2011. január 25. kedd

jan. 25
0:18
Sakk: visszautasította a vádakat a csalással vádolt francia sakkozó (She)
A Francia Sakkszövetség vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy valóban igaz-e a vád, mely szerint játékosuk, Sebastien Feller csalással szerzett pontokat a tavalyi sakkolimpián az oroszországi Hanti-Manszijszkban. A gyanú szerint az egyik legnagyobb tehetségnek tartott Feller többszörös közvetítéssel egy számítógéptől kapott segítséget.
jan. 25
0:36
NFL: távozni akar Cincinnatiból Palmer, az elkeseredett irányító (She)
Carson Palmer, az NFL-ben szereplő Cincinnati Bengals irányítója azt kérte a klub vezetőségétől, hogy cserélje el a holt idényben, mert már nem hisz abban, hogy sikeres lehet a csapattal. A Bengals vezérkara visszautasította a kérést, mire Palmer azzal fenyegetőzött, hogy ebben az esetben visszavonul.
jan. 25
0:40
Premier League: a Stoke-nál alkalmatlan Ba a West Hamben kötött ki (She)
Az idény végéig angol első osztályú West Ham Unitedben játszik kölcsönben a szenegáli Demba Ba, aki saját honlapján jelentette be átigazolását.
jan. 25
1:12
NFL: Tom Brady elsöprő fölénnyel került be a liga álomcsapatába (She)
Tom Brady elsöprő fölénnyel nyerte meg az amerikai AP hírügynökség által megtartott NFL All Pro szavazást. A New England Patriots irányítója úgy került be a liga álomcsapatába, hogy posztján senki más nem kapott szavazatot a voksolásra felkért 50 újságírótól. A február 7.én magyar idő szerint 0.30 órakor Super Bowlt játszó csapatok közül a Pittsburghből kettő (Troy Polamalu és James Harrison), a…
jan. 25
1:16
Sunderland: Bent távozása után Dzsudzsákkal erősítenének - sajtóhír (She)
Újabb angol élvonalbeli együttessel hozták hírbe Dzsudzsák Balázst, a holland PSV magyar válogatott középpályását.
jan. 25
2:42
Australian Open: a kilencedik kiemelt Li Na 2010 után újra elődöntőbe jutott (She)
Li Na lett a torna első elődöntőse, miután két játszmában, 6:2, 6:4-re legyőzte a német Andrea Petkovicot. A kilencedik kiemelt kínai teniszező mindkét játszma elején 2:0-s hátrányba került, azonban mindkétszer gyorsan fordított és a játékot végig irányítva megnyerte a szetteket.
jan. 25
5:06
Australian Open: parádés játékkal jutott elődöntőbe Roger Federer (She)
A vártnál sokkal simábban, 6:1, 6:3, 6:3-ra nyert Roger Federer honfitársa, Stanislas Wawrinka ellen. A világranglista második svájci a magyar idő szerint délelőtt fél 10-kor kezdődő Novak Djokovics–Tomás Berdych meccs győztesével játszik majd a döntőbe jutásért.
jan. 25
6:36
Légióssors: Feczesint a Crotone is szívesen látná - sajtóhír (She)
Újabb csapattal hozta hírbe az olasz élvonalban szereplő Brescia labdarúgócsapatától minden bizonnyal kölcsönbe távozó Feczesin Róbertet az olasz sajtó: a datasport.it úgy tudja, hogy a magyar csatár neve fent van a másodosztályú Crotone kívánságlistáján.
jan. 25
6:39
Keményen odacsaptak a franciák (Behaviour)
Nem volt, nem lehetett kétséges, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatottnak nem a világ-olimpiai- és Európa-bajnoki címvédő Franciaország ellen kell a legnagyobbat domborítania a világbajnokságon. A kor legjobb csapata ki is ütötte a Mocsai-válogatottat, 13 góllal nyert, pedig az első húsz percben parádésan tartotta magát a magyar gárda. Ma sorsdöntő meccs jön Németországgal.
