2010. december 27. hétfő

dec. 27
0:00
Fiorentina: ügynöke cáfolja, hogy Mutuért bejelentkezett a Galata (She)
Adrian Mutu ügynöke cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a Galatasaray bejelentkezett a Fiorentina román támadójáért.
dec. 27
1:48
NFL: Brady rekordot döntött, a Packers tovább reménykedhet (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának 16. fordulójában Tom Brady három TD-passzt kiosztva vezette győzelemre a New England Patriotsot, amely a Buffalo Bills elleni 34–3-as sikerével megnyerte az Amerikai főcsoport Keleti divízióját, így a rájátszás során végig pályaelőnyt élvezhet.
dec. 27
6:57
Az emlékezés fája (Behaviour)
Az év legszentebb ünnepe közeleg, amikor az emberek lelkébe béke, barátság és szeretet költözik. És még valami: az emlékezés, amikor a már eltávozottakra emlékezünk a Szenteste gyertyafényénél. Ocskay Gábor tudja, korán eltávozott fia ilyenkor is segít neki.
dec. 27
6:59
Megégett a Lakers LA-ben (Behaviour)
Szuperrangadót rendeztek az NBA Christmas Day nevű fordulójában; az észak-amerikai profi kosárlabda-ligában Karácsony napján sem áll meg az élet, 25-én a címvédő Los Angeles Lakers a szezon előtt alaposan megerősített Miami Heat-et fogadta.
dec. 27
7:01
A bécsi hősök újra arathatnak (Behaviour)
A judo versenyprogramjának teljes átszervezését követően már tavaly is megrendezték az úgynevezett World Judo Masterst, amelyen a súlycsoportok legjobbjai vehetnek részt. A január 15-16-án, Bakuban rendezendő viadalra a hét bécsi hős - a hét érmesünk - is megszerezte az indulási jogot, és a sérüléséből felépülőben lévő Bor Barna kivételével valamennyien elindulnak a 200 ezer dollár összdíjazású…
dec. 27
7:03
Csődbe jutott a FIFA marketingpartnere (Behaviour)
Csődbe jutott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) marketingcége, a Global Sports, amely többek között a sportszervezet bevételeit kezelte a 2010-es dél-afrikai világbajnokság után. A céggel szemben csődeljárás indult, vezetőit hűtlen kezeléssel, csalással és okirat-hamisítással vádolják, a FIFA veszteségei elérhetik a 100 millió eurót is.
dec. 27
7:30
NHL: Crosby sorozata él, a Pittsburgh azonban elvérzett Ottawában (She)
Bár az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) kanadai táblázatát vezető Sidney Crosby sorozatban a 24. mérkőzésén is pontot szerzett, csapata, az alapszakaszban eddig a legtöbb pontot gyűjtő Pittsburgh Penguins vereséget szenvedett Ottawában. A két szünnap után folytatódó bajnokság magyar idő szerint hétfő hajnali játéknapján a Detroit saját közönsége előtt oktatta a Minnesotát, míg a…
dec. 27
7:51
Több hazai sípálya is újranyit ma (Behaviour)
A hétvégi havazás után számos hazai síterep újranyit hétfőn. Az elmúlt két napban körülbelül 15-20 centiméter friss hó esett, így a pályák sportolásra alkalmasak. A mínusz 5 fok körüli hőmérséklet a hóágyúzásnak is kedvez, így a pályák a téli szünetben várhatóan végig nyitva lesznek.
dec. 27
9:00
Teremfoci: Dárdai Pál csapatáé a kupa, Bodor Boldizsár a gólkirály (She)
Az ifjabb Dárdai Pál baráti köréből verbuvált Lancast All Stars nyerte meg a válogatott középpályás által ötödször megszervezett hagyományos pécsi teremlabdarúgó-kupát.
dec. 27
9:36
Franciaország: Trezeguet három év után újra a válogatottba vágyik (She)
David Trezeguet, a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Hércules Alicante csatára egy argentin lapnak arról beszélt: visszavágyik a francia válogatottba.
dec. 27
9:54
NFL: Mike Singletaryből már nem kérnek San Franciscóban (She)
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő San Francisco 49ers menesztette a csapat vezetőedzőjét, Mike Singletaryt.
dec. 27
10:48
Vitorlázás: növelte előnyét a Wild Oats XI, emberek a vízben (She)
Húsz tengeri mérfölddel vezet a legnagyobb esélyesnek tartott Wild Oats XI a hagyományos, 66. Sydney–Hobart vitorlásviadalon.
