2010. január 1. péntek

jan. 1
9:12
Szavaztak a sportújságírók - Bolt Messi és Federer előtt (Behaviour)
Hasonlatosan 2008-hoz, a 2009-es esztendőben is Jelena Iszinbajevát és Usain Boltot ítélte a világ legjobb sportolójának a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS).
jan. 1
10:24
Beckham ott lehet a vb-n (Behaviour)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint David Beckham ott lehet a jövő évi dél-afrikai világbajnokságon, ha fizikálisan tökéletes állapotban lesz.
jan. 1
10:26
NHL - az év utolsó napján sem pihentek a csapatok (Behaviour)
Kiütéses győzelemmel búcsúzott az óévtől a Chicago Blackhawks csapata, amely 5-1-re páholta el a szintén divízió-éllovas New Jersey Devilst az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) december 31-i játéknapján.
jan. 1
10:42
Kovács Katalin: Nem én vagyok egyedül a sikereim kovácsa (Infostart)
Nagyon zavarja bokasérülése a 27-szeres világbajnok Kovács Katalint. A 2009-es évet négy vb-aranyéremmel záró kajakozó erről az InfoRádiónak adott interjúban beszélt.
jan. 1
10:42
Zeneszerző, bíró és pszichológus segítségével készülünk az EB-re (Behaviour)
Megkezdte a közvetlen felkészülést a január 19-én kezdődő hazai rendezésű Európa-bajnokságra a magyar futsalválogatott, amely a két ünnep között Telkiben edzőtáborozik. Kozma Mihály szövetségi kapitány minden részletre kiterjedő programot állított össze csapatának, hogy ellensúlyozza a profikból álló európai elit csapatok helyzeti előnyét.
jan. 1
10:44
NBA - öt meccs, évbúcsúztató gyanánt (Behaviour)
A hárompontos dobásai közül hatot is értékesítő, összesen 30 pontig jutó Aaron Brooks volt a nyerőembere a Houston Rocketsnek a Dallas Mavericks ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi, csütörtöki játéknapján, amikor is öt alapszakasz-mérkőzést rendeztek meg évbúcsúztató gyanánt.
jan. 1
11:36
Iszinbajeva és Bolt a legjobb (Metropol)
A tavalyi év győzteseit tartotta idén is a világ legjobb sportolójának a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség.
jan. 1
11:36
Eldőlt: május 29-én, Budapesten magyar-német futballmeccs lesz (Behaviour)
Immár hivatalos és végleges a döntés: május 29-én, Budapesten, a Puskás-stadionban Magyarország-Németország barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzést rendeznek.
jan. 1
11:54
Az év sportbotrányai - Bebörtönzés, pénzhiány, vallomás, bunda és Semenya (Behaviour)
Év végén szokás visszatekinteni, mérleget vonni, listákat készíteni. A Népszava sportrovata már tavaly sem kívánt kimaradni a jóból; az idén újfent osztottunk, szoroztunk, szavaztunk, és összeállítottuk az év legjobb sportolóinak, legjobb együtteseinek, legnagyobb botrányainak, illetőleg legpechesebb szereplőinek top 10-es rangsorát. Négyrészes sorozatunk harmadik fejezete a skandalumoké.
jan. 1
12:12
Mike Tyson ezúttal megúszta (Behaviour)
Jól indult az új esztendő Mike Tyson számára: a börtönviselt ex-világbajnok bokszolóval szemben nem indítanak eljárást azért, mert tavaly ősszel megvert egy fotóriportert.
jan. 1
12:30
NBA: Durant sorozatban hatodszor jutott 30 pont fölé (She)
Kevin Durant ismét nagyszerű teljesítményt nyújtott az Oklahoma City Thunderben: 31 ponttal vezette 87-86-os győzelemre csapatát a Utah Jazz ellen, és sorozatban hatodszor jutott 30 pont fölé.
jan. 1
12:30
Komoly változások a kosárpályákon (Behaviour)
Ősztől az európai szövetség (FIBA Europe) kezdeményezésére megváltozik a kosárlabda­pályák felfestése: 50 centivel távolabbra (6,75 m-re) kerül a hárompontos vonal, a palánk alatti megjelölt terület pedig – ahol csak három mp-ig szabad tartózkodni – trapéz helyett téglalap alakú lesz.
