2010. január 30. szombat

jan. 30
16:51
Lékó újabb remije Wijk aan Zee-ben (Metropol)
Lékó Péter világossal döntetlent játszott a világranglista-első, norvég Magnus Carlsennel a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló Corus 2010 sakk szuperverseny szombati, utolsó előtti fordulójában.
jan. 30
17:03
Togót kizárták a következő két kontinenstornáról (Infostart)
Nem vehet részt a következő két Afrika Kupán a togói válogatott, amely egy három áldozatot követelő fegyveres támadás nyomán korábban visszalépett a jelenleg Angolában zajló kontinenstornától.
jan. 30
17:03
Norvégia: Korcsmár jó benyomást tett, de még nem döntöttek a sorsáról (She)
Az egyik helyi lapnak nyilatkozva elégedetten beszélt Korcsmár Zsoltról a Brann Bergen labdarúgócsapatának sportigazgatója, Roald Bruun-Hanssen, ugyanakkor a sportvezető elárulta azt is, hogy még nincs döntés az újpesti játékos átigazolásának ügyében.
jan. 30
17:36
Bundesliga: a Bayern legyőzte a Mainzot, és élre állt a tabellán (She)
A hazai pályán játszó Bayern München 3–0-ra legyőzte Lőw Zsolt és Szalai Ádám csapatát, a Mainzot a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában. A találkozón Szalai csereként kapott szerepet, Lőwöt nem nevezték. A sikerrel a Bayern átvette a vezetést a tabellán, igaz, a Leverkusen csak holnap lép pályára.
jan. 30
17:38
Női kézilabda NB I: 26 góllal nyert a Dunaújváros a Hunnia otthonában (She)
A női kézilabda NB I 15. fordulójában a Hunnia otthonában aratott fölényes győzelmet a Dunaújváros.
jan. 30
18:12
Skócia: László kirúgása utáni első meccsét elveszítette a Hearts (She)
Egy nappal László Csaba menedzser kirúgása után vereséget szenvedett a Hearts a skót élvonalbeli bajnokságban: az edinburgh-i gárda a St. Johnstone otthonában kapott ki 1–0-ra. A találkozón Balogh János csereként kapott lehetőséget.
jan. 30
18:14
Premier League: begyűjtötte a három pontot a Liverpool (She)
Hazai pályán aratott 2–0-s győzelmet a Liverpool a Bolton Wanderers ellen a Premier League 24. fordulójában. A Fulhamben Gera Zoltán a 24. perctől a pályán volt, csapata azonban 2–0-ra kikapott az Aston Villától.
jan. 30
18:30
Szánkó vk: Zöggeler negyedszer nyert a szezonban, övé a végső diadal (She)
Az olaszok kétszeres olimpiai bajnok szánkósa, Armin Zöggeler pályafutása során kilencedszer végzett a világkupában az első helyen, miután a 2009–2010-es szezon hetedik, cesenai futamán is diadalmaskodott.
jan. 30
18:39
Férfi kézilabda Eb - Francia-horvát döntő lesz (Metropol)
A világ- és olimpiai bajnok francia válogatott után a vb-ezüstérmes horvát csapat jutott be az ausztriai férfi kézilabda Európa-bajnokság fináléjába, miután a szombati, bécsi elődöntőben legyőzte a vb-harmadik lengyel együttest.
jan. 30
18:57
Ölt a pakk egy svédországi hokimeccsen (Behaviour)
Meghalt egy svéd hokibíró, miután egy juniormeccsen tarkón találta a pakk.
jan. 30
19:06
Afrika-kupa: Obinna döntött a bronzmeccsen Nigéria javára (She)
Az elmúlt öt kiírásból negyedszer szerezte meg a bronzérmet a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján Nigéria, miután Victor Nsofor Obinna találatával 1–0-ra legyőzte Algériát, amelynek így nem sikerült 1990 után ismét érmet szereznie a kontinenstornán.
jan. 30
19:33
Nigéria bronzérmes az Afrika Kupán (Metropol)
Nigéria labdarúgó-válogatottja lett a bronzérmes az Angolában zajló Afrika Kupán, miután a szombati helyosztón egygólos győzelmet aratott Algéria csapata felett.
jan. 30
19:42
Férfi vízilabda ob I: javított a BVSC elleni vereség után a Domino (She)
A Domino Honvéd javított a múlt heti, BVSC elleni kínos fiaskó után, és a férfi vízilabda ob I 13. fordulójában 13 góllal, 16–3-ra verte meg a Szentest. A Vasas a Pécs ellen nyert hat góllal.
jan. 30
19:44
Videó: nézze meg Obinna bronzérmet érő gólját! (She)
Nigéria, azaz a Zöld Sasok ezúttal is felállhattak a dobogóra az Afrika-kupán, mégpedig a harmadik fokra, miután 1-0-ra legyőzték Algéria válogatottját. Nézze meg Obinna éremről döntő gólját videón!
jan. 30
19:46
Afrika-kupa: a togóiak fellebbeznek a CAF eltiltó határozata ellen (She)
A Togói Labdarúgó-szövetség fellebbez az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) szombati döntése ellen. A CAF elnöke, Issa Hayatou szombat délután bejelentette, hogy Togo válogatottja „állami közbelépés" miatt nem szerepelhet a következő két Afrikai Nemzetek Kupáján.
jan. 30
20:00
Női kézilabda NB I: egy híján 50 váci gól, Tóth Tímea 15-öt szórt (She)
Hatalmas különbségű, 49–21-es győzelmet aratott a Vác női kézilabdacsapata az utolsó előtti helyen szerénykedő Kiskunhalas ellen.
