2013. január 14. hétfő

jan. 14
0:03
Ligue 1: hat bajnoki után a Marseille ellen nyert a Sochaux (She)
A francia labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában az Olympique Marseille 3–1-re kikapott a Sochaux vendégeként, így lépéshátrányba került a Lyon, PSG duóval szemben. A forduló előtt még kiesőhelyen tanyázó Sochaux már a szünetben 2–0-ra vezetett, sőt a második félidő első percében Jérémy Morel öngólja után már 3–0-ra vezetett, a Marseille-nek a folytatásban pedig már csak az eredmény kozmetikázására…
jan. 14
0:07
Felkészülés: beindult a ghánai henger, 0-2-ről 4-2 (She)
Sorra játsszák mérkőzéseiket az Afrikai Nemzetek Kupájára készülő labdarúgó-válogatottak: a kontinenstorna egyik nagy esélyese, Ghána 4–2-re győzte le Abu-Dzabiban Tunéziát. A tunéziaiak Isszam Dzsemaa két góljával 2–0-s előnybe kerültek, de a ghánaiak beindultak: Albert Adomah, John Boye, Mubarak Wakaso és Asamoah Gyan góljai révén fordítani tudtak.
jan. 14
0:21
NS: Gyurta tette és vallomása; Rajczi fura dolga; mit mond Mocsai? - hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfő számából ajánljuk:
jan. 14
2:09
NFL: magabiztos Pats-siker, vezéráldozattal (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) rájátszásának konferencia-elődöntőjében a New England Patriots hazai pályán 41–28-ra legyőzte a Houston Texanst. A győzelem ugyanakkor áldozatot is követelt, Rob Gronkowski ismét eltörte a karját, ebben a szezonban már nem játszhat.
jan. 14
3:03
Aus. Open: Sarapova „fiús” formában kezdte 2013-at (She)
A második kiemelt orosz gémet sem veszített az Olga Pucskova elleni nyitányon, de Venus Williams is csak egyet, így egy-egy győzelemre kerültek az egymás elleni szupermeccstől. Közben a 2011-es döntős Li Na is sikerrel vette az első kört.
jan. 14
4:51
Aus. Open: bolgár bánat - most sem robbant az „új Federer” (She)
A Brisbane-ben döntős Grigor Dimitrov szettet sem nyert az Australian Openen, miután a 32. kiemelt Julien Benneteau 6:4, 6:2, 6:4-gyel kiejtette. A bolgárok reménysége így viszont mostantól a szurkolásra koncentrálhat, új kedvese, Marija Sarapova ugyanis jóval messzebbre juthat.
jan. 14
6:21
Újpest: Iandoli maradna, de a Győr is érdeklődik (She)
Bár az ősszel Újpesten játszó olasz Alessandro Iandoli szívesen folytatná a tavaszi idényben is a lila-fehéreknél, a belga Sint-Truiden más klubokkal is tárgyalhat arról, hogy hol folytassa a balhátvéd.
jan. 14
6:39
NBA: a Lakers véget vetett vereségsorozatának (She)
A Los Angeles Lakers 113–93-ra legyőzte a Cleveland Cavalierst az NBA legutóbbi játéknapján, ezzel megszakította hatmérkőzéses vereségsorozatát. New Yorkban a Knicks és a Nets szurkolói is örülhettek, előbbi a New Orleanst, a Brooklyn az Indianát győzte le.
jan. 14
6:57
Aus. Open: Djokovics francia adogatógép ellen melegített a triplázásra (She)
A felső negyed két legelőkelőbben rangsorolt játékosa, Novak Djokovics és Tomás Berdych is vesztett szett nélkül jutott a második fordulóba.
jan. 14
6:57
Ki állítja meg Serenát? (Behaviour)
Ma Melbourne-ben elkezdődnek a küzdelmek a 101. ausztrál nyílt teniszbajnokságon, az idei első Grand Slam-tornán. A hölgyek mezőnyében Babos Tímea és Czink Melinda alanyi jogon, míg Arn Gréta három, selejtezős győzelmet követően került a 128-as elitmezőnybe. Az Australian Open nagy kérdése, vajon megakadályozhatja-e valaki Serena Williams és Novak Djokovics triplázását...
jan. 14
6:59
Az eső nehezítette a Dakar újabb szakaszát (Behaviour)
Meglehetősen ráfért a mezőnyre a tegnapi pihenőnap a 2013-as Dakaron, ugyanis a szombati nap előbb lerövidítették, majd félbe is szakították a hatalmas esőzések miatt a hetedik szakaszt. Hogy milyen állapotok uralkodtak arrafelé, legyen elég a szervezők egy jelzője: armageddon. Igaz, ezúttal Bruce Willis nélkül...
