2011. január 14. péntek

jan. 14
0:00
Videó: Alessandro Del Piero fantasztikus zenéjére táncolt a Catania (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjében a Juventus hazai pályán 2–0-ra nyert a Catania ellen, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Alessandro Del Piero mindkét hazai gólból kivette a részét. Az elsőnél szépen megtáncoltatta a lengyel Blazej Augustynt, míg a második előtt ő végezte el a szögletrúgást.
jan. 14
0:04
Király-kupa: a Real Madrid kétgólos előnyhöz jutott az Atlético ellen (She)
A Real Madrid 3–1-re megverte az Atlético Madridot hazai pályán a spanyol Király-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A vendégek Diego Forlán góljával szereztek vezetést, de Sergio Ramos egyenlített, majd Cristiano Ronaldo és Mesut Özil is betalált a második félidőben.
jan. 14
0:36
Videó: így fordított a Real Madrid az Atlético Madrid ellen (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Real Madrid 3–1-re megverte az Atlético Madridot hazai pályán a spanyol Király-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A vendégek Diego Forlán góljával szereztek vezetést, de Sergio Ramos egyenlített, majd Cristiano Ronaldo és Mesut Özil is betalált a második félidőben. Nézze meg a találkozó góljait!
jan. 14
0:40
Női kosár Euroliga: Rátgéber csapata továbbra is hibátlan - eredmények (She)
A Rátgéber László vezette török Fenerbahce továbbra is hibátlan a női kosárlabda Euroligában: ezúttal a Lotos Gdynia otthonában győzött 77–64-re.
jan. 14
6:39
Nagyon vezet a Dortmund, de a Bayernt nem szabad leírni (Behaviour)
A listavezető Borussia Dortmund Bayer Leverkusen elleni, ma esti (20.30 óra) idegenbeli mérkőzésével elkezdődik a labdarúgó Bundesliga tavaszi idénye. A Hajnal Tamást is foglalkoztató klub a második Mainz előtt 10 pont előnnyel vezeti a tabellát, legkomolyabb riválisának azonban a 14 pontos lemaradásban lévő Bayern München tűnik.
jan. 14
6:41
Évadnyitó szuperverseny (Behaviour)
Szombattól január 30-ig rendezik a hagyományos Wijk aan Zee-i sakkfesztivált, amelynek fő attrakciója a 14 fős szuperverseny. A tornát hetvenharmadszor rendezik, de először a Tata Steel névadó szponzorációjával. A viadal ezúttal 20-as kategóriájú, 2740 az Élő-átlaga.
jan. 14
6:43
Priskin elcsendesítette az ágyúdörgést (Behaviour)
Angliában elmaradt fordulót és ligakupa-elődöntőt játszottak szerdán, Spanyolországban Király Kupa negyeddöntő első felvonást rendeztek, az Olasz Kupában a nyolc közé jutás volt a tét - az eseményeknek magyar játékosok is részesei voltak.
jan. 14
6:57
Mindenki másképp csinálja (Behaviour)
Minden élvonalbeli magyar labdarúgócsapat elkezdte már a felkészülést az NB I február 25-re tervezett folytatására. A tehetősebbek külföldi edzőtábort is beiktattak a programjukba. Lapunk annak nézett utána, melyik együttes, mitől várja a remélt tavaszi előrelépést.
jan. 14
6:59
Rekordmagasságban a magyarok (Behaviour)
Amióta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) havonta közli világranglistáját, a magyar válogatott még soha nem állt olyan előkelő helyen, mint most.
jan. 14
7:01
Hazájában "vezet le" Ronaldinho (Behaviour)
A pályafutása zenitjén (barcelonai évei során) korszakos zseniként jellemzett támadó az utóbbi időszakban az AC Milan kezdőcsapatába próbálta beverekedni magát, mind kevesebb sikerrel. Szerződése a milánóiaknál a nyáron lejárt volna, ezért már korábban biztosra lehetett venni, hogy a mostani téli átigazolási időszakban távozik, s az is valószínűsíthető volt, hogy otthonában fejezi be karrierjét.
jan. 14
7:12
Tenisz: edzője szerint Federer könnyedén eljut 20 GS-diadalig (She)
Paul Annacone, Roger Federer edzője úgy véli, hogy tanítványa gond nélkül eléri majd a 20-as álomhatárt a Grand Slam-tornagyőzelmek tekintetében. A volt világelső svájci teniszező jelenleg 16 sikernél jár.
