiak gyermekük megszületésekor, az egészségbiztosítási törvény erre vonatkozó módosítását pénteken hagyta jóvá a cseh parlament képviselőháza.
febr. 25
8:12
Látványosan visszaesett a nemfizető hitelek állománya (mfor.hu)
A hitelintézetek mérlegfőösszege 2016. negyedik negyedévében 873,9 milliárd forinttal, 2,6 százalékkal nőtt, így a múlt év végén 34 185,1 milliárd forintot tett ki, ami 4,0 százalékkal haladja meg a 2015. végi állományt - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a honlapján.
febr. 25
8:12
Londoni befektetői felmérés: az amerikai gazdaságpolitika okozta kereskedelmi háború a legnagyobb világgazdasági kockázat (Gazdasagportal)
A globális intézményi befektetői közösség szerint az amerikai gazdaságpolitikai intézkedések okozta esetleges kereskedelmi háború vált mára a legnagyobb világgazdasági kockázattá. Az Oxfordi Egyetem Londonban működő gazdasági elemzőrészlege, az Oxford Economics által elvégzett, a ház szakértői által pénteken ismertetett globális kockázati felmérés szerint Donald Trump amerikai elnök hivatalba…
febr. 25
8:16
Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.02.25) (Pénzcentrum)
Itt a Pénzcentrum 2017.02.25-i időjárásjelentése....
febr. 25
8:30
Piacokat veszíthet az Opel (mfor.hu)
Az Opel autógyártó társaság eladásához kapcsolt feltételek miatt a francia PSA Peugeot Citroën csoporthoz kerülő vállalkozás átmenetileg kiszorulhat az észak-amerikai, az orosz és a kínai piacról - írta a Der Spiegel című német hírmagazin pénteken.
febr. 25
8:33
Több meghatározó autópiacról is kiszorulhat az Opel, ha eladják (Portfolio.hu)
A General Motors olyan feltétellel adná el az Opelt, amelynek eredményeként több meghatározó autópiacról is kiszorulna ideiglenesen a PSA Peugeot Citroën a márkával - írta a Der Spiegel. A lap...
febr. 25
8:33
A Líra viszi az Alexandra boltjainak egy részét (vs.hu)
Megállapodott mintegy húsz Alexandra-könyvesbolt átvételéről a Líra Könyv Zrt. és az azokat működtető Rainbow Üzletlánc Kft.
febr. 25
8:39
Több meghatározó autópiacról is kiszorulhat az Opel, ha eladják (eBroker)
A General Motors olyan feltétellel adná el az Opelt, amelynek eredményeként több meghatározó autópiacról is kiszorulna ideiglenesen a PSA Peugeot Citroën a márkával - írta a Der Spiegel. A lap értesülése szerint a jelenlegi tulajdonos, az amerikai General Motors az aktuális Opel-modellek szabadalmait és a gyártásukra feljogosító engedélyeket is értékesíteni akarja, de csak azzal a feltétellel,…
febr. 25
8:45
Péntek este kilenctől úgy drágulhatnak egyes beruházások, mint ahogy a négyzetméterek nőnek a Pasa Parkban (hvg.hu)
EU-támogatott programok: akármennyivel nőhet a költség
febr. 25
8:48
30 Alexandra könyvesbolt találhat gazdára (mfor.hu)
Elkelhet a Alexandra könyvesboltok mintegy fele, az 56 üzletből mintegy 30-at vehet át több könyvkiadó, a legtöbbet a Líra Könyv és a Móra Kiadó vezetőinek közös cége - írta a Magyar Nemzet és a Népszava szombati számában.
febr. 25
8:48
Alexandra-ügy: így avatkozna be a kormány (Napi Online)
A kormány még keresi a segítség módját, és elképzelhető, hogy az Alexandra könyváruházlánc felszámolását az állam veszi át - mondta Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az Inforádióban. A kormány ... ...
febr. 25
9:03
Kitiltottak több médiumot a Fehér Házból (Napi Online)
Több médium újságíróját sem engedték be a Fehér Ház szóvivője, Sean M. Spicer pénteki sajtótájékoztatójára. A hírek szerint a CNN, a New York Times, a Los Angeles Times és a Politico munkatársait egyszerűen ... ...
febr. 25
9:03
Innen már csak felfelé? Magyarországot értékelte egy hitelminősítő (privatbankar)
Megtartotta a hagyományokat a Standard & Poor's, megerősítette stabil kilátásait hazánk államadós-besorolásával kapcsolatban a tavalyi felminősítés után. Középtávon vannak kockázatok bőven, de egyébként javul a magyar profil. A Nemzetgazdasági Minisztérium nem hagyta annyiban a dolgot: szerintük a piac jóval értékesebbnek gondolja hazánkat, mint a hitelminősítők.
febr. 25
9:09
Milyen hozamsivatag? - Ezek a tőzsdék 116 éve gazdagítják az embereket (Portfolio.hu)
Az elmúlt bő egy évszázad során a pénzügyi befektetőknek 3 nagy részvénypiaci összeomlással (1929, 2000 és 2008), az 1987-es, a New York-i tőzsdén valaha látott legnagyobb napi tőzsdei áreséssel,...
febr. 25
9:09
20 ezer magyarnak hozott a konyhára a szuperlottó (Pénzcentrum)
Jövő héten 23 millió euróért lehet játszani....
