2010. március 6. szombat

márc. 6
0:36
Labdarúgás: rangadót nyert a bukaresti Rapid a temesváriak ellen (She)
A román labdarúgó-bajnokság péntek esti rangadóján a Rapid Bucuresti a szlovén Darija Matic góljával 1–0-ra legyőzte hazai pályán a temesvári együttest, így pontszámban beérte riválisát. A pénteken pályára lépő csapatok mellett az eggyel kevesebbszer pályára lépő bajnok Urziceni és Steaua is 35 ponttal áll a táblázaton, az élen, 38 ponttal a kolozsvári CFR vezet.
márc. 6
2:42
Tenisz: Szávaynak a negyeddöntő jelentette a végállomást Monterreyben (She)
Szávay Ágnes három játszmában vereséget szenvedett Dominika Cibulkovától a Monterreyben zajló női tenisztorna negyeddöntőjében. A negyedik helyen kiemelt szlovák lány a 3:6, 6:3, 6:3-ra győzte le ötödik helyen rangsorolt magyar ellenfelét.
márc. 6
4:48
Erdei Zsolt börtönben (Blikk)
Sopronkőhida — Ha csak egy délutánra is, de kalitkába került Madár.
márc. 6
6:39
Ceruzaembereket farag, szeretetfürdőbe megy (Behaviour)
Egykor magát hajtotta a sportban, most százezreket "hajt bele" az egészséges életmódba Monspart Sarolta (65) a tájékozódási futás egykori világbajnoka, tizennégyszeres magyar bajnok. Nő létére fehér holló volt a nálunk mindössze 50-60 éve meghonosodott sportágban.
márc. 6
6:57
Kéz a kézben város és csapata (Behaviour)
Pillanatnyilag összevissza egyetlen nemzetközileg is jegyzett férfi gárdát képes felmutatni a magyar élsport: a veszprémi férfi kézilabda csapatot. Az MKB szervezettségében és összetételében is a legjobban összerakott magyar egylet, amely példaként szolgálhat a többiek előtt.
márc. 6
6:59
A két Bunyevác (Behaviour)
Egy amerikai vállalkozás feljelentése nyomán belső vizsgálatot indított a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, mivel két magyar származású férfi a Magyar Olimpiai Bizottságra hivatkozva a téli olimpia legfelkapottabb eseményeire érvényes belépőkkel kecsegtette a céget, ám a vállalkozás a jegyeket nem kapta meg. Az Index úgy tudja, 600 millió forintot csalt ki a két magyar származású férfi.
márc. 6
7:01
A legjobb újonc lenne a Hispania (Behaviour)
Noha a Campos-META romjain éppen csak megalakult Hispania Racing Team csak most tudta bemutatni a saját versenygépét, máris hatalmas tervei vannak az idénynek teszt nélkül nekivágó spanyol csapatnak. Igaz, ha megvizsgáljuk a többi újonc jelenlegi állapotát, tán nem lesz meglepő, ha Bruno Sennáék tényleg a legjobb újoncként zárnának 2010 végén.
márc. 6
7:30
NBA: a Cavs győzött, 15 pontos vereséget szenvedett a Lakers (She)
Az NBA 125. játéknapján a Cleveland Cavaliers hazai pályán 99–92-re győzött a Detroit ellen, a bajnok Lakers viszont 15 pontos vereséget szenvedett a Charlotte vendégeként.
márc. 6
8:42
Juventus: „az Európa-liga megnyerése sem lenne gyógyír" - Del Piero (She)
Alessandro Del Piero szerint a Juventus bajnoki kudarcaira még az Európa-liga megnyerése sem lenne gyógyír.
márc. 6
9:36
Ökölvívás: „Haye a szurkolói és a pontozók miatt lett világbajnok” - Ruiz (She)
A nehézsúlyú John Ruiz április 3-án Manchesterben ismét felülhet a trónra: a Bokszvilágszövetség (WBA) világbajnoka lesz, ha megveri népszerű ellenfelét, David Haye-t. Ruiz, mint elmondta, nem érti, miért dicsérik mindenhol Haye Valujev elleni győztes mérkőzését.
márc. 6
9:54
Tenisz: honfitársa lesz az ellenfele Szávay legyőzőjének az elődöntőben (She)
Kialakult az elődöntő mezőnye a Monterreyben zajló női tenisztornán: a magyar idő szerint hajnalban Szávay Ágnest búcsúztató szlovák Dominika Cibulková honfitársával, Daniela Hantuchovával játszik majd a fináléba jutásért.
márc. 6
9:57
Kikapott Szávay a monterreyi tenisztornán (Behaviour)
Szávay Ágnes kikapott a szlovák Dominika Cibulkovától a 220 ezer dollár összdíjazású mexikói keménypályás tenisztorna negyeddöntőjében.
