2007. december 13. csütörtök

dec. 13
6:06
Rejtő a Nemzet Sportolója (Blikk)
"Kisember vagyok én az olyan nagyságokhoz képest, mint Grosics, Buzánszky"
dec. 13
6:08
Kapitány úr, rázza fel a lányokat! (Blikk)
Gyilkos csata jön az oroszok ellen
dec. 13
6:10
Hrepkát hazaküldték a hollandok (Blikk)
A válogatottban is megfordult csatár nem tudott gyökeret verni a NEC-ben
dec. 13
6:12
Buzsáky Briatore kedvence (Blikk)
Néhány hét alatt a Queens Park sztárja lett a futballista
dec. 13
6:18
David Villa kidőlt a sorból (Behaviour)
Előreláthatólag három hétig nem futballozhat David Villa, a Valencia támadója, aki ínszalag-szakadást szenvedett a bal térdében a Chelsea elleni, keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Az vizsgálatokat végző orvoscsoport arról számolt be, hogy a Turia-parti gárda házi góllövőlistájának éllovasa legkorábban január 6-án, a Levante elleni összecsapáson térhet vissza a pályára.
dec. 13
6:20
Drogba újra az év afrikai játékosa lehet (Behaviour)
Didier Drogba, a Chelsea elefántcsontparti támadója is szerepel az év afrikai játékosa címre esélyesek listáján, melyet szerdán ötre szűkített a kontinens labdarúgó szövetsége (CAF). A londoni Kékeket a sztárcsatár mellett a ghánai Michael Essien is képviseli február elsején, a togói Loméban sorra kerülő ünnepélyes eredményhirdetésén.
dec. 13
6:29
Az amatőrök kimaradnak (Behaviour)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felül kívánja vizsgálni az óceániai zóna részvételét a klubvilágbajnokságokon. "Az a cél, hogy a lehető legmagasabb legyen a színvonal. Ha valódi klubvilágbajnokságot akarunk rendezni, akkor csak profi csapatok szerepelhetnek" - utalt Joseph Blatter arra, hogy az új-zélandi Waitakere United, amely a selejtezőn 3-1-es vereséget szenvedett az azóta már szintén…
dec. 13
7:15
Spanyolország: David Villa három hétre kidőlt a sorból (She)
Előreláthatólag három hétig nem futballozhat David Villa, a Valencia támadója, aki ínszalag-szakadást szenvedett a bal térdében a Chelsea elleni, keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésen.
dec. 13
7:31
Olasz Kupa: Matri góljával verte a Cagliari a Sampdoriát (She)
Az olasz első osztályú Cagliari együttese Alessandro Matri góljával verte a Sampdoriát az Olasz Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában Szardíniában. A hazai szurkolók ennek ellenére Cellino elnök, és a klub olasz válogaott középpályása, Pasquale Foggia ellen demonstráltak a mérkőzésen.
dec. 13
7:58
Spanyol Kupa: nyert az Atlético Madrid, botlott a Betis (She)
Az Atlético Madrid együttese 2-1-es idegenbeli győzelmet ért el a másodosztályú Granada 74 együttesének otthonában, ami remek kiindulási alapot jelent Javier Aguirre tanítványainak a január eleji visszavágóra.
dec. 13
8:14
NBA: a Toronto nem hagyta levegőhöz jutni a Dallast (She)
Eredmények az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság szerdai játéknapjáról:
dec. 13
8:20
NHL: kezd magához térni az Ottawa Senators (She)
Erdmények az észak-amerikai profi jégkorongliga szerdai játéknapjáról:
dec. 13
9:46
Rövidpályás úszó Eb: 20 magyar a nyitónapon, Takács továbbjutása (She)
Takács Krisztián mutatkozott be a magyarok közül elsőként a Debrecenben csütörtökön kezdődött 11. rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.
dec. 13
10:29
Cseh László felkészült az EB-re (Blikk)
Tizedik Európa-bajnoki címéért száll vízbe Debrecenben
dec. 13
10:29
Fabio Capello lesz az angol kapitány (Infostart)
Fabio Capello lesz az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a BBC értesülései szerint.
dec. 13
11:07
Nézze meg, kik lettek 2007 legjobb magyar sportolói! (Infostart)
A hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, hogy sportágukban kik az év legjobbjai. Az idei győztesek közül kiemelkedik 12. sikerével a sakkozó Polgár Judit, valamint a szintén sakkozó Lékó Péter és a sífutó Tagscherer Zoltán, mindketten egyformán tizedik alkalommal végeztek az élen. A tavalyi elsők közül 32 sportoló védte meg a címét.
dec. 13
11:58
Lichtenegger befejezte, mert megint lebukott (Behaviour)
Elmar Lichtenegger, az osztrákok fedett Eb-ezüstérmes atlétája újabb pozitív doppingtesztje után befejezte pályafutását. A 33 éves gátfutót november 22-én ellenőrizték és az A próba nandrolon használatát mutatta ki, akárcsak 2003-ban. Lichtenegger ezután bejelentette, hogy nem kéri a B teszt elvégzését, s nem folytatja a versenyzést.
