2011. január 17. hétfő

jan. 17
2:06
NFL: a Jets nagy meglepetésre a New England otthonában is nyert (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) főcsoport elődöntőjében a New York Jets nagy meglepetésre 28–21-re legyőzte idegenben a legjobb alapszakasz-mérleggel rájátszásba jutó New England Patriotsot.
jan. 17
3:18
Australian Open: Marija Sarapova győzelemmel mutatkozott be (She)
A Rod Laver Aréna nyitómeccsén, a tizennegyedik helyen kiemelt Marija Sarapova nem túl meggyőző játékkal, mégis simán, 6:1, 6:3-ra győzött a thaiföldi Tamarine Tanasugarn ellen.
jan. 17
5:24
Australian Open: Caroline Wozniackinak 100 perc kellett a továbbjutáshoz (She)
Színvonalas mérkőzésen 6:3, 6:4-re nyert a női világranglistát vezető Caroline Wozniacki az argentin Gisela Dulko ellen. Az eredmény alapján simának tűnő mérkőzés pontosan 100 percig tartott, és könnyen alakulhatott volna fordítva is. Közben Gael Monfils pályafutása során először fordított dupla szetthátrányból.
jan. 17
5:27
Betakarta a vulkánkitörés a válogatottat (Behaviour)
Izland ellen kezdte meg szereplését a férfi kézilabda-válogatott a svédországi világbajnokságon: Mocsai Lajos csapata repülőrajtot vehetett volna, de nem sikerült a bemutatkozás: az olimpiai ezüstérmes, Eb-harmadik rivális végig kézben tartva a meccset hat góllal nyert.
jan. 17
6:54
Australian Open: Federer nagyon bekezdett, tökéletes játékkal nyert (She)
Roger Federer tőle rég nem látott felszabadult játékkal kezdte az Australian Opent. A svájci parádéjának szenvedő alanya ezúttal a szlovák Lukas Lacko volt (97. a világranglistán), és a végén meg kellett elégednie azzal, hogy legalább egy szettben megszorította a svájci varázslót. (6:1, 6:1, 6:3).
jan. 17
6:57
Dakar: a katari lőni, vezetni is tud (Behaviour)
Szombaton az utolsó szakasszal befejeződött az idei Dakar-rali. Az utolsó 190 kilométer már semmi meglepetést nem hozott a végeredményt illetően, hisz az autósok között élete első győzelmét aratta a katari lövészválogatott egyik legjobbja, Nasszer al-Attijah. A motorosoknál harmadszor bizonyult a legjobbnak a francia Marc Coma, míg a kamionosoknál a sivatag cárja, Vlagyimir Csagin pedig a hetedik…
jan. 17
6:59
Nadal történelmet írhat, új királynő lehet a nőknél (Behaviour)
Az európai idő szerint már hétfőn hajnalban megkezdődtek a küzdelmek a 2011-es esztendő első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen. A tenisz szerelmesei már előre dörzsölik a kezüket, hisz esély mutatkozik arra, hogy az elmúlt év messze legjobb férfi játékosa, Rafael Nadal megint történelmet írjon: a spanyol világelső esetleges sikerével mind a négy GS-versenyen címvédő lenne, és ezt a bravúrt…
jan. 17
7:01
Botrányos rajt, parádés norvégjáték (Behaviour)
Szívmasszás, elkeseredés és düh, illetve öröm, elégedettség és megnyugvás közötti állapotban ingázott a lakosság kézilabdát élvező tábora szombat kora este: a két stádium között összevissza hatvan perc tel el, a kedélyingadozást pedig a svédországi kézilabda világbajnokságon szereplő magyar válogatott játéka generálta. Norvégia ellen 0-6-os rajt után drámai meccsen fordított Mocsai Lajos kapitány…
jan. 17
7:12
Profi ökölvívás: Joan Guzman megbukott a doppingteszten (She)
Las Vegas-i sajtóértesülések szerint pozitív doppingtesztet produkált a december 11-i, Jason Davis elleni 2. menetes TKO győzelemmel zárult mérkőzését követően Joan Guzman.
jan. 17
7:14
NBA: most nem a bajnok, hanem a Clippers volt az úr Los Angelesben (She)
A bajnok Los Angeles Lakers vereséget szenvedett a városi rivális Clippers otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján. A másik mérkőzésen a San Antono Spurs 13 ponttal legyőzte a Denver Nuggetset.
jan. 17
7:48
NHL: a Minnesota Wild lenullázta a ligaelső Vancouver Canucksot (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapján a Minnesota Wild hazai környezetben 4–0-ra megverte a ligaelső Vancouver Canucksot.
