2012. január 11. szerda

jan. 11
0:00
Videó: a Bayern a végtelenségig kijátszott gólokkal győzte le Indiát (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Bayern München labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 4–0-ra legyőzte az indiai válogatottat Új-Delhiben. Ráadásul mind a négy találatot még az első félidőben szereztem a német labdarúgó-bajnokság listavezetője. Az első három gólt a végtelenségig kijátszották a bajorok, és tényleg csak akkor juttatták a hálóba a labdát, amikor már nem volt más lehetőség,…
jan. 11
0:04
Király-kupa: egy hatalmas potyával nyert, és továbbjutott a Real Madrid (She)
Karim Benzema góljának köszönhetően a Real Madrid idegenben, 1–0-ra legyőzte a Málagát a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 4–2-es összesítéssel továbbjutott. A mérkőzés egyetlen találatánál a hazaiak kapusa, Wilfredo Caballero hatalmasat hibázott.
jan. 11
0:06
A Real Madrid potyagóllal nyert Málagában és továbbjutott (Agroinform)
A győztes gólt Benzema szerezte Caballero óriási bakija után. Érik a kupa-Clásico.
jan. 11
0:18
Videó: Caballero elképesztő potyát kapott, így nyert a Real Madrid (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Real Madrid 4–2-es összesítéssel jutott tovább a spanyol Király-kupa negyeddöntőjébe, miután hazai 3–2-es győzelme után idegenben 1–0-ra nyertek a Málaga ellen. Az egyetlen gól Karim Benzema nevéhez fűződik, de valószínűleg nem ő fog először az eszébe jutni a gól felelevenítésekor azoknak, akik megnézik az alábbi videón, mekkora potyagólt is kapott Wilfredo…
jan. 11
0:22
London 2012: Hidvégi Vid olimpiai kvótát szerzett a tesztversenyen (She)
A magyar csapat számítása szerint Hidvégi Vid olimpiai kvótát szerzett kedden, a tornászok Londonban zajló tesztversenyén.
jan. 11
0:24
Hídvégi Vid olimpiai kvótát szerzett (Agroinform)
A magyar csapat számítását a nemzetközi szövetség nem hivatalosan megerősítette.
jan. 11
0:54
Eurofutball: háromgólos győzelmek Franciaországban és Törökországban (She)
Az Olympique Marseille 3–0-ra nyert a Caen otthonában a francia Ligakupa negyeddöntőjében, így bejutott az elődöntőbe. A Török Kupában a Bursaspor és a Galatasaray is egy 4–1-es győzelemmel biztosította helyét a legjobb 16 között.
jan. 11
6:36
Potyagóllal jutott tovább a Real (Infostart)
A címvédő Real Madrid 1-0-ra győzött a Malaga otthonában, így kettős győzelemmel jutott a nyolc közé a spanyol labdarúgó Király Kupában.
jan. 11
6:57
Lionel Messi: mesterhármas! (Behaviour)
Lionel Messinek megvan az újabb mesterhármas! Csak ezt nem a pályán érte el: egymást követő harmadik évben kapta meg a labdarúgás legjelentősebb egyéni elismerését, az Aranylabdát. Ezzel a Barcelona argentin támadója egészen szűk elit tagjává vált: az egyaránt holland Johan Cruyff és Marco van Basten, valamint a francia Michel Platini után a negyedik, akinek összejön a triplázás.
jan. 11
6:59
Rossi legalább két évig nem igazol az F1-be (Behaviour)
Sokan remélték, hogy a gyorsasági motorversenyzés kilencszeres világbajnoka, Valentino Rossi motivációhiány miatt hamarosan átnyergel a Formula-1-re. Az olasz versenyző - aki korábban különböző teszteken már vezette a Ferrari autóit - megunta a pletykákat, és határozottan cáfolta, hogy rövidesen négy keréken folytatná pályafutását.
jan. 11
7:01
Messit ünnepli a futballvilág (Behaviour)
A világ sportsajtója Lionel Messi lába előtt hever! Azt követően, hogy egy évvel korábban sokan megkérdőjelezték, joggal kapta meg a labdarúgók legértékesebb egyéni elismerését, az idén senki nem vonta kétségbe sikere jogosságát.
