2011. február 6. vasárnap

febr. 6
0:33
Profi ökölvívás: Szili István nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét (She)
Nyolcadik mérkőzésén is megőrizte hibátlan mérlegét Szili István (8–0, 3 K. O.–T. K. O.), aki profi pályafutása során másodszor zárt le mérkőzést az első menetben.
febr. 6
7:09
Úszás: visszavonul az ötszörös olimpiai bajnok amerikai (She)
Bejelentette visszavonulását Aaron Peirsol, az amerikaiak ötszörös olimpiai bajnok úszója.
febr. 6
7:11
Tenisz: Robredo és Santiago Giraldo csap össze a santiagói döntőben (She)
A hatodik helyen kiemelt Tommy Robredo és a nyolcadik helyen rangsorolt Santiago Giraldo csap össze a santiagói ATP-torna fináléjában, miután a spanyol teniszező az olasz Fabio Fognini, míg a kolumbiai játékos a szintén olasz Potito Starace ellen győzött három szettben.
febr. 6
7:13
NBA: negatív rekordot döntött a 24. meccsét is elbukó Cavaliers (She)
A Cleveland Cavaliers 111–105-re kikapott hazai pályán a Portland Trail Blazerstől az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 103. játéknapján, és ezzel a clevelandiek sorozatban a 24. mérkőzésüket bukták el, ami rekord a liga történetében.
febr. 6
7:45
Anglia: Capello két újoncot hívott meg a dánok ellen készülő keretbe (She)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya két újoncot hívott meg a „háromoroszlánosok" keretébe a jövő heti, Dánia elleni felkészülési mérkőzésre.
febr. 6
7:47
NBA: huszonötezer dolláros bírságot kapott a Nets bírót szidalmazó edzője (She)
Huszonötezer dolláros bírságot kapott Avery Johnson, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) érdekelt New Jersey Nets edzője, mivel – a hivatalos megfogalmazás szerint – nem megfelelő módon viselkedett a játékvezetővel a Philadelphia 76ers elleni szerdai mérkőzésen.
febr. 6
8:39
Videó: Szalai Ádám mezével ünnepeltek a mainziak a Werder ellen (She)
A súlyos térdsérüléssel bajlódó Szalai Ádám természetesen nagyon hiányzik csapattársainak. Hogy mennyire, azt jól jelzi, hogy a Werder Bremen elleni német bajnoki labdarúgó-mérkőzésen André Schürrle vezető találata után előkerült a magyar válogatott játékosának meze is.
febr. 6
8:57
FIFA: betilthatják a futballistáknak a sál viselését a meccseken (She)
Nem viselhetnek mérkőzésen sálat a futballisták, ha a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség legutóbbi javaslatát napirendre tűzik és elfogadják.
febr. 6
9:15
Női divzió III-as jégkorong-vb: harmadik lett a magyar csapat (She)
A harmadik helyen végzett a magyar női jégkorong-válogatott az ausztráliai Newcastle-ben rendezett divizió III-as világbajnokságon, miután a zárónapon hosszabbítást követően 4–3-ra legyőzte a szlovén nemzeti csapatot.
febr. 6
9:33
Nigéria: először szerepelhet a válogatottban az interes Joel Obi (She)
Első alkalommal játszhat hazája labdarúgó-válogatottjában az Internazionale nigériai középpályása, Joel Obi.
febr. 6
9:35
Ferencváros: 23 játékos utazik Pulába, Maróti később csatlakozik (She)
Elindult az NB I-es Ferencváros labdarúgócsapata a horvátországi edzőtáborba – adta hírül az ftc.hu. Prukner László vezetőedző 23 főből álló kerettel dolgozhat Pulában az elkövetkezendő tíz napban.
febr. 6
9:51
Dzsudzsákék kínos veresége (Metropol)
A Dzsudzsák Balázzsal felálló listavezető PSV Eindhoven meglepetésre 1-0-ra kikapott a vendég Den Haag együttesétől a holland labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában.