dec. 27
11:06
Jégkorong, U20-as vb: a hosszabbításban döntöttek az amerikaiak (She)
A címvédő, egyben házigazda Egyesült Államok hosszabbításban 3–2-re legyőzte Finnországot az U20-as jégkorong-világbajnokság magyar idő szerint hétfő hajnalig tartó nyitónapi programjában.
dec. 27
11:08
Vasas: továbbra sem dőlt el Németh Gábor és Nikolov Balázs sorsa (She)
Továbbra sem dőlt el, hogy a Vasas labdarúgócsapatánál edző Németh Gábor és Nikolov Balázs a piros-kékeknél folytatja-e a pályafutását.
dec. 27
11:09
NFL: Meskóék az AFC bajnokai (Metropol)
A Buffalo Bills vasárnapi legyőzésével a New England Patriots már az alapszakasz utolsó játékhetétől függetlenül megszerezte az első helyet a profi amerikaifutball-liga, az NFL Amerikai főcsoportjában (AFC).
dec. 27
11:10
Baja: Szauter István a nyugati negyediknél kezdi a felkészülést (She)
Megállapodott Szauter Istvánnal a Bajai LSE Kalo-Méh vezetősége, így az NB III Duna-csoportjában szereplő Érdi VSE 25 esztendős középpályása az NB II Nyugati csoportjában negyedik helyen álló klubnál kezdi a felkészülést.
dec. 27
11:42
Videó: Juhász Roland szép fejesével szemben nem volt ellenszer (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, Juhász Roland már a negyedik percben megszerezte a vezetést az Anderlechtnek, amely végül 6–0-ra nyert a Lierse ellen a belga labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. Nézze meg a magyar játékos találatát és az összefoglalót!
dec. 27
11:44
Ez volt az év: Budapest az úszás fellegvára volt augusztusban - videó (She)
Az NSO Tv évzáró sorozatában hónapról hónapra felelevenítjük a 2010-es esztendő leghangosabb sportsikereit hazánkból és külföldről egyaránt.
dec. 27
12:00
Női kézilabda: Zácsik Szandra ismét a Fradi játékosa (She)
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport információi, és a Ferencváros női kézilabdacsapata a mai napon hivatalosan is bejelentette Zácsik Szandra szerződtetését. Az átlövő 2013-ig szóló megállapodást kötött a zöld-fehérekkel.
dec. 27
12:36
MLSZ: húszból 14 területi igazgatói posztra sikerrel pályáztak (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) területi (megyei, budapesti) igazgatói állásaira kiírt pályázatok elbírálása, értékelési folyamata a mai nappal lezárult. A húsz pozícióból 14-re már kiválasztották a jelölteket, nevüket a szerződésük aláírása után hozzák nyilvánosságra – adta hírül az MLSZ honlapja.
dec. 27
12:54
Zácsik Szandra visszatért az FTC-hez (Infostart)
Visszatért korábbi klubjához, a Ferencvároshoz Zácsik Szandra válogatott kézilabdázó.
dec. 27
13:30
Blackpool: sorozatban maradnak el a meccsek, de fűthetővé teszik a pályát (She)
Az angol élvonalbeli Blackpool csapatának vezetősége bejelentette: 2011 nyarán mindenképpen lefektetik a Bloomfield Roadon a játéktér fűtésére alkalmas berendezést.
dec. 27
13:32
MTK: Szávay Ágnest és Babos Tímeát is várják a Zavadszky-tornára (She)
Az MTK-hoz kötődő ismert közéleti szereplők mellett neves sportolókat, köztük a teniszező Szávay Ágnest és Babos Tímeát is várják a fiatalon elhunyt válogatott labdarúgó, Zavadszky Gábor emlékére megrendezendő keddi futballtornára – adta hírül az MTK honlapja.
dec. 27
13:33
Zácsik Szandra visszatért az FTC-hez (Metropol)
Visszatért korábbi klubjához, a Ferencvároshoz Zácsik Szandra válogatott kézilabdázó. A 20 éves átlövő a tervekkel ellentétben nem a nyáron, hanem már most csatlakozhat az NB I-ben harmadik helyen álló, a KEK nyolcaddöntőjében érdekelt zöld-fehérekhez - hangzott el a szerződtetést bejelentő hétfői sajtótájékoztatón.