jan. 25
6:41
"Egy álmunk vált valóra!" (Behaviour)
A Green Bay Packers és a Pittsburgh Steelers vívja a 45. Super Bowlt. Az amerikaifutball-liga (NFL) dallasi fináléjában előbbi gárda 1998 után szerepelhet, utóbbi ellenben az elmúlt hat éven belül harmadszor (2006, 2009, 2011) jutott el a főmeccsig.
jan. 25
6:57
EURO-2012: megszüntetett eljárás (Behaviour)
A ciprusi ügyészség bizonyítékok hiányában megszüntette vizsgálatát a 2012-es ukrán-lengyel közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogának odaítélésével kapcsolatban. Az ügyben Szpirosz Marangosz, a szigetország futballszervezetének korábbi tisztségviselője tett feljelentést vesztegetés gyanújával. Az UEFA közleményben örült a döntésnek, de Marangosz elleni keresetét nem vonta…
jan. 25
6:59
Sakkban is arat a viking harci szellem (Behaviour)
Wijk aan Zee-ben, a Tata Steel Chess 2011 szuperverseny nyolcadik fordulóját követően pihenőnapot kaptak a nagymesterek. Az elmúlt négy játéknap érdekessége, hogy a pocsékul, négy partiból másfél ponttal rajtoló világranglista-vezető, a norvég Magnus Carlsen alaposan összeszedte magát.
jan. 25
7:01
Dolgopolov nevét megtanulta Söderling (Behaviour)
Úgy tűnik, a Medvegyev-érát követően ismét felkerül a tenisz térképére Ukrajna. A kelet-európai ország képviseletében ugyanis Alekszandr Dolgopolov olyan menetelésbe kezdett az Australian Open férfi egyesében, hogy immár az sem menne tán csodaszámba, ha nem állna meg a negyeddöntőnél.
jan. 25
7:03
MOB: több pénz az élsportra (Behaviour)
A sporttörvény módosításából adódó új kötelezettségek miatt tartott rendkívüli elnökségi ülést a MOB, hiszen 2011-től az olimpiai bizottság dönt az olimpiai felkészülési támogatások elosztásáról, valamint a sportolói és edzői ösztöndíjakról, és folyósítja is azokat.
jan. 25
7:12
Anglia: Tímár úgy sem került keretbe, hogy eggyel kevesebben voltak a padon (She)
A Plymouth szombati mérkőzésére annak ellenére sem nevezte be Peter Reid menedzser Tímár Krisztiánt, hogy e döntés következtében a nevezhetőnél eggyel kevesebb cserejátékos állt rendelkezésére a Charlton ellen. A mérkőzést 2–0-ra elveszítette az angol harmadosztály 15. helyén álló csapat.
jan. 25
7:14
NBA: a Cleveland rossz, a New Orleans jó sorozatát folytatta (She)
A Detroit Pistons a húszpontos Tracy McGrady vezérletével meglepetésre le tudta győzni az Orlando Magicet idegenben. Az Oklahoma Cityt legyőző New Orleans zsinórban kilencedik győzelmét aratta, míg a New Jerseyben bukó Cleveland egymás után 17. találkozóját veszítette el.
jan. 25
7:30
NHL: majdnem kifogott a Rangersen a Washington újonc kapusa (She)
Majdnem kifogott a New York Rangersen Braden Holtby, a Washington újonc kapusa, aki pályafutása 8. NHL-mérkőzésén 6:41 percre került a hibátlan teljesítménytől. Marián Gáborík azonban egyenlített, Artyom Anyiszimov pedig a szétlövésben a Rangers javára döntötte el a mérkőzést.
jan. 25
7:48
Australian Open: hiába küzdött a fáradt Schiavone, Wozniacki legyőzte (She)
Szetthátrányból fordított a világelső dán Carolnie Wozniacki a vasárnap maratoni, 4 óra 44 perces mérkőzést játszó Francesca Schiavone ellen az Australian Open női egyesének második elődöntőjében. Az első kiemelt ezzel a győzelmével elérte, hogy akármi történik a női egyes hátralévő szakaszában, a torna után is világelső marad.
