2008. december 1. hétfő

dec. 1
0:09
Videó: nézze meg az Arsenal „három” gólját a Chelsea ellen! (She)
Vasárnap délután rangadót játszottak az angol bajnokságban, hiszen az Arsenal látogatott a Chelsea otthonában. Az „Ágyúsok” udvariatlan vendégnek bizonyultak, hiszen elvitték magukkal mind a három bajnoki pontot, miután van Persie góljaival hátrányból fordítva 2–1-re nyertek. Igaz ugyanakkor a góllövés felelősségét is magukra vállalták: a Chelsea találatát, ugyanis az Arsenal védője Djourou…
dec. 1
6:09
Aranyifjú (Blikk)
MANCHESTER — Elegáns szmokingban, ragyogó mosollyal, kezében azzal a labdával, amelyre mindig is vágyott, tündököl majd a France Football címlapján Cristiano Ronaldo (23). A The Sun angol bulvárlap kész tényként kezeli, hogy a Manchester United portugál labdarúgója lett idén az Aranylabda nyertese, ő lesz a legjobb az Európában szereplő focisták között.
dec. 1
6:11
Kolóról könyvet írt Kozmann (Blikk)
Titkokat, szívszorító és mulatságos történeteket egyaránt olvashatunk Kozmann György és Kaszala Claudia Kolonics Györgyről (†36) írt könyvében.
dec. 1
6:13
Az Eger 9-8-ra verte a Vasast (Blikk)
EGER — Egymás után másodszor nyerte meg a Magyar Kupát az Eger férfi vízilabdacsapata. A címvédő hevesiek a hazai medencében rendezett fináléban hoszszabbítás után győzték le 9-8-ra a bajnok Vasast. Gerendás György (54) együttese remek hetet zárt, hiszen visszatért a csapatba a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter (32), akit a napokban megválasztottak az idei év legjobb európai…
dec. 1
6:15
Szabó Bence fia az Újpestnél lövi a gólokat (Blikk)
BUDAPEST — Szép jövőt jósolnak Szabó Bencének (18), az olimpiai bajnok kardvívó Szabó Bence fiának. Az újpestiek ifjú labdarúgója újabban nemcsak a klub NB III-as együttesében, hanem a Ligakupában szereplő nagycsapatban is helyet követel magának. A hét végén is pályára lépett a paksi kupatalálkozón, igaz, ott nem sok sikerélményben volt része, mert a lilák 3-1-re alulmaradtak a házigazdákkal…
dec. 1
7:03
Spanyolország: menesztették az Espanyol vezetőedzőjét (She)
Leváltották a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Espanyol Barcelone edzőjét, Bartolomé Marquezt.
dec. 1
7:05
NBA: zsinórban hetedszer győzött a Los Angeles Lakers (She)
Tovább menetel a Los Angeles Lakers, immár hetedszer győzött sorozatban. A Los Angeles-iek kiváló formában vannak ebben az idényben, eddigi 15 mérkőzésükből mindössze egyet veszítettek el.
dec. 1
7:21
NHL: Modano sikerre vezette a Dallast, és történelmet írt (She)
A Dallas Stars Mike Modano utolsó percekben lőtt góljával 4–3-ra megverte az Edmonton Oilerst az NHL 54. játéknapján. Az idényben tizedik találatát szerző játékos ezzel történelmet írt, még egyetlen amerikai hokis sem jutott el 1300 pontig karrierje során az NHL-ben.
dec. 1
7:23
NFL: a Minnesota Vikings legyőzte a Chicago Bearst (She)
A Minnesota Vikings könnyedén legyőzte Minneapolisban a Chicago Bearst 34–14-re magyar idő szerint vasárnap hajnalban az NFL 13. fordulójában.
dec. 1
8:33
Formula–1: Gerhard Berger elmondta, még visszatér (She)
Gerhard Berger, aki a múlt héten eladta a Formula–1-es Toro Rossóban eddig birtokolt 50 százalékos tulajdonrészét a Red Bullnak, azt ígérte, hogy még visszatér az autósport elitkategóriájába.
dec. 1
8:51
Alpesi sí Vk: cseh siker született női műlesiklásban (She)
A világbajnok cseh Sarka Zahrobska nyerte a műlesiklást a női alpesi síelők Világkupa-sorozatának aspeni viadalán.
