2010. február 5. péntek

febr. 5
0:09
Király-kupa: az Atlético négygólos előnyt szerzett a Racing ellen (She)
Az Atlético Madrid hazai pályán 4–0-ra győzött a Racing Santander ellen a spanyol labdarúgó Király-kupa elődöntőjének első mérkőzésén, így hatalmas lépést tett a döntőbe jutás felé.
febr. 5
2:33
Így néz ki Alonso szerencsesisakja (Blikk)
Valencia — Fernando Alonso (28) elkápráztatta szurkolóit.
febr. 5
2:37
Kabalaegér (Blikk)
Budapest — Értékes kabalát őriz XIII. kerületi otthonában Sebestyén Júlia (28).
febr. 5
2:51
Napsütésben edzett a Loki (Blikk)
Belek — Keddtől Törökországban edzőtáborozik a bajnoki címvédő DVSC-TEVA labdarúgócsapata.
febr. 5
6:45
NHL: a Devilsben folytatja a Thrashers orosz világsztárja (She)
A New Jersey Devils jégkorongcsapatában folytatja pályafutását Ilja Kovalcsuk, az Atlanta Thrashers világklasszis játékosa.
febr. 5
7:03
Asztalitenisz: kihagyja a csapat-vb-t a kínaiak olimpiai bajnoka (She)
Nem vesz részt a május 23. és 30. között sorra kerülő moszkvai csapat-világbajnokságon Csang Ji-ning, a kínaiak olimpiai bajnok asztaliteniszezője.
febr. 5
7:21
Tenisz: nagy csatában nyolc között a harmadik kiemelt Bellucci (She)
Háromórás, gyilkos csatában jutott be a chilei Movistar Open negyeddöntőjébe a harmadik helyen kiemelt brazil Thomaz Bellucci a hazai Paul Capdeville ellen.
febr. 5
7:57
NHL: Ovecskin 500. pontja, a Washington sorozatban 12. győzelme (She)
Mindössze 373 NHL-mérkőzés kellett ahhoz Alekszandr Ovecskinnek, hogy elérje az 500. pontját: a Washington Capitals sztárja két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a New York Rangers elleni 6–5-ös győzelemhez, melynek másik hőse a győztes gólt ütő, öt pontot elérő Nicklas Bäckström volt. A fővárosiak immár 12, zsinórban megnyert meccsnél tartanak.
febr. 5
7:59
Kaposvár: Kerekes és Pintér a Kaposvölgyében folytatja (She)
Eldőlt, hogy a Kaposvári Rákóczi két labdarúgója, Kerekes István és Pintér László kölcsönjátékosként fél évig a Kaposvölgye VSC-t erősíti a tavasszal.
febr. 5
8:01
Argentína: tragédia Buenos Airesben, meggyilkoltak egy 14 éves fiút (She)
Borzalmas gyilkosság rázta meg az argentin labdarúgóvilágot: ismeretlen tettesek három lövéssel végeztek a Newell's Old Boys egy mindössze 14 éves szurkolójával, aki társaival együtt egy buszban a Huracán elleni bajnokiról tartott Buenos Airesből Rosarióba.
febr. 5
8:15
NBA: James 36 pontot szórt, a Cavs simán legyőzte a Miamit (She)
Sima győzelmet aratott a Cleveland Cavaliers az NBA alapszakaszának 100. játéknapján. A Cavs LeBron James 36 pontjára építve győzte le a Miami Heatet.
febr. 5
8:51
Oroszország: az új elnök szerint Hiddinkkel 2018-ban vb-t nyerhetnek (She)
A héten hivatalba lépett az Orosz Labdarúgó-szövetség új elnöke, Szergej Furszenko, és rögtön elintézte, hogy legalább az idény végéig szóló szerződését kitöltse Guus Hiddink, a szbornaja holland szövetségi kapitánya.
febr. 5
9:09
ZTE: Kocsárdit a klubrekord nem, a kupagyőzelem annál inkább érdekli (She)
Csúcsdöntésre készül Kocsárdi Gergely: 1994 óta 394 bajnoki mérkőzést játszott a ZTE mezében, ezzel második a legendás Soós István mögött, aki 403 találkozón szolgálta a kék-fehéreket.
