2007. augusztus 26. vasárnap

aug. 26
0:04
Massa feltartóztathatatlan az új Ferrarijával (Blikk)
Meghálálta Felipe Massa (26), hogy új kasztnis Ferrarit kapott a csapattól: a brazil pilóta megnyerte a Forma-1-es Török Nagydíj tegnapi időmérő edzését.
aug. 26
0:08
Szávay döntőbe jutott Amerikában (Blikk)
Legjobb teniszezőnőnk Szávay Ágnes (18), verhetetlen Amerikában.
aug. 26
0:09
Ligue1: továbbra is menetel a Nancy, lemondott Guy Roux (She)
A francia élvonalbeli bajnokság ötödik fordulója után éllre állt a Nancy együttese, miután fölényes 4-1-es sikert értek el a jobb sorsra érdemes Auxerre ellen hazai környezetben. A Monaco és a Valenciennes is megerősítette pozícióját az élbolyban 3-1-es győzelmével. A Bordeaux és a Lorient nem bírt egymással, a Strasbourg viszont Szélesi Zoltán nélkül fektette két vállra otthon a Lens-t, aminek…
aug. 26
0:12
Kulcsárért játszottak (Blikk)
Dunaújváros - Január 19-én volt két éve, hogy autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anita (†28), a válogatott és a Dunaferr klasszis kézilabdázója. A világ valaha élt egyik legjobb beállósára - immár harmadik alkalommal - rangos nemzetközi tornával emlékeztek a Dunaferr kézisei.
aug. 26
0:16
Gera bejátszotta magát Cannavaro rémálmaiba (Blikk)
Gera Zoltán (28) gólt lőtt és gólpasszt adott az olaszok elleni győztes (3-1) válogatott mérkőzésen.
aug. 26
0:20
Fülöp az Eurosportot is elkápráztatta védésével (Blikk)
Budapest - Fülöp Márton (24) most már hivatalosan is a hónap egyik legnagyobb védésével büszkélkedhet.
aug. 26
0:24
A Barca 6 milliárdos gólvágója (Blikk)
A katalán fővárosban örömünnep tört ki, amikor kihirdették az üzlet létrejöttét.
aug. 26
0:28
Loki a csatárok csapata (Blikk)
Mindenkit meghökkentett a Debrecen labdarúgócsapatának szakvezetése. Az utóbbi időben egyre több kritika érte a bajnokot, miszerint rengeteg csatár mellett nagyon kevés védő szerepel a Loki amúgy bő keretében.
aug. 26
0:32
Inog a DVTK padja Pajkos edző alatt (Blikk)
Jól játszott, mégsem tudta megszerezni idei első győzelmét a Diósgyőr focicsapata.
aug. 26
7:45
Atlétika-vb, Oszaka: Kővágó és Máté döntős, Petráhn elődöntős (She)
Kővágó Zoltán (képünkön) és Máté Gábor is bejutott a férfi diszkoszvetés keddi döntőjébe az oszakai atlétikai világbajnokságon. Női 400 méteren Petráhn Barbara továbbjutott, s hétfőn a fináléért futhat.
aug. 26
7:56
Kosárlabda: a 42 éves Reggie Miller nem tér vissza (She)
aug. 26
8:02
Jégkorong: Alekszej Kovaljov szerencsés motorbalesete (She)
aug. 26
8:04
Atlétika-vb, Oszaka 2007: Pérez háromszoros világbajnok (She)
Az esélyeknek megfelelően az ecuadori Jefferson Pérez (képünkön) nyerte a 20 km-es gyaloglást az oszakai atlétikai világbajnokságon. Pérez újabb sikerével az első háromszoros aranyérmes lett ebben a számban a szabadtéri vb-k történetében.
aug. 26
8:25
Tenisz, New Haven: James Blake idei második tornagyőzelme (She)
Az egyesült államokbeli New Havenben megrendezett, 675 ezer dollár összdíjazású, kemény pályás férfi tenisztornát a harmadik helyen kiemelt amerikai James Blake (képünkön) nyerte, akinek ez volt idei második, míg pályafutása során immár a tizedik ATP-tornagyőzelme.