jan. 11
7:03
Dzsudzsák a rekorder (Behaviour)
Dzsudzsák Balázs a Dinamo Moszkvában folytatja pályafutását: az Anzsi Mahacskala magyar válogatott labdarúgója 19 millió euróért az orosz fővárosba igazol. A felek mindenben megállapodtak, már csak a szerződések aláírása van hátra, amit a tervek szerint a hét közepén ejtenek meg. A dagesztáni alakulat bő fél év alatt 4 millió eurót keresett a futballistán, aki immár minden idők legdrágább magyar…
jan. 11
7:12
NHL: Stalberg tett róla, hogy megszakadjon a Chicago rossz sorozata (She)
A Chicago Blackhawks 5–2-re nyert a Columbus Blue Jackets ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján. A sorozatban négy vereség után diadalmaskodó Chicago sikeréből Viktor Stalberg három góllal vette ki a részét.
jan. 11
7:30
Australian Open: török, grúz és ausztrál játékossal kezdenek a mieink (She)
Elkészítették az Australian Open selejtezőinek sorsolását, amelyben három magyar teniszezőnő volt érintve.
jan. 11
7:48
NBA: Bryant 48 pontja, a Washington első győzelme, a Miami veresége (She)
A Los Angeles Lakers a 48 pontig jutó Kobe Bryant vezérletével 99–83-ra nyert a Phoenix Suns ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 17. játéknapján. Megszerezte idénybeli első győzelmét a Washington Wizards, amely a Toronto Raptorst verte meg hazai pályán. A nap legnagyobb meglepetését a Golden State Warriors szolgáltatta, amely hosszabbításban legyőzte a Miami Heatet.
jan. 11
8:24
Labdarúgás: spanyol tanulmányúton vesznek részt az MLSZ munkatársai (She)
Munkavacsorán látta vendégül Ángel María Villar a Magyar Labdarúgó-szövetség három munkatársát.
jan. 11
8:27
Hídvégi olimpiai kvótát szerzett (Metropol)
A magyar csapat számítása szerint Hídvégi Vid olimpiai kvótát szerzett kedden, a tornászok Londonban zajló tesztversenyén.
jan. 11
8:29
Februárban már tesztelne a súlyosan sérült Nicky Hayden (Metropol)
Három hét múlva, február elsején kezdené meg a teszteléseket a komoly csonttörésekkel bajlódó Nicky Hayden, a gyorsasági motorsport MotoGP kategóriájának 2006-os világbajnoka.
jan. 11
8:30
Zsinórban hatodszor nyert a 76ers (Agroinform)
A Philadelphia ezúttal hazai pályán oktatott, és magabiztosan győzött a Kings ellen 112-85-re.
jan. 11
8:42
Videó: Egyszer csak hozzáedződünk ehhez a tempóhoz - Pór Péter (She)
A Szolnok férfi kosárlabdacsapata 21 pontos vereséget szenvedett a francia Elan Chalon otthonában a férfi kosárlabda Eurochallenge nyolcaddöntős szakaszának első fordulójában. Pedig a magyar csapat a harmadik negyed feléig jól tartotta magát, de az ellenfél védekezése túl jó volt a finisben. Pór Péter vezetőedző értékelése az NSO Tv-ben.
jan. 11
8:44
Labdarúgás: Ibrahimovic a könyvében kiosztott Guardiolára szavazott (She)
Noha önéletrajzában kiosztotta korábbi barcelonai edzőjét, a FIFA év edzője szavazáson mégis Josep Guardiolára voksolt Zlatan Ibrahimovic, a svéd válogatott csapatkapitánya.
jan. 11
8:46
Férfi kézilabda NB I: két szlovák játékossal erősített a Mezőkövesd (She)
Két rutinos szlovák játékossal erősít az évad végéig a Mezőkövesd férfi kézilabdacsapata: Michal Melus kapus Gyöngyösről, Lukas Gamrat balátlövő Érsekújvárról érkezik.
jan. 11
8:48
A Rangers bajnoki formában - videó (Agroinform)
Ismét nyert a New York Rangers, ilyen jó szezont az 1993-94-es bajnoki szezon óta nem produkáltak.
jan. 11
9:00
Profi ökölvívás: Cloud nem vár Erdeire, Campillóval bokszol februárban (She)
Február 18-án Texasban lép szorítóba Tavoris Cloud, az IBF félnehézsúlyú világbajnoka a várakozásoknak megfelelően a korábbi WBA-bajnok Gabriel Campillo ellen húz kesztyűt, aki Erdei Zsolt kiesése után lett első számú ellenféljelölt az amerikai bokszoló számára.
