2010. január 9. szombat

jan. 9
5:24
Felemás cipőben Rudolf Gergely (Blikk)
Nyíregyháza — Fehér és aranyszínű, Rudi 14 feliratú, magyar zászlóval díszített cipőben rúgja a gólokat tavasszal Rudolf Gergely (24).
jan. 9
7:48
Tenisz: Brisbane-ben Roddick Stepánekkel találkozik a döntőben (She)
Az ausztráliai Brisbane-ben zajló ATP-torna elődöntőjében Andy Roddick három szettben megverte a cseh Tomás Berdychet, míg a másik ágon a cseh Radek Stepánek két játszmában győzött a francia Gäel Monfils ellen.
jan. 9
9:00
Hollandia: Dzsudzsák Balázs a szurkolókra is jó benyomást tett (She)
A Voetbal International szaklap felmérése szerint az ősszel a holland bajnokságban a hét játékosának megválasztott futballisták közül Dzsudzsák Balázs tette a harmadik legjobb benyomást a szurkolókra.
jan. 9
9:18
Tenisz: Wickmayer legyőzte Pennettát az aucklandi döntőben (She)
A harmadik helyen kiemelt belga Yanina Wickmayer az aucklandi WTA-torna döntőjében két szettben megverte az első helyen rangsorolt olasz Flavia Pennettát, így megnyerte a 220 ezer dollár összdíjazású új-zélandi versenyt.
jan. 9
9:36
Tenisz, Hopman-kupa: 2002 után ismét Spanyolország nyert (She)
Az ausztráliai Perthben a Hopman-kupa döntőjét Spanyolország 2–1-re nyerte meg Nagy-Britannia ellen, miután párosban María José Martínez Sánchez és Tommy Robredo megverte Laura Robsont és Andy Murrayt. A spanyolok 1990 és 2002 után harmadszor szerezték meg a Hopman-kupát.
jan. 9
10:12
"Lőttek ránk, mint a kutyákra, a buszsofőr meghalt" - mondja a világhírű futballista (Infostart)
Gyászol és kétségek között a futballvilág: két nappal az Afrikai Nemzetek Kupája rajtja előtt Angolában fegyveresek támadtak a togói csapat buszára. A sofőr meghalt, két futballista, köztük a román élvonalban szereplő FC Vaslui védője, Serge Akakpo súlyosan megsérült, lövést kapott. Emmanuel Adebayor, a csapat első számú csillaga, a Manchester City csatára az ülések alá kucorodva sértetlenül…
jan. 9
10:30
Amerikában tesztel először a USF1 (Metropol)
Az újonc, charlotte-i központú Forma-1-es istálló három tengerentúli gyakorlást tervez az alabamai Barber Motorsport Parkban a március 14-i, bahreini idénynyitó futam előtt.
jan. 9
10:32
Szigorított biztonság az Afrika Kupán (Metropol)
Afrika futballéletének irányítói, a nemzetközi szövetség, a FIFA vezérkarával egyetemben hatékony védelmi intézkedéseket követelnek az angolai hatóságoktól azt követően, hogy pénteken gépfegyveres orvtámadás érte a togói válogatottat az Afrika Kupa csoportkörének színhelyére szállító buszt az angolai-kongói határvidéken.
jan. 9
10:48
Afrika-kupa: a FIFA hatékony védelmi intézkedést követel Angolától (She)
Afrika futballéletének irányítói a nemzetközi szövetség, a FIFA vezérkarával egyetemben hatékony védelmi intézkedéseket követelnek az angolai hatóságoktól azt követően, hogy pénteken gépfegyveres orvtámadás érte a togói válogatottat az Afrika-kupa csoportkörének színhelyére szállító buszt az angolai-kongói határvidéken. A cabindai attak nyomán az angolai illetőségű sofőr meghalt, kilencen – köztük…
jan. 9
10:48
Bajnokverés Portlandben (Metropol)
Kikapott, méghozzá 9 ponttal a Portland Trail Blazers vendégeként a címvédő Los Angeles Lakers az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján, amelyen 24 csapat lépett pályára.
jan. 9
11:24
Labdarúgás: tekintse meg az európai topligák mai programját! (She)
Tekintse meg az európai labdarúgó-topligák szombati programját!
