2010. november 1. hétfő

nov. 1
0:03
Videó: Kidd 20 méterről dobott hárompontost Los Angelesben (She)
A Dallas Mavericks 99–83-ra nyert a Los Angeles Clippers otthonában az NBA alapszakaszának 6. játéknapján. A texasiak sikeréhez az összesen 13 pontig jutó Jason Kidd többek között egy fantasztikus triplával járult hozzá: a második negyed utolsó pillanataiban 47–46-os Clippers-vezetésnél 20 méterről talált az ellenfél gyűrűjébe.
nov. 1
0:57
NFL: a Vikings Favre-ot és a Patriots elleni meccset is elvesztette (She)
A Minnesota Vikings a negyedik negyed közepén Brett Favre-ot, végül pedig a New England Patriots elleni mérkőzését is elvesztette az NFL alapszakaszának 8. fordulójában.
nov. 1
1:15
Portugália: a Sporting Valdés duplájával felkapaszkodott a dobogóra (She)
A Sporting a chilei Jaime Valdés két góljával 2–1-re nyert az Uniao Leiria otthonában a portugál labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában, ezzel a Porto és a Benfica mögé a harmadik helyre ugrott a tabellán.
nov. 1
7:15
NBA: Pau Gasol vezette győzelemre a Los Angeles Lakers (She)
Pau Gasol 26 pontjának is köszönhetően győzött a Los Angeles Lakers a Golden State Warriors ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 6. játéknapján. A bajnokcsapat 107–83-ra nyert.
nov. 1
7:17
Premier League: még öt hétig harcképtelen Wayne Rooney (She)
További öt hétig nem állhat a Manchester United labdarúgócsapatának rendelkezésére Wayne Rooney.
nov. 1
7:33
NFL: a bajnok Saints a második félidőben elintézte a Steelerst (She)
A második félidőre feljavuló New Orleans Saints 20–10-re legyőzte a Pittsburgh Steelerst az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság legutóbbi játéknapján.
nov. 1
8:09
MLB: egy győzelemre a végső sikertől a San Francisco Giants (She)
Egy győzelemre került a bajnoki címtől a San Francisco Giants az észak-amerikai profi baseball-ligában, miután a nagydöntő negyedik mérkőzésén 4–0-ra legyőzte a Texas Rangerst.
nov. 1
8:27
Az idei Chelsea eddig nyolc ponttal jobb, mint a tavalyi (Infostart)
Az angol fogadóirodák szerint a Chelsea az angol labdarúgó-bajnokság első számú esélyese. A vetélytársak hívei ellenben úgy gondolják, a Kékek magabiztos vezetésében szerepe van viszonylag könnyű sorsolásuknak is. Igazuk van?
nov. 1
9:03
Liverpool: kérdéses Joe Cole játéka egykori csapata, a Chelsea ellen (She)
Könnyen elképzelhető, hogy kihagyja egykori csapata, a Chelsea elleni hét végi mérkőzést Joe Cole, a Liverpool futballistája.
nov. 1
9:05
Evezés: Galambos Péter középdöntős a világbajnokságon (She)
Az éremesélyes Galambos Péter simán megnyerte hétfői előfutamát, így bejutott a középdöntőbe, azaz a legjobb 12 közé az új-zélandi evezős világbajnokságon férfi könnyűsúlyú egypárban.
nov. 1
9:24
Női tenisz-világranglista: Szávay maradt a 37. (Metropol)
A múlt heti dohai WTA-világbajnokságot megnyerő belga Kim Clijsters feljött a harmadik helyre a dán Caroline Wozniacki és az orosz Vera Zvonarjova mögé a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyen Szávay Ágnes változatlanul a 37.
nov. 1
9:39
Rooney még hosszú ideig nem léphet pályára (Infostart)
További öt hétig nem állhat a Manchester United labdarúgócsapatának rendelkezésére Wayne Rooney.
nov. 1
10:15
Tenisz: Balázs öt helyet javított, az élen Nadal a világranglistán (She)
Továbbra is a spanyol Rafael Nadal vezeti a féfi teniszezők világranglistáját. Balázs Attila öt helyet javított, és már 162.
nov. 1
10:17
Videó: hatalmas gólt rúgott a tilburgi játékos Bodorék kapujába (She)
A holland labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a Bodor Boldizsárral felálló Roda nem tudta legyőzni az eddig még nyeretlen és sereghajtó Willem II-t (2–2). Bár a kerkradeiek kétszer is vezettek, a vendégek mindkét alkalommal egyenlítettek. Az első találálat, azaz Andreas Lasnik gólja kifejezetten szépre sikerült, ugyanis az osztrák középpályás csaknem 25 méterről bombázott a jobb felső sarokba.
