2009. január 10. szombat

jan. 10
6:15
Fagyos futball (Blikk)
Küszködnek a jéghideg idővel a bajnokság tavaszi folytatására készülő élvonalbeli labdarúgócsapatok.
jan. 10
6:17
Kikosarazta az UEFA a Realt (Blikk)
Választhat a Real az új szerzeményei közül
jan. 10
6:19
MLSZ-táborban az utánpótlás (Blikk)
A magyar foci történetében példa nélküli terv megvalósítását kezdte meg az MLSZ
jan. 10
6:21
Palikra az édesanyja vigyáz (Blikk)
Palik László eddig kiválóan teljesít a Dakar-ralin, s a kalandjait is megúszta.
jan. 10
6:48
NHL: meglepő vereséget szenvedett a Washington Capitals (She)
Az NHL Keleti csoportjának 2. helyén álló Washington Capitals az alapszakasz 92. játéknapján hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedett a Columbus Blue Jacketstől. A New York Rangers szétlövés során kapott ki a Buffalótól, idegenben nyert a Sharks, a Lightning és a Blues.
jan. 10
8:00
NBA: a Cleveland Cavaliers győzött a Boston elleni rangadón (She)
Az NBA-ben az alapszakasz 71. játéknapjának legnagyobb rangadóját Clevelandben rendezték, ahol a hazai pályán ebben a szezonban még veretlen Cavaliers legyőzte a bajnok Bostont. LeBron James 38 ponttal vette ki részét a sikerből. A Los Angeles Lakers egy nagyon szoros meccsen nyert az Indiana ellen, míg Allen Iverson győzelemre vezette a Pistonst volt csapatával, a Denverrel szemben. A Suns kiadós…
jan. 10
8:54
Olaszország: Amauri lehet, hogy mégsem kap állampolgárságot (She)
Az Il Messagero című olasz lap értesülései szerint Amauri nem kapja meg a házastársi jogon igényelt olasz állampolgárságot, mivel felesége, Cynthia Cosini Valaderes sem jut útlevélhez.
jan. 10
9:12
Újpest: Korcsmár bokasérülés miatt egy hónapig nem bevethető (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, pénteken megsérült Korcsmár Zsolt, a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Újpest védője. Tegnap óta megszületett a diagnózis: a futballistának bokaficam miatt egy hónapot kell kihagynia.
jan. 10
9:48
Tenisz: Gyementyjeva legyőzte Vesznyinát az aucklandi fináléban (She)
Az orosz Jelena Gyementyjeva legyőzte honfitársát, Jelena Vesznyinát az új-zélandi Aucklandben rendezett WTA-torna döntőjében.
jan. 10
10:06
Tenisz: Verdasco–Stepánek döntőt rendeznek Brisbane-ben (She)
A spanyol Fernando Verdasco 6:2, 6:1-re győzött a francia Paul-Henri Mathieu ellen a Brisbane-i torna elődöntőjében. A holnapi fináléban a cseh Radek Stepánek lesz az ellenfele, aki egy másik francia, Richard Gasquet ellen nyert a legjobb négy között.
jan. 10
10:24
Olaszország: a labdarúgók ellenzik az esti mérkőzéseket (She)
Az olasz labdarúgók szakszervezete (AIC) tiltakozását fejezte ki a bajnoki mérkőzések késő esti kezdési időpontja ellen.
jan. 10
10:42
Vitorlázás: világbajnok lett a Majthényi, Domokos egység (She)
Világbajnoki címet nyert az új-zélandi Napierben zajló repülőhollandi-világbajnokságon a Majthényi Szabolcs, Domokos András egység. A viadal legnagyobb esélyesének számító magyar duó mindkét szombati futamot megnyerte, így már a záró vasárnapi futam előtt bebiztosította győzelmét. A Majthényi, Domokos egység karrierje hatodik világbajnoki címét szerezte a versenyszámban.
jan. 10
11:18
Anglia a Man United-Chelsea rangadóra, Olaszország Beckham bemutatkozására vár (Infostart)
Háromnegyed részt nagyüzem van január második hétvégéjén már az európai csúcsbajnokságokban: csak a német rendeznek fordulót. Angliában a Manchester United és a Chelsea szuperrangadót vív egymással vasárnap délután ötkor, majd Olaszországban este fél kilenckor a Roma és a Milan találkozik. Utóbbi találkozón várhatóan pályára lép David Beckham.
