2010. március 8. hétfő

márc. 8
0:51
Nürnberg: súlyosan megsérült a Bayerntől érkezett védő (She)
Hosszú kihagyás várhat a Nürnberg csapatának brazil labdarúgójára, Brenóra.
márc. 8
6:57
Ki rúg labdába, netán egymásba? (Behaviour)
Rég volt olyan, amilyen most van: a kontinens öt legjelentősebb labdarúgó-bajnokságában egyaránt brutális küzdelem zajlik a bajnoki címért. Mivel a nyári világbajnokság miatt a sorozatok a szokottnál valamelyest hamarabb befejeződnek, hosszú és ádáz hajrá elé nézünk.
márc. 8
6:59
Leállt a legendás Fradi-szív (Behaviour)
Háromgólos előnyről veszített pontokat Zalaegerszegen a Ferencváros, tavasszal még nem szerzett pontot a változatlanul bajnoki aranyéremről álmodó Újpest, miközben nem tud hibázni a tabellát vezető Videoton - ezt történt a labdarúgó NB I-ben.
márc. 8
7:01
Botlott a Barcelona, előzött a Manchester United (Behaviour)
A Barcelona váratlan döntetlent játszott az Almería otthonában, elsőszámú riválisa, a Real Madrid kétgólos hátrányt dolgozott le és nyert a szintén Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős Sevilla ellen. Az Arsenal beérte, a Manchester United megelőzte az FA Kupa miatt bajnokit halasztó Chelsea-t. A Bundesligában a kiesés ellen küzdő Nürnberg legyőzte az eddig veretlen Bayer Leverkusent, a Serie A-ban a…
márc. 8
7:09
NBA: bajnokverés Orlandóban, két ponttal kapott ki a Lakers (She)
Sorozatban harmadik mérkőzését veszítette el a címvédő Los Angeles Lakers az észak–amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA), miután 96–94-re kikapott a 25 pontos Vince Carter vezérelte Orlando Magic vendégeként. A Boston Celtics megszenvedett a Washington ellen, ám Ray Allen utolsó két percben dobott két hárompontosával megnyerte a Wizards elleni összecsapást 86–83-ra.
márc. 8
7:27
Tenisz: Pavljucsenkova élete első tornagyőzelmét aratta Monterreyben (She)
Az orosz Anasztaszia Pavljucsenkova nyerte meg a monterreyi női tenisztornát, miután a fináléban fordulatos mérkőzésen 1:6, 6:1, 6:0-ra legyőzte a szlovák Daniela Hantuchovát. A 18 éves orosz tehetség életében először győzött WTA-tornán.
márc. 8
7:27
Kormánytag Franciaország új karatebajnoka (Metropol)
A francia környezetvédelmi államtitkár Franciaország új karatebajnoka: a 40 éves Chantal Jouanno a hétvégi országos bajnokságon a formagyakorlatban győztes együttes tagjaként a kataversenyben végzett az élen.
márc. 8
7:45
Fallabda: Krajcsák Márk sorozatban hetedszer nyerte meg az ob-t (She)
A férfiaknál – sorozatban hetedszer – Krajcsák Márk, a nőknél Szombati Edina nyerte a fallabdázók országos bajnokságát vasárnap.
márc. 8
8:03
Pontokat vesztett az Inter (Metropol)
A listavezető Internazionale gólnélküli döntetlent játszott a vendég Genoával az olasz labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának vasárnapi játéknapján.
márc. 8
8:21
Michelisz Norbert pontokat szerzett a túraautó-világbajnokságon (Infostart)
Michelisz Norbert a szezonnyitó brazil verseny első futamán a pontszerző tizedik helyen ért célba, így a túraautó-világbajnokság (WTCC) történetében először szerzett pontot magyar versenyző. A második futamon ennél is előrébb, a kilencedik helyen végzett, így újabb 2 ponttal lett gazdagabb.
márc. 8
8:39
Sportlövészet: ma kezdődik az Európa-bajnokság a norvégiai Merakerben (She)
Hétfőn kezdődnek meg a küzdelmek a norvégiai Merakerben a 10 méteres légfegyveres Európa-bajnokságon.