dec. 1
9:09
Férfi kosárlabda: Debrecenben felmentették Walke Károlyt (She)
A férfi kosárlabda bajnokság NB I-es A-csoportjába nyáron feljutó Debreceni KE vezetősége az utóbbi hetek eredményeit és munkáját elemezve úgy látta, hogy a csapat nem úgy fejlődik, ahogy azt előzetesen tervezték, ezért változás lesz a szakmai munka irányításában.
dec. 1
9:11
Fogathajtás: Dobrovitz Stuttgart után Stockholmban is nyert (She)
Továbbra is szenzációsan szerepel Dobrovitz József a fedeles Világkupa-sorozatban: a hannoveri második hely és a stuttgarti győzelem után vasárnap Stockholmban lett első.
dec. 1
9:13
Úszás: Giorgetti megdöntötte Gyurta Dániel Európa-csúcsát (She)
Megdöntötte Gyurta Dániel Európa-csúcsát (2:05.49) az olasz Edoardo Giorgetti 200 méter mellen.
dec. 1
9:45
Fehérvár: porcleválása után Sifter ma kezdi a rehabilitációt (She)
Eddig soproni otthonában gyógyult Sifter Tamás, az FC Fehérvár 27 esztendős középpályása, akit a múlt héten porcleválással operáltak. A futballista ma kezdi a rehabilitációt.
dec. 1
9:45
Gerhard Berger: még visszatérek (Metropol)
Gerhard Berger, aki a múlt héten eladta a Forma-1-es Toro Rossóban eddig birtokolt 50 százalékos tulajdonrészét a Red Bullnak, azt ígérte, hogy még visszatér az autósport elitkategóriájába.
dec. 1
9:47
Videó: nézze meg, miért kapott piros lapot Cristiano Ronaldo! (She)
Cristiano Ronaldo a Manchester City elleni városi rangadón megkapta a második sárga lapját kezezésért, így a játékvezető kiállította. Nézze meg a portugál sztár kezezését!
dec. 1
10:21
Videó: íme a Milan 3–1-es veresége a Palermótól! (She)
Mint arról már beszámoltunk, tegnap megszakadt a Milan 16 mérkőzésen át dédelgetett veretlenségi sorozata. A Serie A 14. fordulójában a Palermótól szenvedett 3–1-es vereséget a piros-fekete együttes. A Milan egyébként szeptember 14. óta nem talált legyőzőre, sőt négy döntetlent leszámítva minden mérkőzését meg is nyerte azóta. Most megtekintheti a találkozó góljait videón!
dec. 1
10:23
Pápa: Schrancz Balázsra és Fehér Zsoltra nem tartanak igényt (She)
Két labdarúgóval is szerződést bontott az NB II Nyugati csoportjában szereplő Lombard Pápa Termál FC.
dec. 1
10:25
Szombathely: az önkormányzat megveheti a Haladás stadionját (She)
A szombathelyi önkormányzat szeretné megvásárolni a MÁV Zrt.-től a Haladás VSE stadionját és a hozzá tartozó területet.
dec. 1
10:39
99 yardos touchdown Minneapolisban (Metropol)
A profi amerikaifutball-liga (NFL) történetének tizenegyedik 99 yardos tochdown passzjátékát (hatpontos gól) láthatták Minneapolisban a nézők vasárnap, a hazai Minnesota Vikings Chicago Bears elleni mérkőzésén.
dec. 1
11:15
Cselgáncs: Tóth László elnök marad, a szabályok változnak (She)
További négy évig Tóth László marad a Magyar Judoszövetség elnöke – ez az elnökség hétvégi tanácskozásán dőlt el.
dec. 1
11:17
Kick-box Eb: 13 magyar érem, köztük 2 arany Portugáliában (She)
Két arany-, 4 ezüst- és 7 bronzéremmel zárta szereplését a magyar válogatott a light-contact, K-1 és low-kick szabályrendszerekben megrendezett portugáliai kick-box Európa-bajnokságon – tájékoztatott a hazai szövetség.
dec. 1
11:51
Sakk: Bérczes a legfiatalabb magyar nemzetközi nagymester (She)
Bérczes Dávid, az Aquaprofit Nagykanizsai TSK sakkozója a november végén Drezdában megrendezett FIDE-kongresszuson hivatalosan is megkapta a nemzetközi sakknagymesteri címet
dec. 1
11:51
"Kínos látni a sztárok fizetését" (Behaviour)
Egyre jobban érzékelik a gazdasági világválság hatásait az olasz futballklubok, ezért a vezetők azt tervezik, hogy a jövőben jelentősen csökkentik az éljátékosok fizetését.