jan. 17
8:42
Profi ökölvívás: ismét afrikai rivális ellen bokszol Vető Gábor (She)
Február 26-án az ugandai Michael Kizza (22 győzelem, 6 vereség) ellen lép legközelebb szorítóba Vető Gábor – értesítette a profiboksz.hu-t a veretlen magyar öklöző menedzsere, Oliver Duetschler.
jan. 17
9:00
Golf: az eső beleszólt, de Wilsonon nem fogott ki a maratoni nap (She)
Az amerikai Mark Wilson és a dél-afrikai Charl Schwarzel győzelmét hozta a hétvége két legfontosabb profi golfversenye.
jan. 17
9:18
Copa Centroamericana: Costa Rica Guatemala ellen javított (She)
Az első mérkőzésén Honduras ellen döntetlent játszó Costa Rica a második találkozóját már megnyerte a Panamában zajló Copa Centroamericanán: Guetamalát verte meg 2–0-ra Marco Urena duplájával.
jan. 17
9:36
Szolnok: újabb játékos érkezik tesztelésre a Ferencvárostól (She)
Múlt héten beszámoltunk róla, hogy a labdarúgó NB I-ben sereghajtó Szolnok több ferencvárosi játékost is szeretne kölcsönvenni a tavaszi szezonban. Pölöskey Péter és Nikola Jakimovszki után ezen a héten Fitos László is csatlakozik Simon Antal vezetőedző keretéhez.
jan. 17
9:38
Australian Open: Roddick és Berdych simán továbbjutott (She)
Az ötödik helyen kiemelt cseh Tomás Berdych és a nyolcadik helyen rangsorolt amerikai Andy Roddick magabiztosan, három játszmában győzött az Australian Open első fordulójában. Előbbi az olasz Marco Crugnolát, utóbbi a cseh Jan Hájeket verte meg.
jan. 17
9:40
Videó: Mourinho nem bírta a kispadon, elröhögte magát Ronaldón (She)
Noha a Real Madrid nem tudott nyerni az Almería vendégeként (1–1) a spanyol bajnokságban, a meccs elején még derűs volt a hangulat a „királyiak” kispadján. José Mourinho például a fejét fogta a röhögéstől, amikor meglátta Cristiano Ronaldo fejelési kísérletét.
jan. 17
10:24
Elhagyták a magyar paralimpikonok csomagjait (Metropol)
A két magyar versenyzőnek és három kísérőjüknek nem érkezett meg időben a csomagja az új-zélandi paralimpiai atlétikai-világbajnokságra.
jan. 17
10:27
Játékossors: Nem cserejátékosnak jöttem a Videotonhoz - Nikolics (She)
A Videoton zentai születésű csatára, Nemanja Nikolics a vajdasági Magyarkanaizsán részt vett egy kispályás gálamérkőzésen, mely után hosszabb interjút adott a vajdasági napilapnak, a Magyar Szónak. A csatár többek között beszélt a Videotonról is, elmondta, nem azért szerződött Székesfehérvárra, hogy csere legyen, tavasszal több játéklehetőségre vágyik, ugyanakkor nem szeretné, ha egyik…
jan. 17
10:29
Videó: majdnem egymásnak ugrott Iker Casillas és az Almería támadója (She)
Kis kakaskodás után kellett szétválasztani a feleket az Almería–Real Madrid találkozó (1–1) lefújása után. A spanyol világbajnok kapus, Iker Casillas és a hazaiak kolumbiai játékosa, Fabian Vargas feszült egymásnak a hasonló hangulatú hajrá végeztével.
jan. 17
10:42
Kiesett az alapszakaszgyőztes Patriots (Infostart)
Az alapszakaszt 14-2-es győzelem/vereség mutatóval megnyerő New England Patriots kiesett a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásában, miután vasárnap éjszaka hazai pályán kikapott 28-21-re a New York Jets együttesétől.
jan. 17
10:45
Paralimpia: csomagok nélkül érkeztek meg az atlétikai vb-re a magyarok (She)
A két magyar versenyzőnek és három kísérőjüknek nem érkezett meg időben a csomagja az új-zélandi paralimpiai atlétikai-világbajnokságra.
jan. 17
11:03
Parasport: csomagok nélkül érkeztek meg az atlétikai vb-re a magyarok (She)
A két magyar versenyzőnek és három kísérőjüknek nem érkezett meg időben a csomagja az új-zélandi paralimpiai atlétikai-világbajnokságra.
