2011. január 20. csütörtök

jan. 20
0:12
Videó: remek gólokkal verte meg a Betis a Barcát; Messi büntetőt hibázott (She)
Meglepetésre a Barcelona 3–1-es vereséget szenvedett a másodosztályú Betis otthonában a labdarúgó spanyol Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A továbbjutás azonban gyakorlatilag már az első meccsen eldőlt, mivel a Barca 5–0-ra kiütötte ellenfelét. A sevillai találkozón Jorge Molina hét perc után duplázott, ám Lionel Messi egy szóló után szépített. A szünet előtt visszaállt a kétgólos…
jan. 20
0:30
Videó: Nem voltunk elég éhesek a győzelemre - Magosi Bálint (She)
A Mol Liga döntőjének harmadik mérkőzésére Dunaújvárosba érkeztek a felek, méghozzá úgy, hogy a DAB.Docler-nél volt immáron a pályaelőny, miután a második találkozón idegenben legyőzte a HSC Csíkszereda csapatát. A vendégek vezetőedzője, Charles Franzen nem bízta a véletlenre a szerdai összecsapást, rengeteget játszatta a kiváló játékerőt képviselő idegenlégiósokból álló sort, akik végül a…
jan. 20
0:48
Férfi kosárlabda: centiken múlott a Siena isztambuli győzelme (She)
Nikosz Ziszisz utolsó másodpercben eleresztett triplája a gyűrűről kifelé pattant, így a Siena 60–58-ra kikapott az Efes Pilsen otthonában a férfi kosárlabda Euroliga középdöntőjének első fordulójában.
jan. 20
1:06
Női kosár Euroliga: a Pécs és a Sopron is spanyol ellenfelet kapott (She)
A Pécs 2010 a Salamancával, míg az MKB-Euroleasing Sopron a szintén spanyol Valenciával száll szembe a női kosárlabda Euroliga nyolcaddöntőjében.
jan. 20
2:36
Australian Open: Kim Clijsters ezúttal négy gémet veszítve jutott tovább (She)
A harmadik kiemelt Kim Clijsters 61 perc alatt 6:1, 6:3-ra legyőzte a spanyol Carla Suárez Navarrót a második fordulóban. A belga teniszező korábban, keddi első meccsén gémet sem veszített Dinara Szafina ellen, így rendkívül kipihenten várhatja a szombati harmadik meccsét.
jan. 20
4:42
Australian Open: Rafael Nadal újabb könnyed győzelmet aratott (She)
A világelső második meccsén is csak a meleg miatt izzadt meg, ugyanis az amerikai Ryan Sweeting nem tudta megnehezíteni a dolgát. Az ezúttal 1 óra 41 percet pályán töltő Nadal mindössze négy gémet engedélyezett ellenfelének.
jan. 20
6:48
Így vélekedik Maradona Messiről (Infostart)
Diego Maradona, az argentinok élő futball-legendája szerint Lionel Messi, az FC Barcelona csillaga megérdemelten kapta meg másodszor is az Aranylabdát.
jan. 20
6:54
Világsztárok nélkül, egységben az erő (Behaviour)
A szerencse, de legfőképp az erő is velünk van: a férfi kézilabda-válogatott az utolsó csoportkör eredményétől függetlenül már továbbjutott a csoportból, s már azt is elérte, hogy a brutális erősségű középdöntőbe két pontot visz magával!
jan. 20
7:06
Olimpia 2012 - Londonban már tesztelnek (Infostart)
Másfél évvel a rajt előtt tesztelni kezdték a 2012-es londoni olimpia elektronikai rendszerét, amelyről több ezer órás üzemelés és kísérletezés után mondják majd ki, hogy alkalmas a megbízható működésre.
jan. 20
7:06
NHL: gólzápor New Yorkban és Calgaryban - három meccsen 18 találat (She)
Igazi gólzáport hozott az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 99. játéknapja. A New York Rangers hazai pályán nyert 7–0-ra a Toronto ellen, míg a Minnesota Calgaryban győzött 6–0-ra. A nap harmadik meccsén „csak” öt találat született – a Columbus 3–2-re nyert hosszabbítás után a Florida otthonában.
jan. 20
7:12
"A sportegyesületeket a vállalatokhoz hasonlóan kellene vezetni!" (Behaviour)
Miközben másutt a sport a gazdasági élet szerves része, több milliárd dolláros üzletág, addig a honi sportvállalkozások pénzügyi tevékenysége jobbára az állam megcsapolásának kísérleteiből áll mindmáig. A klubok máról holnapra működnek, hosszú távú terveik nincsenek, s képtelenek felismerni: az érvényesüléshez elengedhetetlen volna modern vállalatirányítási módszerek alkalmazása.