febr. 5
9:11
Bundesliga 2.: súlyos anyagi nehézségekkel küzd a Bielefeld (She)
A Neuen Westfälischen lap információi szerint súlyos anyagi nehézségekkel küzd a feljutásért hajtó, német másodosztályú Arminia Bielefeld labdarúgócsapata.
febr. 5
9:12
Különlegesen könnyű bukósisak Schumachernek (Behaviour)
A hétszeres világbajnok a bahreini futam előtt Valenciában tesztel.
febr. 5
9:27
Kórházban ápolják Sándor Károlyt (Blikk)
febr. 5
9:27
Halálozás: elhunyt Gil Merrick, a 6:3-on és a 7:1-en védő angol kapus (She)
Életének 88. évében elhunyt Gil Merrick, a Birmingham City klublegendája, aki az 1953-as Anglia–Magyarország (3:6), valamint az 1954-es Magyarország–Anglia (7:1) labdarúgó-mérkőzésen az angolok hálóját őrizte.
febr. 5
9:45
Jégkorong: vasárnap utánpótlás tornát rendeznek a Csömöri horgásztó jegén (She)
Az elmúlt hetek hideg időjárása lehetővé tette, hogy Kanadában és a skandináv országokban oly népszerű „pond-hockey" tavi jégkorong Magyarországon is megvalósítható legyen.
febr. 5
9:47
Újpest: visszatér hazájába a lila-fehérek brazil légiósa (She)
A Soproni Ligában szereplő Újpest FC és brazil légiósa, Jucemar közös megegyezéssel szünetelteti a labdarúgó szerződését, miután a játékos családi okokra hivatkozva vissza kíván térni hazájába – tudatta a klubcsapat hivatalos honlapja.
febr. 5
9:49
Anglia: Tímár helyére középhátvédet akar szerződtetni a Plymouth (She)
Az angol másodosztályú Plymouth Argyle labdarúgócsapatának szakmai stábja mindenképpen középhátvédet akar szerződtetni a súlyosan megsérült, a szezon végéig kidőlt Tímár Krisztián helyére.
febr. 5
10:03
Everton: Louis Saha meghosszabbította a szerződését a „kékekkel" (She)
Két évvel meghosszabbította a szezon végén lejáró szerződését Louis Saha, az Everton francia labdarúgója.
febr. 5
10:03
Az elmúlt 24 év elbukott futballselejtezői (Metropol)
A magyar labdarúgó-válogatott 1986-os világbajnoki szereplése óta hat Eb- és hat vb-selejtezőt fejezett be sikertelenül, legtöbbször - szám szerint nyolcszor - csoportjában csak a negyedik helyen végzett.
febr. 5
10:21
Juventus: végleg megszereznék a torinóiak Martín Cácerest (She)
A Juventus labdarúgócsapatának vezetői tárgyalásokat kezdtek a Barcelonával Martín Cáceres végleges átigazolásáról.
febr. 5
10:23
Asztalitenisz, Európa Top 12: Tóth Krisztina a tizenötödik viadalára készül (She)
Szombaton és vasárnap rendezik Düsseldorfban az asztaliteniszezők Európa Top 12-bajnokságát, amelyen ezúttal is ott lesz Tóth Krisztina.
febr. 5
10:39
Torna: olimpiai, világ- és Európa-bajnokok a KSI bemutatóján (She)
Február 6-án, szombat délelőtt 10 órától a KSI tornaszakosztálya „Óvodásoktól Berki Krisztiánig" címmel tornabemutatót tart Istvánmezei úti csarnokában. A kétszeres világbajnoki ezüstérmes, négyszeres Európa-bajnok lólengés-specialista maga is a szerekhez lép.
febr. 5
10:41
Videó: 80 méterről esett gól Szaúd-Arábiában egy kupameccsen (She)
Elképesztő gólt lőtt Mohammed Moszad, az Al-Ahli középpályása a Hadzser elleni szaúdi kupameccsen. A futballista a saját kapuja előtt tisztázott, felszabadító rúgása pedig igen jól sikerült: a labda egy pattanás után az ellefél hálójában kötött ki. A találkozón az Al-Ahli idegenben 3–2-re verte meg másodosztályú riválisát.
