2010. február 8. hétfő

febr. 8
0:06
Női kézilabda EHF-kupa: az orosz Rosztov-Don már továbbjutott (She)
A női kézilabda EHF-kupa nyolcaddöntőjében az orosz Rosztov-Don a pályaválasztói jog felcserélése miatt két magabiztos győzelemmel már ki is ejtette a svájci Zug Handballt.
febr. 8
0:10
Női kézilabda KEK: idegenben nyert az Oldenburg, a Byasen és a Nis (She)
A női kézilabda KEK nyolcaddöntőjében az idegenben lejátszott mérkőzésen szerzett előnyt magának a hazai visszavágóra a német Oldenburg, a norvég Byasen és a szerb Naisa-Nis.
febr. 8
0:24
NHL: lenullázták Montrealban a Canadienst, 4-1 után kapott ki a Penguins (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 123. játéknapján a Boston Bruins Montrealban nullázta le vendéglátóját, a Canadienst. A bajnoki címvédő Pittsburgh Penguins hiába vezetett már 4–1-re is Washingtonban, a mérkőzést a házigazda Capitals nyerte, méghozzá a hosszabbításban.
febr. 8
0:42
NHL: a Canadiens Montrealban kapott ki, a Penguins 4-1-ről (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 123. játéknapján a Boston Bruins Montrealban nullázta le vendéglátóját, a Canadienst. A bajnoki címvédő Pittsburgh Penguins hiába vezetett már 4–1-re is Washingtonban, a mérkőzést a házigazda Capitals nyerte, méghozzá a hosszabbításban.
febr. 8
0:46
NBA: Bostonban varázsolta el a Keltákat az Orlando (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 103. játéknapján az Orlando Magic Bostonban nyert a Celtics ellen. A Toronto Raptors viszont nem hibázott hazai pályán és megnyerte a Sacramento Kings elleni összecsapást.
febr. 8
4:00
NFL: fennállása során először nyert Super Bowlt a Saints (She)
Négy és fél évvel azután, hogy a Katrina hurrikán kíméletlen pusztítást végzett New Orleansban, négy és fél évvel azután, hogy szinte csak a helyi amerikaifutball-csapat tartotta a lelket az emberekben, fennállása első Super Bowl-győzelmét aratta a Saints. A Szentek a 2009-es szezon nagydöntőjében, a 2010-es Super Bowlban az Indianapolis Coltsot verték meg 31–17-re.
febr. 8
4:36
Megmutatjuk, Hollandia! (Blikk)
VARSÓ — Hasznot húzhat holland szövetségi kapitányából a magyar fociválogatott. A 2012-es lengyel–ukrán Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolásán együttesünk Svédország, Finnország, Moldova és San Marino mellett Hollandiával került az E csoportba.
febr. 8
4:40
Lecsapott a Tornádó (Blikk)
Kokó sikere után 3913 nappal újra magyar profi bunyózott a sportcsarnokban
febr. 8
4:44
Szuper Levente, a csatárok réme (Blikk)
HANNOVER — Szuper Levente (29) már otthon érzi magát Németországban. A magyar jégkorongválogatott kapusa nyáron igazolt az élvonalban szereplő Hannover Scorpions együtteséhez, és bár csak a szezon végéig szól a szerződése, elképzelhető, hogy hosszabb távon marad a Skorpióknál.
febr. 8
6:06
Megdönthetőek egyáltalán Roger Federer rekordjai? - videókkal (Infostart)
Számtalan rekord fűződik Roger Federer nevéhez, az ATP honlapja ezekből gyűjtött össze 10-et, és azt latolgatja, mennyi az esélye, hogy valaki megdöntse a svájci klasszis teniszező csúcsait.
febr. 8
6:42
A New Orleans Saints nyerte a Super Bowlt (Infostart)
Szenzációs mérkőzésen a New Orleans Saints nyerte a profi amerikaifutball-bajnokság döntőjét, a Super Bowlt, Miamiban.
febr. 8
7:18
Tenisz: Bellucci legyőzte Mónacót és megnyerte a chilei ATP-tornát (She)
A harmadik helyen kiemelt brazil Thomaz Bellucci nyerte a Chilében zajló, 496 750 dollár összdíjazású ATP-tornát, miután a döntőben három szettben legyőzte a másodikként rangsorolt argentin Juan Mónacót.