jan. 20
7:14
Vért izzadt, de végül továbbment Federer (Behaviour)
Nem sokon múlt, hogy az idei Australian Open harmadik napján megszülessen a verseny legnagyobb meglepetése. A végső győzelemre esélyes címvédő, Roger Federer igancsak megszenvedett a francia Gilles Simon ellen, ám végül a svájci került a legjobb 32 közé. A hölgyeknél az esélyesek valamennyien állva maradtak.
jan. 20
7:16
Éljen Coubertin, de a győzelem a legfontosabb! (Behaviour)
Ki gondolta volna, hogy a sok nagy csatában edződött, és számos kudarcot már átélt sportmenedzserek számára olyan fontos lesz a hazánkban először ma este kiosztandó Év sportmenedzsere díj, hogy úgy viselkednek, mint egy kisgyerek karácsony előtt? A végső sikerre esélyes három szakember - Filipovics Vladan, Stefano Favaro és Rácz Félix - mindegyike egyetért abban, szép dolog báró Coubertin…
jan. 20
7:24
NBA: Dallasban kapott ki a Lakers, ismét nyert a Spurs és a Boston (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 85. játéknapján elszenvedte szezonbeli 13. vereségét a Los Angeles Lakers. A bajnok ezúttal Dallasban kapott ki. A ligaelső San Antonio a Toronto legyőzésével sorozatban hetedik sikerét aratta. A Keleti főcsoportot vezető Boston a Detroit ellen nyert szoros meccsen négy ponttal.
jan. 20
8:18
Eb 2012: augusztusban felavatják Kijevben a döntő helyszínét (She)
Augusztus 24-én, Ukrajna függetlenségének 20. évfordulóján felavatják az új kijevi stadiont, amely a 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjének helyszíne lesz. A hírt Borisz Kolesznyikov ukrán miniszterelnök-helyettes jelentette be.
jan. 20
8:20
Australian Open: Zvonarjova az elveszített első szett ellenére továbbment (She)
Az Australian Open 2. fordulójában női egyesben a második helyen kiemelt orosz Vera Zvonarjova az elveszített első szett után fordítani tudott, végül három játszmában továbbjutott a szerb Bojana Jovanovszkival szemben. Rossz hír a szerb szurkolóknak, hogy a mai korábbi meccsen Jelena Jankovics is elbúcsúzott az egyes küzdelmeitől.
jan. 20
8:54
Haladás: a Ciprusról érkező Nagy Gáborral szerződést kötöttek (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a ciprusi APEP-től hazatérő védő, Nagy Gábor a Haladás labdarúgócsapatához szerződik – a 29 éves játékos tegnap írta alá két és fél éves szerződését.
jan. 20
9:12
Nadal meg sem izzadt, Jankovic kiesett (Metropol)
A világelső spanyol Rafael Nadal mindössze négy játékot veszítve jutott be csütörtökön a legjobb 32 közé a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 20
10:06
Liverpool: továbbjutás Gulácsival, Joe Cole-lal és az ifjú Ince-szel (She)
Nagy meglepetésre Joe Cole is pályára lépett a Liverpool tartalékcsapatában, amely szerda este 1–0-ra legyőzte a Manchester City hasonló alakulatát, és címvédőhöz méltón bejutott a regionális labdarúgótorna, a Lancashire Senior Cup elődöntőjébe.
jan. 20
10:06
Hatályon kívül helyezték a gázoló kézilabdázó elleni ítéletet (Metropol)
A 39 éves Pásztor István - aki jelenleg az első osztályú balatonfüredi kézilabdacsapat kapitánya - 2010. szeptember 29-én Veszprémben egy kijelölt gyalogátkelőhelyen motorkerékpárjával elütött egy 80 éves embert, aki a helyszínen életét vesztette.
jan. 20
10:24
Hatályon kívül helyezték a Pásztor István kézilabdázó elleni ítéletet (Infostart)
Hatályon kívül helyezte a másodfokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság csütörtökön a Pásztor István volt világválogatott kézilabdázó halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt meghozott, nyolc hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztésről szóló elsőfokú ítéletet.
jan. 20
10:24
Videó: pimasz kötényt kapott Simon csapattársa az Ajax elleni meccsen (She)
Az alapvonalon túl osztott ki egy szemtelen kötényt az ajaxos Lukoki a Feyenoord elleni presztízsmeccsen Tim de Clernek. A védő oda sem mert nézni…
jan. 20
10:26
Női kézilabda: rutinos beállóval erősítette meg a keretét a Veszprém (She)
Védekezésben bevethető játékossal erősítette meg a keretét a női kézilabda NB I-ben szereplő Veszprém-Barabás.
