2010. február 1. hétfő

febr. 1
0:30
NBA: a Lakers Bostonban, a Denver San Antonióban győzött (She)
A Los Angeles Lakers 90–89-re győzött Bostonban az NBA alapszakaszának 96. játéknapján.
febr. 1
0:48
Primera División: brazil világbajnokkal erősített a Zaragoza (She)
Tovább erősítette keretét a spanyol labdarúgó-bajnokságban a kiesés elől menekülő Real Zaragoza, amely öthónapos szerződést kötött Edmilsonnal.
febr. 1
1:24
Anglia: Buzsáky klubja kölcsönvenné Priskint és Marcus Bentet (She)
A Sky Sports értesülései szerint az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Queens Park Rangers szeretné kölcsönvenni Priskin Tamást és Marcus Bentet.
febr. 1
1:48
Félbeszakadt a Ferencváros felkészülési mérkőzése (Behaviour)
Félbeszakadt a Máltán edzőtáborozó Ferencváros labdarúgócsapatának csütörtöki felkészülési mérkőzése, mivel kisebb összetűzésbe kerültek egymással a futballisták.
febr. 1
1:52
Állatvédők fenyegették meg a műkorcsolyázót (Behaviour)
Az állatvédők sorozatos támadásai miatt lecseréli kűrruhájának egy részét Johnny Weir amerikai műkorcsolyázó, és a február vancouveri téli olimpián már műszőrme borítja majd bal vállát.
febr. 1
1:56
Nagy a zsongás a McLaren-Mercedes istállóban (Behaviour)
Az angliai Newburyben bemutatták pénteken a Forma-1-es McLaren-Mercedes istálló új versenyautóját.
febr. 1
2:00
Már 2 millió jegy elkelt (Behaviour)
Még 4 hónap van a futball világbajnokság nyitányáig, de máris eladtak közel 2 millió jegyet. A FIFA ösztönzi az embereket a jegyváltásra, s erősen bírálja a biztonsági intézkedésekhez nem értő, mégis kritikusan fellépőket.
febr. 1
2:04
Mégsem szeretne szerepelni Bori a Ferencvárosnál (Behaviour)
Bori Gábor mégsem kíván a Ferencvárosnál játszani - erről tájékoztatta a Máltán edzőtáborozó labdarúgócsapat pénteken az MTI-t.
febr. 1
2:08
Csúcsderbi helyett szupermeccs jön? (Behaviour)
Noha egyelőre abszolút esélytelennek látszik, hogy a jelenlegi két legjobb bokszoló, Floyd Mayweather és Manny Pacquiao összecsapjon egymással, a Golden Boy Promotions tulajdonosa, Oscar De La Hoya reménykedik abban, hogy a filippínó klasszis végül meggondolja magát, és szorítóba lép az amerikai ellen.
febr. 1
2:12
Egy sima, egy fordított (Behaviour)
A labdarúgók Afrikai Nemzetek Kupája előtt legfeljebb a legelvetemültebb ghánai drukkerek várták döntőbe válogatottjukat, ám a mezőny általános fásultsága miatt az egyébként harmatos teljesítményt nyújtó fekete csillagok végül csak kibrusztolták maguknak a vasárnapi finálét.
febr. 1
2:16
Ötödik sikerére tör az armada (Behaviour)
Az abszolút rekorder spanyol válogatott ötödik elsőségére készül a Magyarországon zajló futsal Európa-bajnokságon.
febr. 1
2:20
Felborította az Afrika Kupa rendjét a togói kormány (Behaviour)
Nem vehet részt a következő két Afrika Kupán a togói válogatott, amely egy három áldozatot követelő fegyveres támadás nyomán korábban visszalépett a jelenleg Angolában zajló kontinenstornától.
