2010. december 30. csütörtök

dec. 30
0:00
Jégkorong, U20-as vb: két szlovákot eltiltottak durvaságért - videó (She)
Két szlovák játékost is eltiltottak durvaság miatt az U20-as jégkorong-világbajnokságon. Az Egyesült Államok ellen 6–1-re elveszített találkozón ellenfelét fejen könyöklő Martin Marincin négy mérkőzésen nem léphet jégre, míg a szintén fejre támadó Peter Hrasko három meccset kapott.
dec. 30
6:54
2010 sportemberei (Behaviour)
A toplisták világát élve a Népszava sportrovata sem akar kimaradni a jóból. Az idén is összeállítottuk az év legkiválóbbjainak listáját - háromrészes sorozatunk következik. Ma az év sportemberei, holnap csapatai, szilveszter napján pedig lúzerei jönnek!
dec. 30
6:56
2010 legjobb csapatai (Behaviour)
A toplisták világát élve a Népszava sportrovata sem akar kimaradni a jóból. Az idén is összeállítottuk a legkiválóbbak listáját három részben. Tegnap megjelent az év sportembereinek listája, ma az év csapatainak rangsorát közöljük, szilveszterkor pedig jönnek az év lúzerei!
dec. 30
7:12
NHL: kikapott a ligaelső Pittsburgh, véget ért Crosby remek sorozata (She)
A New York Islanders nem csak hogy legyőzte a ligaelső Pittsburgh Penguins csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján, Sidney Crosby 25 mérkőzést átölelő pontszerző sorozatának is véget vetett. Az Islanders az összesített tabella alján így már hat pontra meglógott az NHL jelenlegi leggyengébb gárdájának számító New Jerseytől, amely zsinórban hatodik vereségét szenvedte…
dec. 30
7:12
Hihetetlen történetek (Behaviour)
2010-ben akadtak jó és rossz hírek egyaránt, néhány esetben pedig olyasmiket rögzíthettünk, amelyek már a szürrealizmus határát súrolták. Többrészes összeállításban idézzük fel azokat a történeteket, melyekről nem mindig lehetett eldönteni, hogy sírjunk, vagy nevessünk rajtuk. Aki már találkozott ezekkel a hírekkel, szívesen olvassa őket újra, aki pedig nem ismeri őket, annak kár lett volna…
dec. 30
7:14
Nem lehet panasz a kajakos lányokra (Behaviour)
Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke szerint 2010 a sportág sikeres éve volt, de a sikerek mögött világossá és tapinthatóvá váltak a gondok is.
dec. 30
7:30
NBA: három mérkőzés után véget ért a Lakers vereségsorozata (She)
Három vereség után ismét nyerni tudott a Los Angeles Lakers az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban. A bajnoki címvédő az ezúttal a kispadon kezdő, így is 24 pontig jutó Lamar Odom vezérletével győzött New Orleansban. A Houstonban diadalmaskodó Miami Heat zsinórban tizedik idegenbeli találkozóján járt sikerrel, míg a Boston többet veszített egy mérkőzésnél Detroitban: Kevin Garnett…
dec. 30
7:48
Anglia: Halmosi szerződést bont a Hull-lal, nagyot alkotna a Haladással (She)
Halmosi Péter szerződést bont az angol másodosztályban szereplő Hull City labdarúgócsapatával, a válogatott futballista néhány napon belül szabadon igazolható lesz.
dec. 30
8:06
Olimpia 2016: letették az alapkövet (Infostart)
Elhelyezték a 2016-os Rio de Janeiró-i nyári játékok olimpiai falujának alapkövét. A ceremóniára Jacques Rogge, a nemzetközi ötkarikás testület elnöke is hivatalos volt.
dec. 30
8:06
Barcelona: a katalán válogatottban megsérülő Puyol 10 napot pihen (She)
Tíznapos pihenő vár a Barcelona labdarúgócsapatának válogatott védőjére, Carles Puyolra.
dec. 30
8:24
Olimpia 2016: elhelyezték a Rio de Janeiró-i olimpiai falu alapkövét (She)
Elhelyezték a 2016-os Rio de Janeiró-i nyári játékok olimpiai falujának alapkövét. A ceremóniára Jacques Rogge, a nemzetközi ötkarikás testület (NOB) elnöke is hivatalos volt. Az eseményt a házigazdák a koordinációs bizottság látogatása miatt szervezték a két ünnep közé.