jan. 14
7:30
NHL: a Boston 12 gólt hozó mérkőzésen legyőzte a Philadelphiát (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) keleti rangadóján a Boston Bruins 7–5-re legyőzte a Philadelphia Flyerst.
jan. 14
7:32
Kerékpár: Armstrong 50 ezer dollárt ad az ausztrál árvízkárosultaknak (She)
A hétszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrong 50 ezer dollárt adományozott az ausztrál árvízkárosultaknak, és ezen kívül az egyik közösségi portálon is gyűjtést szervezett – adta hírül a cyclingnews internetes oldal.
jan. 14
7:48
NBA: a LeBron James nélkül felálló Miami nagy verést kapott (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszában sorozatban második vereségét szenvedte el a Miami. A LeBron James-t sérülés miatt nélkülöző Heat a Denver Nuggets otthonában kapott ki 130–102-re.
jan. 14
8:24
Szolnok: a Honvédot, a Kaposvárt és a DVSC-t is megjárt csatár érkezik (She)
Szóban megállapodott a szabadon igazolható Zsolnai Róberttel a Szolnoki MÁV NB I-es labdarúgócsapata.
jan. 14
8:42
KTE: a Regginától hazatérő tehetség ingyen kerül Kecskemétre (She)
A Nemzeti Sport Online korábban már beszámolt róla, hogy tavasszal minden bizonnyal itthon játszik majd az olasz másodosztályú Reggina magyar utánpótlás-válogatott védője, Preklet Csaba. Arról is hírt adtunk, hogy a futballista a Kecskeméttel tárgyal. Tomiszlav Szivics csapata féléves szerződést kötött a 19 éves játékossal.
jan. 14
8:44
Tenisz: Simon kiejtette a harmadik helyen kiemelt Gulbist Sydneyben (She)
Francia–szerb döntőt rendeznek majd a sydneyi férfi tenisztornán, ugyanis Gilles Simon Ernests Gulbist, míg Viktor Troicki Florian Mayert búcsúztatta két játszmában az elődöntőben.
jan. 14
8:46
Játékossors: Hollandiában rádiósnak áll a Kaposvár nigériai csatára (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a nigériai Egejuru Godslove távozik Kaposvárról, a hírek szerint egy rádió munkatársa lesz.
jan. 14
9:00
NB II: az Angliából hazatérő kapus is az SZTK-nál készül (She)
A korábban kapusgondokkal küzdő NB II-es Szigetszentmiklós három kapuvédőt is tesztel – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
jan. 14
9:02
Tenisz: Nalbandian ezúttal a második helyen kiemelt Almagrót ejtette ki (She)
David Nalbandian az Aucklandban zajló férfi tenisztorna hatodik helyen kiemelt versenyzője tovább folytatta menetelését: a címvédő John Isner kiejtése után, most a második helyen kiemelt Nicolás Almagrót búcsúztatta az elődöntőben.
jan. 14
9:18
NB II: három új kapus készül az SZTK-nál, balhátvédet tesztelnek (She)
A korábban kapusgondokkal küzdő NB II-es Szigetszentmiklós három kapuvédőt is tesztel – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
jan. 14
9:20
Spanyolország: Juan Mata 2014-ig hosszabbított a Valenciával (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Valencia 2014-ig meghosszabbította Juan Mata szerződését, amely a következő szezon végén járt volna le.
jan. 14
9:36
Anderlecht: Juhász Roland az egyik edzésen kapuskesztyűt húzott - fotó (She)
Jó hangulatban telnek az edzések a Spanyolországban edzőtáborozó belga Anderlecht labdarúgócsapatánál.
jan. 14
9:38
Női kézilabda: Farkas József lett az Orosháza szakvezetője (She)
A tavaszi idényben Farkas József irányítja a női másodosztályú Orosházi Stílus SZK felnőtt- és ifjúsági együttesének szakmai munkáját.
jan. 14
9:54
NFL: a korábban a Carolinát irányító John Fox a Denver új főedzője (She)
A korábban a Carolina Pantherst irányító John Foxot nevezték ki az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokságban szereplő Denver Broncos főedzőjének.
jan. 14
9:56
Labdarúgás: Henry csapattársa lesz Wayne Rooney öccse (She)
Thierry Henry csapattársa lesz a New York Red Bullsnál John Rooney, a Manchester United és az angol válogatott sztárjának, Wayne-nek az öccse, miután kiválasztották az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) játékosbörzéjén.