nov. 1
10:19
Lyon: Lisandro López megsérült egy edzésen, három hetet kihagy (She)
Háromhetes pihenőre kényszerül Lisandro López, az Olympique Lyon labdarúgócsapatának csatára.
nov. 1
10:21
Videó: a védő felszabadítása után az egész csapat bukfencezett (She)
Nem mindennapi jelenetet produkáltak a cseh harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Lísen játékosai. A Jihlava II elleni meccsen (3–0) egy felívelés után az együttes védője visszarúgta a labdát, majd szinte az összes csapattársával együtt bukfenceztek egyet, és folytatták a játékot.
nov. 1
10:33
Finnország: klubja elégedett Baloghgal, új szerződést kötött vele (She)
A nemrégiben véget érő 2010-es finn labdarúgó-bajnokság ezüstérmese, a KuPS hétfőn honlapján jelentette be, hogy 2011 végéig szerződést hosszabbított 28 éves magyar játékosával, Balogh Balázzsal.
nov. 1
10:35
Görögország: Cissé örül, hogy végre befogták az Olympiakosz-hívek száját (She)
Az athéni derbit két góljával eldöntő Djibril Cissé meglehetősen harciasan nyilatkozott a Panathinaikosz–Olympiakosz rangadó (2–1) után.
nov. 1
11:09
Videó: Szabics Imre higgadtan átemelte az innsbruckiak kapusát (She)
Tovább menetel a Sturm Graz az osztrák labdarúgó-bajnokságban, a legutóbbi fordulóban az FC Wacker Tirolt győzte le 2–0-ra hazai pályán, így vezeti a tabellát. A graziak mindkét találatában főszerepet vállalt Szabics Imre, aki előbb remek kiugratás után magabiztosan helyezett a kapuba, majd nem sokkal a lecserélése előtt nagyszerűen szolgálta ki Roman Kienastot.
nov. 1
11:27
Finnország: csapata szurkolóinál Gruborovics lett az év játékosa (She)
A finn labdarúgó-bajnokságban a bennmaradást az utolsó fordulóban kiharcoló IFK Mariehamn szurkolói Gruborovics Tamást, a csapat magyar légiósát választották meg az év legjobbjának.
nov. 1
11:29
Manchester Utd.: Rio Ferdinand nem utazik a Bursaspor elleni BL-meccsre (She)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere valószínűleg elővigyázatosságból kihagyta a Bursaspor elleni keddi BL-csoportmérkőzésre utazó keretéből a hátproblémákkal küszködő Rio Ferdinandet.
nov. 1
11:45
Torna: hosszú kitiltás várhat a születési dátummal trükköző észak-koreaiakra (She)
A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) fegyelmi bizottsága tíz napon belül dönt arról, milyen szankciókat léptet életbe a Koreai NDK Tornaszövetsége ellen. Az észak-koreaiak trükköztek egyik tornásznőjük, Hong Szu Dzsong születési adataival, így már a rotterdami világbajnokságon sem vehettek részt – most hosszabb eltiltást szabhatnak ki rájuk.
nov. 1
11:47
Real Madrid: C. Ronaldo klubrekordot döntött 4 meccsen szerzett 10 góljával (She)
Klubrekordot döntött Cristiano Ronaldo: a Real Madrid portugál klasszisa négy mérkőzésen tíz gólt szerzett, ez még sosem sikerült a királyiak egy játékosának sem – Alday, Pruden és Puskás Ferenc (kétszer) is „csak” kilenc gólig jutott négy meccsen.
nov. 1
12:03
Bajnokok Ligája: Van der Vaart kihagyja az Inter elleni találkozót (She)
Harry Redknapp, a Tottenham menedzsere bejelentette, hogy Rafael van der Vaart sérülés miatt kihagyja a csapat soron következő, Inter elleni keddi labdarúgó Bajnokok Ligája-összecsapását.
nov. 1
12:05
Bayern München: két francia védőt is figyel a német rekordbajnok (She)
A L’Équipe sportnapilap információi szerint két francia válogatott kerettag védőt – Adil Ramit (Lille) és Benoit Tremoulinas-t (Bordeaux) – figyel a német rekordbajnok Bayern München.