dec. 30
8:42
Hollandia: akár Erwin Koeman is lehet Tóth Balázs új edzője (She)
Továbbra is vezetőedzőt keres a holland élvonalban szereplő, Tóth Balázst is foglalkoztató VVV Venlo labdarúgócsapata. Ahogy arról beszámoltunk, a gyenge eredmények miatt még karácsony előtt menesztették Jan van Dijket.
dec. 30
9:00
Manchester United: Machedát kölcsönadhatják egy olasz klubnak (She)
Elhagyhatja Manchestert és hazaköltözhet Olaszországba a januári átigazolási időszakban Federico Macheda, a Manchester United 19 éves támadója. A „vörös ördögök" nem akarnak végleg megválni a tehetséges támadótól, csak kölcsönbe adnák.
dec. 30
9:39
NHL: megszakadt Crosby pontgyártó sorozata (Metropol)
Szétlövésben alulmaradt a New York Islanders otthonában a ligaelső Pittsburgh Penguins az NHL legutóbbi, szerdai játéknapján. A vendégcsapatban Sidney Crosby ezúttal nem talált a kapuba és nem is adott gólpasszt, ezzel 25 mérkőzésből álló eredményes sorozata zárult le.
dec. 30
9:54
Kecskemét: Tomiszlav Szivics aláírta 2013-ig szóló szerződését (She)
Tomiszlav Szivics, a Kecskeméti TE vezetőedzője csütörtök kora reggel aláírta új szerződését, amelynek értelmében 2013. június 30-ig kötelezte el magát az alföldi klubhoz – adta hírül a KTE hivatalos honlapja.
dec. 30
10:12
Hertha BSC: Babbel nem viszi el Dárdait az edzőtáborba? (She)
Német sajtóinformációk szerint valószínű, hogy a Bundesliga második vonalában szereplő Hertha BSC vezetőedzője, Markus Babbel nem viszi el az együttes portugáliai edzőtáborába Dárdai Pált, a csapat rutinos középpályását.
dec. 30
10:14
Labdarúgás: az egykori Liverpool-csatár lett Guinea sportminisztere (She)
Titi Camara, a Marseille, a Liverpool és a West Ham egykori csatára lett Guinea sportminisztere.
dec. 30
10:30
Győri ETO: Hrepka Ádám iránt érdeklődnek a zöld-fehérek (She)
Az MTK-nál mellőzött Hrepka Ádám a Győri ETO labdarúgócsapatának látókörébe került.
dec. 30
10:48
Férfi vízilabda: döntőzik a Szeged-Beton a Tom Hoad-kupán (She)
Harmadik és negyedik mérkőzését is megnyerte Perthben a Szeged-Beton vízilabdacsapata, így a korábban már legyőzött Fremantle Mariners ellen játszhat a Tom Hoad-kupa döntőjében.
dec. 30
11:06
Videó: Kovács Péter egy remek passz után kilőtte a felső sarkot (She)
Mint arról beszámoltunk, a belga labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában a Lierse 2–1-re legyőzte hazai pályán a Westerlo csapatát. Az újonc együttes első gólját Kovács Péter szerezte, miután egy hosszú felívelést megszelídített a tizenhatoson belül, majd a jobb felső sarokba lőtt.
dec. 30
11:24
A Milan nyolcmillió euróért engedi el Ronaldinhót (Infostart)
Brazil sajtóértesülés szerint nyolcmillió eurót kell átutalnia az AC Milan számlájára annak a klubnak, amelyik meg akarja szerezni Ronaldinhót, az olasz csapat világbajnok labdarúgóját.
dec. 30
11:24
Díjazás: Rafael Nadal lett az év legjobb sportolója a L'Équipe-nél (She)
A Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen győztes, világelső spanyol teniszezőt, Rafael Nadalt választotta a bajnokok bajnokává 2010-es teljesítménye alapján a L'Équipe francia sportlap. A második és a harmadik helyen két labdarúgó, a spanyol Andrés Iniesta és a holland Wesley Sneijder zárt.
dec. 30
11:42
Olaszország: Rómában tárgyalt Rudolfról a Genoa és a Bari (She)
A Corriere dello Sport csütörtöki számában megjelent beszámoló szerint tegnap Rómában találkozott egymással Guido Angelozzi, a Bari és Stefano Capozucca, a Genoa sportigazgatója, hogy Rudolf Gergely esetleges kölcsönadásáról tárgyaljanak.
dec. 30
11:45
Nyolc milliót kér Ronaldinhóért a Milan (Metropol)
A focista ügynöke szerint érdeklődik iránta a Gremio, a Palmeiras és a Flamengo is. Paulo Odone, a Gremio elnöke úgy tudja, hogy Ronaldinho szívesen hazatérne Európából.
