2015. február 1. vasárnap

febr. 1
0:15
Primera División: tíz meccs után nyert ismét a Celta (She)
A Primera División 21. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén a Celta Vigo hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Córdobát. A mindent eldöntő gólt Nolito szerezte az 56. percben.
febr. 1
0:19
NS: amerikai álom; Holman, a profi - vasárnap (She)
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:
febr. 1
6:51
NB II: hétfőn ír alá a két korábbi válogatott a Vasashoz (She)
A második hete a Vasas másodosztályú labdarúgócsapatával készülő Kenesei Krisztián és Czvitkovics Péter hétfőn aláírja szerződését az angyalföldiekhez – értesült a Nemzeti Sport.
febr. 1
7:09
NBA: még soha nem volt ilyen jó januári csapat a ligában (She)
A Philadelphia 76ers ellen újabb mérkőzést, sorozatban a tizenkilencediket nyerte meg az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) az Atlanta Hawks. A ligaelső így 17–0-s mérleggel zárta a januárt, ami új NBA-rekord.
febr. 1
7:27
NHL: december 9. óta nem lehet bevenni a Tampa erődjét (She)
Sorozatban a tizedik mérkőzését nyerte meg hazai jégen a Tampa Bay Lightning az észak-amerikai jégkorongligában (NHL): a floridai csapat ezúttal a Columbus Blue Jacketset győzte le 3–1-re az Amalie Arénában. A tampai együttes legutóbb december 9-én kapott ki otthon a Washington Capitalstól.
febr. 1
7:45
Aus. Open: kilenc év után újra Grand Slam-trófeát nyert Hingis (She)
Kilenc év után újabb Grand Slam-trófeát tehet a vitrinjébe Martina Hingis. A két éve másodszor visszatérő, de csak párosversenyeket vállaló korábbi svájci világelső az indiai Leander Paesszel duóban nyerte meg az Australian Open vegyes párosai számára kiírt viadalt, miután 6:4, 6:3-ra felülmúlták a döntőben a Kristina Mladenovic, Daniel Nestor francia, kanadai kettőst.
febr. 1
8:03
F1: Vettel Ferrarit, Alonso McLarent tesztel - élőben az NSO-n! (She)
Február elsején felébred téli álmából az F1, a dél-spanyolországi Jerez de la Fronterában megtartják a csapatok első közös tesztnapját, amelyen két világbajnok is bemutatkozik új csapatánál. A McLarenhez visszatérő Fernando Alonso a Honda-motoros gépel köröz, Sebastian Vettel pedig a Ferrarit kormányozza. A világbajnok Mercedes új autójában Nico Rosberg ül, az eddig még nem látott Red Bull-lal…
febr. 1
8:39
100 éve született az első aranylabdás futballista (Infostart)
Száz éve, 1915. február 1-jén született Sir Stanley Matthews brit labdarúgó, a Cselmágus, az első aranylabdás.
febr. 1
8:39
Ajánló: pályán az Arsenal, a Juve és a Barca is - program (She)
Vasárnap a további két negyeddöntős mérkőzéssel folytatódik az Afrikai Nemzetek Kupája: Ghána Guineával, míg Elefántcsontpart Algériával csap össze a négy közé jutásért. Az angol bajnokságban pályára lép Arsenal, Olaszországban a Juventus, a Napoli, a Lazio, a Milan és az Inter is, míg Spanyolországban a Barcelona. A francia bajnokságban az éllovas Lyon a legutóbbi ezüstérmes Monacóhoz látogat.
febr. 1
8:57
Bundesliga: a Hoffenheim elpasszolta két játékosát (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hoffenheim két játékosát is továbbadta a téli átigazolási időszak végén.
febr. 1
8:57
Kosárlabda: Az év legkeményebb mérkőzésére készül az Olaj (Agroinform)
A listavezető, és eddig hibátlan Crvena zvezda otthonában kellene maradandót alkotnia a Szolnoki Olajnak.
febr. 1
9:15
Kézi: Győri ETO-Larvik, vb-döntő Katarban - program (She)
Kézilabdában is erős a vasárnapi kínálat: a Győri Audi ETO megkezdi a női Bajnokok Ligája középdöntőjét, ráadásul egyből a legnagyobb rivális, a szintén nyolc pontot magával hozó norvég Larvik lesz az ellenfele. A katari férfi világbajnokságon az utolsó naphoz érkeztünk: a döntőben Franciaország a házigazdával csap össze 17.15-től.