febr. 1
2:24
Tizennyolc év után nyert a Real Madrid La Corunában (Behaviour)
Ötpontos maradt a hátránya a Real Madridnak a címvédő és listavezető FC Barcelona mögött a spanyol labdarúgó-bajnokságban, miután két góllal nyert a Deportivo La Coruna otthonában a 20. forduló szombati zárómeccsén.
febr. 1
2:28
Australian Open: Federer diadalmaskodott (Behaviour)
A svájci Roger Federer nyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesét, miután vasárnap, Melbourne-ben három játszmában, 6:3, 6:4, 7:6 (13-11)-re diadalmaskodott a brit Andy Murray ellen.
febr. 1
2:32
Kiss Dániel 25 éves országos csúcsot döntött meg (Behaviour)
Kiss Dániel 7.57 mp-cel országos csúcsot futott 60 m gáton a karlsruhei fedettpályás atlétikai versenyen, vasárnap - ezzel Bakos György 25 éves rekordját adta át a múltnak. Kálovics Anikó győzött a San Sebastianban rendezett mezeifutó versenyen.
febr. 1
2:36
Aranyérmes a férfi párbajtőrcsapat Legnanóban (Behaviour)
A magyar válogatott nyerte vasárnap a férfi párbajtőrözők olaszországi Világkupa-versenyét.
febr. 1
2:40
Alpesi sí VK- Vonn "visszatért" az első helyre (Behaviour)
Az eddig gyakorlatilag állandó nyertes, de szombaton női lesiklásban csak ötödik amerikai Lindsey Vonn vasárnap visszafoglalta helyét az élen: a svájci szuper-óriásműlesikló Világkupa-viadalon már újfent ő diadalmaskodott.
febr. 1
2:44
Beírhatják magukat a kézilabdás történelembe (Behaviour)
Két meccs és két győzelem választja el Franciaországot attól, hogy sportágtörténeti bravúrként a kézilabdázás históriájában először egyszerre uralja az olimpiai bajnoki, a világbajnoki és az Európa-bajnoki trófeát. Az első kettő már megvan, vasárnap este a harmadikat is behúzhatja.
febr. 1
2:48
Australian Open - Serena Williams megvédte címét (Behaviour)
A címvédő amerikai Serena Williams ötödször nyerte meg az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének küzdelmeit, miután a szombati döntőben három szettben legyőzte a belga Justine Henint.
febr. 1
2:52
Magához tért a fejbe lőtt labdarúgó (Behaviour)
Visszanyerte öntudatát és beszélt is Salvador Cabanas paraguayi válogatott labdarúgó, akit hétfőn lőttek fejbe egy mexikóvárosi bárban.
febr. 1
3:12
Zöld-fehér harcosok (Blikk)
Futballcipő helyett ezúttal terepszínű ruhát és fejvédőt húztak a Ferencváros játékosa.
febr. 1
3:30
Rudolf: végállomás lesz a Genoa? (Blikk)
A nyáron csatlakozhat az olasz klubhoz az Ajaxhoz is csábított DVSC-labdarúgó
febr. 1
3:34
Terry fizette szeretője abortuszát (Blikk)
febr. 1
3:48
Magyar gól a Serie A-ban (Blikk)
A magyarok közül utoljára 1993 decemberében Détári Lajos volt eredményes.
febr. 1
6:18
Sima vereség a londoni rangadón (Behaviour)
A címvédő Manchester United kétgólos győzelmet aratott az Arsenal otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának vasárnapi rangadóján.
febr. 1
6:20
Újabb győzelmükkel történelmet írtak a fáraók (Behaviour)
Egyiptom zsinórban harmadszor, összességében hetedszer hódította el az Afrika Kupát: a tegnapi - ünneprontás nélkül kijelenthető: nem túl magas színvonalú - döntőben a címvédő 1-0-ra nyert Ghána együttese ellen. A bronzérmet Nigéria szerezte meg, Togót pedig két tornától tiltotta el a kontinentális szövetség.