jan. 9
11:26
F1: a USF1 Alabamában tesztel, hamarosan bejelentik a pilótákat (She)
Az újonc USF1 Formula–1-es istálló februárban az egyesült államokbeli Alabamában teszteli először versenyautóit – jelentette be Peter Windsor sportigazgató.
jan. 9
12:00
IFFHS: Okazaki a 2009-es esztendő legeredményesebb góllövője Drogba előtt (She)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint nemzetközi szinten a japán Okazaki Sinidzs volt a 2009-es esztendő legeredményesebb játékosa 15 találattal. A második helyen a Chelsea elefántcsontparti támadója, Didier Drogba végzett.
jan. 9
12:27
Újabb törölt meccs a totóban! (Behaviour)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatja a fogadókat, hogy a 2010/1. heti totóműsorban a 3. sorszámú Wigan-Aston Villa mérkőzés elmarad, ezért azt törölték. Az eredmény megállapítása mutatószám alapján történik.
jan. 9
12:36
Premier League: a Wigan-Aston Villa mérkőzést is elhalasztották (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójából mára kiírt találkozói közül korábban négy meccset elhalasztottak a nagy havazás miatt, ma pedig a Wigan–Aston Villa mérkőzést tolták későbbre.
jan. 9
13:30
Sífutás: izgalmas szlovén siker a nőknél a Tour de Skin (She)
Nem mindennapi körülmények között Petra Majdic győzött a Tour de Ski utolsó előtti napján a nők 10 kilométeres versenyén. A szlovén hölgy csupán egyetlen tizeddel előzte meg a kazah Jelena Kolominát.
jan. 9
14:06
Felkészülés: góllal mutatkozott be a listavezető Vidiben Sándor György (She)
Magabiztos győzelmet aratott első felkészülési mérkőzésén a Soproni Liga listavezetője, a Videoton.
jan. 9
14:08
Afrika-kupa: a kommunikációs igazgató szerint megtartják a tornát (She)
Souleymane Habuba, az Afrikai Labdarúgó-szövetség kommunikációs igazgatója úgy nyilatkozott, a támadás ellenére megtartják a tornát.
jan. 9
14:24
Haladás: tárgyalnak az U20-as vb-bronzérmes Zámbóval (She)
A Soproni Ligában szereplő Haladás előrehaladott tárgyalásokat folytat a Győri ETO védőjével, az U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző Zámbó Bencével – tudatta a klub hivatalos honlapja, a haladásfc.nyugat.hu.
jan. 9
14:42
Férfi kosárlabda: korábbi soproni center érkezett a Falcóhoz (She)
Az előző évadban Sopronban játszó Emmanuel Diest szerződtette a Falco-Szova KC Szombathely férfi kosárlabdacsapata.
jan. 9
14:44
Alpesi sí: tovább tart Lindsey Vonn parádés lesiklósorozata (She)
Ismét Lindsey Vonn győzelmével ért véget a nők lesikló-világkupaversenye, ezúttal az ausztriai Haus Im Ennstalban. A amerikai klasszis 14 századdal előzte meg a svájci Nadja Kramert.
jan. 9
14:46
Afrika-kupa: Togó visszalép, és bojkottra biztatja csoportellenfeleit (She)
Togó visszalépett az angolai Afrikai Nemzetek Kupájától.
jan. 9
15:18
Felkészülés: a miskolci teremtorna döntőjében a Bőcs legyőzte a DVTK-t (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Diósgyőri VTK felkészülési teremtorna döntőjében 4–3-ra kikapott a másodosztályú Bőcstől – adta hírül a klub hivatalos honlapja, a dvtk.eu.
jan. 9
15:27
Újabb törlés a totóban! (Behaviour)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatja a fogadókat, hogy a 2010/1. heti totóműsorban szereplő 4. sorszámú West Ham-Wolverhampton pótmérkőzés - amely a korábban törölt Liverpool-Tottenham mérkőzés helyébe lépett - szintén elmarad, ezért törlésre került.
jan. 9
15:36
Sakk: elhunyt a H1N1-gyel kezelt magyar edző, Bagonyai Attila (She)
Negyvenöt éves korában elhunyt Bagonyai Attila, a legerősebb magyar sakkegyesület, az Aquaprofit Nagykanizsa edzője.