dec. 30
12:00
Póker: egymilliárdot keresett az idén az online asztaloknál Cates (She)
Daniel „Jungleman" Cates volt a 2010-es esztendő legjobban kereső online-pókerjátékosa: összesen 4.9 millió dollárt, azaz egymilliárd forintot nyert. Rajta kívül másik három játékos nyert legalább hárommilliót.
dec. 30
12:18
Düsseldorf: Torghelléék hógolyózással kezdték a felkészülést - fotóval (She)
Jó hangulatban kezdte meg a téli felkészülést a Fortuna Düsseldorf labdarúgócsapata: a keret tagjai hógolyócsatát vívtak egymással a keddi futóedzés elején, és a mókából Torghelle Sándor is kivette a részét.
dec. 30
12:20
DVSC-TEVA: Zdenek Scasny a bajnok új vezetőedzője - hivatalos (She)
Zdenek Scasny veszi át a magyar bajnok DVSC-TEVA szakmai munkájának irányítását – adta hírül a Loki hivatalos honlapja.
dec. 30
12:54
Cseh edző irányítja a jövőben a Lokit (Infostart)
Cseh edző irányítja a 2011-es esztendőben a Debreceni VSC csapatát. A kétezres években, Mirosláv Beranek után, Zdenek Scasny a magyar bajnokcsapat második cseh edzője. A hajdani csehszlovák válogatott futballista munkáját a felvidéki Meszlényi Tibor segíti majd.
dec. 30
12:54
Villarreal: Nilmar hazautazott Brazíliába, ahol megműtik a térdét (She)
Hazatért Dél-Amerikába Nilmar, a Villarreal brazil csatára, akin a napokban térdműtétet hajtanak végre.
dec. 30
13:12
Labdarúgás: Malajzia munkaszüneti nappal ünnepli a kupasikerét (She)
Rajib Nazak, Malajzia államfője munkaszüneti nappá nyilvánította pénteket, miután az ország labdarúgó-válogatottja szerdán első lett a délkelet-ázsiai Suzuki-kupán. Az országnak ez volt az első nemzetközi sikere a Délkelet-ázsiai Játékok 1989-es megnyerése óta.
dec. 30
13:33
Nadal és Vlasic az év sportolója (Metropol)
A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség szerint Rafael Nadal teniszsztár és a magasugró-királynő Blanka Vlasic az év sportolója, a sajtó számára legjobban megszervezett események rangsorában pedig a magyarországi vizes Eb a kilencedik helyen zárt.
dec. 30
13:48
Hollandia: Dzsudzsák az Eredivisie második legértékesebb játékosa (She)
Az Ajax uruguayi csatára, Luis Suárez lett a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) legértékesebb játékosa (MVP) 2010-ben a Voetbal International által összeállított listán, amelyre a naptári évben legtöbb gólt és gólpasszt jegyző futballisták kerültek fel. Dzsudzsák Balázs, a PSV magyar balszélsője a második helyen végzett a kanadai táblázaton.
dec. 30
13:50
Tenisz: Nicolas Kiefer bejelentette a visszavonulását (She)
Csütörtökön bejelentette a visszavonulását a német Nicolas Kiefer, aki 2000-ben a negyedik helyen állt a férfi teniszezők világranglistáján.
dec. 30
13:51
Zdenek Scasny a Debrecen új vezetőedzője (Metropol)
A cseh Zdenek Scasny irányítja a jövőben a bajnok Debrecen labdarúgócsapatát. A felek csütörtökön mindenben megállapodtak, s kétéves szerződést kötöttek. A klub közleménye szerint "az igazgatóság január 3-án tárgyalta volna a vezetőedző személyével kapcsolatos napirendi pontot, de az események úgy alakultak, hogy ezt a döntést csütörtökön hozta meg a grémium".
dec. 30
13:52
Ez volt az év: Erdei „Madár” Zsolt újra szárnyalt - videó (She)
Az NSO Tv évzáró sorozatában hónapról hónapra felelevenítjük a 2010-es esztendő leghangosabb sportsikereit hazánkból és külföldről egyaránt.
dec. 30
14:24
Kosárlabda: harmadik a magyar csapat a soproni utánpótlástornán (She)
A magyar U16-os férfi kosárlabda-válogatott egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zárta a Sopronban megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyét.
dec. 30
14:26
Fallabda: Krajcsák ötöt javított, a 45. helyen kezdi 2011-et (She)
Öt pozíciót javított a legutóbbi helyezésén, és a nemzetközi szövetség által publikált legfrissebb világranglista 45. helyén kezdi a 2011-es évet első számú fallabdázónk, Krajcsák Márk.
