2014. január 27. hétfő

jan. 27
0:12
Primera División - Újra első a Barcelona (Infostart)
Bár a forduló közben átmenetileg visszacsúszott, a Málaga feletti győzelemmel az FC Barcelona ismét biztosította listavezető pozícióját a spanyol labdarúgó-bajnokság 21. körének vasárnap esti meccsén.
jan. 27
0:12
Videó: tavaly rázós út volt, idén simábban landolt a Fradi gépe (She)
A Ferencváros labdarúgócsapata elutazott a törökországi edzőtáborába. A tavalyi beleki „kirándulás” során a repülőút nem volt zökkenőmentes, így némi félelemmel szálltak fel a gépre a játékosok és a személyzet. A FradiMedia videója.
jan. 27
7:24
NHL: parádézott a Rangers, nem bírta a hajrát a címvédő (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján, a New York Yankees baseballcsapatának otthonában megrendezett mérkőzésen a New York Rangers 7–3-ra kiütötte a New Jersey Devilst, amivel rekordot döntött, hiszen korábban szabadtéri meccsen még egy csapat sem szerzett hatnál több gólt. Ami a „beltéri” meccseket illeti: a címvédő Chicago nem bírta a hajrát a…
jan. 27
7:26
Kézilabda: Böhn attól tart, már csak hetei vannak hátra (She)
Egyre rosszabb állapotban van Karl Erik Böhn: a leukémiával küzdő norvég kézilabda-szakember a Blikknek nyilatkozva elmondta, úgy érzi, már csak hetei vannak hátra.
jan. 27
7:42
NBA: támadásban csődöt mondott a Cleveland; újabb Portland-zakó (She)
A tengerentúli profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Phoenix Suns 99–90-re legyőzte a Clevelandet, amely a harmadik játékrészben mindössze hat pontot termelt – 2004 decembere óta a leggyengébb negyedét produkálta a Cavaliers. A Portland Trail Blazers legutóbbi öt meccsén háromszor kapott ki, ezúttal a hármas hazai nyeretlenségi sorozatát megszakító Golden…
jan. 27
7:44
NFL: az utolsó percben nyert a Rice-csapat a Pro Bowlon (She)
Magyar idő szerint hétfőn kora hajnalban lezajlott az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) Pro Bowlja, amelyen a szurkolók és a szakírók szavazatai alapján a liga legjobbjai mérték össze egymással tudásukat. Az idén bevezetett új rendszer, miszerint drafton dől el, ki melyik csapatba kerül meglepően jól sikerült, végül a legendás Jerry Rice által összerakott brigád 22–21-re…
jan. 27
8:00
NBA: támadásban becsődölt a Cleveland; újabb Portland-zakó (She)
A tengerentúli profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Phoenix Suns 99–90-re legyőzte a Clevelandet, amely a harmadik játékrészben mindössze hat pontot termelt – 2004 decembere óta a leggyengébb negyedét produkálta a Cavaliers. A Portland Trail Blazers legutóbbi öt meccsén háromszor kapott ki, ezúttal a hármas hazai nyeretlenségi sorozatát megszakító Golden…
jan. 27
8:18
MLSZ: 55-szörös válogatott ülhet le a női csapat kispadjára (She)
A Nemzeti Sport információi szerint Markó Edina az MLSZ első számú jelöltje a női labdarúgó-válogatott megüresedő szövetségi edzői posztjára.
jan. 27
8:20
Bayern München: Beckenbauer szerint pakolhat Mandzukic (She)
Franz Beckenbauer és Thomas Helmer is biztos abban, hogy a nyáron új csapatot keres magának a Bayern München horvát centere, Mario Mandzukic.
jan. 27
8:54
Férfi tenisz-világranglista - Wawrinka öt helyet javítva a harmadik (Infostart)
Az ausztrál nyílt bajnokság győztese, a svájci Stanislas Wawrinka a nyolcadikról feljött a harmadik helyre a férfi teniszezők világranglistáján, amelyet változatlanul a vasárnapi döntőben alulmaradt spanyol Rafael Nadal vezet.
jan. 27
8:54
Miami nyerte a döntő visszavágóját (Metropol)
A címvédő Miami Heat 113-101-re nyert a vendég San Antonio Spurs ellen.
jan. 27
8:54
Szocsi 2014: Marit Björgen újra a csúcsra tör - sífutó előzetes (Agroinform)
Négy éve Marit Björgen volt az olimpia sztárja Vancouverben, nem kizárt, hogy a norvég sífutó Szocsiban is villogni fog.