jan. 9
15:36
Két döntetlent hozott a csonka forduló (Metropol)
A Wigan Athletic Aston Villa elleni, szombat délutánra tervezett mérkőzésének elhalasztását követően a vasárnapra kiírt West Ham United-Wolverhampton Wanderers találkozót is törölték a zord téli időjárás miatt az angol labdarúgó Premier League hétvégi fordulójából, amelyben így már csak három összecsapás maradt.
jan. 9
15:54
Alpesi sí: az olasz vb-bronzérmes szlalomspecialista visszavonult (She)
Még nem tudni, hogy megrendezhetik-e az alpesisí-világkupa holnapra tervezett műlesikló futamát Adelbodenben, de az biztos, hogy ha lesz verseny, a szakág 2006-os összetett vk-győztese, Giorgio Rocca biztosan nem áll rajthoz.
jan. 9
15:56
Profi ökölvívás: távolodóban a Pacquiao-Mayweather mérkőzés (She)
Egyelőre úgy fest, Manny Pacquiao és Floyd Mayweather nem hogy bokszmérkőzést, de még párnacsatát sem fog vívni egymással, viszont a két tábor mindegyike maximálisan kitesz magáért, hogy tisztára mossa saját kezét, miközben természetesen lehúzza a rivális csapatról a keresztvizet.
jan. 9
16:12
Három togói belehalt a sérüléseibe (Infostart)
Egyelőre meg nem erősített, a francia sajtóból származó értesülések szerint belehalt sérüléseibe a togói futballválogatottat ért fegyveres támadás három sérültje. Abalo Amelete, a pályaedző, Stanislas Ocloo sajtófőnök, valamint Kodjovi Obilale, a tartalékkapus a korábbi hírekkel ellentétben nem élte túl a támadást. Az afrikai csapat vezetősége, a játékosokkal egyetértésben, úgy döntött, nem vesz…
jan. 9
16:30
NFL: negyedszer választották a liga legjobbjának Peyton Manninget (She)
Az Indianapolis Colts irányítója, Peyton Manning nyerte az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) legjobb játékosának járó MVP-díjat. A sztárquarterback pályafutása során negyedszer részesült az elismerésben.
jan. 9
17:06
Gyorskorcsolya Eb: Tóth Ágota két táv után a huszonötödik (She)
Összesítésben a 25. helyen áll Tóth Ágota a szombati 500 és 3000 méteres versenyszámok után a norvégiai Hamarban zajló négytávú gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.
jan. 9
17:06
Czinkék kikaptak a döntőben (Metropol)
Czink Melinda oldalán Arantxa Parra Santonjával kikapott szombaton az ausztráliai Brisbane-ban zajló tenisztorna női versenyének páros döntőjében.
jan. 9
17:24
NHL: tragédia miatt távozott a Carolina Hurricanestől Eric Staal (She)
Családi tragédia miatt meghatározatlan időre elhagyta az NHL-es Carolina Hurricanes csapatát Eric Staal.
jan. 9
17:24
Afrika Kupa: Togo visszalépett (Metropol)
A togói kormány hazarendelte az angolai Afrika Kupáról az ország labdarúgó-válogatottját, miután a csapat buszát pénteken fegyveresek támadták meg az angolai-kongói határvidéken.
jan. 9
17:42
Férfi kosárlabda NB I: Váradi Kornél triplájával nyert a Szolnok (She)
Váradi Kornél utolsó pillanatokban dobott hárompontosával a Szolnok hazai pályán 86–84-re legyőzte a Körmendet a férfi kosárlabda NB I 13. fordulójának rangadóján.
jan. 9
17:44
Serie B: Vassék győztek, Filkorék ikszeltek az éllovassal (She)
Az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának rangadóján Filkor Attila együttese, a tabella negyedik helyen álló Sassuolo hazai pályán 1–1-es döntetlen ért el a listavezető Lecce ellen. Filkor Attila a kispadról nézte végig a találkozót.
jan. 9
18:00
Afrika-kupa: Adebayor elhagyta Angolát a togóiakat ért támadás után (She)
A togói válogatott csapatkapitánya, Emmanuel Adebayor elhagyta Angolát, miután a togói labdarúgókat pénteken halálos kimenetelű fegyveres támadás érte.
jan. 9
18:18
Páros döntőt vesztett Czink Melinda (Infostart)
Czink Melinda oldalán Arantxa Parra Santonjával kikapott szombaton az ausztráliai Brisbane-ban zajló tenisztorna női versenyének páros döntőjében.
