2010. február 10. szerda

febr. 10
15:59
Felkészülés: mai első meccsén győzött a DVSC a Slavija Sarajevo ellen (She)
A Törökországban edzőtáborozó DVSC ma két felkészülési meccset is játszik. Az első találkozón 3–0-ra nyert a bosnyák élvonalbeli Slavija Sarajevo ellen. A hamarosan kezdődő második mérkőzésen a bolgár Lokomotiv Szófia lesz az ellenfél.
febr. 10
16:03
Marosiék kiestek párosban Párizsban (Metropol)
Marosi Katalin, oldalán Darija Jurakkal kiesett a Párizsban zajló, 700 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztorna párosversenyének negyeddöntőjében.
febr. 10
16:15
Tenisz: Marosiék számára a negyeddöntő jelentette a végállomást (She)
Marosi Katalin oldalán Darija Jurakkal kiesett a Párizsban zajló 700 ezer dollár összdíjazású kemény pályás női tenisztorna párosversenyének negyeddöntőjében.
febr. 10
16:17
Felkészülés: az új fiúk góljával nyert a Paksi FC a Kaposvölgye ellen (She)
A Paksi FC felkészülési mérkőzésen 3–0-ra nyert az NB II Nyugati csoportjában szereplő Kaposvölgye ellen. A tolnaiaknál a télen szerződtetett két futballista, a Kozármislenyből érkező Bartha László és a Lengyelországból hazatérő Vayer Gábor is eredményes volt.
febr. 10
16:33
Vancouver 2010: teljes a magyar csapat, készülődés a rajtra (She)
Minden magyar sportoló megérkezett, és folyamatosan tréningezik a pénteken kezdődő XXI. téli olimpia helyszínén, a kanadai Vancouverben.
febr. 10
16:35
Vitorlázás: ismét elhalasztották az Amerika-kupa rajtját (She)
Szélhiány miatt ismét elhalasztották a 33. Amerika-kupa vitorlásverseny első futamát a spanyolországi Valenciában.
febr. 10
16:37
Barcelona: Csihrinszkij is megsérült, Jeffren hosszabbított a klubbal (She)
A Barcelona ukrán hátvédje, Dmitro Csihrinszkij is csatlakozott a katalán csapat már eddig sem rövid sérültlistájához. Pep Guardiolának így nem lesz könnyű dolga, amikor döntenie kell majd a hátsó alakzat összeállításáról, ugyanis korábban Daniel Alves és Éric Abidal is kidőlt, ráadásul Gerard Pique és Rafael Márquez pedig egy mérkőzésre szóló eltiltását tölti.
febr. 10
16:39
Szávay Marticcsal találkozik csütörtökön (Behaviour)
Szávay Ágnes a horvát Petra Marticcsal találkozik csütörtökön a Párizsban zajló, 700 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében.
febr. 10
16:39
Vancouver 2010: az első 200 doppingteszt negatív eredményt hozott (She)
Nem bukkantak doppingolás nyomaira a szakemberek a vancouveri téli olimpia pénteki nyitánya előtt levett első 200 mintában.
febr. 10
16:41
Felkészülés: 0-2-ről fordított a fiataljaival felálló Haladás (She)
A Szombathelyi Haladás ma délután felkészülési mérkőzésen 0–2-ről fordítva 3–2-re győzött az NB III-as Veszprém FC ellen.
febr. 10
16:51
Premier League: hétnapos haladékot kapott a Portsmouth (She)
A Premier League-ben utolsó helyen álló, súlyos anyagi gondokkal küzdő Portsmouth labdarúgócsapata a Londoni Legfelsőbb Bíróság szerdai döntése értelmében hétnapos haladékot kapott adósságainak rendezésére, pontosabban annak írásban foglalt átütemezésére.
febr. 10
16:53
Nigéria: Giovanni Trapattoni is jelölt a kapitányi posztra (She)
A vb-résztvevő Nigéria labdarúgó-válogatottjánál lázasan folyik kapitánykeresés, miután az Afrikai Nemzetek Kupája után menesztették a csapattal bronzérmet szerző Shaibu Amodut. Hírügynökségi beszámolók szerint az olasz Giovanni Trapattoni a legújabb jelölt.
febr. 10
16:55
Labdarúgás: Thuram szerint az olaszok rasszisták, Balotellit meg kell védeni (She)
Lilian Thuram korábbi francia világbajnok hátvéd, aki megfordult a Parmában és a Juventusban is, nem éppen hízelgő véleményt fogalmazott meg az olaszokról azon a sajtókonferencián, amelyen új könyvét mutatta be.
