2010. március 16. kedd

márc. 16
0:33
Videó: nézze meg a Liverpool gólgazdag győzelmét a Pompey ellen! (She)
A Liverpool ezúttal egy sikeres hétfő esti meccset tudhat maga mögött, hiszen hazai pályán 4-1-re legyőzte a bajnokságban az ezer sebből vérző Portsmouth együttesét. Tekintse meg a gólokat videón!
márc. 16
0:37
Futsal NB I: 13 gólt rúgott a Győr a Fradinak, nyert a Berettyóújfalu (She)
A futsal NB I 17. fordulójában nem történt meglepetés: a listavezető Duna Takarék ETO 13–4-re győzött a Ferencváros ellen, míg a második Berettyóújfalu az Aramist verte meg 4–2-re és győzött a 3. helyen álló Cső-Montage is.
márc. 16
2:03
Tenisz: Szávay Ágnes három szettben kikapott Suárez Navarrótól (She)
A 27. helyen kiemelt Szávay Ágnes három szettben kikapott a spanyol Carla Suárez Navarrótól az Indian Wellsben zajló WTA-torna 3. fordulójában.
márc. 16
2:39
Futsal NB I: 13 gólt rúgott a Győr a Fradinak, nyert a Cső-Montage (She)
A futsal NB I 17. fordulójában nem történt meglepetés: a listavezető Duna Takarék ETO 13–4-re győzött a Ferencváros ellen, míg a 3. helyen álló Cső-Montage is Szentesen nyert 2–1-re. Arról már korábban beszámoltunk, hogy a második Berettyóújfalu megverte az Aramist.
márc. 16
6:54
NHL: a Detroit legyőzte riválisát a rájátszásért folyó harcban (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 143. játéknapján a Detroit Red Wings 2–1-re győzött a Calgary Flames vendégeként, s ezzel hárompontos előnyre tett szert riválisával szemben a Nyugati főcsoport utolsó, rájátszást érő (8.) helyéért zajló versenyben.
márc. 16
7:12
NBA: a Houston a Denver elleni sikerrel életben tartotta playoff-reményeit (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 135. játéknapján a Houston Rockets 125–123-ra nyert a Denver Nuggets ellen, és a sikerrel életben tartotta esélyét a rájátszásba jutásra. A vendégeknél Carmelo Anthony 45 pontot dobott, de ez sem volt elég a győzelemhez.
márc. 16
7:12
"Schumachert senki nem látta" (Behaviour)
A nemzetközi sajtó - különösen az olasz és a spanyol - elragadtatással ír Fernando Alonso vasárnapi, bahreini Forma-1-es sikeréről és a Ferrari kettős győzelméről, a három év szünet után visszatért Michael Schumacher teljesítményét pedig egyöntetűen a vártnál visszafogottabbnak értékelik a hétfői lapok.
márc. 16
7:30
Tenisz: hullottak az esélyesek, de Nadal továbbment Indian Wellsben (She)
Az Indian Wellsben zajló, 3 645 000 dollár összdíjazású ATP-torna harmadik fordulójában Rafael Nadal két szettben, 6:2, 6:2-re győzött a horvát Mario Ancic ellen, s ezzel a spanyol klasszis bejutott a legjobb 16 közé. A másik négy párosítás közül három az előzetesen alacsonyabban rangsorolt teniszező sikerét hozta.
márc. 16
8:06
Nigéria: a korábbi Eb-győztes kapitány 100 ezer euróra perli a szövetséget (She)
Pert indít a Nigériai Labdarúgó-szövetség ellen Berti Vogts, aki 2007–2008-ban volt az afrikai ország válogatottjának szövetségi kapitánya.
márc. 16
8:42
Tenisz: Klejbanova három szettben legyőzte a belga Kim Clijsterst (She)
Az orosz Alisza Klejbanova három játszmában megverte a 14. helyen kiemelt belga Kim Clijsterst az Indian Wellsben zajló WTA-torna harmadik fordulójában.
márc. 16
9:36
Videoton: kéthetes pihenő vár a Pápa ellen megsérült Nagy Dánielre (She)
Kéthetes pihenőre kényszerül Nagy Dániel. A Videoton szélsőjét a Pápa elleni szombati labdarúgó-bajnoki (2–0) 27. percében kellett lecserélni, mert fájdalmat érzett a combhajlítóizmában.
