2009. január 5. hétfő

jan. 5
0:00
Portugália: a Porto átvette a vezetést a bajnokságban (She)
A Porto gólzáporos mérkőzésen 4–2-re győzte le a Nacionalt a portugál bajnokság 13. fordulójában, és – mivel a Benfica 2–0-ra kikapott a Trofense otthonában – a bajnokság élére ugrott.
jan. 5
6:00
Meglepetések az angol FA és a Francia Kupában, a Ligában Robben góljával nyert a Real (Behaviour)
A legutóbbi hét vége Angliában és Franciaországban a labdarúgó kupaküzdelmek, Spanyolországban pedig a bajnokság folytatásáról szólt. Ahogy az lenni szokott mostanság a Primera Divisiónban, nyert a Barcelona, miként nyert a hűvös Albionban a Liverpool, az már azonban sokkalta váratlanabb, s már-már mesébe illő, hogy a Francia Kupa 32-es mezőnyébe bejutott egy hetedosztályú kiscsapat is…
jan. 5
6:18
Öngóllal kezdett Beckham (Blikk)
DUBAI — Pechesen, öngóllal mutatkozott be David Beckham (33) a Milan focicsapatában – legalábbis ezt a hírt repítették világgá olasz sportlapok. A két hónapra szerződtetett angol válogatott futballista a szombati gyakorláson talált be saját csapata kapujába, de arról nem szólnak a jelentések, hogy az egymás ellen játszó két csapat hogyan állt fel. Mindennek ellenére áradoznak róla az olaszok.
jan. 5
6:20
Henry csúcsformában (Blikk)
BARCELONA — Ott folytatta, ahol abbahagyta Thierry Henry (31). A Barcelona labdarúgója góllal búcsúzott az óévtől, szombaton pedig góllal köszöntötte az új esztendőt. A katalánok színeiben ő talált be utolsóként 2008-ban december 21-én a Villarreal ellen 2-1-re megnyert spanyol bajnokin, szombaton pedig a 17. fordulóban ő szerezte a Barca első gólját a Mallorca elleni 3-1-es diadal alkalmával,…
jan. 5
6:22
Fazekas Nándor lazít a vb-re (Blikk)
TATA — Pihennie kell Fazekas Nándornak (32), a világbajnoki felkészülés hajrájánál tartó magyar férfi kézilabda-válogatott kapusának. A német Gummersbach játékosa ugyanis novemberben megint összeszedett egy bokasérülést, s emiatt egy ideig nem is állhatott csapata rendelkezésére.
jan. 5
6:24
Szalay száguld a Dakaron (Blikk)
PUERTO MADRYN — A 2009-es Dakar-rali leghosszabb napja várt tegnap a mezőny tagjaira. Igaz, ez az össztávra vonatkozott – 837 kilométer –, hiszen a 237 km-es szelektív, azaz mért szakaszt ismét pokoli tempóban, alig két óra alatt teljesítették a versenyzők.
jan. 5
6:54
Premier League: Arsene Wenger Sir Alex Ferguson pártján (She)
Igazat adott Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere a Manchester Unitedet irányító Sir Alex Fergusonnak a skót szakember Premier League-sorsolásra vonatkozó bírálatában.
jan. 5
7:12
NBA: nyert a Lakers, kikapott a Celtics és a Cavaliers (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján a Los Angeles Lakers 100–86-ra nyert a Portland Trail Blazers ellen. A Boston Celtics és a Cleveland Cavaliers ellenben vereséget szenvedett. Előbbit a New York Knicks, utóbbit a Washington Wizards páholta el.
jan. 5
7:14
Bayern München: Podolski eladó, 10 millió euró az ára (She)
A Bayern München tájékoztatása szerint 10 millió euróért hajlandók lemondani Lukas Podolskiról, a csapat 23 éves támadójáról.
jan. 5
7:30
NHL: szétlövésben nyert a Canadiens a Panthers ellen (She)
Remek mérkőzésen nyert a Montreal Canadiens a Florida Panthers ellen az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A kanadai együttes a szétlövésben bizonyult csak jobbnak a Párducoknál.
