2010. december 29. szerda

dec. 29
0:36
Jégkorong, Spengler-kupa: Davos és Szentpétervár nyerte a csoportokat (She)
A Spengler-kupa harmadik játéknapján győzött a svájci Davos és az orosz Szentpétervár csapata is, ezzel mindkét együttes százszázalékos teljesítménnyel megnyerte a csoportját és bejutott az elődöntőbe. A hagyományosan karácsony és szilveszter között a svájci Davosban megrendezésre kerülő jégkorongtornán a következőkben a két csoport második és harmadik helyzettejei játszanak egymással keresztbe,…
dec. 29
6:36
Ki a legjobb Európában? (Behaviour)
Noha különböző szakaszaiban jár Európa öt legnagyobb labdarúgó bajnoksága (a német Bundesliga, a francia Ligue I, az angol Premier League, a spanyol Primera División, valamint az olasz Serie A), az a ligák téli összehasonlításából is kitetszik, hogy nem véletlenül veszít mindinkább presztízséből az itáliai pontvadászat. Ott a legkevesebb a gól, az idegenbeli győzelem, ellenben arrafelé a…
dec. 29
6:54
Hihetetlen történetek (Behaviour)
2010-ben akadtak jó és rossz hírek egyaránt, néhány esetben pedig olyasmiket rögzíthettünk, amelyek már a szürrealizmus határát súrolták. Többrészes összeállításban idézzük fel azokat a történeteket, melyekről nem mindig lehetett eldönteni, hogy sírjunk, vagy nevessünk rajtuk. Aki már találkozott ezekkel a hírekkel, szívesen olvassa őket újra, aki pedig nem ismeri őket, annak kár lett volna…
dec. 29
6:56
Újoncok és a KERS: készül a cirkusz (Behaviour)
Noha látszólag csend honol a Forma-1-ben, a háttérben kőkeményen készül már szinte a teljes mezőny a 2011-es világbajnokságra. Van olyan istálló, amelyik ott tart a felkészülésben, hogy már a finomhangolásokat végzi az autóján, míg másoknál a pilóták nevei sem ismertek.
dec. 29
6:58
Lóvá tett lovagok (Behaviour)
Volt az idén téli olimpia, futball-vb, úszó Eb, és annyi, de annyi sztori, balhé meg tragédia, öröm és bánat, hogy a nagyja máris a feledés homályába veszett. Kár érte, de bánkódni nincs miért: a Népszava, miként teszi azt esztendőről esztendőre, az év végén (szó szerint) sorba vesz mindent, mi érdekes volt a sportvilágban. Év végi múltidéző, 12 hónap 12 cikkben. Lássuk, mit tartogatott számunkra…
dec. 29
7:30
Labdarúgás: Adrianót nem zavarják a szerény körülmények (She)
Abban a riói favellában töltötte karácsonyi szabadsága nagy részét Adriano, az AS Roma brazil labdarúgója, amelyben felnőtt és amely katonai, illetve rendőrségi ellenőrzés alatt áll november vége óta.
dec. 29
7:48
NBA: San Antonio Spurs legyőzte a címvédő Los Angeles Lakerst (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának legutóbbi játéknapján a ligaelső San Antonio Spurs hazai pályán 15 ponttal megverte a címvédő Los Angeles Lakerst.
dec. 29
7:50
NHL: a Pittsburgh Penguins hatot vágott az Atlanta Thrashersnek (She)
A Pittsburgh Penguins 6–3-ra legyőzte az Atlanta Thrasherst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapján.
dec. 29
8:06
Pontokat veszített a Man United Birminghamben (Infostart)
Egy hajrában szerzett góllal ugyan a Birmingham City hazai pályán pontot mentett a Manchester United ellen az angol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának kedd esti mérkőzésén, de a vendégek így is megőrizték veretlenségüket és első helyüket.
dec. 29
8:06
NBA: a San Antonio Spurs legyőzte a címvédő Los Angeles Lakerst (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának legutóbbi játéknapján a ligaelső San Antonio Spurs hazai pályán 15 ponttal megverte a címvédő Los Angeles Lakerst.
dec. 29
8:08
NFL: Vick és az Eagles meglepő veresége a Favre nélküli Vikingstól (She)
Némileg meglepő vereséget szenvedett hazai pályán a Philadelphia Eagles az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság 16. fordulójában. Michael Vickéket a Brett Favre nélkül felálló, irányító poszton Joe Webbet bevető Minnesota Vikings győzte le 24–14-re.