dec. 1
12:09
West Ham: Sebastian Giovincót szemelte ki Gianfranco Zola (She)
Gianfranco Zola, a West Ham United menedzsere elismerte, hogy szeretné, ha a a téli átigazolási szezonban a Juventus ifjú tehetsége, Sebastian Giovinco kölcsönbe a londoniakhoz érkezne.
dec. 1
12:27
Arsenal: Arsene Wenger továbbra is fiatalokban gondolkodik (She)
Eljero Elia, az FC Twente játékosa lehet az Arsenal egyik téli igazolása.
dec. 1
12:45
Serie A: csökkentenék a futballisták fizetését a klubvezetők (She)
Egyre jobban érzékelik a gazdasági világválság hatásait az olasz futballklubok, ezért a vezetők azt tervezik, hogy a jövőben jelentősen csökkentik az éljátékosok fizetését.
dec. 1
12:47
Spanyolország: a Málaga bundával jutott fel az élvonalba (She)
Úgy tűnik, az eddig „tisztának” hitt spanyol labdarúgásra is árnyék vetül, legalábbis ez derül ki a spanyol másodosztályú Tenerife korábbi játékosának vallomásából, melyben elárulja: csapattársaival pénzt kaptak azért, hogy elveszítsék az utolsó bajnokijukat az előző idény végén feljutó Málaga ellen.
dec. 1
12:49
Autósport: a francia Alain Prost fia az F3000 bajnoka (She)
Nicolas Prost, a négyszeres Formula–1-es világbajnok Alain Prost fia nyerte meg az Euro F3000-es sorozatot Olaszországban.
dec. 1
12:51
Atlétika: szívinfarktus végzett a doppingoló gyaloglóval (She)
Negyvenöt éves korában, szívinfarktusban elhunyt German Szkurigin, az oroszok volt klasszis gyaloglója.
dec. 1
13:39
ZTE: Csank János személyre szabott edzésterveket állított össze (She)
A ZTE FC hivatalos honlapja közölte, hogy a PMFC elleni vasárnapi labdarúgó Ligakupa-meccsel befejeződött a csapat számára a szezon, legközelebb január 4-én találkozik a keret, de a játékosok addig sem fognak unatkozni, Csank János vezetőedző ugyanis mindenkinek személyre szabott edzéstervet írt elő.
dec. 1
14:15
Emlékezés: ma lenne 85 esztendős az újpesti legenda, Szusza Ferenc (She)
Az Újpesti Dózsa legendás csatára, Szusza Ferenc 1923-ban ezen a napon, december 1-jén született, tehát a Megyeri úti stadion névadója ma lenne 85 éves.
dec. 1
14:17
Spanyol Király-kupa: Atlético–Barca a nyolcaddöntőben (She)
Sorsoltak a spanyol Király-kupában, és már a nyolcaddöntőben igazi rangadóra kerül sor. Az Atlético Madrid a Barcelonával csap össze a legjobb tizenhat között.
dec. 1
14:19
Real Madrid: az erőnléti edzőt hibáztatják a sérülések miatt (She)
A spanyol napilap, a Marca szerint a Real Madrid vezetősége elégedetlen a csapat erőnléti edzőjével, az olasz Valter Di Salvóval.
dec. 1
14:33
Női kosárlabda, Euroliga: hivatalos – folytatja a CSZKA! (She)
Hivatalos, hogy folytathatja szereplését a női kosárlabda Euroligában az MKB-Euroleasing Sopronnal azonos csoportban szereplő, ám egy hete anyagi gondok miatt visszalépő CSZKA Moszkva.
dec. 1
14:35
Spanyolország: a Málaga elnöke máris tagadja a bundavádat (She)
Fernando Sanz, a Málaga elnöke máris reagált a reggel megjelent hírekre, melyek szerint az elmúlt idény végén a Málaga kenőpénzt adott a Tenerife játékosainak, hogy veszítsék el a Segunda División utolsó fordulójában rendezett mérkőzésüket.