márc. 16
9:54
DVSC: Rudolf Gergely aláírta négy évre szóló szerződését a Genoával (She)
Egybehangzó olasz lapértesülések szerint Rudolf Gergely tegnap Genovában járt, és aláírta négy évre szóló szerződését az olasz csapattal, ahol a nyártól futballozik majd.
márc. 16
9:54
Djokovic szenvedett, Nadal hengerelt (Metropol)
A második helyen kiemelt Novak Djokovic óriási csatában, míg a harmadikként rangsorolt Rafael Nadal könnyedén jutott be a nyolcaddöntőbe a 4,5 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i tenisztorna hétfői játéknapján.
márc. 16
10:12
Jose Mourinho visszatér a Stamford Bridge-re (Infostart)
Két mérkőzés visszavágójával folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája sorozata, amelynek legpikánsabb meccsén a Chelsea az Intert fogadja, vagyis a londoni csapat egykori sikeredzője, Jose Mourinho ellenfélként tér vissza a Stamford Bridge-re.
márc. 16
10:12
Labdarúgás: a Bajnokok Ligája és a Ligakupa mai programja (She)
Kedden két mérkőzéssel folytatódik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntője: az Inter a Chelsea otthonában próbálja megőrizni az első meccsen megszerzett előnyét, míg a Sevilla a CSZKA Moszkvát fogadja. A magyar Ligakupában a bajnokság első két helyezettje, a Videoton és a Debrecen találkozik, a Haladás pedig a Ferencváros vendégeként lép pályára. Tekintse meg a mai programot!
márc. 16
10:30
Autósport: Vettel nem tudta megelőzni Buttont a világranglistán (She)
Továbbra is a Formula–1-es világbajnok Jenson Button vezeti a pilóták nem hivatalos világranglistáját. A második helyen álló Sebastian Vettel megelőzhette volna a címvédőt, azonban a bahreini GP-n bekövetkezett motorhibája miatt nem sikerült a helycsere.
márc. 16
10:48
Női labdarúgás: újabb magyar válogatott állt idegenlégiósnak (She)
A magyar női labdarúgó-válogatottból immár a harmadik játékos áll idegenlégiósnak a kapus Szőcs Réka személyében.
márc. 16
10:48
Tiger Woods a South Park újabb céltáblája (Blikk)
Tiger Woods pikáns és zavaros élete a South Park alkotóinak is szemet szúrt, így napokon belül a közkedvelt rajzfilm új szériájában láthatjuk újra a képernyőkön.
márc. 16
11:06
Beckham csak hat hónap múlva játszhat újra - kommentátorként mehet a vébére (Infostart)
Biztossá vált, hogy David Beckham, az angolok 115-szörös válogatott futballistája kihagyja a nyári dél-afrikai világbajnokságot, miután Achilles-ín szakadását követően leghamarabb csak hat hónap múlva léphet pályára.
márc. 16
11:06
Formula-1: Ecclestone szerint túl korai elítélni az új szabályokat (She)
Bernie Ecclestone, a Formula–1 első számú vezetője úgy véli, egy futam után nem szabad kijelenteni, hogy a tankolás betiltása elhibázott döntés volt.
márc. 16
11:06
Képzési kártérítést kérhetnek a futballklubok (Metropol)
A futballklubok kártérítést kérhetnek az általuk nevelt játékosért, ha ő első hivatásos szerződését valamely másik EU-tagállam csapatával kívánja megkötni.
márc. 16
11:24
Beckham hat hónap múlva játszhat újra, biztosan kihagyja a vb-t (Metropol)
Biztossá vált, hogy David Beckham, az angolok 115-szörös válogatott futballistája kihagyja a nyári dél-afrikai világbajnokságot, miután Achilles-ín szakadását követően leghamarabb csak hat hónap múlva léphet pályára.
márc. 16
11:42
Anglia: Capello sérülten is számít Beckhamre a vb-n - kísérőként (She)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya jelezte, szeretné, ha David Beckham a sérülése ellenére tagja lenne a nyári világbajnokságra utazó keretnek – nem játékosként.
márc. 16
11:42
Újabb idegenlégiós magyar női labdarúgó (Metropol)
A magyar női labdarúgó-válogatottból immár a harmadik játékos áll idegenlégiósnak a kapus Szőcs Réka személyében.
márc. 16
11:44
NFL: Brady Quinn a Denver Broncosban folytatja pályafutását (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Denver Broncos megszerezte a Cleveland Browns irányítóját, Brady Quinnt.
