2014. október 1. szerda

okt. 1
5:12
Kaká lesz az MLS legjobban fizetett futballistája (Infostart)
A brazil Kaká lesz jövőre az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) történetének legjobban fizetett játékosa.
okt. 1
6:24
Sportcsillagok Gálája - Bővül a díjazottak köre (Infostart)
Bővül a díjazottak köre a Sportcsillagok Gáláján, az Év sportolója választás díjátadó ünnepségén, idén első alkalommal ugyanis a nem olimpiai sportágak képviselőinek teljesítményét külön is elismerik.
okt. 1
7:36
Hajrá, foci: megrázó élmény a szajoli pályaavatón (She)
Még az elmúlt esztendőben kezdtek hozzá a megyei első osztályú Szajol pályájának felújításához. Nemcsak a játéktér, de a hozzá tartozó létesítmények is megszépültek a munkálatok során. Aztán elérkezett szeptember 20-a, a hivatalos avatóünnepség, amely a nagy örömködés közepette kis híján tragédiába torkollott.
okt. 1
7:38
BL: Atlético-Juve, pályán a Real és a Dortmund - program (She)
A megszokott módon nyolc mérkőzéssel folytatódik szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulója. A játéknap legjobban várt találkozójának az Atlético Madrid–Juventus összecsapás ígérkezik, de pályára lép a Real Madrid, a Liverpool, a Borussia Dortmund és az Arsenal is. Program!
okt. 1
7:54
Az olasz bajnok a spanyol ellen (Metropol)
Az Atlético 2013 februárja óta nem kapott ki a Vicente Calderónban.
okt. 1
8:12
BL: A személyes rekordok csak egyenes következmények - Totti (She)
A Bajnokok Ligája E-csoportjában az angol Manchester City az olasz AS Romát fogadta, és 1–1-es döntetlen született a rangadón. Az angolok hamar előnybe kerültek Sergio Agüero tizenegyesből szerzett góljával, amelyet a 38 évesen és 3 naposan kapuba találó, s ezzel BL-korrekorderré avanzsáló Francesco Totti egyenlített ki.
okt. 1
8:14
Belgium: a második ligás zöldeknél az exújpesti (She)
A belga másodosztályú labdarúgó-bajnokság 2. helyén álló Lommel Unitednél jelentkezett próbajátékra az Újpest FC volt támadója, Bavon Tshibuabua.
okt. 1
8:48
Bocsánatot kért az ittas vezetés miatt őrizetbe vett Michael Phelps (Infostart)
Bocsánatot kért cselekedetéért Michael Phelps 18-szoros olimpiai bajnok amerikai úszó, akit kedden hajnalban rövid időre őrizetbe vettek ittas vezetésért Baltimore-ban.
okt. 1
8:48
Úszás: Phelps bocsánatot kért az ittas vezetésért (She)
Bocsánatot kért cselekedetéért Michael Phelps 18-szoros olimpiai bajnok amerikai úszó, akit kedd hajnalban rövid időre őrizetbe vettek ittas vezetésért Baltimore-ban.
okt. 1
8:50
MLSZ: a klubkártyarendszer felgyorsította a jegyvásárlást (Infostart)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerint a szurkolói visszajelzések alapján felgyorsította a jegyvásárlást a bevezetett klubkártyarendszer.
okt. 1
9:06
BL: négy CR-gól kellene a rekordhoz; párizsi varázslat - ÉLŐ (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája 2. fordulójának szerdai játéknapját a megszokott módon nyomon követhetik folyamatosan frissülő hírfolyamunk segítségével. A BL élő felvezetéséhez kattintsanak ide!
okt. 1
9:08
Eb 2016: nagyon akar játszani a román csapatkapitány (She)
A térdsérüléssel kínlódó Ciprian Marica, a román labdarúgó-válogatott csapatkapitánya úgy döntött, egyelőre nem fekszik kés alá, hogy ott lehessen a finnek elleni október 14-i Európa-bajnoki selejtezőn.
okt. 1
9:10
Nyíregyháza: Balogh visszaadta a karszalagot, új kapitány lesz (She)
A Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapatának Kecskemét elleni mérkőzésén Balogh János helyett Törtei Tamás viselte a csapatkapitányi karszalagot – a kapus a Kisvárda elleni MK-kudarc után lemondott tisztségéről, végleges utódját a héten választják meg.
