2010. január 12. kedd

jan. 12
0:00
Portugália: nem bírt egymással a Belenenses és a Vitória Setúbal (She)
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában gólnélküli döntetlennel zárult a Belenenses és Vitória Setúbal randevúja. Előbbi a 15., utóbbi a 13. helyen áll a tabellán, a két csapatot mindössze egy pont választja el egymástól.
jan. 12
3:00
Hamiltonék szakítottak (Blikk)
Véget ért a nagy szerelem: elismerte a korábbi Forma–1-es világbajnok Lewis Hamilton és az énekes Nicole Scherzinger, hogy vége a kapcsolatuknak.
jan. 12
3:04
Kizárták a togóiakat az Afrika-kupából (Blikk)
Foci helyett gyász, az elnök különgépével vitték Angolából Loméba a terrortámadás áldozatait
jan. 12
3:08
Nyomás alatt a Debrecen (Blikk)
Azon vitázik egymással a Debrecen és a válogatott focista, hogy mikor jár le három éve kötött szerződésük
jan. 12
3:12
Kovács Csaba a kesztyűjén viseli fiai nevét (Blikk)
A hokis reméli, nyolc és fél hónapos kisfiai is megszeretik majd a jégkorongot
jan. 12
7:12
Tenisz: Szávay Ágnes kikapott Aravane Rezaitól Sydneyben (She)
A Sydneyben zajló WTA-torna második fordulójában Szávay Ágnes két szettben vereséget szenvedett a francia Aravane Rezaitól.
jan. 12
7:30
Platini: Ukrajna és Lengyelország kockázatos választás volt EB-helyszínnek (Infostart)
Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint kockázatos volt odaítélni Ukrajnának és Lengyelországnak a 2012-es kontinensbajnokság rendezési jogát, mert a két ország nem rendelkezik megfelelő tapasztalattal ahhoz, hogy egy ilyen esemény házigazdája legyen.
jan. 12
7:30
NBA: otthon kapott ki a Boston, szoros meccsen nyert a Cavs (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 76. játéknapján a Boston Celtics hazai pályán szenvedett vereséget az Atlanta Hawkstól. A Cleveland nagy csatában nyert a Golden State otthonában, kiadós verést kapott a Miami Salt Lake Cityben.
jan. 12
8:24
Tenisz: Kuznyecova kikapott Sydneyben, Serena Williams nyert (She)
A Sydneyben zajló WTA-torna második fordulójában az első helyen kiemelt amerikai Serena Williams bejutott a harmadik fordulóba, miután két sima szettben megverte a spanyol Martínez Sánchezt. A harmadik helyen rangsorolt Szvetlana Kuznyecova viszont kikapott a szlovák Dominika Cibulkovától.
jan. 12
8:30
Alonso Ferrariba öltözött (Behaviour)
Hétfőn először jelent meg hivatalosan a Forma-1-es Ferrari színeiben Fernando Alonso a nyilvánosság előtt.
jan. 12
8:42
IFFHS: Iker Casillas a legjobb kapus Buffon és César előtt (She)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint a Real Madrid spanyol játékosa, Iker Casillas volt a 2009-es esztendő legjobb kapusa. A második helyen az olasz Gianluigi Buffon (Juventus), a harmadikon a brazil Júlio César (Inter) végzett a kapusok rangsorában.
jan. 12
9:00
Görbicz Anita teljesen meggyógyult (Blikk)
Világklasszis játékkal tért vissza a nemzetközi porondra az irányító, aki tavaly május elején sérült meg, elszakadtak a szalagjai a bal térdében. A Győri Audi ETO kézilabdázója 11 gólt lőtt vasárnap az orosz Zvezda Zvenyigorod ellen 27-25-re megnyert Bajnokok Ligája-találkozón.
jan. 12
9:00
Szávay kikapott Sydney-ben (Metropol)
Szávay Ágnes kétszettes mérkőzésen vereséget szenvedett kedden Aravane Rezai-től, így nem jutott be a negyeddöntőbe a sydneyi keménypályás tenisztorna 600 ezer dollár összdíjazású női versenyében.
jan. 12
9:18
Mától tesztel Schumacher (Blikk)
JÉREZ – Ma kezdi meg első hivatalos tesztjét a Forma–1-be visszatérő hétszeres világbajnok, Michael Schumacher.
