Hírarchívum - Gazdaság

2017. szeptember 22. péntek

szept. 22
0:09
Új exportlehetőségek nyíltak a hazai húsipari vállalkozások előtt (ProfitLine)
A magyar vállalkozások nyúlhúst, marha- és bivalyhúst, illetve ezekből származó készítményeket exportálhatnak Szingapúrba - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.
szept. 22
0:33
Mégsem látogat Ukrajnába a román államfő (ProfitLine)
Klaus Iohannis román államfő lemondta októberre tervezett ukrajnai látogatását az új ukrán oktatási törvény elfogadása miatt, ami szerinte nem egyeztethető össze a "kölcsönös jóindulat" szellemével és drasztikusan korlátozza az Ukrajnában élő román közösség jogát az anyanyelvű oktatáshoz.
szept. 22
1:03
Több tízezren tiltakoztak a francia munkajogi reform ellen (ProfitLine)
Ismét több tízezren vonultak csütörtökön az utcákra a francia nagyvárosokban a legradikálisabb szakszervezet a CGT felhívására, hogy második alkalommal tiltakozzanak a tervezett francia munkajogi reform ellen. A szervezők és a hatóságok által közzétett első adatok szerint a közel kétszáz helyszínen szervezett felvonulásokon azonban a részvétel csök
szept. 22
1:33
Hatéves mélypontra esett a hollandiai munkanélküliség (ProfitLine)
Több mint hatéves mélypontra esett augusztusban Hollandiában a munkanélküliségi ráta - derül ki a holland statisztikai hivatal csütörtökön közzétett adataiból.
szept. 22
1:39
Putyin Mészáros Lőrince túl van már a billió rubelnyi közbeszerzésen (Hírstart)
Egyszerűen régi, bizalmas barátok, és ugyanazért a sportért is rajonganak.
szept. 22
2:03
Tizenhat éves csúcsot ért el a fogyasztói bizalom az euróövezetben (ProfitLine)
A várt stagnálás helyett tizenhat éves csúcsot ért el a fogyasztói bizalom szeptemberben az euróövezetben - derült ki az Európai Bizottság csütörtökön közzétett előzetes gyorsbecsléséből.
szept. 22
2:33
Leminősítette Kínát a Standard & Poor's (ProfitLine)
Leminősítette csütörtökön Kínát a Standard & Poor's, elsősorban a gyors hitelkiáramlásból eredő reálgazdasági és költségvetési kockázatokkal indokolva a döntést.
szept. 22
2:42
Elhunyt Liliane Bettencourt francia milliárdos, a L'Oréal örököse, a világ leggazdagabb asszonya (ma.hu)
Október 21-én lett volna 95 éves.
szept. 22
3:03
Magyarország az egyik legbékésebb ország (ProfitLine)
A világ tizenöt legbékésebb országát, köztük Magyarországot bemutató cikket ismertetett csütörtökön, a béke nemzetközi napján a The Daily Telegraph.
szept. 22
3:33
Még egy hétig lehet visszaigényelni a külföldi számlák áfáját (ProfitLine)
Egy hét van még a másik EU-országban történt tartózkodással kapcsolatos számlák áfájának visszaigénylésére, amit a magyar adóhatósághoz elektronikusan benyújtott kérelem segítségével, díjmentesen meg lehet tenni - hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST csütörtökön.
szept. 22
4:03
Az EU szigorítani fogja a szankcióit Phenjannal szemben (ProfitLine)
Szigorítani fogja az Európai Unió azokat a szankciókat, amelyeket észak-koreai magánszemélyek és vállalatok ellen rendelt el, válaszul a Phenjan által végrehajtott sorozatos kísérleti atomrobbantásokra és rakétatesztekre - közölték diplomáciai források a tagállamok uniós nagyköveteinek csütörtöki tanácskozását követően.
szept. 22
4:33
Járványvédelmi vizsgálat indul a baromfitartóknál (ProfitLine)
Átfogó és egységes járványvédelmi vizsgálatot indít a Baromfi Termék Tanács (BTT) kezdeményezésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a magyar baromfitartóknál, az őszi vizsgálatokat a madárinfluenza megelőzése érdekében indítják.

Keresés