2010. február 20. szombat

febr. 20
0:39
Tenisz: honfitársától kapott ki Gaël Monfils Marseille-ben (She)
A negyeddöntőben búcsúzott a további küzdelmektől Gaël Monfils a Marseille-ben zajló ATP-tornán. A francia teniszező honfitársától, Julien Benneteau-tól kapott ki két játszmában.
febr. 20
0:57
Tenisz: tovább menetel Arn Gréta legyőzője Bogotában (She)
Duque Marino két szettben verte meg a cseh Klara Zakopalovát a bogotái női salakpályás tenisztornán. Az első fordulóban Arn Grétát búcsúztató kolumbiai teniszező az elődöntőben a spanyol Arantxa Parra Santonjával találkozik.
febr. 20
1:15
Futsal: nyolcat lőtt a Colorspectrum Aramis a Gyöngyösnek (She)
Az élvonalbeli futsal-bajnokság 14. fordulójának pénteki játéknapján a Gödöllő hazai pályán 3–1-re verte meg a Szentest, míg a Colorspectrum Aramis nyolcszor talált be a gólképtelen Gyöngyös kapujába.
febr. 20
2:09
Vancouver 2010: a dán férfiak is feladták a hatodik end után (She)
Újabb négy mérkőzést rendeztek a férfi curlingtornán. Ahogyan délelőtt a dán női csapat, úgy a  férfiválogatott is feladta mérkőzését a hatodik endet követően, miután ellenfele – jelen esetben a címvédő és ez idáig százszázalékos Kanada – fölényesen vezetett.
febr. 20
2:45
Kikaptak az orosz hokisok (Blikk)
febr. 20
3:57
Vancouver 2010: magabiztos cseh siker Lettország ellen jégkorongban (She)
Az éremesélyes cseh jégkorong-válogatott Lettországgal játszotta második csoportmérkőzését, s a várakozásnak megfelelően magabiztosan, 5–2-re megnyerte a találkozót.
febr. 20
5:09
Vancouver 2010: Hoffmannék a 13. helyen állnak a kötelező után (She)
Újabb magyar sportolók kezdték meg szereplésüket a téli olimpián: a jégtáncosok kötelező táncát mutatta be ugyanis a Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim magyar duó. Az idei Európa-bajnokságon tizedik helyen végző páros a 13. helyről várja a folytatást.
febr. 20
6:39
Vancouver 2010: Jon Montgomery a férfi szkeleton olimpiai bajnoka (She)
A kanadai Jon Montgomery lett a férfi szkeleton olimpiai bajnoka, miután a négy futamot követően hét századdal megelőzte a lett Martin Dukursot. A harmadik helyen az orosz Alekszandr Tretyakov végzett.
febr. 20
6:57
Nyíregyháza: autóbalesetet szenvedett a csapat középpályása (She)
Szerencsés kimenetelű baleset részese volt Minczér Tibor, a nyíregyháziak élvonalbeli labdarúgócsapatának középpályása.
febr. 20
7:15
Franciaország: két hónap után menesztették a Nantes vezetőedzőjét (She)
Menesztették a francia másodosztályú Nantes labdarúgócsapatának decemberben kinevezett vezetőedzőjét, Jean-Marc Furlant.
febr. 20
7:33
NBA: egymás után másodszor kapott ki a Cavs, Orlandóban nyert a Dallas (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 111. játéknapján a Cleveland kikapott a Charlotte Bobcats otthonában. A Boston a Portlandet verte meg idegenben húsz ponttal, a Dallas Orlandóban győzött.
febr. 20
7:54
Gyurta Dániel az év sportolója (Behaviour)
Az úszó Gyurta Dániel, a kajakos Kovács Katalin és a karatés S. Kovács Ádám vehette át az Év sportolója 2009 díjat a Nemzeti Sportszövetség péntek esti gáláján.
febr. 20
7:56
Sokan bírálják a női hokit (Behaviour)
A nemzetközi szövetség elnöke szerint a női hokisok más bolygón élnek.