febr. 10
17:09
Felkészülés: Kocsárdi duplázott, 4-0-ra nyert a ZTE a Hévíz ellen (She)
A ZTE FC felkészülési mérkőzésen 4–0-ra nyert az NB II Nyugati csoportjában szereplő Hévíz FC ellen. A kék-fehérek egyik legjobbja, a két gólt szerző védő, Kocsárdi Gergely volt.
febr. 10
17:27
Tenisz: Robin Söderling már a nyolc között Rotterdamban (She)
A Rotterdamban zajló, 1,150 millió euró összdíjazású, kemény pályás ATP-tenisztornán a harmadik helyen kiemelt svéd Robin Söderling két szettben nyert a holland Igor Sijsling ellen és elsőként jutott be a legjobb nyolc közé.
febr. 10
17:29
Formula-1: egyelőre Nico Rosberg a leggyorsabb Jerezben (She)
A Mercedesszel versenyző Nico Rosberg érte el a legjobb időt a jerezi teszt első napján. A mai gyakorlás nagy részében esett az eső, így például a német pilóta is az első órában „futotta" verhetetlen körét.
febr. 10
17:45
Tenisz: Pattayában hamar búcsúzott a második kiemelt Lisicki (She)
Már a második fordulóban kiesett a második kiemelt Sabine Lisicki a thaiföldi Pattayában zajló női tenisztornán, miután három szettben kikapott a hazai környezetben játszó Tamarine Tanasugarntól.
febr. 10
18:21
Felkészülés: a Debrecen négy gólt rúgott a Lokomotiv Szófiának (She)
Mai második felkészülési mérkőzését is megnyerte a DVSC Törökországban edzőtáborozó labdarúgócsapata, a Lokomotiv Szófia ellen 4–1-re nyert a magyar bajnok, míg kora délután a Slavija Sarajevót győzte le 3–0-ra.
febr. 10
18:23
Rögbi, Hat Nemzet: az írek bosszút állnának Henry kezezéséért (She)
Az írek nehezen térnek napirendre a felett, ahogy labdarúgó-válogatottjuk lecsúszott a 2010-es világbajnokságról. Thierry Henry kezezését – és az azt követő gólt, amellyel a franciák kijutottak a dél-afrikai tornára – persze nem könnyű elfelejteni és megemészteni, az ír rögbiválogatott számára pedig plusz motivációt jelent a tavaly őszi pótselejtezőn történt eset.
febr. 10
18:25
Felkészülés: Bajner duplájával győzött a Honvéd a Siófok ellen (She)
A Budapest Honvéd felkészülési mérkőzésen Bajner Bálint duplájával 2–0-ra győzött a Siófok ellen.
febr. 10
18:27
Belgium: Bölöni László lemondott a Standard vezetőedzői posztjáról (She)
A sorozatos rossz eredmények miatt lemondott a Standard Liege vezetőedzői posztjáról Bölöni László.
febr. 10
18:29
Vancouver 2010: a sérült Vonn iszonyatos kínokat él át, de indul (She)
Rendkívül fájdalmas izomsérülés nehezíti Lindsey Vonn felkészülését a vancouveri téli olimpiára. Az amerikai alpesi síző múlt héten sérült még meg edzés közben, és egy szerdai interjújában elmondta: szörnyű fájdalmai vannak.
febr. 10
18:45
Bölöni László lemondott a Standard Liege-nél (Metropol)
Lemondott posztjáról szerdán Bölöni László, a belga élvonalban szereplő Standard Liege vezetőedzője. Az 56 éves erdélyi szakember azért távozik, mert az együttes gyengén teljesít a bajnokságban, legutóbb vasárnap, a Racing Genktől kapott ki 1-0-ra.
febr. 10
19:15
Ciprusi Kupa: nem jutott négy közé Bardi csapata, kikaptak Nagyék (She)
Elbukott a labdarúgó Ciprusi Kupa negyeddöntőjében az APOP együttese: a Bardi Gábort foglalkoztató csapat a magyar kapussal a kezdőben hazai pályán 1–0-ra kikapott az Arisz Limasszoltól, így búcsúzott.
