2013. január 26. szombat

jan. 26
0:03
NS: Iváncsik Gergő beszél a döntéséről; magyar játékvezetők Törökországban - szombat (She)
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.
jan. 26
0:21
Futsal NB I: Csömörön aratta idei első győzelmét az UTC (She)
Az UTC 5–4-re nyert a Rubeola FC Csömör vendégeként a futsal NB I 19. fordulójának nyitó mérkőzésén. A szegediek 2013-ban – egy döntetlen és két vereség után – először tudtak győzni.
jan. 26
0:25
Férfi kosár Euroliga: a Real és a Siena továbbra is hibátlan (She)
A Real Madrid és a Montepaschi Siena megőrizte veretlenségét a férfi kosárlabda Euroliga középdöntőjében, a Málagával szemben otthon alulmaradó CSZKA Moszkva viszont már nem hibátlan.
jan. 26
1:15
PMFC: rengetegen akartak segíteni Rakaczki Bencének (She)
Ahogy korábban írtuk, a labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC véradást szervezett Rakaczki Bencének. A klub a hivatalos honlapján mondott köszönetet minden véradónak, akik közt megjelent a pécsi csapat játékosa, Balogh Béla és a klub ügyvezetője, Feleki Attila is. A fiatal, leukémiás játékost január 29-én műtik.
jan. 26
2:27
A dánok játszanak az aranyért a spanyolokkal (Metropol)
A londoni olimpián harmadik helyezett horvátok legyőzésével verekedték be magukat a döntőbe.
jan. 26
2:45
Megműtötték Iker Casillas kezét (Metropol)
A Valencia elleni, szerda esti labdarúgó Spanyol Király Kupa-negyeddöntőben eltörött a kézközépcsontja.
jan. 26
6:57
DVTK: azerbajdzsáni csapat teszteli a szerb légióst (She)
Szavo Rakovics, a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK szerb játékosa borsodi sajtóinformáció szerint egy azerbajdzsáni csapathoz utazott próbajátékra.
jan. 26
6:57
Két sima, egy fordított (Behaviour)
Arra igazán senki sem számított, hogy ennyire sima meccseket rendeznek az elődöntőkben. A hölgyeknél a címvédő, világelső Viktorija Azarenka könnyű győzelme Sloane Stephens ellen várható volt, ám az már világszenzáció, hogy a kínai Li Na szinte átgyalogolt Marija Sarapován. A férfiaknál David Ferrernek még epizódjai sem voltak Novak Djokovics ellen.
jan. 26
6:59
Kolonicsról nevezték el a gubacsi víziközpontot (Behaviour)
A 2008-ban elhunyt kétszeres olimpiai bajnok Kolonics Györgyről nevezték el a csepeli Gubacsi Szabadidős Vízi Turisztikai Központot. Kolonics György 36 éves korában, 2008. július 15-én, edzés közben hunyt el. A későbbi hivatalos jelentés szerint halála természetes módon, szívtágulattal járó szívizombetegség miatt következett be.
jan. 26
7:01
Életveszély várhatja a Bamako résztvevőit (Behaviour)
Mindenféle figyelmeztetés ellenére elrajtolt tegnap a Budapest Kongresszusi Központ elől a Budapest-Bamako futam, amelyen 40 ország mintegy 420 indulója vesz részt. A versenyzők és túrakategória résztvevői Magyarországról indulva a Szlovénia-Olaszország-Franciaország-Spanyolország-Marokkó-Mauritánia-Szenegál-Bissau-Guinea útvonalon haladnak, és a futam - a kialakult háborús helyzet miatt -…
jan. 26
7:15
MLS: Paulo Sousa nem kapott munkavállalási engedélyt - sajtóhír (She)
Az amerikai sajtó továbbra is találgatja, hogy miért nem a korábban biztos befutónak tartott Paulo Sousa lett az amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő New York Red Bulls vezetőedzője. A New York Post értesülései szerint a portugál tréner nem kapott munkavállalási engedélyt.
jan. 26
7:15
Anyagi gondokkal küzd az Ausztrál Nagydíj (Behaviour)
Noha az idei Formula 1-es világbajnokság nyitánya még messze van, sőt, a csapatok 2013-as autóinak premierje sem történt meg, a háttérben már igencsak magasra csapnak az izgalom hullámai. A 2013-as versenynaptár már készen áll, ám még ma sem lehet pontosan tudni, vajon véglegesnek lehet-e tekinteni, vagy sem. De nézzük, melyik helyszínek felett lebeg Damoklész kardja, illetve melyek azok, melyek…
jan. 26
7:17
"Végre legyőztem Rogert" (Behaviour)
Tegnap már az Australian Open-hez méltó elődöntőt rendeztek Melbourne-ben, ahol egy hihetetlen ötszettes csatát követően esett ki korunk legnagyobb teniszezője, Roger Federer. Legyőzője, a londoni olimpia és a US Open bajnoka, Andy Murray abban bízik, képes lesz kipihennie magát a Novak Djokovics elleni fináléra.