jan. 12
9:36
Roberto Carlos szerint barátja, Ronaldo újra a csúcsra ér (Infostart)
A 36 éves Roberto Carlos 20 éve játszik élcsapatokban. Nyert már a világbajnokságot, Copa Americát, Bajnokok Ligáját, spanyol bajnokságot, Brazil Kupát. 13 év után visszatért Brazíliába, hogy valóra váltsa régi álmát és magasba emelhesse a Libertadores kupát is. Új csapatának régi játszótársa, Ronaldo klubját, a Corinthianst választotta. Hazatérése alkalmából a globoesporte.com portálon jelent meg…
jan. 12
9:36
MTK: cisztát találtak Szabó Ádám térdében, meg kell műteni (She)
Operáció vár Szabó Ádámra a hét második felében, miután az orvosok cisztát találtak a középpályás jobb térdében.
jan. 12
9:54
Nyári nagytakarításra készül Alex Ferguson (Infostart)
Öt játékosától is megszabadulhat nyáron Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere, mert nem megfelelően teljesítettek.
jan. 12
9:54
Vasas: olasz, holland és nigériai próbajátékos Angyalföldön (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Vasashoz három új próbajátékos érkezett: az olasz Andrea Borselli, a holland René van Dieren és a nigériai Shola Adewumi Oyinloe is bizonyíthat Giovanni Dellacasa vezetőedzőnek – adta hírül az angyalföldi klub hivatalos honlapja.
jan. 12
10:12
Iker Casillas volt 2009 legjobb kapusa (Infostart)
Iker Casillas, a Real Madrid játékosa volt a 2009-es év legjobb kapusa a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS szavazása alapján.
jan. 12
10:48
Szolnok: meggyőző volt a 'Gladbachban is megforduló játékos (She)
Kedvező benyomást tett Edwin Bediako a Szolnoki MÁV vezetőire. A ghánai születésű, német állampolgárságú, 29 esztendős bal oldali középpályás korábban a Mönchengladbachban és az Arminia Bielefeldben is futballozott.
jan. 12
10:54
Szávay: végre egy igazi bravúr! (Behaviour)
Úgy tűnik, tényleg jót tett Szávay Ágnesnek, hogy selejtezőt játszott: a három ottani sikert követően ugyanis fordulatos találkozón legyőzte a szerb Jankovicsot. Ezzel sorrendben negyedik meccsét nyerte a Sydney-ben zajló tornán, és ilyen "bravúrt" utoljára tavaly nyáron, a Római Teniszakadémián tudott produkálni. Czink Melinda viszont sima vereséget szenvedett, így ő mostantól máris koncentrálhat…
jan. 12
11:06
Real Madrid: a klub a Racing spanyol utánpótlás-válogatott játékosát akarja (She)
A madridi Marca és As napilapok értesülései szerint a Real Madrid meg akarja szerezni a Racing Santader 18 éves spanyol utánpótlás-válogatott középpályását, Sergio Canales Madrazót.
jan. 12
11:08
Diósgyőr: a győri Bojan Brnovics és Zoran Supics után is érdeklődnek (She)
Az élvonalbeli DVTK szakvezetői igen komolyan gondolják bentmaradási szándékukat – jelenleg az utolsó előtti helyen állnak –, a téli átigazolási szezonban gőzerővel dolgoznak a keret megerősítésén. Így került képbe a Győr két légiósa, Bojan Brnovics és Zoran Supics, akik az ősszel kevés játéklehetőséghez jutottak Pintér Attilánál.
jan. 12
11:12
Már csak egy hónap van a téli olimpiáig! (Behaviour)
Pontosan egy hónap múlva lobban fel a láng Vancouverben, de ha holnap kellene megnyitni a 21. téli olimpiát, az sem okozna gondot a kanadai szervezőknek. Váláság, terrorizmus és járvány idején makulátlannak ígérkező játékokra van kilátás.
jan. 12
11:14
Gyerekeket támogatnak a hazai futsalosok - Nem sokára indul az Eb! (Behaviour)
A január 19. és 30. között a debreceni Főnix Csarnokban és a budapesti Papp László Sportarénában rendezendő futsal Eb-re készülő magyar válogatott felkészülése a célegyenesbe érkezett: a Kozma Mihály által vezényelt gárda ma este előkészületi mérkőzést vív Debrecenben a finnekkel. A két csapat egy nappal később Nyíregyházán is találkozik.
