2010. december 31. péntek

dec. 31
0:00
Jégkorong, U20-as vb: a csehek és a szlovákok is vereséget szenvedtek (She)
Az Egyesült Államokban zajló U20-as jégkorong-világbajnokság ötödik játéknapján a szlovák és a cseh válogatott is kikapott. Előbbit Svájc győzte le 6–4-re, míg utóbbit a továbbra is hibátlan mérleggel rendelkező svédek.
dec. 31
5:42
2010 legnagyobb lúzerei (Behaviour)
A toplisták világát élve a Népszava sportrovata sem akar kimaradni a jóból. Az idén is összeállítottuk a legkiválóbbak listáját három részben. Megjelent már az év sportembereinek listája, közöltük az év csapatainak rangsorát, szilveszterkor pedig jöjjön, aminek jönnie kell! A lúzerlista 2010!
dec. 31
6:54
Hihetetlen történetek (Behaviour)
2010-ben akadtak jó és rossz hírek egyaránt, néhány esetben pedig olyasmiket rögzíthettünk, amelyek már a szürrealizmus határát súrolták. Többrészes összeállításban idézzük fel azokat a történeteket, melyekről nem mindig lehetett eldönteni, hogy sírjunk, vagy nevessünk rajtuk. Aki már találkozott ezekkel a hírekkel, szívesen olvassa őket újra, aki pedig nem ismeri őket, annak kár lett volna…
dec. 31
6:56
Szima cseh edzőt választott a Lokinak (Behaviour)
Zdenek Scasny a DVSC-TEVA új vezetőedzője, miután a klub tegnap mindenben megállapodott a cseh trénerrel.
dec. 31
6:58
Madár visszatért (Behaviour)
Volt az idén téli olimpia, futball-vb, Afrika Kupa és annyi, de annyi sztori, balhé meg tragédia, öröm és bánat, hogy a nagyja máris a feledés homályába veszett. Kár értük, de bánkódni nincs miért: a Népszava, miként teszi azt esztendőről esztendőre, az év végén (szó szerint) sorba vesz mindent, mi érdekes volt a sportvilágban. Év végi múltidéző, 12 hónap 12 cikkben. Utoljára, de nem utolsó…
dec. 31
8:24
Vb 2022: Capello sem ellenzi az év eleji torna ötletét (She)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csatlakozott azokhoz, akik nem elleneznék, sőt támogatják a 2022-es katari világbajnokság év eleji megrendezését.
dec. 31
8:42
NBA: a San Antonio nyerte a nyugati topcsapatok csatáját (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 65. játéknapján a San Antonio Spurs 99–93-ra győzött a Dirk Nowitzkit nélkülöző Dallas Mavericks ellen a két legjobb mérleggel rendelkező nyugati csapat összecsapásán.
dec. 31
8:44
NHL: a Philadelphia hét gólt vágott a Los Angelesnek (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 78. játéknapján a Mike Richards vezette Philadelphia Flyers 7–4-re győzött a Los Angeles Kings ellen.
dec. 31
8:46
Zalaegerszeg: továbbra sincs döntés Simon Attila sorsát illetően (She)
Továbbra is kérdéses, hol folytatja pályafutását Simon Attila. A 27 éves támadó a Kecskeméti TE játékosa, de az őszi szezont kölcsönben Zalaegerszegen töltötte, ahol nyolc mérkőzésen három gólt szerzett.
dec. 31
9:00
Röplabda: amerikai légióssal erősített a Békéscsaba (She)
Az idény végéig Békéscsabán játszik Meghan Sherman röplabdázó. Baran Ádám, a BRSE elnöke elmondta, céljaik elérése érdekében ítélték szükségesnek az erősítést.
dec. 31
9:36
Juventus: 27 millió eurót ajánlanak a torinóiak Van Persie-ért - lapértesülés (She)
A Tuttosport értesülései szerint az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus jövő nyáron szerződtetné az angol Arsenal támadóját, Robin van Persie-t.
dec. 31
9:54
Videó: szenzációs kapusgól döntötte el a Kék Mókus-kupa fináléját (She)
Nem akármilyen találat döntötte el a hagyományos év végi szegedi kispályás labdarúgótorna, a Kék Mókus-kupa nyílt kategóriájának idei fináléját. A Varga Pince kapusa, Halász Krisztián kilenc másodperccel a vége előtt 1–1-es állásnál hatalmas gólt ragasztott a Young Boys kapujának bal felső sarkába.