jan. 26
8:09
NBA: nyert a Lakers, kétszeri hosszabbítás Atlantában (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapjának legjobb meccsét Atlantában rendezték, ahol a Hawks kétszeri hosszabbításban nyert 123–111-re a második ráadásra kifulladó Boston ellen. A Miami otthon nyert a Detroit, a Chicago a Golden State, a Los Angeles Lakers a Utah ellen. A San Antonio Dallasban, az Oklahoma Sacramentóban szaporította a győzelmei számát.
jan. 26
8:27
NHL: a Devils a Capitals ellen is megőrizte veretlenségét (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 7. játéknapján is megőrizte veretlenségét – a Keleti főcsoportban egyedüliként – a New Jersey Devils, amely a Washingtont verte meg Ilja Kovalcsuk góljával hosszabbításban 3–2-re. Gólzáporos meccsen nyert a Tampa Bay az Ottawa ellen, de nem unatkozhattak a Detroit szurkolói sem a Minnesota ellen elért siker alkalmával. A játéknap legsimább meccsén a…
jan. 26
8:45
Videó: Aranycsapat-relikviák, Beckenbauer-zokni, NBA-szerelem (She)
Az Egyesült Államokban minden metropoliszban vannak Lakers szurkolói csoportok – mondja Török Péter sportújságíró, a Nemzeti Sport Vasárnapi vendége, akinek egészen tekintélyes gyűjteménye van Aranycsapat-relikviákból. Az NSO Tv beharangozó videójában a Lakers pocsék formája a fő téma.
jan. 26
8:45
Djokovic visszavághat Murraynek a US Open-döntőért (Metropol)
Kettejük külön párharcában a 25 éves belgrádi "vasember" vezet 10-7-re.
jan. 26
9:21
Videó: ollózós gól a javából, a River Plate előadásában (She)
Ariel Rojas, az argentin River Plate labdarúgója igen látványos gólt szerzett a Racing elleni felkészülési mérkőzésen. Rojassaját magának pörgetett fel egy labdát, ami ollózva, nagy erővel lőtt az ellenfél kapujába.
jan. 26
9:39
Videó: mini tiki-taka, ezúttal a szenátoroktól a hokipályán (She)
Látványos passzok után ütött gólt Kyle Turris, az Ottawa Senators jégkorongozója a Tampa Bay Lightning elleni NHL-mérkőzésen. Az akció két passzból állt, a Tampának esélye sem volt.
jan. 26
9:57
Felkészülés: Hali-ZTE derbi, pályán a DVSC - mai program (She)
Ma több NB I-es labdarúgócsapat is felkészülési meccset játszik. Ebben a szezonban a bajnokságban nem rendeznek nyugat-magyarországi rangadót a Haladás és a jelenleg másodosztályú Zalaegerszeg között, de edzőmeccsen ma találkozik a két szomszédvár csapata. A DVSC-Tevára két meccs is vár a Szpartak Zlatibor ellen, a Diósgyőr a Balmazújvárost fogadja – mai program.
jan. 26
10:33
Férfi kézi-vb: olvasóink Nagy Lászlót és Miklert látták a legjobbnak (She)
A magyar férfi kézilabda-válogatott hatalmas küzdelemben elveszítette a Dánia elleni negyeddöntőt, így a nyolcadik helyen végzett a 2013-as világbajnokságon. Szokás szerint kinyitottuk az osztályozókönyvet, és értékeltünk az olvasók segítségével: az eredmények alapján Nagy László és Mikler Roland bizonyult a legjobbnak. Rajtuk kívül még Szöllősi Szabolcs kapott nyolcasnál jobb osztályzatot.
jan. 26
10:35
Videó: még LeBron James is a szurkoló nyakába ugrott (She)
A 75 ezer dolláros dobás – ez is lehetne a címe az alábbi jelenetnek, amelyben egy Miami Heat drukker a félpályáról dobott kosarat egy játék keretében. Ezért a bravúrért 75 ezer dollárt kapott, és a végén még LeBron James is „megérkezett" a szurkoló nyakába…
jan. 26
10:37
Női kézi: a Győr megerősítette Lekicsék távozását (She)
A Győri Audi ETO KC hivatalos honlapján megerősítette a Nemzeti Sport korábbi információit: Kovacsics Anikó szerződést hosszabbít (2+1 év), a szerb Andrea Lekics és a montenegrói Jovanka Radicsevics viszont nyáron távozik, a francia Raphaelle Tervel pedig később hozza meg végleges döntését a folytatásról.