jan. 17
11:05
Serie A: az olasz sajtó Szalai Ádámot is hírbe hozta a Lazióval (She)
A Corriere dello Sport hosszabb összeállítást közöl a Serie A-ban második helyen álló Lazio téli erősítési terveiről. A csatárposztra kiszemelt erősítések között megemlítik a Mainz csatárát, Szalai Ádámot is.
jan. 17
11:07
IFFHS: Kassai Viktor az ötödik legjobb játékvezető volt 2010-ben (She)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint Kassai Viktor volt az ötödik legjobb játékvezető a 2010-es évben. A legtöbb pontot a világbajnoki döntőben is közreműködő Howard Webb kapta.
jan. 17
11:18
Az ötödik legjobb bíró volt Kassai Viktor tavaly (Infostart)
Az angol Howard Webb a 2010-es esztendő legjobb játékvezetője, míg Kassai Viktor ötödik a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS ranglistáján.
jan. 17
11:39
Sporting: lemondott a klub sokat kritizált elnöke (She)
Vasárnap lemondott José Eduardo Bettencourt, a Sporting elnöke, miután a csapat szombaton 3–2-es vereséget szenvedett hazai pályán a Pacos Ferreirától.
jan. 17
11:41
FTC: gyakran játszik határon túl a csapat, öt meccs időpontja ismert (She)
A Ferencváros labdarúgócsapatának hivatalos honlapja, az ftc.hu közzétette, a gárda téli felkészülési mérkőzéseinek menetrendjét. Öt ellenfél már ismert, de több találkozó még szervezés alatt áll.
jan. 17
11:43
NB II: a Békéscsaba kölcsönvette Balog Marcellt, Gajda is érkezhet (She)
Rutinos, élvonalbeli tapasztalattal is rendelkező labdarúgók térhetnek vissza a Békéscsaba NB II-es labdarúgócsapatához.
jan. 17
11:57
Férfi kosárlabda NB I: Bencze Tamást nevezték ki a Falco edzőjének (She)
A falcokc.nyugat.hu tájékoztatása szerint a korábban a Szeged női csapatánál dolgozó Bencze Tamást nevezték ki a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Falco KC Szombathely edzőjének.
jan. 17
12:33
Játékossors: „Simon menne a Feyenoordhoz; az Újpest érdekei is számítanak” (She)
Tegnap beszámoltunk róla, hogy Simon Krisztián ügyében ma lezárulnak a tárgyalások a holland Feyenoord és az Újpest között. A csatár az elmúlt hetekben a hollandokkal készült, szeretnék is kölcsönvenni őt a rotterdamiak, de a német Hoffenheim is bejelentkezett érte. A játékos menedzsere, Vörösbaranyi József elmondta, Simon szeretne a Feyenoordhoz szerződni, de érthető, hogy az Újpest is…
jan. 17
12:51
AS Roma: Claudio Ranieri örül a Liverpool érdeklődésének (She)
Claudio Ranieri, az AS Roma vezetőedzője szerint hízelgő, hogy az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool érdeklődik iránta. Brit lapértesülések szerint Ranieri az egyik jelölt a „vörösök" menedzseri székébe, mivel a jelenleg a csapatot irányító Kenny Daglish a szezon végén távozik.
jan. 17
13:06
Négypontos előnnyel téli bajnok a Barcelona (Metropol)
Félidőben, azaz 19 forduló után 4 pontos előnyre tett szert az FC Barcelona a Real Madriddal szemben a spanyol labdarúgó-bajnokságban, miután 4-1-re legyőzte vasárnap este a Málagát.
jan. 17
13:09
Chelsea: Ivanovics hosszabbítani szeretne a londoniakkal (She)
Braniszlav Ivanovics, a Chelsea 26 éves szerb hátvédje reméli, hogy sikerül megegyeznie csapatával, és meghosszabbítják a szerződését. A játékos a szombati, Blackburn elleni győztes mérkőzés után beszélt a terveiről.
jan. 17
13:11
Újpest: TiszaTibor ma a jövőjéről tárgyal Kovács Zoltánnal (She)
Nem utazott el az Újpest soproni edzőtáborába Tisza Tibor, aki a fővárosban maradt, hogy a délután Kovács Zoltán sportigazgatóval tárgyaljon a jövőjéről.
jan. 17
13:24
Roberto Carlos szögletből csavart a kapuba - nézze meg! (Infostart)
Roberto Carlos szögletből lőtt gólt a Corinthians színeiben vasárnap, a Portuguesa elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen. A Timao győzelemmel kezdte Sao Paulo állam bajnokságát.