dec. 29
8:42
NB II, Nyugati csoport: Orbán Tamás már nem a Veszprém vezetőedzője (She)
Közös megegyezéssel szerződést bontott a Veszprém FC és Orbán Tamás vezetőedző. Egyelőre még nem nevezték ki az új szakembert az NB II Nyugati csoportjának 14. helyén szerénykedő csapat élére.
dec. 29
9:39
Nyomornegyedben neveli sportra a gyerekeket Adriano (Metropol)
Rio de Janeiro katonai és rendőrségi ellenőrzés alatt álló szegénynegyedében töltötte karácsonyi szabadsága nagy részét Adriano. A Roma brazil labdarúgója kétezer fiatalt nevel a rendszeres sportolásra Vila Cruzeiróban, ahol felnőtt.
dec. 29
9:57
Ismét megrendezik az Ügetőszilvesztert (Metropol)
Az év utolsó napján a főváros legnagyobb szabadtéri rendezvénye 1999 óta a hagyományos Ügetőszilveszter. Az idei ünnepi versenynap 14 órakor kezdődik a budapesti Kincsem Parkban.
dec. 29
10:12
NFL: Vick lesz az NFC kezdő irányítója a Pro Bowlon, Rodgers kimaradt (She)
A Philadelphia Eaglest erősítő Michael Vick lesz a Nemzeti főcsoport csapatának kezdő irányítója a 2011-es Pro Bowlon. A liga közzétette az „All Star-mérkőzés" játékoskereteit, amelyen többek között Aaron Rodgers, Chris Johnson és Larry Fitzgerald sem szerepel.
dec. 29
10:30
Sydney-Hobart: hivatalos a Wild Oats ötödik győzelme (Infostart)
Hivatalossá vált, hogy a Wild Oats XI nyerte meg a 66. Sydney-Hobart vitorlás viadalt.
dec. 29
10:30
Vízilabda: Recco-siker Fiuméban, több magyar gólszerzővel (She)
Öt magyar olimpiai bajnok is vízbe szállt, s összesen hat gólt lőtt azon a kedd esti, fiumei barátságos férfi vízilabda-mérkőzésen, amelyet a házigazda horvát Primorje Rijeka vívott a nála edzőtáborozó olasz Pro Reccóval.
dec. 29
10:32
Vitorlázás: hivatalos a Wild Oats ötödik győzelme (She)
Hivatalossá vált, hogy a Wild Oats XI nyerte meg a 66. Sydney-Hobart vitorlás viadalt.
dec. 29
10:48
Vízilabda: Recco-siker Fiumében, több magyar gólszerzővel (She)
Öt magyar olimpiai bajnok is vízbe szállt, és összesen hat gólt lőtt azon a kedd esti, fiumei barátságos férfi vízilabda-mérkőzésen, amelyet a házigazda horvát Primorje Rijeka vívott a nála edzőtáborozó olasz Pro Reccóval.
dec. 29
10:50
Ferencváros: Schembri és Haber Máltán jótékonykodott (She)
Jótékonysági gyűjtés keretében segített hazájában a rászorulókon a Ferencváros két máltai légiósa, André Schembri és Justin Haber. Erről az ftc.hu számolt be.
dec. 29
10:52
Premier League: Ferguson dühöng a Birmingham egyenlítő gólja miatt (She)
A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson a Birmingham elleni, 1–1-re végződő mérkőzés után elmondta, csapata győzelmet érdemelt volna, Lee Bowyer gólja pedig egyértelműen szabálytalan volt.
dec. 29
11:09
Egymás ellen játszottak olimpiai bajnokaink (Metropol)
Öt magyar olimpiai bajnok is vízbe szállt, s összesen hat gólt lőtt azon a kedd esti, fiumei barátságos férfivízilabda-mérkőzésen, amelyet a házigazda horvát Primorje Rijeka vívott a nála edzőtáborozó olasz Pro Reccóval.
dec. 29
11:24
Olympiakosz: Németh Krisztián és dán csapattársa újra edzésbe állt (She)
A görög Olympiakosz Pireusz magyar csatára, Németh Krisztián és dán középpályása, Dennis Rommedahl is felépült, mindketten teljes értékű edzésmunkát végeztek kedden.
dec. 29
12:00
Ez volt az év: októberben Berki Krisztián bizonyított - videó (She)
Az NSO Tv évzáró sorozatában hónapról-hónapra felelevenítjük a 2010-es esztendő leghangosabb sportsikereit hazánkból és külföldről egyaránt.
