2007. augusztus 27. hétfő

aug. 27
0:05
Támad a Ferrari! (Blikk)
Leverték a Ferrarik a McLaren-Mercedeseket a Forma-1-es Török Nagydíjon! Felipe Massa (26) nyert, Kimi Räikkönen (27) lett a második, így a vörösök” két pilótájának köszönhetően még izgalmasabb lett a világbajnokság.
aug. 27
0:09
Győrffy Dóra sztárokkal versenyez (Blikk)
Világsztárokat ígérnek a rendezők az év egyik legérdekesebb hazai atlétikai versenyére, a győri Hopp-Parádéra szeptember 16-án.
aug. 27
0:13
Nekiesett az akadálynak az osztrák futó a vb-n (Blikk)
Oszaka - Az osztrák Günther Weidlinger a 3000 méteres akadályfutás egyik előfutamában arccal nekiesett egy gátnak.
aug. 27
0:17
Hadiállapot a Fradinál (Blikk)
Az FTC szurkolóinak egy jelentős és hangos csoportja szembefordult az egyesület vezetőivel.
aug. 27
0:21
Öt góllal tért vissza a Juventus (Blikk)
Szenzációs győzelemmel tért vissza az olasz első osztályba a Juventus futballcsapata.
aug. 27
0:25
Puerta elájult a pályán (Blikk)
Sevilla - Halál közeli állapotba került Antonio Puerta (23), a Sevilla focistája.
aug. 27
0:29
Edzőjükért futballoztak (Blikk)
Megtört a jég Pakson. Az élvonalbeli futballcsapat öt vesztes meccs után győzni tudott.
aug. 27
0:33
Kerekes parádés visszatérése (Blikk)
Debrecen - Padlóra küldte ellenfelét a Debrecen. A labdarúgó-NB I címvédője ezúttal hazai pályán intézte el a Kaposvárt.
aug. 27
0:37
Lenullázott bányászok (Blikk)
Tatabánya - Hatalmas zakóval kezdte tatabányai munkásságát Borbély László. A focibajnokságban hat forduló után pont nélkül álló ányászok” kispadján először ült a szlovákiai szakember, és hatalmas pofont kapott, a csapata 7-0-ra kikapott a Fehérvár otthonában.
aug. 27
1:11
Kosárlabda: a feljutás nem sikerült, a kiesést kell elkerülni (She)
Hiába győzött a magyar kosárlabda-válogatott Boszniában, legrosszabb kosárkülönbségének köszönhetően csak a csoport harmadik helyén végzett Boszia-Hercegovina és Bulgária mögött, így mostantól a kiesés elkerüléséért kell megküzdeniük Sztojan Ivkovics tanítványainak.
aug. 27
1:15
Kézilabda: Róth Kálmán konfliktusba került a játékosaival (She)
Nem utazott el a Kulcsár Anita-emléktorna szombati napjára Róth Kálmán, pedig csapata, a Győri Audi ETO döntőt játszott Dunaújvárosban, sőt meg is nyerte azt a házigazdák ellen. Akkor még mindenki az edző betegségéről beszélt, aztán kiderült, más van a dolog hátterében.
aug. 27
1:17
Újra a Puskás Stadionban játszana az olaszverő válogatott (She)
Legközelebb szeptember 8-án lép pályára a magyar válogatott. Várhidi Péter szövetségi kapitány csapata ekkor Európa-bajnoki selejtezőt játszik Bosznia-Hercegovinával ? a kérdés csak az: hol?
aug. 27
5:23
Áll a bál: piszkos trükkel próbálkozott a Liverpool? (Infostart)
Kitört a botrány az angol labdarúgó-élvonalban, miután kiderült: a Liverpool meglehetősen sajátos trükkel akarta megszerezni a Manchester United védőjét, az argentin Gabriel Heinzét.
aug. 27
6:43
Múzeum Pelének (Behaviour)
Múzeumot kap Pelé Santos kikötővárosban, amelynek csapatában brazíliai játékosévei alatt futballozott a sokak által minden idők legjobb labdarúgójának tartott Fekete Gyöngyszem. A tervezett múzeum, amelybe filmeket, fotókat, különböző tárgyi emlékeket, Pelé pályafutásának megannyi rekvizitumát akarják elhelyezni, mintegy 8 millió dollárba kerül, és Santosnak egy olyan történelmi kerületében…
aug. 27
6:59
A Benficából erősített a Valencia (Infostart)
A Valencia leigazolta Manuel Fernandest, a Benfica portugál válogatott labdarúgóját.