dec. 31
10:12
Így kíván boldog új évet a Real Madrid! (Infostart)
A XX. század legeredményesebb futballklubja ad arra, hogy a pályán kívül is etalonnak tarthassák. Florencio Pérez klubelnök, s az első keret játékosai videóüzenetben kívántak boldog új évet a szurkolóknak, a madridistáknak.
dec. 31
10:12
Genoa: Rudolf valószínűleg nem lesz a Bari kölcsönjátékosa (She)
A jelek szerint hiába tárgyaltak egymással a Genoa és a Bari képviselői az olasz fővárosban Rudolf Gergelyről, a magyar légiós nem lesz a Serie A sereghajtójának kölcsönjátékosa.
dec. 31
10:14
Labdarúgás: Kulcsfontosságú a játékvezetők erőnléte - Collina (She)
Pierluigi Collina, az egykori kiváló olasz labdarúgó-játékvezető a La Gazetta dello Sportnak adott interjújában elmondta, a mai játékvezetőknek kulcsfontosságú, hogy jó erőnlétben legyenek.
dec. 31
10:30
Labdarúgás: Somogyi Csaba iránt egy Bundesliga-csapat is érdeklődik (She)
Somogyi Csaba, az NB II Keleti csoportjában szereplő REAC kapusa körülbelül egy hónapja az Ajaxnál vett részt próbajátékon, most pedig egy német első osztályú klub érdeklődik iránta, és azt szeretné, ha a 25 esztendős kapus próbajátékra utazna hozzá.
dec. 31
10:48
Női kézilabda: újabb sztárigazolás, az ETO szerződtette Heidi Lökét (She)
Újabb világklasszis játékossal bővült a Győri Audi ETO KC kerete: a kisalföldi klub leigazolta a világ egyik legjobb beállósát, a norvég Heidi Lökét. A zöld-fehérek tájékoztatása szerint Löke 2011 nyarától két évre szóló szerződést írt alá a magyar bajnokcsapattal.
dec. 31
11:06
Kajak-kenu: Az elmúlt év a sikerekről szólt, de vannak gondok - Baráth (She)
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke, Baráth Etele úgy véli, 2010 a kajak-kenu sikeres éve volt, de a sikerek mögött világossá és tapinthatóvá váltak a gondok is.
dec. 31
11:08
London 2012: két és fél millió példányban jelenik meg a műsorfüzet (She)
Két és fél millió példányban jelenteti meg a 2012-es londoni olimpia szervezőbizottsága (LOCOG) a játékok hivatalos műsorfüzetét.
dec. 31
11:10
Jégkorong, Mol Liga: a sorozat végéig eltiltották Láda Balázst (She)
A magyar jégkorong Mol Liga fegyelmi bizottsága január 26-ig – a sorozat végéig – eltiltotta a Miskolci JJSE csapatkapitányát, Láda Balázst, aki a Fenestela 68 Brassó elleni negyeddöntő negyedik mérkőzésén a korong megjátszásának szándéka nélkül ütközött Zsók Leventével, aki meg is sérült a szabálytalanság következtében.
dec. 31
11:24
Labdarúgás: visszavonult az argentin kapitányrekorder Roberto Ayala (She)
Befejezte futballista pályafutását Roberto Ayala, aki a legtöbbször – 63-szor – volt az argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.
dec. 31
11:42
Real Madrid: M. Diarrát vinné az Aston Villa és az Everton is (She)
A Sky Sports értesülései szerint az angol élvonalbeli Aston Villa és Everton csapata is szerződtetné a Real Madrid labdarúgóját, Mahamadou Diarrát a téli átigazolási időszakban.
dec. 31
12:00
Hertha BSC: Dárdai Pál tavasszal a tartalékegyüttesben szerepel (She)
Egy korszak véget ért: a Hertha BSC szereplési rekordere, Dárdai Pál csütörtökön vett részt utolsó alkalommal a berliniek első csapatának edzésén. A rutinos magyar középpályás a szezon hátralévő részében a tartalékegyüttesben szerepel majd.