febr. 20
8:09
Vancouver 2010: a címvédő svédek legyőzték a világbajnok Kínát (She)
A női curlingtrona 5. fordulójában a címvédő Svédország 6–4-re győzött a világbajnok Kína ellen, és továbbra is veretelen, akárcsak a Dánia ellen 5–4-es sikert arató Kanada.
febr. 20
8:27
Vancouver 2010: fölényes finn siker férfi jégkorongnban (She)
A férfi jégkorongtorna 2. fordulójában Finnország fölényes, 5–0-s győzelmet aratott Németország fölött a C-csoportban.
febr. 20
8:45
Vancouver 2010: a címvédő svédek legyőzték a világbajnok Kínát - női curling (She)
A női curlingtorna 5. fordulójában a címvédő Svédország 6–4-re győzött a világbajnok Kína ellen, és továbbra is veretlen, akárcsak a Dániát 5–4-re felülmúló Kanada.
febr. 20
9:21
Tenisz: Roddick kikapott Querreytől, Sarapova döntős Memphisben (She)
Marija Sarapova a cseh Petra Kvitová legyőzésével bejutott a Memphisben zajló tenisztorna női egyesének döntőjébe, ahol a svéd Sofia Arvidsson lesz az ellenfele.
febr. 20
9:23
Tenisz: Ferrero sorozatban a nyolcadik mérkőzését nyerte meg (She)
Juan Carlos Ferrero már nyolc győzelemnél tart sorozatban, miután a Buenos Aires-i tenisztorna negyeddöntőjében legyőzte honfitársát, Santiago Venturát. A spanyol játékos a múlt héten a Costa do Sauipéban megrendezett versenyen diadalmaskodott, az argentin fővárosban pedig már csak két sikerre van karrierje 14. ATP-tornaelsőségétől.
febr. 20
9:57
Ligakupa: még hamarabb kezdődik a Videoton-Bp. Honvéd mérkőzés (She)
Rövid időn belül kétszer módosult a Videoton–Bp. Honvéd labdarúgó Ligakupa-mérkőzés időpontja.
febr. 20
9:59
Vasas: aerobikedzésen vettek részt az angyalföldi labdarúgók (She)
Giovanni Dellacasa vezetőedző meglehetősen szokatlan – bár nem példa nélküli – edzéseszközt is bevetett a minél sikeresebb tavaszi idény érdekében – olvasható a Vasas hivatalos honlapján.
febr. 20
10:15
Abramovics bekeményít a Chelsea-nél a botrányok után (Infostart)
Megelégelte a Chelsea futballistáinak botrányait Roman Abramovics tulajdonos, aki azt üzente a játékosoknak: következményei lesznek, ha viselkedésükkel rombolják a klub imázsát.
febr. 20
10:15
Vancouver 2010: „Volt egy hibám, ami egy-két helyezésbe került” - Hoffmann (She)
Bár a reméltnél jobb helyről, a 13. pozícióból várhatja a folytatást a Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim jégtánckettős a kötelező tánc, a tangó után, párosunk nem volt elégedett a produkciójával.
febr. 20
10:17
Középmezőnyben a magyar jégtáncpáros (Infostart)
A Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim duó a 23 induló között a 13. helyen zárta a jégtáncosok magyar idő szerint szombat hajnali kötelező programját a vancouveri téli olimpián. Az élen a világ- és Európa-bajnok orosz Okszana Domnyina, Makszim Sabalin kettős áll.
febr. 20
10:33
Vancouver 2010: négy magyar induló és hat éremosztás - a mai program (She)
Szombaton hat számban hirdetnek győztest Vancouverben. A magyar színeket Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa és Berecz Anna képviseli.
febr. 20
10:51
Labdarúgás: a topligák szombati mérkőzéseinek programja (She)
A labdarúgó NB I tavaszi nyitánya ugyan csúszik, ám az európai topligákban ma is számos érdekes mérkőzést rendeznek. Tekintse meg az angol, a spanyol, az olasz és a német élvonal szombati programját!