febr. 8
7:20
Tenisz: Szávay Govorcova ellen kezd Párizsban, Czink visszalépett (She)
Kéthetes pihenőt követően Párizsban játszik újra tétmérkőzést Szávay Ágnes: a fehérorosz Olga Govorcova ellen kezd hétfőn.
febr. 8
7:39
Firenzében nyert a Róma (Metropol)
Az AS Roma 1-0-ra nyert a Fiorentina otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának vasárnapi játéknapján. A fővárosi gárda ezzel a második helyre jött fel a tabellán.
febr. 8
7:41
A Saints nyerte a Super Bowlt (Metropol)
A New Orleans Saints 43 éves fennállása során első alkalommal hódította el a trófeát. A 74 ezer néző előtt rendezett találkozó legjobbjának az irányító Drew Breest (New Orleans) választották.
febr. 8
7:54
NFL: „négy éve víz alatt volt New Orleans, de talpra álltunk” - Brees (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, az Indianapolis Colts legyőzésével a New Orlenas Saints nyerte az amerikaifutball-bajnokság (NFL) döntőjét, a Superbowlt. A bajnok irányítója, a döntő legértékesebb játékosának megválasztott Drew Brees a finálé után kihangsúlyozta, hogy csapata ezzel a győzelemmel bebizonyította, New Orleans talpra állt a Katrina-hurrikán okozta pusztítás után.
febr. 8
8:12
Tenisz: Zsiga Máté Venezuela után Tunéziában is tornát nyert (She)
Idei második tornagyőzelmét aratta az ITF égisze alá tartozó nemzetközi juniorsorozatban Zsiga Máté: Venezuela után ezúttal Tunéziában nem talált legyőzőre a magyar teniszező.
febr. 8
8:48
Brazília: Robinho zseniális góllal döntött a paulista derbin (She)
Tökéletesebb visszatérés nem kell: a Manchester Citytől kölcsönkapott Robinho a 85. percben gólt szerzett a Santos Sao Paulo elleni rangadóján, csapata ezzel pedig 2–1-re megnyerte a Sao Pauló-i állami labdarúgó-bajnokságban megrendezett találkozót.
febr. 8
9:06
Videó: nézze meg a New Orleans Saints első Super Bowl-győzelmét! (She)
Mint már beszámoltunk róla, fennállása első Super Bowl-győzelmét aratta a New Orleans Saints. A Szentek a 2009-es szezon nagydöntőjében az Indianapolis Coltsot verték meg 31–17-re. Most megmutatjuk a találkozó összefoglalóját videón!
febr. 8
9:24
Jégkorong: kétszeres Stanley-kupa győztes segíti a magyar válogatottat (She)
Reijo Ruotsalainen személyében kétszeres Stanley-kupa-győztes segíti a jövőben a magyar jégkorong-válogatott felkészítését.
febr. 8
9:42
Soproni Liga: nincs esély a hó eltakarítására a nyíregyházi stadionban (She)
Nincs arra esély, hogy a 25 centis havat letakarítsák Nyíregyházán a stadionból a labdarúgó Soproni Liga február 27-i fordulójáig – adta hírül a szon.hu.
febr. 8
9:44
Úszás: négyszeres olimpiai bajnok lett az orosz szövetség elnöke (She)
A négyszeres olimpiai bajnok Vlagyimir Szalnyikov lett az Orosz Úszószövetség elnöke.
febr. 8
10:00
Kajak-kenu: Janics Natasa Bulgáriában kezdte a felkészülést (She)
Az EDF Démász-Szeged háromszoros kajakos olimpiai bajnoka, Janics Natasa a bulgáriai Kardzsaliban kezdte meg vizes felkészülését.
febr. 8
10:02
Irak: húszmilliárd dolláros stadionépítési program az országban (She)
Az iraki ifjúsági és sportminiszter, Jasszim Mohamed Dzsafar bejelentette: annak ellenére, hogy országa labdarúgó-szövetségét felfüggesztette a FIFA, folytatják a húszmilliárd dollár költségvetésű stadionépítési programot.