jan. 14
9:58
DVSC: a késő Ramos is befutott, teljes a keret, de nem mindenki egészséges (She)
A hondurasi Luis Ramos megérkezésével  teljes kerettel készül a DVSC labdarúgócsapata, de nem mindenki egészséges – olvasható a klub hivatalos honlapján.
jan. 14
10:00
Videó: Dzsudzsák Balázst „becsomagolták” a PSV egyik edzésén (She)
Jó hangulatban telik a PSV labdarúgó csapatának felkészülése a spanyolországi edzőtáborban. A holland csapat az erőnléti és labdás edzések mellett kerékpározással és mókázással lazít. A gárda magyar szélsőjét, Dzsudzsák Balázsát például gumiszőnyegekbe „csomagolták”.
jan. 14
10:12
Zalaegerszeg: újabb válogatott labdarúgót szerződtetett a ZTE (She)
Tegnap már beszámoltunk róla, hogy a ZTE labdarúgócsapata szerződést kötött a montenegrói válogatott középpályással, Ivan Deliccsel, ma pedig a szintén válogatott lett játékos, Daniils Turkovs szerződtetését is bejelentették.
jan. 14
10:14
FTC: Prukner keretet hirdetett a teremtornára és a szovátai túrára (She)
Kihirdette a szombat szegedi teremtornára, és a jövő heti szovátai edzőtáborba utazó 22 fős keretét Prukner László, a Ferencváros labdarúgócsapatának szakmai igazgatója. A névsorban nincs meglepetés, új játékos nem tart a csapattal.
jan. 14
10:42
Arn a 26. kiemelt ellen kezd Melbourne-ben (Metropol)
A viadal egyetlen magyar indulója, Arn Gréta a 26. helyen kiemelt spanyol Maria Jose Martinez Sanchez ellen lép majd pályára a hétfőn kezdődő melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában, a 64 közé jutásért.
jan. 14
11:06
IFFHS: Dzsudzsák a 27. a világ legjobb nemzetközi góllövőinek listáján (She)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS minden évben összeállítja a legjobb nemzetközi góllövők listáját. A 2010-es esztendőben a kuvatiti Bader Ahmed al-Mutava végzett az élen, megelőzve a kameruni Samuel Eto'ót és a spanyol David Villát. A legjobbakat tartalmazó 81 fős listán egyedüli magyarként dzsudzsák Balázs szerepel, aki a 27. helyen végzett.
jan. 14
11:24
Kosárlabda: Iverson lábműtétje után februárban tér vissza Törökországba (She)
Tervezett műtéte után várhatóan februárban tér vissza csapatához, a török Besiktashoz Allen Iverson, akit korábban az észak-amerikai liga (NBA) legértékesebb kosarasának (MVP) választottak.
jan. 14
11:42
Kecskemét: Csordás Csabával szerződést bontott a klub (She)
A KTE-Ereco labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Csordás Csabával – adta hírül a kecskeméti klub hivatalos honlapja.
jan. 14
11:44
Liverpool: lapértesülések szerint Dalglish több pénzt kér új igazolásokra (She)
A Mirror értesülései szerint a Liverpool labdarúgócsapatának nemrég kinevezett menedzsere, Kenny Dalglish egy találkozó keretében több anyagi támogatást fog kérni új igazolásokra a klub vezetőitől.
jan. 14
12:00
Tenisz: Li Na drámai csatában győzte le Clijsterst a sydneyi döntőben (She)
A nyolcadik helyen kiemelt Li Na két szettben győzte le a harmadik helyen kiemelt Kim Clijsterst a Sydneyben zajló női tenisztorna döntőjében.
jan. 14
12:02
Játékossors: Utolsó lehetőség a külföldi bizonyításra - Sowunmi (She)
Tegnap már beszámoltunk róla, hogy Sowunmi Thomas, az ősszel a Siófokban futballozó rutinos támadó szerdán másfél évre szóló szerződést írt alá a ciprusi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő APOP-nál. A csatár a Nemzeti Sportnak elmondta, vélhetően ez az utolsó lehetősége arra, hogy külföldön bizonyítson.
jan. 14
12:18
DVSC: Czvitkovics Péter külföldre menne, de nem mindenáron (She)
A DVSC szurkolói a labdarúgócsapat hivatalos honlapján tartott szavazáson Czvitkovics Pétert választották meg az őszi szezon legjobb játékosának. A középpályás a dvsc.hu-nak adott hosszabb interjút, melyben elmondta, szeretne külföldre szerződni, de nem mindenáron.
