2012. október 1. hétfő

okt. 1
0:12
Primera División: az Espanyol vendégeként is nyert az Atlético (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 6. fordulójában az Atlético Madrid egygólos győzelmet aratott Barcelonában az Espanyol vendégeként.
okt. 1
0:30
Eurofutball: gólt lőtt a volt fradista, száguld a Steaua (She)
Sorozatban negyedszer is nyert a Steaua a román labdarúgó-bajnokságban: a bukarestiek vasárnap este idegenben verték 2–1-re a Petrolult.
okt. 1
5:54
NFL: elképesztő végjátékban nyert az Eagles a Giants ellen (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 4. fordulójának vasárnap esti rangadóján a Philadelphia Eagles elképesztő izgalmakat hozó hajrában fektette két vállra a címvédő New York Giantset.
okt. 1
6:39
Beindult a pilótakeringő (Behaviour)
Sorsdöntő bejelentésekre került sor tegnap a Formula 1-ben. Előbb a McLaren jelentette be hivatalosan, hogy jövőre a mexikói csodagyerek, Sergio Perez lesz Jenson Button csapattársa, majd jött a Mercedes sajtóközleménye, miszerint a hároméves szerződést aláíró Lewis Hamilton váltja a hétszeres világbajnok Michael Schumacher a csapatnál. Utóbbi egyelőre állás nélkül maradt, ám a Perezt elveszítő…
okt. 1
6:41
Felemás első lépések a BL-ben (Behaviour)
Szombaton mindkét magyar férfi kézilabda-csapatunk elkezdte a szereplését a 2012/13-as Bajnokok Ligájának csoportmeccsein. Ugyan a nyáron jelentősen átalakuló két klub célkitűzései mások - a Veszprém a Final Four-ba, míg a Szeged a nyolcaddöntőbe vágyik -, azért mindkét csapat szeretne továbbjutni a csoportjából. Ehhez most a hazai magabiztos sikerével a Veszprém került közelebb, ám az idegenben…
okt. 1
6:43
Győr: édes élet! (Behaviour)
A Győr a honi labdarúgó NB I. 9. fordulójának nagy győztese: nem csak azért, mert a kör legnagyobb különbségű sikerét aratta a Pápa 6-0-s legyőzésével, hanem mert az üldözők közül az MTK, a Honvéd és a Videoton egyaránt botlott. A székesfehérváriak trénere, Paulo Sousa ezúttal nem problémázott a bírókkal, noha együttese sorozatban negyedik föllépését (harmadik bajnokiját) sem tudta megnyerni.
okt. 1
7:06
Hol folytatja Michael Schumacher? (Infostart)
Egyre vadabb találgatások látnak napvilágot Michael Schumacher jövőjét illetően. A hétszeres világbajnok Formula-1-es versenyző azt követően került a csapatot kereső pilóták képzeletbeli listájára, hogy csapata, a Mercedes pénteken bejelentette: Lewis Hamiltont szerződtették a helyére.
okt. 1
7:06
Átigazolás: egy év alatt a belga élvonalból Siófokon át a szerb harmadosztályig (She)
A szerb harmadosztályban szereplő Hajduk Beograd futballistája lett Bojan Bozsovics, aki több magyar klubban is futballozott az előző időszakban.
okt. 1
7:24
F1: Hülkenberg vagy Di Resta válthatja Massát a Ferrarinál (She)
Olasz lapértesülés szerint elképzelhető, hogy a német Nico Hülkenberg vagy a brit Paul Di Resta kerülhet a brazil Felipe Massa helyére a Formula-1-es Ferrari istállónál.
okt. 1
7:42
Argentína: a River 4-0-ra nyert az Arsenal otthonában (She)
Az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vasárnapi meccsein a legnagyobb különbségű győzelmet az Arsenalt idegenben 4–0-ra megverő River Plate aratta. Az élcsoportból egyik csapat sem tudott nyerni, sőt a Vélez ki is kapott, így a Newell's Old Boys maradt az élen.
okt. 1
8:00
Brazília: Fred kirobbanó formában - szárnyal a Flu (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában 1–0-ra nyert a Fluminense a Flamengo otthonában, ezzel már hat pont az előnye a tabella élén a második Atlético Mineiróval szemben.