dec. 27
13:48
Tenisz: sérülés miatt nem indul Melbourne-ben az idei elődöntős (She)
Csuklósérülése miatt kihagyni kényszerül a 2011-es Ausztrál nemzetközi teniszbajnokságot Cseng Csie, az idei torna női egyesének egyik elődöntőse.
dec. 27
14:06
Férfi kézilabda-vb: Brand kihirdette 19 tagú előzetes keretét (She)
Heiner Brand, a német férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya 19 tagú keretet hirdetett a januári svédországi világbajnokságra.
dec. 27
14:24
Bayern München: Robben pályafutása legnehezebb hónapjain van túl (She)
Nehezen bírta a sérülése miatti kényszerpihenőt Arjen Robben, a Bayern München labdarúgócsapatának holland klasszisa – a szélső pályafutása legnehezebb hónapjainak minősítette az elmúlt időszakot.
dec. 27
14:26
Németország: Löw szerint Klopp és Tuchel is megfelelő utódja lenne (She)
Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elmondta: véleménye szerint Jürgen Klopp, a Dortmund, illetve Thomas Tuchel, a Mainz trénere is megfelelő utóda lenne a posztján.
dec. 27
14:28
Kézilabda: kétnapos gála nyitja a 2011-es évet New Yorkban (She)
Nagyszabású kézilabdagálára kerül sor az új év első két napján, szombaton és vasárnap New Yorkban.
dec. 27
14:30
Görögország: Bilic egymillió eurós PAOK-ajánlatra mondott nemet (She)
A Jutarnji List értesülései szerint a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Slaven Bilic igen kecsegtető ajánlatot utasított vissza a trénert kereső görög PAOK együttesétől.
dec. 27
14:42
AC Milan: Cassano beköszönt és edzésbe állt a Samp engedélyével (She)
Edzésbe állt az AC Milan labdarúgócsapatánál a Sampdoriától érkező Antonio Cassano.
dec. 27
15:00
Internazionale: Júlio César szerint Leonardo nagyszerű lesz (She)
Júlio César, az Internazionale labdarúgócsapatának brazil válogatott kapusa szerint a klub vezetősége megfelelő döntést hozott, amikor kinevezte vezetőedzőnek Leonardót, az AC Milan korábbi trénerét.
dec. 27
15:36
Törökország: a Fener U17-es játékosait verték a Galata huligánjai (She)
A török HaberTürk televíziós társaság beszámolója szerint a rendőrség letartóztatott két Galatasaray-fanatikust, akik több társukkal a városi rivális Fenerbahce játékosaira támadtak egy isztambuli U17-es meccsen.
dec. 27
15:54
Labdarúgás: a Boca Juniors az évtized csapata Dél-Amerikában (She)
A labdarúgás statisztikáival és történelmével foglalkozó IFFHS az argentin Boca Juniorst nevezte meg az elmúlt évtized legjobb dél-amerikai labdarúgócsapatának.
dec. 27
16:12
Kiss László az olimpia után búcsúzik az úszóktól (Infostart)
Az idei év legnagyobb meglepetései között volt a 4x200 méteres női gyorsváltó Európa-bajnoki címe, a szingapúri ifjúsági olimpián érmeket szerző fiatalok eredményei, továbbá Gyurta Gergely ezüstérme a dubaji rövidpályás vb-n - mondta az InfoRádónak az év szövetségi kapitányának választott Kiss László.
dec. 27
16:12
Milan: Cassano személyi edzőt kért, de a klub nem engedélyezte (She)
A Tuttosport értesülései szerint Antonio Cassano, a Milan új igazolása arra kérte a labdarúgóklub vezetőit, hogy alkalmazzák korábbi személyi edzőjét, Agostino Tibaudit, de ők ezt nem engedélyezték.
dec. 27
16:48
Roma: a klub megegyezett a Málagával Júlio Baptista eladásáról (She)
A Corriere dello Sport értesülései szerint az AS Roma megegyezett a spanyol Málaga labdarúgócsapatával, miszerint az olaszok játékosa, Júlio Baptista kétmillió euróért a spanyol együtteshez szerződik.
dec. 27
16:50
Lazio: a rómaiak közel állnak Roque Santa Cruz megszerzéséhez (She)
A Corriere dello Sport információi szerint a Lazio labdarúgócsapata közel áll Roque Santa Cruz megszerzéséhez.
