2011. január 3. hétfő

jan. 3
0:18
Primera División: Mata a hajrában szerzett győztes gólt - lesről (She)
A 92. percben szerzett Juan Mata-góllal nyert hazai pályán 2–1-re a Valencia az Espanyol ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalának 17. fordulójában.
jan. 3
5:09
Pedro duplája, Xavi csúcsa (Metropol)
A címvédő Barcelona Pedro duplázásának köszönhetően nyert a Levante ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának vasárnapi játéknapján. Xavi Hernández, aki bekerült a FIFA-Aranylabda szavazás első három helyezettje közé, 549. alkalommal lépett pályára a katalán csapatban.
jan. 3
6:54
Olimpia 2016: a brazil államfő minden idők legjobb olimpiáját ígéri (She)
Dilma Rousseff, Brazília új elnöke arról biztosította a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy minden idők legjobb nyári játékait rendezik majd 2016-ban, Rio de Janeiróban.
jan. 3
6:54
Madár visszatért (Behaviour)
Volt az idén téli olimpia, futball-vb, Afrika Kupa, és annyi, de annyi sztori, balhé meg tragédia, öröm és bánat, hogy a nagyja máris a feledés homályába veszett. Kár érte, de bánkódni nincs miért: a Népszava, miként teszi azt esztendőről esztendőre, az év végén (szó szerint) sorba vesz mindent, mi érdekes volt a sportvilágban. Év végi múltidéző, 12 hónap 12 cikkben. A november egy igazi élmény,…
jan. 3
6:56
Több tízmilliós átalakulás (Behaviour)
Január 1-től a korábban önálló megyei labdarúgó-szövetségek helyét megyei igazgatóságok veszik át, ezek élére egy-egy igazgatót neveznek ki, az új szervezetek azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség alá tartoznak. A változtatás éves szinten - csak az alkalmazottak bérköltségét tekintve - évi több mint 60 millió forint többletkiadást jelent a szövetségnek, igaz, a bevételek is emelkednek.
jan. 3
6:58
Nadal megint legyőzte Federert (Behaviour)
A férfi tenisz jelenlegi két kiemelkedő csillaga, a spanyol Rafael Nadal és a svájci Roger Federer vívta a 2011-es esztendő első fináléját Abu-Dzabiban. A két klasszis fantasztikus meccset vívott egymással, a közönség élvezte a csodálatos megoldásokat, és kettejük parádéját végül a világelső hispán nyerte 7:6, 7:6 arányban.
jan. 3
7:00
Erdei közösen készül Klicskóval (Behaviour)
Saját bevallása szerint élete utolsó aktív évére készül profi bokszolóként veretlen klasszisunk, Erdei Zsolt. Persze 2011-ben minden adott immár, hogy megkapja azt a meccset, ami tudása alapján kijár neki. Immár valamennyi nagy szervezetnél a legjobbak között található a neve - WBC (5.), WBO (2.), WBA (2.) és IBF (10.) -, így az sem elképzelhetetlen, hogy élete legnagyobb meccsét valamelyik…
jan. 3
7:12
NBA: Bryant hiába villogott, a Grizzlies legyőzte a Lakerst (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 68. játéknapján a Memphis Grizzlies 104–85-re győzött a bajnoki címvédő Los Angeles Lakers otthonában. Kobe Bryanték utóbbi négy hazai mérkőzésükből harmadik alkalommal hagyták el vesztesen a parkettet.
jan. 3
7:30
NFL: a Seattle történelmet írt, elsőként jutott rájátszásba negatív mérleggel (She)
Az alapszakasz utolsó fordulóját követően teljessé vált a rájátszás mezőnye a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL). A St. Louis Ramst 16–6-ra legyőző Seattle Seahawks történelmet írt, ugyanis a liga történetében az első olyan csapat lett, amelyik negatív mérleggel (7–9) jutott be a playoffba.
jan. 3
7:32
NHL: őrült meccsen, a ráadásban nyert a Wild a Coyotes ellen (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 81. játéknapján a Minnesota Wild fordulatos mérkőzésen, a hosszabbításban győzött 6–5-re a Phoenix Coyotes ellen.
jan. 3
8:06
Tenisz: Sokat kell javulnom, hogy nyerhessek Melbourne-ben - Murray (She)
A teniszezők világranglistáján negyedik helyezett Andy Murray úgy véli, csak akkor diadalmaskodhat az Australian Openen, az esztendő első Grand Slam-tornáján, ha az eddiginél is magasabb színvonalon játszik.