jan. 14
13:12
Manchester United: Rooney és Vidics a Tottenham ellen visszatérhet (She)
Wayne Rooney és Nemanja Vidics is felépült, így játszhatnak a Manchester United labdarúgócsapatának hétvégi, Tottenham elleni bajnokiján.
jan. 14
13:14
F1: a Mercedes-istállónál február 1-jén mutatják be az új autót (She)
A Formula–1-es Mercedes-csapat mai bejelentése szerint a spanyolországi Valenciában, február 1-jén mutatják be az istálló 2011-es versenyautóját.
jan. 14
13:30
Tenisz: Monfils és Hewitt a Kooyong Classic döntőjében (She)
A francia Gaël Monfils és a hazai közönség előtt szereplő Lleyton Hewitt jutott be a fináléba a Kooyong Classic elnevezésű meghívásos férfi tenisztornán, Melbourne-ben.
jan. 14
13:32
Női kézilabda NB I: Jenőfi Katalin Veszprémről Szekszárdra került (She)
A Veszprém kézilabdacsapatának játékosa, Jenőfi Katalin szerződése lejártáig, vagyis május végéig kölcsönbe a Szekszárdhoz került, és már a következő fordulóban pályára léphet új csapatában.
jan. 14
14:42
Északi összetett: norvég siker az elhalasztott csapatversenyen (She)
Az északi összetett világkupa-sorozat az osztrák Seefeldben folytatódott, ahol pénteken a múlt vasárnap Sonachban elmaradt csapatversenyt pótolták. A győzelmet a Klemetsen, Kokslien, Moan, Schmid összeállítású norvég váltó szerezte meg az osztrákok és a franciák előtt.
jan. 14
14:44
DVSC: Coulibaly megbánta korábbi nyilatkozatát, de szívesen hazatérne (She)
Néhány hete őszintén, most inkább óvatosan nyilatkozott. A DVSC csatára, Adamo Coulibaly az őszi szezon végén az egyik francia újságban kijelentette: nem szeretne Debrecenben maradni, szíve szerint hazaköltözne Franciaországba – ehhez képest a 29 esztendős támadó most is a Lokival készül, de a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatából kiderül, nem zárja ki a távozás lehetőségét.
jan. 14
15:00
Manchester City: Santa Cruz kölcsönbe visszatért a Blackburnhöz (She)
Az idény végéig kölcsönben korábbi klubjánál, a Blackburn Roversnél folytatja pályafutását Roque Santa Cruz, a paraguayi labdarúgó-válogatott csatára.
jan. 14
15:02
Videó: saját kapujába vezette a labdát a török játékos az edzésen (She)
Nem mindennapi öngólt vétett a török labdarúgó-bajnokságban szereplő, jelenleg a 10. helyen álló Antalyaspor védője, Ali Turan. A játékos csapata egyik edzésén az egymás közötti játék során megkapta kapusától a labdát, majd bekísérte azt saját kapujába.
jan. 14
15:04
Atlétika: Monspart Sarolta egy debreceni futóverseny fővédnöke lesz (She)
Monspart Sarolta, az Országos Egészségfejlesztési Intézet osztályvezetője, a Nemzeti Szabadidősport-szövetség elnöke lesz a Debrecenben március 12-én megrendezésre kerülő I. Rotary Debrecen Félmaraton futóverseny fővédnöke.
jan. 14
15:06
Juventus: elsiették Toni visszatérését, egy hónapig nem játszhat (She)
Luca Toninak, a Juventus olasz labdarúgójának térde megsérült, így egy hónapig nem léphet pályára – adta hírül a torinói klub hivatalos honlapja.
jan. 14
15:08
Alpesi sí: Kostelic a wengeni kombinációban sem talált legyőzőre (She)
A svájci Wengenben szuperkombináció-futammal folytatódott a férfiak alpesisí-világkupasorozata. A győzelmet az összetett vk-ban is vezető Ivica Kostelic szerezte meg a svájci Carlo Janka és a norvég Aksel Lund Svindal előtt.
jan. 14
15:10
Kosárlabda: a januári időjárás sem rettenti el a streetball híveit (She)
A téli szezonban is tovább folytatódik az országos méretű streetball-rendezvénysorozat, ezúttal január 22-én a veszprémi Pannon Egyetem tornacsarnokában gyűlnek össze a „műfaj” hívei.

Keresés