jan. 20
10:28
DVSC: a szlovák Cvirik nem kell, négy próbajátékos még bizonyíthat (She)
Nem lesz a DVSC-TEVA labdarúgója a szlovák Peter Cvirik. A 31 éves szlovák középhátvéd a múlt héten érkezett Debrecenbe tesztelésre, és bizonyította, hogy jó képességű játékos, de nem jobb a keretben jelenleg található védőknél, így a bajnoki címvédő szakmai stábja elköszönt tőle.
jan. 20
10:42
Férfi kézi-vb: a magyar-osztrák zárja a csoportmeccsek sorát - program (She)
Január 17. mellett január 20. a legzsúfoltabb nap a svédországi férfi kézilabda-világbajnokságon: minden csapat pályára lép, négy csoportban 12 találkozót rendeznek. Magyarország és Ausztria a csoportmérkőzések legutolsó találkozóját vívja egymással 21.30-kor.
jan. 20
10:42
Kovács Ági gyereket vár (Blikk)
Az olimpiai bajnok úszónő és férje még nem döntötte el, mi lesz a gyermek neve.
jan. 20
11:00
Hollandia: a Feyenoord-szakértő szerint jól sikerült Simon bemutatkozása (She)
A Nemzeti Sport kérésére a rotterdami Megastad rádió munkatársa, a Feyenoord-szakértő Onno Hansum értékelte Simon Krisztián bemutatkozását új csapatában, az Ajax ellen 2–0-ra elveszített tegnapi bajnoki után.
jan. 20
11:36
Kézilabda: új eljárás, új ítélet lesz a gázoló Pásztor István ügyében (She)
Hatályon kívül helyezte a másodfokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság csütörtökön a Pásztor István volt világválogatott kézilabdázó halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt meghozott, nyolc hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztésről szóló elsőfokú ítéletet.
jan. 20
11:38
Szolnok: korosztályos Eb-t megjárt középpályást is tesztelnek (She)
A Szolnok NB I-es labdarúgócsapata a tegnapi Videoton-PFLA elleni edzőmeccsen (1–1) újabb próbajátékosokat tesztelt.
jan. 20
11:40
Australian Open: Stosur a harmadik fordulóban, Nalbandian feladta (She)
A női egyesben ötödik kiemelt ausztrál Samantha Stosur két szettben nyert az orosz Vera Dusevina ellen az Australian Open harmadik fordulójában.
jan. 20
11:42
Új tárgyalás a gyalogost gázoló kézilabdás ügyében (Behaviour)
Új tárgyalás lesz Pásztor István kézilabdázó ügyében, aki tavaly ősszel motorjával halálra gázolt egy idős embert egy kijelölt gyalogátkelőn. A sportoló első fokon nyolc hónap fogházat kapott tavaly. A másodfokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság csütörtökön ezt az ítéletet helyezte hatályon kívül.
jan. 20
11:54
Labdarúgás: a BL-győztes után Kezsmant is elcsábította a „Saolin Templom” (She)
Újabb nagy nevet igazolt a hongkongi bajnokság legpatinásabb csapata, a South China: a negyvenszeres bajnok „Saolin Templom” szerződtette a PSV, a Chelsea, az Atlético Madrid és a Fenerbahce volt csatárát, a 49-szeres szerb válogatott Mateja Kezsmant.
jan. 20
12:12
Everton: Coleman és Anichebe is meghosszabbította szerződését (She)
Az Everton labdarúgócsapata szerződést hosszabbított két fiatal játékosával: Seamus Coleman és Victor Anichebe egyaránt négy és fél éves kontraktust írt alá.
jan. 20
12:14
Ferencváros: Andrezinho megsérült, kihagyja az első edzőmeccset (She)
Kihagyja az Erdélyben edzőtáborozó Ferencváros labdarúgócsapatának idei első edzőmeccsét az Achilles-ín-problémákkal küzdő brazil Andrezinho – adta hírül a klub hivatalos honlapja, az ftc.hu.
jan. 20
12:30
Australian Open: Murray könnyed győzelemmel jutott a 32 közé (She)
Az ötödik helyen kiemelt Andy Murray 6:1, 6:3, 6:3-ra nyert az ukrán Ilja Marcsenko ellen, ezzel bejutott az Australian Open harmadik fordulójába. A brit teniszező a spanyol Guillermo García-Lópezzel találkozik a 32 között.
jan. 20
12:30
Kemény Dénes a válogatott eredményességét félti (Metropol)
Kemény Dénes szövetségi kapitány úgy látja, hogy a magyar klubcsapatok nemzetközi szereplése "begyűrűzik" a férfi vízilabda-válogatott eredményességébe is.
jan. 20
12:32
QPR: Buzsáky Ákos állapota javul, Benni McCarthyt tesztelik (She)
Az október óta térdsérüléssel kínlódó Buzsáky Ákos, az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Championship) listavezető Queens Park Rangers magyar középpályása jól halad a rehabilitációval, egyre nagyobb terhelést bír, és edzője úgy véli, a következő hónapban már pályára küldheti.