okt. 1
8:18
Videó: komoly bunyó után átsétált a DAB a Miskolcon (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Dunaújváros 3–1-s győzelmet aratott Miskolcon a Mol Ligában, bár a hazaiak a mérkőzés előtt revansot kívántak venni az első fordulóban elszenvedett vereségért. A Peterdi–Gröschl–Kiss Ákos-trió azonban nem így gondolta, és egy-egy találatukkal megszerezték a három pontot az „acélbikák”. A „jegesmedvék” egyetlen góljának szerzője, Nagy Gergő a mérkőzést követően az…
okt. 1
8:20
MLS: Beckham visszatért, de a Galaxy nem nyert (She)
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) a Los Angeles Galaxy idegenben 1–1-es döntetlent játszott a Coloradóval. A vendégeknél egy hónapos kihagyás után ismét pályára lépett a bokasérüléséből felépülő David Beckham.
okt. 1
8:22
Átigazolás: tíz hónap után talált csapatot a volt Honvéd-csatár (She)
A szerb másodosztályban szereplő FK Bezanijához szerződött a legutóbbi szezonban a Budapest Honvédban futballozó Radiszlav Szekulics.
okt. 1
8:54
Tenisz: Babos két helyet javított a világranglistán (She)
Két helyet javított Babos Tímea a női tenisz-világranglistán. A magyar játékos már az 59. a rangsorban, Czink Melinda szintén top 100-asként a 94. Jani Réka 32 helyet rontott, Arn Gréta 13-at. Az élen továbbra is a fehérorosz Viktorija Azarenka áll.
okt. 1
9:30
Női kézi NB I: volt szövetségi kapitány érkezik Siófokra (She)
A Nemzeti Sport értesülései szerint Kiss Szilárd, a női kézilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya megegyezett a Siófokkal, és egy-két napon belül átveszi az NB I-ben legutóbb bronzérmet szerző együttes vezetését.
okt. 1
9:32
Rali: Turán Frigyes visszatér a világ élmezőnyébe (She)
Turán Frigyes és Zsiros Gábor visszatér a világ élmezőnyébe. A páros az IRC-sorozatba tesz kitérőt, ismét egy Ford Fiesta S2000 volánja mögött a San Remo-ralin.
okt. 1
9:48
Kosárlabda: vereséggel kezdték a spanyol bajnokságot Hangáék (She)
Hanga Ádám csapata, a Manresa vereséggel kezdte meg vasárnap a spanyol kosárlabda-bajnokság 2012–2013-as idényét.
okt. 1
10:06
Futsal: a harmadik helyen zártuk a Négy Nemzet Kupáját (She)
A magyar futsalválogatott vereséget szenvedett a házigazdáktól a Visegrádi Négy Nemzet Kupája utolsó játéknapján – adta hírül az mlsz.hu.
okt. 1
10:24
Úszás: Dánia rendezheti a 2013-as rövid pályás Eb-t (She)
Dánia lehet a házigazdája az úszók 2013-as rövid pályás Európa-bajnokságának.
okt. 1
10:26
Vasas: két hónap után távozott a portugál vezetőedző (She)
Távozott a labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Vasas vezetőedzője, Joaquim Machado Goncalves – adta hírül a klub hivatalos honlapja, a vasassc.hu.
okt. 1
11:00
Férfi kézilabda: Laluska Balázs lemondta a válogatottságot (She)
Laluska Balázs befejezi szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatottban – tájékoztatta a Magyar Kézilabda-szövetséget a kiváló játékos.
okt. 1
11:02
Videó: pompás góllal vezettek, mégis csak ikszeltek Beckhamék (She)
Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) a Los Angeles Galaxy idegenben 1–1-es döntetlent játszott a Coloradóval. A vendégek már a 10. percben vezetést szereztek Marcelo Sarvas révén, amire hat perccel később érkezett a válasz, Jaime Castrillón lőtte be az egyenlítő gólt. David Beckham, az LA Galaxy középpályása egy hónapos kihagyás után ismét pályára lépett, majd Bruce Arena vezetőedző…
okt. 1
11:04
Kajak-kenu: Paksy bejelentette, Ausztriában folytatja (She)
Ausztriában folytatja a kilencszeres világbajnok kajakos, Paksy Tímea, aki azt mondta: ha úgy adódik, az osztrák válogatottban is szerepel majd, de most elsősorban a civil életére koncentrál.