jan. 14
7:15
Man. City: a klub fellebbez Kompany piros lapja ellen (She)
A Manchester City fellebbez Vincent Kompany Arsenal elleni mérkőzésen kapott piros lapja miatt, jelezte Roberto Mancini, a klub menedzsere.
jan. 14
7:15
Jakabos Debrecenben találhat végre klubot (Behaviour)
Január végéig adott gondolkodási időt egymásnak a Debreceni Sportcentrum és Jakabos Zsuzsanna az úszó cívisvárosba igazolása kapcsán.
jan. 14
7:17
Manchester: dupla öröm (Behaviour)
A Manchester United nyert a Liverpool elleni rangadón, a Real Madrid megint csak szenvedett a pályán, a Juventus pedig csak ikszelt a Parma otthonában. Avagy mi történt a hétvégén a három nagy bajnokságban, vagyis az angol, a spanyol és az olasz ligában.
jan. 14
7:19
Gyurta Dániel átadta az emlékérmet Dale Oen családjának (Behaviour)
Norvégiában nagy visszhangot váltott ki Gyurta Dániel gesztusa, a norvég sajtó külön is méltatta, a helyszínen pedig négyezren tapsolták meg a magyar olimpiai bajnokot azon a szombat esti, hamari ünnepségen, amelyen átnyújtotta az emlékérmet a tavaly elhunyt barát, az olimpiai második, világ- és Európa-bajnok versenyzőtárs Alexander Dale Oen családjának.
jan. 14
7:33
Tenisz: Tomicnak 21 helyet ért a sydneyi győzelem (She)
Nem csúszott ki az első százból a francia Gaël Monfils a férfi teniszranglistán, a 99. helyről ugyanis a múlt héten feljött a 86.-ra. A sydneyi férfitornát megnyerő Bernard Tomic a 21 helyet javítva a 43. helyre jött fel. Az első 30 helyen nem történt változás.
jan. 14
7:51
Paks: Kulcsárt kiengedték a kórházból, nyárig nem játszhat (She)
Hazatért a székesfehérvári kórházból Kulcsár Dávid, akinek a bal térdében a napokban operálták meg a teremfocizás közben elszakadt keresztszalagot. Az MVM Paks 24 esztendős középpályása hathetes pihenést követően kezdheti el a rehabilitációt, s előreláthatólag a nyáron csatlakozhat a kerethez.
jan. 14
8:09
Autósport: Bianchi nyert Massa gokartgáláján (She)
A Force India tavalyi tartalék pilótája, Jules Bianchi nyerte meg a Felipe Massa által megrendezett hagyományos jótékonysági gokartgálát Brazíliában. A két futamból álló viadalon Massán kívül  a tavalyi F1-es mezőnyből Fernando Alonso, Bruno Senna és Kobajasi Kamui is részt vett.
jan. 14
8:09
Könnyedén győzött a Barcelona (Metropol)
A listavezető FC Barcelona könnyedén, 3-1-re nyert az ötödik helyen álló Málaga otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának vasárnapi rangadóján.
jan. 14
8:09
Sarapova kiütéssel nyitott Melbourne-ben (Agroinform)
A második helyen kiemelt orosz gémet sem veszítve jutott túl az első körön az év első Grand Slam tornáján.
jan. 14
8:27
Férfi kézi-vb: az ausztrálok következnek - a hétfői program (She)
Hétfőn hat mérkőzéssel folytatódik a spanyolországi férfi kézilabda-világbajnokság programja. Első ránézésre mind a hat találkozónak van egyértelmű esélyese, de a C-csoport első fordulójának eredményei alapján Fehéroroszországot korai lenne leírni. Remélhetőleg a magyar válogatottnak nem lesz gondja a nyitó meccsén Horvátországtól 23 pontos vereséget szenvedő Ausztrália ellen.
jan. 14
8:45
Videó: a Miskolc kiütéses vereséget mért az Újpestre (She)
A Mol Liga alapszakaszának 36. fordulójában az Újpest megsemmisítő vereséget szenvedett a Miskolci Jegesmedvéktől. Az újpestiek trénere, Ancsin János szerint a szezon egyik legrosszabb meccsét játszották, míg Tim Kehler, miskolciak edzője nem számított ilyen jó eredményre.