febr. 1
9:33
Australian Open: Nem bírt Murray Djokoviccsal, a szerb ötödik trófeáját nyerte Melbourne-ben (Agroinform)
A világelső szerb Novak Djokovics négy szettben múlta felül a brit Andy Murrayt az Australian Open férfi döntőjében.
febr. 1
9:51
NFL: A Bumm-légió másodszor vagy Bradyék negyedszer? Ma este Super Bowl! (She)
Elérkezett a nap, amelyre egész Amerika, na meg persze picit mi is vártunk, ma – magyar idő szerint már hétfő 0.30-kor – kezdetét veszi a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014–2015-ös szezonjának nagydöntője, a 49. Super Bowl. A Bumm-légió fémjelezte Seattle Seahawks megvédi a címét, vagy Tom Brady New Englandje negyedszer jut a csúcsra? Hétfő hajnalra minden kiderül.
febr. 1
10:09
Videoton: Kitűnő edzőtáboron vagyunk túl - Kovács István (She)
A labdarúgó NB I-ben élen álló Videoton január 17. és 30. között Marbellában edzőtáborozott (február 6. és 18. között szintén Marbellába utazik Joan Carrillo együttese edzőtáborozni). A fehérváriak hivatalos honlapjával Kovács István osztotta meg a tapasztalatait.
febr. 1
10:27
PL: Mourinho nem nyilatkozott a Man. City elleni meccs után (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) tegnapi rangadóján a listavezető Chelsea 1–1-es döntetlent játszott a címvédő Manchester Cityvel hazai pályán. A mérkőzést követő sajtótájékoztatóra a londoniak menedzsere, José Mouirnho nem ment el.
febr. 1
10:29
Férfi kézi-vb: fél évre eltiltották a balhézó lengyel csapatorvost (She)
A katari férfi kézilabda-világbajnokság fegyelmi bizottsága féléves eltiltással sújtotta Rafal Markowskit, a lengyel válogatott csapatorvosát, a lengyel szövetségnek pedig pénzbüntetést kell fizetnie.
febr. 1
10:45
Videó: Neuer-minta - kötényt adott a csatárnak a brazil kapus (She)
Saját tizenhatosán belül cselezte ki ellenfelét Jefferson de Oliveira Galvao, a Botafogo kapusa a Boavista elleni brazil carioca állami labdarúgó-bajnokság szombati mérkőzésén. Korábban már Manuel Neuertől is láthattunk mezőnyjátékosokra jellemző labdatartást, de minden bizonnyal Jefferson köténye sem merül egyhamar feledésbe. A találkozót a Botafogo nyerte meg 1–0-ra.
febr. 1
10:47
Videó: A Super Bowl nem egy Real-Barca, de… - Meskó (She)
A temesvári születésű Meskó Zoltán 2010-től három évig volt a New England Patriots puntere az NFL-ben. A jelenleg csapat nélküli sportoló a 49. Super Bowl két résztvevőjének esélyeiről, valamint a Patscel a 2012-es döntőben, a New York Giantstől elszenvedett drámai vereségről is beszélt az NSO Tv-nek.
febr. 1
10:48
Embercsempész taxist fogtak Hegyeshalomnál (Behaviour)
A sofőr hétszáz euróért vitte volna a koszovói állampolgárokat Münchenbe.
febr. 1
10:50
Coleen Bell már dolgozik - Balog Zoltánnal írt alá megállapodást (Behaviour)
Az egyezmény "hosszú távon rendezi a két ország szociális biztonságot érintő kapcsolatait."
febr. 1
11:21
Blog: Super Bowl Katarban - lehet pénzért sportkultúrát venni? (She)
Újabb bejegyzéssel jelentkezett blogjában Szabados Gábor sportközgazdász. Mostani írásának témája a 49. Super Bowl és a Katarban megrendezett férfi kézilabda-világbajnokság.
febr. 1
11:23
PL: Soha nem akartam sérülést okozni másnak - D. Costa (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Premier League) vezető Chelsea csatárával, Diego Costával a Daily Mail készített hosszabb lélegzetvételű interjút, amelyben a spanyol válogatott játékos beszélt az eltiltását kiváltó taposásról is.
febr. 1
11:39
PL: Sohasem akartam sérülést okozni másnak - D. Costa (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Premier League) vezető Chelsea csatárával, Diego Costával a Daily Mail készített hosszabb lélegzetvételű interjút, amelyben a spanyol válogatott játékos beszélt az eltiltással büntetett taposásáról is.