okt. 1
9:24
U20: Pokoli érzés, hogy nem lehetek ott - Mészöly Géza (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kedden leváltotta az U20-as válogatott szövetségi edzői tisztségéről Mészöly Gézát – a menesztett szakember amondó, pokoli érzés lesz kihagynia a soron következő, új-zélandi világbajnokságot.
okt. 1
9:43
Európa Liga: Dzsudzsák korábbi csapata ellen játszik (Infostart)
Csütörtökön 24 mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Európa Liga főtáblás küzdelemsorozata: a címvédő Sevilla, amely két hete a Feyenoord 2-0-s legyőzésével rajtolt, ezúttal a Rijeka otthonában lép pályára.
okt. 1
9:43
Női vb: hiába a tiltakozás, műfüvön lesz a torna (She)
Közel negyven játékos tiltakozása és fenyegetése ellenére az eredeti terveknek megfelelően, műfüves pályákon bonyolítják le jövőre Kanadában a női labdarúgó-világbajnokságot.
okt. 1
9:45
Magyar foci: Az MLSZ szerint népszerű a klubkártya (Agroinform)
Az MLSZ szerint a szurkolói visszajelzések alapján felgyorsította a jegyvásárlást a bevezetett klubkártyarendszer.
okt. 1
9:45
A tiltakozások ellenére műfüvön rendezik a női labdarúgó-vb-t (Infostart)
Közel negyven játékos tiltakozása és fenyegetése ellenére az eredeti terveknek megfelelően, műfüves pályákon bonyolítják le jövőre Kanadában a női labdarúgó-világbajnokságot.
okt. 1
11:24
Fernando Alonso újra profi kerékpáros csapatot szeretne (Infostart)
Az egy éve kudarcba fulladt tárgyalások után ismét profi kerékpáros csapatba szállna be résztulajdonosként Fernando Alonso kétszeres Forma-1-es világbajnok pilóta.
okt. 1
11:24
Román-magyar: újabb sérülés okozhat gondot Piturcának (She)
Mihai Pintilii megsérült klubja, a szaúd-arábiai al-Hilal keddi ázsiai Bajnokok Ligája-mérkőzésén, így az ő szerepeltetése is gondot okozhat Victor Piturcának, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a magyarok elleni október 11-i Eb-selejtezőn.
okt. 1
11:25
Magyar foci: Kirúgták Mészöly Gézát (Agroinform)
Menesztették posztjáról Mészöly Gézát, az U20-as labdarúgó-válogatott szövetségi edzőjét
okt. 1
11:26
KTE: Laczkó Olaszországba is szerződhetett volna (She)
Laczkó Zsolt, a labdarúgó NB I-ben 12. helyen álló Kecskeméti TE új igazolása boldog, hogy ismét egy csapat tagjának vallhatja magát. A válogatott játékos elmondta, külföldre is szerződhetett volna, azonban a több játéklehetőség érdekében itthon maradt.
okt. 1
11:28
BL: Marquinhos „hárompontos” mentése, gladiátorként ünnepelt (She)
A PSG hazai pályán 3–2-re legyőzte a Barcelonát a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. A párizsiak sikeréhez a brazil hátvéd, Marquinhos 82. percben bemutatott óriási mentése is kellett. A hátvéd gladiátorként ünnepelte kiváló ütemű közbelépését, minden oka megvolt rá.
okt. 1
11:30
Real Madrid: Khedira nyáron Londonban köthet ki (She)
Lapértesülések szerint a német válogatottal idén világbajnoki címet szerző Sami Khedira a szezon végén az angol élvonalba igazolhat.
okt. 1
11:32
Román-magyar: Nikolics és a bukaresti koronázás (She)
Nikolics Nemanja a Videoton kedd délelőtti edzésén értesült arról, hogy bár az előzetes bő keretben nem szerepelt, végül mégis ott van Dárdai Pál megbízott szövetségi kapitány kiválasztottjai között, azaz résztvevője lehet a Románia elleni október 11-i bukaresti labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőnek.