aug. 27
7:16
Atlétika-vb, Oszaka: Vári Edit az előfutamban kiesett (She)
Vári Edit kiesett a 100 m gát előfutamában az oszakai atlétikai világbajnokságon. A 32 éves magyar futó rögtön az első futamban kapott helyet - már 10 órakor 32 fokot mértek a Nagai Stadionban -, a címvédő amerikai Michelle Perry mellett, aki 12.72 mp-cel könnyedén nyert. Vári a hetedik helyen ért célba 13.28-cal, elmaradva 13.06-os idei legjobbjától, amely egyéni csúcsa is.
aug. 27
7:16
Manuel Fernandes Valenciába ment (Behaviour)
A Valencia leigazolta Manuel Fernandest, a Benfica portugál válogatott labdarúgóját. A 21 esztendős középpályás hat évre kötelezte el magát a spanyol élvonalbeli klubhoz. Fernandes tavasszal - kölcsönben - a Premier League-ben szereplő Everton csapatában játszott, míg a szezon első felében a Portsmouth keretének tagja volt, szintén kölcsönben.
aug. 27
9:03
WNBA: elődöntős a Phoenix Mercury, egyenlített a Detroit Shock (She)
A WNBA, az amerikai női kosárlabda-bajnokság rájátszásában elkelt az első hely az elődöntőben, miután a Phoenix második mérkőzésén is legyőzte a Seattle-t. A Mercury idegenben 17 ponttal tudott nyerni - 101-84 -, hazai pályán viszont csupán hat ponttal bizonyult jobbnak ellenfelénél.
aug. 27
9:35
MLS: Beckham nélkül kapott ki az LA Galaxy, nyert a Chivas USA (She)
Az MLS, az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság alapszakaszában három góllal verte a Colorado Rapids a David Beckhamet sérülés miatt nélkülöző LA Galaxyt, míg a Chivas USA minimális különbséggel győzött a Real Salt Lake gárdája ellen.
aug. 27
9:46
Világbajnok lett junior vízilabda-válogatottunk (Infostart)
A magyar férfi junior vízilabda-válogatott megnyerte az Egyesült Államokban rendezett korosztályos világbajnokságot, miután a döntőben három góllal, 9-6-ra legyőzte Olaszország legjobbjait.
aug. 27
9:46
Atlétika-vb, Oszaka: M. Johnson szerint Powell rossz versenyző (She)
A férfi 200 és 400 méter amerikai világcsúcstartója, Michael Johnson szerint vasárnap, az oszakai atlétikai világbajnokságon kiderült, hogy Asafa Powell, a 100 méter rekordere rossz versenyző.
aug. 27
9:51
Golf: Fodor Krisztina a Nemzetközi Európai Amatőr női bajnokságon (She)
Fodor Krisztina (képünkön) magyar golfbajnoknő képviseli hazánkat az augusztus 29. és szeptember 1. között megrendezésre kerülő 20. Nemzetközi Európai Amatőr Női Golfbajnokságon. A Párizshoz közeli, Versailles kastélypark melletti Golf National pályáján 24 ország 150 golfozónője méri össze a tudását.
aug. 27
10:13
Aranyérmes a magyar vízilabda-válogatott (Behaviour)
A magyar férfi junior vízilabda-válogatott megnyerte az egyesült államokbeli Long Beachben rendezett korosztályos világbajnokságot, miután a döntőben három góllal, 9-6-ra legyőzte Olaszország legjobbjait. Az együttes 1995 után másodszor lett aranyérmes. Keszthelyi Tibor csapata végig vezetve, magabiztosan kerekedett felül riválisán, a gárdából ismét a felnőtt válogatottban is szereplő Varga Dénes…
aug. 27
11:22
Asztalitenisz: legjobbjaikkal jönnek a kínaiak Bátorfi búcsúztatására (She)
A világbajnok kínai női asztalitenisz-válogatott a lehető legerősebb összeállításában érkezik Budapestre októberben, amikor egy gálamérkőzés keretében a magyar szövetség hivatalosan is elbúcsúztatja Bátorfi Csillát (képünkön).
aug. 27
13:04
Eb-selejtező, magyar-bosnyák: Székesfehérvár marad a helyszín (She)
Az eredeti terveknek megfelelően Székesfehérváron rendezik meg jövő szombaton a Magyarország - Bosznia-Hercegovina labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést.
aug. 27
13:58
La Liga, Sevilla: Puerta továbbra is válságos állapotban (She)
Továbbra is válságos az állapota Antonio Puertának, az UEFA Kupa-győztes FC Sevilla labdarúgójának, aki a Getafe elleni, hazai bajnoki mérkőzésen elvesztette az eszméletét.