febr. 5
10:43
Női kézilabda BL: Görbicz sérült, kérdőjeles a Ljubljana elleni játéka (She)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata szombaton hazai pályán játszik Bajnokok Ligája-mérkőzést a szlovén Krim Ljubljanával. A hazaiak világklasszis irányítója, Görbicz Anita combizomhúzódást szenvedett a szerdai, Veszprém elleni bajnokin, így a csütörtöki tréninget kihagyta, és várhatóan pénteken sem áll Konkoly Csaba edző rendelkezésére.
febr. 5
10:45
Kerékpár: Lance Armstrong is rajthoz áll a dél-afrikai versenyen (She)
Szokásához híven a Twitteren jelentette be a hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong, hogy milyen versenyen vesz részt a tavasszal.
febr. 5
10:57
Öttusa: Marosi, Tibolya, Cseh Krisztina és Tóth Adrienn utazik Mexikóba (She)
Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány megnevezte azt a két-két magyar versenyzőt, aki indul az első idei öttusa világkupaversenyen Mexikóban.
febr. 5
10:59
Atlétika, mezei futó Eb: lengyel riválist kapott a rendezésre vágyó Szentendre (She)
A Magyar Atlétikai Szövetség elnöksége már korábban eldöntötte, hogy pályázik a 2012-es mezei futó Európa-bajnokság megrendezésére, és az európai szövetség e héten ismerte meg Lausanne-ban a helyszínről készített bemutatót. Az Eb-t a skanzen területén tartanák.
febr. 5
11:33
Olaszország: Lippi a 2014-es vb-ig maradna a válogatott élén (She)
Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marcello Lippi újságíróknak elmondta, ugyan a szerződése a nyári vb után lejár, de szívesen irányítaná a squadra azzurrát a 2014-es brazíliai világbajnokságon is.
febr. 5
11:35
Videó: bírói hiba az Atlético harmadik gólja előtt a Racing ellen (She)
Bár közel állt az esethez, tévesen adott meg egy tizenegyest az Atlético Madridnak Mateu Lahoz a Racing Santander elleni csütörtök esti Király-kupa-mérkőzésen. A találkozó 63. percében Jurado ellen a tizenhatoson kívül követett el szabálytalanságot Toni Moral, a játékvezető azonban büntetőt ítélt, melyet Diego Forlán magabiztosan értékesített. Az Atlético végül 4–0-ra győzött.
febr. 5
11:51
Diósgyőr: kórházba szállították a DVTK kapusát, Giák Tamást (She)
A DVTK tartalékcsapatának Hajdúszoboszló elleni felkészülési labdarúgó-mérkőzésén a diósgyőri Giák Tamás agyrázkódást szenvedett, ami miatt mentő szállította kórházba.
febr. 5
11:53
Labdarúgás: a cseh és szlovák vezetők közös ligáról tárgyalnak (She)
A CTK cseh hírügynökség beszámolója szerint közös liga megalakításáról tárgyalt a Cseh és a Szlovák Labdarúgó-szövetség delegációja.
febr. 5
11:55
Egyiptom: szerződésbontást akar és edzést lógott el a válogatott kapus (She)
Nem ment el csapata, az Iszmailia edzésére Esszam el-Hadari, az egyiptomi labdarúgó-válogatott rutinos kapusa.
febr. 5
12:09
Férfi kézilabda: Lele Ambrus Szegeden ismét beadta a lemondását (She)
Lele Ambrus, a Pick-Szeged férfi kézilabdacsapatának ügyvezetője írásban beadta a lemondását az elnökségnek – olvasható a klub hivatalos honlapján.
febr. 5
12:11
Ökölvívás: a kubai klasszis gálája teljes bevételét a haiti szenvedőknek adja (She)
Guillermo Rigondeaux, a kubaiak világklasszis ökölvívója bejelentette, hogy következő mérkőzésének teljes fellépti díját a földrengés miatt nehéz helyzetben lévő haiti gyerekeknek ajándékozza.
febr. 5
12:13
Anglia: Capello kíváncsi, mit rejt még Terry szekrénye (She)
Capello csak azt követően dönt John Terry válogatottbeli csapatkapitányi megbízatásáról, hogy a Chelsea védője pénteken minden titkát megvallja neki, már ha vannak neki.