jan. 5
7:32
NFL: a Baltimore elleni meccsig tartott a Dolphins ereje (She)
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) rájátszásának első körében, az úgynevezett wild card-fordulóban hazai pályán szenvedett vereséget a Miami Dolphins a Baltimore Ravenstől. A másik találkozón a Philadelphia Eagles a Minnesota Vikingsnél bizonyult jobbnak.
jan. 5
8:24
Tenisz: Czink Melinda bravúros győzelme Aljona Bondarenko ellen (She)
A brisbane-i női tenisztorna első fordulójában Czink Melinda két szettben, 7:6, 6:1-re verte meg a világranglista 33. helyezettjét, az ukrán Aljona Bondarenkót.
jan. 5
9:00
Anglia: Capello óva intette Montolivót Gerrarddal kapcsolatban (She)
Fabio Capello, az angol válogatott olasz szövetségi kapitánya óva intette Riccardo Montolivót attól, hogy a nemrég kocsmai verekedésért letartóztatott Steven Gerrard mintáját a pályán kívül is kövesse.
jan. 5
9:02
Middlesbrough: Lamb nem hallgatott, beszólt a Tottenhamnek (She)
Stewart Downing tisztességtelen megkörnyékezésével vádolta meg Keith Lamb, a Middlesbrough klubigazgatója a Tottenhamet, amely a sportvezető állítása szerint igyekszik a játékost jelenlegi egyesületével szembeállítani.
jan. 5
9:18
Belgium: újabb ajánlatot kapott a Standard Liége szerb csatára (She)
Angol internetes értesülések szerint az Aston Villa is érdeklődik a belga Standard Liege szerb támadója, Milan Jovanovics iránt.
jan. 5
9:36
Manchester City: az Inter Adrianót adná a szintén brazil Jóért (She)
Olasz értesülések szerint az Inter a brazil Adrianót ajánlotta fel a Manchester Citynek a csatár honfitársáért, Jóért cserébe.
jan. 5
9:38
NFL: az Atlanta Falcons mestere, Mike Smith lett az év edzője (She)
Az Atlanta Falconst irányító Mike Smitht választották az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) 2008-as szezonjának legjobb edzőjévé.
jan. 5
9:54
Formula-1: Alonso sértetlenül megúszta a repülőgép-balesetet (She)
A spanyol Fernando Alonso magángépe vasárnap délután próbált felszállni Kenyában, amikor egy másik repülővel ütközött.
jan. 5
10:12
Kézilabda: együtt a férfi vb-keret, nincs titkolózás (She)
Tatán gyakorol a jövő pénteken kezdődő horvátországi világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott.
jan. 5
10:14
Póker: Thomas Dwan másfél millió dolláros ajánlatot tett (She)
A tekintélyes pókerújságban, a Bluff magazinban tette közzé Thomas Dwan, közismertebb becenevén „durrrr” a világ pókerjátékosainak szóló kihívását.
jan. 5
10:16
Öböl-kupa: gól nélküli döntetlennel kezdett a házigazda (She)
A házigazda ománi válogatott gól nélküli döntetlennel kezdett a Perzsa-öböl környéki arab országok hagyományosan megrendezett Öböl-kupájának nyitányán az A-csoportban.
jan. 5
10:48
Tenisz: Szávay Ágnes a 25. helyről kezdi az idei szezont (She)
Az évzáró ranglistán még 28. Szávay Ágnes – a pontszámítás sajátosságának köszönhetően – a 25. helyről kezdheti meg a 2009-es esztendőt a női teniszezők világranglistáján. Az év első rangsorában, csakúgy, mint a tavalyi utolsóban, a szerb Jelena Jankovics áll az élen.
jan. 5
11:06
Halálozás: elhunyt a 21 éves trinidadi bokszvilágbajnok (She)
Autóbalesetben életét vesztette Gisselle Salandy, profi ökölvívó világbajnoknő.
jan. 5
11:08
Vízilabda: Steinmetz Ádámék nyertek az Adria-ligában (She)
Az ortodox karácsony előtt rendezték meg az Adria-ligában a Primorac Kotor–Budvanszka Rivijera összecsapást.