jan. 12
11:24
Belgium: megmenekült Tisza Tibor csapata, a Royal Antwerp (She)
A Royal Antwerp a hétfő délutáni határidő lejárta előtt rendezte legégetőbb tartozását a Belga Labdarúgó-szövetséggel (KBVB) szemben, így megkapta a további szerepléshez elengedhetetlen licencet. A másodosztály tizedik helyén álló klub törlesztése azt jelenti, hogy a csapat magyar támadója, Tisza Tibor a tavasszal is Belgiumban játszik.
jan. 12
11:26
Kajak-kenu: defibrillátort kap a lágymányosi Spari (She)
A csepeli kajak-kenu vízitelep után defíbrillátorhoz jut a Lágymányosi Spari Kajak-kenu Egyesület is.
jan. 12
11:28
Bűnügy: Farkas Péter kiadatási kérelmét átadták az andorrai hatóságoknak (She)
Átadták Farkas Péter kiadatási kérelmét az andorrai hatóságok részére – közölte kedden az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium az MTI érdeklődésére.
jan. 12
11:30
Tenisz: Pennetta lesz a Szávayt kiejtő Rezai ellenfele Sydneyben (She)
A Sydneyben zajló női tenisztorna második fordulójában az olasz Flavia Pennetta lesz a Szávay Ágnest búcsúztató francia Aravane Rezai ellenfele a negyeddöntőben, miután két szettben legyőzte a kínai Li Nát.
jan. 12
11:30
Végre a focié volt a főszerep az Afrika Kupán (Behaviour)
Vaskos meglepetésekkel folytatódott a labdarúgó Afrika Kupa, az esélyesebb Algéria vereséget szenvedett Malawitól, Elefántcsontpart pedig csak ikszelt Burkina Fasóval. Togót, mivel nem állt ki Ghána ellen, kizárták.
jan. 12
12:00
Tenisz: Kohlschreiber a második körbe jutott, Nalbandiant legyőzte sérülése (She)
Az aucklandi férfi tenisztorna első fordulójában az ötödik helyen kiemelt német Philipp Kohlschreiber 6:2, 6:3-ra legyőzte a szerencsés vesztes spanyol Inigo Cervantes-Huegunt.
jan. 12
12:54
Ökölvívás: Vladimir Klicsko három meccset tervez 2010-ben (She)
Vladimir Klicsko, az IBF (Nemzetközi Bokszszervezet) és a WBO (Bokszvilágszervezet) nehézsúlyú ukrán világbajnoka, aki tavaly csupán egy alkalommal, júniusban lépett szorítóba, az idén három mérkőzést tervez.
jan. 12
12:56
Real Madrid: Benzema készülhet, Higuaín három hétre kidőlt (She)
Gonzalo Higuaín, a Real Madrid támadója combizomsérülést szenvedett, és az orvosi vizsgálatok után kiderült, hogy három hétig harcképtelen lesz.
jan. 12
13:00
A Real és a Barca is két kézzel kapkod az ifjú tehetség után (Behaviour)
Ugrásszerűen megnőtt a kereslet Sergio Canales iránt: a Racing Santander februárban 19 éves tehetségét szíves-örömest leigazolná a spanyol futballbajnokság mindkét óriásklubja, a Real Madrid és az FC Barcelona, de vinné az élvonal két olyan jeles csapata is, mint az FC Sevilla és az Atletico Madrid.
jan. 12
13:12
DVSC: Feczesin Róbert maradna, Bodnár László külföldre menne (She)
Nyáron, az olasz Brescia együttesétől érkezett egy évre kölcsönbe a DVSC labdarúgócsapatához Feczesin Róbert, aki sérülés miatt sokat kihagyott az ősszel, ám bízik benne, hogy a tavasszal bizonyíthat a debreceni közönségnek. A csapat másik játékosa, Bodnár László viszont szívesebben mutatná meg magát külföldön.
jan. 12
13:12
Vancouver 2010: kétséges a magyar szánkós indulása (Metropol)
Jövő pénteken dől el, hogy ott lesz-e a február 12-én kezdődő vancouveri téli olimpián Pulai Imre.
