2007. augusztus 20. hétfő

aug. 20
0:19
Elsöpörte a Realt a fantasztikus Sevilla (Infostart)
A Sevilla labdarúgócsapata hódította el a Spanyol Szuperkupát. Az andalúz gárda hazai 1-0-ás sikere után a fővárosi visszavágón 5-3-ra győzött a Real Madrid ellen.
aug. 20
0:37
Tenisz: Szávay Ágnes főtáblás New Havenben (She)
Szávay Ágnes sikerrel vette a selejtezőt, így főtáblára jutott a New Havenben zajló női keménypályás tenisztornán, miután hatszázezer dollár összdíjazású verseny selejtezőjének harmadik fordulójában visszalépett ellenfele, Dominika Cibulkova.
aug. 20
6:53
A Bernabeuban oktatott a Sevilla (Behaviour)
Az első mérkőzésen aratott hazai 1-0-ás sikerét követően a Sevilla a visszavágón idegenben is legyőzte a Real Madrid együttesét, így kettős diadallal hódította el a labdarúgó Spanyol Szuperkupát. Az UEFA Kupa-győztes gárda fantasztikusan játszott a Santiago Bernabeu Stadionban: Frederic Kanouté mesterhármast ért el, míg Renato duplázott, beállítva ezzel az 5-3 vendég sikert.
aug. 20
7:05
Tiltakozik a Profi Kerékpárosok Szövetsége (Behaviour)
Keményen bírálja az idei Tour de France szervezőit (ASO) a Profi Kerékpárosok Szövetsége (CPA). A legendás Francisco Moser vezette testület szerint az ASO durván megsértette a nemzetközi szövetség (UCI) elnökét, Pat McQuaidet, amikor nem adott neki akkreditációt. Az ügy előzménye, hogy a Tour rendezői szerint az UCI nem jár el körültekintően a doppingügyekben, és ezzel árt a franciaországi viadal…
aug. 20
8:27
WNBA: a Liberty is bejutott a rájátszásba, kikapott a Detroit (She)
A WNBA, az amerikai női kosárlabda-bajnokságban az alapszakasz utolsó mérkőzéseit rendezték meg, amelyen a Seattle kivételével a liga további tizenkét csapata parkettre lépett. Az egyetlen kérdőjel a negyeddöntőbéli szerelésre is eldőlt, a párharcot az ezúttal egyaránt győzelmet arató New York és Washington közül előbbi gárda nyerte meg.
aug. 20
8:29
Kerékpár: Tour de France szervezőit bírálják Moserék (She)
Keményen bírálja az idei Tour de France szervezőit (ASO) a Profi Kerékpárosok Szövetsége (CPA). A legendás Francisco Moser vezette testület szerint az ASO durván megsértette a nemzetközi szövetség (UCI) elnökét, Pat McQuaidet, amikor nem adott neki akkreditációt.
aug. 20
8:32
Jégkorong, NHL: ingyen étel és ital a St. Louis Blues mérkőzésén (She)
aug. 20
8:34
Franciaország: továbbra is Zinedine Zidane a kedvenc (She)
Pályafutása befejezése után is Zinedine Zidane (képünkön), a labdarúgó-válogatott volt csapatkapitánya a franciák legkedveltebb közéleti személyisége. Ez derül ki abból az országos közvélemény-kutatásból, amelyet a párizsi Journal du Dimanche című lap készít el félévente.
aug. 20
9:30
Tour de France: tiltakozik a Profi Kerékpárosok Szövetsége (Metropol)
Keményen bírálja az idei Tour de France szervezőit (ASO) a Profi Kerékpárosok Szövetsége (CPA). A legendás Francisco Moser vezette testület szerint az ASO durván megsértette a nemzetközi szövetség (UCI) elnökét, Pat McQuaidet, amikor nem adott neki akkreditációt.