febr. 1
12:15
Férfi kézilabda-vb: Véger ér(het) a katari csoda (Agroinform)
Katar már mindenképpen történelmet ír, dehogy lenne esélye a franciák ellen, arra azért nem vennénk mérget.
febr. 1
12:33
Videó: ápolásra váró játékosnak hajtott az orvosi kocsi (She)
A szerencsétlen eset a Kongó–Kongói Demokratikus Köztársaság (2–4) labdarúgó-mérkőzésen történt az Afrikai Nemzetek Kupája negyeddöntőjében. A majdnem sérülést okozó „mentőautó” jobb első kerekével a Kongói DK futballistája karjának ment neki.
febr. 1
12:35
Edzősors: a korábbi City-csatár dirigálja a vb-csodacsapatot (She)
A Costa Rica-i labdarúgás legendája, Paulo Wanchope megegyezett a szövetség vezetőivel, így 2018-ig ő irányíthatja a tavalyi világbajnokság meglepetéscsapatát.
febr. 1
12:36
Bánkúton is lehet síelni (Metropol)
Nyolc felvonóból egyelőre három működik, a pályákat 25 centiméter friss hó borítja.
febr. 1
12:37
Ligue 1: a Duchatelet-birodalom Coulibalyékat is bekebelezi? (She)
Roland Duchatelet fontolgatja, hogy megvásárolja a Racing Lenst. Az francia csapat súlyos anyagi problémákkal küszködik, ezért nagy szüksége van pénzre, méghozzá minél gyorsabban.
febr. 1
12:51
Hingis kilenc év után nyert ismét Grand Slam-trófeát (Infostart)
Martina Hingis és az indiai Leander Paes nyerte meg a vegyespárost a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon, a svájci játékos kilenc év után szerzett ismét Grand Slam-trófeát.
febr. 1
13:09
Videó: Elmohamady Maradonát utánozta, megbüntették érte (She)
Ahmed Elmohamady nem érte el fejjel a beadást, ezért – Maradonát utánozva – kézzel próbált gólt szerezni a Hull City–Newcastle angol élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen. Az egyiptomi látványos kísérletét követően a kapuba jutott a labda, azonban ez sem gólt, sem pedig pontot nem eredményezett a Hull Citynek. A mérkőzést a Newcastle nyerte meg 3–0-ra. Íme, a jelenet!
febr. 1
13:11
Spanyolország: havazás miatt kellett meccset halasztani (She)
A labdarúgó spanyol másodosztály (Segunda División) 23. fordulójában az Osasuna hazai pályán játszott volna a Real Zaragozával, ám az időjárás közbeszólt, ugyanis annyi hó hullott a pamplonai pálya gyepére, hogy a találkozó játékvezetője úgy döntött, nem rendezik meg a tartományi rangadót.
febr. 1
13:27
NB II: újabb korábbi élvonalbeli játékost igazolt a Soroksár (She)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Soroksár vezetősége megállapodott a legutóbb Nyíregyházán futballozó, szabadon igazolható irányító középpályással, Sándor Istvánnal – számolt be róla a klub honlapja.
febr. 1
14:03
Djokovic ötödször nyerte meg az Australian Open-t (Infostart)
A világelső szerb Novak Djokovic nyerte meg a férfi egyest a Melbourne-ben rendezett ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a vasárnapi döntőben 3 óra 39 perces csatában 7:6, 6:7, 6:3, 6:0-ra legyőzte a brit Andy Murrayt.
febr. 1
14:03
PD: ott nyert a Bilbao, ahol erre legutóbb a Real volt képes (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 21. fordulójában a Levante hazai pályán 2–0-ra kikapott az Athletic Bilbaótól. A vendégek győzelme  azért is értékes, mert a valenciai csapat otthonában legutóbb a Real Madrid tudott nyerni bajnoki mérkőzésen, még tavaly októberben.
febr. 1
14:24
Djokovic nyert Ausztráliában (Metropol)
A világelső szerb közel négyórás játékban múlta felül a brit Andy Murrayt.
febr. 1
14:39
PL: Arsenal-Aston Villa élőben az NSO-n! (She)
Vasárnap az angol élvonalbeli bajnokságban az Arsenal a pocsék formában lévő Aston Villát fogadja. Kövesse a mérkőzést online, szöveges közvetítésünk segítségével!
febr. 1
14:41
Super Bowl: a „Szörnyetegre” megapénz vár a nagydöntő után? (She)
Marshawn Lynch, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Seattle Seahawks futója a Super Bowl után állítólag új, évi 10 millió dollárról szóló szerződést kaphat kézhez.