febr. 6
10:27
Topligák: Chelsea-Liverpool, Inter-Roma rangadó - program (She)
Angliában és Olaszországban rangadót rendeznek ma: a Premier League-ben a Chelsea a Liverpoolt fogadja, míg a Serie A-ban az Inter az AS Romával csap össze. A Vass Ádámot foglalkoztató Brescia a Rudolf Gergelyt is a soraiban tudó Barival találkozik. A Real Madrid a Real Sociedaddal mérkőzik meg a Primera Divisiónban.
febr. 6
11:03
Tottenham: Pavljucsenko az idény végén távozni akar a klubtól (She)
Roman Pavljucsenko, a Tottenham orosz csatára elmondta, a szezon végén távozni akar az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő klubtól.
febr. 6
11:05
Formula-1: kedden az interneten mutatják be a Force India új autóját (She)
A Force India kedden 15 órakor az interneten mutatja be 2011-es Formula–1-es autóját, a VJM04-Mercedest.
febr. 6
11:21
Messi ismét kivégezte az Atléticót - videóval (Infostart)
Lionel Messi újra fantasztikus formában játszott: mesterhármast lőtt az Atlético Madrid ellen. A Barcelona rekordot állított fel: sorozatban a 16. bajnoki mérkőzését nyerte meg. Ilyenre még egyetlen csapat sem volt képes a Primera División történetében.
febr. 6
11:48
Utoljára a háború után történt ilyen (Behaviour)
A Japán Szumó Szövetség egy vasárnapi rendkívüli ülés után úgy döntött, hogy törlik a tavaszi tornát, az ősi sportot megrázó korrupciós botrány miatt - jelentette a japán sajtó. Legutóbb 1946-ban fordult elő, hogy törölni kellet egy szumó tornát.
febr. 6
12:15
Válogatott: Lipták betegség miatt nem utazhatott Dubaiba (She)
A magyar válogatott szakmai stábja, valamint az itthonról utazó játékosok vasárnap délelőtt Frankfurt érintésével keltek útra Dubaiba. Egervári Sándor szövetségi kapitány már a németországi repülőtéren kapta az újabb rossz hírt: a sérült Szalai Ádám és Kádár Tamás mellett a tegnap estére megbetegedő Lipták Zoltánra sem számíthat az eredetileg kihirdetett keretből a szerdai felkészülési…
febr. 6
12:33
Kubica súlyosan megsérült (Infostart)
Raliversenyen szenvedett súlyos sérüléseket a Forma-1-es lengyel pilóta, Robert Kubica.
febr. 6
12:51
Sífutás: foghíjas mezőnyben orosz siker a ribinszki váltóban (She)
Az oroszországi Ribinszkben a férfiak 4x10 km-es váltóversenyével folytatódott a sífutók világkupa-sorozata. A győzelmet a házigazda oroszok II-es csapata szerezte meg az olasz I-es és a német váltó előtt.
febr. 6
12:51
Súlyos balesetet szenvedett Kubica (Blikk)
febr. 6
13:09
NFL: Michael Vick nyerte az év visszatérőjének járó díjat (She)
A Philadelphia Eagles irányítója, Michael Vick nyerte az AP hírügynökség által kiosztott, az év visszatérőjének járó díjat az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL).
febr. 6
13:36
Helikopterrel szállították kórházba Robert Kubica-t (Behaviour)
Súlyos sérülésekkel szállították kórházba Robert Kubica lengyel Forma-1-es autóversenyzőt, aki egy vasárnapi raliversenyen szenvedett balesetet Olaszországban - jelentette az ANSA olasz hírügynökség. Mitfárere sérülések nélkül megúszta a balesetet.
febr. 6
13:45
Tenisz, Fed-kupa: az olaszok elsőként jutottak be a legjobb négybe (She)
Elsőként Olaszország jutott be a legjobb négy közé a női teniszválogatottak Fed-kupájában, miután képviselői vasárnap, Hobartban mindhárom meccset megnyerték a házigazda ausztrálokkal szemben, így összesítésben 4:1-re diadalmaskodtak.
febr. 6
14:39
Profi ökölvívás: Timothy Bradley is bejelentkezett Amir Khannál (She)
Breidis Prescotthoz és Marcos Maidanához hasonlóan a kisváltósúly első számú alakja, Timothy Bradley is készen áll, hogy a szorítóban megfelelő elfoglaltságot biztosítson az áprilisban, hazájában bokszoló Amir Khannak.
