2011. február 4. péntek

febr. 4
1:27
Jégkorong: Ted Sator tanácsadóként segíti a dunaújvárosi csapatot (She)
Komoly erősítés a Dab.Doclernél: a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya, Ted Sator tanácsadóként csatlakozik az Acélbikák szakmai stábjához – adta hírül a dunaújvárosi klub.
febr. 4
6:42
Nincs túl a Zeniten (Behaviour)
Jövő szerdán idei első mérkőzését vívja a magyar labdarúgó-válogatott Dubaiban, Azerbajdzsán ellen. Egervári Sándor kapitány keretében ezúttal sem kapott helyet hazánk egyik legnevesebb légiósa, Huszti Szabolcs, aki a hét elején villámlátogatásra érkezett haza, jóllehet klubja javában készül a hamarost rajtoló idényre.
febr. 4
6:44
Ronaldinho győztes meccsen debütált (Behaviour)
Élete egyik legszebb napjaként jellemezte a szerdait Ronaldinho, miután győztes meccsen mutatkozott be a Flamengo labdarúgócsapatának színeiben: együttese a carioca bajnokságban 1-0-ra nyert a Nova Igacu ellen.
febr. 4
6:46
Két klasszikus három napon belül? (Behaviour)
Real Madrid-Barcelona döntőt rendeznek majd a spanyol Király Kupában, miután a fővárosiak szerda késő este az idegenbeli 1-0-s sikerüket követően hazai pályán 2-0-ra verték a Sevillát, míg két órával korábban a katalánok a Camp Nouban elért diadal (5-0) után idegenben is felülmúlták az Almeríát (3-0).
febr. 4
7:09
NHL: a Minnesota B-napot tartva győzött a Colorado vendégeként (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 109. játéknapján a Minnesota Wild egygólos győzelmet aratott a Colorado Avalanche vendégeként. A győztes együttes négy gólját három játékos szerezte, akiknek vezetékneve kivétel nélkül B-vel kezdődik. Brodziak kezdte, Bouchard végszavazott, Brunette pedig a két minnesotai gól között duplázott.
febr. 4
7:27
NBA: a Spurs dudaszós duplával verte a Lakerst, Miami-siker idegenben (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 101. játéknapján a Miami Heat az Orlando Magic vendégeként nyert négy ponttal – LeBron James szezonrekordot jelentő 51 pontot termelt —, miközben a Lakers Los Angelesben bukta el a San Antonio Spurs elleni rangadót egy utolsó pillanatban szerzett kétpontos miatt. A Golden State Warriors hat ponttal bizonyult jobbnak a Milwaukee…
febr. 4
7:45
Válogatott: négy játékos és 11 tagú szakmai stáb indul el Budapestről (She)
A magyar labdarúgó-válogatott február 9-én Dubaiban játszik felkészülési mérkőzést Azerbajdzsánnal. Keretünk a budapesti indulásnál több mint létszámhiányos lesz – egy futsalcsapat sem jönne ki belőle –, ugyanis mindössze négy játékosnak kell vasárnap hajnali ötkor kelnie, hogy a tizenegy tagú szakmai stábbal útra keljen.
febr. 4
8:39
Vízilabda: Vargának szilánkosra törött az ujja, hat hetet kell kihagynia (She)
A Savona elleni LEN-kupa-negyeddöntő szerdai visszavágóján Alberto Angelini úgy megcsavarta Varga Tamás vízilabdázó bal gyűrűsujját, hogy az FTC kétszeres olimpiai bajnokának szilánkosra törött az ujja (az ízület szerencsére nem sérült meg).
febr. 4
8:41
Egyiptom: elmaradt a csütörtöki öt bajnoki is (She)
A fokozott egyiptomi helyzet miatt csütörtökön újabb bajnoki mérkőzéseket kellett elhalasztani, ezúttal öt találkozó szerepet volna eredetileg a programban.
febr. 4
8:43
NB II, REAC: Torma Gábort Székesfehérváron műtötték meg (She)
Székesfehérváron megműtötték az októberben keresztszalagszakadást szenvedő Torma Gábort, a másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő REAC volt válogatott játékosát.