dec. 27
17:06
Kézilabda: a felkészülés megkezdődött, Naggyal tárgyalnak (Infostart)
A magyar férfi kézilabda-válogatott Veszprémben megkezdte a közvetlen felkészülést a január 13-án rajtoló svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. A szövetség egyeztet Nagy Lászlóval arról, hogy a világklasszis miként tudna részt venni a fontos tornán.
dec. 27
17:24
Chelsea: G. Cahill érkezése jelenthet megoldást a védelem gondjaira (She)
Angol lapértesülések szerint a Chelsea menedzsere, Carlo Ancelotti a téli átigazolási időszakban szerződtetné a Bolton válogatott középhátvédjét, Gary Cahillt.
dec. 27
17:42
Videó: sikertelen leánykérés a Cercle Bruges-Standard Liege bajnokin (She)
Sajnos nem sikerült elnyernie szíve választottját annak a belga úriembernek, aki a Cercle Bruges–Standard Liege belga bajnoki mérkőzés előtti bemelegítést használta fel arra, hogy a világ szeme láttára feleségül kérje az általa kiszemelt lányt. A fiatalember kosarat kapott, nem is akárhogy. További szószaporítás helyett álljon itt az esetről készült videó!
dec. 27
18:00
Ökölvívás: Erdei tavasszal világbajnoki övért bokszolhatna (She)
Elképzelhető, hogy tavasszal világbajnoki övért léphetne ringbe Erdei Zsolt profi félnehézsúlyú ökölvívó.
dec. 27
18:02
Téli sportok: január közepén rendezik Eplényben a II. Snow Day-t (She)
Az idei sikeres debütálás után, 2011-ben ismét megrendezésre kerül az eplényi Nordica Síarénában a nyolc téli sportágat magában foglaló Snow Day. A január 14. és 16. közötti havas fesztivál három napjára, három versenyt és egy családi napot szervez a Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület. 2010-ben, a sí- és snowboardversenyeken 12 kategóriában több mint 300-an álltak rajthoz, az eseménynek…
dec. 27
18:04
Inter: megszületett a megállapodás Ranocchia szerződtetéséről - lapértesülés (She)
A genovai Il Secolo XIX és a Datasport információi szerint az Internazionale labdarúgócsapata megegyezett a Genoával Andrea Ranocchia szerződtetéséről.
dec. 27
18:18
Férfi kézilabda: svéd klasszissal erősített a német sztárcsapat (She)
A német férfi kézilabda Bundesliga listavezetője, a HSV Hamburg sajtótájékoztatón jelentette be a 22 éves svéd Oscar Carlén szerződtetését a Flensburg-Handewitt együttesétől.
dec. 27
18:36
Világbajnoki övért bokszolhat Erdei? (Infostart)
Elképzelhető, hogy tavasszal világbajnoki övért lép ringbe Erdei Zsolt profi félnehézsúlyú ökölvívó.
dec. 27
18:36
Ligue 1: olyan jól sikerült Pak gólöröme, hogy egy hónapig nem játszhat (She)
Különös sérülés miatt kell legalább egy hónapot kihagynia a Monaco labdarúgójának, a dél-koreai Pak Csu Jungnak: a csatár térden csúszva ünnepelte a Sochaux ellen szerzett győztes gólját, de súlyos térdsérülést szenvedett, mikor társai utolérték és ráugrottak...
dec. 27
18:54
Manchester United: Lassana Diarra érkezhet a télen a középpályára (She)
A spanyol As szerint a Manchester United a télen szeretné megszerezni Lassana Diarrát a Real Madridtól.
dec. 27
18:56
Videó: elszabadult a pokol, megverték, rugdosták, pisztollyal fenyegették a bírót (She)
A 2010-es év egyik legcsúnyább huligántámadása a thaiföldi bajnoksághoz kötődik: a Nakhon Pathom és a Si Saket mérkőzésén a játékvezetőt és asszisztenseit meglehetősen brutális támadás érte.
dec. 27
18:58
Videó: az NFL tizenhatodik játékhetének legjobb pillanatai! (She)
A hagyományoknak megfelelően látványos pillanatokban gazdag mérkőzéseket játszottak a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 16. játékhetén is. Brandon Jacobs leszerelése, Jacoby Ford visszahordott touchdownja, vagy Brian Robiskie TD-ja is egészen parádésra sikeredett. Íme, a legjobb pillanatok!

Keresés