2011. január 18. kedd

jan. 18
0:12
Serie B: Kovácsik csapata döntetlent játszott a Crotone otthonában (She)
Az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Serie B) 22. fordulójában a Reggina csak gól nélküli döntetlenre volt képes a Crotone vendégként.
jan. 18
5:36
Australian Open: Stosur és Jankovics is ott van a második fordulóban (She)
A női élmezőny képviselői közül Samantha Stosur és Jelena Jankovics is kétszettes győzelemmel mutatkozott be az Australian Openen. Az ausztrál 6:1, 6:1-re nyert a 17 éves amerikai Lauren Davis ellen, Jankovics pedig egy könnyed első (6:0) és egy hektikus második szettben (7:6) győzte le az orosz Alla Kudrjavcevát.
jan. 18
6:39
Kézzel verjük Brazíliát (Behaviour)
Előzetesen hátra dőlős meccsnek tartottuk a magyar-brazil összevetést a férfi kézilabda világbajnokságon, és láss csodát, az is lett: Mocsai Lajos csapata a vb eddigi legkönnyebb összecsapásán fölényesen verte dél-amerikai riválisát, és egy veresége mellett már két győzelme van a csoportban.
jan. 18
6:48
NHL: a Boston fölényes diadalnak és Chára első triplájának örülhetett (She)
A Boston Bruins Zdeno Chára első NHL-es mesterhármasának is köszönhetően 7–0-ra legyőzte a Carolinát a tengerentúli profi hokiliga legutóbbi játéknapján. A Montreal 4–0-s előnyt elherdálva hosszabbítást játszott a Calgaryval, de végül nyerni tudott.
jan. 18
6:48
Visszatér az öt méter első meghódítója (Metropol)
Tíz hónapos kihagyás után, februárban visszatér Jelena Iszinbajeva orosz olimpiai bajnok rúdugró, aki 27 világcsúcsot állított fel pályafutása során.
jan. 18
6:57
Szánalmasan szervezett szegedi torna (Behaviour)
A Vasas nyerte az MLSZ által kiírt teremlabdarúgó-bajnokság szegedi selejtezőtornáját. Miközben a pályán remek meccsek zajlottak, a csarnok előtt botrányos jelenetek játszódtak. Mintegy száz szurkolót érvényes (?) jegye ellenére sem engedték be arra hivatkozva: a létesítmény megtelt.
jan. 18
6:59
Phelps feledtetve (Behaviour)
A pekingi olimpia legnagyobb sztárja, az amerikai úszófenomén Michael Phelps a kínai ötkarikás játékok óta nem a régi.
jan. 18
7:01
Bye, bye Davigyenko (Behaviour)
Az alsó tábla mérkőzéseivel megkezdődtek a 2011-es esztendő első Grand Slam-tornájának, az Australian Opennek a küzdelmei.
jan. 18
7:03
A szurkolóknak köszönhetően nem volt balhé (Behaviour)
Nógrádi Tibor, a Csongrád-megyei Labdarúgó Szövetség korábbi főtitkára - jelenlegi megyei igazgató szerint - többek között a szegedi és a ferencvárosi szurkolók kulturált viselkedésének köszönhetően lehetett botrány nélkül megrendezni az MLSZ teremlabdarúgó-bajnokság szombati szegedi selejtezőtornáját.
jan. 18
8:18
Australian Open - Nadal és Murray sem játszotta végig a meccsét (Infostart)
A világelső Rafael Nadal és az ötödik helyen kiemelt Andy Murray ellenfele is feladta mérkőzését kedden a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi versenyének nyitókörében.
jan. 18
8:54
Feyenoord: a Simont dicsérő Beenhakker távozhat a klubtól (She)
A holland Voetbal International értesülései szerint Leo Beenhakker, a Feyenoord sportigazgatója távozik az anyagi gondokkal küzdő holland klubtól.
jan. 18
8:56
NFL: a támadóegység eddigi vezére lett a vezetőedző Oaklandben (She)
Az Oakland Raiders támadóegységének eddigi edzője, Hue Jackson váltja a két hete elbocsátott Tom Cable-t a vezetőedző posztján. Al Davis tulajdonos azért döntött Jackson mellett, mert a Raiders az idén több mint kétszer annyi pontot szerzett a mérklzéseken, mint egy évvel korábban.