aug. 20
9:53
Öttusa-vb, Berlin: a női váltónk kilencedik a lövészet után (She)
aug. 20
11:27
Úszás: kétszer kerülte meg Manhattant a dominikai Diaz (She)
aug. 20
12:03
Tenisz, New Haven: Schnyder már az első fordulóban búcsúzott (She)
aug. 20
12:43
Férfi tenisz-világranglista: James Blake már a hatodik helyen (She)
A cincinnati döntőben vasárnap a világelső Roger Federertől kikapó amerikai James Blake (képünkön) két helyet javítva már hatodik a férfi teniszezők hagyományos világranglistáján.
aug. 20
13:18
Anand tizedszer rapid sakkvilágbajnok (Metropol)
Viswanathan Anand tizedik rapid világbajnoki címét szerezte meg a Mainzban lezajlott sakkfesztiválon.
aug. 20
13:36
Meghalt a Győr edzője (Infostart)
Hosszan tartó, súlyos betegség után 47 éves korában elhunyt Tóth László, a Győr NB I-es férfi kézilabda-csapatának szakvezetője, a juniorválogatott szövetségi edzője.
aug. 20
14:00
Kézilabda: elhunyt Tóth László, a SEAT ETO vezetőedzője (She)
Hosszan tartó, súlyos betegség után 47 éves korában elhunyt Tóth László, a SEAT ETO NB I-es férfi kézilabda-csapatának vezetőedzője, a juniorválogatott szövetségi edzője.
aug. 20
14:17
Oroszország: Moszkva pályázik a 2010-s, első ifjúsági olimpiára (She)
Az Orosz Olimpiai Bizottság hétfői kibővített ülésén egyhangúlag támogatta, hogy Moszkva pályázzon a 2010-ben tartandó első ifjúsági olimpia megrendezésének jogára.
aug. 20
14:35
Öttusa-vb, női váltó: két szám után is kilencedikek a magyarok (She)
Két szám után továbbra is a kilencedik helyen áll a magyar csapat a berlini öttusa-világbajnokság női váltóversenyében.
aug. 20
14:41
Öttusa-vb, női váltó: két szám után is kilencedikek a magyarok (Metropol)
Két szám után továbbra is a kilencedik helyen áll a magyar csapat a berlini öttusa-világbajnokság női váltóversenyében.
aug. 20
14:46
Negyedik lett Besenyei Péter (Infostart)
A negyedik helyen végzett Besenyei Péter a Red Bull Air Race gyorsasági akadályrepülő-verseny budapesti futamán, miután a harmadik helyért rendezett összecsapáson két tizedmásodperccel kikapott a brit Paul Bonhomme-tól.
aug. 20
15:33
Gallas három hétre kidőlt (Behaviour)
Három hétig nem léphet pályára William Gallas, az Arsenal francia labdarúgója, aki a vasárnapi Blackburn Rovers elleni bajnokin sérült meg. Az Ágyúsok csapatkapitánya egy Roque Santa Cruzzal történt ütközést követően szenvedett lágyéksérülést. Gallasnak ki kell hagynia a francia válogatott szerdai, szlovákok elleni barátságos mérkőzését is.
aug. 20
15:50
Red Bull Air Race: Besenyei negyeddöntős, csúszás viharveszély miatt (Metropol)
Besenyei Péter a harmadik legjobb idővel jutott be a Red Bull Air Race műrepülőverseny budapesti negyeddöntőjébe.
aug. 20
16:02
Kecskemétre jön a világ legerősebb embere (Metropol)
A kétszeres olimpiai és többszörös világbajnok iráni óriás, Hosszein Rezazadeh is ott lesz és versenyez Kecskeméten azon az október 20-i gálaünnepségen, amellyel a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) megalakulásának ötvenedik évfordulóját köszönti.