jan. 1
12:32
Válogatott: május végén jönnek a vb-résztvevő németek Budapestre (She)
Immár hivatalos és végleges a döntés: május 29-én, Budapesten, a Puskás-stadionban Magyarország-Németország barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzést rendeznek.
jan. 1
12:34
Real Madrid: Kaká elkezdte az edzéseket, de nem tudni, mikor tér vissza (She)
Kaká, a Real Madrid labdarúgócsapatának középpályása egyhónapos szünet után ismét edzhetett.
jan. 1
12:48
NHL: a Blackhawks magabiztosan verte meg a New Jersey Devilst (She)
A Chicago Blackhawks a 26 alkalommal védő Cristobal Huet és a gólt szerző valamint gólpasszt adó Jonathan Toews vezetésével verte meg 5-1-re a New Jersey Devilst az NHL 83. játéknapján.
jan. 1
12:48
Nem perelik a fotóst verő Mike Tysont (Metropol)
Jól indult az új esztendő Mike Tyson számára: a börtönviselt ex-világbajnok bokszolóval szemben nem indítanak eljárást azért, mert tavaly ősszel megvert egy fotóriportert.
jan. 1
12:50
Elismerés: a világ sportújságíróinál Iszinbajeva és Bolt a legjobb (She)
Hasonlatosan 2008-hoz, a 2009-es esztendőben is Jelena Iszinbajevát és Usain Boltot ítélte a világ legjobb sportolójának a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS).
jan. 1
13:06
Ferencváros: Short szerződtetné a kölcsönben már megismert máltai kapust (She)
A Ferencváros Soproni Ligában szereplő labdarúgócsapatához szerződhet a máltai válogatott kapus, Justin Haber, aki korábban kölcsönjátékosként már szerepelt a zöld-fehér együttesben.
jan. 1
13:06
Műanyag toll, csavarhúzószett, Fradika, bénázó vívóvezetés és az überelhetetlen Berényi (Behaviour)
Év végén szokás visszatekinteni, mérleget vonni, listákat készíteni. A Népszava sportrovata már tavaly sem kívánt kimaradni a jóból; az idén újfent osztottunk, szoroztunk, szavaztunk, és összeállítottuk az év legjobb sportolóinak, legjobb együtteseinek, legnagyobb botrányainak, illetőleg legpechesebb szereplőinek top 10-es rangsorát. Négyrészes sorozatunk befejező fejezete lúzereké.
jan. 1
13:42
QPR: Buzsáky szereti a klubot és Londont, így mindenképp maradna (She)
Az angol másodosztályban szereplő Queens Park Rangers labdarúgócsapatának magyar középpályása, Buzsáky Ákos a London Informer című lapnak megerősítette, szeretne maradni a fővárosi együttesnél.
jan. 1
13:42
Mourinho cáfolja, hogy visszatérne Angliába (Behaviour)
José Mourinho, az Internazionale labdarúgócsapatának vezetőedzője cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint az idény végén visszatérne Angliába.
jan. 1
14:00
Fulham: Gera szerint a csapatnál mindenki büszke lehet a 2009-es évre (She)
Gera Zoltán szerint csapata, a Premier League-ben szereplő Fulham labdarúgói büszkék lehetnek arra, amit 2009-ben elértek.
jan. 1
14:02
Real Madrid: Van Nistelrooy szabadon tárgyalhat a jövőjéről (She)
A spanyol Marca napilap beszámolója szerint Ruud van Nistelrooy, a Real Madrid támadója szabadon tárgyalhat a jövőjéről az iránta érdeklődő klubokkal.
jan. 1
14:18
Sakk: továbbra is Lékó Péter a legjobb magyar a FIDE-nél (She)
Lékó Péter áll a legjobban a magyarok közül a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) januártól érvényes világranglistáján, annak ellenére, hogy 13 pontot és három pozíciót veszített a két hónappal ezelőtti listához képest. A nőknél Polgár Judit harminckilencedik alkalommal vezet.
jan. 1
14:36
Tenisz: Szávay és Czink is indul a vasárnap kezdődő brisbane-i tornán (She)
Két korábbi belga világelső, Justine Henin és Kim Clijsters, továbbá két magyar játékos, Czink Melinda és Szávay Ágnes is szerencsét próbál a vasárnap rajtoló brisbane-i tenisztorna női versenyén.