jan. 18
9:12
Arn Gréta az első fordulóban búcsúzott (Infostart)
Arn Gréta kedden kiesett a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyéből, miután az első fordulóban három szettben kikapott a 26. helyen kiemelt spanyol Maria Jose Martinez Sancheztől.
jan. 18
9:12
Australian Open: Arn Gréta három játszmában vereséget szenvedett (She)
Az első fordulóban vereséget szenvedett az Australian Open felnőtt főtáblás küzdelmeinek egyetlen magyar szereplője, Arn Gréta. A magyar hölgy a 26. kiemelt María José Martínez Sánchez ellen 6:3-ra elbukta az első szettet, majd 6:4-gyel egyenlített, de a döntő játszmában a spanyol már nem ismert kegyelmet.
jan. 18
9:14
Atlétika: Jelena Iszinbajeva tíz hónap után visszatér (She)
Tíz hónapos kihagyás után, februárban visszatér Jelena Iszinbajeva orosz olimpiai bajnok rúdugró, aki 27 világcsúcsot állított fel pályafutása során.
jan. 18
9:30
Videó: a brazil csatárzseni pazar debütálása az U20-as válogatottban (She)
Elképesztő teljesítményt nyújtott az U20-as brazil labdarúgó-válogatott csatára, Neymar a dél-amerikai-bajnokságon. A Santos támadója a Paraguay elleni mérkőzésen először lépett pályára a korosztályos csapatban és rögtön négyszer volt eredményes, amivel egymaga döntötte el a meccset (4–2). Neymar először büntetőből volt eredményes, amelyet három remek egyéni akció követett.
jan. 18
9:32
Női labdarúgás: Kanada és Zimbabwe pályázik a 2015-ös vb-re (She)
Kanada és Zimbabwe pályázik a 2015-ös női labdarúgó-világbajnokság megrendezésére.
jan. 18
10:06
London 2012: Schmitt Pál megsaccolta a magyar indulók számát Sebastian Coe-nak (Infostart)
Schmitt Pál köztársasági elnök 150-180 magyar sportoló olimpiai részvételét valószínűsítette Lord Sebastian Coe-nak, a 2012-es nyári játékok főszervezőjének. A magyar államfő - aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, s a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke - olimpiai bajnok társa meghívására, a londoni programja zárásaként tartott találkozón ismerkedett az előkészületekkel.
jan. 18
10:06
Arn búcsúzott Melbourne-ben (Metropol)
Arn Gréta kedden kiesett a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyéből, miután az első fordulóban három szettben kikapott a 26. helyen kiemelt spanyol Maria Jose Martinez Sancheztől.
jan. 18
10:24
Játékossors: Ronaldo a legjobban kereső futballista Rooney és Messi előtt (She)
A belga Sport Foot magazin összeállítása szerint a Real Madrid játékosa, Cristiano Ronaldo a legjobban kereső labdarúgó a világon évi 12 millió eurós fizetésével.
jan. 18
11:18
Kerékpár: visszavonult a 2006-os Tour-győzelmétől megfosztott Landis (She)
Bejelentette visszavonulását Floyd Landis, a Tour de France országúti kerékpáros körverseny 2006-os győztese, akit doppingvétség miatt később megfosztottak elsőségétől.
jan. 18
11:36
Feyenoord: Beenhakker távozik a rotterdami klubtól - hivatalos (She)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Feyenoord hivatalos honlapján jelentette be, hogy Leo Beenhakker, a klub sportigazgatója nem hosszabbítja meg a szerződését.
jan. 18
11:38
Tenisz: Szűcs Lajos is pályázik a szövetség elnöki tisztségére (She)
Indul a Magyar Teniszszövetség (MTSZ) elnöki posztjáért Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke a jövő szombaton esedékes tisztújító közgyűlésen.
jan. 18
11:54
London 2012: Walesben is készülhetnek a magyar súlyemelők (She)
A 2012-es londoni olimpiát megelőzően magyar súlyemelők is edzőtáborozhatnak Nagy-Britanniában, közelebbről az önálló walesi sportági szövetség vendégeként, Cardiffban „akklimatizálódhatnak" a jövő évi csúcsesemény előtt.
