2015. január 15. csütörtök

jan. 15
0:00
Király-kupa: 4-0-lal, kettős sikerrel ment tovább a Sevilla (She)
A Sevilla sima, 4–0-s győzelmet aratott a Granada felett a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében, így kettős győzelemmel jutott tovább.
jan. 15
0:18
Sznúker: a négyszeres világbajnok is búcsút intett (She)
Már az első fordulóban búcsúzott John Higgins a sznúker Masters-versenyétől. A négyszeres világbajnok skótot az északír Mark Allen ejtette ki. Meglepetésre Ting Csün-huj sem folytathatja, a világranglista második helyén álló kínait az angol Joe Perry győzte le 6:3-ra.
jan. 15
0:22
Futsal: Aramis-bravúr Győrben; veszprémi és MVFC-kiütés (She)
A Veszprém és a bajnok MVFC-Berettyóújfalu is kiütéses győzelmet aratott a futsal Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén, míg az Aramis 3–3-as döntetlent ért el a címvédő Rába ETO otthonában.
jan. 15
0:54
NS: Szentes: Kiesés? Ugyan!; Pólós magyarfóbia - csütörtök (She)
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:
jan. 15
7:48
Játékossors: Ronaldo 38 évesen visszatér? Miért ne? (She)
Legutóbb 2011-ben lépett pályára tétmérkőzésen a brazilok aranylabdás világbajnoka, Ronaldo. A 38 éves ikon nemrég az Egyesült Államokbeli Fort Lauderdale Strikers társtulajdonosa lett, s egy interjúban azt mondta, van rá esély, hogy néhány meccs erejéig magára ölti újdonsült csapata szerelését.
jan. 15
8:06
NHL: Perry-tripla repítette az Anaheim Duckst (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában a mesterhármast vágó Corey Perry vezérletével nyert az Anaheim Ducks otthon a szerzett gól nélkül Toronto Maple Leafs ellen. Góltalan maradt a Philadelphia Flyers is, így a Washington Capitalsnak egyetlen árva gól is elég volt a győzelemhez.
jan. 15
8:06
A Rakéta újabb rekordot állított be (Metropol)
Sznúker: Ronnie O’Sullivan utolérte Stephen Hendryt 100-as brékekben.
jan. 15
8:08
Barca: Messi és a 480 milliós City-ajánlat - valóság vagy mese? (She)
Ne lepődjenek meg, ha a téli átigazolási időszakban hihetetlen vagy annak tűnő pletykák napvilágot látnak! Angliában a minap felröppent a hír, miszerint az élvonalbeli Manchester City hajlandó kifizetni Lionel Messi, a spanyol FC Barcelona argentin támadójának 210 millió fontos kivásárlási árát.
jan. 15
8:10
NBA: megállíthatatlan az Atlanta és a Golden State (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszában ismét nyert az Atlanta Hawks és a Golden State Warriors, így előbbi győzelmi szériája már tíz, utóbbié nyolc mérkőzést számlál.
jan. 15
8:24
Ajánló: Real-Atlético, pályán a Barca és a Juve - program (She)
Spanyolországban két, Olaszországban egy honi kupamérkőzést rendeznek csütörtökön, mindkét ország bajnokcsapatát pályára szólítja a kötelesség. Ráadásul az Atlético madridi derbin lép pályára a Real vendégeként, Diego Simeone fegyelmezett együttese 2–0-s előnyről kezdhet a nyolcaddöntő visszavágóján.
jan. 15
8:26
Újpest: Suljic tudja, a jó ősz miatt van esély a távozására (She)
Remekül szerepelt az ősszel Asmir Suljic, az NB I-ben hatodik helyen telelő Újpest bosnyák labdarúgója. A lila-fehérek játékosa egy interjúban elmondta, szívesen maradna a Megyeri úton, de tudja, jó teljesítményével felkeltette más klubok figyelmét.
jan. 15
8:28
Női kézi: egy korszak vége - Lunde öt év után távozik Győrből (She)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a kétszeres olimpiai, négyszeres Európa- és egyszeres világbajnok norvég kapus, az anyai örömök elé néző Katrine Lunde a szezon végén távozik az együttestől.