aug. 20
16:14
Tatabánya: Mészáros Ferencet Borbély László váltja a kispadon (She)
A Tatabánya FC labdarúgócsapata vasárnap közös megegyezéssel szerződést bontott Mészáros Ferenccel. Hétfőn eldőlt, a távozó szakembert Borbély László váltja az öt forduló után nyeretlenül, mi több pont nélkül álló együttes kispadján.
aug. 20
16:37
Red Bull Air Race: Besenyei elődöntős (Metropol)
Besenyei Péter bejutott az elődöntőbe a Red Bull Air Race műrepülőverseny budapesti viadalán. A magyar pilóta fantasztikus versenyzéssel győzte le a tavalyi győztes brit Steve Jones-ot, így a fináléba kerülésért a világranglistán második amerikai Mike Mangolddal mérkőzhet meg.
aug. 20
17:23
Besenyei negyedik (Behaviour)
Besenyei Péter a negyedik helyen végzett a Red Bull Air Race műrepülőverseny budapesti viadalán, miután a bronzmérkőzésen két tizeddel kikapott Paul Bonhomme-tól. A brit ezzel sorozatban 13. versenyén állhat dobogóra. A döntőben két amerikai pilóta, Mike Mangold és Kirby Chambliss csap össze egymással.
aug. 20
17:35
Benfica: máris menesztették Fernando Santos vezetőedzőt (She)
Bár még csak egy forduló telt el a portugál labdarúgó-bajnokságból, a Benfica máris menesztette edzőjét, Fernando Santost.
aug. 20
17:41
Mangold nyerte az Air Race-t, Besenyei negyedik lett - Képgalériával! (Metropol)
Amerikai győzelemmel ért véget a Red Bull Air Race budapesti futama. Besenyei Péter a negyedik lett. Az első helyen Mike Mangold végzett, míg a dobogó másik fokára a szintén amerikai Kirby Chambliss állhatott fel.
aug. 20
17:53
Anglia: eltiltották a hibázó játékvezetőt és asszisztenst is (She)
Nem kap a hétvégi fordulóban mérkőzést Rob Styles játékvezető, aki jogtalan büntetőt adott a Chelsea-nek a Liverpool elleni hétvégi bajnokin.
aug. 20
17:58
Red Bull Air Race: Mangold sikere, Besenyei negyedik (She)
Az amerikai Mike Mangold nyerte a Red Bull Air Race műrepülőverseny budapesti állomását, miután a fináléban legyőzte honfitársát, Kirby Chamblisst.
aug. 20
18:00
Tenisz, New Haven: Szávay Ágnes bejutott a nyolcaddöntőbe (She)
A selejtezőből érkezett Szávay Ágnes bejutott a nyolcaddöntőbe az 1,275 millió dollár összdíjazású New Haven-i keménypályás tenisztorna női versenyén, miután 1 óra 10 perc alatt, két játszmában nyert az ausztrál Samantha Stosur ellen.
aug. 20
18:16
Rafa Benitez szerint a bíró kirabolta a csapatát - a bíró bocsánatot kér (Infostart)
Rafa Benítez nem kertel! A Liverpool menedzsere szerint a bíró ellopta a győzelmet a Vörösöktől a vasárnapi, Chelsea elleni rangadón (1-1). A rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó Rob Stylest a játékvezetői bizottság is megbünteti, a bíró pihenőre kényszerül.
aug. 20
18:18
Székely Éva: "Gyurta Daniékkal úszom minden reggel" (Infostart)
A jó edzőnek állítólag egy kicsit szadistának is kell lenni, én viszont nem vagyok az - érzékeltette az InfoRádiónak adott interjújában Székely Éva olimpiai bajnok úszó, a Nemzet Sportolója azt a helyzetet, amikor a lányát, Gyarmati Andreát edzette. Az idén 80 éves Székely Évát augusztus 20-a alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntette ki Sólyom László államfő.
aug. 20
18:21
Belgium: Wesley Sonck hazatért, az FC Brugeshöz szerződött (She)
Visszatért Belgiumba Wesley Sonck, és ott az FC Bruges csapatában folytatja pályafutását a futballista.