jan. 27
8:56
A harmadik helyre jöttek fel az új GS győztesek (Metropol)
Az Australian Open nyertese öt helyet javított és helyet cserélt Federerrel.
jan. 27
8:56
La Liga: Sokkal keményebb dolgok történtek az elnökváltásnál - Martino (Agroinform)
Az FC Barcelona visszafoglalta helyét a tabella élén, miután vasárnap 3-0-ra verte otthon a Málagát.
jan. 27
9:30
Női tenisz-világranglista - Li feljött a harmadik helyre (Infostart)
Az Australian Open szombati győztese, a kínai Li Na egy helyet javítva a harmadik a női teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján, amelyet változatlanul toronymagasan az amerikai Serena Williams vezet.
jan. 27
9:30
Videó: versenyhelyzet - lesz-e konkurenciája Kabátnak? (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest vezetőedzője, Nebojsa Vignjevics úgy nyilatkozott, hogy legalább két védővel, két középpályással és egy vagy két támadóval erősítené meg a lila-fehérek keretét. A sérülését már maga mögött hagyó Lázár Bence szerint ha Ahjupera, Kabát és Bavon jó formába lendül, akkor csatárposzton nem lesz gondjuk.
jan. 27
9:32
Haladás: a fiatal kapus a nyári visszatérésben gondolkodik (She)
Novemberben súlyos keresztszalag-szakadást szenvedett Mursits Roland, a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás kapusa. A 22 éves játékos reményei szerint a nyári alapozásra már teljesen rendbe jön a térde.
jan. 27
9:34
Tenisz: Wawrinka öt helyet javított, 3. a világranglistán (She)
Az év első Grand Slam-tornáján, a Melbourne-ben rendezett Australian Openen diadalmaskodó Stanislas Wawrinka öt helyet előrelépett az ATP legfrissebb világranglistáján, így Rafael Nadal és Novak Djokovics mögött a harmadik helyen áll. Az első tíz pozícióban leledző játékosok közül David Ferrer, Andy Murray és Roger Federer is két helyet rontott – utóbbi már csak a nyolcadik.
jan. 27
9:48
Videó: tombolt Balotelli gólja után a kommentátorlegenda (She)
Mint beszámoltunk róla, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 21. fordulójának vasárnapi játéknapján a Milan az utolsó öt percben szerzett gólokkal fordított, és 2–1-re nyert Cagliariban. Az elismert olasz futballszakértő-kommentátor, Tiziano Crudeli – szokása szerint – tombolt a stúdióban Balotelli egyenlítő gólja után. Íme!
jan. 27
9:50
Cardiff: Solskjaer két MU-játékost is szerződtet (She)
Az angol Premier League-ben szereplő Cardiff City hétfőn három igazolást is várhatóan bejelent: kölcsönbe érkezik a Manchester Unitedtől Wilfried Zaha, végleg Fábio da Silva, és véglegesítik a Stoke Cityvel lebonyolított Kenwyne Jones-Peter Odemwingie cserét is.
jan. 27
9:52
Sakk: Remek stílus Rapporté, de az utolsó hely kicsit sovány - Kállai (She)
Rapport Richárdnak elsősorban a középjátékban kell fejlődnie Kállai Gábor nemzetközi nagymester szerint. A 17 éves magyar sakkozó holtversenyben az utolsó helyen végzett a vasárnap befejeződött Wijk aan Zee-i tornán, amely az eddigi legnagyobb megmérettetése volt.
jan. 27
10:06
Tenisz: Cibulková és Bouchard előretör, Li Na a dobogón (She)
A női teniszezők legfrissebb világranglistáján a harmadik helyen található Li Na, aki az Australian Open megnyerésével megelőzte a két helyet visszaeső Marija Sarapovát. A másik melbourne-i döntős, Dominika Cibulková tizenegy, míg az elődöntőben búcsúzó Eugénie Bouchard tizenkét helyet lépett előre. A legelőkelőbb pozícióban álló magyar játékos Babos Tímea, aki négy helyet javítva jelenleg a…
jan. 27
10:08
Videó: álomszerű siker - Kovács gólja zárta a Fehérvár parádéját (She)
Mint beszámoltunk róla, újra győzött a Sapa Fehérvár AV 19 az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság (EBEL) középszakaszában: az Innsbruckot verte meg 5–0-ra, így továbbra is hibátlan az alsóházban. Tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját!
jan. 27
10:10
Golf: döbbenetesen rosszul kezdte az évet Tiger Woods (She)
A golfozók világranglistáját vezető, az idei első versenyét játszó Tiger Woods profi karrierje legrosszabb amerikai fordulóját játszotta szombaton a Farmers Insurance Openen, és 79 ütéses teljesítménye azt jelentette, hogy nem léphetett pályára a San Diegó-i viadal vasárnapi végjátékában. A magyar idő szerint hétfő hajnalban véget érő versenyt honfitársa, Scott Stallings nyerte meg.