jan. 15
8:42
Győr: a román középpályás reméli, sikerül az ETO-ba igazolnia (She)
Sebastian Chitosca, a Ceahlaul Piatra Neamt román középpályása bízik benne, hogy hamarosan a labdarúgó NB I-ben szereplő Győri ETO-hoz szerződhet.
jan. 15
8:44
Videó: Moyest kiállították, majd a lelátón csipszezett (She)
David Moyest, a Real Sociedad labdarúgócsapatának vezetőedzőjét elküldték a padtól a Villarreal elleni spanyol Király-kupa-nyolcaddöntőn. A skót mester azonnal felment a lelátóra, ahol csipsszel is megkínálták. Csapatának végül nem sikerült jól a találkozó, 2–2-es döntetlent játszott a „sárga tengeralattjáróval", így 2–3-as összesítéssel elbúcsúzott a sorozattól.
jan. 15
9:00
Távozik Győrből a világ egyik legjobb kapusa (Infostart)
Öt év győri sikersorozat után a szezon végén távozik a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatától Katrine Lunde, a világ egyik legjobb kapusa.
jan. 15
9:00
DVTK: több játékost várnak próbajátékra, Csirszki távozott (She)
Csirszki Martin, az NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK fiatal középpályása a tavaszi idényre az NB II-es Szolnokhoz került – számolt be a klub hivatalos honlapján. Tomiszlav Szivics, a csapat vezetőedzője elárulta, a következő napokban több labdarúgót várnak próbajátékra.
jan. 15
9:00
Távozik Győrből Katrine Lunde (Metropol)
A szezon végén távozik a Győrrel - eddig - két BL-t nyerő hálóőr, aki posztján a világ egyik legjobbja.
jan. 15
9:02
Babosék kiestek (Infostart)
Babos Tímea a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán párosban búcsúzott az elődöntőben a sydneyi keménypályás tenisztorna női versenyében.
jan. 15
9:02
Ma kezdődik a vb, a magyarok nélkül (Metropol)
Az aranyérmes kijut a riói olimpiára, a következő hat a selejtezőkre.
jan. 15
9:04
NHL - Jól hajrázott a Montreal (Infostart)
Az utolsó nyolc és fél percben lőtt három emberelőnyös góllal nyert 3-2-re a Montreal Canadiens a Columbus Blue Jackets otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.
jan. 15
9:18
Tenisz: Babosék párosa kikapott az elődöntőben (She)
Nem jutott be a Sydneyben zajló, 731 ezer dollár összdíjazású WTA-torna női párosdöntőjébe Babos Tímea, miután a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán az elődöntőben óriási küzdelemben maradt alul az első helyen kiemelt Raquel Kops-Jones, Abigail Spears amerikai duó ellenében.
jan. 15
9:18
19 nap a mászás - csúcsra értek a sziklamászók (Metropol)
Hét év felkészülés és egyetlen kötél felelt a biztonságukért. Obama Twitteren gratulált az extrémsportolóknak.
jan. 15
9:36
Játékossors: a korábbi fradista Olaszországban folytatja (She)
Az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Serie B) szerelő Varesében folytatja a pályafutását a macedón korosztályos válogatott Nikola Jakimovszki. A Ferencváros korábbi támadója a szezon végéig szóló szerződést kötött a Tamás Krisztiánt is foglalkoztató együttessel.
jan. 15
9:38
MU: a Palermo leghamarabb nyáron adja el a 21 éves tehetséget (She)
Maurizio Zamparini, a Serie A-ban szereplő Palermo elnöke elmondta, hiába a Manchester United és számos más klub érdeklődése, a nyár előtt nem tárgyal az új Sergio Agüerónak tartott Paulo Dybala eladásáról.
jan. 15
9:40
Férfi kézi-vb: Katar-Brazília meccs a nyitó napon (She)
A házigazda katari válogatott Brazília elleni mérkőzésével csütörtökön megkezdődik a 2015-ös férfi kézilabda-világbajnokság. Az első forduló többi összecsapását – tizenegy találkozót – majd pénteken rendezik meg.