jan. 1
14:54
Sakk: négy forduló után Almási Zoltán áll az élen Reggio Emiliában (She)
Négy forduló után Almási Zoltán vezet a Reggio Emilia-i sakk szupertornán. A magyar nagymester, aki két éve megnyerte a versenyt, eddigi produkciójával négy Élő-pontot szerzett. Almási szombati ellenfele az orosz Konsztantyin Landa lesz.
jan. 1
14:54
Brisbane - ex-világelsők ellen játszhatnak Szávayék (Behaviour)
Két korábbi belga világelső, Justine Henin és Kim Clijsters, továbbá két magyar játékos, Czink Melinda és Szávay Ágnes is szerencsét próbál a vasárnap rajtoló, brisbane-i tenisztorna női versenyén.
jan. 1
15:12
Tenisz: Söderling legyőzte Federert Abu-Dzabiban, így döntős (She)
Robin Söderling három játszmában legyőzte pénteken a világelső svájci Roger Federert az Abu-Dzabiban zajló meghívásos bemutató tenisztornán, s így bejutott a döntőbe.
jan. 1
15:12
Söderling legyőzte Federert (Behaviour)
Robin Söderling három játszmában legyőzte pénteken a világelső svájci Roger Federert az Abu-Dzabiban zajló meghívásos bemutató tenisztornán és bejutott a döntőbe.
jan. 1
15:30
Ökölvívás: Mike Tyson bizonyíték hiányában megúszta a fotós leütését (She)
Az illetékes kaliforniai szervek ejtették a vádemelési, illetve büntetési javaslatot a november közepén újabb tettlegességig fajuló incidensbe keveredő Mike Tysonnal szemben, ugyanis nem találtak kellő bizonyítékot a korábbi nehézsúlyú világbajnok ellen.
jan. 1
15:48
Plymouth: Tímárt kölcsönadták a harmadosztályú Oldhamnek (She)
Az angol labdarúgó-harmadosztályban szereplő Oldham Athletic a hivatalos honlapján tette közzé, hogy mindössze 12 órával az átigazolási piac megnyitása után kölcsönvette a Plymouth magyar védőjét, Tímár Krisztiánt.
jan. 1
16:24
Everton: Jo engedély nélkül hazament, felfüggesztették (She)
Az Everton labdarúgócsapatának vezetősége felfüggesztette a Manchester Citytől kölcsönvett Jót, miután a brazil csatár a klub engedélye nélkül utazott haza.
jan. 1
17:00
Síugrás: Schlierenzauer nyert Garmisch-Partenkirchenben (She)
Gregor Schlierenzauer nyerte a Négysáncverseny második, garmisch-partenkircheni állomását. A világkupa osztrák címvédője szoros csatában győzte le honfitársát, Wolfgang Loitzlt. A második ugrására óriási sáncrekordot elérő Simon Ammann csak harmadik lett az első sorozatban bemutatott gyengébb kísérlete és az alacsony stíluspontok miatt.
jan. 1
17:00
Abu-Dzabi - Nadal visszavághat a tavalyi vereségekért (Behaviour)
A spanyol Rafael Nadal lesz a svéd Robin Söderling ellenfele az Abu-Dzabiban zajló meghívásos bemutató tenisztorna döntőjében, miután pénteken két játszmában nyert honfitársa, David Ferrer ellen.
jan. 1
17:02
NBA: két Wizards-játékos fegyverrel fenyegette egymást (She)
Egészen elképesztő sztorit röpített világgá a New York Post: a lap belső információkra hivatkozva közölte, hogy december 24-én Gilbert Arenas és Javaris Crittenton pisztolyt fogott egymásra a Washington Wizards kosárlabdacsapatának öltözőjében.
jan. 1
17:02
Fertőző mirigylázban szenved az olimpia nagy esélyese (Behaviour)
Fertőző mirigylázban szenved a német Aljona Savchenko, aki Robin Szolkowyval az oldalán a műkorcsolyázók párosversenyének egyik nagy esélyese a vancouveri téli olimpián.