jan. 3
8:24
Videoton: svéd lapértesülések szerint Mutumba nyárig biztosan marad (She)
Svéd lapértesülések szerint hiába küzd honvággyal Martin Mutumba, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton svéd légiósa, s hiába vette föl a kapcsolatot az AIK vezetősége a fehérváriakkal, a középpályás hazatérésére csak nyáron mutatkozik esély.
jan. 3
8:42
NB II: több szakemberrel is tárgyalnak a Veszprémnél, a héten lehet új edző (She)
Továbbra sincs edzője a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Veszprém FC-nek.
jan. 3
8:44
Inter: a klub szakemberei Kakát figyelik a Real Madrid mai meccsén (She)
A Corriere dello Sport úgy tudja, az Internazionale szakemberei a helyszínen tekintik meg a hétfői Getafe–Real Madrid mérkőzést, hogy megfigyeljék Kakát, a vendégek sérülésből visszatérő játékosát.
jan. 3
8:46
FIFA: Blatter korrupcióellenes szervezet felállítását tervezi (She)
Korrupcióellenes szervezet felállítását tervezi Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke. A svájci sportvezető a júniusi kongresszuson áll elő javaslatával.
jan. 3
9:18
Köln: nem igazolnak több játékost, így Hajnal Tamás sem érkezik (She)
Az eddigi hírekkel ellentétben Hajnal Tamás nem lesz a Köln játékosa. A „kecskések" vezetői ugyanis kijelentették, hogy nem szerződtetnek több játékost a téli átigazolási szezonban.
jan. 3
9:20
Ipswich: Keane ismét kihagyta Priskint, de nem beszél a jövőjéről (She)
Nem került be az Ipswich Town ma esti, Nottingham Forest elleni angol másodosztályú bajnokira készülő 18 fős keretébe Priskin Tamás.
jan. 3
9:22
Zaragoza: visszatért a kapitány, Pintér kikerülhet a csapatból (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Zaragoza a Primera División 17. fordulójának ma este egyik mérkőzésén a Real Sociedadot fogadja, és az aragóniaiaknál várhatóan csak a cserepadon kap helyet Pintér Ádám.
jan. 3
9:36
Pápa: Lisztes érkezhet, Abwo után Jovánczai is távozhat (She)
Bárányos Zsolt és Tóth Norbert után újabb rutinos, egykori válogatott labdarúgó kerülhet a Lombard Pápa Termál FC-hez, a vezetőség ugyanis fölvette a kapcsolatot a Paksról távozó Lisztes Krisztiánnal.
jan. 3
9:38
Tenisz, Hopman-kupa: hiába nyert Murray, a britek kikaptak az olaszoktól (She)
Andy Murray hiába verte meg magabiztosan Potito Staracét a teniszezők Hopman-kupájának B-csoportjában, a britek a párost elveszítették, így 2:1-re kikaptak az olaszoktól.
jan. 3
9:40
Mainz: Szalai mesterhármast lőtt, gólkirály lett a mannheimi teremtornán (She)
Szalai Ádám és Lőw Zsolt együttese, a Mainz a harmadik helyen zárta a Mannheimben rendezett Harder Cup 13 teremtornát. A bronzmeccset a magyar válogatott csatár mesterhármasa döntötte el, aki egyébként a torna gólkirályi címét is megszerezte.
jan. 3
9:54
Serie A: a Genoa még nem tudja, mitévő legyen Rudolf ügyében (She)
Továbbra sem tudni, mi lesz a sorsa a nyáron a DVSC-TEVA-tól Olaszországba szerződő Rudolf Gergelynek: marad-e a Genoánál a tavasszal vagy kölcsönbe más csapathoz kerül.
jan. 3
9:56
Férfi kézilabda: Nem haragszom Nagy Lacira - Mocsai Lajos (She)
Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elmondta: január 2-án lejárt a Nagy Lászlónak adott határidő, és a szövetség elnöksége arról tájékoztatta a szakembert, hogy az átlövő nem vesz részt a világbajnokságon.
jan. 3
10:30
Tenisz: Sarapova győzött, Arn cseh teniszező ellen kezd Aucklandben (She)
Az első helyen kiemelt orosz Marija Sarapova győzelemmel tért vissza hosszú kényszerpihenője után: az olasz Alberta Briantit verte meg két játszmában az Aucklandben zajló WTA-torna első fordulójában.