febr. 5
12:45
Franciaország: öt évre eltiltották a Boulogne orrtörő sportigazgatóját (She)
A Francia Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága öt évre eltiltotta Bruno Dupuis-t, a Boulogne sportigazgatóját.
febr. 5
12:47
Vízilabda: a Haitiért rendezett meccsen négy magyar a világválogatottban (She)
A Haitit ért földrengés áldozatainak megsegítésére jótékonysági vízilabdameccset rendeznek jövő kedden az olaszországi Soriban. A találkozón az olasz nemzeti csapat a világválogatottal mérkőzik meg. Utóbbi csapatban szerepel a Pro Reccóban légióskodó Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert, illetve a Bogliascót erősítő Fodor Rajmund is – adta hírül a magyar férfi vízilabda-válogatott…
febr. 5
12:49
Kecskemét: Dudás átesett az orvosin, majd visszatért Győrbe (She)
A KTE-Ereco labdarúgócsapatánál továbbra is sok a kérdőjel a keret összetételét illetően. A múlt héten tesztelt U20-as vb-bronzérmes Dudás Ádám már átesett az orvosi vizsgálaton is, de egyelőre visszatért Győrbe.
febr. 5
13:03
MTK: még nincs döntés Bori-ügyben, a KTE is bejelentkezett (She)
Információink szerint az MTK futballistája, Bori Gábor akár már ma a Diósgyőrhöz szerződhet, ugyanakkor a Kecskemét is bejelentkezett a középpályásért.
febr. 5
13:05
NFL: sötétülnek a viharfelhők, elmaradhat a 2011-es idény (She)
Egyre nagyobb a veszélye annak, hogy bérvita miatt 2011-ben nem lesz játék az NFL-ben – véli DeMaurice Smith, a liga játékos-szakszervezetének (NFLPA) ügyvezető igazgatója.
febr. 5
13:21
Eredivisie: Jan Eversét nevezték ki a Heerenveen új vezetőedzőjévé (She)
Jan Everse lett a holland labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Heerenveen új vezetőedzője.
febr. 5
13:21
A két legjobb támadóegység csap össze az NFL-döntőben (Metropol)
Az Indianapolis Colts és a New Orleans Saints bejutásával az idény két legjobb támadóegysége találkozik egymással a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) döntőjében, a magyar idő szerint hétfő kora hajnalban, 0:30-kor kezdődő 44. Super Bowlon.
febr. 5
13:23
Haladás: aláírta szerződését Halmosi, 13-as számú mezben játszik majd (She)
Ma délelőtt a sajtó képviselőinek jelenlétében aláírta május 31-ig szóló szerződését a Szombathelyi Haladással Halmosi Péter. Az eseményen Tóth Miklós menedzserigazgató és a futballista menedzsere, Filipovics Vladan is jelen volt – adta hírül a Soproni Liga 12. helyén álló klubcsapat hivatalos honlapja.
febr. 5
13:24
Katamarán a trimarán ellen Valenciában - kezdődik az Amerika Kupa (Behaviour)
Néhány nap múlva kezdődik a világ legrangosabb vitorlásversenye, ám a két csapat még mindig egymással pereskedik a vitorlák miatt.
febr. 5
13:25
Elefántcsontpart: elkerülhetetlen a szakítás, Troussier érkezhet (She)
A Radio Monte Carlo értesülései szerint Philippe Troussier jó eséllyel pályázik a minden bizonnyal távozó Vahid Halilhodzic helyére az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott élén.
febr. 5
13:27
Bayern München: Van Buyten szerint ő is hozzájárul Ribéry maradásához (She)
Csütörtökön Daniel Van Buyten is szerződést hosszabbított a Bayern Münchennel, és a belga védő úgy véli, ez hatással lesz Franck Ribéryre is.
febr. 5
13:39
Haladás: Halmosi megérkezett Szombathelyre és aláírta a szerződését (She)
Péntek délelőtt a sajtó képviselőinek jelenlétében aláírta május 31-ig szóló szerződését a Szombathelyi Haladással Halmosi Péter. Az eseményen Tóth Miklós klubigazgató és a futballista menedzsere, Filipovics Vladan is jelen volt – adta hírül a Soproni Liga 12. helyén álló csapat hivatalos honlapja.

Keresés