márc. 6
10:12
Spanyolország: „Laporta poiltikai célokra használja a Barcát" - Guixa (She)
Jaume Guixa, a Barcelona labdarúgócsapatának elnökjelöltje lemondásra szólította fel a jelenlegi első embert, Joan Laportát, mert véleménye szerint riválisa politikai céljaira használja fel a katalán klubot.
márc. 6
10:33
Monterrey: Szávay kiesett a negyeddöntőben (Metropol)
Szávay Ágnes kikapott a szlovák Dominika Cibulkovától a 220 ezer dollár összdíjazású mexikói keménypályás tenisztorna negyeddöntőjében.
márc. 6
10:48
Sílövészet: német Európa-bajnoki cím a férfi sprintversenyben (She)
A férfiak 10 km-es sprintversenyét rendezték meg szombaton az észtországi Otepääben a sílövő Európa-bajnokságon. A győzelmet a német Daniel Böhm szerezte meg az orosz Alekszej Volkov és a norvég Ronny Hafsas előtt.
márc. 6
10:51
Davis Kupa - Chile miatt jótékonykodtak (Behaviour)
A férfi teniszezők Davis Kupa-sorozatában a legjobb nyolc közé jutásért egymással vetélkedő chilei és izraeli válogatott tagjai párharcuk szombatra halasztott nyitánya előtt jótékonykodtak a chilei földrengés áldozatainak javára.
márc. 6
11:27
Hatalmas vereséget szenvedett a Lakers (Behaviour)
Balul sikerült az észak-carolinai kirándulás a Los Angeles Lakers számára: az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) címvédő együttes tudniillik 15 pontos vereséget szenvedett a Charlotte Bobcats otthonában az alapszakasz legutóbbi játéknapján.
márc. 6
11:42
Sífutás: Björgen Lahtiban is megnyerte az üldözéses versenyt (She)
A nők 15 km-es üldözéses versenyével folytatódott a finnországi Lahtiban a sífutók világkupa-sorozata. A győzelmet a norvég Marit Björgen szerezte meg a lengyel Justyna Kowalczyk, illetve honfitársa, Therese Johaug előtt.
márc. 6
13:12
Alpesi sí: Cuche győzött Kvitfjellben és övé a lesikló-világkupa (She)
Szombaton a norvégiai Kvitfjellben lesiklással folytatódott a férfii alpesisí-világkupa. A győzelmet a svájci Didier Cuche szerezte meg a norvég Aksel Lund Svindal és az osztrák Klaus Kröll előtt.
márc. 6
13:30
Chelsea: Essien talán már vissza sem térhet ebben a szezonban (She)
A The Sun című brit bulvárlap a Cheslea labdarúgócsapatától származó belső információkra hivatkozva azt állítja, hogy komplikációk léptek fel Michael Essien térdsérülésével kapcsolatban, ezért még az sem biztos, hogy a ghánai futballista ebben az idényben visszatérhet a pályára.
márc. 6
14:06
Soproni Liga: két bajnoki mérkőzés élőben az NSO-n (She)
Ma 14 órai kezdettel két bajnoki találkozó kezdődik a Soproni Liga 17. fordulójában. A Bp. Honvéd vendége az MTK, míg a Paks Nyíregyházára látogat. Kövesse a mérkőzéseket élőben az NSO-n!
márc. 6
14:24
Bajnokok Ligája: a Milan továbbjutása szinte lehetetlen - Ancelotti (She)
Carlo Ancelotti, a Chelsea jelenlegi és a Milan csapatának korábbi vezetőedzője szerint a Milannak tökéletes teljesítményt kell nyújtania ahhoz, hogy továbbjusson a Manchester United ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában, de feladatának sikeres teljesítése  majdnem lehetetlen.
márc. 6
14:26
Női kézilabda NB I: a Vác sima mérkőzésen győzte le a Debrecent (She)
A női kézilabda NB I szombati rangadóján a Vác meglepően simán, 37–30-ra győzte le a DVSC-Korvexet. A Herr Orsolya és Tóth Tímea vezette csapat így a vesztett pontok tekintetében megelőzte szombati riválisát.
márc. 6
14:42
Európa-liga: Gera edzője szerint a Fulham-Juve előrehozott döntő lesz (She)
A Fulham labdarúgócsapatának menedzsere, Roy Hodgson szerint a csütörtöki, Juvetus elleni Európa-liga-mérkőzés olyan lesz együttese számára, mintha döntőt játszana.