febr. 20
10:53
Jégkorong: a cseh Jaromir Jágr a nyáron visszatérhet az NHL-be (She)
Két év oroszországi légiósélet után az észak-amerikai profi ligába (NHL) való visszatérést fontolgatja Jaromir Jágr, a csehek világhírű jégkorongozója, aki két gólnál tart a vancouveri téli olimpián.
febr. 20
10:55
NB II: székesfehérvári csatárt szerződtetett a Tatabánya (She)
Kaiser Balázs személyében 20 esztendős csatárral erősített a labdarúgó NB II Nyugati csoportjának negyedik helyén álló Tatabánya.
febr. 20
11:09
AS Roma: az Athénban megsérülő Júlio Sérgio három hétre kidőlt (She)
Három hétig nem léphet pályára az AS Roma kapusa, akinek a csütörtöki, Panathinaikosz elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen meghúzódott a combközelítő izma.
febr. 20
11:09
Hoffmann Nóra elégedetlen a 13. hellyel (Behaviour)
Elégedetlenül értékelte teljesítményét a jégtáncos Hoffmann Nóra, aki Zavozin Maximmal a 23 induló között a 13. helyen zárta a kötelező programot a vancouveri téli olimpián.
febr. 20
11:11
ZTE: Kocsárdi Gergelyék megkapták a decemberi fizetésüket (She)
Mint arról beszámoltunk, a Zalaegerszegnél (is) kifizetési gondok adódtak, történetesen a labdarúgóklub kéthavi, a decemberi és a januári fizetéssel tartozott a játékosainak. Azóta az egyesület a decemberi tartozását rendezte.
febr. 20
11:13
Női vízilabda: magyar érdekeltségű csapatok küzdenek a BEK-elődöntőért (She)
Szombaton rendezik a női vízilabda BEK-negyeddöntő visszavágóit.
febr. 20
11:27
Mexikó: a 37 éves, másodosztályban játszó Blanco is meghívót kapott (She)
A 37 éves Cuauhtémoc Blanco is meghívót kapott Javier Aguirrétől a Bolívia elleni felkészülési találkozóra készülő mexikói labdarúgó-válogatottba.
febr. 20
11:45
Pljuscsenko nem vonul vissza (Metropol)
Elindul a márciusi világbajnokságon Jevgenyij Pljuscsenko, aki óriási meglepetésre csak második lett a férfiak műkorcsolya-versenyében az amerikai Evan Lysacek mögött a vancouveri téli olimpián.
febr. 20
12:03
Újabb két norvég arany Vancouverben (Infostart)
Pénteken bemutatkozott a vancouveri téli olimpián a Hoffmann Nóra, Zavozin Maxim jégtánckettős, amely a kötelező programban a 13. lett 23 induló közül. A versenynap győztesei a norvégok voltak, akik két számban is aranyérmet ünnepelhettek.
febr. 20
12:03
Műkorcsolya: Pljuscsenko indul a vb-n, és még Szocsiban is ott lehet (She)
Nem vonul vissza, sőt elindul a márciusi világbajnokságon Jevgenyij Pljuscsenko, aki óriási meglepetésre az amerikai Evan Lysacek mögött csak második lett a férfiak műkorcsolyaversenyében a vancouveri téli olimpián.
febr. 20
12:05
Nem vonul vissza Jevgenyij Pljuscsenko (Infostart)
Nem vonul vissza, sőt, elindul a márciusi világbajnokságon Jevgenyij Pljuscsenko, aki meglepetésre csak második lett a férfiak műkorcsolya-versenyében az amerikai Evan Lysacek mögött a vancouveri téli olimpián.
febr. 20
12:21
Győr: az U20-as vb-bronzérmes Dudás az NB II-ben folytatja (She)
Bár számos klubnál szóba került a neve, Dudás Ádám marad Győrben, és a tavasszal a zöld-fehérek NB II-es csapatát erősíti – erről a labdarúgó számolt be a Nemzeti Sport Online kérdésére.