okt. 1
11:06
Vitorlázás: Majthényiék kilencedszer világbajnokok (She)
A Majthényi Szabolcs, Domokos András páros nyerte meg a Kaliforniában rendezett vitorlázó repülőhollandi-világbajnokságot.
okt. 1
11:18
Paksy Tímea Ausztriában folytatja (Infostart)
Ausztriában folytatja a kilencszeres világbajnok kajakos, Paksy Tímea, aki azt mondta: ha úgy adódik, az osztrák válogatottban is szerepel majd, de most elsősorban a civil életére koncentrál.
okt. 1
11:18
Tenisz: Mónaco beverekedte magát a top 10-be (She)
Nincs változás a férfi teniszezők világranglistájának élmezőnyében: továbbra is a svájci Roger Federer vezet a szerb Novak Djokovics és a brit Andy Murray előtt. A malajziai tornát megnyerő argentin Juan Mónaco beverekedte magát a top 10-be.
okt. 1
11:18
Laluska Balázs búcsúja a kézilabda-válogatottól (Metropol)
A 31 éves átlövő 2000-ben debütált a felnőtt válogatottban, 148 alkalommal lépett pályára, és 205 gólt szerzett.
okt. 1
11:20
Paksy Tímea Ausztriában folytatja (Metropol)
Ha úgy adódik, az osztrák válogatottban is szerepel majd, de most elsősorban a civil életére koncentrál a kajakos.
okt. 1
11:36
Kajak-kenu: Janicsot valóban 42 millióért vihetik a szerbek (She)
A Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára megerősítette: 150 ezer eurós kivásárlási árat jeleztek a szerbeknek Janics Natasa országváltása feltételéül. Ábrahám Attila a Digi Sport Reggeli start című műsorában jelezte, ebből a versenyző szegedi klubját is ki kell fizetni, amely szerinte jelképes összeg. Janics áráról még szavaz a sportág elnöksége.
okt. 1
11:38
Cozma-ügy: súlyosították a harmadrendű vádlott büntetését (She)
Részben megváltoztatta a jogerős ítéletet a Cozma-ügyben hétfőn a Kúria, és Sztojka Iván harmadrendű vádlott büntetését 8 évről 13 évre súlyosította.
okt. 1
11:40
BL: Kassai fúj Juhászék Málaga elleni csoportmeccsén (She)
Kassai Viktor vezeti az Anderlecht–Málaga találkozót a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A házigazda belga együttesnél futballozik Juhász Roland, a magyar válogatott középhátvédje.
okt. 1
11:54
Douchev-Janics 42 millió forintot ér (Metropol)
A magyar szövetség hozzájárulása is kell ahhoz, hogy a 2013-as világbajnokságon szerb színekben versenyezhessen.
okt. 1
11:56
Majthényiék kilencedszer világbajnokok (Metropol)
A Majthényi Szabolcs, Domokos András páros nyerte a kaliforniai Santa Cruzban rendezett vitorlázó repülőhollandi-vb-t.
okt. 1
12:12
Mainz: a menedzser a „brutális és lenyűgöző” Szalait éltette (She)
Christian Heidel, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Mainz 05 klubmenedzsere a vasárnap a Wolfsburg ellen idegenben megnyert bajnokin (0–2) gólt szerző Szalai Ádámot dicsérte.
okt. 1
12:14
Videó: parádés ollózás Deco asszisztjából a brazil bajnokin (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a Fluminense 1–0-ra nyert a Flamengo otthonában. A találkozó 18. percében Deco asszisztját Frederico Chaves Guedes gyönyörűen ollózta a kapu jobb alsó sarkába. Tekintse meg a parádés találatot!
okt. 1
12:16
Férfi vízilabda ob I: rajt a Honvéd előre hozott meccsével (She)
Jóllehet az első osztályú magyar férfi vízilabda-bajnokság hivatalosan október 13-án kezdődik, egy előre hozott mérkőzéssel már kedden elrajtol az ob I-es pontvadászat.
okt. 1
12:30
Hollandia: a magyar kapust megrémisztette társa sérülése (She)
A Babos Gábort foglalkoztató NEC Nijmegen a múlt héten kétszer is kikapott a Feyenoord labdarúgócsapatától. A rotterdami csapat szerdán a Holland Kupában, szombaton a bajnokságban is felülmúlta a magyar kapus együttesét. Utóbbi meccsen Evander Sno, a nijmegeniek középpályása megsérült.