febr. 1
6:36
Massa hétfőn teszteli az F10-es Ferrarit (Behaviour)
Felipe Massa, a Ferrari brazil pilótája hétfőn, a spanyolországi Jerezben, a Ricardo Tormo pályán kezdi meg a tesztelést az idei világbajnokságra tervezett új modellel, az F10-es jelzésű géppel.
febr. 1
6:38
Ismét nyert a Leverkusen (Behaviour)
Megőrizte veretlenségét a Bayer Leverkusen a német labdarúgó-bajnokságban: az éllovas gárda a 20. forduló vasárnapi zárómérkőzésén a Freiburgot verte hazai pályán.
febr. 1
7:06
NBA: James és a Cavs már az első negyedben elintézte a Clipperst (She)
A Cleveland Cavaliers már az első negyedben eldöntötte a Los Angeles Clippers elleni találkozót: a hazaiak 46 pontot szereztek az első játékrészben, amelynek a felét LeBron James érte el. A találkozót végül 114–89-re nyerték meg a clevelandiek.
febr. 1
7:08
NHL: klubrekord beállítva - tizedik meccsét is megnyerte a Capitals (She)
A Washington Capitals hihetetlen sorozaton van túl: a Tampa Bay Lightning 3–2-es legyőzésével sorozatban tizedik mérkőzését is megnyerte az NHL 116. játéknapján, ezzel pedig beállította a klub korábbi rekordját.
febr. 1
7:24
NFL: az Amerikai főcsoport csapata nyerte meg a Pro Bowl-t (She)
Az Amerikai főcsoport legjobbjai 41–34-re megnyerték az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) All Star-mérkőzését, a Pro Bowl-t a Nemzeti főcsoport válogatottja ellen.
febr. 1
7:42
U17-es válogatott: az írek ellen készülnek a mieink a halálcsoportra (She)
A magyar U17-es válogatott február elején kétszer is összecsap Írország korosztályos együttesével felkészülési mérkőzésen idegenben. A két csapat először február 9-én találkozik Dublinban, majd két nappal később Brayben.
febr. 1
7:48
Nem indulhat az olimpián (Behaviour)
Keresztszalag-szakadás miatt nem versenyezhet Nadia Fanchini
febr. 1
7:50
Az F1-es bajnokon is nyomot hagy az idő (Behaviour)
A hétszeres Forma 1-es világbajnok egy német lapnak elmondta, már ő sem a régi. Michael Schumacher három év szünet után tért vissza az F1-be.
febr. 1
8:00
Togo: Adebayor felháborodott az afrikai szövetség döntése miatt (She)
Felháborítónak nevezte az Afrikai Labdarúgó-szövetség döntését Emmanuel Adebayor togói támadó.
febr. 1
8:02
Anglia: Fabio Capello 2012-ig angol szövetségi kapitány maradna (She)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya a 2012-es Európa-bajnokságon is szeretné irányítani jelenlegi együttesét, bár aktuális szerződése az idei, dél-afrikai vb után lejár.
febr. 1
8:54
Hull City: angol lapértesülések szerint Halmosi a Haladásban folytathatja (She)
A brit Daily Mail napilap beszámolója szerint Halmosi Péter, a Hull City magyar légiósa nagy valószínűséggel a Szombathelyi Haladásban folytatja pályafutását.
febr. 1
8:56
Tenisz: Nadal a 4. a legfrissebb ranglistán, Cilic négy helyet ugrott előre (She)
Rafael Nadal a negyedik helyen áll a férfi teniszezők ma reggel publikált legfrissebb világranglistáján. A negyeddöntőben búcsúzó spanyol klasszis két helyet csúszott vissza a rangsorban, amelyen Roger Federer újabb GS-győzelmével megerősítette vezető pozícióját.
febr. 1
9:09
Tolatós befutó a Bamakón (Metropol)
Nem mindennapi, tolatós befutóval ért célba az utolsó napon a „www.homokdune.hu bemutatja” csapat, az idei Budapest–Bamako-rali győztese.