febr. 10
19:21
Minden eddigi rekordot megdöntött az EBEL-ban a Fehérvár (Behaviour)
Amikor három évvel ezelőtt a Fehérvár jégkorong-csapata először elindult a hazainál jóval erősebb osztrák bajnokságban, sokan őrültnek tartották a csapat vezetőjét, Ocskay Gábort. A sportvezető azonban kitartott elképzelése mellett, és idén az EBEL-Liga egyik legkisebb költségvetésű gárdája bejutott a rájátszásba, sőt, akár az ötödik helyen is végezhet az alapszakasz végén. A fehérváriak jó…
febr. 10
19:33
Anglia: koncerten mutatták be a válogatott idegenbeli mezét - videó (She)
A Kasabian együttes párizsi koncertjén mutatták be az angol labdarúgó-válogatott 2010-es idegenbeli mezét.
febr. 10
19:51
Bajnokok Ligája: Mutu nem léphet pályára a Bayern otthonában (She)
Az UEFA fegyelmi bizottsága szerdán megerősítette, hogy a Fiorentina játékosa, Adrian Mutu nem játszhat a Bayern München elleni BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén, amelyre jövő szerdán Münchenben kerül sor.
febr. 10
19:53
Női kézilabda NB I: hatalmas pofont kapott Győrben a Debrecen (She)
Legfeljebb tíz percig volt izgalmas a magyar női kézilabda-bajnokság szerdai rangadója: az első helyezett Győri Audi ETO KC hazai pályán esélyt sem adott a szörnyű formában lévő, második DVSC-Korvexnek. A nap másik mérkőzésén a Fehérvár egyetlen góllal diadalmaskodott a vendég FTC felett.
febr. 10
20:27
Krakkói vereséggel búcsúzott a Pécs női kosárlabda csapata (Infostart)
A MiZo Pécs 2010 az elrontott hajrá miatt kikapott Krakkóban szerdán a női kosárlabda Euroliga-nyolcaddöntő utolsó mérkőzésén, így 2-1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól.
febr. 10
20:27
Tenisz: lemondott a magyar szövetség elnöke, Patay László (She)
Lemondott posztjáról Patay László, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke – erről a szövetség szerdán tájékoztatta az MTI-t.
febr. 10
20:33
Euroliga: Krakkói vereséggel búcsúzott a Pécs (Metropol)
A MiZo Pécs 2010 az elrontott hajrá miatt kikapott Krakkóban szerdán a női kosárlabda Euroliga-nyolcaddöntő utolsó mérkőzésén, így 2-1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól.
febr. 10
20:45
Férfi kézilabda BL: kikapott a Pick-Szeged Görögországban (She)
A Pick-Szeged 27–26-ra kikapott a görög PAOK otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának 7. fordulójában.
febr. 10
21:03
Férfi kosárlabda MK: a Falco kiütötte a Szolnokot, nyolc között a Kecskemét (She)
A férfi kosárlabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első meccsén a Falcok kiütötte a Szolnokot, a Dombóvár a Salgótarjánt, a PVSK öt ponttal kapott ki Kaposváron,  a Nyíregyháza hattal maradt alul Sopronban. A Kecskemét viszont már bejutott a nyolc közé, miután idegenben megverte a másodosztályúB-Beton Bonyhádi KSE-t (ebben a párharcban csak egy meccs döntött a továbbjutásról).
febr. 10
21:05
Német Kupa: hatot vágott a Bayern, elődöntős az Augsburg is (She)
Az egyaránt hazai pályán játszó Bayern München és FC Augsburg jutott be a labdarúgó Német Kupa elődöntőjébe: a német rekordbajnok a szünetben még 1–2-es hátrányban volt a Fürth ellen, de 6–2-re győzött, a Torghelle Sándor (és a sérülése után lábadozó Szabics Imre) nélkül játszó FCA pedig 2–0-ra verte meg a meccset nyolc emberrel befejező 1. FC Kölnt.
febr. 10
21:21
Ökölvívás: Bocskai-emlékverseny - Kanalas, Rácz és Varga remekelt (She)
Szerdán megkezdődött az 54. Bocskai István ökölvívó emlékverseny. A debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban 19 ország 103 bokszolója lép szorítóba, köztük két regnáló világbajnok, a kubai Roniel Iglesias (60 kg) és az orosz Jegor Mehoncev (91 kg), valamint a magyar élmezőny – jelentős kivételekkel.
febr. 10
21:23
Férfi röplabda Extraliga: a Dunaferr simán nyert Veszprémben (She)
A Dunaferr 3:0-ra győzött a férfi röplabda Extraliga szerdai mérkőzésén.