jan. 30
20:02
NB II-es ligaválogatott: döntetlen a koreai élvonalbeli ellenféllel (She)
A Törökországban edzőtáborozó NB II-es válogatott szombaton játszotta le negyedik, egyben utolsó felkészülési mérkőzését. A magyar csapat a koreai élvonalban szereplő Gyeongnam FC ellen lépett pályára, és jó iramú, küzdelmes meccsen 0-0-s döntetlent ért el.
jan. 30
20:04
Serie A: Koman első élvonalbeli gólja is kellett a Bari sikeréhez (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának nyitó mérkőzésén a Bari hazai pályán 4–2-re legyőzte a Palermót. A hazaiak negyedik gólját a 67. percben csereként beállt Koman Vladimir szerezte.
jan. 30
20:18
Női kosárlabda NB I: hetvenegy pontos szegedi siker a Cegléd ellen (She)
Óriási különbségű, hetvenegy pontos győzelmet aratott a Szeged a Cegléd ellen a női kosárlabda NB I-ben. A ceglédiek egyik negyedben sem tudták elérni a tíz dobott pontot.
jan. 30
20:27
Csehország bronzérmes a Futsal Eb-n (Metropol)
Csehország válogatottja szerezte meg a bronzérmet a futsal Európa-bajnokságon, miután szombaton, a debreceni helyosztón 5-3-ra legyőzte Azerbajdzsán együttesét.
jan. 30
20:36
Bundesliga: a Schalke története során először verte meg a Hoffenheimet (She)
Továbbra is tapad a Bayern München, Bayer Leverkusen kettősre a Schalke: Felix Magath együttese a 20. fordulóban a Hoffenheim ellen gyűjtötte be a három pontot. A Schalke 2–0-ra győzött, a gólokat Kevin Kuranyi és Lukas Schmitz szerezte.
jan. 30
20:38
Videó: Koman első élvonalbeli gólja és a Bari sikere a Palermo ellen (She)
Megszerezte első gólját az olasz élvonalban Koman Vladimir! A Bari 4–2-re nyert a Palermo ellen, a meccs utolsó gólját a magyar középpályás lőtte. Nézze meg a gólt videón, amely 2:44-nél kezdődik!
jan. 30
20:40
Premier League: Terry gólja három pontot ért a Chelsea-nek (She)
Négy pontra növelte előnyét a bajnokságban a Chelsea a Manchester Uniteddel szemben, miután a Premier League 23. fordulójában a Burnley otthonában nyert 2–1-re.
jan. 30
20:42
Férfi kosárlabda NB I: pocsék kezdés után nyert az Olaj a Falco ellen (She)
Bár rendkívül rosszul kezdett, a 11–25-ös első negyed után visszakapaszkodott, majd fordított a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata a Falco ellen a férfi élvonalban.
jan. 30
21:12
Ligue 1: botlott az éllovas Bordeaux a kiesőjelölt Boulogne ellen (She)
Hibázott a Bordeaux a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 22. fordulójában: az éllovas a kiesőjelölt Boulogne ellen csak gól nélküli döntetlenre volt képes.
jan. 30
21:14
Férfi vízilabda ob I: ötgólos egri siker, Szécsi visszatért (She)
A férfi vízilabda ob I 13. fordulójában a ZF-Eger hazai pályán 11–6-ra legyőzte a BVSC-Zugló-Atlantis Casinót. Visszatért a hazaiak háromszoros olimpiai bajnok kapusa, Szécsi Zoltán.
jan. 30
21:30
Championship: Kádár nélkül játszott döntetlent a Newcastle (She)
Hiába játszott hatvan percen át emberelőnyben a Newcastle United, mégsem tudta begyűjteni a három pontot a Leicester City otthonában az angol labdarúgó-banokság másodosztályának 28. fordulójában.
jan. 30
21:48
Terry feje mentette meg a Chelsea-t (Infostart)
A Chelsea 2-1-re nyert a Burnley vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában.
jan. 30
22:06
Primera División: a Barca elszórakozta helyzetei nagy részét, de győzött (She)
Pedro góljával 1–0-ra győzött a Barcelona a Sporting Gijón otthonában a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 20. fordulójában, és a sikerrel nyolc pontra növelte előnyét a Real Madriddal szemben – igaz, a „királyi gárda" egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.
jan. 30
22:24
Ligue 2: Metzben folytatja a veterán Európa-bajnok Wiltord (She)
A francia másodosztályban folytatja karrierjét Sylvain Wiltord: a 35 éves Európa-bajnok támadó a Metz csapatához igazolt.
jan. 30
22:51
Spanyol címvédés a Futsal Eb-n (Metropol)
A spanyol válogatott megvédte címét a futsal Európa-bajnokságon, miután szombaton, a debreceni döntőben 4-2-re legyőzte a portugál csapatot.
jan. 30
23:00
Sampdoria: Antonio Cassano a Fiorentinát erősíti a szezon végéig (She)
Bár hivatalosan még egyik csapat sem erősítette meg, több hírügynökség is kész tényként közli: a Sampdoria olasz támadója, Antonio Cassano a szezon végéig a Fiorentinához igazolt kölcsönbe.
jan. 30
23:02
Portugália: a Benfica győzelmével visszavette az első helyet a tabellán (She)
A Benfica hazai pályán 3–1-re verte meg a Vitoria Guimaraest a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában, ezzel visszavette az első helyet a tabellán a Bragától.

Keresés