2014. január 22. szerda

jan. 22
3:48
Aus. Open: Cibulková nyerte meg a kelet-európai csatát (She)
A 2009-es Roland Garros után másodszor jutott Grand Slam-elődöntőbe a szlovák Dominika Cibulková, aki Marija Sarapova legyőzése után ezúttal a román Simona Haleppel is elbánt. Mindössze egy óra kellett neki ahhoz, hogy 6:3, 6:0-al továbbjusson.
jan. 22
5:00
Aus. Open: a király után a királynő is elbukott (She)
Egyhuzamban hét vereség után, 2011 óta először le tudta győzni Agnieszka Radwanska az elmúlt két évben a női egyest megnyerő Viktorija Azarenkát az Australian Open női egyesének negyeddöntőjében. A rengeteg hibával játszó fehérorosz sorozatban megnyert 18 melbourne-i mérkőzés után kapott ki. A lengyel versenyző ellenfele az elődöntőben Dominika Cibulková lesz, akinek mindössze egy órára volt…
jan. 22
7:24
NHL: tíz győzelem után kapott ki otthon az Anaheim (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Nyugati főcsoport éllovasa, az Anaheim Ducks saját közönsége előtt 3–2-es vereséget szenvedett a Winnipeg Jetstől, így megszakadt tízmeccses hazai győzelmi sorozata. A New Jersey Devils hetet, Jaromír Jágr egy gólt ütött a St. Louis Bluesnak, a városi rangadón a New York Islanders 5–3-ra legyőzte a New York…
jan. 22
7:42
Hollandia: „Nem volt túl okos, amit Németh tett” - Tomasson (She)
A holland internetes portálok egybehangzó értékelése szerint Németh Krisztián kirohanása a játékvezető ellen (és az ebből következő piros lapja) volt a döntő faktor a Roda JC–AZ kupamérkőzésen. A magyar labdarúgót – aki aligha fogja megúszni a hosszabb eltiltást – edzője, Jon Dahl Tomasson sem dicsérte meg.
jan. 22
7:42
Nagy nem érti, miért nem váltott Mocsai (Metropol)
Nagy szerint a válogatott hosszú távon akkor lehet eredményes, ha a fiatalok minél több lehetőséget kapnak tétmeccseken.
jan. 22
7:44
Férfi kézi Eb: Ausztriával játszunk, de Izlandra is figyelünk - program (She)
Utolsó fordulójához érkezett a Dániában zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntője. A magyar válogatott akár még csoportharmadik is lehet, ehhez azonban lehetőleg minél több góllal le kell győznie Ausztriát, miközben Izland ugyancsak lehetőleg minél nagyobb különbséggel vereséget szenved a házigazda Dániától. A II. csoportban igazi ki-ki meccset vív majd Horvátország és Lengyelország…
jan. 22
8:00
NBA: Durant beállította egyéni csúcsát; javított a Miami (She)
A tengerentúli profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a címvédő az Oklahoma City Thunder saját közönsége előtt nyolcpontos különbséggel nyert a Portland Trail Blazers ellen. A hazaiaknál Kevin Durant sorozatban a nyolcadik meccsén termelt harminc vagy több pontot, amivel beállította saját egyéni csúcsát. A címvédő Miami Heat az Atlanta Hawks elleni vereség után…
jan. 22
8:02
NB II: Waltner Róbert aláírt Siófokon, Sitku Illés követheti (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a Kaposvárról távozó Waltner Róbert aláírta szezon végéig szóló szerződését a labdarúgó NB II-ben szereplő Siófoknál. A Balaton-partiaknál Sitku Illés is a kiszemeltek között van.
jan. 22
8:04
NB III: élvonalat is megjárt edző ült le az RKSK kispadjára (She)
A Nemzeti Sport információi szerint Zsivóczky Gyula lett a labdarúgó NB III Közép-csoportjában szereplő RKSK szakmai igazgatója.
jan. 22
8:18
NB III: élvonalt is megjárt edző ült le az RKSK kispadjára (She)
A Nemzeti Sport információi szerint Zsivóczky Gyula lett a labdarúgó NB III Középcsoportjában szereplő RKSK szakmai igazgatója.