dec. 29
12:18
Labdarúgás: katalán futballsiker Honduras felett (She)
Katalónia labdarúgó-válogatottja 4–0-ra legyőzte Honduras nemzeti együttesét barátságos mérkőzésen, melyet a barcelonai olimpiai stadionban rendeztek meg kedd este.
dec. 29
12:36
Labdarúgás: Casillas bravúrját választották az év védésének - videó (She)
A spanyol Marca olvasóinak szavazatai alapján Iker Casillas bravúros megmozdulását választották az év legszebb védésének.
dec. 29
12:54
A Milannál már értik Balotelli füstjeleit (Infostart)
Mario Barwuah Balotelli kedd este három gólt is vállalt a Manchester City 4-0-s győzelméből így ő lett a negyedik olasz játékos, aki mesterhármast szerzett a Premier Ligában. Korábban az olaszok közül csak Zolának, Viallinak és Ravanellinek sikerült ez a bravúr, de 1997 óta senkinek. A Palermóban ghánai szülőktől született 20 éves csatár mégsem ezért került a címlapokra: Balo ugyanis elvágyódik…
dec. 29
12:54
Labdarúgás: katalán futballsiker Honduras ellen - videó (She)
Katalónia labdarúgó-válogatottja 4–0-ra legyőzte Honduras nemzeti együttesét barátságos mérkőzésen, amelyet a barcelonai olimpiai stadionban rendeztek meg kedd este.
dec. 29
13:12
Tenisz: David Nalbandian Uruguayban nyert bemutató tornát (She)
Az argentin David Nalbandian nyerte az uruguayi Punta del Estében rendezett bemutató tenisztornát.
dec. 29
13:14
Férfi röplabda: Veres Péter kupaezüstje Oroszországban (She)
A Dinamo Moszkva röplabdacsapata az Orosz Kupa elődöntőjében 3:0-ra legyőzte a Bajnokok Ligájában szárnyaló Belgorodot, majd a fináléban négy szettben vereséget szenvedett a bajnoki listavezető, házigazda Novoszibirszktől.
dec. 29
13:30
Debrecen: távozik Bartha Csaba sportigazgató (She)
A DVSC labdarúgócsapata közleményben jelentette be, hogy Bartha Csaba távozik a sportigazgatói posztról, és januárban visszatér az egyetemre tanítani.
dec. 29
13:32
Real Madrid: Kaká távozhat a télen megfelelő ajánlat esetén - lapértesülés (She)
Olasz lapértesülések szerint a Real Madrid megfelelő ajánlat esetén elengedné januárban brazil labdarúgóját, a sérülésből lábadozó Kakát.
dec. 29
13:48
Spanyolország: bíróságon érnék el a játékosok, hogy 2-án ne kelljen játszani (She)
Bírósághoz fordult a spanyol labdarúgókat tömörítő szervezet (AFE), hogy elérje: január 2-án ne kelljen pályára lépni.
dec. 29
13:50
Tottenham: Redknapp hülyeségnek nevezte Kaboul szabálytalanságát (She)
A Tottenham labdarúgócsapatának menedzsere, Harry Redknapp hülyeségnek titulálta Younes Kaboul szabálytalanságát, ami miatt a játékvezető kiállította a Newcastle ellen 2–0-ra megnyert hazai bajnokin.
dec. 29
13:52
Alpesi sí: nyolc század, három kilométer, osztrák siker Bormióban (She)
Michael Walchhofer győzelmével ért véget Bormióban a férfiak alpesi sí világkupaversenye. Az osztrák versenyző mindössze nyolc századdal előzte meg a második helyre befutó svájci Silvan Zurbriggent a 3270 méteres viadalon. Walchhofer átvette a vezetést a szakági világkupában, de összetettben egy ponttal még Zurbriggen vezet.
dec. 29
14:06
Videó: hihetetlen táncot mutatott be egy nagypapa a kosármeccsen (She)
Humoros jelenetek játszódtak le az észak-amerikai profi kosárlabdaligában. A Los Angeles Lakers és a Washington Wizards (103–89) december 14-i találkozójának félidejében nem a két csapat teljesítménye volt a középpontban, hanem egy 70 éves öregúr, aki fiatalos mozgásával elképesztő táncot lejtett a lelátón.
dec. 29
14:08
Kézilabda: Tóth Tímea hat góllal mutatkozott be új csapatában (She)
Az ÉTV-Érdi VSE női kézilabdacsapata 29–25-ös vereséget szenvedett a Budapest Bank-Békéscsabai Előre NKSE elleni felkészülési mérkőzésen, amelyen a hazaiaknál bemutatkozott Tóth Tímea.