febr. 4
8:57
ZTE: Melnicenko is távozik, próbajátékosok nélkül készülnek tovább (She)
Minden jel szerint Vitalijs Melnicenko sem marad a Zalaegerszegi TE labdarúgócsapatánál. A kapust hetek óta tesztelte a ZTE szakmai stábja – miként az orosz Vjacseszlav Horkint is –, de különböző okok miatt a lett légiós visszatér az SK Blazmához.
febr. 4
9:15
ZTE: Melnicenko is távozik, próbajátékosok nélkül készülnek (She)
Minden jel szerint Vitalijs Melnicenko sem marad a Zalaegerszegi TE FC labdarúgócsapatánál. A kapust hetek óta tesztelte a ZTE szakmai stábja – miként az orosz Vjacseszlav Horkint is –, de különböző okok miatt a lett légiós visszatér az SK Blazmához.
febr. 4
9:17
IFFHS: a Premier League a múlt évtized legerősebb bajnoksága a világon (She)
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint az angol Premier League bizonyult az elmúlt évtized (2001–2010) legerősebb bajnokságának a világon.
febr. 4
9:19
MTK: Bizonyítani akarom, hogy nem felejtettem el futballozni - Urbán (She)
Noha csütörtökön Urbán Gábor csak az MTK második csapatában futballozott, bizonyos, hogy megoldódik a középcsatár jövője. A Vasas elleni felkészülési mérkőzés napján ugyanis szóbeli egyezséget kötött klubjával, amelynek értelmében egy évvel meghosszabbítja június végén lejáró szerződését. Ezzel nemcsak az első csapat kapuja nyílik meg a gólerős csatár előtt, hanem azt is jelenti, hogy…
febr. 4
9:33
Hollandia: a hódmezővásárhelyi tehetség a Twentében folytatja (She)
Öt napon át a holland Twente labdarúgócsapatának utánpótlás-akadémiáján vendégeskedett Gábor Viktor, a Hódmezővásárhely 15 esztendős kapusa a sikeres próbát követően Hollandiában folytatja.
febr. 4
9:35
Videó: kosár hihetetlen szögből és a dudaszó pillanatában a rangadón (She)
Drámai végjátékban a San Antonio Spurs 89–88-ra legyőzte a címvédő Los Angeles Lakerst az észak-amerikai kosárlabda-liga (NBA) 101. játéknapjának egyik rangadóján. A Lakers egy ponttal vezetett, ám 0.1 másodperccel a végső dudaszó előtt Antonio McDyess egy lepattantót visszapöckölt a gyűrűbe. A meccs másik nagy jelenete szintén a Spurs egyik játékosához, Gary Nealhez kapcsolódik. Az erőcsatár az…
febr. 4
9:51
Volosz: Nem lőttem gólt, nem nyertünk, legközelebb jobb lesz - Németh (She)
Mint arról beszámoltunk, bemutatkozott az Olympiakosz Volosz labdarúgócsapatában a pireuszi Olympiakosztól kölcsönkapott Németh Krisztián: új együttese a Görög Kupa negyeddöntőjének visszavágóján ugyan kikapott 2–1-re a Kerkyrától, de így is bejutott a négy közé.
febr. 4
10:09
Liverpool: Benítez szívesen visszatérne, Torrest többre tartja (She)
A Liverpooltól nyáron távozó Rafa Benítez a BBC-nek adott interjúban beszélt Fernando Torres Chelsea-hez szerződéséről, és azt is elmondta, ha újra felvetődne a neve a „vörösöknél" a menedzserjelöltek között, akkor nem mondana nemet a felkérésre.
febr. 4
10:27
ZTE: Bogunovicsról megegyeztek, de mégsem szerződik a Zsetiszuhoz (She)
Korábban beszámoltunk arról, hogy a ZTE FC labdarúgócsapata előrehaladott tárgyalásokat folytat a szerb védő, Milan Bogunovics átigazolásáról a kazah Zsetiszuval. A hírek szerint a két klub már meg is egyezett egymással, de aztán a kazahok meggondolták magukat...