febr. 1
9:12
Plymouth: a szezonjának vége, de a legjobb ellátásban részesítik Tímárt (She)
Immár biztos, hogy súlyos sérülést szenvedett Tímár Krisztián, aki ebben a szezonban nagy valószínűséggel már nem játszhat. A Plymouth Argyle magyar válogatott hátvédje a lehető legjobb ellátást kapja majd – állítja a másodosztályú klub menedzsere, Paul Mariner.
febr. 1
9:18
Szávay Ágnes három hellyel feljebb került a világranglistán (Behaviour)
Szávay Ágnes három helyet javított, így jelenleg a 34. a női teniszezők világranglistáján, míg Czink Melinda ugyanennyi pozíciót rontott, s visszacsúszott 41. helyre - derült ki a női versenyeket szervező WTA honlapjáról.
febr. 1
9:30
Spanyolország: Edmilson visszatért, a Zaragozánál folytatja (She)
A Barcelona korábbi játékosa, Edmilson visszatért Sapnyolországba, és a Zaragozánál folytatja pályafutását.
febr. 1
10:03
Nadal már csak negyedik (Metropol)
A spanyol Rafael Nadal már csak a negyedik a férfi teniszezők aktuális világranglistáján annak következtében, hogy a vasárnap véget ért Australian Openen címvédőként már a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült.
febr. 1
10:06
Villarreal: a B-csapat edzőjét nevezték ki Valverde utódjának (She)
A Villarreal megnevezte a vasárnap este menesztett Ernesto Valverde vezetőedző utódját: az eddig a tartalékcsapatot irányító Juan Carlos Garrido irányítja az idény végéig a csapatot.
febr. 1
10:12
Nadal a negyedik helyre csúszott vissza (Behaviour)
A spanyol Rafael Nadal már csak a negyedik a férfi teniszezők aktuális világranglistáján annak következtében, hogy a vasárnap véget ért Australian Openen címvédőként már a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült.
febr. 1
10:42
DVSC: öt edzőmérkőzés a törökországi edzőtáborozás alatt (She)
Keddtől a törökországi Antalyához közeli Belekben, tíznapos edzőtáborban készül az idény tavaszi folytatására a Soproni Liga címvédője, a DVSC-TEVA labdarúgócsapata. Öt edzőmérkőzés szerepel a programban – adta hírül a hajdúsági klub hivatalos honlapja.
febr. 1
10:44
Bundesliga: Tosics távozik, Sandro Wagner érkezik a Werderhez (She)
A korábban a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban is szereplő szerb Dusko Tosics ezt a szezont már nem a Werder Bremen színeiben fejezi be: a Bundesliga 6. helyén álló csapat kölcsönbe adja játékosát a másodosztályú Duisburgnak.
febr. 1
10:57
Az AFC csapata nyerte a Pro Bowlt (Metropol)
Az Amerikai főcsoport (AFC) csapata pontgazdag mérkőzésen legyőzte a Nemzeti főcsoport (NFC) együttesét a profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi All Star-mérkőzésén, a Miamiban rendezett Pro Bowlon.
febr. 1
10:59
Schumacher és Rosberg bemutatta az új ezüstnyilat (Metropol)
A Forma-1-be három év szünet után visszatérő, hétszeres világbajnok Michael Schumacher és csapattársa, Nico Rosberg hétfőn leleplezte a Mercedes GP idei versenyautóját - a nagy médiaérdeklődéssel kísért eseményre a spanyolországi Valenciában került sor.
febr. 1
11:00
Formula-1: Schumacher és Rosberg bemutatta az új Mercedest (She)
A Formula–1-be három év szünet után visszatérő, hétszeres világbajnok Michael Schumacher és csapattársa, Nico Rosberg hétfőn leleplezte a Mercedes GP idei versenyautóját – a nagy médiaérdeklődéssel kísért eseményre a spanyolországi Valenciában került sor.

Keresés