nov. 1
13:15
Rövid pályás gyorskorcsolya: Történelmi sikert értünk el - Huszár (She)
Sporttörténelmi eredményt értek el a magyar női rövid pályás gyorskorcsolyázók a hétvégén, a kanadai Québecben rendezett világkupaversenyen, ebben a sorozatban ugyanis még sohasem volt magyar résztvevője az A-döntőknek.
nov. 1
13:17
Bayern München: Olic súlyosan megsérült, fél év pihenő várhat rá (She)
Újabb sérülés a Bayern Münchennél: Ivica Olic, a bajorok horvát támadója a Kicker információi szerint hat hónapra kidőlt a sorból térdproblémái miatt.
nov. 1
13:19
Videó: szép gólok és remek passzok a Loki mali kiszemeltjétől (She)
Mint arról beszámoltunk, a DVSC-TEVA labdarúgócsapata egy hétig teszteli a mali válogatott Bakary Diakitét. A támadó Németországban a Wehennél és a Mainznál is kulcsfigura volt. Íme néhány szép megmozdulás az afrikai csatártól!
nov. 1
13:33
Kerékpár: csapatot váltott a korábbi időfutam-világbajnok (She)
Elhagyja a HTC-Columbia kerékpároscsapatát, és a Team Sky színeiben versenyez tovább Michael Rogers korábbi egyéni időfutam-világbajnok.
nov. 1
13:35
Golf: 281 hét után letaszították Woodsot a világranglista éléről (She)
Ahogyan azt a hírügynökségek korábban megjövendölték, Tiger Woods 281 hét után elveszítette a golfvilágranglista első helyét. A hétfőn publikált rangsort az angol Lee Westwood vezeti.
nov. 1
14:09
Videó: elképesztő kapásgólt lőtt a volt ZTE-csatár csapattársa (She)
A lengyel labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának rangadóján a Lech Poznan 4–1-re legyőzte a Wisla Krakówot otthon. A korábban Zalaegerszegen szereplő Artjoms Rudnevszsel soraiban felálló poznani gárda egygólos hátrányban volt, amikor egy, a vendégek által középre kifejelt labda a szerb Dimitrije Injac elé került, ő pedig kapásból, csaknem 30 méterről óriási gólt ragasztott a krakkói kapu jobb felső…
nov. 1
14:11
NBA: elhunyt a Portland egykori bajnokcsapatának vezérjátékosa (She)
Magyar idő szerint hétfőre virradóra elhunyt Maurice Lucas, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) 1977-ben bajnoki címet szerző Portland Trail Blazers erőcsatára.
nov. 1
14:45
Ligue 1: kedden pótolják a szakadó eső miatt elmaradt Monaco-Bordeaux-t (She)
A francia labdarúgóliga közölte: november 2-án, kedden 19 órától pótolják az özönvízszerű esőzés miatt elmaradt Monaco–Girondins Bordeaux bajnokit.
nov. 1
14:47
Sampdoria: Cassano „félpénzért” is játszana, csak maradhasson a klubnál (She)
A La Stampa információi szerint Antonio Cassano, a Sampdoria válogatott támadója felajánlotta a klubvezetőknek, hogy lemond fizetése feléről – csak maradhasson a genovai klubnál.
nov. 1
15:03
Videó: nézze meg, hogyan győzött a Paks a Szusza Ferenc Stadionban! (She)
A labdarúgó NB I 12. fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén meglepetésre a Paks 3–2-re legyőzte a hazai pályán játszó Újpestet. A tolnaiak két fejes góllal már 32 perc után vezettek, és bár a lila-fehérek egyenlítettek, a Paks Bartha László bólintásával megnyerte a mérkőzést.
nov. 1
15:05
Bundesliga: Kjaer labdája is bent volt, mégis Dzekónak adták a gólt (She)
A televíziós felvételek alapján mindenki, a játékvezetők is elismerik, hogy a német labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján megrendezett Wolfsburg–Stuttgart (2–0) mérkőzésen Simon Kjaer fejese után a labda túljutott a gólvonalon, a liga mégis a labdát másodszor a kapuba juttató Edin Dzekónak adta a találatot.
nov. 1
15:21
BL: Van der Vaart újra edzésbe állt az Inter elleni meccs előtt (She)
A Tottenham labdarúgócsapatának menedzsere, Harry Redknapp korábban bejelentette, hogy Rafael van der Vaart sérülés miatt nem játszik az Inter elleni Bajnokok Ligája-találkozón, ám a legfrissebb hírek szerint a holland hétfőn mégis edzésbe állt, hogy kedd este pályára léphessen a White Hart Lane-en.