jan. 18
11:56
Internazionale: Zanetti szerint Leonardo rendet rakott a csapatnál (She)
Javier Zanetti, az olasz labdarúgó-élvonalban szereplő Internazionale argentin csapatkapitánya szerint az új vezetőedző, Leonardo rendet rakott az együttes háza táján.
jan. 18
12:12
Markus Merk az évtized legjobb játékvezetője (Metropol)
A német Markus Merk az elmúlt évtized legjobb játékvezetője a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint.
jan. 18
12:30
ZTE: Varga Róbert iránt Angliából érdeklődnek - Nagy Ferenc (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő ZTE elnöke, Nagy Ferenc a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában beszélt a csapat keretében várható lehetséges változásokról.
jan. 18
13:06
Teremlabdarúgó-bajnokság: kártalanítják a szurkolókat a szegedi torna miatt (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján tette közzé, hogy kártalanítja azokat a szurkolókat, akik érvényes jeggyel rendelkeztek a teremlabdarúgó-bajnokság szegedi selejtezőtornájára, de nem jutottak be az eseményre.
jan. 18
13:24
UEFA: hazánk a 18. az Európa-liga-helyről döntő fair play rangsorban (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint hazánk a 18. helyen áll az UEFA fair play rangsorában a jelenleg zajló szezon félidejénél.
jan. 18
13:26
Férfi kézilabda-vb: Fazekasék Japán ellen folytatják - napi program (She)
A Svédországban zajló férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában kedden 17 órai kezdéssel a magyar válogatott Japán ellen lép pályára. A találkozót a Nemzeti Sport Online hagyományos online-tudósításban és folyamatosan frissülő, élőképes cikkben is közvetíti.
jan. 18
14:00
Australian Open - Szafina történelmi zakója (Infostart)
Különös módon írt történelmet a nyitókörben búcsúzó Dinara Szafina a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság keddi versenynapján.
jan. 18
14:00
Jégkorong: Nathan Martz Fehérvárról a Vasasba igazolt (She)
Nathan Martz a Vasas jégkorongcsapatában folytatja pályafutását, az átigazolást már a honi szövetség is átvezette a játékos regisztrációs adatlapján.
jan. 18
14:18
Jégkorong: Rajtunk mentek el meccsek - Ladányi Balázs (She)
Nehéz, nyolc vesztes mérkőzésből álló időszakot zárt le vasárnap az EBEL-ben a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a Medvescak Zagreb ellen aratott 5–3-as hazai győzelemmel. Az együttes válogatott kulcsembere, Ladányi Balázs a Nemzeti Sportnak önkritikusan elismerte: döntően az első sor nem tudta magát hozni ebben a rosszul sikerült periódusban.
jan. 18
14:36
Australian Open: Szafina történelmi biciklije (Metropol)
Különös módon írt történelmet a nyitókörben búcsúzó Dinara Szafina a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság keddi versenynapján.
jan. 18
15:12
AS Roma: csak a győzelem az elfogadható a Lazio ellen - Ranieri (She)
Claudio Ranieri, az AS Roma vezetőedzője győzelmet vár csapatától a szerdai, Lazio elleni városi derbin, az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében.
jan. 18
15:30
Real Madrid: Ramos távozni akar a nyáron, állítja a Gazzetta (She)
Sergio Ramos, a Real Madrid világ- és Európa-bajnok labdarúgója júniusban távozik a spanyol „királyi gárdától” - írta kedden a La Gazzetta dello Sport.
jan. 18
15:48
Bp. Honvéd: holnap a Vasassal mérkőzik Supka Attila csapata (She)
Holnap játssza idei második felkészülési mérkőzését a Budapest Honvéd: Supka Attila csapata a Vasassal találkozik – adta hírül a kispesti labdarúgóklub hivatalos honlapja.
jan. 18
15:48
Ramos távozik a Real Madridtól (Metropol)
Sergio Ramos, a Real Madrid világ- és Európa-bajnok labdarúgója júniusban távozik a spanyol királyi gárdától.