jan. 14
8:45
Djokovics és Berdych is szettveszteség nélkül melegített be (Agroinform)
A spanyol Fernando Verdasco és honfitársa, Nicolás Almagro viszont ötszettes csatára kényszerült.
jan. 14
9:21
IFFHS: Proenca a legjobb 2012-es játékvezető, Kassai a 4. (She)
A portugál Pedro Proenca nagy fölénnyel nyerte meg a labdarúgás statisztikáival és történelmével foglalkozó szervezet, az IFFHS legfrissebb, hétfőn publikált szavazását a világ legjobb játékvezetőjéről 2012-ben. A listán negyedik helyen végzett a tavalyi győztes Kassai Viktor.
jan. 14
9:22
Gyurta négy napig tanult norvégul (Agroinform)
Gyurta Dániel a hamari sportgálán anyanyelvükön köszöntötte a megjelenteket és Alexander Dale Oen hozzátartozóit.
jan. 14
9:23
Boksz: Pacquiaónak nem kell felhozó meccs Márquez előtt (She)
Bár úgy hírlik, Manny Pacquiao egy áprilisi makaói gálán Juan Manuel Márquezzel egy napon, de nem egymás ellen lépne szorítóba, Freddie Roach, az ökölvívó edzője cáfolja az erről szóló pletykákat.
jan. 14
9:39
NB I: a klubok és az MLSZ is elutasította a karrieralap első tervét (She)
A Nemzeti Sport Online már korábban foglalkozott a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének javaslatával, amely egy karrieralap létrehozásáról szól, de első körben a klubok és a Magyar Labdarúgó-szövetség sem fogadta el a tervezetet.
jan. 14
9:39
Proenca 2012 legjobb játékvezetője, Kassai a negyedik (Agroinform)
A portugál Pedro Proenca nagyon fölényesen nyerte az IFFHS szavazását a játékvezetők kategóriájában.
jan. 14
9:57
NFL: egy meccsel hosszabb lett a védőlegenda pályafutása (Metropol)
Története egyik legfagyosabb playoff-meccsét játszotta és veszítette el a Denver az Amerikai futballban.
jan. 14
9:57
Magyar érmek a szegedi teke világranglista-versenyen (Agroinform)
Karsai László q második, Zapletán Zsombor a harmadik helyen végzett a Szegeden megrendezett nemzetközi tekeversenyen.
jan. 14
10:15
Kassai negyedik a legjobbak listáján (Infostart)
A 2011-ben a világ legjobbjának választott Kassai Viktor 2012-ben a negyedik lett a játékvezetők rangsorában a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet, az IFFHS szerint, melynél a portugál Pedro Proenca végzett az élen.
jan. 14
10:15
Teke: magyar érmek a szegedi ranglistaversenyen (She)
Karsai László a második, Zapletán Zsombor pedig a harmadik helyen végzett a Szegeden megrendezett nemzetközi, világranglista-pontokat adó tekeversenyen.
jan. 14
10:15
Djokovic győzelemmel kezdett Ausztráliában (Metropol)
Sorozatban harmadik diadalára készül a szerb Novak Djokovic a 101. ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 14
10:16
Jani Réka nyerte az antalyai tornát (Agroinform)
Az első helyen magyar teniszezőnő győzött a törkországi antalyai ITF-tornán.
jan. 14
10:17
Proenca a legjobb játékvezető (Metropol)
A labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet szerint Kassai a negyedik legjobb.
jan. 14
10:18
A Cleveland ellen javított gyászos mérlegén a Lakers (Agroinform)
Ugyan Kobe Bryanték még mindig jócskán 50% alatt vannak, de vasárnap legalább legyőzték a Clevelandet.
jan. 14
10:33
Férfi kézi: nyártól spanyol edző irányít Szegeden - hivatalos (She)
Vasárnap késő este Madridban, a világbajnokság helyszínén a Pick Szeged vezetése és Juan Carlos Pastor aláírta az új tréner szerződését: a spanyol edző megállapodása a nyártól 2+2 évre szól – tájékoztatott közleményében a klub.
jan. 14
10:35
Haladás: súlyos sérülés; Pakson tesztelik a középpályást (She)
Szerda óta készül a tavaszi szezonra az NB II Nyugati csoportjában szereplő Szombathelyi Haladás II., amely Fider Ádámot sérülés miatt hosszú hetekre elveszítette, Horváth Detre pedig az NB I-es Paksnál szerepel próbajátékon – adta hírül a haladas.hu.
jan. 14
10:51
Szegeden is a spanyol vonalban bíznak, Juan Carlos Pastor váltja Skaliczkit (Agroinform)
A spanyol válogatottal világbajnok Juan Carlos Pastor veszi át a nyártól a Pick Szeged vezetőedzői posztját.