márc. 6
15:00
Gyorskorcsolya: visszavonult az olimpiai bajnok japán gyorskorcsolyázó (She)
Felhagyott a versenyzéssel a japán gyorskorcsolyasport egyik legnagyobb alakja, az olimpiai bajnok Simizu Hirojuki.
márc. 6
15:18
Sífutás: Manificat győzött Lahtiban, Bauer közelít Northugra (She)
A férfiak 30 km-es üldözéses versenyével folytatódott a finnországi Lahtiban a sífutók világkupa-sorozata. A győzelmet némi meglepetésre a francia Maurice Manificat szerezte meg a cseh Lukás Bauer és az orosz Ilja Csernusov előtt.
márc. 6
15:20
Női kézilabda BL: a Valcea a volgográdi döntetlenjével bejutott az elődöntőbe (She)
Az első és a második félidő lefújásakor is döntetlen állt az eredményjelzőn a Volgográd–Valcea női kézilabda Bajnokok Ligája-csoportmeccsen. Ezzel eldőlt, hogy a Valcea továbbjutott a csoportjából, és a legjobb négy között folytathatja a küzdelmeket.
márc. 6
15:36
Női kézilabda BL: nagyszerű győri győzelem a Larvik ellen (She)
A Győri Audi ETO KC hazai pályán remek teljesítményt nyújtva 28–23-ra nyert a norvég Larvik ellen, s ezzel az élre állt a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének I. csoportjában.
márc. 6
15:57
BL: győri diadal, közelebb az elődöntő (Metropol)
Óriási lépést tett a Győri Audi ETO KC az elődöntőbe jutásért, miután szombaton parádés játékkal 28-23-ra legyőzte a vendég norvég Larvikot a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.
márc. 6
16:12
Soproni Liga: a Honvéd 4-1-re verte meg az MTK-t (She)
Magabiztos győzelmet aratott a Bp. Honvéd a labdarúgó Soproni Liga 17. fordulójában: a kispestiek 4–1-re verték meg az MTK-t.
márc. 6
16:14
Soproni Liga: nem bírt egymással a Nyíregyháza és a Paks (She)
A Soproni Liga 17. körében a forduló előtt 15. helyen álló Nyíregyháza a kilencedik Paksot fogadta. A meccsen Tököli Attila szerzett vezetést a vendégeknek az első negyedóra végén, majd a második félidőben Fekete Ádám egyenlített a 72. percben.
márc. 6
16:16
Női kézilabda NB I: egy gól híján ötvenet dobott a Békéscsaba (She)
A Békéscsaba idegenben 49–22-re nyert a Hunnia ellen a női kézilabda NB I 19. fordulójában.
márc. 6
16:18
Hertha BSC: Dárdai Pál beállította Michael Sziedat szereplési rekordját (She)
Dárdai Pál a Hertha kezdőcsapatában kapott helyet a Hamburg elleni szombat délutáni bajnokin, ezzel pedig beállította Michael Sziedat klubrekordját, aki 1971 és 1980 között 280 Bundesliga-találkozón lépett pályára a berliniek színeiben.
márc. 6
16:20
Soproni Liga: Győri ETO-Vasas bajnoki élőben az NSO-n! (She)
A Soproni Liga 17. fordulójában a Győr a Vasast fogadja az ETO Parkban. Kövesse élő, szöveges tudósításunk segítségével a mérkőzést!
márc. 6
16:30
Északi összetett: Manninen rekordja, Lamy-Chappuis az összetett első (She)
Szombaton a finnországi Lahtiban folytatódott az északi összetett versenyzők világkupa-sorozata. A versenyt a finn Hannu Manninen nyert az osztrák Felix Gottwald és a francia Jason Lamy-Chappuis előtt.
márc. 6
16:33
Óriási lépést tett a Győr az elődöntőbe jutásért (Behaviour)
Óriási lépést tett a Győri Audi ETO KC az elődöntőbe jutásért, miután szombaton parádés játékkal 28-23-ra legyőzte a vendég norvég Larvikot a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.
márc. 6
16:51
FA Kupa: Geráék ismételnek (Metropol)
Elsőként a Portsmouth jutott a legjobb négy közé az angol labdarúgó FA Kupában, miután a szombati negyeddöntőben két góllal nyert a Birmingham City ellen. A Gera Zoltánnal felálló Fulham hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott a Tottenham Hotspur csapatával, így a két csapat között megismételt mérkőzés dönt majd a továbbjutásról.
márc. 6
17:06
NB II, Keleti csoport: a Szolnok hazai pályán döntetlent játszott a Bőccsel (She)
A labdarúgó NB II Keleti csoportjának második helyén álló Szolnok hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Bőccsel a 16. fordulóban.