jan. 22
8:36
U21: A középmezőnyben maradás sem rossz - Róth (She)
Korrekt módon köszönt el egymástól a Magyar Labdarúgó-szövetség és Róth Antal kedden, az U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője – legalábbis a szakember elmondása szerint. A nemzeti korosztályos együttest némi megszakítással majd' tíz évig irányító szakember a Nemzeti Sportnak beszélt az MLSZ döntéséről.
jan. 22
8:36
Radwanska legyőzte a címvédőt (Metropol)
"Ha tudnám, hogy csak annyira tudok játszani, mint ma, akkor azonnal abba kéne hagynom a teniszt."
jan. 22
8:38
MU: egyezség a Chelsea-vel, 40 millió Mata ára - sajtóhír (She)
Az angol Guardian információi szerint szóban megegyezett egymással a Chelsea és a Manchester United Juan Mata átigazolásáról. A Chelsea spanyol középpályása 40 millió fontért válthat klubot.
jan. 22
8:40
Real Madrid: Ronaldo lehet az adu a Rooney-játszmában (She)
A Real Madrid labdarúgócsapata 25 millió fontos vételi ajánlattal kopogtat a nyáron a Manchester Unitednél Wayne Rooney átigazolása érdekében – írja a brit The Telegraph.
jan. 22
8:42
Videó: két fronton kell bizonyítaniuk a fradistáknak (She)
A magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Pintér Attila harmadik keretedzését tartotta a telki edzőközpontban. Ezúttal is az NB I-ben szereplő játékosok voltak jelen, akik ilyenkor kiszakadnak saját klubjuk felkészüléséből. A Ferencváros két középpályása, Gyömbér Gábor és Holman Dávid ráadásul két fronton is hatalmas bizonyítási vággyal szerepel, hiszen a nemzeti csapat mellett saját…
jan. 22
8:54
A női címvédőt is legyőzték Melbourne-ben (Infostart)
A lengyel Agnieszka Radwanska három szettben legyőzte a címvédő fehérorosz Viktorija Azarenkát az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében.
jan. 22
8:54
Aus. Open: Nadal szenvedett, de kiejtette Dimitrovot (She)
Az Australian Open férfi egyesének negyeddöntőjében a világelső Rafael Nadal négy szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot, így pályafutása során negyedszer játszhat elődöntőt Melbourne-ben, ahol a Roger Federer–Andy Murray találkozó továbbjutója lesz az ellenfele.
jan. 22
8:56
Szocsi 2014: komolyan kell venni a terrorfenyegetést - Borkai (She)
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke szerint komolyan kell venni azt a terrorfenyegetést, amelyet a MOB és más országok olimpiai bizottsága kapott a közelgő szocsi játékok előtt. A fenyegetésről a Nemzeti Sport számolt be elsőként.
jan. 22
9:12
Gyász: elhunyt a Nyilasit Ezüstcipőre „lenyomó” csatársztár (She)
Gyászol a bolgár labdarúgás: 55 éves korában, szívroham következtében elhunyt az aranycipős volt válogatott csatár, Georgi Szlavkov.
jan. 22
9:12
Férfi kézilabda Eb: Szép befejezés vagy valami több is van a Mocsai-csapatban? (Agroinform)
Fölényes győzelem kellene Ausztria ellen, hogy a pénteki helyosztón is érdekeltek legyünk, de nem lesz egyszerű feladat.
jan. 22
9:14
Lombard: a Kecskemétről távozó védő Pápán készül (She)
Az NB I-ben szereplő Lombard Pápánál készül Koszó Balázs, a KTE-Phoenix Mecanóval nemrég szerződést bontó 25 éves védő –írja a papa-ma.hu.
jan. 22
9:14
Bundesliga: Tíz kérdés a Bundesliga tavaszi szezonja előtt (Agroinform)
Meddig lesz legyőzhetetlen a Bayern? Feltámad-e a Dortmund? Melyik Philipp Lahm igazi posztja?
jan. 22
9:30
Nadal szetthátrányból fordított Dimitrov ellen (Infostart)
A világelső Rafael Nadal szetthátrányból fordítva, 3 óra 37 perces mérkőzésen legyőzte szerdán a bolgár Grigor Dimitrovot az ausztrál nyílt teniszbajnokság szerdai negyeddöntőjében.