jan. 12
13:14
Baseball: doppingolt a 90-es évek egyik legjobb játékosa (She)
Újabb sztárbaseballosról derült ki, hogy pályafutása alatt évekig doppingszert használt: hétfőn Mark McGwire, a St. Louis Cardinals korábbi legjobbja közleményben ismerte be, hogy szteroidokat szedett.
jan. 12
13:30
Férfi kosárlabda: Jao Ming a világbajnokságot is kihagyja (She)
Az augusztus 28-án kezdődő világbajnokságot is kihagyja Jao Ming, az észak-amerikai profi ligában (NBA) szereplő Houston Rockets kínai kosarasa.
jan. 12
14:06
Osasuna: Vadócznak gyomorbántalmai vannak, de Camacho számít rá a kupában (She)
Navarrai lapok beszámolója szerint Vadócz Krisztián gyomorbántalmakra panaszkodott az Osasuna mai edzésén, de José Antonio Camacho pályára szeretné küldeni a Hércules elleni visszavágón a spanyol Király-kupában.
jan. 12
14:08
Vancouver 2010: Huszár az „eszeveszett edzés” után pontszerzést remél (She)
Váltóban mindenképpen a pontszerzésre törekszik Huszár Erika és a magyar női rövid pályás gyorskorcsolya-csapat a február 12-én kezdődő vancouveri téli olimpián.
jan. 12
14:10
Győr: Dudás Ádám iránt a Kaposvár és a Diósgyőr is érdeklődik (She)
Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Győri ETO labdarúgócsapata a tavasszal szeretné kölcsönadni U20-as vb-bronzérmes középpályását, Dudás Ádámot. Információink szerint a Diósgyőr és a Kaposvár is bejelentkezett a futballistáért.
jan. 12
14:24
Férfi kézilabda: Csoknyai a pénteki edzés után hirdet Eb-keretet (She)
Ma délután sajtótájékoztatót tartott a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Csoknyai István, aki a várakozásokkal ellentétben még nem hirdette ki a január 19-én kezdődő Európa-bajnokságra utazó keretét.
jan. 12
14:26
Benfica: Mourinhót is érdekli a klub argentin válogatott szélsője (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság éllovasa, az Internazionale is beszáll a Benfica argentin válogatott szélsőjéért, Ángel Di Maríáért folytatott harcba.
jan. 12
14:42
Bp. Honvéd: két fiatal válogatott labdarúgó utazik a Fulhamhez (She)
A Budapest Honvéd két utánpótlás-válogatott labdarúgója, az 1992-es születésű Baráth Botond és az egy évvel fiatalabb Fejes János január végén Gera Zoltán csapatához, az angol élvonalbeli Fulhamhez utazik próbajátékra – erről a játékosok menedzsere, Bognár Nándor tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t.
jan. 12
15:00
DVTK: Bajzát, Supics, Brnovics és Zámbó Diósgyőrben folytatja (She)
A Diósgyőr sportigazgatója, Tóth László a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, négy győri futballista, Bajzát Péter, Zoran Supics, Zámbó Bence és Bojan Brnovics Diósgyőrben folytatja pályafutását.
jan. 12
15:18
Barcelona: Lionel Messi a legfiatalabb százgólos lehet szerdán (She)
Lionel Messi, az FC Barcelona argentin támadója századik gólját jegyezheti szerdán a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, ha betalál.
jan. 12
15:20
Kosárlabda Magyar Kupa: elkészültek a nyolcaddöntők párosításai (She)
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) kedd délelőtt elkészítette a férfi és a női Magyar Kupa nyolcaddöntőjének párosítását – olvasható a szövetség hivatalos honlapján.
jan. 12
15:54
Premjer-liga: dán védőt vett Huszti Szabolcs csapata (She)
Az orosz labdarúgó-bajnokságban szereplő Zenit szerződtette Michael Lumbot.
jan. 12
15:56
Bayern München: Robben felépült sérüléséből, pénteken játszhat (She)
A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München holland válogatott szélsője, Arjen Robben felépült múlt héten elszenvedett lábsérüléséből, és elkezdheti a teljes értékű edzésmunkát.
jan. 12
16:12
Bundesliga: visszatér a Schalkéhoz a Mainz játékosa (She)
Három év távollét után a nyáron visszatér a Schalke labdarúgócsapatához Tim Hoogland.

Keresés