jan. 15
9:42
Videoton: orvosi vizsgálattal, új játékos nélkül kezdett a csapat (She)
A labdarúgó NB I-ben éllovas Videotonnál a ma reggeli orvosi vizsgálatokkal megkezdődött a felkészülés a tavaszi idényre. A Nemzeti Sport Online információi szerint új játékos egyelőre nem csatlakozott a fehérváriakhoz.
jan. 15
9:45
Spanyol Király Kupa: Az El Clásicóhoz a bajnok testén át vezet az út a Realnak (Agroinform)
A Blancóknak kétgólos hátrányt kéne ledolgozniuk hazai pályán, hogy a Barcával játszhassanak.
jan. 15
9:54
Férfi kézi: Veszprémben játssza EHF-meccseit a Balatonfüred (She)
A Veszprém Arénában játssza a hazai mérkőzéseit a férfi kézilabda EHF-kupa csoportkörében a Balatonfüred. A klub csütörtöki közleményében jelezte, hogy az európai szövetség (EHF) legalább két oldalon lelátót előíró követelménye miatt döntött a veszprémi rendezés mellett.
jan. 15
10:12
Real Madrid: megaajánlat - százmillió a Juve játékosáért? (She)
Olasz sajtóértesülések szerint a Real Madrid legkésőbb a nyári átigazolási időszakban 100 millió eurós ajánlatot tesz a Juventus középpályásáért, Paul Pogbáért, akit korábbi csapata, a Manchester United, valamint a Chelsea is szívesen látna a soraiban.
jan. 15
10:14
Videó: CR fia supermanes ruhában lopta el a show-t (She)
Ahol Cristiano Ronaldo megjelenik, ott a fia is. Legutóbb az Aranylabda-gálát követő zártkörű eseményen játszódott le egy végtelenül kedves jelenet Cristiano Junior főszereplésével.
jan. 15
10:16
Milan: ismét kidőlt a válogatott védő, hat hét pihenő vár rá (She)
Főhet a feje az olasz Serie A-ban szereplő Milannak, miután a Sassoulo ellen 2–1-re megnyert Olasz Kupa-mérkőzésen több játékosa megsérült, köztük a 22 éves Mattia De Sciglio is.
jan. 15
10:18
Ázsia-kupa: gól a 15. másodpercben, újabb továbbjutó (She)
Második mérkőzését is győzelemmel zárta az ausztráliai labdarúgó Ázsia-kupán az Egyesült Arab Emírségek válogatottja, amely 2–1-re nyert Bahrein ellen, így negyedik csapatként bejutott a legjobb nyolc közé.
jan. 15
10:30
DVTK: megkezdődött a munka, két próbajátékos érkezett (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőr is megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. Az első edzésen két próbajátékos, a Szigetszentmiklós és a PMFC korábbi grúz légiósa, Irakli Kvekveszkiri mellett a bosnyák Dajan Ponjevic is feltűnt, aki annak idején szerepelt hazája U19-es válogatottjában.
jan. 15
10:32
Pápa: Csizmadia marad, Szűcs akar lenni a tavasz kapusa (She)
Lengyel Ferenc elmondta, hogy mindenképpen szeretné, ha Csizmadia Csaba maradna a csapatnál, és erre komoly esélyt is lát. A Lombard Pápa vezetőedzőjének a veterán Szűcs Lajos jelezte, hogy a legjobb kapus szeretne lenni Magyarországon az elkövetkező fél évben.
jan. 15
10:39
Kosárlabda: Megtorolhatja szurkolója halálát a Crvena Zvezda (Agroinform)
A balhés isztambuli mérkőzés után ezúttal Belgrádban feszül egymásnak a Crvena zvezda és a Galatasaray.
jan. 15
10:48
Dakar-rali - Sebestyénék autója megállt, Désit kizárták (Infostart)
Vélhetően a rossz minőségű üzemanyag miatt megállt a Sebestyén Sándor vezette magyar-mongol trió Toyotája a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali szerdai 11. szakaszának elején, s egyelőre bizonytalan, hogy a versenyzők folytathatják-e a viadalt.