jan. 5
11:10
Asztalitenisz: összesorsoltak egymással két magyar csapatot (She)
A Klubcsapatok Szuperligájában is találkozik a Lombard BVSC és a Celldömölki VSE együttese, miután a két magyar csapatot összesorsolták a negyeddöntőben.
jan. 5
11:24
Autóbalesetben meghalt a profi bokszbajnoknő (Behaviour)
Autóbalesetben életét vesztette Gisselle Salandy, profi ökölvívó világbajnoknő.
jan. 5
12:00
Fehérvár: elmarad a Slovan elleni edzőmeccs, Tkacsuk érkezik (She)
A Soproni Ligában szereplő FC Fehérvár hivatalos honlapja közölte, hogy elmarad a pozsonyi Slovan ellen január 17-re tervezett edzőmeccs. A klub azt is bejelentette, hogy hétfőn egy ukrán középpályás, Olekszandr Tkacsuk érkezik próbajátékra Varga István csapatához.
jan. 5
12:02
Tenisz: eddig az összes kiemelt továbbjutott az aucklandi tornán (She)
A 220 000 dollár összdíjazású aucklandi női tenisztorna első fordulójának hétfői mérkőzéseit az összes kiemelt sikerrel vette.
jan. 5
12:04
Valencia: David Villa nem megy sehová, még a Barcába sem (She)
A Valencia tagadja, hogy a csapat sztárja, David Villa távozna a klubtól.
jan. 5
12:06
Jégtánc: börtönbüntetés a halálos balesetet okozó világbajnoknak (She)
A korábbi, felfüggesztett ítéletet megváltoztatva a fellebbviteli bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bolgárok világbajnok jégtáncosát, Makszim Sztaviszkit, aki 2007 augusztusában ittasan halálos közlekedési balesetet okozott. A büntetés időtartama nem változott, két és fél év.
jan. 5
12:18
Tenisz: Ivanovics továbbjutott, Hantuchová viszont kiesett (She)
A 220 000 dollár összdíjazású brisbane-i női tenisztorna első fordulójában nagy meglepetésre búcsúzott a szlovák Daniela Hantuchová, akit az olasz Sara Errani győzött le 6:7, 6:4, 6:0-re.
jan. 5
12:36
UEFA-kupa: doppingolt a bolgár középpályás, két évre elmeszelték (She)
Kétéves eltiltást kapott a Lokomotiv Szófia bolgár védője, Nikolaj Pavlov, miután az egyik augusztusi UEFA-kupa-mérkőzés után adott vizeletmintájában anabolikus szteroidok nyomaira bukkantak.
jan. 5
12:38
Videó: Paterson kis híján eltörte a manchesteri Vidics lábát (She)
Az FA-kupa 3. fordulójában rendezett Southampton–Manchester United mérkőzésén a hazaiak játékosa, Matthew Paterson kis híján eltörte a Manchester United védőjének, Nemanja Vidicsnek a lábát.
jan. 5
12:40
Tenisz: Stepánek túljutott az első fordulón Brisbane-ben (She)
A 484 ezer dollár összdíjazású brisbane-i férfi tenisztorna első fordulójában a cseh Radek Stepánek 6:2, 6:2-re győzött az orosz Igor Kunyicin ellen.
jan. 5
12:42
Videó: Paolo Maldini fia gyönyörű mozdulattal szerelte le Seedorfot! (She)
Érdekes felvétel került fel a videómegosztókra a közelmúltban. Az AC Milan holland középpályása, Clarence Seedorf egy gálán szállt be a gyerekek közé játszani. Meglepő módon azonban a mindössze ötéves Daniel Maldini, Paolo Maldini fia fantasztikus mozdulattal parancsolt megálljt a klasszisnak.
jan. 5
12:44
Juventus: a hosszú ideje sérült Trezeguet már labdába rúghat (She)
Elkezdhette a labdás edzéseket David Trezeguet, a Juventus világ- és Európa-bajnok francia csatára.
jan. 5
12:54
Tenisz, Hopman-kupa: a németek 2-1-re legyőzték az ausztrálokat (She)
Németország 2–1-re nyert Ausztrália ellen a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán, a Hopman-kupán.