jan. 3
10:48
Videó: megütötte csapattársát a marokkói játékos, ki is állították (She)
Hatalmas butaságot csinált a marokkói labdarúgó-bajnokságban szereplő Olympique Khouribga középpályása, Ismail Kouchame. A Raja Casablanca elleni bajnokin (1–1) nézeteltérése támadt csapattársával, Mohamed Aszkarival, akit végül megütött, így a játékvezető kiállította.
jan. 3
10:50
Tenisz: Stosur magabiztosan nyert az első fordulóban Brisbane-ben (She)
Az első helyen kiemelt ausztrál Samantha Stosur magabiztosan, két játszmában megverte a cseh Lucie Hradeckát a Brisbane-ben zajló WTA-torna első fordulójában.
jan. 3
10:52
Zalaegerszeg: a Balatonlelle lesz az első ellenfél 2011-ben (She)
A felkészülést január 10-én kezdő ZTE labdarúgócsapatánál nagyjából összeállt a téli program, Csank János csapata január 22-én játssza első felkészülési mérkőzését.
jan. 3
10:54
Formula-1: épül az Egyesült Államok Nagydíjának pályája Texasban (She)
Megkezdődött a Formula–1-es pálya építése Austin mellett, ahol jövőre az Egyesült Államok Nagydíját rendezik.
jan. 3
11:06
Új Formula-1-es pálya épül Texasban (Infostart)
Megkezdődött a Formula-1-es pálya építése Austin mellett, ahol jövőre az Egyesült Államok Nagydíját rendezik.
jan. 3
11:06
Newcastle: Kádárék menedzsere szívesen látná Beckhamet (She)
A Newcastle menedzsere, Alan Pardew elmondta, szeretne igazolni egy támadó szellemű játékost, és örülne, ha David Beckham lenne az.
jan. 3
11:08
Junior jégkorong-vb: drámai csatában jutottak az elődöntőbe az oroszok (She)
Drámai körülmények között jutott az elődöntőbe az orosz válogatott az Egyesült Államokban zajló junior jégkorong-világbajnokságon.
jan. 3
11:24
Légióssors: hazatérhet Olaszországból a magyar U21-es válogatott védő (She)
Olasz sajtóhírek szerint a Reggina télen kölcsönadhatja magyar U21-es válogatott védőjét, Preklet Csabát. Az értesülést a futballista menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online kérdésére megerősítette.
jan. 3
11:26
DVSC: a törökországi edzőtáborban a Steaua is ellenfél lesz (She)
Január 10-én kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra a bajnoki címvédő DVSC-TEVA labdarúgócsapata.
jan. 3
11:28
Formula-1: Mateschitz 30 millió dollárért árulja a Toro Rossót (She)
A Formula–1-es berkekben az a hír járja, hogy Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa árulja második számú csapatát, a Toro Rossót. Az olaszországi Faenzában működő csapat ára a pletykák szerint 30 millió dollár.
jan. 3
11:30
Labdarúgás: Getafe-Real, Pintérék a Sociedad ellen - program (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban öt mérkőzést is rendeznek ma este a 17. fordulóban. A Getafe a Real Madridot fogadja, míg a Pintér Ádámot is foglalkoztató Zaragoza a Real Sociedaddal csap össze.
jan. 3
11:42
Manchester United: a „vörös ördögök” leigazolták Van der Sar fiát (She)
A Manchester United szerződtette első számú kapusa, Edwin van der Sar fiát, Joe-t.
jan. 3
12:00
IFFHS: Mourinho harmadszor lett az év legjobb klubedzője (She)
A labdarúgás statisztikáival és történelmével foglalkozó IFFHS rangsora szerint José Mourinho – 2004 és 2005 után – volt a mögöttünk hagyott év legjobb klubedzője, megelőzve az FC Barcelonát irányító Josep Guardiolát.
jan. 3
12:02
Légióssors: Gyepes Gábort a sérültek tarthatják a Cardiff Citynél (She)
Korábban beszámoltunk róla, hogy Gyepes Gábort a télen kölcsönadhatja a Cardiff City, ám a labdarúgó szerint ennek csökkent az esélye azt követően, hogy a walesi gárda két belső védője is sérülést szenvedett.