aug. 20
18:39
Öttusa-vb, női váltó: a futás előtt ötödik a magyar csapat (She)
A lovaglást követően is az ötödik helyen állnak a magyarok a berlini öttusa-világbajnokság női váltóversenyében.
aug. 20
18:50
Chelsea: Makelele egy évvel meghosszabbította szerződését (She)
Egy évvel meghosszabbította szerződését Claude Makelele, így a rutinos francia játékos 2009-ig marad a Chelsea-nél
aug. 20
19:02
NB I: időlegesen (?) félbeszakadt a meccs a Fáy utcában (She)
Szakad az eső az Illovszky-stadionban, így Iványi Zoltán játékvezető a 37. percben időlegesen (?) félbeszakította a Vasas-Paks találkozót, a Soproni Liga 5. fordulójának zárómérkőzését.
aug. 20
19:08
A vihar miatt félbeszakadt egy bajnoki mérkőzés (Behaviour)
A Vasas-Paks labdarúgó Soproni Liga találkozó a 37. percben a tomboló vihar miatt félbeszakadt.
aug. 20
19:31
Kosárlabda, felkészülési mérkőzés: magyar siker a törökök ellen (She)
aug. 20
19:48
Női vízilabda olimpiai selejtező: német siker, orosz döntetlen (She)
aug. 20
19:54
Öttusa-világbajnokság, női váltó: negyedik a magyar csapat (She)
A negyedik helyen végzett a magyar csapat a berlini öttusa-világbajnokság női váltóversenyében. Győzött a brit trió, a dobogó második fokára a lengyelek, a harmadikra pedig a németek állhattak fel.
aug. 20
20:05
Bernd Schuster nem a védőit, hanem a csatárokat hibáztatja (Infostart)
Bernd Schuster egyelőre bírja a támadásokat. Csapata öt gólt kapott hazai pályán, nyolc napon belül kikapott mind a három, élvonalbeli csapat ellen vívott mérkőzésén, s a 30 millió euróért vett védője hibát hibára halmoz. A német edző szerint előre kell nézni.
aug. 20
20:46
A Vasas emberhátrányban fordított (Infostart)
A Vasas 3-2-re nyert a vendég Paks ellen a labdarúgó NB I ötödik fordulójában.
aug. 20
20:57
Benfica: holnap kinevezhetik José Antonio Camachót (She)
A klubhoz közelálló forrás szerint José Antonio Camachót holnap mutatják be hivatalosan a Benfica labdarúgócsapatánál.
aug. 20
21:03
Kedd délelőtt 14 világbajnokkal érkezik Pestre az olasz válogatott (Infostart)
Hétfő reggel találkozott a Budapestre készülő olasz labdarúgó-válogatott Milánóban, majd este hat órakor edzett a Giuseppe Meazza Stadionban. Nem sérült meg senki, Roberto Donadoni szövetségi kapitány hozhatja az összes kiválasztottját.
aug. 20
21:27
Vieira: "Materazzival le nem ülnék egy asztalhoz!" (Infostart)
Miután Marco Materazzi - egy hétfőn az olasz televízióban adásba került műsorban - elárulta, mit is mondott valójában Zinedine Zidane-nak, Franciaországban nagy a felháborodás.
aug. 20
22:24
Spanyolország: Iker Casillas helyett Andres Palop a keretben (She)
Sérülés miatt kénytelen volt változtatni a Görögország ellen készülő keretén Luis Aragones, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
aug. 20
22:35
Cselgáncs: hat magyar versenyző is döntőbe jutott Bécsben (She)
aug. 20
22:37
Bundesliga II: 1969 után nyert újra az Aachen a Köln otthonában (She)
Idegenben gyűjtötte be a három pontot az Alemannia Aachen labdarúgócsapata az FC Köln ellen a Bundesliga másodosztályában a második forduló zárómérkőzésén.

Keresés