okt. 1
11:34
F1: 99 százalék, hogy Hamilton és Rosberg marad - Wolff (She)
Toto Wolff csapatfőnök szerint 99 százalék az esély arra, hogy jövőre is a világbajnoki címért idén ádáz csatát vívó Nico Rosberg és Lewis Hamilton lesz a Mercedes Formula–1-es istálló két pilótája.
okt. 1
12:00
Videoton: a védőt ismét meghívták a „Kék cápák” közé (She)
Stopira, a Videoton védője újra meghívót kapott Rui Águas szövetségi kapitánytól a Zöld-foki-szigetek labdarúgó-válogatottjába, amely októberben két mérkőzést vív az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében.
okt. 1
12:00
Tippjátékok: Ingyen pénz sportfogadáshoz? Októberben is játssz velünk 650 ezer forintért! (Agroinform)
A hatharom.com-on ebben a hónapban is számos tippjátékban tehetitek próbára futballhoz való szakértelmeteket.
okt. 1
12:02
BL: „Komoly esély volt rá, hogy elalszunk a mérkőzés alatt” (She)
Mehdi Benatia, a Bayern München labdarúgója szerint a játékosokat fenyegette a veszély, hogy elalszanak a CSZKA Moszkva elleni, zárt kapus Bajnokok Ligája-találkozón.
okt. 1
12:18
Férfi kézi: orosz irányító írt alá a Veszprémhez - sajtóhír (She)
Macedóniai információk szerint Pavel Atman, a Metalurg Szkopje orosz irányítója elkötelezte magát a következő szezonra az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatához.
okt. 1
12:36
Videó: Ronaldinho meccs közben, a pályán adott aláírást (She)
Bár az Atlas labdarúgócsapata 2–1-re legyőzte a Querétarót a mexikói bajnokság 11. fordulójában hazai pályán, a mérkőzés Ronaldinho két momentumáról szólt. A vendégek világbajnok játékosa előbb az 52. percben aláírta egy pályára befutó és őt megölelő szurkoló mezét, majd a 94. percben pazar szabadrúgásból szépített.
okt. 1
12:38
Németország: Dárdai is pályán az öngyilkos focista emlékére (She)
Dárdai Pál is pályára lép a Hertha öregfiúkcsapatában, amely pénteken egy korábbi berlini futballista, a nyáron öngyilkosságba menekülő Andreas Biermann családja megsegítésére játszik jótékonysági mérkőzést – írja a Hertha BSC hivatalos honlapja.
okt. 1
12:54
Derby Days: már 75 ezren csodálták meg, milyen az Újpest-FTC derbi (She)
Már közel 75 ezer futballrajongó nézte meg az Újpest FC–Ferencváros rangadón forgató angliai Copa90 dokumentumfilmjét a fővárosi derbiről.
okt. 1
12:54
Bajnokok Ligája: Dávid Góliát ellen, Szófiában a Real Madrid (Agroinform)
A szerdai napon pályára lép a Real Madrid, az Atlético Madrid, az Arsenal és a Borussia Dortmund is.
okt. 1
13:12
Kosár: Somogyi Olaszországban folytatja - sajtóhír (She)
Az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatától távozó center, Somogyi Gergely az olasz A2 ligában folytatja a pályafutását – jelentette Twitterén David Pick szakíró.
okt. 1
13:12
Udvarhelyi Gábor a vívók szövetségi kapitánya (Metropol)
Szerdától a vívás első számú szakmai vezetőjeként a riói olimpia végéig, 2016. augusztus 31-ig kap megbízást.
okt. 1
13:14
Vívás: Udvarhelyi Gábor lett a szövetségi kapitány (She)
A jelenlegi olimpiai ciklus végéig Udvarhelyi Gábor irányítja szövetségi kapitányként a magyar vívóválogatottat.
okt. 1
13:16
Kézi: a politikai helyzet miatt új időpontban a válogatott meccs (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) közleményben számolt be róla, hogy október 29. helyett csak jövőre rendezik meg az Oroszország–Ukrajna férfi Európa-bajnoki selejtezőt.