márc. 8
8:57
Kézilabda: súlyos sérülést szenvedett a ljubljanai Andrea Lekics (She)
Súlyos könyöksérülést szenvedett Lipcsében Andrea Lekics, a Krim Ljubljana (a Győr BL-ellenfele) szerb átlövője, aki hét góllal járult hozzá csapata győzelméhez a BL-középdöntőben.
márc. 8
8:57
Deszka és szecska (Metropol)
A Széchenyi fürdőben rendezték meg nemrég a Red Bull Thermal Dual wakeboardos versenyt. A háromszoros világbajnok, a 28 éves német Bernhard Hinterberger nyert. Interjú!
márc. 8
8:59
Davis-kupa: az izraeliek a páros meccsen szépítettek Chilében (She)
Az izraeli válogatott nyerte meg a páros mérkőzést Chile ellen a teniszezők Davis-kupájában, így a vendégek szépítettek a három győzelemig tartó párharcban.
márc. 8
9:33
Tizenkilenc magyar érem az uszonyosúszó Világkupán (Metropol)
Tizenkilenc éremmel, nyolc arannyal, hat ezüsttel és öt bronzzal zártak a magyar versenyzők a hétvégén Hajdúszoboszlón rendezett uszonyosúszó Világkupán.
márc. 8
9:39
Tizenkilenc magyar érem az uszonyosúszó Világkupán (Behaviour)
Tizenkilenc éremmel, nyolc arannyal, hat ezüsttel és öt bronzzal zártak a magyar versenyzők a hétvégén Hajdúszoboszlón rendezett uszonyosúszó Világkupán.
márc. 8
10:09
Búvárúszás: magyar éremeső a hajdúszoboszlói uszonyosúszó-vk-n (She)
Taroltak a magyarok a hajdúszoboszlói uszonyosúszó-világkupán. A mieink 8 arannyal, 6 ezüsttel és 5 bronzéremmel zárták a vk-t, amellyel párhuzamosan egy másik nemzetközi versenyt is lebonyolítottak Hajdúszoboszlón.
márc. 8
10:11
Bayern München: Ribéry a Barca, Real, Chelsea hármasból választ (She)
Frank Ribéry, a Bayern München labdarúgója két vagy három hét múlva dönt jövőjéről. A játékos három nagy klub, a Real Madrid, a Barcelona és a Chelsea érdeklődéséről is tud, de még az sem teljesen biztos, hogy elhagyja a bajor együttest.
márc. 8
10:13
Tenisz: Szávay Ágnes egyet előre ugorva a 30. a világranglistán (She)
Továbbra is az amerikai Serena Williams vezeti a teniszezők női világranglistáját. A fiatalabb Williams-testvér Dinara Szafinát és Szvetlana Kuznyecovát előzi meg a listán.
márc. 8
10:27
Gyomorba fúródó parkettaléc egy brazil futsalmeccsen (Metropol)
Gyomorba fúródó parkettaléc okozott halálos sérülést egy brazil futsaljátékosnak. A 23 éves Robson Rocha Costa egy barátságos mérkőzésen a padlón csúszott, amikor az egyik törött léc a hasába fúródott.
márc. 8
10:45
Juventus: érvényes szerződésem van, nem igazolok a Man. Citybe - Buffon (She)
Gianluigi Buffon, a Juventus labdarúgócsapatának kapusa kijelentette, hogy a pletykák ellenére nem igazol a Manchester City együtteséhez, mivel szerződése a torinói csapattal csak 2013 júniusában jár le.
márc. 8
10:45
Phelps kezd formába lendülni (Metropol)
A világ jelenlegi első számú férfiúszója, az amerikai Michael Phelps saját országos rekordját megdöntve nyert vasárnap 200 yard (kb. 180 méter) pillangón Maryland állam rövidpályás bajnokságán.
márc. 8
10:47
Vancouver 2010: kínai feddés a haza dicséretének elmaradása miatt (She)
Megfeddték Csou Jang kétszeres olimpiai bajnok kínai rövid pályás gyorskorcsolyázót, amiért a szüleinek és nem a hazájának mondott köszönetet vancouveri sikerét követően.
márc. 8
11:03
Real Madrid: Zidane biztos benne, hogy a blancók legyőzik a Lyont (She)
Zinedine Zidane, a Real Madrid korábbi futballistája biztos benne, hogy a „királyi gárda" ledolgozza hátrányát a Lyon ellen, és továbbjut a Bajnokok Ligájában.