dec. 1
14:37
Videó: nézze meg Torghelle legújabb augsburgi gólját! (She)
Mint arról már beszámoltunk, Torghelle Sándor ismét eredményes volt klubcsapatában, az Augsburgban. A magyar csatár ezúttal a Hansa Rostock ellen fejelt a hálóba. A találatot megtekintheti az alábbi videóban.
dec. 1
15:45
Kerékpár: a doppingoló Emanuele Sella egyéves eltiltása (She)
Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) egy évre eltiltotta a doppingvétségét bevalló Emanuele Sella profi országúti kerékpárost.
dec. 1
16:03
Vívás: bekerült a tantervbe a sportág egy általános iskolában (She)
Hétfőn megállapodás született arról, hogy bekerül a Diadal úti Általános Iskola sportági tantervébe a vívás.
dec. 1
16:05
Peru: óriási balhé az élvonalba jutásról döntő mérkőzésen (She)
Száznál is többen sérültek meg azokban az összecsapásokban, amelyek az élvonalba történő feljutásról döntő perui labdarúgó-mérkőzésen és azt követően következtek be Ayacucho városában. A helyi média által "óriási harcnak" minősített csetepaték a Huamanga-Huancayo meccs közben kezdődtek, amikor is 4–1-es hazai vezetésnél, négy perccel a rendes játékidő vége előtt a bíró a vendégek javára ítélt meg…
dec. 1
17:15
Real Madrid: Mauro Zárate lehet az egyik téli igazolás (She)
A Real Madrid elnöke elmondta, érkeznek ugyan új játékosok a csapathoz a télen, ám a „királyiak” nem fognak esztelenül költekezni az átigazolási szezonban.
dec. 1
17:33
Briatore: A Renault csak egy újabb vébé-címmel tarthatja meg Alonsót (Infostart)
A Renault csapatfőnöke szerint csak akkor tudják megtartani a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonsót, ha a spanyol pilóta győzelemre esélyes autót kap.
dec. 1
17:33
Real Madrid: hárman is több hétre kidőltek a hétvégi meccs után (She)
Újabb játékosokkal bővült a Real Madrid labdarúgócsapatának sérültlistája: a hétvégi fordulót követően a portugál Pepe, a holland Wesley Sneijder és a spanyol Miguel Torres dőlt ki a sorból.
dec. 1
17:35
Formula–1: a Renault csak győztes autóval tarthatja meg Alonsót (She)
Flavio Briatore, a Renault Formula–1-es csapatának főnöke szerint csak akkor tudja megtartani az istállónál Fernando Alonsót, ha egy győzelemre esélyes autóba ülteti be.
dec. 1
17:51
Anglia: vizsgálat a Mido elleni rasszista bekiabálások miatt (She)
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) vizsgálatot kezd a hétvégi Middlesbrough–Newcastle United mérkőzésen a vendégszurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt. A Szarkák szurkolói a hazaiak támadóját, az egyiptomi Midót vették célba fajgyűlőlő megnyilvánulásaikkal.
dec. 1
18:45
Sakk: egy doppingeset miatt bronzérmes lehet a magyar csapat (She)
A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap szerint az ukrán Vaszilij Ivancsuk doppingvétsége miatt elképzelhető, hogy a magyar férfi csapat a harmadik helyen végez a múlt kedden befejeződött drezdai sakkolimpián.
dec. 1
19:03
Internazionale: 17 millió euróért sem eladó Mario Balotelli (She)
A Manchester City hiába ajánlana a hírek szerint 17 millió eurót az Internek Mario Balotelliért, José Mourinho, az olasz csapat edzője hallani sem akar játékosa eladásáról.
dec. 1
19:05
Championship: hat év után lemondott a Watford klubelnöke (She)
Távozott a klub éléről a Priskin Tamást is foglalkoztató angol másodosztályú Watford elnöke, Graham Simpson, miután a klub rendkívüli közgyűlésén bizalmatlansági indítványt kezdeményeztek ellene.
dec. 1
19:21
Real Madrid: Huntelaar a télen érkezik a királyiakhoz (She)
Noha hivatalosan még nem jelentette be Ramón Calderón, a Real Madrid elnöke, hogy ki az a fiatal csatár, aki télen csatlakozhat a csapathoz, a spanyol Marca úgy tudja, hogy az Ajax támadója, Klaas-Jan Huntelaar lesz az első, a téli átigazolási időszakban hivatalosan is bemutatott új szerzeménye a királyi gárdának.

Keresés