jan. 3
12:18
Videó: durván kezdődött a Formula-1-es világbajnok nyaralása (She)
Még szinte meg sem érkezett portugáliai nyaralására Fernando Alonso, máris kisebb botrányba keveredett. A kétszeres világbajnok autóversenyzőt több fotós is várta a repülőtéren, ám ez neki nem tetszett, és erős hangnemben közölte véleményét.
jan. 3
12:20
Darts: Taylor és Van Barneveld elvérzett, új világbajnokot avatnak (She)
A skót Gary Anderson és az angol Adrian Lewis játssza a döntőt a darts legnagyobb világeseményén, a PDC-világbajnokságon. A hétfő esti fináléban mindenképpen új bajnokot avatnak, hiszen mindketten először jutottak be a döntőbe.
jan. 3
12:36
Manchester City: Edin Dzeko 27 millió fontért érkezik - sajtóhír (She)
Angol lapértesülések szerint a Manchester City megegyezett a Wolfsburggal a bosnyák Edin Dzeko szerződtetéséről.
jan. 3
12:38
Tenisz: Roddick is simán bejutott a második fordulóba Brisbane-ben (She)
A második helyen kiemelt amerikai Andy Roddick könnyedén, két játszmában megverte az ausztrál Marinko Matosevicet a Brisbane-ben zajló ATP-torna első fordulójában.
jan. 3
12:40
Formula-1: átment a törésteszten a ma 42 éves Schumi új Mercedese (She)
A Ferrari után a Mercedes 2011-es autója is átment a törésteszten. A ma 42 esztendős Michael Schumacher új autója így az építés utolsó fázisához érkezett, és minden jel arra utal, hogy kényelmesen elkészül a februári tesztelésre. A sikeres töréstesztről az elismert francia szakíró, Jean-Louis Moncet számolt be blogjában.
jan. 3
12:54
Lens: Bölöniék a Bundesliga éllovasa ellen játszanak felkészülési meccset (She)
Igencsak erős ellenféllel kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra a francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Lens.
jan. 3
12:56
Videó: Szalai gólja csak a szépítésre volt elég az elődöntőben (She)
Mint arról már beszámoltunk, a Szalai Ádámmal és Löw Zsolttal felálló Mainz labdarúgócsapata a harmadik helyet szerezte meg a Mannheimben rendezett Harper Cup 13 teremtornán. Szalai öt találatával gólkirályi címet szerzett, a bronzmeccset pedig egymaga döntötte el. Az elődöntőben a Kaiserslautern volt az ellenfél, és bár a magyar csatár kétgólos hátránynál betalált, a Lautern 4–3-ra győzött.
jan. 3
13:12
Debrecen: Kiss Zoltánra számítanának, rajta múlik, hogy marad-e (She)
A DVSC labdarúgócsapata megerősítette a Nemzeti Sport korábbi információit, miszerint Kiss Zoltán szabadon igazolhatóvá vált, miután a klub nem tudott megállapodni a futballista lejáró szerződésének meghosszabbításáról. A debreceni csapat hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a 30 éves játékosra továbbra is számítanának, elsősorban rajta múlik, lesz-e megállapodás.
jan. 3
13:14
MotoGP: a Fiat nem szponzorálja a Rossi nélküli Yamaha-istállót (She)
Véget ért a Fiat és a Yamaha különleges együttműködése a MotoGP-ben. Az olasz autógyár négy éven keresztül szponzorálta a japán motoros istállót, mert vezetősége úgy vélte, Valentino Rossi népszerűsége miatt a Yamaha a legmegfelelőbb partner a technikai sportok világában.
jan. 3
13:15
Mourinho lett a legjobb edző (Metropol)
A portugál tréner - aki nyáron a Real Madrid irányítását vette át - a 2009/2010-es szezonban Bajnokok Ligáját, olasz bajnokságot és Olasz Kupát nyert az Interrel.
jan. 3
13:17
Laura pénz nélkül is folytatja (Metropol)
Pénzgondokkal küzd Laura Dekker, a 15 éves holland lány egyelőre mégis folytatni tudja rekordkísérletét, hogy ő lehessen a legfiatalabb hajós, aki egyedül körbevitorlázza a Földet.
jan. 3
13:30
Fazekas utazik a férfi kézilabda-vb-re, Perez válaszára még várni kell (Infostart)
A kapus Fazekas Nándor részt vesz a január 13-án kezdődő, svédországi olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságon, ugyanakkor az átlövő Perez Carlos válaszára még várni kell.

Keresés