jan. 22
9:30
Videó: Ronaldo luftot ollóz, Bale Zidane-ként cselez (She)
Az Espanyol ellen, idegenben 1–0-ra megnyert Király-kupa-mérkőzésen a Real Madrid két sztárjának, Cristiano Ronaldónak és Gareth Bale-nek is voltak figyelemre méltó pillanatai, bár előbbinek ezúttal inkább bosszúság jutott. Tekintse meg összeállításunkat a jelenetekből!
jan. 22
9:30
Spanyol Király Kupa: Casillas megdöntötte saját rekordját, Ancelotti gratulált (Agroinform)
A Real Madrid 1-0-ra nyert az Espanyol otthonában a Spanyol Király Kupa negyeddöntőjének első meccsén.
jan. 22
9:32
Ajánló: a Videoton Marbellában, a Fradi otthon játszik - program (She)
Szerdán kilenc magyar élvonalbeli labdarúgócsapat is felkészülési mérkőzést vív. A DVTK a Balmazújvárossal, a Budapest Honvéd a Siófokkal, míg a Videoton a bolgár Lokomotiv Plovdivval találkozik. A Ferencváros a másodosztályú Dunaújvárost fogadja, a mérkőzést a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!
jan. 22
9:48
Videoton: többek játéka kérdéses, Gomes pályára küldené Álvarezt (She)
Szerda este 19 órától a bolgár Lokomotiv Plovdivval játszik felkészülési mérkőzést a Videoton. José Gomes, a székesfehérváriak vezetőedzője elmondta, a sérülésből felépülő Arturo Álvareznek legalább húsz percet szán a mai találkozón.
jan. 22
10:06
Férfi kézi Eb: csere - Ancsin helyett Zdolik a magyar keretben (She)
A térdsérüléssel bajlódó Ancsin Gábor helyére Zdolik Bencét cserélte be a magyar férfi kézilabda-válogatott az Ausztria elleni utolsó Európa-bajnoki középdöntő-mérkőzésre.
jan. 22
10:06
Nadal szetthátrányból fordított (Metropol)
Három és fél óra alatt győzte le Dimitrovot Ausztráliában.
jan. 22
10:06
Magyar válogatott: Két nap alatt sokat lehet tenni - Pintér Attila (Agroinform)
Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint ismét hasznos összetartást zártak.
jan. 22
10:08
PMFC: Feleki sem tudja, Matyi mire fordítja a bevételeket (She)
Továbbra is nagy a bizonytalanság a Pécsi MFC labdarúgócsapatánál: a klubra vevőt kereső tulajdonos, Matyi Dezső azt kérte, hogy a menedzsmenti jogokat ő gyakorolhassa, így Feleki Attila ügyvezető szerepe adminisztratív ügyintézésre korlátozódik.
jan. 22
10:10
Ajánló: pályán az MU, a Milan, a Barca és a PSG - program (She)
Ha a topligákban nem is, az országos kupaküzdelmekben jó néhány érdekes találkozóra sor kerül szerdán. Az angol Ligakupában a Manchester United egygólos hátrányból fut neki a Sunderland elleni visszavágónak, a spanyol Király-kupában a Barcelona a Levantéhoz látogat, amely a bajnokságban a hétvégén pontot rabolt tőle, míg az Olasz Kupában a Milan a városi rivális Intert búcsúztató Udinesét…
jan. 22
10:24
Bp. Honvéd: nyáron ingyen távozhat az alapember (She)
Nyáron ingyen távozhat a Budapest Honvédtól az alapembernek számító horvát védő, Ivan Lovric – derül ki a játékost képviselő FMF Hungary menedzseriroda hírleveléből.
jan. 22
10:24
Kevin Durant megállíthatatlan (Metropol)
Az Oklahoma Cityt erősítő Kevin Durant 46 pontot szórt a vendég Portlandnek.
jan. 22
10:24
Férfi kézilabda Eb: Ancsin térde nem bírta, Mocsainak cserélnie kellett (Agroinform)
A térdsérüléssel bajlódó Ancsin Gábor helyére Zdolik Bencét került a magyar csapatba.
jan. 22
10:42
Hamis a téli olimpiára készülők terrorfenyegetése (Infostart)
Nem valós az a terrorfenyegetés, amelyet a MOB - és más országok olimpiai bizottsága - kapott a közelgő szocsi játékok előtt. Az üzenetet a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál és a szocsi szervezőbizottságnál is elemezték.