jan. 10
11:24
Schmitt Pál maradt a MOB elnöke (Metropol)
A Magyar Olimpiai Bizottság tisztújító közgyűlésén újabb négy évre Schmitt Pált választotta meg elnöknek. Az egyedüli jelöltként induló Schmitt 151-ből 125 "igen" szavazatot kapott.
jan. 10
11:36
Schmitt Pál maradt az olimpiai bizottság elnöke (Infostart)
Újabb négy évre Schmitt Pált választották meg elnöknek a Magyar Olimpiai Bizottság tisztújító közgyűlésén. A sportvezető 151-ből 125 igen szavazatot kapott.
jan. 10
11:36
Tenisz: Szávay Ágnes a brit Keothavong ellen kezd Hobartban (She)
A jövő héten kezdődő 220 ezer dollár összdíjazású hobarti női keménypályás tornán az ötödik helyen kiemelt Szávay Ágnes a brit Anne Keothavong ellen kezdi meg szereplését.
jan. 10
11:38
Bayern München: Podolski hamarosan megegyezik a Kölnnel (She)
Lukas Podolski főszereplésével tovább folytatódik a téli átigazolási szezon egyik legnagyobb hercehurcája – jelenleg úgy tűnik, a Bayern München német válogatott támadója hazatér, és nevelőegyesületében, az 1. FC Kölnben folytatja pályafutását.
jan. 10
11:40
MOB: Schmitt Pált újabb négy évre elnöknek választották (She)
A Magyar Olimpiai Bizottság tisztújító közgyűlésén újabb négy évre Schmitt Pált választotta meg elnöknek. Az egyedüli jelöltként induló Schmitt 151-ből 125 igen szavazatot kapott.
jan. 10
12:12
Halálos baleset a Dakaron (Infostart)
Két ember meghalt, amikor összeütközött egy személyautóval a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében zajló tereprali-viadal egyik kísérőkamionja.
jan. 10
12:12
Dakar 2009: tragédiát okozott az egyik kamion, ketten meghaltak (She)
Halálos kimenetelű balesetet okozott a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében zajló tereprali-viadal egyik kísérőkamionja.
jan. 10
12:33
Túlsúlyos Erdei ellenfele (Blikk)
A meccset megrendezik, de bármi lesz, Madár marad a világbajnok
jan. 10
12:36
Palikék maradtak a 12. helyen (Behaviour)
Legjobb magyar autós egységként a Palik László, Darázsi Gábor (Nissan) kettős hét szakasz után az összetettbeli 12. helyen áll az Argentínában és Chilében zajló Dakar 2009 elnevezésű tereprali-viadalon.
jan. 10
12:48
Őrzik összetettbeli helyüket Palikék (Infostart)
Legjobb magyar autós egységként a Palik László, Darázsi Gábor (Nissan) kettős hét szakasz után az összetettbeli 12. helyen áll az Argentínában és Chilében zajló Dakar 2009 elnevezésű tereprali-viadalon.
jan. 10
12:48
Ökölvívás: Balzsay mérkőzése lesz a főmeccs Magdeburgban (She)
A ZDF német televízió szombati döntése értelmében a Balzsay Károly–Gyenyisz Inkin (orosz) nagyközépsúlyú WBO-világbajnoki címmérkőzés lesz a mai magdeburgi profi ökölvívógála főmérkőzése, ezt a találkozót adja élőben a csatorna 22 óra után, míg az Erdei Zsolt–Jurij Barasjan meccset 20.30 órától rendezik. (Az RTL Klub mindkét mérkőzést élőben közvetíti.)
jan. 10
13:30
"Az, hogy egyedüli jelöltként indultam, azt jelenti, hogy mindenkire számítanom kell" (Behaviour)
A Magyar Olimpiai Bizottság tisztújító közgyűlésén újabb négy évre Schmitt Pált választotta meg elnöknek. Az egyedüli jelöltként induló Schmitt 151-ből 125 "igen" szavazatot kapott. Schmitt 1989-től áll a MOB élén, s hatodik alkalommal kapott megbízatást. Ezt megelőzően legutóbb 2006 szeptemberében erősítették meg posztján, miután a rendkívüli közgyűlésen - 69-69-es szavazataránnyal - nem kapott…
jan. 10
14:18
Alpesi sí: Raich nyerte meg az adelbodeni óriás-műlesiklást (She)
Az osztrák Benjamin Raich nyerte meg a svájci Adelbodenben zajló férfi óriás-műlesikló világkupaversenyt.