aug. 26
8:42
WNBA: nyert és így egyenlített a San Antonio, Indiana duó (She)
A WNBA, az amerikai női kosárlabda-bajnokság rájátszásában, a negyeddöntő második mérkőzésén hazai pályán nyert a San Antonio és az Indiana, így mindkét együttes kiegyenlítette az összesítésbeli eredményt.
aug. 26
8:59
Rögbi: a skótokat hazai pályán 24 ponttal kaptak ki Dél-Afrikától (She)
Felkészülési mérkőzésen a szeptemberi, franciaországi rögbi-világbajnokságra hangolva több résztvevő csapat is egymásnak feszült. A vb-címre is esélyes Dél-Afrika 24 ponttal verte az utóbbi időben inkább önmaga árnyékának tekinthető skót együttest, ráadásul hazai pályán. A szünetben már 24-3-ra vezettek a vendégek.
aug. 26
9:27
Ellenállhatatlan a Sevilla támadósora (Infostart)
A trófeahalmozó Sevilla 4-1-re győzött a vendég Getafe ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság nyitó fordulójában.
aug. 26
9:38
Tenisz, US Open Nagy Kyra főtáblás, jöhet Venus Williams (She)
A US Open selejtezőjének harmadik fordulóját is sikerrel vette Nagy Kyra (képünkön), így az alanyi jogon induló Szávay Ágnes mellett lesz még egy magyar játékos az év utolsó Grand Slam versenyének főtábláján.
aug. 26
10:46
La Liga: Antonio Puertát újra kellett éleszteni, állapota súlyos (She)
Kórházba szállították és benn is tartották Antonio Puertát, az FC Sevilla labdarúgóját, aki a Getafe elleni, hazai bajnoki labdarúgó-mérkőzésen elvesztette eszméletét. A futballista a szombat esti találkozó 35. percében esett össze a pályán. Csapattársai igyekeztek a segítségére, megakadályozták, hogy lenyelje a nyelvét.
aug. 26
13:08
Magyar siker a Vertigo Swiss Riviera siklóernyős mürepülő versenyen (Behaviour)
Kézi Gábor és Takáts Pál első helyen végzett szinkron kategóriában a svájci Villneuve-ben rendezett siklóernyős mürepülő versenyen. A csapattól származó információ szerint a két magyar a legnehezebb manőverrel, az úgynevezett véget nem érő bukfenccel utasította maga mögé a nemzetközi élvonalat. A gyakorlat levegőben végzett ugrókötelezéshez hasonlítható, a két pilóta kötelékben végezte ezt a…
aug. 26
13:14
Kajak-kenu: három érem vasárnap az olimpiai tesztversenyen (She)
Kovács Katalin megnyerte a nők 500 méteres versenyét a jövő évi pekingi olimpia kajak-kenu tesztversenyén, a Sunji regattaközpontban. A táv világbajnoka a viadal honlapjának tanúsága szerint már 250 méternél is az élen haladt.
aug. 26
13:42
Vízilabda: Hollandia legyőzte az oroszokat, övék az olimpiai kvóta (She)
Hollandia női vízilabda-válogatottja szerezte meg az olimpiai részvételre jogosító kvótát a Kirishiben megrendezett európai kvalifikációs tornán, miután a döntőben hosszabbítás után verték a házigazda oroszokat.
aug. 26
14:04
Szávay: "Bízom benne, hogy nem kell feladnom az Opent" (Infostart)
Szávay Ágnes szerint rendbe jöhet a sérült háta keddre, amikor pályára kell lépnie az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában. A 18 éves magyar teniszező a döntőben kényszerült feladni a New Haven-i tenisztornát sérülés miatt.
aug. 26
14:44
Atlétika-vb, Oszaka: Vili révén új-zélandi siker női súlylökésben (She)
aug. 26
15:41
A Ferrari tarolt, a McLaren szenvedett (Infostart)
Kettős Ferrari-siker született a Forma-1-es Török Nagydíjon. Az isztambuli futamot a brazil Felipe Massa nyerte a finn Kimi Raikkönen előtt. A címvédő spanyol Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) lett a harmadik, az éllovas angol Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) elé pedig befért a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) is.