okt. 1
13:18
Up: Körzetekből válogathatnak majd a bázisok - Szalai (She)
Jövő nyártól meglesznek azok a körzetek, ahonnan az utánpótlásközpontok felvehetik a játékosaikat, nem lehet majd az ország egyik feléről a másikra vinni a gyerekeket – árulta el Szalai László, az MLSZ edzőképző központjának igazgatója a Grund felsőfokon dokumentumfilmhez kapcsolódó Sportgazdaság extrában. Ennek az a célja, hogy a játékosok ne szakadjanak el idő előtt a családi háztól.
okt. 1
13:30
DVSC: 8 évig kiállítás nélkül, most 2 jogtalan sárga - Zsidai (She)
Zsidai László, a DVSC-Teva labdarúgója nagyon fájlalja, hogy az MVM Paks elleni kiállítása miatt két mérkőzésre tiltotta el az MLSZ fegyelmi bizottsága – így a Videoton elleni rangadót is ki kell hagynia.
okt. 1
13:32
PL: Németország a példa; ki a gyenge légiósokkal! (She)
Sir Trevor Brooking, az angol Labdarúgó-szövetség (FA) volt fejlesztési igazgatója szerint támogatandó az FA-elnök Greg Dyke terve, mellyel az Európai Unión kívüli légiósok számát korlátoznák az angol futballban.
okt. 1
13:48
Női kézi: Szekercés tartósan megragadna a válogatottban (She)
„Vállalkozó kedvű, bátran lövő és eredményes játékost kerestem, ő pedig megfelel a kritériumnak." Így indokolta hétfőn a decemberi horvát–magyar közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Németh András, hogy Soós Viktória helyett miért Szekerczés Lucát hívta meg a jövő heti összetartásra.
okt. 1
13:48
Polgár Judit 81-edszer éllovas (Metropol)
A FIDE legfrissebb, októberi ranglistáját a férfiaknál továbbra is a norvég világbajnok Magnus Carlsen vezeti.
okt. 1
13:50
Wisla: a kapitány szerint a meccs legjobbja Guzmics volt (She)
A krakkói Cracovia–Wisla van akkora derbi, hogy a lengyel sajtót és a szurkolókat napokig foglakoztassa – így továbbra is beszédtéma a Wisla magyar labdarúgója, Guzmics Richárd múlt vasárnapi játéka is.
okt. 1
13:52
Tenisz: Djokovics már nyerő 21-nél tart Pekingben (She)
Továbbra sem tud hibázni a pekingi férfi tenisztornán Novak Djokovics: a szerb játékos már a 21. meccsén van túl vereség nélkül a kínai fővárosban. A világelső ezúttal a kanadai Vasik Pospisil ellen jutott tovább szettveszteség nélkül, és útban van az ötödik trófeája felé a viadalon.
okt. 1
13:54
Videó: a rapper beszólt a Man. City sztárjának, Drogbát isteníti (She)
DJ Arafat nem kegyelmezett Yaya Tourénak. A botrányairól is híres elefántcsontparti rapper legújabb kislemezén beszólt a Manchester City sztárjának, hogy miért viselte a világbajnokságon leszereplő válogatott csapatkapitányi karszalagját. Szerinte Touré ilyen teljesítménnyel maximum sörgyárban dolgozhatna, míg a jelenleg a Chelsea-ben futballozó Didier Drogba az „igazi kapitány”.
okt. 1
14:06
Női kézi: Szekerczés tartósan megragadna a válogatottban (She)
„Vállalkozó kedvű, bátran lövő és eredményes játékost kerestem, ő pedig megfelel a kritériumnak." Így indokolta hétfőn a decemberi horvát–magyar közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Németh András, hogy Soós Viktória helyett miért Szekerczés Lucát hívta meg a jövő heti összetartásra.
okt. 1
14:06
Djokovic továbbra is veretlen (Metropol)
A négyszeres bajnok szerb játékos a szerdai nyolcaddöntőben a kanadai Vasek Pospisilt verte.
okt. 1
14:06
A nap meccse: Meglepetést okoz Madridban a Juventus? (Agroinform)
A szerdai játéknap rangadóját vívja egymással az Atlético Madrid és a Juventus.
okt. 1
14:08
Sakk: Polgár Judit 81-edszer éllovas, Rapport már 28. (She)
A visszavonult Polgár Judit 81. alkalommal áll a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) női világranglistájának élén, míg a férfiaknál Lékó Péter a 21., Rapport Richárd a 28. helyen található.

Keresés