márc. 8
11:05
Asztalitenisz: Jan-Ove Waldner 44 évesen is svéd bajnok lett (She)
A sportág élő legendája, Jan-Ove Waldner 44 évesen is megnyerte a svéd asztalitenisz-bajnokságot.
márc. 8
11:21
Tenisz: nincs változás a férfi világranglista élén, Federer vezet (She)
Nincs változás az elmúlt heti álláshoz képest a teniszezők férfi világranglistájának élmezőnyében, továbbra is nagy előnnyel a svájci Roger Federer vezet.
márc. 8
11:21
Bundesliga: hármas versenyfutás, Dárdai rekordja (Metropol)
Nem hozott szerencsét a német labdarúgó-bajnokság 25. fordulója a Leverkusennek: a Bayer gyógyszergyár csapata Nürnbergben elvesztette 24 bajnoki meccsen át tartó veretlenségét, és lecsúszott a harmadik helyre. A páros versenyfutás a bajnoki tálért így hármas vetélkedővé alakult át.
márc. 8
11:57
Kosárlabda: 71 pontot szórt Kínában a volt NBA-kosaras (She)
Elképesztő dobóformával 71 pontot szerzett az egyik kínai bajnoki kosárlabda-mérkőzésen Andre Emmett, aki korábban megfordult az észak-amerikai profiligában (NBA) is.
márc. 8
12:33
Bundabotrány: négy kínai futballbírót őrizetbe vettek (She)
Négy kínai futballbírót őrizetbe vettek és kihallgattak a helyi bundabotránnyal kapcsolatban.
márc. 8
12:39
Önmaga legnagyobb ellenfele Michael Phelps (Behaviour)
A világ jelenlegi első számú férfiúszója, az amerikai Michael Phelps saját országos rekordját megdöntve nyert vasárnap 200 yard pillangón Maryland állam rövidpályás bajnokságán.
márc. 8
12:51
AC Milan: Ronaldinho minden nap azért dolgozik, hogy mehessen a vb-re (She)
Ronaldinho ügynöke, aki egyben testvére, Roberto de Assis elmondta, az AC Milan futballistája minden nap azért dolgozik, hogy Dunga elvigye a 2010-es világbajnokságra a brazil válogatottal.
márc. 8
12:57
Kézi BL: ahogy a csillag megy az égen (Behaviour)
Minden pontosan úgy alakult, ahogy a nagykönyvben vagyon, a víkenden az összes kézisbarát hovatartozástól függetlenül elégedett lehetett: a Veszprém győzött és megnyerte csoportját, míg a Győr legnagyobb riválisát verte és a BL-csoport élére ugrott.
márc. 8
12:59
Vancouver: kínai ejnye-bejnye a haza dicsőítésének elmaradásáért (Behaviour)
Megfeddték Csou Jang (Zhou Yang) kétszeres olimpiai bajnok kínai rövidpályás gyorskorcsolyázót, amiért a szüleinek és nem a hazájának mondott köszönetet vancouveri sikerét követően.
márc. 8
13:01
Bundabotrány: rács mögött négy kínai bíró! (Behaviour)
Négy kínai futballbírót őrizetbe vettek és kihallgattak a helyi bundabotránnyal kapcsolatban.
márc. 8
13:09
Negyvenéves államtitkárnő Franciaország új karatebajnoka (Infostart)
A francia környezetvédelmi államtitkár Franciaország új karatebajnoka: a 40 éves Chantal Jouanno a hétvégi országos bajnokságon a formagyakorlatban győztes együttes tagjaként a kataversenyben végzett az élen.
márc. 8
13:15
Startolt a Mészöly Focisuli (Behaviour)
Február 15-én elindult, márciusban pedig több toborzót is hirdet az ürömi Mészöly Focisuli.
márc. 8
13:27
Adriano újra iszik, kitették a Flamengóból (Metropol)
A problémás viselkedéséről is közismert Adriano kiújuló alkoholproblémái miatt akár a nyári labdarúgó-világbajnokságot is kihagyhatja.
márc. 8
13:45
BL: Benzema nem játszik a Lyon ellen, bemutatkozik a döntő labdája (She)
Karim Benzema, a Real Madrid francia támadója sérülés miatt nem vett részt csapata mai edzésén, és spanyol lapértesülések szerint nem lép pályára korábbi együttese, a Lyon ellen a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő szerdai visszavágóján.