febr. 4
11:03
Videó: Rivaldo-show a bajnokin: zseniális gól, esernyőcsel és kötény (She)
Parádés góllal mutatkozott be a brazil Sao Paulo labdarúgócsapatában Rivaldo. A világbajnok játékos a paulista (Sao Pauló-i állami bajnokság) liga legutóbbi fordulójában a Linense ellen zseniális mozdulattal vette át a labdát, majd kilőtte az alsó sarkot. Rivaldo egyébként a meccsen többször is az őrületbe kergette az ellenfél védőit. Előbb kiosztott egy kötényt, majd helyből emelte át a labdát.
febr. 4
11:05
Zenit: Spalletti személyesen beszélné rá a balszélső Vargast az átigazolásra (She)
A perui Futeból információi szerint Luciano Spalletti, az orosz bajnok és kupagyőztes Zenit szakvezetője a hétvégén Olaszországba utazik, hogy Firenzében tárgyaljon Juan Manuel Vargasszal, a Fiorentina balszélsőjével.
febr. 4
11:39
U21: Írországban kezdjük a kvalifikációt, öt nappal később jönnek az olaszok (She)
Mint arról beszámoltunk, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott Olaszország, Törökország, Írország és Liechtenstein mellé került a 2013-as, izraeli Európa-bajnokság selejtezőin. A menetrend-egyeztetés után elkészült a program – adta hírül az mlsz.hu.
febr. 4
11:41
FTC: „Ez az első olyan felkészülésem, ahol végig kontroll alatt vagyunk.” (She)
Rósa Dénes, az élvonalbeli Ferencváros labdarúgója az ftc.hu-nak adott interjújában beszélt csapata felkészüléséről, valamint saját erőnléti állapotáról.
febr. 4
12:33
Profi ökölvívás: Tyson Furyvel készül Vladimir Klicsko (She)
A feltörekvő Tyson Fury segítségével készül fel áprilisi, Dereck Chisora elleni címvédésére Vladimir Klicsko. Az ukrán klasszisnál is magasabb ír származású profi ökölvívó megtiszteltetésnek tartja, hogy számít rá az egyesített világbajnok, bár minden bizonnyal Klicsko edzője, Emanuel Steward is közrejátszott az angol kiválasztásában, hiszen tavaly október óta Furyt is ő edzi.
febr. 4
12:35
Anglia: a bukmékerek szerint először Carragher buktatja Torrest (She)
Az angol William Hill fogadóiroda ismét különleges fogadási lehetőséggel rukkolt elő: most éppen arra lehet pénzt tenni, hogy melyik liverpooli labdarúgó szabálytalankodik elsőként Fernando Torresszel szemben a vasárnapi, Chelsea elleni bajnokin.
febr. 4
12:51
Newcastle: Aliadiere oldhatja meg a „szarkák” csatárgondjait (She)
Francia lapértesülés szerint Jérémie Aliadiere a Newcastle Unitedben folytathatja pályafutását.
febr. 4
13:27
DVSC: dán élvonalbeli csapattal is összecsap a Loki Belekben (She)
A DVSC labdarúgócsapata vasárnap indul a törökországi Belekbe. Az edzőtábor alatt a hajdúságiak négy felkészülési mérkőzést játszanak, az előzetes tervekkel ellentétben a szlovén ND Gorica helyett a dán élvonalbeli AC Horsensszel találkoznak majd Czvitkovics Péterék.
febr. 4
13:29
Paraguay: a fejbe lőtt Salvador Cabanas újra edzésbe állt (She)
A paraguayi Libertad gárdájánál újra edzésbe állt Salvador Cabanas. A paraguayi labdarúgót 2010. január 25-én lőtték fejbe egy mexikói bárban.
febr. 4
13:45
Hódeszka: magyar fiatal is indul a libereci nemzetközi versenyen (She)
Szász Ábel Péter személyében magyar résztvevője is lesz a február 12-19. között, a csehországi Liberecben megrendezésre kerülő tizedik téli európai olimpiai fesztivál hódeszka versenyszámainak.