jan. 25
8:06
Légióssors: fontos meccsen kapott ki az Omonia, de Leandro nem adja fel (She)
Bár a ciprusi sajtó egy része szerint eldöntötte a bajnokságot az APOEL szombati Omonia elleni idegenbeli 1–0-s sikere, Leandro, a vereséget szenvedő, ezzel riválisukkal szemben hétpontos hátrányba kerülő hazaiak magyar-brazil légiósa megpróbált hitet verni csapattársaiba.
jan. 25
8:24
Légióssors: Babos a NEC tartalékcsapatában már játszott (She)
Bár a hét végi NAC Breda elleni holland élvonalbeli bajnokin még nem léphetett pályára a sérvműtétje után újra játékra kész Babos Gábor, a NEC Nijmegen tartalékcsapatában végigjátszotta a hétfő esti AZ elleni idegenbeli mérkőzést.
jan. 25
9:00
Australian Open: Federer esélyt sem adott Wawrinkának (Infostart)
A címvédő svájci Roger Federer rendkívül könnyedén, három játszmában nyert honfitársa, Stanislas Wawrinka ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében.
jan. 25
9:18
Újabb esélylatolgatás: így kvalifikálhatnak az olimpiára a magyar férfi kézilabdázók (Infostart)
Gulyás Péter visszakerült a magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe, miután Gál Gyula hétfőn vádlisérülést szenvedett a svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Kedden sok minden eldől, ami az olimpiai kvalifikációt illeti. Előbb a németek a pont nélküli norvégokkal, majd a magyarok a biztos elődöntős spanyolokkal, végül pedig a szintén négy közé jutott címvédő franciák az…
jan. 25
9:54
Vasas: egy hét a Sampdoriánál, fél év Essenben - külföldön a fiatalok (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas fiatal játékosai közül öten is szerencsét próbáltak, illetve próbálnak külföldön. Klaváts Krisztián hosszabb távon marad, a következő fél évet a német Rot-Weiss Essen korosztályos csapatánál tölti – jelentette az angyalföldi klub honlapja.
jan. 25
9:54
Csődöt jelentett egy angol futballsztár (Blikk)
jan. 25
10:12
Ferencváros: Jara helyett Hassan érkezik próbajátékra Argentínából (She)
A korábbi tervekkel ellentétben nem a húszéves Leonardo Jara, hanem a 22 esztendős Ali Hassan csatlakozik az NB I-ben szereplő Ferencváros labdarúgócsapatának keretéhez Argentínából. Ha az egy-két hetes felkészülés során jó benyomást kelt, maradhat Prukner László csapatában.
jan. 25
10:14
Videó: a kipattanó labda meglepte a védőt, komikus öngól lett belőle (She)
A török labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának záró mérkőzésén az otthon játszó Kayserispor 3–2-re legyőzte az Istanbul Büyüksehirt. A hazaiak vezető gólja nagy szerencsének is köszönhető, ugyanis a vendégvédők hihetetlen ügyetlenkedése után született. A PSV-től érkezett marokkói támadó, Nordin Amrabat indult meg a bal oldalon, majd középre passzolt, ám egy védő közbeszúrt, a labda a lécre pattant,…
jan. 25
10:16
Fed-kupa: a magyarok Hollandia, Lettország és Románia csoportjában (She)
A holland, a román és a lett csapat lesz a magyar női teniszválogatott ellenfele a Fed-kupa euro-afrikai zónájának 1. csoportjában, az izraeli Eilatban február 2. és 5. között zajló küzdelmek első szakaszában.
jan. 25
10:18
Inter: Mióta én vagyok az elnök, Mourinho volt a legjobb edzőnk - Moratti (She)
Massimo Moratti, az Internazionale elnöke azt mondta, hogy mióta ő irányítja a milánói labdarúgóklubot, José Mourinho volt a legjobb vezetőedzője.
jan. 25
10:48
EP-meghallgatás: Prioritást kell élveznie a sportnak Európában - Czene (She)
A sportnak prioritást kell élveznie Európában, a versenysportot pedig nem szabad szembeállítani a tömegsporttal – mondta Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára az Európai Parlament oktatási és kulturális bizottságának keddi ülésén Brüsszelben.