márc. 6
17:08
NB II, Nyugati csoport: a Siófok egy góllal győzött a Videoton II ellen (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjának második helyén álló Siófok 1–0-ra győzött a Videoton II vendégeként a 16. fordulóban.
márc. 6
17:10
Soproni Liga: két kiállítás, két öngól, hat gól a ZTE-FTC-n (She)
A Soproni Liga 17. fordulójában a Ferencváros Anthony Elding duplájával valamint Todorovics elképesztő öngóljával már 3–0-ra is vezetett Zalaegerszegen, ám a Dragóner Attila valamint Jason Morrison kiállítása miatt kettős emberelőnybe kerülő hazaiak egyenlíteni tudtak.
márc. 6
17:24
Soproni Liga: Diósgyőr-Videoton mérkőzés élőben az NSO-n! (She)
A Soproni Liga 17. fordulójában a sereghajtó Diósgyőr a listavezető Videotont fogadja. Kövesse élő, szöveges tudósításunk segítségével a mérkőzést!
márc. 6
17:27
A FIFA továbbra sem kér a technikai újításokból (Metropol)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) továbbra sem kér a bírókat segítő technikai újításokból: szombaton eldőlt, nem rendszeresítik azokat a megoldásokat, amelyek jeleznék, ha a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.
márc. 6
17:29
Gólzápor a ZTE-Fradin (Metropol)
A bennmaradásért küzdő Budapest Honvéd hazai pályán 4-1-re legyőzte az MTK Budapestet, nem bírt egymással a Nyíregyháza és a Paks. Hat gól, két kiállítás és két öngól Zalaegerszegen, a hosszabbításban egyenlített a Győr a Vasas ellen. A listavezető Videoton Diósgyőrben sem hibázott. Kecskeméten is kikapott az Újpest. Labdarúgó Soproni Liga 17. forduló.
márc. 6
17:42
Soproni Liga: Kecskemét-Újpest mérkőzés élőben, az NSO-n! (She)
Elkezdődött a Kecskeméti TE-Ereco–Újpest Soproni Liga találkozó, amelyről élő, szöveges tudósítást olvashatnak itt, a Nemzeti Sport Online-on!
márc. 6
17:44
Bundesliga: a Bayern München pontokat veszített a Köln otthonában (She)
Az éllovas Bayern München nem tudott győzni a Köln otthonában a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 25. fordulójában: a bajorok 1–1-es döntetlent játszottak, a „kecskések" gólját a korábbi Bayern-játékos, Lukas Podolski szerezte. Dárdai Pál beállította Michael Sziedat klubrekordját, de a Hertha kikapott Hamburgban, a címvédő Wolfsburg megfordította a Bochum elleni meccset.
márc. 6
17:46
Férfi kézilabda BL: a Veszprém Kielcében is nyerni tudott (She)
Az MKB Veszprém győzelemmel zárta szereplését a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjában, miután 32–29-re nyert a lengyel Kielce otthonában. A magyar bajnok sikerének értékét növeli, hogy azt Dejan Perics, Marko Vujin és Zsarko Sesum nélkül érte el.
márc. 6
17:48
Serie B: Vass Ádám gólpasszt adott, csapata rangadót veszített (She)
Az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Serie B) 28. fordulójában a listavezető Lecce döntetlent játszott a Mantova otthonában.
márc. 6
18:18
Premier League: „nem tudta" elszórakozni a meccset az Arsenal (She)
Kétgólos győzelmet aratott az Arsenal az angol labdarúgó-bajnokság élvonalának 29. fordulójában a Burnley ellen. Az „ágyúsok" tucatszámra alakították ki a helyzeteket, de igazán csak Andrej Arsavin ráadásban szerzett találata után nyugodhattak meg. A vége: 3–1.
márc. 6
18:20
Soproni Liga: az utolsó pillanatban egyenlített a Győr (She)
Bár helyzetei alapján több góllal kellett volna nyernie a hazai pályán játszó Győri ETO-nak a Vasas ellen, végül örülhettek az 1–1-es döntetlennek a labdarúgó Soproni Liga 17. fordulóban. Az angyalföldiek szereztek vezetést még az első félidőben, ám a 93. percben Onisor-Mihai Nicorec büntetőből egyenlített
márc. 6
18:22
Síugrás: a norvégok nyerték az egysorozatos csapatversenyt Lahtiban (She)
Szombaton csapatversennyel folytatódott a síugrók világkupa-sorozata a finnországi Lahtiban. A győzelmet a Bardal, Evensen, Hilde, Jacobsen összeállítású norvég csapat szerezte meg a kissé tartalékos (Schlierenzauert nélkülöző) osztrák és német csapat előtt.

Keresés