jan. 15
10:48
Man. City: nem fogja elhinni, mennyi az új csatár meccsprémiuma (She)
Wilfried Bony – a BBC szerint – 28 millió font ellenében nemrég a Manchester Cityhez igazolt. Angol lapok tudni vélik, hogy az elefántcsontparti támadó heti 100 ezer fontot keres a manchesteri kékeknél, pályára lépésenként pedig további 20 ezer (!) font üti a markát.
jan. 15
10:50
Fucsovics négy meccslabdáról kikapott Ausztráliában (Infostart)
Fucsovics Márton négy mérkőzéslabdáról kikapott csütörtökön az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójában.
jan. 15
10:50
Dakar-rali: Sebestyénék autója megállt, Désit kizárták (She)
Vélhetően a rossz minőségű üzemanyag miatt megállt a Sebestyén Sándor vezette magyar-mongol trió Toyotája a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali szerdai, 11. szakaszának elején, s egyelőre bizonytalan, hogy a versenyzők folytathatják-e a viadalt.
jan. 15
11:06
Cristiano Ronaldo az évszázad futballistája! (Infostart)
Az újságírók és a szurkolók szavazatai alapján az immár háromszoros aranylabdás Cristiano Ronaldo, a Real Madrid sztárja lett az elmúlt évszázad legjobb labdarúgója Portugáliában.
jan. 15
11:06
NB I: jelentős anyagi támogatás, új névadó szponzor a Haladásnál (She)
Bár az összeg nem publikus, jelentős anyagi támogatást kap a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás az új névadó szponzorától.
jan. 15
11:08
NFL: a Raiders, a 49ers és a Jets már megtalálta új edzőjét (She)
Felgyorsultak az események a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL), a hét közben több csapat is kinevezte új vezetőedzőjét.
jan. 15
11:10
Australian Open: Fucsovics négy meccslabdáról kapott ki (She)
Fucsovics Márton négy mérkőzéslabdáról kikapott csütörtökön az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság (Australian Open) selejtezőjének második fordulójában.
jan. 15
11:12
Játékossors: „Nem éreztem a szenvedélyt, a kritikák jogosak” (She)
Az aktív labdarúgástól nemrég 29 évesen visszavonuló Horváth Gábor még nem tudja, hogy mit csinál a civil életben. A korábbi futballista már idegennek érzi magát egy edzésen és egy thaimasszőr-tanfolyamot is elkezdett.
jan. 15
11:24
Videó: ez történik, ha peches bekk megy hátra korongért (She)
Centiken múlt, hogy Braden Holtby nem lőtte szét koronggal Mike Green fejét. A csapattárs nagyon észnél volt, így nem történt baj. A Washington Capitals végül egyetlen árva góllal megnyerte a találkozót a Philadelphia Flyers ellen az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában.
jan. 15
11:24
Kiesett a nagy esélyes, Fa Nándorék közel az Egyenlítőhöz (Metropol)
Már csak hét hajó van versenyben, köztük a Spirit of Hungary.
jan. 15
11:42
Juve: a Pogbáért kapott pénzből a PSG sztárjait szerződtetnék (She)
Olasz sajtóhírek szerint a listavezető Juventus érdeklődik a francia első osztályú Paris Saint-Germain két játékosa, az olasz Marco Verratti és az uruguayi Edinson Cavani iránt. A két labdarúgóért abban az esetben tenne ajánlatot a torinói klub, ha Paul Pogba eligazol.
jan. 15
11:44
Arsenal: 63 milliós rohamot terveznek a dortmundi duóért? (She)
Arsene Wenger, a Premier League-ben szereplő Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere a Borussia Dortmund két játékosára, Ilkay Gündoganra és Mats Hummelsre is szemet vetett, s a hírek szerint 63 millió eurót sem sajnálna kettejükre.
jan. 15
11:46
MU: a mellőzött Januzaj már januárban távozna a klubtól (She)
Adnan Januzaj, a Manchester United labdarúgócsapatának 19 éves belga tehetsége elégedetlen, amiért kevés játéklehetőséget kap Louis van Gaal menedzsertől, ezért még a januári átigazolási időszakban távozna.
jan. 15
11:51
Női kézilabda: Elhagyja az ETO-t a norvég világsztár (Agroinform)
A jelenleg babát váró Lunde a szezon végén mond búcsút a Győri Audi ETO csapatának.

Keresés