jan. 25
11:06
EP: Prioritást kell élveznie a sportnak Európában - Czene (She)
A sportnak prioritást kell élveznie Európában, a versenysportot pedig nem szabad szembeállítani a tömegsporttal – mondta Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára az Európai Parlament oktatási és kulturális bizottságának keddi ülésén Brüsszelben.
jan. 25
11:24
Videó: hihetetlen ütés a minigolfozótól, a vízoszlop tetejéről talált be (She)
Talán minden idők egyik legemlékezetesebb ütése látható a következő videón, amelyet amatőrök készítettek minigolfozás közben. Az éppen ütő játékos megvárta, amíg a labdát a feltörő vízoszlop megemeli, majd elütötte. Már a labda eltalálása is nagy öröm volt, az meg főleg, amikor a lyukba is esett.
jan. 25
11:26
Debrecen: a címvédő felbontotta Katona Attila szerződését (She)
A DVSC-TEVA szerződést bontott az őszi idényt Bőcsön kölcsönben töltő Katona Attilával, aki nem tudta beverekedni magát a labdarúgó NB I címvédőjének kezdőcsapatába – írta a klub honlapja.
jan. 25
11:42
Sportpolitika: Prioritást kell élveznie a sportnak Európában - Czene (She)
A sportnak prioritást kell élveznie Európában, a versenysportot pedig nem szabad szembeállítani a tömegsporttal – mondta Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára az Európai Parlament oktatási és kulturális bizottságának keddi ülésén Brüsszelben.
jan. 25
11:44
Videoton: Mutumba távozik, Alvest Dél-Koreából is figyelik (She)
A felkészülés harmadik hetét is a Videotonnal kezdte meg André Alves, ami többek között azt is jelenti, hogy a székesfehérvári klub vezetői még egyetlen külföldi csapattal sem állapodtak meg a brazil futballista eladásáról, ugyanakkor már Dél-Koreából is figyelik. A kerettel kapcsolatos változás, hogy Martin Kayongo-Mutumba visszatér Svédországba – minderről Mezey György tájékoztatta a…
jan. 25
11:46
Olaszország: az Inter bejelentkezett Luís Fabianóért (She)
A Bajnokok Ligája-címvédő FC Internazionale labdarúgócsapata szeretné szerződtetni Luís Fabianót, a spanyol Sevilla brazil válogatott csatárát.
jan. 25
11:48
Anglia: Blackpoolba szerződhet az Arsenal korábbi csatára (She)
A Blackpool előrehaladott tárgyalásokat folytat Jeremie Aliadiere-rel, az Arsenal egykori francia csatárával, aki az előző idény végéig a Middlesbrough-ban játszott, jelenleg viszont nincs klubja.
jan. 25
11:50
Labdarúgás: a Puskás-stadionban épülhet az új nemzeti stadion (She)
A korábbi tervekkel ellentétben mégis a Puskás Ferenc Stadion maradhat hosszú távon a magyar labdarúgó-válogatott otthona.
jan. 25
12:00
Mégis a Puskás Ferenc Stadion maradhat a magyar labdarúgó-válogatott otthona (Infostart)
A korábbi tervekkel ellentétben mégis a Puskás Ferenc Stadion maradhat hosszú távon a magyar labdarúgó-válogatott otthona. Studniczky Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságának elnöke a Duna TV Sportaréna című hétfő esti műsorában elmondta, hogy a jelenlegi elképzelés szerint a mostani stadion falain belül húznának fel egy új létesítményt, megtartva a mostani muzeális értékeit.
jan. 25
12:00
Vasas: Lázok iránt Angliából érdeklődnek, két debreceni jöhet a héten (She)
Utolsó állomásához érkezett a Vasas labdarúgócsapatának túlélőtúrája. Az angyalföldi klub vezetői immár két éve próbálnak új tulajdonost találni a futballcsapathoz – eddig nem sok sikerrel. Ma a befektetőjelöltek személyesen találkoznak az elnökség tagjaival – nyilatkozta  Markovits László ügyvezető a Nemzeti Sportnak. Angyalföldön azonban nemcsak befektetőt, hanem új játékosokat is várnak a…
jan. 25
12:00
Az Inter bejelentkezett Luis Fabianóért (Metropol)
A Bajnokok Ligája-címvédő FC Internazionale labdarúgócsapata szeretné szerződtetni Luis Fabianót, a spanyol Sevilla brazil válogatott csatárát.