jan. 22
10:42
Real Madrid: Casillas rekordja, jövőre is maradna a klubnál (She)
592 – ennyi perce nem kapott gólt tétmeccsen Iker Casillas, a Real Madrid bajnokságban másodhegedűsnek, ám a kupasorozatokban alapembernek számító spanyol válogatott kapusa. Az Espanyol elleni 1–0-s Király-kupa-győzelem során a világ- és Európa-bajnok kapus új egyéni csúcsot állított fel.
jan. 22
10:42
Átigazolás: Mata napokon belül a Manchester Unitedé lehet (Agroinform)
David Moyes a Chelsea-ből erősítheti meg csapatát, amely címvédőként a hetedik helyen áll a Premier League-ben.
jan. 22
10:44
Világfutball: Gyepes Gábor kivégezte a Pinangot - videó (She)
Gyepes Gábornak a hosszabbításban, a 100. percben lőtt góljával a Sarawak 2–1-re legyőzte a második ligás Pulau Pinangot a malajziai labdarúgó FA-kupa 1. fordulójában, és továbbjutott.
jan. 22
10:46
F1: itt az első 2014-es autó, feketébe borult a Force India - fotó (She)
A Force India Formula–1-es istálló elsőként közölt képet 2014-es autójáról: a csapat a Twitteren mutatta meg a VJM07-est. A szabályváltozások következtében módosított orr- és hátsó szárnyrészen kívül a legnagyobb változás, hogy feketébe borult az autó: a fehér, a narancs és a zöld mellett most a fekete lesz a domináns szín a Force Indián.
jan. 22
11:00
Férfi kézilabda Eb - A sérült Ancsin helyett Zdolik a magyar csapatban (Infostart)
A térdsérüléssel bajlódó Ancsin Gábor helyére Zdolik Bencét cserélte be a magyar férfi kézilabda-válogatott az Ausztria elleni utolsó Európa-bajnoki középdöntő-mérkőzésre.
jan. 22
11:00
Megyei foci: Bárányos Zsolt a Fradi mellett az SBTC-ben is (She)
A korábbi hatszoros válogatott Bárányos Zsolt a Nógrád megyei labdarúgó-bajnokságban szereplő, korábban élvonalbeli Salgótarjáni BTC-ben folytatja a pályafutását – adta hírül az sbtc.hu.
jan. 22
11:00
Idén a Bahreini Nagydíj is villanyfényes lesz (Metropol)
Szingapúr után a második éjszakai GP lesz a 2014-es programban.
jan. 22
11:18
Puskás Akadémia: Vaskóval tárgyalnak, egyezség még nincs (She)
Korábban a Nemzeti Sport Online adta hírül, hogy Vaskó Tamás távozhat Mezőkövesdről. A 12-szeres válogatott labdarúgó a téli felkészülést az MTK-nál kezdte, de többek mellett a Puskás Akadémia is érdeklődik iránta.
jan. 22
11:18
A 2014-es téli olimpia számokban (Metropol)
90 ország, 3000 versenyző, 13 ezer újságíró
jan. 22
11:20
Játékossors: itthonról is van ajánlata az Inter-nevelésnek (She)
Az átigazolási hírekben jól értesült tuttomercatoweb.com értesülései szerint Magyarországról is megkeresték Bocar Djumót, az Internazionale Primavera-csapatának csatárát, aki jelenleg kölcsönben a portugál másodosztályban érdekelt Uniao Madeirában szerepel.
jan. 22
11:20
A TEK is komolyan veszi az olimpiával kapcsolatos fenyegetéseket (Metropol)
Legutóbb a MOB nemzetközi e-mail címére érkezett fenyegető üzenet a volgográdi merényletet elkövető csoporttól.
jan. 22
11:36
NB I: Most a magam ura vagyok - Hrepka Ádám (She)
Az Izraelből hazatérő, jelenleg korábbi klubjával, az NB I-es MTK-val edző Hrepka Ádám még nem tudja, hol folytatja a pályafutását – olvasható a futballistának a delmagyar.hu-n megjelent interjújában.
jan. 22
11:36
A 2014-es téli olimpia számokban (Metropol)
90 ország, 3000 versenyző, 13 ezer újságíró
jan. 22
11:36
Szocsi 2014: Komolyan kell venni a terrorfenyegetést - Borkai Zsolt (Agroinform)
A MOB elnöke szerint komolyan kell venni azt a terrorfenyegetést, amelyet a MOB és más országok kaptak.

Keresés