febr. 4
13:47
DVSC: Az erőnléttel biztosan nem lesz gondunk - Szakály Péter (She)
A DVSC labdarúgócsapatának középpályása, Szakály Péter klubja hivatalos honlapjának nyilatkozott a csapat felkészüléséről. A szélső elmondta, azt még nem tudja, milyen rendszerben futballoznak majd az új vezetőedzőnél, Zdenek Scasnynál, de az már most biztos, hogy nem lesznek erőnléti gondjaik.
febr. 4
13:49
Hollandia: a Ben Arfa lábát eltörő De Jong ismét bekerült a keretbe (She)
Bert van Marwijk meghívta Nigel de Jongot a holland labdarúgó-válogatott Ausztria ellen készülő keretébe.
febr. 4
14:21
Újabb feladatot kapott Ted Sator (Infostart)
Szakmai tanácsadó lesz a Dunaújváros jégkorongcsapatánál Ted Sator, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.
febr. 4
14:39
FIFA: a jövő héten elkezdik a gólvonal technológia tesztelését (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bejelentése szerint a jövő héten elkezdik a gólvonal technológia tesztelését, ahol tíz cég fejlesztéseit vizsgálják.
febr. 4
14:41
Videó: így vágtak vissza a feldühödött szurkolók Ronaldóék kieséséért (She)
Szerzett gól nélkül esett ki a Corinthians labdarúgócsapata a Libertadores-kupa selejtezőjéből a kolumbiai Deportes Tolima ellen. A csapat drukkerei nehezen emésztették meg a korai búcsút, és már a repülőtéren ellenséges fogadtatással várták Ronaldóékat, akik végül rendőri segítséggel jutottak haza. A hevesebb vérmérsékletű szurkolók a klub székházának falaira játékosokat becsmérlő szövegeket…
febr. 4
14:57
Grosics: "Gyerekként nem szerettem védeni" (Infostart)
A Magyar Labdarúgó Szövetség pénteken köszöntötte 85. születésnapja alkalmából Grosics Gyulát a telki edzőközpontban. Az Aranycsapat legendás kapusa gyerekként csatár szeretett volna lenni.
febr. 4
14:57
FIFA: veszélyessége miatt betilthatják a nyakmelegítő használatát (She)
Elképzelhető, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) betiltja a nyakmelegítők használatát.
febr. 4
14:57
Az "idióta" Chivu négy meccset kapott (Metropol)
Az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága négy mérkőzésre eltiltotta Cristian Chivu, a bajnoki, valamint Bajnokok Ligája-címvédő Internazionale román védőjét, aki csütörtökön a Bari otthonában követett el brutális szabálytalanságot.
febr. 4
14:59
Vasas: a Híd Akvizíciós Zrt. lett az angyalföldiek új tulajdonosa (She)
A Vasas labdarúgócsapata közleményben tudatta, hogy péntektől az angyalföldi futballcsapat 99%-os többségi tulajdonosa a Híd Akvizíciós Zrt.
febr. 4
15:15
Utcán szerelték össze a szenzációs külsejű új McLarent - nézze meg videón! (Infostart)
Berlin belvárosában, a Podsdamer Platzon mutatta be vadonatúj Formula-1-es autóját a Vodafone McLaren-Mercedes. Az MP4-26 fődarabját a szerelők tolták ki a térre, majd a hiányzó alkatrészekkel kiegészítették - még a járókelők is segíthettek. A versenygépen szembeszökőek a látványosabbnál látványosabb újítások.
febr. 4
15:15
Videoton: Martin Mutumba visszatért az AIK-hoz - hivatalos (She)
Ahogy azt a Nemzeti Sport Online már a múlt héten előre jelezte, a Videoton ugandai származású középpályása, Martin Mutumba visszatért az AIK Solnához – a szerződéskötés tényét a svéd klub hivatalos honlapja is megerősítette.