febr. 1
14:43
Videó: helikopter a stadionban - így vitték el a hazaiak védőjét (She)
Helikopter szállt le a John Smith’s Stadionban szombaton, miután Tom Smith fejsérülést szenvedett a Huddersfield Town–Leeds United (1–2) angol másodosztályú labdarúgó-mérkőzés hajrájában. A balesetet követően a légi jármű szállította kórházba a Huddersfield Town védőjét, de menedzsere ma úgy nyilatkozott, a huszonkét éves sportoló jól van, hazaengedték.
febr. 1
14:45
Aus. Open: „Dühös vagyok, hagytam megzavarni magamat” (She)
Az ausztrál nyílt teniszbajnokság (Australian Open) férfi egyes döntőjében Novak Djokovics négy szettben legyőzte Andy Murrayt, ezzel nyolcadik GS-sikerét gyűjtötte be a szerb világelső, aki nagyon hálás volt mindenkinek, aki szurkolt neki. A brit érthetően csalódott volt, de azt tagadta, hogy fizikális problémák miatt veszítette el a finálét.
febr. 1
14:47
Serie A: Inter-vereség hatalmas Sassuolo-gólok után (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 21. fordulójában a hazai pályán játszó Sassuolo 3–1-re legyőzte az Internazionalét.
febr. 1
14:57
Barcelona: az újabb gólt szerző Tajtival képtelenek veszíteni (She)
Tajti Mátyás szerezte a Vila Olimpica felett hazai pályán 4–1-es győzelmet arató Barcelona U17-es csapatának első gólját a korosztályos bajnokság 20. fordulójában. Ez volt Tajti második gólja bajnokin a Barcában.
febr. 1
15:15
Spanyol foci: Most éri meg Messire fogadni! (Agroinform)
Ronaldo eltiltása miatt az argentinnak esélye van felzárkózni a góllövőlistán. Ebből akár profitálhatunk is.
febr. 1
15:51
Női kézi BL: az első nagybányai siker a Győr csoportjában (She)
A már Tone Tiselj által irányított HCM Baia Mare női kézilabdacsapata megszerezte első győzelmét a Győri ETO-t is magában foglaló középdöntős csoportban a Bajnokok Ligájában, miután idegenben 28–26-ra legyőzte a Sävehofot.
febr. 1
16:09
Bayern: Guardiola a legjobb, mindig tanulok tőle - Robben (She)
Arjen Robben, a Bayern München holland válogatott szélsője a Telefootnak nyilatkozva kijelentette, hogy a bajorok edzője, Pep Guardiola a legjobb edző a világon – már ami a futball taktikai aspektusát illeti.
febr. 1
16:27
PL: az Arsenal kitömte odahaza az Aston Villát (She)
Vasárnap az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában az Arsenal a pocsék formában lévő Aston Villát fogadta, és könnyed, magabiztos játékkal 5–0-ra győzött.
febr. 1
16:45
A lengyeleké a férfi kézilabda-vb bronzérme (Infostart)
A lengyel válogatott szerezte meg a bronzérmet a katari, olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságon, miután a vasárnapi helyosztón hosszabbítás után legyőzte a tornára címvédőként érkezett spanyol együttest.
febr. 1
16:45
Férfi kézi-vb: óriási lengyel mentés, érem nélkül a spanyolok (She)
Lengyelország férfi kézilabda-válogatottja szerezte meg a bronzérmet a Katarban zajló világbajnokságon, miután a helyosztón végig kiélezett küzdelemben, túlórás mérkőzésen egy góllal Spanyolország fölé kerekedett. Az előző vb házigazdája és győztese így érem nélkül, a negyedik helyen zárt. A Katar–Franciaország vb-döntőt a Nemzeti Sport Online 17.15 órától élőben közvetíti!
febr. 1
17:03
Serie A: ikszelt a Juventus, Eto’o debütált, kikapott a Lazio (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának 21. fordulójában a Juventus 0–0-s döntetlent játszott az Udinesével, a Torino 5–1-re legyőzte a Sampdoriát, míg a Lazio kikapott a Cesenától.
febr. 1
17:05
Videó: NFL-láz a szerkesztőségben, ledózerolták a riportert (She)
A Nemzeti Sport és a Nemzeti Sport Online munkatársai budapesti járókelőkkel latolgatták, hogy melyik csapat nyeri a magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezendő Seattle Seahawks–New England Patriots Super Bowl-mérkőzést. Ön szerint ki nyeri az NFL nagydöntőjét?

Keresés