jan. 1
17:18
Blog: Fulham, Zürich, Kisteleki - Szöllősi György írása (She)
Újabb írással jelentkezett Szöllősi György újságíró, aki ezúttal az elmúlt év bloggal kapcsolatos ügyeiről ír, valamint néhány 2009-ben készült különleges fotót is megoszt az olvasókkal.
jan. 1
17:18
Négysáncverseny - a második állomás eredményei (Behaviour)
Gregor Schlierenzauer győzött az 58. síugró Négysáncverseny második állomásán, a németországi Garmisch-Partenkirchenben.
jan. 1
17:20
Műkorcsolya: gondban az esélyes Savchenko, Szolkowy páros (She)
Fertőző mirigylázban szenved a német Aliona Savchenko, aki Robin Szolkowyval az oldalán a műkorcsolyázók párosversenyének egyik nagy esélyese a vancouveri téli olimpián.
jan. 1
17:36
Tenisz: Nadal csap össze Söderlinggel a döntőben Abu-Dzabiban (She)
A spanyol Rafael Nadal jutott be másodikként az Abu-Dzabiban zajló meghívásos bemutató tenisztorna döntőjébe, miután két játszmában megverte honfitársát, David Ferrert.
jan. 1
17:54
Premjer-liga: Hondával erősítette meg sorait a CSZKA Moszkva (She)
A CSZKA Moszkva labdarúgócsapata négy évre szerződtette a japán válogatott középpályását, Honda Keiszukét.
jan. 1
17:56
Görögország: visszatért az Olympiakoszhoz LuaLua (She)
Az Olympiakosz labdarúgócsapata a szezon végéig szerződtette a kongói Lomana Trésor LuaLuát.
jan. 1
18:12
Jégkorong junior-vb: szétlövésben nyert Kanada az Egyesült Államok ellen (She)
Szétlövés után 5–4-es győzelmet aratott a házigazda Kanada az Egyesült Államok ellen a jégkorong junior-világbajnokságon.
jan. 1
18:14
Románia: izraeli edző Petrescu utódja a bajnoki címvédőnél (She)
A román bajnoki címvédő Unirea Urziceni labdarúgócsapata másfél éves szerződést kötött Ronny Levyvel. Az izraeli edző az Oroszországba távozó Dan Petrescu utódja a kispadon.
jan. 1
18:30
Sífutás: Northug szenzációs versenyben nyert Oberhofban (She)
A férfiaknál Petter Northug sikerével ért véget Oberhofban a Tour de Ski versenysorozat első állomása. A norvégok négyszeres világbajnoka mindössze nyolc tizeddel előzte meg a svédek meglepetésemberét, Marcus Hellnert.
jan. 1
18:30
Schlierenzaueré a második győzelem (Metropol)
Gregor Schlierenzauer győzött az 58. síugró Négysáncverseny második állomásán, a németországi Garmisch-Partenkirchenben.
jan. 1
18:32
Nürnberg: Breno jött, Roy Makaay és Zabavník jöhet (She)
A német élvonalbeli 1. FC Nürnberg labdarúgócsapata kölcsönvette a Bayern München brazil védőjét, Brenót.
jan. 1
18:32
Agüero továbbra is Madridban tervezi a jövőjét (Metropol)
Sergio Agüero, a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Atlético Madrid támadója ismételten kifejezésre juttatta jelenlegi klubja iránti elkötelezettségét, egyúttal cáfolta azokat a sajtóhíreket, melyek szerint a januári átigazolási szezonban a londoni Chelsea-hez szerződne.
jan. 1
18:48
AC Milan: Torrest nézték ki maguknak a milánói piros-feketék (She)
Az AC Milan labdarúgócsapatának vezetői Fernando Torres megszerzésén gondolkodnak – írja a Corriere dello Sport. A liverpooli csatár minimum 40-50 millió euróba kerülne, és kérdés, el akarja-e hagyni Angliát – bár elégedetlen a „vörösök" szereplésével.
jan. 1
18:48
Brisbane: Henin, Clijsters és a magyarok (Metropol)
Két korábbi belga világelső, Justine Henin és Kim Clijsters, továbbá két magyar játékos, Czink Melinda és Szávay Ágnes is szerencsét próbál a vasárnap rajtoló, brisbane-i tenisztorna női versenyén.

Keresés