febr. 4
15:17
Labdarúgó NB II: rutinos játékosokkal erősített a Cegléd (She)
A labdarúgó NB II Keleti csoportjában az ősszel az utolsó helyen végzett Ceglédi VSE keretében nagy változások történtek a téli átigazolási időszak alatt.
febr. 4
15:51
Superbike: a Pedrcini nem vár tovább Talmácsira, mást szerződtetett (She)
Biztossá vált, hogy Talmácsi Gábor nem szerepel a superbike-vb-n 2011-ben, a pilótát korábban tesztelő és Talmának szerződést ajánló Pedercini-istálló ugyanis elfogadta a magyar versenyző elutasítását, és az ausztrál Mark Aitchinsont szerződtette a szezonra.
febr. 4
16:09
Megvan a Vasas új tulajdonosa (Infostart)
A Híd Akvizíciós Zrt. lett a Vasas labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa.
febr. 4
16:09
Videó: a kisfilmen ételekből rakták ki a Super Bowl nagy pillanatait (She)
A Super Bowl-t televízión nézők számára elmaradhatatlan kellék az étel, nincs is jobb az NFL nagydöntőjét összekötni egy eszem-iszommal – még ha Magyarországon ebből a szempontból eléggé lehetetlen időpontban is van a meccs. Az ESPN tévétársaság a vasárnapi Green Bay Packers–Pittsburgh Steelers mérkőzés kapcsán érdekes kisfilmet készített: a Super Bowl történetének nagy pillanatait örökítette meg…
febr. 4
16:27
Felkészülés: pápai dupla a hajrában, háromgólos siker az FTC II ellen (She)
Felkészülési mérkőzésen az élvonalban szereplő Pápa labdarúgócsapata 3–0-ra legyőzte a Ferencváros NB II-es együttesét.
febr. 4
16:45
Videoton: bocsánatot kért a klub a Vojvodinától, s újra meghívta (She)
A Videoton vezetősége bocsánatot kért a szerbiai Vojvodina labdarúgócsapatától a múlt szombati kellemetlenségekért, amelyek miatt végül nem tudta lejátszani a két csapat a Székesfehérvárra tervezett felkészülési mérkőzését. A Vojvodina elfogadta a bocsánatkérést, de nem ígérte meg, hogy a későbbiekben játszik a magyar bajnoki éllovassal – írta az újvidéki magyarszo.com.
febr. 4
17:03
Férfi kézilabda: tovább folytatódnak az egyeztetések Nagy Lászlóval (She)
A megadott határidőre, péntekre egyelőre nem adott konkrét választ a magyar válogatottban történő szereplését érintő kérdésre Nagy László, a Barcelonában légióskodó kézilabdázó.
febr. 4
17:03
A Híd Akvizíció Zrt. lett a Vasas tulajdonosa (Metropol)
A Híd Akvizíciós Zrt. lett a Vasas labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa. A klub pasaréti centrumában pénteken tartott sajtótájékoztatón elmondták, a szerződést Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnöke és Faragó Attila, a Híd Akvizíciós Zrt. vezérigazgatója írta alá még a délelőtt folyamán a Fáy utcában.
febr. 4
17:39
Formula-1: a Lotus is befejezte a tesztelést Valenciában (She)
A Lotus-istálló pénteken nagyobb sikerrel zárta a valenciai tesztprogramját, mint ahogy szerdán elkezdte és csütörtökön folytatta: Heikki Kovalainen és Jarno Trulli összesen 90 kört tett meg a Ricardo Tormo-versenypályán.
febr. 4
17:41
Felkészülés: egy góllal kikapott a Vidi a Lokomotiv Moszkvától (She)
A Spanyolországban edzőtáborozó Videoton labdarúgócsapata lejátszotta harmadik edzőmeccsét is Andalúziában, ezúttal az orosz Lokomotív Moszkva volt az ellenfél. Mezey György együttese gól nélküli első játékrészt követően egy büntetőből kapott találattal 1–0-ra maradt alul az orosz csapattal szemben.

Keresés