jan. 27
10:12
Úszás: 105 évesen két világcsúcs, új kategóriában (She)
Nem mondhatni, hogy az úszás csak a fiatalok sportja lenne: a kanadai Winnipegben Jaring Timmerman 105 évesen állított fel két „alapvilágcsúcsot” a 105–109 évesek kategóriájában, miután a FINA-nak a szenior úszó miatt új korcsoportot kellett létrehoznia.
jan. 27
10:24
Angol foci: Heti 300 ezer fonttal marasztalja Rooneyt a Manchester United (Agroinform)
Wayne Rooney kapcsán már annyi mindent összeírtak, hogy ember legyen a talpán, aki átlátja a helyzetet.
jan. 27
10:42
Videó: „A Fradi az otthonom” - Svábot még láthatjuk zöld-fehérben (She)
A Ferencváros labdarúgócsapata elutazott a törökországi edzőtáborába, ahol Sváb Dániel meglátogatta a zöld-fehéreket. A többszörös utánpótlás-válogatott hátvéd tavaly a német Cottbushoz szerződött, amely ugyancsak Belekben edzőtáborozik jelenleg. Sváb elmondta, még szeretné viselni a Ferencváros mezét. A FradiMedia videója.
jan. 27
10:44
Everton: Baines döntött, további négy évre aláírt (She)
Sikerült szerződést hosszabbítania az angol élvonalbeli Evertonnak egyik legnagyobb értékével. Leighton Baines, a liverpooliak 29 esztendős balhátvédje további négy évre írt alá.
jan. 27
11:00
Formula-1 2014: tesztre várva (Infostart)
Kedden megkezdődik a 2014-es Formula-1-es világbajnokság első hivatalos tesztje, a spanyolországi Jerezben. Több csapat, így a McLaren, a Ferrari vagy a Sauber már bemutatta új autóját, de képek jelentek meg az új Lotusról és Williamsről is.
jan. 27
11:00
Átigazolások: ketyeg az óra, a topligákban 5 nap sincs a zárásig (She)
Európa sok bajnokságában – így az összes topligában – január 31-én zárul a 2014. téli átigazolási időszak – a csapatoknak e nap éjfélig kell elvégezniük a transzferek adminisztrációs hátterét a FIFA TMS rendszerben, amely a hivatalos átigazoláslebonyolító. A TMS közzétette az összes európai bajnokság átigazolási ablakának zárását – a nagy pénteki szórásból kimaradók még vehetik az irányt Kelet-…
jan. 27
11:00
Rangadó Liverpoolban és Londonban (Metropol)
A Pool az Evertont, a Man City a Spurst fogadja.
jan. 27
11:02
Aranycipő: Cristiano Ronaldo újra az élen, igaz, nem egyedül (She)
A Granada ellen szerzett szombati góljával Cristiano Ronaldo (Real Madrid) utolérte Luis Suárezt (Liverpool) a legeredményesebb európai gólszerzők Aranycipőért zajló versenyében. Az első tízben még egy apró változás történt az elmúlt héthez képest: Alfred Finnbogason, a Heerenveen izlandi labdarúgója két helyet előrelépett.
jan. 27
11:18
Győr: a horvát kapus elment, de visszajöhet (She)
A Győri ETO labdarúgócsapata múlt héten az NB III-as együttes Sopron elleni felkészülési meccsén tesztelte a horvát kapust, Miro Varvodicot, aki már nincs Győrben, de még nem dőlt el, hogy szerződést kötnek-e vele.
jan. 27
11:18
A héten debütálnak a turbómotorok az F1-ben (Metropol)
A spanyolországi Jerezben kerül sor keddtől péntekig az idei Forma-1-es világbajnokság első hivatalos tesztjére.
jan. 27
11:18
Légiósaink: Huszti gólpasszt adott, a többi magyar nem alkotott maradandót (Agroinform)
A magyar légiósok ezúttal sem alkottak említésre méltót a nemzetközi futballszíntéren.
jan. 27
11:20
Videó: karate kölyök - gyomron rúgta saját csapattársát Sánchez (She)
Mint beszámoltunk róla, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 21. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Barcelona 3–0-ra legyőzte odahaza a Málaga együttesét. A találkozón a vendégek játékosa, Sergio Sánchez gyomron rúgta saját csapattársát, Marcos Angelerit. Íme!