dec. 13
12:08
Rövidpályás úszó Eb: két magyar döntős női 200 m pillangón (She)
Mindkét magyar érdekelt, Kovács Emese és Boulsevicz Beatrix is bejutott a döntőbe 200 m pillangón a debreceni rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.
dec. 13
12:19
Rövidpályás úszó Eb: női 200 m vegyesen is két magyar döntős (She)
A női 200 m pillangó után 200 m vegyesen is mindkét magyar kvalifikálta magát a döntőbe a debreceni rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, ráadásul Hosszú Katinka új magyar csúccsal jutott tovább.
dec. 13
12:37
Rövidpályás úszó Eb: jól rajtoltak a magyarok (Metropol)
Jól kezdődött magyar szempontból a debreceni rövidpályás úszó Európa-bajnokság, amelynek csütörtöki selejtezőiből hat hazai versenyző jutott döntőbe, míg további öt úszó számának elődöntőjébe került.
dec. 13
13:30
Összejött az álomdöntő a klub-világbajnokságon (Infostart)
A Bajnokok Ligája-győztes AC Milan bejutott a Japánban zajló labdarúgó klub-világbajnokság döntőjébe.
dec. 13
13:41
Bundesliga: a Nürnberg a cseh válogatott Jan Kollerrel erősítene (She)
A német labdarúgó-bajnokságban a kiesés ellen küzdő 1. FC Nürnberg a téli átigazolási időszakban a cseh válogatott Jan Kollerrel erősítené meg a keretét.
dec. 13
13:52
Még egy hónapig bizonytalan, ki lesz a magyar szövetségi kapitány (Infostart)
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége elfogadta Várhidi Péter jelentését a válogatott egy évi teljesítményéről. A testület ugyanakkor úgy véli, a szövetségi kapitány kijelöléséhez további tárgyalásokra van szükség.
dec. 13
13:53
Óriás érkezhet Nürnbergbe (Behaviour)
A német labdarúgó-bajnokságban a kiesés ellen küzdő 1. FC Nürnberg a téli átigazolási időszakban a cseh válogatott Jan Kollerrel erősítené meg a keretét. "Nagy erőfeszítéseket teszünk, hogy hosszú időre megszerezzük" - mondta Martin Bader, a Nürnberg sportigazgatója, aki hozzátette, a csatárt Hans Mayer vezetőedző kívánságára szeretnék a csapathoz csábítani.
dec. 13
14:35
Kézilabda, női vb: Németország az első elődöntős (She)
A Franciaországban zajló női kézilabda-világbajnokság első negyeddöntőjében Németország három góllal verte Angolát. A győztes csapat ellenfele a szombati elődöntőben a Norvégia-Koreai Köztársaság összecsapás győztese lesz.
dec. 13
14:52
Vízilabda, Alpok Adria Liga: vége az UTE veretlenségének (She)
Negyedik mérkőzésén kikapott az Újpest férfi vízilabdacsapata az Alpok Adria Ligában: a lila-fehérek vendégként a horvát Kvarner együttesével szemben maradtak alul.
dec. 13
15:13
Kézilabda: ismét sportosztályok indulnak Balatonfüreden (She)
Az idei esztendő kedvező tapasztalatai után a következő tanévben is indul kézilabdás osztály a balatonfüredi Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskola és Kollégiumban. A toborzót decemberben és januárban tartják.
dec. 13
16:30
Várhidit külföldi edzővel versenyeztetik (Blikk)
Az MLSZ alkalmasnak találta, mégsem biztos, hogy maradhat
dec. 13
16:46
Cseh László új világcsúccsal nyert (Infostart)
Megvédte címét Cseh László 200 vegyesen a debreceni rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. A Kőbánya SC sztárja új világcsúccsal győzött.
dec. 13
16:57
Nagy csatában bukták el Görbiczék az elődöntő lehetőségét (Infostart)
A magyar női kézilabda-válogatott csak az ötödik helyért küzdhet a franciaországi világbajnokságon, mivel a negyeddöntőben 36-35-re kikapott a címvédő orosz csapattól. Németh András szövetségi kapitány együttese a meccs jó részében vezetett, a hajrában három gól is volt az előny, de az utolsó percekben a taktikai és technikai hibák megbosszulták magukat.
dec. 13
17:14
Rogan megállíthatatlan (Infostart)
Az osztrák Markus Rogan 1:49.86 perces Európa-csúccsal nyerte a 200 méteres hátúszást a debreceni rövidpályás Európa-bajnokságon.
dec. 13
17:25
Eladták a Fehérvár FC többségi tulajdonát (Infostart)
Eladták a Fehérvár FC többségi tulajdonát. Az InfoRádió értesülése szerint a társaság 81 százalékát Garancsi István, a CD Hungary Rt. tulajdonosa vette meg.