jan. 11
9:02
Tenisz: a második kiemelt Isnert honfitársa búcsúztatta Sydneyben (She)
Az első fordulóban erőnyerő, második kiemelt John Isner már az első mérkőzését elveszítette a Sydneyben zajló tenisztornán. Az amerikai óriást a második körben honfitársa, Bobby Reynolds verte meg szetthátrányból fordítva.
jan. 11
9:03
Szalay megint előrelépett (Metropol)
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős az idei legjobb részeredményét érte el a Dakar-ralin, a 17. legjobb időt érte el az Antofagasta és Iquique közötti kilencedik szakaszon Chilében, ezzel összetettben a 31. helyen áll.
jan. 11
9:06
Briliáns játék nélkül is elértük a célunkat - Mourinho (Agroinform)
A Real Madrid portugál vezetőedzője szerint nagyon nehéz csatát vívtak a Málaga ellen.
jan. 11
9:18
Videó: Hernanes gyönyörű szabadrúgással mentette meg a Laziót (She)
Korábban már beszámoltunk arról, hogy a labdarúgó Olasz Kupa nyolcaddöntőjébem a Lazio 3–2-re nyert a hazai pályán a másodosztályú Hellas Verona ellen. A rómaiak a második félidő elején 2–0-ra vezettek, ám a folytatásban a vendégek kiegyenlítettek. A döntő találat a brazil Hernanes nevéhez fűződik, aki a 91. percben talált be szabadrúgásból.
jan. 11
9:21
Dakar 2012 - Szalay megint előrelépett (Behaviour)
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős az idei legjobb részeredményét érte el a Dakar-ralin, a 17. legjobb időt érte el az Antofagasta és Iquique közötti kilencedik szakaszon Chilében, ezzel összetettben a 31. helyen áll.
jan. 11
9:24
Ha Messi nem lenne itt, Xavi aranylabdás lenne - Puyol (Agroinform)
Puyol szerint Xavi csak azért nem kapta még meg az Aranylabdát, mert Lionel Messi is a katalán együttesben futballozik.
jan. 11
9:42
Egy év alatt 25 millió fontot bukhat Carrollon a Liverpool (Agroinform)
A 23 éves támadó nem érzi jól magát Liverpoolban, ezért visszatérhet korábbi sikerei színhelyére.
jan. 11
9:54
Barcelona: Puyol szerint Xavi csak Messi miatt nem kapott még Aranylabdát (She)
Carles Puyol, a spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona labdarúgócsapatának kapitánya szerint Xavi csak azért nem kapta még meg az Aranylabdát, mert Lionel Messi is a katalán együttesben futballozik.
jan. 11
10:00
Ezzel a kerettel szeretnénk bajnokságot nyerni - Szima Gábor (Agroinform)
A klub első embere cáfolta, hogy Adamo Coulibaly és Varga József távozna Debrecenből.
jan. 11
10:12
Hollandia: gyerekek előtt játsszák újra az Ajax-Alkmaar kupameccset (She)
Gyerekek előtt játsszák újra a december 21-én botrányba fulladt Ajax–AZ Alkmaar holland labdarúgó-kupamérkőzést.
jan. 11
10:14
Győri ETO: U20-as vb-bronzérmes támadó szerződtetéséről tárgyalnak (She)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Győri ETO labdarúgócsapata U20-as világbajnoki bronzérmes támadóval erősödhet, a Rába-parti klub ugyanis előrehaladott tárgyalásokat folytat a Brescia alkalmazásában álló Varga Rolanddal.
jan. 11
10:18
Ferrer és Almagro is továbbjutott a nyolcaddöntőben (Agroinform)
A 398 ezer dollár összdíjazású, keménypályás aucklandi férfi tenisztorna szerdai nyolcaddöntőjében nyertek a spanyolok.
jan. 11
10:30
Férfi kézilabda: továbbra is fáj az Eb-szereplésre vágyó Lékai térde (She)
A Pick-Szeged férfi kézilabdacsapatának irányítója, Lékai Máté térdsérülése miatt kénytelen volt kihagyni a válogatott németországi útját, ráadásul továbbra is fájdalmai vannak, így csak az utolsó pillanatban dől el, ott lehet-e a szerbiai Európa-bajnokságon.