márc. 8
13:45
Euroliga: a Partizannal pólózik az Eger (Metropol)
A belgrádi Partizannal sorsolták össze a ZF-Egert a férfi vízilabdacsapatok Euroligájának negyeddöntőjében, amelynek párosítását hétfőn készítették el Rómában.
márc. 8
14:27
Saját liftaknájába zuhant a Forma-1 élő legendája (Behaviour)
Beleesett saját házának liftaknájába, és súlyos sérüléseket szenvedett a hétvégén Stirling Moss, a Forma-1 élő legendája.
márc. 8
14:39
Veszélybe került Wes Brown vb-szereplése (Metropol)
Kérdésessé vált Wes Brownnak, a Manchester United angol válogatott védőjének szereplése a nyári labdarúgó-világbajnokságon, miután szombaton megsérült a Wolverhampton Wanderers elleni bajnokin.
márc. 8
14:57
DVSC: a Pápa ellen eszméletét vesztő Bernáth Csaba jobban van (She)
Súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a DVSC-TEVA csapatkapitánya, Bernáth Csaba a pápai bajnokin. A jobbhátvéd a mérkőzés 30. percében ütközött, és olyan szerencsétlenül esett, hogy elvesztette az eszméletét. Hordágyon vitték le, de végül nem kellett kórházba szállítani.
márc. 8
14:59
MTK: a sérült Kanta József áprilisban léphet újra pályára (She)
Az MTK futballistája, Kanta József a klub hivatalos honlapjának elmondta, várhatóan áprilisban térhet vissza.
márc. 8
15:01
Manchester United: Anderson hat hónapig nem léphet pályára (She)
Sikeres műtét után hat hónapig biztosan nem léphet pályára Anderson, a Manchester United labdarúgója. A középpályás keresztszalagja a múlt havi, West Ham United elleni mérkőzésen – amelyen az MU 3–0-ra győzött – sérült meg, és Portugáliában hajtották végre az operációját.
márc. 8
15:51
Dárdai történelmet írt a Herthánál (Metropol)
Történelmet írt a Bundesligában Dárdai Pál, a berlini Hertha BSC magyar válogatott középpályása: ő az első olyan külföldi labdarúgó a német bajnokságban, aki elmondhatja magáról, hogy egy Bundesliga-klub történetében - jelen esetben a fővárosi kék-fehéreknél - a legtöbb mérkőzést játszotta.
márc. 8
15:57
Babonás a Forma-1 hétszeres világbajnoka (Behaviour)
A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher számos szokatlan babonáját segítségül híva próbálja meg idén nyolcadjára is megnyerni a sorozatot.
márc. 8
16:09
Műkorcsolya: profinak áll a svájciak közönségkedvence, Stéphane Lambiel (She)
Nem versenyezhet többet a Nemzetközi Műkorcsolya-szövetség (ISU) által rendezett versenyeken, tehát Európa- és világbajnokságokon Stéphane Lambiel svájci műkorcsolyázó, mert olimpiai negyedik helye után profi szerződést írt alá egy amerikai jeges showműsor szervezőivel.
márc. 8
16:27
Formula-1: jobban érzi magát a liftaknába esett angol legenda (She)
Hivatalos közleménye szerint jobban érzi magát a saját otthonában liftaknába esett angol Formula–1-es legenda, Stirling Moss. A négyszeres vb-ezüstérmes Moss mindkét bokája eltört, több lábcsontjában is töréseket szenvedett, ráadásul a gerince is megsérült.
márc. 8
16:45
Inter: Júlio César ígéri, soha többé nem száguld, és nem kap gólt Londonban (She)
Júlio César, az Inter néhány hete autóbalesetet szenvedett kapusa ígéri, soha többé nem száguld kocsijával. A brazil játékos a Chelsea elleni Bajnokok Ligája visszavágóval kapcsolatban elmondta, nem kap gólt.
márc. 8
17:03
Kosárlabda: a Legfelsőbb Bíróságon pert vesztett az MKOSZ (She)
A Legfelsőbb Bíróság (LB) hétfőn hatályon kívül helyezte a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) 2007. március 9-i küldöttgyűlésének határozatait, élükön Berényi János elnök kinevezésével.

Keresés