aug. 26
16:14
Török Nagydíj: Massa győzött (Behaviour)
A ferraris Felipe Massa nyerte az 58. Forma-1-es gyorsasági világbajnokság tizenkettedik futamát, a Török Nagydíjat. A brazil pilóta mögött csapattársa, a finn Kimi Ra:ikkönen lett a második, míg a címvédő spanyol Fernando Alonso (Renault) a harmadik. A defekt miatt lelassult brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) ötödikként ért célba, így öt futammal az idény vége előtt öt pontra csökkent az…
aug. 26
16:26
Oszaka 2007: Tyson Gay és a svéd Carolina Klüft diadala (She)
Az amerikai Tyson Gay nyerte a férfi 100 méteres síkfutást az oszakai atlétikai világbajnokságon. Hétpróban a svéd Carolina Klüft ismét nem talált legyőzőre.
aug. 26
17:06
Már a rajtnál botlott a favorit Inter (Infostart)
A címvédő Inter csak 1-1-es döntetlent ért el a vendég Udinese ellen az olasz labdarúgó-bajnokság első fordulójában.
aug. 26
17:41
Anglia: nem bírt egymással a Middlesbrough és a Newcastle (She)
Az angol labdarúgó Premiership 4. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén döntetlent játszott egymással a Middlesbrough és a Newcastle United csapata.
aug. 26
17:47
Duatlon-vb: Csomor Erika ismét aranyérmet szerzett (She)
Csomor Erika megvédte címét a svájci Zofingenben rendezett hosszútávú duatlon-világbajnokságon.
aug. 26
17:53
Ökölvívás: "békítőshow" a Hotel Stadionban és Bakuban (She)
Van esély rá, hogy megszűnik a hónapok óta folyó háborúskodás az amatőr ökölvívó világszövetség (AIBA) elnöke, a tajvani Vu Csing-kuo és az európai szövetség (EABA) első embere, az orosz Eduard Huszainov között. A lehetőséget az kínálja, hogy pozitív eredménnyel zárult az EABA végrehajtó bizottságának budapesti ülése - tájékoztatta a magyar szövetség az MTI-t a Hotel Stadionban lezajlott…
aug. 26
18:45
Autókrossz Eb-futam, Nyírád: Kárai Tamás aranyérmes Divizió I-ben (She)
Kárai Tamás a Divízió I-es kategóriában az első helyen végzett a Nyírádon rendezett autókrossz Európa-bajnoki futamon.
aug. 26
18:45
Csomor Erika ismét aranyérmes (Metropol)
Csomor Erika negyed órás előnnyel ért célba, s így megvédte címét a svájci Zofingenben rendezett hosszútávú duatlon-világbajnokságon.
aug. 26
18:50
Hollandia: az Ajax 4-1-re, a Feyenoord 5-0-ra győzött (She)
Az Ajax 12 gólt szerzett a holland első osztályú labdarúgó-bajnokság első két fordulójában, miután a 2. játéknapon 0-1-es hátrányból 4-1-re győzött a vendég Heerenveen ellen. Az első mérkőzésén az amszterdamiak 8-1-re verte a De Graafschap együttesét. A Feyenoord 5-0-ra nyert az NAC Breda ellen. Magyar játékos ma nem volt érdekelt.
aug. 26
19:02
Megvan a Manchester United első sikere (Infostart)
Négy fordulót kellett várni ahhoz, hogy a címvédő Manchester United megnyerje első mérkőzését az angol labdarúgó-bajnokságban.
aug. 26
19:13
Kézilabda: Tóth Tímea lett a gólkirálynő a Bad Urach-i tornán (She)
A válogatott Tóth Tímea lett a gólkirálynő azon a kézilabdatornán, amelyet csapata, az osztrák bajnok Hypo Niederösterreich nyert meg a németországi Bad Urachban.