dec. 31
12:18
Ökölvívás: cáfolták a pletykákat, Sdunek marad Erdei edzője (She)
Erdei Zsolt profi ökölvívó súlycsoportjában az elkövetkező napokban és hetekben még számos mérkőzést rendeznek. Az érdeklődés azért is fokozott, mert az összecsapások szereplői közül kerülhet ki Madár következő, áprilisi ellenfele. Így érthető, ha a kétszeres világbajnok a karácsonyi készületek alkalmával is kellő figyelmet fordít az ökölvívásra, és kiváncsian szemléli, mi is történik a…
dec. 31
12:20
Férfi kézilabda: Nagy László a jelek szerint nem lesz ott a vb-n (She)
A jelek szerint Nagy László nélkül szerepel majd a januári, svédországi világbajnokságon a magyar férfi kézilabda-válogatott. Legalábbis erre lehet következtetni az átlövő Magyar Rádiónak adott nyilatkozatából.
dec. 31
12:21
Norvég Európa-bajnokkal erősít a Győr (Metropol)
Újabb világklasszis játékos érkezik a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatához: a norvég Heidi Löke 2011 nyarától két évig lesz a zöld-fehérek játékosa. Honfitársa, az olimpiai bajnok kapus Katrine Lunde Haraldsen a nyáron csatlakozott a győri csapathoz.
dec. 31
12:54
Férfi kézilabda: Ilyés Ferenc visszatér Veszprémbe - sajtóhír (She)
Német sajtóértesülések szerint távozik a TBV Lemgo csapatától Ilyés Ferenc, és korábbi együttesében, az MKB Veszprémben folytatja pályafutását.
dec. 31
13:12
Nagy-Britannia: golfozó és futballbíró az uralkodó kitüntetettjei között (She)
Graeme McDowell golfozó és Howard Webb labdarúgó-játékvezető is szerepel II. Erzsébet brit uralkodó újévi kitüntetési listáján.
dec. 31
13:14
Ökölvívás: Suda pontozással győzte le Nagy Józsefet (She)
Csütörtökön este Prágában lépett kötelek közé Nagy József, a Petrányi Zoltán által vezetett Profibox Promotion színeiben versenyző hajdúsági bunyós ezúttal a cirkálósúlyú EBU-EU-bajnok Lubos Sudával csapott össze egy hat menetes mérkőzésen. A rövid helyszíni beszámolók szerint Nagy ugyan jól helytállt, de végül pontozással vereséget szenvedett cseh riválisától.
dec. 31
13:30
MU: a Ferguson családdal nem lehet büntetlenül ujjat húzni (She)
Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere nem repesett az örömtől, amikor megtudta, hogy a Preston North End vezetősége menesztette fiát, Darrent a kispadról, ezért két kölcsönben lévő játékosát azonnal visszarendelte a másodosztályú csapattól.
dec. 31
13:48
Tour de Ski: a címvédő Justyna Kowalczyk sikere a prológon (She)
A németországi Oberhofban a hölgyek 2,8 km-es prológjával megkezdődött a 2010-11-es Tour de Ski. A győzelmet a lengyel Justyna Kowalczyk szerezte meg a svéd Charlotte Kalla és a norvég Astrid Jacobsen előtt. A lengyel sífutó első győzelmét szerezte az idényben.
dec. 31
14:06
Málaga: hivatalosan is bejelentették Demichelis kölcsönvételét (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Málaga hivatalosan is megerősítette, hogy fél évre kölcsönvette a német bajnok Bayern München argentin középhátvédjét, Martín Demichelist.
dec. 31
14:08
Real Madrid: Higuaínt meg kell műteni, három hónapot hagyhat ki (She)
A Marca értesülései szerint mégis meg kell műteni a Real Madrid argentin támadóját, Gonzalo Higuaínt, aki így akár három hónapot is kénytelen lesz kihagyni az orvosi beavatkozás után.
dec. 31
14:24
K-1: Overeem ismét lecsapott - vegyes szabályrendszerben is ő a bajnok (She)
A K–1-események hivatalos főszervezője, a FEG (Fighting and Entertainment Group) hagyományos év végi gáláján ismét a kötelek közé lépett a K-1 2010-es világbajnoka, a holland Alistair Overeem, aki az úgynvezett DREAM, vagyis vegyes szabályrendszerben rendezett mérkőzésen legyőzte az amerikai Todd Duffeet.
dec. 31
14:26
Dakar-rali: Szalay szerint Peterhansel és Despres a két nagy favorit (She)
Szombaton Buenos Airesben rajtol a világ legnagyobb tereprali viadala, a Dakar-rali, amelyen Szalay Balázs szerint két francia pilóta, Stéphane Peterhansel és Cyril Despres a legnagyobb esélyes.