febr. 25
9:12
Milyen hozamsivatag? - Ezek a tőzsdék 116 éve gazdagítják az embereket (eBroker)
Az elmúlt bő egy évszázad során a pénzügyi befektetőknek 3 nagy részvénypiaci összeomlással (1929, 2000 és 2008), az 1987-es, a New York-i tőzsdén valaha látott legnagyobb napi tőzsdei áreséssel, valamint az 1997-ben kirobbant ázsiai válsággal is szembe kellett nézniük. Mindezek ellenére a világ vezető tőzsdéi kivétel nélkül emelkedtek az elmúlt 116 évben, az S&P 500 értéke például 6,1…
febr. 25
9:12
300 millió a közép-dunántúli régió gazdasági kapcsolataira (Adózóna)
A Budapesti Corvinus Egyetem egy sikeres pályázatnak köszönhetően 326 millió forint támogatást nyert el arra, hogy a közép-dunántúli régióban kutatásokat végezzen, és ezzel segítse a helyi vállalkozásokat gazdasági kapcsolataik javításában, illetve magasabb hozzáadott értékű termékek előállításában.
febr. 25
9:21
175 éves született az indiánregények királya (mfor.hu)
Százhetvenöt éve, 1842. február 25-én született Karl May, minden idők legsikeresebb német írója, akinek Winnetou és Old Shatterhand alakját köszönhetjük.
febr. 25
9:21
Nem oszlanak a sötét felhők Európa egén (Napi Online)
Nem tudta megnyugtatni európai partnereit Mike Pence, az USA alelnöke, hiába igyekezet biztosítani őket arról, hogy országa és az EU kapcsolata főnöke barátságtalan megjegyzései ellenére változatlanul ... ...
febr. 25
9:21
Gyűlnek a fellegek: rosszul járhat az Opel új tulaja (privatbankar)
Több feltételt is köt a GM az Opel eladásához, amelyek miatt nem csak a PSA, de a német kormány is aggódhat.
febr. 25
9:21
1,2 milliárd forintból ösztönzik a foglalkoztatást Szolnokon (ProfitLine)
A foglalkoztatás ösztönzésére több mint 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Terület- és településfejlesztési operatív programból (Top) a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal az MTI-vel.
febr. 25
9:27
Bontják a soproni bevásárlóközpontot (vs.hu)
A West üzletház mintegy 20 éve épült.
febr. 25
9:30
A sikeres cégek alapítóinak többsége szakértője az adott területnek (Gazdasagportal)
A sikeres cégek alapítóinak többsége maga is szakértője annak a területnek, amelyen vállalkozása működik, a cégalapítást nagyrészt saját megtakarításaikból finanszírozták, a siker kulcsát pedig elsősorban a jó ügyfélkapcsolatokban látják – derül ki a Budapest Bank (BB) felméréséből. A BB azt vizsgálta, melyek azok a tényezők, amelyek hozzájárulnak egy frissen alapított vállalkozás sikerességéhez.…
febr. 25
9:39
Az MNB szerint jól teljesítettek a magánnyugdíjpénztárak (mfor.hu)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken publikált adatai szerint az önkéntes- és a magánnyugdíjpénztárak is jól teljesítettek 2016-ban, az előbbiek vagyona 8,7, az utóbbiaké 7,6 százalékkal nőtt, a tagok száma ugyanakkor tovább csökkent.
febr. 25
9:39
Átveheti az Alexandra boltjait a Líra és a Móra (origo.hu)
Elkelhet a Alexandra-könyvesboltok mintegy fele, az 56 üzletből mintegy 30-at vehet át több könyvkiadó, a legtöbbet a Líra Könyv és a Móra Kiadó vezetőinek közös cége – írta a Magyar Nemzet és a Népszava.
febr. 25
9:42
Életét vesztette a karambolozó rendőrautó utasa (Napi Online)
A helyszínen életét vesztette annak a rendőrautónak az utasa, amelyik szombat reggel ütközött össze egy másik kocsival Perbál és Tinnye között - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon. ... ...
febr. 25
9:44
Fordulat a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében (Napi Online)
Megtalálták és azonosították a bőnyi lövöldözés során a rendőr halálát okozó lövedéket. Nem baráti tűz okozta Pálvölgyi Péter őrnagy halálát Bőnyben a Győrkös Istvánnal vívott tűzpárbajban tavaly októberben ... ...
febr. 25
9:54
Pár százalékos árbevétel-növekedést ért el a borokat értékesítő Danubiana Kft. (ProfitLine)
Megőrizte piacait, és néhány százalékkal növelte árbevételét tavaly a borait elsősorban külföldön értékesítő bonyhádi székhelyű Danubiana Kft. - közölte a társaság ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
febr. 25
9:57
Mégis vevőre akad az Alexandra? (privatbankar)
A könyváruház-hálózat fele akár el is kelhet.
febr. 25
10:00
Tisztul a kép a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében (Napi Online)
Megtalálták és azonosították a bőnyi lövöldözés során a rendőr halálát okozó lövedéket. Nem baráti tűz okozta Pálvölgyi Péter őrnagy halálát Bőnyben a Győrkös Istvánnal vívott tűzpárbajban tavaly októberben ... ...

Keresés