jan. 25
12:02
Bundesliga: Mark van Bommel Münchenből Milánóba tart (She)
Mark van Bommel, a Bayern München labdarúgója kérte klubja, a Bayern München vezetőségét, járuljon hozzá, hogy azonnal az AC Milanba szerződhessen.
jan. 25
12:02
A Puskás Stadionban épülhet az új nemzeti stadion (Metropol)
A korábbi tervekkel ellentétben mégis a Puskás Ferenc Stadion maradhat hosszú távon a magyar labdarúgó-válogatott otthona.
jan. 25
12:04
Kosárlabda: Vajda kevés lehetőséget kap Isztambulban, ezért távozna (She)
A török Fenerbahce női kosárlabdacsapatánál kevés lehetőséget kapó Vajda Anna a Nemzeti Sport információi szerint elvágyódik az isztambuli egyesülettől. Rátgéber László csupán a mérkőzések kétharmadán ad lehetőséget a magyar válogatott ászának, ezeken is alig több mint 15 perc jut neki átlagban.
jan. 25
12:18
Videó: brutális szabálytalanságok az U20-as dél-amerikai torna rangadóján (She)
Több durvább belépő és becsúszás is tarkította az U20-as dél-amerikai-bajnokságon megrendezett Chile–Argentína mérkőzést. Számos olyan eset is volt, hogy a labdát már biztosan nem érhették volna el a játékosok, mégis egymásra csúsztak. Meglepetésre piros lap nélkül ért véget a találkozó, annak ellenére, hogy a bolíviai játékvezető, Raúl Orosco hét sárgát osztott ki.
jan. 25
12:20
Profi ökölvívás: márciusban kerül sor Mayweather tárgyalására (She)
Március 10-én Las Vegasban kerül sor Floyd Mayweather Jr. büntetőperének első tárgyalására.
jan. 25
12:22
Vízilabda: Vindisch felépült sérüléséből, vasárnap újra játszhat (She)
Másfél hónapos kihagyás után a hét végén ismét tétmérkőzésen szerepelhet Vindisch Ferenc, a Szeged férfi vízilabdacsapatának 31 éves átlövője. Kásás Zoltán vezetőedző vasárnap az ASI elleni bajnokin vetheti be újra az izomszakadásból felépülő pólóst.
jan. 25
12:36
NB III: Százhalombattán folytatja a Videotonnal kupagyőztes védő (She)
Szerződtette a 36 esztendős Koller Ákost az NB III Duna-csoportjában 15. helyen álló Százhalombatta.
jan. 25
12:36
Van Bommel Münchenből Milánóba tart (Metropol)
Mark van Bommel, a Bayern München labdarúgója kérte klubja, a Bayern München vezetőségét, járuljon hozzá, hogy azonnal az AC Milanba szerződhessen, s ehhez megkapta az engedélyt, így júniusig írt alá a lombardiaiakhoz.
jan. 25
12:38
Videó: brutális szabálytalanságok a dél-amerikai torna rangadóján (She)
Több durvább belépő és becsúszás is tarkította az U20-as dél-amerikai bajnokságon megrendezett Chile–Argentína (1–3) mérkőzést. Számos olyan eset is volt, hogy a labdát már biztosan nem érhették volna el a játékosok, mégis egymásra csúsztak. Meglepetésre piros lap nélkül ért véget a találkozó, annak ellenére, hogy a bolíviai játékvezető, Raúl Orosco hét sárgát osztott ki.
jan. 25
12:40
Australian Open: Djokovics három szettben győzött Berdych ellen (She)
Az Australian Open férfi egyesének negyeddöntőjében a harmadik helyen kiemelt szerb Novak Djokovics három szettben, 6:1, 7:6, 6:1-re győzte le a hatodik helyen rangsorolt cseh Tomás Berdychet.

Keresés