jan. 10
14:20
Tenisz: csúcsgázsit osztanak ki a melbourne-i GS győzteseinek (She)
Rekordmértékűre nőtt a január 19-én kezdődő Australian Open összdíjazása: az egyéniben győztes teniszezők már fejenként kétmillió ausztrál dollárt (282 millió forint) kapnak.
jan. 10
14:22
MOB: Molnár Zoltánt megválasztotta főtitkárnak az elnökség (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Magyar Olimpiai Bizottság tisztújító közgyűlésén újabb négy évre Schmitt Pált választotta meg elnöknek. Az egyedüli jelöltként induló Schmitt 151-ből 125 igen szavazatot kapott. A közgyűlést követően az elnökség új főtitkárt is választott.
jan. 10
14:36
AC Milan: Beckham kispados lesz a holnapi, Roma elleni rangadón (She)
A holnapi, AS Roma elleni idegenbeli rangadóra készülő AC Milan vezetőedzője, Carlo Ancelotti szerint a Los Angeles Galaxytől márciusig kölcsönvett David Beckham készen áll arra, hogy tétmeccsen is pályára lépjen, ám a mester szerint nem lesz kezdő a holnapi bajnokin.
jan. 10
14:54
Szombathely: edzőmeccs a ZTE második csapata ellen (She)
Január 21-én, szerdán délután 15.15 órától a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő ZTE II ellen játszik felkészülési találkozót a Soproni Ligában szereplő Szombathelyi Haladás. A találkozó helyszíne a ZTE-Aréna mögötti műfüves pálya lesz – adta hírül a szombathelyi klub hivatalos honlapja.
jan. 10
14:56
Tenisz: már a döntőben a szabadkártyás meglepetésember (She)
Élete első ATP-torna-döntőjét játszhatja holnap az indiai Chennaiban (régi nevén Madras) zajló férfi tenisztornán a szabadkártyával induló hazai teniszező, Somdev Devvarman.
jan. 10
14:58
Férfi kézilabda: a szlovákok elleni sikerrel zártuk az Új évi Kupát (She)
A magyar férfi kézilabda-válogatott győzelemmel zárta a csehországi Új évi Kupát, miután harmadik meccsén 29–28-ra legyőzte Szlovákiát.
jan. 10
15:12
Paks: Horváth Levente három és fél éves szerződést kötött (She)
Tegnap beszámoltunk róla, hogy Pokorni Péter Paksról az MTK-hoz szerződött, míg a tolnai klub szombaton hivatalos honlapján bejelentette, három és fél éves szerződést kötött az MTK-tól Pokorni cserébe érkező Horváth Leventével.
jan. 10
15:30
Ferencváros: két tizenkilenc éves játékos érkezett Sheffieldből (She)
Két fiatal játékossal erősített a másodosztályú Ferencváros labdarúgó-csapata. Mindkét játékos a klub angol tulajdonosának, Kevin McCabe-nek Championshipben szereplő csapatától, a Sheffield Unitedtől érkezik.
jan. 10
15:48
Anglia: a Villa 2-1-re megnyerte az élvonal birminghami derbijét (She)
A hazai pályán szereplő Aston Villa nyerte meg a Premier League 21. fordulójának birminghami derbijét, így Martin O’Neill együttese őrzi a helyét a vezető négyesben.
jan. 10
15:50
Juventus: Buffon, Chiellini és Iaquinta sem játszhat vasárnap (She)
A Juventus vezetőedzője, Claudio Ranieri nem számíthat három játékosára, Gianluigi Buffonra, Giorgio Chiellinire és Vincenzo Iaquintára az „Öreg Hölgy” vasárnapi, Siena elleni bajnokiján.
jan. 10
16:06
Serie B: az Avellino szemet vetett Feczesin Róbertre (She)
Olasz sajtóinformációk szerint a Serie B-ben szereplő Avellino együttese megszerezné a szintén másodosztályú Brescia magyar válogatott csatárát, Feczesin Róbertet.