jan. 14
11:09
Videó: ezt nem hiszi el, aki nem látta - elképesztő kosárra dobás (She)
A Utah Jazz–Atlanta Hawks NBA-mérkőzés szünetében egy szurkolóknak szervezett dobóverseny keretében elképesztő dolog történt. Az egyik Hawks-fan dobott kosárra a félpályáról, a labda jó irányba repült, de a gyűrű és a tábla közötti fémen megállt, majd a háló megrántásával bepottyant a gyűrűbe.
jan. 14
11:09
Nincs meglepetés: a Patriots fölényesen győzve jutott főcsoportdöntőbe (Agroinform)
A Houston egy félidő erejéig tartotta a lépést a hazaiakkal, de a másodikban már nem voltak ellenfél a Pats számára.
jan. 14
11:11
Jó, hogy van ausztrál kézilabda, de a küzdelmekbe nem szólnak bele - Juhász István (Agroinform)
A magyar válogatott másodedzője szerint a hétfő esti ellenfél nem nehezítheti meg a magyar csapat dolgát.
jan. 14
11:27
Ökölvívás: részegen karambolozott Tomasz Adamek (She)
Három autó sérült meg szombat este New Yorkban egy karambol során, amelyben az egyik érintett az ökölvívó Tomasz Adamek 2010-es Inifinitije volt. A bökkenő csupán annyi, hogy a másik két járművet nem vezette senki, ugyanis parkoltak, amikor a lengyel bunyós kanyarodásnál, a saját sávját elhagyva, beléjük hajtott.
jan. 14
11:29
Jégkorong, Mol Liga: elmarad a Miskolc hétfői meccse (She)
A rendkívül veszélyes és rossz útviszonyok miatt elmarad a hétfőre kiírt Nové Zámky–Miskolci Jegesmedvék mérkőzés a jégkorong Mol Ligában.
jan. 14
11:45
Videó: Jack Nicholson meccs közben int búcsút a Lakersnek (She)
A Los Angeles Lakersnek nem úgy megy az utóbbi időben, ahogy azt korábban megszokhatták a szurkolók. A nyugati parti kirakatcsapatnak nemcsak a csapatban játszó játékosok a sztárjai, a mérkőzésre kilátogató nézők közt is rendre megbújik egy-egy híresség. Ezúttal Adam Sandlert és Jack Nicholsont vélte felfedezni a kamera. A korábbi Jokernek azonban nem tetszett, amit látott, mérkőzés közben ugyanis…
jan. 14
11:46
Kovács Niki újra a dobogón végzett (Agroinform)
Újabb bravúros eredményt ért el Kovács Niki, aki a katari bajnokságban harmadik helyen végzett.
jan. 14
11:47
Australian Open: Hantuchová már az első nap kiesett (She)
Már az első körben búcsúzott a női egyes küzdelmeitől Daniela Hantuchová, a szlovákok kiválósága a Melbourne-ben zajló ausztrál nemzetközi bajnokságon. A 2008-ban elődöntős teniszező vesztét Csan Jüng-csan okozta, aki három hektikus szett során nyerte meg a mérkőzést. A tajvani játékos ellenfele a következő körben az Ana Ivanovics–Czink Melinda párharc győztese lesz.
jan. 14
11:49
NB II: Szapor távozik, Dirk Berger irányít a Vasasnál (She)
A Vasas Futball Club Kft a mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott Szapor Gáborral, az NB II-es labdarúgó csapat vezetőedzőjével. A Vasas NB II-es labdarúgó csapatának felkészülése Dirk Berger szakmai irányításával folytatódik tovább – adta hírül a vasasfutballclub.hu.
jan. 14
11:51
Férfi kézi-vb: idősek-fiatalok 2-2 - Harsányi Gergely naplója (She)
A magyar válogatott játékosai a spanyolországi világbajnokság előtt szavazással döntötték el, hogy ki lépjen a sérülés miatt távol maradó Ilyés Ferenc csapatkapitány helyébe. A csapat a Grundfos-Tatabánya jobbszélsőjének, Harsányi Gergelynek szavazott bizalmat. A Nemzeti Sport Online mindennap beszámol az új csapatkapitány világbajnoki tapasztalatairól.
jan. 14
12:03
Német edző a Vasas focicsapatánál (Metropol)
Dirk Berger lesz a vezetőedző a tavaszi szezonban, miután a csapat hétfőn szerződést bontott Szapor Gáborral.

Keresés