jan. 18
16:06
NFL: házon belül oldotta meg az Oakland a vezetőedző kérdését (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Oakland Raiders Hue Jacksont nevezte ki vezetőedzőnek a körülbelül két hete menesztett Tom Cable helyére.
jan. 18
16:24
Atlético Madrid: Agüero és Forlán neve is felvetődhetett a Realnál (She)
Spanyol lapértesülések szerint a városi rivális Atlético két klasszislégiósának, Diego Forlánnak és Sergio Agüerónak a neve is felvetődött a Real Madridnál mint lehetséges téli erősítés centerposzton. Legalábbis az Atlético elnökének, Enrique Cerezónak ezzel kapcsolatban kellett megnyugtatnia klubja szimpatizánsait.
jan. 18
16:26
Ázsia-kupa: Ausztrália és Dél-Korea is nyert és továbbjutott (She)
A Katarban zajló labdarúgó Ázsia-kupa C-csoportjának utolsó fordulójában Ausztrália 1–0-ra nyert Bahrein ellen, míg Dél-Korea 4–1-re kiütötte India válogatottját.
jan. 18
16:42
Légióssors: újra megsérült Horváth Gábor, a NAC Breda játékosa (She)
Kiújult a vádlisérülése Horváth Gábornak, a holland élvonalbeli NAC Breda magyar labdarúgójának, miután csapata hazatért a törökországi edzőtáborból. A védő sérülése miatt nem léphetett pályára a Sint-Truiden elleni szombati edzőmérkőzésen sem.
jan. 18
16:42
Hewitt már az első körben kiesett (Metropol)
A szebb napokat is megélt, hazai közönség előtt szereplő Lleyton Hewitt már az első fordulóban kiesett a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi versenyében.
jan. 18
16:44
PL: Pienaar a Twitteren jelentette be, hogy a Spursben folytatja (She)
Az Everton labdarúgója, Steven Pienaar a Twitter közösségi oldalon jelentette be, hogy elfogadta a Tottenham Hotspur ajánlatát, így a londoni csapatban folytatja pályafutását.
jan. 18
16:46
Ajax: a marokkói el-Hamdaui felkeltette a Bordeaux érdeklődését (She)
Lapértesülések szerint Munir el-Hamdaui, az Ajax 26 éves marokkói válogatott támadója felkeltette a francia labdarúgó-élvonalban szereplő Bordeaux érdeklődését.
jan. 18
17:00
Hoffenheim: a liverpooli Babel hétmillióért érkezik - lapértesülés (She)
A Bild értesülései szerint a német élvonalbeli Hoffeinheim hétmillió euróért szerződtette az angol Liverpool labdarúgóját, Ryan Babelt.
jan. 18
17:02
Zenit: Huszti Szabolcs a Fiorentinából kaphat újabb vetélytársat (She)
Huszti Szabolcs eddig sem számított alapembernek az orosz Zenitnél, de az esélyeit tovább ronthatja, hogy a szentpétervári labdarúgócsapat a hírek szerint szeretné szerződtetni az olasz Fiorentina ecuadori balszélsőjét, Juan Manuel Vargast.
jan. 18
17:18
Serie A: Floro Flores a Genoában folytatja pályafutását - hivatalos (She)
A 27 éves olasz csatár, Antonio Floro Flores kölcsönben az élvonalbeli Genoában folytatja pályafutását, miután az Udinese elfogadta a genovaiak ajánlatát. A kölcsönvételért egymillió eurót fizet új klubja, és a szerződés ez év júniusáig szól – adta hírül az udinei csapat hivatalos honlapja.
jan. 18
17:36
Futsal: eligazolt Győrből a 130-szoros magyar válogatott játékos (She)
Eligazolt Tóth Szabolcs, a Rába ETO futsalcsapatának játékosa – adta hírül a klub hivatalos honlapja. A 130-szoros válogatott Tóth a Colorspectrum Aramisnál folytatja pályafutását.
jan. 18
17:36
Simon András nem szerződik Győrbe (Metropol)
A csatár, aki 2009-ben tagja volt a világbajnoki bronzérmes 20 éven aluli labdarúgó-válogatottnak, nem szerződik a Győri ETO FC-hez.

Keresés