dec. 30
14:28
Videó: Mourinho asszisztenst cipelt és szurkolót ültetett a kispadra (She)
Szerda este a madridi Vicente Calderón Stadionban játszották a spanyol ligaválogatott és az Afrika-válogatott közötti jótékonysági mérkőzést, amelyet az UNICEF az afrikai oktatási rendszer fejlesztéséért szervezett. A meccs valóságos poénáradattal ajándékozta meg a nézőket. Az egyik főszereplő természetesen a spanyolokat irányító José Mourinho volt, aki felkapta az egyik asszisztenst és pár…
dec. 30
14:42
Primera División: a bíróság elutasította a labdarúgók kérését, 2-án is játszanak (She)
Elutasította a bíróság a spanyol labdarúgókat tömörítő szervezet (AFE) kérését, így a csapatoknak január 2-án is pályára kell lépniük.
dec. 30
14:44
Tenisz: villámcsapás miatt leégett az egykori sztárjátékos háza (She)
Villám csapott Chanda Rubin egykori teniszező lafayette-i házába, amely teljesen leégett. Személyi sérülés nem történt, a hétszeres WTA-torna-győztes Rubin időben ki tudott menekülni az épületből.
dec. 30
14:46
Elismerés: az újságírók szerint Nadal és Vlasic az év sportolója (She)
A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) szerint Rafael Nadal teniszsztár és a magasugró-királynő Blanka Vlasic az év sportolója, míg a sajtó számára legjobban megszervezett események rangsorában a magyarországi vizes Eb a kilencedik helyen zárt.
dec. 30
15:00
F1: jól halad a felkészüléssel a Ferrari, átment az első törésteszten (She)
Az olasz szaksajtó értesülései szerint átment az első törésteszteken a Ferrari új Formula–1-es versenyautója, azaz a maranellói csapat a 2011-es gép építésének utolsó szakaszához érkezett.
dec. 30
15:18
Videó: A győzelem tökéletes lezárása volt az évnek - Kovács Péter (She)
Mint arról beszámoltunk, a belga labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában a Lierse hosszú idő elteltével nyert újra, amikor 2–1-re felülmúlta hazai pályán a Westerlót. Az újonc együttes első gólját szerző Kovács Péter a meccs utáni interjújában kifejtette, a győzelem tökéletes lezárása volt a 2010-es évnek. A csatár azt is hozzátette, hogy még korántsem mutatta meg új csapatában a valós…
dec. 30
15:20
Kerékpár: Salgótarjánban zárul az I. SuperCross-sorozat (She)
A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület a tóstrandi SBTC-pálya környékén január 2-án rendezi  a Motorex–Karancs Kupát, amely az öt rendező egyesület által életre keltett I. SuperCross-sorozat utolsó állomása lesz a 2010–2011-es „krosszos" szezonban.
dec. 30
15:22
Ferencváros: Előzetesen kiegyeztünk volna ezzel a helyezéssel - Balog (She)
Balog Zoltán az ftc.hu-nak nyilatkozva elmondta, véleménye szerint jól szerepelt a Ferencváros az őszi idényben, és bízik abban, hogy a tavasszal társaival együtt még jobb teljesítményt nyújtanak majd.
dec. 30
15:36
Úszás: Schirilla több mint 15 percig úszott Tiszaújvárosban (She)
Ifj. Schirilla György több mint 15 percig úszott csütörtökön a tiszaújvárosi dísztóban.
dec. 30
15:54
Elismerés: D’Alessandrót választották az év játékosának Latin-Amerikában (She)
Andrés D'Alessandrót választották meg az év játékosának Latin-Amerikában az uruguayi El País újságírói. A brazil Internacional labdarúgócsapatát Libertadores-kupa-elsőséghez segítő argentin középpályás honfitársát, Juan Sebastian Verónt és a brazil Neymart előzte meg a voksoláson.
dec. 30
16:12
Hócsatát vívtak Torghelléék (Blikk)
dec. 30
16:30
Férfi vízilabda: a Szeged pólósai tornát nyertek Ausztráliában (She)
A Szeged élvonalbeli együttese diadalmaskodott az idei perthi Tom Hoad-kupán, az ausztrálok hagyományos év végi nemzetközi férfi vízilabdatornáján.
dec. 30
16:30
Keménykezű trénere van a Lokinak (Blikk)
DEBRECEN – Döntést hozott a magyar bajnokcsapat: a cseh Zdenek Scasny (53) követi a DVSC-TEVA focicsapatának kispadján a december 20-án lemondó Herczeg Andrást (54).

Keresés