márc. 16
11:44
Mourinho visszatér a Stamford Bridge-re (Metropol)
Azzal a furcsa érzéssel tér vissza kedden korábbi sikerei színhelyére, a Stamford Bridge-re Jose Mourinho, a Chelsea volt vezetőedzője, hogy - bár saját bevallása szerint a klub még mindig közel áll a szívéhez - a londoniak búcsújára törekszik majd csapatával, az Internazionáléval a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.
márc. 16
11:46
MotoGP: Talmácsi Gábor tankolással és szélvédőmosással tölti a napot (She)
Talmácsi Gábor és a Mol bejelentette, hogy az olajipari vállalat 2010-ben is a főszponzora lesz a magyar gyorsasági motorosnak, így már ötödik éve működnek együtt a felek.
márc. 16
12:00
Válogatott: holland lapértesülések szerint az MLSZ menesztheti Koemant (She)
A holland Voetbal International napilap beszámolója szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség menesztheti a válogatott szövetségi kapitányát, Erwin Koemant az új elnökség megválasztása után.
márc. 16
12:18
Jégkorong: válogatott felkészülési meccsek a Papp László Sportarénában (She)
Az áprilisi, ljubljanai divízió I-es világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott április 10-én és 11-én felkészülési mérkőzésen látja vendégül Ausztria és Norvégia válogatottját a Papp László Budapest Sportarénában.
márc. 16
12:20
Bajnokok Ligája: Még ma is lenne helyem a Chelsea-nél - Mourinho (She)
A két csapat ma esti Bajnokok Ligája-nyolcaddöntője előtt José Mourinho, az Internazionale labdarúgócsapatának mestere azt nyilatkozta: elég sikeres volt a Chelsea-nél ahhoz, hogy még ma is ő legyen a londoni csapat szakvezetője.
márc. 16
12:54
Spanyolország: Zidane és példaképe valóságshow-szereplő lesz (She)
Zinedine Zidane és Enzo Francescoli lesz a védnöke annak a spanyolországi valóságshow-nak, amely 16 éves futballistanövendékek napjait kíséri végig, és a győztesnek spanyol élvonalbeli tapasztalatszerzést kínál.
márc. 16
12:54
Rudolf aláírt a Genoához (Metropol)
Rudolf Gergely, a Debrecen labdarúgója - a La Repubblica című lap internetes kiadásának keddi beszámolója szerint - aláírta 2014-ig szóló szerződését az olasz élvonalban szereplő Genoa együtteséhez.
márc. 16
12:56
AS Roma: Francesco Totti valószínűleg az Inter ellen térhet vissza (She)
Az AS Roma labdarúgócsapatának játékosa, Francesco Totti a februárban elszenvedett térdsérülése után már elkezdett kocogni a római csapat egyik edzőpályáján, és ha továbbra is ilyen ütemben gyógyul, a hónap végi, Internazionale elleni derbin már ott lehet a pályán.
márc. 16
13:12
Labdarúgás: pénzmosás és adócsalás gyanúja miatt körözik Katzenbach Imrét (She)
Mintegy 10 milliárd forintos pénzmosást és 3 milliárd forintos adócsalást derített fel a Vám- és Pénzügyőrség (VP); az eddigi nyolc gyanúsítottból heten már előzetes letartóztatásban vannak, egy személy – Katzenbach Imre, az MTK volt labdarúgója – ellen pedig körözést adtak ki.
márc. 16
13:14
Labdarúgás: vége az angol kiskapunak, képzési kártérítést kérhetnek a klubok (She)
A futballklubok képzési kártérítést kérhetnek az általuk nevelt játékosért, ha a fiatal labdarúgó az első hivatásos szerződését valamely másik EU-tagállam egyik csapatával kívánja megkötni – ítélkezett kedden a luxembourgi székhelyű Európai Bíróság.
márc. 16
13:16
Dopping: elvehetik az amerikai női 4x400-as váltó athéni aranyát (She)
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) azt javasolja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB), hogy Crystal Cox doppingvétsége miatt fossza meg aranyérmétől a 2004-es athéni játékokon győztes amerikai női 4x400-as váltót.
márc. 16
13:30
MLSZ: továbbra sincs hivatalos elnökjelöltje a szövetségnek (She)
Továbbra sincs hivatalos elnökjelöltje a Magyar Labdarúgó-szövetségnek (MLSZ).