aug. 26
19:14
Kudarcba fulladt az óceánátevezés (Behaviour)
Helikopterrel mentették ki a Csendes-óceánból Roz Savage ismert brit környezetvédőt, aki az első nőként egy evezőscsónakban akart átkelni Kaliforniából Ausztráliába. A brit evezősnő már 160 kilométerre volt Kalifornia partjaitól, amikor a hét végén kénytelen volt feladni a kísérletet, miután az ötméteres magasságot is elérő hullámok sorozatosan felborították csónakját és horgonyát is elveszítette.…
aug. 26
19:41
Tereprali ob: Zapletal győzött, Kis Sándor a második helyen (She)
A cseh Miloslav Zapletal nyerte a Hungarian Baja elnevezésű nemzetközi autós viadalt.
aug. 26
19:47
Atlétika: Bogár János diadala a brüsszeli duplamaratonon (She)
Bogár János nyerte a Brüsszelben rendezett duplamaraton-futó versenyt.
aug. 26
21:01
Lemondott Nádas Pál (Infostart)
Lemondott posztjáról Nádas Pál, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke.
aug. 26
21:03
A Barcelona is elszúrta a rajtot (Infostart)
Szinte hihetetlen, de újabb - a BL-győzelemre is esélyes - labdarúgócsapat kezdte csalódást keltően a 2007-2008-as bajnoki szezont hazájában. Az angol Manchester United és az olasz Inter egypontos rajtja után a spanyol Barcelona is csak döntetlent játszott.
aug. 26
21:06
Lemondott Nádas Pál, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke (She)
aug. 26
21:12
Két arany- és két ezüstérem a vitorlázó műrepülő vb-n (Metropol)
A magyar csapat két arany- és két ezüstéremmel zárta az ausztriai Niederöblarnban rendezett 12. vitorlázó műrepülő világbajnokságot.
aug. 26
21:28
Franciaország: továbbra is nyeretlen a Paris St. Germain (She)
Még mindig győzelem nélkül áll a Paris St. Germain a francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban, miután vasárnap 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Lille együttesével.
aug. 26
21:45
Asztalitenisz Pro Tour, Tajvan: Tóth és Póta is kiesett egyesben (Metropol)
Tóth Krisztina és Póta Georgina is kikapott a nyolcaddöntőben a tajvani asztalitenisz Pro Tour-versenyen.
aug. 26
21:50
Szlovákia: rangadót nyert azt Artmedia ellen a Nitra (She)
A listavezető Nyitra hazai pályán, a második helyezett Zsolna (Zilina) pedig idegenben győzött a szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában. Az értékesebb győzelmet talán a nyitraiak aratták, hiszen a pozsonyi Artmediát verték 1-0-ra.
aug. 26
22:23
Románia: győzött a Vaslui, így megelőzte a Rapid Bukarestet (She)
A kolozsvári Universitatea Cluj Napoca otthonában győzött 3-2-re, és ezzel átvette a vezetést a román első osztályú labdarúgó-bajnokságban a Vaslui együttese. A Rapid Bukarest Temesváron csak döntetlenre volt képes (1-1), így kétpontos előnye semmivé olvadt a Vaslui és a CFR Cluj előtt. Egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisainál a Steaua, amely így potenciális éllovas ebben a pillanatban.
aug. 26
22:34
Tottiék magabiztosan kezdték a szezont (Infostart)
Az előző szezonban ezüstérmes Roma 2-0-ra nyert a Palermo otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság első fordulójában.
aug. 26
22:56
Valencia-rémálom az első körben (Infostart)
Gyenge teljesítménnyel és sima vereséggel kezdte a spanyol labdarúgó-bajnokságot a dobogóra pályázó Valencia. A hazai közönség előtt általában remeklő együttes 3-0-ra kikapott a vendég Villarrealtól.
aug. 26
23:19
Raikkönen újra csak negyedik (Infostart)
Kettős Ferrari-siker született Isztambulban. Az Inter és a Barcelona is döntetlennel kezdett. Szávay Ágnes már a 31. a világranglistán. A nap legfontosabb sporthírei augusztus 26-án.

Keresés