jan. 26
10:51
Labdarúgás: Tőzsérék Torinóban, Szalai Stieber ellen, FA-kupa - szombati program (She)
Tőzsér Dániel is tagja a Genoa labdarúgócsapatának Torinóba utazó 21 fős keretének, a magyar középpályás együttese szombat este a Serie A listavezetőjéhez, a Juventushoz látogat. A Bundesligában Stieber Zoltán (Fürth) és Szalai Ádám (Mainz) egymás ellen léphet pályára, Spanyolországban a BL-csapatok közül csak a Valencia játszik, Angliában pedig az FA-kupában küzdenek a csapatok a legjobb 16 közé…
jan. 26
11:09
"Dühít és elkeserít" - Iváncsik Gergő is lemondta a válogatottságot (Infostart)
Iváncsik Gergő ideiglenesen, egy évre lemondta szereplést a férfi kézilabda-válogatottban, amellyel a negyeddöntőig jutott a spanyolországi világbajnokságon.
jan. 26
11:27
Videó: Murray rendesen átejtette Federert - a nap ütése (She)
Nagy meccset játszott egymással Andy Murray és Roger Federer az Australian Open férfi egyesének elődöntőjében. A skót és a svájci teniszező parádés labdamenetek egész sorát váltotta. Ezek közül való az alábbi jelenet is, amelynek végén Andy Murray remek átemeléssel szerzett pontot – ez lett a játéknap legjobb ütése.
jan. 26
11:45
Ketten távoznak Győrből (Infostart)
Távozik a Győr női kézilabda-csapatától a szerb Andrea Lekics és a montenegrói Jovanka Radicsevics. A francia Raphaelle Tervel később hozza meg végleges döntését a folytatásról. A bajnoki címvédő klub meghosszabbította Kovacsics Anikó szerződését.
jan. 26
11:45
Férfi kézi: Valamit tennem kellett - Iváncsik Gergő (She)
Amint arról elsőként beszámoltunk: Iváncsik Gergő lemondta a szereplést a magyar kézilabda-válogatottban. A szélső a Nemzeti sport szombati számában adott interjúban beszélt az okokról.
jan. 26
11:47
Armstrong-ügy: az USADA határidőt szabott az együttműködésre (She)
Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) február 6-ig adott határidőt Lance Armstrongnak arra, hogy együttműködjön a szervezettel.
jan. 26
11:49
Oroszország: Dzsudzsákék edzője botrányt kavart a válogatott miatt (She)
Az orosz élvonalban szereplő Dinamo Moszkva labdarúgócsapatának vezetőedzője, Dan Petrescu hatalmas botrányt keltett Oroszországban, miután az orosz szövetségi kapitány, Fabio Capello kérése ellenére nem engedné el a kért időben a válogatott játékosokat, ami miatt viszont az olasz szakember új embereket hívott be a Dinamo-játékosok helyére – tudósít a ziare.com román oldal.
jan. 26
12:03
Felkészülés: a Paks kihagyta a ziccereit, ki is kapott (She)
A Paksi FC NB I-es labdarúgócsapata vereséget szenvedett az NB II-es Szigetszentmiklós otthonában a ma délelőtti felkészülési mérkőzésen.
jan. 26
12:21
Egyiptom: 21 vádlottat halálra ítélt a bíróság (She)
Halálra ítélt 21 vádlottat egy egyiptomi bíróság szombaton a 74 halálos áldozattal járó tavalyi Port-Szaíd-i futballkatasztrófa ügyében.
jan. 26
12:39
Mivel nem elégedett Mocsai Lajos? (Infostart)
A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elégedett azzal, hogy csapata a nyolcadik hellyel teljesítette a kitűzött célt a spanyolországi világbajnokságon. Mocsai Lajos szerint azonban rossz a lebonyolítás, mert a nemzeti csapat nehezebb riválisokkal csapott össze, mint az előtte végzett együttesek.
jan. 26
12:39
Videó: megúszta a brutális esést az alpesi síelő Kitzbühelben (She)
Nagy balesetet úszott meg Peter Fill a jelenleg is zajló kitzbüheli alpesisí-világkupa lesiklóversenyén. Az olasz sportoló kisodródott az egyik kanyarban, és a védőhálónak ütközött. A levegőben megperdült, majd visszazuhant a hóra.
jan. 26
12:41
Azarenka maradt Melbourne trónján (Infostart)
A címvédő fehérorosz Viktorija Azarenka nyerte a női egyes küzdelmeit az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a szombati döntőben három játszmában, 4:6, 6:4, 6:3-ra győzött a kínai Li Na ellen.