jan. 20
12:48
Rettentő nagyot bukott az osztrák síző Kitzbühelben - videó! (Infostart)
Hatalmasat bukott és agyrázkódást, valamint mellkasi sérüléseket szenvedett Hans Grugger osztrák alpesi síző a férfiak Világkupa-sorozatának kitzbüheli lesiklóedzésén. A sportolót mentőhelikopter szállította az innsbrucki klinikára, ahol életmentő agyműtétet hajtottak végre rajta - tájékoztatott az Osztrák Síszövetség.
jan. 20
13:06
Futsal: a Fradi otthon is kikapott a Berettyóújfalutól a kupában (She)
Az FTC-6x6 Taxi hazai pályán is kikapott a Berettyóújfalutól a futsal Magyar Kupa szerda esti negyeddöntőjében, így nem jutott be a legjobb négy közé.
jan. 20
13:08
Alpesi sí vk: Grugger óriásit bukott a kitzbüheli lesiklóedzésen - videó (She)
Hatalmasat bukott és agyrázkódást, valamint mellkasi sérüléseket szenvedett Hans Grugger osztrák alpesi síző a férfiak világkupa-sorozatának kitzbüheli lesiklóedzésén.
jan. 20
13:24
Videó: énekstúdióba vonultak az MTK-sok a Bon-Bon együttessel (She)
Mint arról korábban már beszámoltunk, az MTK új indulóját a Bon-Bon zenekar készítette el, a csapat tagjai pedig már stúdióba is vonultak, hogy felénekeljék a dalt. Stábunk ott járt a felvételen!
jan. 20
14:00
Videó: hatalmas bombákkal nyert idegenben Tímár angol csapata (She)
Az angol harmadosztályban könnyedén verte meg idegenben a feljutásra pályázó MK Dons együttesét Tímár Krisztián klubja, a Plymouth. A 3–1-es siker óriási bombagólokkal és egy öngóllal alakult ki (a magyar védőt nem nevezték az összecsapásra). Nézze meg a mérkőzés összefoglalóját videón!
jan. 20
14:18
Internazionale: kérdéses Diego Milito játéka az Udinese ellen (She)
Kisebb izomhúzódása miatt kért cserét szerdán a Cesena ellen Diego Milito, az Internazionale labdarúgócsapatának csatára.
jan. 20
14:36
Mocsai: Emberfeletti energiára lesz szükség (Infostart)
A magyar játékosok jól használták ki a japánok nyitott védekezését a megnyert mérkőzésen, a találkozó egy részében viszont több hibát is elkövettek - mondta az InfoRádiónak a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Mocsai Lajos csütörtökön Ausztria ellen már azoknak a játékosoknak is több játéklehetőséget ad, akik eddig kevesebbet voltak pályán a vb-n.
jan. 20
14:36
Ferrer könnyed győzelme Ausztráliában (Metropol)
A hetedik helyen kiemelt spanyol David Ferrer három játszmában nyert az amerikai Michael Russell ellen a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság 2.fordulójának csütörtöki játéknapján.
jan. 20
14:54
Alpesi sí vk: agyműtétet kellett végrehajtani a hatalmasat bukó Gruggeren (She)
Az Osztrák Síszövetség tájékoztatása szerint agyműtétet kellett végrehajtani a Kitzbühelben óriásit bukó és súlyos sérüléseket szenvedő Hans Gruggeren.
jan. 20
14:56
Real Madrid: már ebben az idényben újra játszana a megműtött Higuaín (She)
Gonzalo Higuaín, a Real Madrid argentin labdarúgója bízik benne, hogy még az idény vége előtt visszatérhet a pályára.
jan. 20
14:58
Vízilabda: Kásás két és fél év után ismét a válogatott keretben (She)
Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte azt a 19 főt, aki részt vesz a jövő hétfői és keddi szentendrei edzőtáborozáson. A keretben a korábban együtt készülők mellett a válogatottban legutóbb a 2008-as olimpiai döntőben játszó Kásás Tamás is helyet kapott.
jan. 20
15:12
Videó: „szétszedték” a szurkolók és az újságírók Millert a törököknél (She)
Mint arról beszámoltunk, Kenny Miller a skót Rangerstől a török Bursasporba igazol. A támadót hatalmas tömeg fogadta Törökországban, előbb riporterek tucatjai fogadták a reptéren, aztán a szurkolók „szedték szét”.
jan. 20
15:30
Mourinho távozik a Real Madridtól? (Metropol)
José Mourinho, a királyi futballgárda portugál edzője azon gondolkodik, hogy június végén feláll a Real Madrid kispadjáról - legalább is az As című spanyol sportnapilap szerint.

Keresés