jan. 5
12:56
Schalke: felbontották az uruguayi Gustavo Varela szerződését (She)
Közös megegyezéssel azonnali hatállyal felbontotta a 30 éves uruguayi középpályás, Gustavo Varela szerződését a német élvonalban szereplő Schalke 04 vezetősége. Varela eredetileg idén nyárig lett volna a klub játékosa, ám sérülése miatt ebben az évadban még nem lépett pályára.
jan. 5
12:58
Hollandia: marokkói válogatott középpályás érkezik Fehérékhez (She)
Marokkói válogatott középpályást igazolt a Fehér Csabát is foglalkoztató NAC Breda: a holland élvonalban szereplő együttes a szezon végéig szóló megállapodást kötött Nurdin Bukarival.
jan. 5
13:30
Debrecen: a Sparta Prahától igazolhat kapust a DVSC (She)
A labdarúgó Soproni Ligában listavezető DVSC a honlapján közölte, hogy tárgyalásokat folytat Miski Zoltánnal, a Sparta Praha kapusával.
jan. 5
13:32
Ligue 1: a Lille kitart Juhász Roland megszerzése mellett (She)
A francia La Voix du Nord napilap értesülései szerint a Lille továbbra is érdeklődik Juhász Roland iránt, és szívesen igazolná a védőt.
jan. 5
13:48
Anderlecht: Argentínában került kórházba Juhász csapattársa (She)
Bélfertőzés és jelentős súlyveszteség miatt került kórházba Buenos Airesben Nicolas Frutos, a belga Anderlecht csatára. Juhász Roland csapattársát erős dehidratáció és több mint 5 kiló súlyvesztés miatt kezelik az egyik helyi kórházban.
jan. 5
14:42
Játékvezetés: az IFFHS szerint Rosetti lett az év legjobbja (She)
A labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) éves szavazásán 83 ország szakértői és újságírói dönthették el, ki volt a 2008-as év legjobb labdarúgó-játékvezetője.
jan. 5
15:00
Soproni Liga: ma 12 csapat kezdte meg a felkészülést a tavaszra (She)
A Soproni Liga szereplői közül 12 csapat kezdte meg a mai nappal a felkészülést a 2008–2009-es bajnokság tavaszi szezonjára. A Kaposvár már szombaton edzést tartott, míg a Haladás szerdán, a Vasas csütörtökön, a Nyíregyháza pedig jövő hétfőn vág bele. Körképünkben azon együttesek háza táján néztünk körül, amelyeknél már elkezdődött a munka.
jan. 5
15:02
MMA: január 17-én vb-címmeccsel vonul vissza Növényi Norbert (She)
Január 17-én MMA világbajnoki címmérkőzésen lép kötelek közé Növényi Norbert birkózó olimpiai bajnok, aki ezzel zárja le sokszínű, sikerekben gazdag élsportolói pályafutását.
jan. 5
15:04
Middlesbrough: írásban kérte elengedését Stewart Downing (She)
A 21-szeres angol válogatott középpályás, Stewart Downing elégedetlen jelenlegi helyzetével a klubon belül, ezért már jó ideje a távozását fontolgatja. A Boro vezetősége ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy egyetlen játékosától sem hajlandó megválni a januári átigazolási időszakban.
jan. 5
15:06
NBA: a portlandi Brandon Roy több mint egy hétre kidőlt a sorból (She)
Térdsérülés miatt hét-tíznapos pihenőre kényszerül a Portland Trail Blazers játékosa, Brandon Roy.
jan. 5
15:18
Fiorentina: a laziós Ledesma a nyáron Firenzébe szerződhet (She)
A La Nazione című olasz lap szerint a Fiorentina szóban megegyezett Cristian Ledesmával, aki a nyári átigazolási időszakban szerződne a „lilákhoz”.
jan. 5
15:20
Vb 2010: megölték a dél-afrikai szervezőbizottság egyik tagját (She)
Megölték a jövő évi dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottságának egyik tagját.
jan. 5
15:54
Vízilabda: megműtötték Kiss Gergő törött ujját, februárban játszhat újra (She)
Kétórás operáción esett át a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely, a Primorac Kotor játékosa, akinek még decemberben, egy Montenegrói Kupa-meccsen törött el a bal kezén a kisujja. A pólóst az új év első napján Budapesten műtötték meg.

Keresés