febr. 8
10:04
Tenisz, világranglista: Fernandók cseréje, Verdasco előzte Gonzálezt (She)
A férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján a TOP 15 egyetlen változása az előző rangsorhoz képest, hogy a 11. és 12. helyen helyet cserélt egymással két Fernando, a spanyol Verdasco és a chilei González. A lista élén továbbra is Roger Federert találjuk, aki magabiztosan őrzi pozícióját. Legjobb magyarként Balázs Attila a 298. helyen áll. A női teniszezőknél nincs változás, mivel a héten nem…
febr. 8
10:06
Ferencváros: Alcantara és Joaquín csak később csatlakozik a kerethez (She)
Hétfőn ismét bekapcsolódik a Ferencváros labdarúgócsapatának közös munkájába Jason Morrison, Tommy Doherty, Sam Stockley, Anthony Elding, Justin Haber és Holczer Ádám – adta hírül a 100% Fradi.
febr. 8
10:18
Vancouver 2010: Darázs Péter és Knoch Viktor doppingvizsgálaton járt (She)
A már Kanadában, a téli olimpiai helyszínén tartózkodó magyar válogatott két tagja, a gyorskorcsolyázó Darázs Péter és Knoch Viktor röviddel megérkezése után doppingvizsgálaton járt.
febr. 8
10:20
AEK Athén: Németh Krisztián hétfőn ismét edzésbe állhat (She)
A görög Exedra Sports értesülései szerint Németh Krisztián ismét bekapcsolódhat az AEK Athén labdarúgócsapatának munkájába.
febr. 8
10:54
Vancouver 2010: hóhiány miatt elmaradtak a síakrobatikai edzések (She)
Egyelőre derült az idő a téli olimpia helyszínén, hétfőn viszont változhat a helyzet, hiszen a meteorológiai előrejelzések csapadékot ígérnek, amiből hó is lehet. Erre igen nagy szükség is lenne: a Vancouverhez közeli Cypress hegységben – ahol a sízőké lesz majd a főszerep –, a várostól 25 kilométerre nyugatra egyre aggasztóbb a hóhiány. A síakrobatikai számok hivatalos edzéseit például…
febr. 8
11:12
Hollandia: Henk ten Cate Dubajban, az al-Ahlinál edzősködik tovább (She)
Henk ten Cate irányítja a jövőben a dubaji al-Ahli labdarúgócsapatának szakmai munkáját.
febr. 8
11:12
Robinho csodálatos góllal tért haza - videóval (Infostart)
Első meccsén mindjárt gólt szerzett a Santos színeiben a brazil válogatott támadó, Robinho, aki a Manchester Citytől kölcsönjátékosként tért vissza szülőhazájába, egykori csapatának kötelékébe január végén.
febr. 8
11:14
Kerékpár: Jan Ullrich egyelőre megtarthatja az olimpiai aranyat (She)
Jan Ullrich megtarthatja a sydneyi nyári játékokon szerzett érmeit, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fegyelmi testülete nem talált bizonyítékot arra, hogy a német kerékpáros doppingolt.
febr. 8
11:15
Hóhiány a téli olimpián (Metropol)
Változatlanul gondot jelent a hóhiány a pénteken rajtoló vancouveri téli olimpia több helyszínén, így a tájakat nem a fehér, hanem a zöldes barna szín jellemzi.
febr. 8
12:06
Debrecen: a nagy vihar miatt elmarad a Loki felkészülési meccse (She)
A Debrecen labdarúgócsapatának hivatalos honlapján tette közzé, hogy a rendkívül rossz időjárási körülmények miatt nem rendezik meg a Loki mára tervezett felkészülési mérkőzését a bolgár Lokomotiv Plovdiv ellen.
febr. 8
12:08
FTC: Csató szerint az új igazolások beváltják a hozzájuk fűzött reményeket (She)
Csató Sándor, a Ferencváros labdarúgócsapatának pályaedzője a 100%Fradinak elmondta, jól sikerült a máltai edzőtábor, és úgy véli, az új igazolások beválthatják a hozzájuk fűzött reményeket.
febr. 8
12:10
Játékossors: Horváth Balázst az észt Levadia Tallinn teszteli (She)
A legutóbbi négy szezonban bajnoki címet nyerő észt FC Levadia Tallinn labdarúgócsapatához utazott próbajátékra a 21 éves Budapest Honvéd-nevelés, Horváth Balázs.
febr. 8
12:12
Újpest: a lila-fehérek kedden a Marosvásárhellyel csapnak össze (She)
Az Újpest hivatalos honlapján jelentette be, hogy kedden felkészülési mérkőzést játszik a román harmadik vonal élén álló FCM Marosvásárhely labdarúgócsapatával.