febr. 6
14:41
Serie A: a Bologna otthon tartotta a pontokat a Catania ellen (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 24. fordulójában a Bologna hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Catania ellen.
febr. 6
14:43
Belgium: Juhász a 7. kapott gól nélküli meccsnek, Tisza Juhásznak örül (She)
Az Anderlecht a Sint-Truiden ellen 2–0-ra megnyert meccsel már sorozatban a hetedik bajnokiját úszta meg kapott gól nélkül, ami Juhász Roland szerint jó eredmény.
febr. 6
15:15
Győr: nem súlyos a grúz Ganugrava sérülése, maradhatott Belekben (She)
Nem súlyos Giorgi Ganugrava sérülése. Az élvonalbeli Győri ETO FC grúz légiósa a térde alatt kapott egy akkora rúgást, amely elsőre még minimum szakadásnak tetszett.
febr. 6
15:51
Alpesi sí: az olimpiai bajnoknő otthon is nyerte az óriás-műlesiklást (She)
A németországi Arber-Zwieselben óriás-műlesikló futammal folytatódott a nők alpesisí-világkupa sorozata. A győzelmet a hazai pályán versenyző, olimpiai bajnok Viktoria Rebensburg szerezte meg az olasz Federica Brignone és az osztrák Kathrin Zettel előtt.
febr. 6
15:53
Profi ökölvívás: Álvarez elbukta az első címvédését, Arroyo gyorsan végzett (She)
Első címvédésén elvesztette WBA interim nagyváltósúlyú bajnokságát Rigoberto Álvarez. A mexikói profi ökölvívó egyhangú meccsen szenvedett vereséget a makulátlan profi mérleggel bíró Austin Trouttól.
febr. 6
16:09
Síugrás: fölényes osztrák siker a csapatversenyben is (She)
A németországi Oberstdorfban folytatódott a síugrók világkupa-sorozata, méghozzá a sírepülő csapatversennyel. A győzelmet a Morgenstern, Kofler, Schlierenzauer, Koch összeállítású osztrák csapat szerezte meg a norvégok és a házigazda németek előtt.
febr. 6
16:11
Bundesliga 2.: november óta először nyert bajnokit Futács csapata (She)
A Futács Márkót foglalkoztató Ingolstadt 1–0-ra legyőzte a sereghajtó Arminia Bielefeldet a német labdarúgó-bajnokság másodosztályának vasárnapi játéknapján, és ezzel véget vetett egy hosszú rossz sorozatnak.
febr. 6
16:13
Női kézilabda: Orbán Adrienn két évvel hosszabbított a Győrrel (She)
Két évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatával Orbán Adrienn. A játékos új kontraktusa így 2013 nyaráig köti az Audi ETO-hoz – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.
febr. 6
16:15
Téli Universiade: nem volt magyar eredmény férfi műlesiklásban (She)
Szepesi Bertold és Bene Márton is kiesett a 25. téli Universiade férfi műlesikló-versenyéből.
febr. 6
16:45
Anglia: idegenben nyert derbit a Gyepes nélkül felálló Cardiff (She)
Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában a Gyepes Gábort foglalkoztató Cardiff 1–0-ra győzött a Swansea vendégeként. A magyar játékos a kispadról figyelhette a dél-walesi derbi eseményeit.
febr. 6
16:47
Sportlövészet: Sidi Péter ötödik idei versenyén is aranyérmes lett (She)
Világ- és Európa-bajnok sportlövőnk, Sidi Péter idei ötödik nemzetközi versenyén is aranyérmes lett.
febr. 6
16:49
Premier League: Anelka, Torres és Drogba is kezd a Liverpool ellen (She)
Megvannak a hivatalos kezdőcsapatok az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának vasárnapi rangadójára: ezek szerint a Liverpoolból igazolt Fernando Torres kezdőként kap szerepet a Chelsea-ben volt csapata ellen.
febr. 6
17:03
Premier League: hazai pályán kapott ki a sereghajtó West Ham (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 26. fordulójában a Birmingham idegenben 1–0-ra nyert a West Ham otthonában.