aug. 27
14:14
Atlétika-vb, Oszaka: orosz siker női 3000 m akadályon (She)
Az orosz Jekatyerina Volkova (képünkön) győzött női 3000 m akadályon az oszakai atlétikai világbajnokságon. A finálé előtt borítékolható volt az orosz siker, sőt a szakemberek hármas orosz győzelmet sem tartottak elképzelhetetlennek, ám az aranyérmet mindenki a világcsúcstartó Gulnara Szamitova-Galkinától várta.
aug. 27
14:20
Serie A: a Catania szakvezetője fenéken rúgta az ellenfél edzőjét (She)
Saját klubja már megbüntette, de a szövetségtől is eltiltásra számíthat Silvio Baldini, a Catania labdarúgócsapatának edzője.
aug. 27
14:41
Ausztrália: Lazaridist dopping miatt egy évre eltiltották (She)
Egy évre eltiltotta az Ausztrál Labdarúgó-szövetség (FFA) Stan Lazaridist, a válogatott korábbi játékosát (képünk jobb szélén), aki megbukott a doppingteszten. Lazaridis szervezetében még múlt novemberben mutatták ki a tiltott listán szereplő, a gyógyászatban elsősorban hajhullás kezelésére használt finaszterid jelenlétét.
aug. 27
15:20
Ronaldinho spanyol lett (Behaviour)
Hétfőn megkapta a spanyol állampolgárságot Ronaldinho, az FC Barcelona világbajnok brazil futballzsenije. A 27 éves középpályás azért folyamodott az illetékes hatóságokhoz, hogy európai unióbeli játékosként szerepelhessen, így klubjában felszabadítson egy helyet. A spanyol törvények szerint ugyanis a klubok három EU-n kívüli labdarúgót alkalmazhatnak, és a katalánoknál Ronaldinho "honosításával"…
aug. 27
15:41
Atlétika-vb, Oszaka: a jamaicai Campbell nyert női 100 méteren (She)
Csak a célfotó döntötte el a női 100 méteres síkfutás végeredményét az oszakai atlétikai világbajnokságon, végül a jamaicai Veronica Campbell örülhetett.
aug. 27
15:57
Atlétika-vb, Oszaka: Bekele triplázott tízezer méteren (She)
Az etióp Kenenisa Bekele 10 ezer méteren egymás után harmadik aranyérmét nyerte az atlétikai világbajnokságok történetében, miután Párizst és Helsinkit követően Oszakában sem talált legyőzőre.
aug. 27
16:40
Bajnokok Ligája: Daniel Alves nem utazott el a Sevillával Athénba (She)
Biztos, hogy nem játszik a Sevilla együttesében az AEK Athén elleni BL-selejtező visszavágóján Daniel Alves, mivel nem utazott el a csapattal a görög fővárosba.
aug. 27
16:41
Adriano nem megy kölcsönbe (Behaviour)
Adriano, az Internazionale labdarúgócsapatának brazil légiósa kölcsönben nem kíván más csapatnál játszani. "Megbeszéltük Adrianóval, hogy ezt a megoldást nem fogadjuk el, vagy marad az Internél, vagy véglegesen más együtteshez szerződik" - mondta Gilmar Rinaldi, a játékos menedzsere.
aug. 27
16:51
Jacques Rogge NOB-elnök örül Debrecen rendezési szándékának (She)
Rendkívüli az érdeklődés a 2010-ben először sorra kerülő Ifjúsági Olimpia rendezése iránt. Oszakában, a NOB köreiből származó értesülés szerint Moszkva mellett a következő városok érdeklődnek a rendezés iránt és nyújtják be jelentkezésüket augusztus 31-ig: Athén, Berlin, Torino, Algír, Szingapúr, Guadalajara és Guatemalaváros.
aug. 27
17:07
Spanyolország: Ronaldinho ma megkapta a spanyol útlevelet (She)
Letette a spanyol állampolgársági esküt az FC Barcelona brazil labdarúgója, Ronaldinho. Azzal, hogy az aranylabdás futballista immár az unió polgára, újabb idegenlégiós számára szabadult föl hely a katalánok keretében.
aug. 27
17:29
Bajnokok Ligája: Gerrard és Carragher nélkül áll fel a Liverpool (She)
A csapatkapitány Steven Gerrard, valamint Jamie Carragher sem léphet pályára a Liverpoolban a Toulouse elleni BL-selejtező-visszavágón.
aug. 27
17:33
Abramovics kiadta a parancsot: szerezzétek meg péntekig Ronaldinhót! (Infostart)
A nyár legnagyobb átigazolási szenzációja lenne, ha valóra válna a Chelsea angol labdarúgóklub orosz tulajdonosának vágya és péntekig leigazolnák a Barcelona brazil zsenijét, Ronaldinhót. Az ügyben két megbeszélés már lezajlott, Roman Abramovics pedig kiadta a jelszót: hozzátok el nekem Ronaldinhót péntekig!