jan. 11
10:32
Duisburg: Lázok-gól és győzelem az esseni teremtorna döntőjében (She)
Lázok János is gólt szerzett az esseni egynapos teremlabdarúgó-torna döntőjében, amelyben a magyar játékos csapata, a német második ligás Duisburg 4–3-ra legyőzte az Aachent.
jan. 11
10:34
Újpest: Rövidesen szeretnénk nemzetközi kupában indulni - Leliévre (She)
Mint korábban beszámoltunk róla, a tavaszi felkészülés kezdetétől a belga Marc Leliévre is tagja a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest szakmai stábjának. Az új másodedző elmondta: a klub célja az, hogy a lila-fehérek hamarosan nemzetközi porondon is megmérettethessék magukat.
jan. 11
10:36
Így jár, aki nem néz a háta mögé - videó (Agroinform)
Emlékezetes marad a Real Sociedad kapusa, Eñaut Zubikarai számára a Mallorca otthonában 6-1-re elveszített kupamérkőzés.
jan. 11
10:48
Blog: A futballisták is érthetnek a focihoz, például Gera - Szabados (She)
Újabb bejegyzéssel jelentkezett blogjában Szabados Gábor sportközgazdász. Legújabb írásában az Aranylabda-szavazás kapcsán fejti ki gondolatait. Szabados szerint bár az idén egyértelmű volt Messi győzelme, sokakat továbbra is zavar az új szavazási rend.
jan. 11
10:50
Videó: Kobe Bryant látványos zsákolása a kedd legjobb jelenete - NBA (She)
Hármas kísérlete nem jött be, de bement a palánk alá, hogy aztán egy látványos zsákolással két pontot szerezzen csapatának, a Los Angeles Lakersnek Kobe Bryant a Phoenix Suns elleni találkozón az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. Ezzel Bryant a forduló egyik legszebb kosarát érte el.
jan. 11
10:52
London 2012: a britek többsége még nem ég az olimpia lázában (She)
Egy friss közvélemény-kutatás eredménye szerint a britek többsége egyelőre nem ég a nyári, londoni olimpia lázában.
jan. 11
10:54
Drogba Anelka csapattársaként lehet a világ egyik legjobban fizetett játékosa (Agroinform)
A kínai Shanghai Shenhua nem sajnálná a pénzt az elefántcsontparti támadótól, aki heti 300 ezer fontot keresne.
jan. 11
11:06
Videó: Bryant látványos zsákolása a kedd legjobb jelenete - NBA (She)
Hármas kísérlete nem jött be, de bement a palánk alá, hogy aztán látványos zsákolással két pontot szerezzen csapatának, a Los Angeles Lakersnek Kobe Bryant a Phoenix Suns elleni találkozón az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. Ezzel Bryant a forduló egyik legszebb kosarát érte el.
jan. 11
11:08
IFFHS: a spanyol focibajnokság volt a legerősebb 2011-ben (She)
A spanyol liga, azaz a Primera División volt a legerősebb futballbajnokság az elmúlt évben a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint. A labdarúgó NB I 54. a listán.
jan. 11
11:10
Kecskemét: Balog Marcell nem akar csalódást okozni Szabó Istvánnak (She)
Balog Marcell, a labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskemétbe januárban visszatérő 23 éves csatár elmondta: régóta várta, hogy újra a KTE-ben futballozhasson, és nem akar csalódást okozni Szabó Istvánnak.
jan. 11
11:12
Kulcsár Kornél szívesen igazolna a Haladásba (Agroinform)
A Haladás ajánlatot tett a 20 éves középpályásért, a Kaposvár azonban nem akarja őt áron alul eladni.
jan. 11
11:12
Premjer-liga: „A Dinamo biztos nem visszalépés Dzsudzsáknak” (She)
A keddi nap átigazolási szenzációja címet Oroszországban is elvitte az a hír, hogy Dzsudzsák Balázs az Anzsi Mahacskalából a Dinamo Moszkvába igazol – a sport.ru napi jegyzetében foglalkozott a klubváltással, elemezve az okokat, hogy a magyar szélső miért szerződik a fővárosba.
jan. 11
11:14
Andrea Petkovic hátsérülése miatt nem indul (Agroinform)
Hátsérülés miatt nem indul a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon Andrea Petkovic.

Keresés