febr. 20
12:57
Kecskemét: tíz új játékossal várják a rajtot, végleges a keret (She)
A Kecskeméti TE labdarúgócsapatánál kialakult a végleges tavaszi játékoskeret. Összesen tíz új futballista léphet majd pályára Csertői Aurél együttesében.
febr. 20
12:59
Atlétika: Kürthy megdobta a világbajnoki szintet, utazhat Dohába (She)
Teljesítette a világbajnoki részvételhez szükséges szintet szombaton Kürthy Lajos, az MTE súlylökője.
febr. 20
13:15
Női kosár Euroliga: ceglédi fiatalok pattogtatnak a női All Star-meccs előtt (She)
Egyedülálló sportdiplomáciai sikert könyvelhetett el a Ceglédi Elefánkölykök Kosárlabda Klub juniorcsapata. A 2010. március 9-én a lengyelországi Gdyniában rendezendő női Euroliga All Star-gálán a főmérkőzés előtt a ceglédi lányok játszanak bemutató mérkőzést a Lotos Gdynia hasonló korú fiataljai ellen – adta hírül a magyar szövetség hivatalos honlapja.
febr. 20
13:33
Felkészülés: Kink duplájával nyert a Győr a Videoton ellen (She)
A Győri ETO FC labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen az észt Tarmo Kink duplájával 2–0-ra győzött a Videoton ellen.
febr. 20
13:33
Kürthy Lajos megdobta a világbajnoki szintet (Behaviour)
Teljesítette a világbajnoki részvételhez szükséges szintet szombaton Kürthy Lajos, az MTE súlylökője.
febr. 20
13:35
Palermo: Hiába akarja, a Milan nem kapja meg Pastorét! - Zamparini (She)
A Palermo elnöke szerint a Milan hiába is szeretné megszerezni tőlük Javier Pastorét, esélye sincs erre.
febr. 20
14:09
Vancouver 2010: eddig minden doppingteszt negatív eredményt hozott (She)
Az eddig levett 1363 doppingminta közül valamennyi negatív eredményt hozott a vancouveri téli olimpián.
febr. 20
14:11
Felkészülés: tizennégy gólt rúgott a Pápa a Répcelaknak (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Lombard FC Pápa felkészülési mérkőzésen 14–1-re legyőzte a Répcelakot. A vendégek egyetlen gólja büntetőből esett a második játékrészben.
febr. 20
14:27
Kaposvár: hatan érkeztek, kilencen távoztak, végleges a keret (She)
A Kaposvári Rákóczi labdarúgócsapatának kialakult a végleges kerete. Hat futballista érkezett, kilenc ment el Prukner László NB I-es együttesétől.
febr. 20
14:29
Felkészülési mérkőzés: a DVTK kedden a Cigánd ellen játszik (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Diósgyőri VTK kedden az NB III-as Cigánd elleni mérkőzéssel zárja felkészülését – adta hírül a dvtk.eu.
febr. 20
15:03
Portsmouth: elutasították a klub játékoskiárusítási kérelmét (She)
A Premier League megtagadta, hogy a Portsmouth az átigazolási időszak lezárulása után értékesíthessen játékosokat. Mint arról már korábban beszámoltunk, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság sereghajtója kérelmezte a Premier League-től, hogy a téli átigazolási időszak véget érte ellenére eladhasson futballistákat, mert adóssága rendezéséhez minden pennyre szüksége van.
febr. 20
15:05
Vb 2010: egyre kevesebb az esélye a szereplésre a Loki légiósának (She)
A magyar bajnok DVSC-TEVA hondurasi légiósának, Luis Ramosnak csökkentek az esélyei a labdarúgó-világbajnoki szereplésre, ugyanis Reinaldo Rueda szövetségi kapitány nem hívta meg őt a március 3-i, Törökország elleni felkészülési mérkőzésre.
febr. 20
15:24
NB II: a Gyirmót elsőként adta be a licenckérelmét az MLSZ-be (She)
A Gyirmót labdarúgócsapata elsőként jelezte hivatalosan is az indulási szándékát az élvonal következő kiírásában: a klub a héten beadta a licenckérelmét az MLSZ-be.

Keresés