dec. 29
14:42
Szpartak Moszkva: Valerij Karpin 2012-ig hosszabbított (She)
A Szpartak Moszkva meghosszabbította Valerij Karpin vezetőedző – és egyben általános igazgató – szerződését, így az orosz szakember 2012 nyaráig marad a labdarúgóklub alkalmazásában.
dec. 29
15:18
Jégkorong, U20-as vb: Kanada győzött, a svédektől is kikaptak az oroszok (She)
A kanadai válogatott simán, 7–2-re győzött Csehország ellen az Egyesült Államokban zajló U20-as jégkorong-világbajnokságon. A címvédő, egyben házigazda Egyesült Államok szintén könnyed győzelmet aratott: 6–1-re nyert Szlovákia ellen.
dec. 29
15:36
Liverpool: az új Ibrahimovicnak titulált tehetség Hollandiába igazol (She)
A Liverpool fiatal labdarúgója, Nikola Saric januárban a holland Vitesse-hez igazol kölcsönbe.
dec. 29
15:38
Profi ökölvívás: Miguel Cotto egy senkiházi - Mayorga (She)
2011. március 12-én a nagy verekedő és még nagyobb szájhős hírében álló Ricardo Mayorga lesz a WBA nagyváltósúlyú bajnok Miguel Cotto ellenfele. Ahogy várható volt, a nicaraguai ex-világbajnok nem habozott néhány becsmérlő szóval beköszönni leendő riválisának.
dec. 29
15:54
Csak eljátszotta az ütést Klicsko (Blikk)
PALM BEACH – Gyorsan gyógyul Vlagyimir Klicsko (34), aki még nem sportolhat, de egy reklámfilmben nagyot üt már.
dec. 29
16:12
Serie A: zárt kapus lesz a Lecce-Bari összecsapás (She)
Biztonsági okokból zárt kapuk mögött rendezik meg a január 6-i Lecce–Bari mérkőzést az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) – jelentette be mai közleményében a Lecce.
dec. 29
16:14
Internazionale: az új vezetőedző, Leonardo nem érzi magát árulónak (She)
Szerda délben hivatalosan is bemutatták Leonardót, az olasz bajnok és Bajnokok Ligája-címvédő Internazionale új vezetőedzőjét. A korábban az AC Milannál hosszú éveket eltöltő brazil szakember elmondta, nem tartja magát árulónak azért, mert a városi riválisnál vállalt munkát.
dec. 29
16:30
Serie A: szurkolói balhétól tartanak, zártkapus lesz az élvonalbeli meccs (She)
Biztonsági okokból zárt kapuk mögött rendezik meg a január 6-i Lecce–Bari mérkőzést az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) – jelentette be mai közleményében a Lecce.
dec. 29
16:32
Milan: Cassanóék fehér zokniban edzenek a dubai strandon - fotók (She)
Megkezdte felkészülését Dubaiban az AC Milan labdarúgócsapata, amelynek hivatalos honlapja exkluzív fotókat közölt, amelyeken a játékosok a homokos tengerparton edzenek.
dec. 29
16:48
Man. United: a 19 éves tehetség a télen visszatérhet Olaszországba (She)
Federico Macheda, a Manchester United labdarúgócsapatának játékosa a télen visszatérhet Olaszországba. Ezt a játékos ügynöke hozta nyilvánosságra, aki azt is elmondta, nem átigazolásról, csupán kölcsönszerződésről lenne szó.
dec. 29
16:50
Futsal: román bajnokságot nyert portugál edző érkezhet a Rába ETO-hoz (She)
A futsal-hungary.hu értesülései szerint a magyar élvonalbeli futsal-bajnokságban listavezető Rába ETO előrehaladott tárgyalásokat folytat Artur Melo portugál szakemberrel, aki így hamarosan a győriek vezetőedzője lehet.
dec. 29
16:51
Zárt kapuk mögött a Lecce-Bari (Metropol)
Biztonsági okokból zárt kapuk mögött rendezik meg jövő csütörtökön a Lecce-Bari olasz élvonalbeli labdarúgó-mérkőzést.
dec. 29
17:06
Serie A: szurkolói balhétól tartanak, zárt kapus lesz az élvonalbeli meccs (She)
Biztonsági okokból zárt kapuk mögött rendezik meg a január 6-i Lecce–Bari mérkőzést az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) – jelentette be mai közleményében a Lecce.

Keresés