jan. 10
16:06
Aranyérmet szerzett a magyar vitorlázó kettős (Infostart)
Aranyérmet nyert a Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős az Új-Zélandon zajló vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságon.
jan. 10
16:30
Megbüntették a Palesztinát éltető focistát (Behaviour)
Háromezer eurós pénzbüntetést szabott ki Frédéric Kanoutéra a spanyol futballszövetség (RFEF) versenybizottsága, amiért a Sevilla játékosa politikát vitt a sportba.
jan. 10
16:42
Felkészülési mérkőzés: megkínlódott arab ellenfelével a Bayern (She)
Dubaiban készült az idény folytatására a Bayern München labdarúgócsapata, a bajorok fordulatos mérkőzésen, a végjátékban kiharcolt győzelemmel alapoztak, miután 3–2-re megverték az egyesült arab emírségekbeli Al-Dzsazirát.
jan. 10
17:00
Női kézilabda: újabb brazil játékossal erősített a Hypo (She)
Az osztrák Hypo NÖ kézilabdacsapata újabb brazil játékossal erősítette meg keretét.
jan. 10
17:18
Férfi kézilabda: nyertek a csehek, második a magyar válogatott (She)
Egy góllal, 33–32-re győzött a házigazda cseh férfi kézilabda-válogatott Lengyelország ellen az Új évi Kupa záró találkozóján.
jan. 10
17:20
Női kézilabda BL: az Ikast pontott szerzett Csehovban a Zvezda ellen (She)
A dán Ikast 28–28-as döntetlent játszott a női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában az oroszországi Csehovban, a Zvezda Zvenyigorod vendégeként. Az Ikast egy ponttal vezeti a csoportot, azonban a csoportmásodik Győri Audi ETO KC csak vasárnap játssza le mérkőzését a macedón Kometal Szkopje ellen. Az eredmény egyébként azt jelenti, hogy az Ikast biztosan továbbjutott csoportjából, míg a Győri…
jan. 10
17:24
Majthényiék hatodik aranyérme a repülőhollandi-vb-n (Metropol)
A hetedik és a nyolcadik futamot is megnyerte a Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős az Új-Zélandon zajló vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságon, így összetettben behozhatatlan előnyre tett szert, s ezzel hatodik vb-aranyérmét szerezte meg.
jan. 10
17:54
Északi összetett: Kircheisen szezonbeli második sikere (She)
Második szezonbeli sikerét aratta Björn Kicheisen az északi összetett világkupában, a német sportoló az ugrásban szerzett előnyét a futás során is meg tudta tartani a Val di Fiemmében rendezett versenyen.
jan. 10
17:56
Női kézilabda NB I: a Vác magabiztosan győzte le a pécsieket (She)
A váci női kézilabdacsapat magabiztos győzelmet aratott a pécsiek ellen az élvonalbeli bajnokság 13. fordulójában.
jan. 10
17:58
Női röplabda vb-selejtező: újabb magyar siker Szlovéniában (She)
A magyar női röplabda-válogatott három játszmában nyert Bosznia-Hercegovina ellen a világbajnoki selejtezősorozat Európai-divíziójában, a szlovéniai Lendván.
jan. 10
18:12
A Liverpool mégsem várhatja hátradőlve a holnapi rangadót (Infostart)
A listavezető Liverpool meglepetésre gólnélküli döntetlent játszott a Stoke City pályáján az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. Steven Gerrard a kapufát találta el, de mivel a labda nem befelé pattant, a Manchester United a vesztett pontokat tekintve már jobban áll az éllovasnál.
jan. 10
18:12
Premier League: nehezen győzött az Arsenal a Bolton ellen (She)
A Premier League 21. fordulójában az Arsenal hazai pályán Niclas Bendtner hajrában esett góljával győzte le a Bolton Wanderers együttesét. Nem zártak eredményes napot a magyar légiósok: a Sunderland Fülöp Mártonnal a kapujában játszott döntetlent a Middlesbrough vendégeként, Halmosi Péter a hajrában állt be a Hull Citybe, Kádár Tamás csak a kispadon ült, Gera Zoltánék meccsét pedig elhalasztották.
jan. 10
18:14
Championship: hazai pályán kapott ki a listavezető Wolves (She)
Meglepetés született az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában, a hetedik helyezett Preston idegenben győzte le 3–1-re a listavezető Wolverhampton Wandererst.

Keresés