jan. 9
18:18
Championship: Gyepesék nem bírtak hazai pályán a Blackpoollal (She)
Gyepes Gábor együttese, az angol labdarúgó-másodosztály (Championship) negyedik helyén álló Cardiff City hazai pályán 1–1-es döntetlent ért el a hetedik helyezett Blackpool ellen.
jan. 9
19:12
Felkészülés: Királyék gól nélküli döntetlent játszottak a Hoffenheimmel (She)
Király Gábor együttese, a német másodosztályban szereplő 1860 München felkészülési mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott az élvonalbeli Hoffenheimmel. Az „oroszlánok" kapuját a magyar válogatott kapus védte.
jan. 9
19:14
Női kézilabda: Oh Szeong Ok júniusban visszavonul (She)
A dél-koreaiak világklasszis női kézilabdázója, Oh Szeong Ok bejelentette, hogy a nyáron befejezi az aktív pályafutását, és végleg visszavonul.
jan. 9
19:30
Női kézilabda: Tilinger 11 góljával győzte le az Alcoa a Hunniát (She)
Az Alcoa FKC hazai pályán 37–23-ra legyőzte a Hunniát a női kézilabda-bajnokság 12. fordulójának szombati mérkőzésén, a fehérvári együttesben Tilinger Tamara 11 gólt szerzett.
jan. 9
19:30
Dakar 2010: megműtötték Zapletalt (Metropol)
Sikeres műtétet hajtottak végre szombaton a magyar licenccel versenyző Miroslav Zapletalon Santiago de Chilében: a cseh pilóta csütörtökön bukott az argentin és chilei utakon zajló 31. Dakar-ralin.
jan. 9
19:48
Tenisz: Davigyenko 0:6-ról nyert Nadal ellen a dohai fináléban (She)
Nyikolaj Davigyenko nyerte meg az év első rangos férfi tenisztornáját a katari Dohában, miután többször is nehéz helyzetből állt talpra, és három játszmában legyőzte Rafael Nadalt.
jan. 9
20:06
Serie A: a 79 percig emberhátrányban játszó Roma legyőzte a Chievót (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 19. fordulójának nyitó mérkőzésén az AS Roma Daniele De Rossi 1. percben szerzett találatával 1–0-ra legyőzte a Chievót, sikerével pedig feljött a 4. helyre. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a 11. percben a Roma kapusa, Doni a 16-oson kívül kézzel ért a labdához, amiért piros lapot kapott, így hazaiak a mérkőzés jelentős részében emberhátrányban…
jan. 9
20:06
Negyedszer lett MVP a rekorder Manning (Metropol)
A sportág történetében egyedülálló módon negyedszer választották meg az alapszakasz legjobbjává (MVP) szombaton Peyton Manninget a profi amerikaifutball-ligában (NFL).
jan. 9
20:24
Afrika-kupa: cáfolják a togói kapus halálát, Dél-Afrikában ápolják (She)
Tévesnek tűnnek azok a médiaértesülések, melyek szerint a togói labdarúgó-válogatott kapusa, Kodjovi Obilalé is elhunyt a pénteki Angolában elkövetett fegyveres támadás következtében.
jan. 9
20:26
Férfi kosárlabda NB I: szoros meccsen kapott ki az Atomerőmű a Pécstől (She)
A forduló előtt a tabella második helyén álló Atomerőmű hazai pályán, szoros mérkőzésen szenvedett 55–53-as vereséget a Pécsi VSK-tól a férfi kosárlabda NB I 13. fordulójában.
jan. 9
20:42
Premier League: a Manchester United sem tudta begyűjteni a három pontot (She)
Döntetlent játszott egymással a Birmingham City és a Manchester United az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának 21. fordulójában. A birminghami találkozón Cameron Jerome góljával a hazaiak szerezték meg a vezetést még az első félidőben, a második játékrészben azonban Scott Dann öngóljának köszönhetően egyenlítettek a „vörös ördögök”.
jan. 9
20:44
Női kézilabda: Veszprémben nyert a Debrecen, Kiskunhalason a Siófok (She)
A női kézilabda-bajnokság 12. fordulójában Veszprémbe látogatott a DVSC-Korvex, és az esélyesebb hajdúsági együttes 35–26-os sima győzelmet aratott, míg a Siófok a Kiskunhalas otthonában szerezte meg a két pontot.

Keresés