dec. 31
15:00
Juventus: Bonucci megsérült az edzésen, hosszú időre is kidőlhet (She)
Leonardo Bonucci, a Juventus labdarúgója a pénteki edzésen kificamította a bokáját, ezért idő előtt kellett elhagynia a tréninget.
dec. 31
15:18
Ma történt: Löke igent mondott a Győrre, Nagy L. nemet a vb-re (She)
Sporteseményekben rendkívül gazdag évet hagyunk magunk mögött, és az év utolsó napja is bőven tartogatott szenzációkat, érdekes híreket. Az alábbiakban összegyűjtöttük december 31-én született legfontosabb anyagainkat – hogy az év utolsó napján se maradjanak le semmiről!
dec. 31
15:20
Tenisz: Federer visszavágott Söderlingnek a január 1-jei vereségért (She)
Roger Federer három játszmában legyőzte pénteken a svéd Robin Söderlinget az Abu-Dzabiban zajló meghívásos bemutató tenisztornán, s így bejutott a döntőbe.
dec. 31
15:22
Gyorsasági motor: Talmácsi a Moto2-ből a Superbike-ba mehet (She)
Talmácsi Gábor már többször elmondta, nem szeretné csupán azért folytatni a motorozást, hogy versenyezzen: csak akkor láthatjuk őt a 2011-es szezonban is, ha ütőképes versenygépre ülhet – s erre most a superbike-világbajnokságon mutatkozik a legtöbb esély. A magyar világbajnok néhány hete elképzelni sem tudta, hogy ne a gyorsaságimotoros- világbajnokságon folytassa pályafutását, mostanra…
dec. 31
15:36
Aranylabda: Mourinho szerint igazságtalan lenne, ha Iniesta nyerne (She)
José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője szerint igazságtalan lenne, ha Andrés Iniesta, az FC Barcelona labdarúgója kapná az Aranylabdát.
dec. 31
15:38
Szilveszter: boldog új évet kívánunk az NSO minden olvasójának! (She)
A számadások, számvetések megtörténtek, ki jobb, ki rosszabb szájízzel emlékszik a mögöttünk hagyott esztendőre. Az viszont tény, hogy sporteseményekben bővelkedő évet zárunk – még az év utolsó napja is tartogatott fontos híreket, érdekességeket.
dec. 31
15:54
Mourinho "odamondogató" kedve az év végére is megmaradt (Infostart)
José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője szerint igazságtalan lenne, ha Andrés Iniesta, az FC Barcelona labdarúgója kapná az Aranylabdát.
dec. 31
16:15
Mourinho: Iniesta nem érdemli meg az Aranylabdát (Metropol)
José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője szerint igazságtalan lenne, ha Andrés Iniesta, az FC Barcelona labdarúgója kapná az Aranylabdát.
dec. 31
16:30
Tour de Ski: a férfiaknál a svéd Marcus Hellner nyerte a prológot (She)
A németországi Oberhofban a férfiak számára is megkezdődött a 2010-11-es Tour de Ski, ahol a prológon 3,7 kilométert teljesített a 75 induló. A győzelmet a svéd Marcus Hellner szerezte meg az orosz Alekszej Petyuhovot és a norvég Petter Northugot megelőzve.
dec. 31
17:24
Szilveszteri ütések (Infostart)
A világelső Rafael Nadal lesz Roger Federer ellenfele az Abu-Dzabiban zajló meghívásos bemutató tenisztorna szombati fináléjában miután a pénteki második elődöntőben két játszmában nyert a cseh Tomas Berdych ellen.
dec. 31
17:45
Abu-Dzabi: Federer-Nadal álomdöntő lesz (Metropol)
A világelső Rafael Nadal lesz Roger Federer ellenfele az Abu-Dzabiban zajló meghívásos bemutató tenisztorna szombati fináléjában miután a pénteki második elődöntőben két játszmában nyert a cseh Tomas Berdych ellen.
dec. 31
19:15
Vettel: nagyon nehéz év volt (Metropol)
Sebastian Vettel, a Forma-1 újdonsült világbajnoka szerint nagyon nehéz időszakot élt át, de a vége csodálatosra sikeredett.
dec. 31
19:30
Futballbírót is kitüntetett a brit uralkodó (Infostart)
Graeme McDowell golfozó és Howard Webb labdarúgó-játékvezető is szerepel II. Erzsébet brit uralkodó újévi kitüntetési listáján.

Keresés