jan. 17
13:27
Australian Open: Novak Djokovics magabiztosan győzött (She)
A harmadik helyen kiemelt szerb Novak Djokovics magabiztos győzelemmel kezdte az Australian Opent egyesben: három szettben legyőzte a spanyol Marcel Granollerst az első fordulóban.
jan. 17
13:42
Roberto Carlos szögletből csavart a kapuba (Metropol)
Roberto Carlos szögletből lőtt gólt a Corinthians színeiben vasárnap, a Portuguesa elleni brazil bajnoki labdarúgó-mérkőzésen.
jan. 17
13:45
DVSC: Nenad Novakovics a bajnokcsapatnál folytatja (She)
Nenad Novakovics Debrecenben folytatja pályafutását. A dvsc.hu tájékoztatása szerint a szerb kapussal hároméves szerződést kötött a Loki.
jan. 17
14:00
Magyar színekben alpesi síel Miklós Edit (Metropol)
A hétfői naptól magyar színekben folytatja versenyzői pályafutását az alpesi síző Miklós Edit, aki a február 7-én kezdődő németországi világbajnokságon is részt vesz majd.
jan. 17
14:21
Videó: Neymar trükközött Peruban a brazil utánpótláscsapat edzésén (She)
Az európai sztárklubok által körüludvarolt fiatal brazil tehetség, Neymar az U20-as brazil válogatottal Peruban tartózkodik, ahol a dél-amerikai bajnokságon szerepel. A Santos támadója az edzésen trükközött egy sort az újságírók és fotósok nagy-nagy örömére.
jan. 17
14:23
Manchester United: Ferguson is érdeklődik Michel Bastos iránt (She)
A Manchester United nyáron szerződtetni szeretné Michel Bastost, a Lyon 27 éves balszélsőjét – adta hírül a francia L'Équipe sportnapilap.
jan. 17
14:36
Még nem utazik Pérez a kézilabda-vb-re (Infostart)
A magyar férfi kézilabda-válogatott hétfőn délután 5 órakor a brazilok ellen folytatja szereplését a svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A nemzeti csapat eddig egy győzelemmel és egy vereséggel áll csoportjában.
jan. 17
14:36
Szerb kapust igazolt a Debrecen (Metropol)
A bajnokságban címvédő Debrecen labdarúgócsapata hároméves szerződést kötött Nenad Novakovic szerb kapussal.
jan. 17
14:39
Videó: szenzációs, „hát mögött” szerzett Utah-kosár az NBA-ben (She)
Az NBA alapszakaszának 80. játéknapján, a Utah Jazz–Cleveland Cavaliers találkozón (121–99) elképesztő kosarat szerzett a hazai csapat. A ligautolsó elleni találkozó második negyedében a Jazz látványos, hát mögötti passzok után szerzett pontokat.
jan. 17
14:57
Olympiakosz: Németh betegsége miatt a PAOK ellen sem játszhat (She)
Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Olympiakosz Pireusz csatára, Németh Krisztián betegséggel küzd. Továbbra sem tudni, mikor játszhat legközelebb. A támadó a hétvégén kihagyta a Panszerraikosz elleni, 4–2-re megnyert bajnokit, és valószínűleg a szerdai, PAOK elleni kupameccsen sem léphet pályára.
jan. 17
14:59
Sevilla: az andalúz klub világbajnok szélsője 2015-ig hosszabbított (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sevilla hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2015 júniusáig meghosszabbította világbajnok szélsője, Jesús Navas szerződését, akinek 35 millió euróban határozták meg a kivásárlási árát.
jan. 17
15:15
Barcelona: Gaby Milito kijelentette, nem hagyja el a katalánokat (She)
Gabriel Milito, az FC Barcelona védője elmondta, úgy döntött, hogy mégsem távozik a katalán csapattól a téli átigazolási időszakban.
jan. 17
15:33
MLSZ: a szövetség pályázik a FIFA kongresszusának megrendezésére (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség a kormány támogatásával pályázik a FIFA 2012., illetve 2013. évi kongresszusának megrendezésére.
jan. 17
15:35
Australian Open: Arn Gréta kedden hat óra körül kezd (She)
A viadal egyetlen magyar indulója, Arn Gréta a 19-es pálya harmadik mérkőzését vívja kedden a 26. helyen kiemelt spanyol María José Martínez Sánchez ellen a melbourne-i ausztrál nemzetközi teniszbajnokság első fordulójában, a 64 közé jutásért.

Keresés