febr. 6
17:03
Egervári ragaszkodott Hajnal Tamáshoz (Blikk)
febr. 6
17:05
Sílövészet: Boeuf a kilencedik helyről nyerte az üldözéses versenyt (She)
Az Egyesült Államokbeli Presque Isle-ben a férfiak 12.5 km-es üldözéses versenyével folytatódott a sílövő-világkupa. A győzelmet a francia Alexis Boeuf szerezte meg az orosz Ivan Cserezov és a svéd Carl Johan Bergmann előtt.
febr. 6
17:07
Serie A: ikszelt a Milan és a Lazio, a Napoli a délután nyertese (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 24. fordulójában a dobogóért közvetlen csatát folytató együttesek közül a listavezető AC Milan idegenben, a Lazio hazai pályán játszott döntetlent, így a nevető harmadik a vendéglátóként három pontot begyűjtő Napoli volt.
febr. 6
17:09
Hollandia: Zsidaival a soraiban győzött hazai pályán a Volendam (She)
A holland másodosztályú labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a Zsidai Lászlót foglalkoztató Volendam hazai pályán 3–1-re legyőzte a Den Boscht. Zsidai kezdőként végigjátszotta a vasárnapi találkozót.
febr. 6
17:21
Videó: hiába a nagy bombagól, meglepetés a Stadio Olimpicóban (She)
Értékes pontot rabolt a Lazio otthonából a Chievo az olasz labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában. A római csapat egy hatalmas góllal szerzett vezetést az első félidő végén, amikor a brazil Hernanes mintegy 25 méterről bombázott  szabadrúgásból a veronai kapuba. Az egyenlítés a 64. percben sikerült a Chievónak, amikor szöglet után a szlovén védő, Bostjan Cesar lőtt közelről a kapuba.
febr. 6
17:39
Férfi kézilabda NB I: a Balatonfüred kétgólos sikere Tatabányán (She)
Az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság, a Budapest Bank férfiliga alapszakaszának 17. fordulójában a Balatonfüred kétgólos győzelmet aratott a Tatabánya vendégeként. A szünetben még a hazaiak vezettek 15–13-ra.
febr. 6
18:15
NFL: hét új tagot választottak be a Hall of Fame-be (She)
Hét új taggal bővült a profi amerikaifutball-liga (NFL) Hírességeinek Csarnoka. A Pro Football Hall of Fame-be belépő „hetek” közül hatan játékosok voltak, a 94 éves Ed Sabol pedig az NFL Films egyik alapítója.
febr. 6
18:15
Kubica súlyosan megsérült (Metropol)
Többórás műtéten esik át Robert Kubica, a Forma-1-es Renault pilótája, aki egy olaszországi raliversenyen szenvedett súlyos balesetet vasárnap; az orvosok azért harcolnak, hogy megmentsék a lengyel autóversenyző karját.
febr. 6
18:17
Videó: a korábbi Juventus-játékos csodagólt lőtt a Fiorentina ellen (She)
A Parma otthon 1–1-es döntetlent játszott a Fiorentinával az olasz labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában. A hazaiak a Juventustól érkező Amauri csodagóljával szereztek vezetést, miután egy beadást ollózott kapásból a firenzei kapuba. A vendégek a 49. percben Gaetano D'Agostino magabiztos büntetőjével egyenlítettek.
febr. 6
18:19
Svájc: Vanczákkal kapott ki a Sion, menekül a Grasshoppers (She)
A svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a Vanczák Vilmost foglalkoztató Sion 1–0-ra kikapott a Xamax otthonában.
febr. 6
18:33
Videó: Robert Kubica autója totálkárosra tört a baleset után (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, raliversenyen szenvedett súlyos sérüléseket a Formula–1-es lengyel pilóta, Robert Kubica. Egyes beszámolók szerint a Renault versenyzőjének több csontja is eltörött, sőt az is elképzelhető, hogy az egyik kezét nem tudja majd többé rendesen használni. Felvétel a balesetről.
febr. 6
18:51
Nem kell amputálni Kubica kézfejét (Infostart)
Túl van az első műtéten Robert Kubica, a Lotus-Renault Formula-1-es pilótája, aki vasárnap délelőtt, egy olaszországi raliversenyen bukott. A lengyel sérülései súlyosak, az sem kizárt, hogy fel kell hagynia az autósporttal.

Keresés