jan. 27
11:36
Videó: karate kölyök - gyomron rúgta saját csapattársát (She)
Mint beszámoltunk róla, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 21. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Barcelona 3–0-ra legyőzte odahaza a Málaga együttesét. A találkozón a vendégek játékosa, Sergio Sánchez gyomron rúgta saját csapattársát, Marcos Angelerit. Íme!
jan. 27
11:38
F1: „Schumacher háromszor-ötször nagyobb terhelést is elbír” (She)
A Digi Sport Reggeli start című műsorának vendége volt Dr. Várady Péter, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet idegsebész főorvosa, aki elmondta, hogy a súlyos síbalesetet szenvedő Michael Schumacher szervezete a kiváló fizikális állapota miatt háromszor-ötször nagyobb nyomást is elbír, mint egy átlagos emberé. A 29 napja tartó kóma ugyanakkor arra utal, hogy a hétszeres világbajnok…
jan. 27
11:40
Légiósok: Koman kapásból bevágta, csapata nyert - videó (She)
Koman Vladimir szerezte csapata, az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premjer-liga) tavaszi rajtjára készülő FK Ural első gólját a kínai Peking Gouan elleni vasárnapi, 3–1-re megnyert felkészülési mérkőzésen Abu-Dzabiban.
jan. 27
11:54
NB II: volt újpesti csatárt igazolhat a Vasas (She)
Az ősszel Tatabányán szereplő, korábbi újpesti csatár, Szabó Bence a Vasasban folytathatja a pályafutását – tudta meg a Nemzeti Sport Online.
jan. 27
11:56
PAFC: Vaskó Tamás érkezik Mezőkövesdről - hivatalos (She)
A Puskás Akadémia FC szerződtette a legutóbb a Mezőkövesdben szereplő belső védőt, Vaskó Tamást. A 12-szeres válogatott védő fél évre szerződött Felcsútra – adta hírül a felcsúti klub hivatalos honlapja, a pfla.hu.
jan. 27
12:12
Videó: baleset - a földbe fúródott Jova ujja az edzőtáborban (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll három edzést és egy taktikai értekezlet tartott csapatának a törökországi edzőtáborban. A tréningeket követően Jova Levente és Holman Dávid értékelt. A FradiMedia videója.
jan. 27
12:12
Angol foci: Baines az Evertonnál marad - hivatalos (Agroinform)
Leighton Baines négy évvel meghosszabbította a szerződését a Premier Leauge-ben szereplő Evertonnal.
jan. 27
12:14
Szocsi 2014: elfogadták a költségvetést és a szocsi csapat összetételét (She)
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése hétfőn elfogadta a 2014-es költségvetést, illetve a jövő pénteken kezdődő szocsi téli olimpiára utazó magyar csapat összeállítását.
jan. 27
12:16
Serie A: két hónap után távozik a Real Madrid korábbi kapusa (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Cagliari szerződést bontott a Real Madrid korábbi kapusával, Antonio Adánnal, aki novemberben a szezon végéig kötelezte el magát a szardíniai klubhoz.
jan. 27
12:30
Ők indulnak magyar színekben Szocsiban (Infostart)
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése hétfőn elfogadta a 2014-es költségvetést, illetve a jövő pénteken kezdődő szocsi téli olimpiára utazó magyar csapat összeállítását.
jan. 27
12:30
Haladás: Rajos elüldögélhetett volna a kispadon, de nem akart (She)
Noha szerződését még nem írta alá, szinte mindenben megegyezett az NB II-es Ajka vezetőivel a Haladás volt játékosa, Rajos Gábor – olvasható a haladas.hu-n. A játékos elmondta:Szombathelyen még koptathatta volna a kispadot a tavasszal, de ezt nem akarta.
jan. 27
12:32
NB II: Cegléden kötött ki a korábbi válogatott Simek (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a labdarúgó NB II-ben szereplő Cegléd szerződtette a korábbi kilencszeres válogatott Simek Pétert, így a középpályás lett a Pest megyeiek első téli új szerzeménye.
jan. 27
12:48
Aston Villa: nagyon elégedettek az ifjú magyarral (She)
Stieber András egyre jobban futballozik az Aston Villa U21-es csapatában, a ma esti, Bolton elleni bajnoki előtt az ő jó formája a bizakodás egyik forrása.
jan. 27
12:50
Videó: hátulról belerohant a lelassuló autóba - túlélte (She)
Óriási baleset történt a daytonai 24 órás autóversenyen, Memo Gidley hátulról belerohant Matteo Malucelli teljesen lelassuló autójába. Szerencsére Gidley túlélte a karambolt, azonban bal karját és lábát is meg kellett műteni.

Keresés