márc. 16
13:30
Továbbra sincs jelölt Kisteleki utódjának (Metropol)
Még nincs hivatalos elnökjelöltje a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ). Az MLSZ tisztújító közgyűlését előkészítő négyfős ad hoc bizottság egyik tagja, Nemes Ferenc kedden arról számolt be, hogy amíg nem tisztul a kép a lehetséges jelölteket illetően, addig nem nyilatkoznak, mert az többet ártana, mint használna.
márc. 16
13:30
Pac-Man simán kipontozta Clotteyt (Behaviour)
A földkerekség legdrágább arénájában, az 1.3 milliárd dollárból felépített Arlington-i Cowboys Stadionban 50 994 helyszíni néző előtt rendezték a világ, súlycsoportoktól független legjobb bokszolójának, Manny Pacquiaónak (51-3-2) idei első mérkőzését, melyen ghánai kihívójával, Joshua Clottey-val (35-4) csapott össze.
márc. 16
13:32
Rudolf Gergely aláírta olaszországi szerződését (Behaviour)
Rudolf Gergely, a Debrecen labdarúgója - a La Repubblica című lap internetes kiadásának keddi beszámolója szerint - aláírta 2014-ig szóló szerződését az olasz élvonalban szereplő Genoa együtteséhez.
márc. 16
13:48
Bundesliga: az összes stadionból kitiltottak 30 hamburgi futballhuligánt (She)
Németország valamennyi stadionjából kitiltották a Hamburger SV több mint 30 futballszurkolóját.
márc. 16
13:48
Két évig nem mehetnek focimeccsre (Behaviour)
Kitiltottak a német stadionokból 30 hamburgi futballhuligánt, mert garázdálkodtak.
márc. 16
13:50
Schumacher megduplázta a nézőszámot Németországban (Behaviour)
Németországban átlagosan tíz és fél millióan kísérték figyelemmel vasárnap a televíziók előtt Michael Schumacher visszatérését a Forma-1-es Bahreini Nagydíj alkalmával.
márc. 16
14:06
Leverkusen: Stefan Kiessling 2015-ig meghosszabbította a szerződését (She)
2015. június 30-ig meghosszabbította 2012-ben lejáró szerződését Stefan Kiessling, a Bayer Leverkusen német válogatott labdarúgója.
márc. 16
14:06
MLSZ - senki nem akar elnök lenni (Behaviour)
Továbbra sincs hivatalos elnökjelöltje a Magyar Labdarúgó Szövetségnek.
márc. 16
14:24
Labdarúgás: chilei FIFA-bíró vezeti a hétvégi Vác-Bőcs bajnokit (She)
A Nemzeti Sport információi szerint egy chilei FIFA-játékvezető, Alvaro García vezeti a hétvégi Vác–Bőcs másodosztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzést.
márc. 16
14:26
DVSC: Bartha Csaba szerint nem jó, hogy mindig más napon játszanak (She)
Az elmúlt három bajnoki mérkőzését mindig más napon vívta a Loki: a Diósgyőr ellen pénteken, Pápán vasárnap, a Honvéd ellen szombaton léptek pályára a hajdúságiak. Bartha Csaba sportigazgató Debrecen hivatalos honlapjának elmondta, befolyásolja a csapat felkészülését, hogy mindig máskor játszik.
márc. 16
14:42
Videó: rendesen csépelték Cristiano Ronaldót a Valladolid védői (She)
A hétvégi Valladolid–Real Madrid spanyol bajnokin (1–4) kapott hideget-meleget Cristiano Ronaldo, a gólt szerző portugál támadó sípcsontján több csúnya seb is éktelenkedett a lefújáskor. Nézze meg videón, hogyan aprították a vendégek sztárját!
márc. 16
14:44
F-1: hiába kapott ki Hamiltontól, Button nem veszített az önbizalmából (She)
A címvédő Formula–1-es világbajnok, Jenson Button elmondta, nem veszített az önbizalmából azt követően, hogy az idénynyitó bahreini futamon kikapott csapattársától, Lewis Hamiltontól (Button a hetedik, Hamilton a harmadik helyen végzett).
márc. 16
14:46
Ferencváros: Kulcsár Dávid a Paks elleni bajnokin már játszani szeretne (She)
A Zalaegerszeg elleni bajnokin szenvedett sérülést Kulcsár Dávid, akit akkor le is kellett cserélni. Úgy nézett ki, hogy nem súlyos a baj, de a vártnál nehezebben gyógyult a Ferencváros középpályásának combizma, így ki kellett hagynia a Nyíregyháza elleni találkozót, ám a Paks elleni bajnokin már játszana – adta hírül a 100%Fradi.

Keresés