dec. 13
17:25
Rövidpályás úszó Eb: Kis Gergő bronzérmes 400 m gyorson (Metropol)
Országos csúccsal a harmadik helyen végzett, s az első magyar érmet szerezte Kis Gergő a 400 méteres gyorsúszás csütörtöki fináléjában a debreceni rövidpályás Európa-bajnokságon.
dec. 13
17:46
Úszás, rövid pályás Eb: Kovács ezüstje, Jedrzejczak világcsúcsa (She)
Megszületett az első világcsúcs a debreceni rövid pályás úszó Európa-bajnokságon: a női 200 méter pillangó döntőjében a lengyel Otylia Jedrzejczak 2:03,53 perces idővel győzött. Hatalmas, de annál kellemesebb meglepetés Kovács Emese ezüstérme és országos csúcsa. Boulsevicz Beatrix ötödikként zárt.
dec. 13
17:50
Cseh László új világcsúccsal nyert! Borítékolta az eredményt! (Behaviour)
Cseh László új világcsúccsal nyert a 200 méteres férfi vegyes úszásban a debreceni rövidpályás Európa-bajnokságon. A világklasszis úszó pár napja borítékolta az eredményét, Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke nyitotta fel az m1 élő adásában. 1:52.99 - a borítékban ez szerepelt, éppen az az időeredmény, amit úszott!
dec. 13
17:58
Rövidpályás úszó Eb: egy arany, egy ezüst és két bronz az eddigi mérleg (Metropol)
Cseh László 1:52.99 perces világcsúccsal nyert 200 m vegyesen a debreceni rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. Kovács Emese ezüstérmet szerzett 200 m pillangón, Verrasztó Evelyn és Kis Gergő bronzérmes. "Nagyon meg akartam dönteni a világcsúcsot.." - nyilatkozta Cseh László.
dec. 13
18:13
Kovács Emese ezüstérmes 200 m pillangón (Behaviour)
Kovács Emese ezüstérmet szerzett 200 m pillangón a debreceni rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, 2:05:41 perces idővel. A lengyel Otylia Jedrzejczak 2:03.53 perces világcsúccsal győzött.
dec. 13
18:36
Verrasztó Evelyn és Kis Gergő bronzérmes! (Behaviour)
Verrasztó Evelyn bronzérmet szerzett 200 m vegyesen a debreceni rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. Országos csúccsal szintén a harmadik helyen végzett, s az első magyar érmet szerezte Kis Gergő a 400 méteres gyorsúszás csütörtöki fináléjában. Hosszú Katinka negyedik lett 200 m vegyesen.
dec. 13
18:46
Lovassport: 2009-ben távlovagló ifi vb-t rendeznek Bábolnán (She)
Bábolnán rendezik 2009 szeptemberében a Távlovas Junior Világbajnokságot, így döntött a napokban Dubaiban a 70 tagországot tömörítő Nemzetközi Lovas Szövetség - tájékoztatta csütörtökön a távirati irodát a Bábolna Ménesbirtok Kft. ügyvezető igazgatója.
dec. 13
19:12
A World Soccer Kakát választotta idén a világ legjobbjának (She)
Újabb rangos elismerésben részesült az Aranylabda 2007-es szavazásának győztese, Kaká. A brazil labdarúgót a brit World Soccer című magazin választotta meg a világ idei legjobbjának.
dec. 13
19:34
Síugró Vk, Villach: Thomas Morgenstern, négyből négy (She)
A síugrók Világkupa-sorozatában folytatta remeklését az osztrák Thomas Morgenstern, aki az idény negyedik versenyén - az ausztriai Villachban - is diadalmaskodott.
dec. 13
19:56
Zöld utat kapott Capello (Infostart)
A BBC értesülése szerint az Angol Labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy az olasz Fabio Capellót nevezi ki a válogatott szövetségi kapitányának. A brit közszolgálati médium szerint Fabio Capello éves fizetése négymillió font lesz. A szerződés néhány pontján még dolgoznak. Capello Steve McClarent váltja a kispadon, akit a Európa-bajnoki selejtezősorozat végén menesztettek, miután az angol válogatott…
dec. 13
20:02
Kosárlabda, női EK: búcsúzóként idegenben nyert a Győr (She)
A Győr négy ponttal nyert a cseh Trutnov otthonában a női kosárlabda Európa Kupa csoportszakaszának hatodik, utolsó fordulójában, így győzelemmel búcsúzott a sorozattól.
dec. 13
21:30
Férfi kosárlabda NB I: kikapott Sopronban a Dombóvár (She)
A Sopron csapata meglepő magabiztossággal győzött a vendég Dombóvár ellen a férfi kosárlabda NB I 10. fordulójában. A Dombóvárnak ez még csak a negyedik veresége volt ebben a szezonban, míg a sÖrdögök ötödször hagyták el győztesen a pályát.
dec. 13
22:46
Kézilabda, női vb: a románok jutottak be az elődöntőbe (She)
A román válogatott jutott be az elődöntőbe a 18. női kézilabda-világbajnokságon, miután kétszeri hosszabbítást követően 34-31-re legyőzte a házigazda francia csapatot a párizsi Bercyben.

Keresés