jan. 26
12:41
Felkészülés: ismét KTE-vereség, két új próbajátékos (She)
Második felkészülési mérkőzésén is vereséget szenvedett a Kecskeméti TE-Phoenix Mecano NB I-es labdarúgócsapata. Horváth Ferenc együttese a múlt szombati, Dunaújváros elleni 1–0-s vereség után most is hazai pályán kapott ki – 3–2-re az NB II-es Ceglédtől.
jan. 26
12:43
Aus. Open: Azarenka ismét elhódította a trófeát (She)
Szetthátrányból fordítva, végig fegyelmezetten teniszezve, ellenfele ápolási szüneteit és az Ausztrália Napjára rendezett tűzijátékot is „túlélve" nyerte meg Viktorija Azarenka az Australian Open 2013-as döntőjét. A címvédő két óra 40 perces csata végén 4:6, 6:4, 6:3-ra győzött Li Na ellen.
jan. 26
12:57
Kecskemét: argentin támadó középpályás érkezett (She)
A Kecskeméti TE NB I-es labdarúgócsapata másfél éves szerződést kötött a próbajátékon lévő argentin támadó középpályással, Edgardo Díazzal.
jan. 26
12:59
Felkészülés: 1500 néző, Seydi-dupla és sima DVTK-siker (She)
A Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata lejátszotta első téli felkészülési mérkőzését, a piros-fehérek 3–1-re legyőzték az NB II-es Balmazújvárost.
jan. 26
13:01
Videó: a Coulibaly-kérdés napokon belül eldől a Lokinál (She)
Javában zajlik a DVSC-Teva felkészülése a tavaszi rajtra. A labdarúgó NB I címvédőjének ezúttal nem volt pénze külföldi edzőtáborra, és Kondás Elemér vezetőedzőtől azt is megtudtuk, hogy az Adamo Coulibaly esetleges eligazolását illető kérdés napokon belül eldől.
jan. 26
13:03
Felkészülés: a Puskás Akadémia megverte a Honvédot (She)
A Budapest Honvéd labdarúgócsapata Felcsúton lépett pályára felkészülési meccsen az NB II-es Puskás Akadémia ellen. A meccset 1–0-ra a másodosztályú csapat nyerte.
jan. 26
13:15
Felkészülés: az Eger 1-0-ra kikapott az NB II-es Szolnoktól (She)
Az Egri FC NB I-es labdarúgócsapata 1-0-s vereséget szenvedett az NB II-es Szolnoki MÁV FC-től felkészülési mérkőzésen.
jan. 26
13:33
Felkészülés: a Haladás 4-1-re nyert a ZTE ellen (She)
A Haladás labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 4–1-re győzött a szomszédvár, az NB II-es ZTE ellen.
jan. 26
13:33
Azarenka megvédte címét (Metropol)
Az összecsapás, amely során Li Nát kétszer is ápolni kellett, 2 óra 40 percig tartott.
jan. 26
13:35
Felkészülés: Beliczky góllal mutatkozott be Pápán (She)
A Lombard FC Pápa NB I-es labdarúgócsapata lejátszotta első hazai, egyben második felkészülési mérkőzését.
jan. 26
13:51
Felkészülés: Fótyik is betalált, kiütéses KBSC-győzelem (She)
A labdarúgó NB II Keleti-csoportban szereplő Kazincbarcika könnyed, 6–0-s győzelmet aratott a Farkas István Emléktorna keretében az NB III-as Bükkábrány ellen.
jan. 26
13:53
Alpesi sí: az olasz Paris nyerte Kitzbühelben a lesiklást (She)
Az ausztriai Kitzbühelben folytatódott a férfi alpesi sízők világkupa-sorozata. A szombati lesiklást az olasz Dominik Paris nyerte a kanadai Erik Guay és az osztrák Hannes Reichelt előtt.
jan. 26
14:27
Felkészülés: Bódi és Korhut góljával nyert a Loki (She)
A DVSC-Teva NB I-es labdarúgócsapata a mai első felkészülési mérkőzésén legyőzte a szabadkai Szpartak Zlatibor Vodát.
jan. 26
14:29
Alpesi sí: Vonn otthon tréfálta meg Mazét (She)
A szlovéniai Mariborban folytatódott a női alpesi sízők világkupa-sorozata. A szombati óriás-műlesiklást az amerikai Lindsey Vonn nyerte a szlovén Tina Maze és az osztrák Anna Fenninger előtt.
jan. 26
14:45
Férfi vízi ob I: tízgólos szegedi siker a Kaposvár ellen (She)
A férfi vízilabda ob I 15. fordulójában a listavezető szegediek hazai pályán 17–7-re legyőzték a sereghajtó, továbbra is pont nélküli kaposváriakat.

Keresés