febr. 10
21:39
Inter: a CSZKA Moszkva 20 millió eurót sem sajnálna Balotelliért (She)
Olasz sajtóértesülés szerint a CSZKA Moszkva a nyáron megpróbálja megszerezni Mario Balotellit az Intertől.
febr. 10
21:41
Férfi kosárlabda: Bryant, James és Wade is tagja az amerikai keretnek (She)
Kilenc olimpiai bajnokkal a keretben vág neki az amerikai kosárlabda-válogatott a nyári felkészülésnek – Mike Krzyzewski szövetségi kapitány sajtótájékoztatón jelentette be 27 fős bő keretének névsorát.
febr. 10
21:57
Kína: Nancsing rendezheti meg a 2014-es ifjúsági olimpiát (She)
Nancsing városa lesz a házigazdája a 2014-es ifjúsági olimpiának – dőlt el a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szavazásán.
febr. 10
22:15
Pick-Szeged: Szégyen, szégyen és harmadszor is szégyen – Djukics (She)
A Pick-Szeged csúfos vereséget szenvedett a görög PAOK otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában. A fiaskó után Dragan Djukics, a szegediek edzője nem keresett kibúvót, elsősorban csapata hozzáállását találta elfogadhatatlannak.
febr. 10
22:17
Pápa: a Lombardnál folytatja pályafutását az FTC korábbi csatára (She)
A Lombard FC Pápa labdarúgócsapata bejelentette, hogy szerződést kötött Jovánczai Zoltánnal.
febr. 10
22:51
Német Kupa: a Schalke is négy között a meglepetéscsapat legyőzésével (She)
A Schalke 04 labdarúgócsapata is bejutott a Német Kupa elődöntőjébe, miután 1–0-ra legyőzte idegenben a harmadik ligás Osnabrücköt.
febr. 10
22:53
Premier League: az Arsenal Diaby góljával legyőzte a Liverpoolt (She)
Egygólos győzelmet aratott az Arsenal az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában.
febr. 10
22:55
Premier League: az MU tíz emberrel ikszelt az Aston Villával (She)
A Premier League 26. fordulójában a Manchester United 1–1-es döntetlent játszott az Aston Villa otthonában, úgy, hogy több, mint egy félidőn keresztül emberhátrányban játszott. A West Ham 2–0-ra nyert a Birmingham City ellen, a Wolverhampton a Tottenhamet verte meg.
febr. 10
22:57
Serie A: nem tudta elhozni a három pontot Parmából az Inter (She)
Pontosztozkodással ért véget a Parma és az Internazionale találkozója az olasz labdarúgó-élvonal 22. fordulójából elmaradt mérkőzésén. Az 1–1-es iksz azt jelenti, hogy az Inter kilenc pontra növelte előnyét az AS Romával és tizenegyre az AC Milannal szemben.
febr. 10
22:59
Videó: nézze meg Diaby Liverpool elleni győztes gólját! (She)
Mint már beszámoltunk róla, az Arsenal 1–0-s győzelmet aratott a Liverpool ellen az angol labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában. Az alábbi videón megnézheti Abou Diaby 72. percben szerzett gólját.
febr. 10
23:01
Haladás: a szombathelyiek szerződést kínálnak a francia védőnek (She)
A Haladás vezetősége szerdán úgy döntött, hogy szerződteti Jean-Baptiste Paternotte-ot – adta hírül a klub honlapja.
febr. 10
23:09
Videó: öngól, kiállítás és döntetlen az MU Villa elleni meccsén (She)
Mint már beszámoltunk róla, a Premier League 26. fordulójában a Manchester United 1–1-es döntetlent játszott az Aston Villa otthonában, úgy, hogy több, mint egy félidőn keresztül emberhátrányban játszott. Most megmutatjuk a találkozó góljait, valamint Nani kiállítását videón!
febr. 10
23:11
Premier League: az Everton megverte a listavezető Chelsea-t (She)
A Premier League 26. fordulójának legnagyobb meglepetését az Everton szerezte azzal, hogy Louis Saha duplájával 2–1-re legyőzte a Chelsea-t.
febr. 10
23:27
Tottenham: Pavljucsenko kérte Redknapptől, engedje haza (She)
A Szport-Expressz orosz lap beszámolója szerint Roman Pavljucsenko négyszemközti beszélgetésen kérte a menedzser Harry Redknappet, hogy engedje el a Tottenham Hotspurtől.

Keresés