febr. 8
12:14
NBA: a Minnesota főnöke Belgrádba utazott Ricky Rubióért (She)
Belgrádban, a Barcelona kosárlabdacsapatának Euroliga-mérkőzésén nézte meg kiszemeltjét az észak-amerikai ligában (NBA) szereplő Minnesota Timberwolves főnöke, David Kahn, aki mindenképpen személyesen akart beszélni Ricky Rubióval.
febr. 8
12:24
Póker: a legendás veterán műtétje miatt kihagyja a tavaszt (She)
Doyle Brunson blogjában jelentette be, hogy a következő hónapokban távol marad a pókerasztaltól.
febr. 8
12:26
DVTK: Nota Gyula emlékére játszik meccset a csapat Rimaszombatban (She)
A DVTK hivatalos honlapja, a dvtk.eu beszámolója szerint ezen a héten két szlovákiai csapattal játszik felkészülési mérkőzést a Diósgyőr labdarúgócsapata. Szerdán a Michalovce látogat Miskolcra, majd szombaton a DVTK utazik Rimaszombatra, ahol az egy évvel ezelőtt meggyilkolt Nota Gyula emlékére rendeznek találkozót.
febr. 8
12:27
Továbbra sincs bizonyíték a kerékpáros doppingolására (Behaviour)
Jan Ullrich megtarthatja a sydneyi nyári játékokon szerzett érmeit, mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) fegyelmi testülete nem talált bizonyítékot arra, hogy a német kerékpáros doppingolt.
febr. 8
12:42
Férfi kosárlabda: Báder Márton a Szolnoki Olajhoz szerződött (She)
Két és fél évre a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapatához szerződött a korábban évekig külföldön játszó Báder Márton, akivel megerősödve jövőre várhatóan valamelyik nemzetközi kupában is elindul majd a Tisza-parti csapat – jelentette be hétfőn a klub sajtótájékoztatóján az ügyvezető igazgató.
febr. 8
12:44
Jégkorong: a 18. helyen áll a magyar válogatott a világranglistán (She)
A magyar jégkorong-válogatott pillanatnyilag a 18. helyen áll a legfrissebb világranglistán, ám az biztos, hogy a vancouveri olimpia után csak a 20. lesz.
febr. 8
13:00
Vitorlázás: szélhiány miatt elhalasz- tották az első futamot az Amerika-kupán (She)
Szélhiány miatt elhalasztották a 33. Amerika-kupa vitorlásverseny hétfőre tervezett első futamát.
febr. 8
13:02
Premier League: hónapokra kiesett a Bolton vb-jelölt védője (She)
Hónapokra kiesett a karjában kialakult vérrög miatt Gary Cahill, a Bolton Wanderers labdarúgója.
febr. 8
13:18
Brazília: Pelé legkisebb fia is magára öltheti a Santos szerelését (She)
A brazil O Globo értesülései szerint a Santos labdarúgócsapatához szerződik Joshua Nascimento, Pelé 13 éves fia.
febr. 8
13:20
Newcastle: testi sértéssel vádolják a „szarkák” fiatal támadóját (She)
A northumbriai rendőrség eljárást indított Andy Carroll, a Newcastle United labdarúgócsapatának csatára ellen.
febr. 8
13:21
Több száz órában közvetíti a köztévé a téli olimpiát (Behaviour)
Összesen 227 órában közvetít a pénteken kezdődő vancouveri téli olimpiáról a Magyar Televízió két csatornája - közölte hétfői közleményében az MTV.
febr. 8
13:23
A 18. legjobbak vagyunk hokiban (Behaviour)
A magyar jégkorong-válogatott pillanatnyilag a 18. helyen áll a legfrissebb világranglistán, ám az biztos, hogy a vancouveri olimpia után csak a 20. lesz.
febr. 8
13:25
Kosárlabda: hazatér a légiós (Behaviour)
Két és fél évre a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapatához szerződött a korábban évekig külföldön játszó Báder Márton, akivel megerősödve jövőre várhatóan valamelyik nemzetközi kupában is elindul majd a Tisza-parti csapat - jelentette be hétfőn a klub sajtótájékoztatóján az ügyvezető igazgató.

Keresés