nov. 1
15:39
Manchester City: Mancini szerint emberei nem lázadnak ellene (She)
„Alaptalan” – kommentálta Roberto Mancini, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester City menedzsere azt a sajtóban terjedő találgatást, amely szerint a módszereivel elégedetlen futballisták szeretnének megszabadulni tőle.
nov. 1
15:41
Videó: Shaquille O’Neal az NBA után a popzenében is a csúcsra tört (She)
Sajátos módon ünnepelte a Halloweent Shaquille O'Neal. A Boston Celtics kosárlabdacsapatának 215 centis centere ugyanis beöltözött a pop és R'n'B királynőjének Beyoncénak, és eltátogta a sztár egyik leghíresebb számát.
nov. 1
15:57
Videó: Shaquille O’Neal az NBA után a popzenében is a csúcsra tör (She)
Sajátos módon ünnepelte a Halloweent Shaquille O’Neal. A Boston Celtics kosárlabdacsapatának 216 centis centere ugyanis beöltözött a pop és az R’n’B királynőjének, Beyoncénak, és eltátogta a sztár egyik leghíresebb számát.
nov. 1
16:15
Serie A: Totti állítja, senkit sem pofozott meg, a Roma figyel (She)
A Corriere dello Sport értesülése szerint az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Roma fellebbez, ha a szombaton kiállított csapatkapitánya, Francesco Totti egy mérkőzésnél hosszabb időre szóló eltiltást kap.
nov. 1
16:33
Anglia: Gera szerint a Fulham többet is lőhetett volna a Wigannek (She)
Elégedetten értékelte a Fulham teljesítményét a Wigan Athletic elleni győztes szombati bajnokin Gera Zoltán, a londoniak magyar légiósa.
nov. 1
16:35
Portugália: kapura lőtt, eltörte a lábát, négy hónapot kihagy (She)
Három-négy hónap pihenőre kényszerül a portugál Uniao de Leiria labdarúgója, Marco Soares, aki elképesztő körülmények között sérült meg.
nov. 1
16:36
Nincs veszélyben a Forma-1-es Magyar Nagydíj (Metropol)
A Forma-1-es Magyar Nagydíj nincs veszélyben - ezt Bernie Ecclestone, az F1 elsőszámú irányítója jelentette ki azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, melyek szerint az esetleges bolgár futam miatt a hungaroringi verseny és a török GP is kikerülhet a programból.
nov. 1
16:37
Portugália: marad a döntés, jövőre már műfüvön játszik a Sporting (She)
A korábban meghozott döntésnek megfelelően a 2011–2012-es idényt már műfüves pályán kezdi meg a portugál Sporting CP labdarúgócsapata.
nov. 1
16:39
Formula-1: Nincs veszélyben a Magyar Nagydíj - Ecclestone (She)
A Formula–1-es Magyar Nagydíj nincs veszélyben – ezt Bernie Ecclestone, az F1 első számú irányítója jelentette ki azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, melyek szerint az esetleges bolgár futam miatt a hungaroringi verseny és a török GP is kikerülhet a programból.
nov. 1
17:09
Videó: a hét trükkjét mutatta be a Porto argentin középpályása (She)
Szép mozdulatokkal csapta be ellenfelét Fernando Belluschi, a Porto játékosa az Académica Coimbra elleni szombati portugál bajnoki mérkőzés 69. percében. Diogo Valente mindent megpróbált, hogy leszerelje az argentint, de ez finoman szólva nem sikerült…
nov. 1
17:11
Arsenal: Jack Wilshere aláírta új hosszú távú szerződését (She)
Az angol Arsenal labdarúgóklub hivatalos honlapján jelentette be, hogy a fiatal középpályás, Jack Wilshere új hosszú távú szerződést kötött a klubbal.
nov. 1
17:27
Newcastle: visszavásárolná a „szarkákat" a régi tulajdonos (She)
Az ESPN Soccernet értesülései szerint vásárlási ajánlatot tehet a Newcastle United labdarúgócsapatára a „szarkák" korábbi tulajdonosa, Freddy Shepherd.
nov. 1
17:30
Almási megelőzte Lékót a világranglistán (Metropol)
Már nem Lékó Péter a legjobb magyar a Nemzetközi Sakk Szövetség (FIDE) világranglistáján: Almási Zoltán (2721 Élő-pont) a 25.helyre jött fel a hétfőn nyilvánosságra hozott novemberi rangsorban, míg a szegedi nagymester (2717) csak a 27.

Keresés