okt. 1
12:48
MU: Rooney három ponttal számol Kolozsváron (She)
A Tottenham Hotspurtől elszenvedett hazai bajnoki vereség (2–3) után a román CFR Cluj elleni BL-csoportmeccsen készül javítani az angol Manchester United labdarúgócsapata. Wayne Rooney – aki 0–2-nél a szünetben állt be – azt mondta: győzelemre készül a keddi kolozsvári fellépésen.
okt. 1
12:50
DVSC-Teva: Méyé, Yannick és Ludánszki ismét edzésbe állt (She)
A DVSC-Teva három, sérülésből felépülő játékosa elkezdte az edzéseket – írja a dvsc.hu.
okt. 1
13:06
Kassai vezeti az Anderlecht-Málaga BL-meccset (Infostart)
Kassai Viktor lesz a vezetőbíró a szerdai Anderlecht-Málaga találkozón a labdarúgó Bajnokok Ligájában.
okt. 1
13:06
Légiósok: Buzsáky valószínűleg nem lesz a Portsmouth játékosa (She)
Michael Appleton, az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Portsmouth menedzsere attól fél, hogy nem fogják tudni átigazolni Buzsáky Ákost (aki csütörtök óta próbajátékon szerepel az együttesnél). A magyar középpályás szívesen igazolna a Pompeyhez, ám a sok sérült miatt minden bizonnyal másik posztra szerződtet játékost az együttes.
okt. 1
13:06
Kassai kapta Juhászék meccsét (Metropol)
Kassai Viktor lesz a vezetőbíró a szerdai Anderlecht-Málaga találkozón a labdarúgó Bajnokok Ligájában.
okt. 1
13:08
Sportcsillagok Fala: Berki és Pars letette kéznyomát (She)
A londoni olimpián egyformán aranyérmes Berki Krisztián tornász és Pars Krisztián kalapácsvető tenyérlenyomatával bővült hétfőn a Hemingway Alapítvány által létrehozott Magyar Sportcsillagok Fala.
okt. 1
13:08
Berki és Pars letette kéznyomát (Metropol)
Mostanáig több mint 150 olimpiai és világbajnok, illetve érmes "tenyerelt" már a Testnevelési Főiskola aulájában.
okt. 1
13:24
Kézilabda: az ügyvéd szerint Karabaticék nem csaltak (She)
A világ egyik legjobb kézilabdázójának tartott, olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia Nicola Karabatic, valamint testvére, Luca ügyvédje hétfőn elismerte, hogy a két játékos kötött fogadást egy mérkőzésre, ám tagadta, hogy manipulálták volna a végeredményt.
okt. 1
13:42
Eredivisie: a Roda trénere mérges Kádár kiállítása miatt (She)
Ruud Brood, a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Roda trénere kissé mérges volt Kádár Tamás vasárnapi kiállítása miatt. A magyar védőt a Groningen elleni bajnoki 18. percében állították ki, csapata végül 3–2-re kikapott.
okt. 1
14:00
Man. City: Az angol játékosokkal kivételeznek a bírók - Agüero (She)
A Manchester City argentin labdarúgója, Sergio Agüero szerint az angol játékosok a légiósokkal szemben előjogokat élveznek a játékvezetőknél a Premier League-ben. A gólerős csatárnál az csapta ki a biztosítékot, hogy a Fulham elleni bajnokin elmaradt egy büntetőt jelentő játékvezető ítélet, amit a házigazdák megkaptak.
okt. 1
14:09
Szerdán egyeztethetnek Janics távozásáról (Behaviour)
Ábrahám Attila megerősítette: a Magyar Kajak-Kenu Szövetség nagyságrendileg 150 ezer eurót kér azért, hogy Douchev-Janics Natasa szerb színekben folytathassa pályafutását, s erről szerdán Szegeden egyeztethetnek a szerbekkel. A főtitkár a Digi Sport Reggeli Start című műsorában hétfőn beszélt erről, s egyben mind a négy olyan magyar női kajakos esetéről, akikről nyilvánosságra került, hogy a…
okt. 1
14:18
BL: a sérült Robben nem játszik a BATE Boriszov ellen (She)
Nem lép pályára a BATE Boriszov ellen kedden labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Bayern München szélsője, Arjen Robben, mivel a holland játékos korábbi izomsérülése még nem jött rendbe.

Keresés