aug. 27
18:56
Két meccses eltiltást kaphat a fenékrugdosó tréner (Behaviour)
Várhatóan két bajnoki mérkőzéstől eltiltja az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) Silvio Baldinit, a Catania vezetőedzőjét, aki vasárnap fenékbe rúgta Domenico di Carliót, a rivális Parma trénerét. A két csapat mérkőzése 2-2-es döntetlennel zárult, a szakvezetők akkor akadtak össze, amikor a játékvezető elküldte a folyamatosan reklamáló, a Catania kispadján debütáló Baldinit.
aug. 27
19:07
Az erdőtüzek ellenére lesz meccs Athénban (Behaviour)
A Görögországban napok óta pusztító erdőtüzek ellenére nincs akadálya annak, hogy kedden 20:45-kor lejátsszák az AEK Athén-FC Sevilla találkozót, a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóját. Az egész országot sújtó természeti katasztrófának már több mint hatvan halálos áldozata van, a görög szövetség a kialakult helyzetre tekintettel úgy döntött, hogy későbbi időpontra…
aug. 27
19:10
BL-selejtező: az erdőtüzek ellenére lesz meccs Athénban (She)
A Görögországban napok óta pusztító erdőtüzek ellenére nincs akadálya annak, hogy kedden 20:45-kor lejátsszák az AEK Athén-FC Sevilla találkozót, a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóját.
aug. 27
19:21
Várhidi: "Az olaszok örülhettek, hogy megúszták három góllal" (Infostart)
Súlyos problémák vannak a magyar utánpótlás-neveléssel, hiszen az évek múlásával egyre kevésbé verseny- és piacképesek a hazai futballisták - hangsúlyozta Várhidi Péter szövetségi kapitány az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában. A szakember az olaszok elleni 3-1-es siker után fenntartja, hogy két-három év még kell ahhoz, hogy együttese kiegyensúlyozottan teljesítsen. Az alábbiakban a Várhidi…
aug. 27
20:00
Nem a magyar bajnokot indítja az országúti kerékpáros vb-n a magyar szövetség (Metropol)
Megszűnik a Team Cornix országúti kerékpáros csapat, mert a magyar szövetség a bajnokságot megnyerő versenyzője, Szeghalmi Bálint helyett Bodrogi Lászlót nevezi a stuttgarti világbajnokságra.
aug. 27
20:37
UEFA: tízezer svájci frankra büntették a Slavia Prahát (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) tízezer svájci frankos büntetést szabott ki a Slavia Praha együttesére, mivel a Zsolna elleni Bl-selejtezőn a szurkolók rakétákat dobáltak a pályára.
aug. 27
21:00
US Open: Mario Ancic vállsérülés miatt visszalépett (She)
Megsérült a jobb válla, így kénytelen visszalépni az amerikai nyílt teniszbajnokságtól a horvát Mario Ancic.
aug. 27
21:07
Nem indulhat az országúti vb-n a magyar bajnok, megszűnik a csapata (Behaviour)
Megszűnik a Team Cornix országúti kerékpáros csapat, mert a magyar szövetség a bajnokságot megnyerő versenyzője, Szeghalmi Bálint helyett Bodrogi Lászlót nevezi a stuttgarti világbajnokságra.A Cornix MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezek után a csapat nem látja garantáltnak, hogy a jövő évi pekingi olimpián is az a versenyző állhat majd rajthoz, aki megszerzi a kvótát. A csapat szerint a…
aug. 27
21:39
Domench nélkül a franciák (Behaviour)
Egy kijelentése miatt nem ülhet le az olaszok elleni Európa-bajnoki selejtezőn a kispadra Raymond Domenech, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
aug. 27
22:59
Kézilabda: áldoztak a sztárokra Debrecenben és Dunaújvárosban (She)
Debrecenben, az AVE Ásványvíz-kupán, illetve Dunaújvárosban, a Kulcsár Anita-emléktornán összesen nyolc európai kupagyőztes női kézilabdacsapat lépett pályára.
aug. 27
23:07
Henin könnyed bemelegítése (Behaviour)
Az első helyen kiemelt belga Justine Henin könnyed játékkal jutott be a második fordulóba az amerikai nyílt teniszbajnokság női versenyében.A férfiaknál viszont máris búcsúzott a tizennyolcadikként rangsorolt ciprusi Markosz Bagdatisz, akit a fehérorosz Max Mirnyij vert meg négy szettben.
aug. 27
23:31
US Open: Björkman könnyen, Haas nehezen jutott tovább (She)
Könnyedén vette az első akadályt Jonas Bjökrman az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában. A svéd versenyző három játszmában búcsúztatta az argentin Juan-Pablo Guzmant.

Keresés